رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران افزود: قوه قضائیه میتواند زمینه ساز توسعه اقتصادی باشد به نحوی که با ایجاد فضای امن، رونق را سبب شود و این در شرایطی است که بیشتر پروندههای موجود در قوه قضائیه ریشه اقتصادی دارند، بنابراین با توسعه فضای اقتصادی این گرفتاریها نیز کاهش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: اقدامات قوه قضائیه در سالهای گذشته در راستای ایجاد کمیتههای حمایت قضایی از سرمایهگذاران و نزدیک شدن این قوه و قضات آن به مجموعههای اقتصادی، تاثیر تحول آفرینی در بسیاری از استانها ایجاد کرده است، چرا که قضات از نزدیک با فعالیتهای اقتصادی آشنا شده و نوع نگرش آنها نسبت به پروندههای قضایی تغیییر کرده است.
به گفته شافعی، البته در رسیدگی به پروندههای قضایی باید به این نکته توجه کرد که در بسیاری از بنگاهها مدیرعامل یا اعضای هیات مدیره ای که مشکل اقتصادی دارند، میتوانند مطابق با قانون بازداشت شوند اما این مسئله نباید به خود بنگاه صدمه وارد آورد؛ چرا که معیشت مردم با بسیاری از این بنگاهها گره خورده و بنگاه به دلیل تخلف یک مدیر از فعالیت باز میماند.
وی اظهار داشت: در شوراهای حل اختلاف، افراد حرفهای باید حضور یابند و اگر چه همواره یکی از نمایندگان قوه قضائیه که عمدتا بازنشستگان آن هستند، حضور دارند اما در برخی از موارد کوتاهی میکنند و لازم است افراد حرفه ای برای دفاع جدی و احقاق حقوق در پروندههای اقتصادی و به ویژه مالیاتی حضور یابند.
شافعی با ابراز گلایه از برخی قضات نسبت به بیتوجهی به اهمیت کارت بازرگانی و پروانه بهره برداری برخی فعالان اقتصادی، اظهار داشت: گاهی پروانه بهره برداری یک کارخانه دار یا صاحب کارت بازرگانی، میلیاردها تومان ارزش دارد ولی به اندازه یک جواز کسب مورد توجه قرار نمیگیرد و گاهی ارزش کارت بازرگانی کمتر از جواز کسب است، این دیدگاه باید اصلاح شود.