کد خبر: ۸۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰
مدیر گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز با تاکید بر لزوم استفاده از روش‌های علمی در پرورش دام گفت: آموزش حرفه‌ای به کارکنان دامداری‌ها از عوامل تاثیرگذار در افزایش شیر و گوشت است.
به گزارش تجارت آنلاين، سید مهدی بانان خجسته در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به طور معمول کارکنان شاغل در دامداری ها پس از چند سال بدون آموزش و به طور تجربی دانستنی های خود را می افزایند ولی بهتر است با روش علمی یا برگزاری دوره ها یا سمینارهای آموزشی به آموزش بهینه کارکنان دامداری ها کمک شود.

وی با اشاره به لزوم توجه به تغذیه دام تشریح کرد: نگاه تخصصی و حرفه ای در بحث تغذیه دام مهم است، اگر در دامداری به برخی مسایل تغذیه ای توجه نشود، تولیدمثل کاهش می یابد. برای مثال اسیدهای چرب باید در جیره غذایی اضافه شود چون فیزیولوژی دام را بهبود می بخشد.

بانان خجسته ادامه داد: تغذیه در میکروارگانیسم های شکمبه نشخوارکنندگان تاثیر دارد و در این میان جمعیت این میکرو ارگانیسم ها مهم است و اگر در جیره غذایی اشتباهی حاصل شود، کاهش وزن و افت شیر و گوشت مشهود است.

مدیر گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز یادآور شد: جیره غذایی و امور بهداشتی باید بر اساس وضعیت اقلیمی هر منطقه تعریف شود و کیفیت جیره غذایی هم در علوفه و هم در کنسانتره حائز اهمیت است.

وی اظهار کرد: با استفاده از اسپرم های انتخاب شده و مرغوب و بارور نمودن دام های ماده، گوساله های حاصل به نژادی خوبی دارند و به نوعی اصلاح نژاد و خالص سازی ژنی در دام ها دیده می شود.

مدیر گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز از مزایای توسعه نژادهای دو منظوره گفت و افزود: توسعه نژادهای دومنظوره عاملی برای افزایش ماندگاری دام است و ماندگاری دام یعنی مدت زمانی است که دام تولید دارد.

وی افزود: در دام های تراریخته بر اساس روش های ژنتیکی تولید افزایش می یابد.

بانان خجسته پشتیبانی دولت را در تشویق دامداران ضروری دانست و تاکید کرد: پشتیبانی دولت در تشویق و ترغیب دامداران نقش بسزایی دارد و با پرداخت یارانه و پشتیبانی مالی در تولید اثرگذار است.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار