باور غلط |
واقعیت |
شیرهای با ماندگاری بالا حاوی مواد نگهدارنده هستند | شیرها فاقد هرگونه مواد نگهدارنده هستند. علت افزایش ماندگاری شیر، روش تولید و فرآیند ضدعفونی است. |
شیر موجب آسم میشود | آلرژنهایی نظیر مایتها، پولنها و عفونتها از عوامل به وجود اورنده آسم هستند و شیر به ندرت باعث بروز آسم میشود. |
شیر موجب افزایش وزن میشود | شیر کلسیم، املاح مفید و ویتامینهایی دارد. در بسیاری از مواقع خوردن شیر بعد از ورزش به ترمیم عضلات کمک میکند. همچنین کلسیم شیر موجب حفظ استخوانها میشود. در هر صورت دریافت کالری اضافی در طی روز میتواند موجب چاقی شود. در رژیمهای متخصصان تغذیه همواره شیر گنجانده میشود و حتی میتواند در کاهش وزن موثر باشد. |
با پاستوریزه کردن شیر، ویتامینها و مواد معدنی آن از بین میرود | پاستوریزه کردن شیر آن را به نوشیدنی غیرخطرناک تبدیل میکند و ویتامینهای آن را از بین نمیبرد. |
شیر خوردن موجب بلوغ زودرس می شود | هیچیک از مطالعات معتبر در دنیا بر این ادعا صحه نگذاشتهاند که با خوردن شیر، بلوغ زودرس اتفاق بیفتد. |
شیر بهترین منبع نوشیدنی کلسیم است | شیر تنها منبع کلسیم نیست. یک فنجان آب پرتقال غنی شده با کلسیم ۳۵ درصد از نیاز روزانه شما را تأمین میکند. |
خوردن شیر مساوی با داشتن استخوانهای قوی است | هیچ اثباتی وجود ندارد که نشان دهد افزایش کلسیم از منابع غذایی مانع از شکستگی میشود. تحقیقات نشان میدهد، برای جلوگیری از شکستن استخوان و تراکم استخوان در پیری، ورزشهایی مانند پیادهروی، دویدن، رقصیدن و ورزشهای تعادلی مانند یوگا و تایچی بسیار مهم است. |
شیر باعث گرفتگی بینی و سرفه میشود | کسانی که در طول سرما خوردگی شیر نوشیدند نسبت به دیگران سرفه بیشتری را تجربه نکردند. در یک پژوهش، تنها افرادی که به این امر اعتقاد و باور داشتند، پس از خوردن شیر سرفه و مشکلات تنفسی بیشتری داشتند. البته در صورت وجود حساسیت، خوردن شیر میتواند مشکلات تنفسی را ایجاد کند. |
بچهها برای سالم بودن، حتما باید شیر بخورند | بعد از جدایی از شیر مادر، کودکان به هیچ نوع شیری برای سالم بودن نیاز ندارند. مصرف شیر در دوران کودکی حتی با دیابت نوع یک هم مرتبط بوده است. شواهدی وجود ندارد که شیر کمچربی در جلوگیری از چاقی کودکان نقش دارد. |
همه انواع لبنیات چربی و قند بالایی دارند | بعضی از انواع لبینات مانند پنیر چربی زیادی دارند یا مانند ماستهایی با شکر تهیه شدهاند. اما شکل کمتر فراوری شده آنها چربی زیاد و یا قند ندارند. در هر حالت به علت وجود لاکتوز که قند داخل شیر است بهتر است خوردن آن را محدودتر کنیم ولی در حالت کلی قند شیر کم و قند ماست طبیعی هم متوسط است. |
شیر خام سالمتر از شیر معمولی است | شیر خام غیر پاستوریزه خطر احتمال دارد مسمویت غذایی ایجاد کند. مصرف این نوع شیر برای گروههایی که سیستم ایمنی آسیبپذیری مانند کودکان دارند، خطرناک است. |
لبنیات برای قلب ما بد است | مصرف لبنیات میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. این مسئله برای لبنیات کمچرب کاملا صدق میکند. |
خوردن شیر باعث سنگ کلیه میشود | تحقیقات نشان داده است خوردن لبنیات خطر ایجاد سنگ کلیه را کاهش میدهد. آزمایشهای کنترلشده نیز چنین باوری را رد کردهاند که شیر باعث ایجاد سنگ کلیه بشود. |
اطلاعات علمی از dairynutrition، thehealthy، pcrm، dieteticallyspeaking