وزير کشور تاکید کرد:
وزير کشور با اشاره به برخي پيش بيني‌ها از خروج يا عدم خروج آمريکا از برجام گفت: اگر آنها در برجام بمانند همين مسير را ادامه مي‌دهيم و اگر از برجام خارج شوند قطعاً فکر ديگري مي‌کنيم لذا ما براي همه شرايط آماده ايم. به گزارش ايلنا عبدالرضا رحماني‌فضلي گفت: دشمنان جمهوري اسلامي‌در ۴۰ سال گذشته به دنبال براندازي اين نظام و توطئه و ناکارآمد نشان دادن ايران بودند آنها در گذشته مدام مي‌گفتند که جمهوري اسلامي‌ايران شش ماه ديگر نخواهد بود اما اکنون مواجهه آنها با ما روي موضوعات، حريم و مناطق ممنوعه يعني تکنولوژي‌هاي پيشرفته و به طور خاص داشتن انرژي صلح آميز هسته‌اي و توازن و تعادل تعادل سازي منطقه‌اي است، درحالي که اکنون ايران سنگين‌ترين وزنه و موثرترين عامل توازن و تعادل در منطقه به شمار مي‌رود. وي با بيان اينکه بدون نقش ايران هيچ کاري در منطقه به سرانجام نمي‌رسد افزود: وقتي در سوريه آن اقدامات را شروع کردند مي‌گفتند شش ماه بعد کار سوريه تمام است اما اکنون هفت سال گذشته و آن‌ها با تمام بسيج امکانات بين المللي مجبور شدند عرصه را واگذار و بر سر ميز مذاکره که اصلاً به دنبال آن نبودند بنشينند. وزير کشور گفت: اکنون سعي دارند عنوان جعلي حمايت از تروريست را به ايران بچسبانند درحاليکه همين رئيس جمهور آمريکا در زمان تبليغات انتخاباتي گفته بود داعش را همين قبلي‌ها يعني کلينتون و اوباما با پول‌هاي عربستان سعودي ساختند اما حالا که انتخابات تمام شده و راي آوردند آن حرف‌ها را فراموش کردند و حامي‌تروريست‌ها شده اند. وي با بيان اينکه دشمن اصلي طرف مقابل با ايران بر سر اين مسائل که بيان مي‌کنند نيست بلکه دعوا و دشمني آنها بر سر اسلام است اسلامي‌که مبتني بر درک حقايق معرفت‌شناسي و انطباق با عقلانيت و دل است، همين اسلامي‌که طرفدار صلح و در نهايت اسلامي‌که منجر به پيروزي انقلاب شده است افزود: رويارويي غرب با جمهوري اسلامي‌ايران آنچه که در ظاهر بيان مي‌شود نيست بلکه عمق موضوع همين اسلام است.
رحماني‌فضلي گفت: برخي به دليل اختلافات خود چهارسال چوب لاي چرخ يکديگر مي‌گذارند زيرا آموزش نديده‌ايم که قدرت و منافع ملي را ارجح قرار دهيم البته انجام انتقاد ايرادي ندارد اما اينکه به هر دليل تلاش کنيم موفقيت‌ها و توفيقات را نديده و ضعف‌ها را چندين برابر بزرگ نمايي مي‌کنيم اين اسلام نيست. لذا بايد اين گونه اقدامات را تبديل به اميد براي مردم کنيم اين کشور قابل مديريت کردن به نحو احسن است فقط کافي است به سخنان رهبري گوش کنيم زيرا رهبري داريم که اقتصاد و سياست و کارهاي اجرايي و فرهنگ را به خوبي مي‌شناسد و اگر قلبا به او ايمان بياوريم که دارد ما را هدايت مي‌کند مي‌توانيم کشور را به بهترين نحو مديريت کرد.


دادستان کل کشور :
دادستان کل کشور گفت: متاسفانه عده‌اي در داخل کشور به دنبال اين هستند که از نهادهايي همچون قوه قضاييه، سپاه و نيروي انتظامي‌يک نقطه ضعف بگيرند و آن را به هر طريقي که مي‌توانند و با قدرت رسانه‌اي که دارند بزرگ و برجسته کنند.
به گزارش ايلنا،حجت الاسلام منتظري در اختتاميه پانزدهمين همايش سراسري روساي کل دادگستري و دادستانهاي سراسر کشور گفت: امروز امنيت هدف دشمن و سيبلي براي تيرهاي کشنده‌اي است که به طرف ما شليک مي‌کنند و کاملا مشخص است که دشمن مسايل اعتقادي ،فرهنگي ، اقتصادي و اعتماد عمومي‌جامعه را هدف گرفته و متناسب با حمله دشمن بايد خودمان را مجهز کنيم.
حجت الاسلام منتظري اظهار کرد: دشمنان در مسايل اقتصادي،اعتقادي، فرهنگي ، امنيتي و نظامي‌کار و هزينه مي‌کنند و بايد حساسيت ويژه‌اي به اين موضوع داشت.
وي ادامه داد: برخورد با قاچاق کالا و ارز به دليل قانون عمدتا به عهده قوه قضاييه نيست و با سازمان تعزيرات است و رسيدگي به پرونده‌هاي قاچاق سازمان يافته و پرونده‌هايي که در تعزيرات منتهي به برائت مي‌شود بر عهده دستگاه قضا است و سازمان تعزيرات وظيفه دارد اين قبيل پرونده‌ها را به دادستان اعلام کند که قبلا اين کار صورت نمي‌گرفت و با پيگيري‌هاي صورت گرفته در دو سال اخير اين اقدام صورت مي‌گيرد؛لذا دادستان‌ها در اين دو موضوع با جديت ورود کنند؛ چرا که قاچاق ضربه‌هايي را به اشتغال و توليد وارد کرده است.
دادستان کل کشور با طرح اين سئوال که مگر امکان دارد اين حجم عظيم از قاچاق و ارز بدون تباني از مبادي رسمي‌وارد کشور شود از بررسي اين موضوع در دادستاني کل خبر داد. حجت الاسلام منتظري با اشاره به مصيبتهايي که قاچاق و ارز براي کشور و اقتصاد کشور ايجاد مي‌کند و ضرورت پيگيري دادستانها نسبت به تباني‌هاي صورت گرفته در اين زمينه گفت: بنده سفري به بندر شهيد رجايي داشتم و آنجا از نزديک درجريان مشکلات قرار گرفتم؛ از اين رو دکتر خشنودي در معاونت اقتصادي دادستاني کل را مسئول اين کار کرده و تاکيد کردم چون مسئله قاچاق مهم است مستقيما ورود پيدا نموده و مطالبه بررسي و پيگيري دارم. دادستان کل کشور با اشاره به تلاش دشمنان براي سلب اعتماد مردم از نظام گفت: دشمنان تلاش مي‌کنند که توده مردم را به واسطه اقداماتي در رسانه‌هاي جديد نظير پيام رسان‌ها نسبت به نظام بي اعتماد کنند؛ مقام معظم رهبري پيرامون ضرورت سازماندهي فضاي مجازي تاکيدات فراواني دارند؛ ما شاهد هستيم که دشمنان از طريق اين فضا دروغ و نيرنگ و مسايل ضداخلاقي و مسايل ضدامنيتي را پيش مي‌برند منتظري گفت: مردم هرجا ديدند از طريق پيام رسانهاي داخلي ورودي به حريم خصوصي آنها صورت گرفته است سريعا مراجعه کنند تا ببيند که قوه قضاييه در دفاع از حق آنها ورود پيدا مي‌کند و متخلفين و مجرمين را به اشد مجازات مي‌رساند. دادستان کل کشور تاکيد کرد: به موجب حکم شرع و فتواي مقام معظم رهبري و آيين نامه ابلاغ شده سرک کشيدن به حريم خصوصي اشخاص از طريق پيام رسانها مجاز نيست.


سی ان ان از توافق فرانسه و آمریکا در خصوص پیمان جدید با ایران خبر داد؛
رئيس جمهوري فرانسه در پايان سفر خود به واشنگتن گفت: همتاي آمريکايي خود را «قابل پيش بيني» مي‌داند و گرچه از نظر او اطلاع ندارد، اما گمان مي‌کند که وي «به دلايلي داخلي» از توافق هسته‌اي با ايران خارج شود.به گزارش ايرنا از بازفيد، امانوئل مکرون که در دانشگاه جرج واشنگتن سخنراني مي‌کرد، اين اقدام را بخشي از «راهبرد افزايش تنش» دولت آمريکا خواند و گفت که با اين وجود، به ترامپ پيشنهاد حفظ برجام را داده است.رئيس جمهوري فرانسه با اشاره به تغيير موضع پيوسته دولت آمريکا و عدم پايبندي آن به توافق‌هاي بين‌المللي گفت: اين سياست شايد در کوتاه‌مدت پاسخگو باشد، اما در ميان‌مدت يا بلندمدت، عاقلانه نخواهد بود.وي درخصوص رئيس جمهوري آمريکا گفت: مردم مي‌گويند که رئيس جمهور ترامپ قابل پيش‌بيني نيست، اما من خلاف آن فکر مي‌کنم. او بسيار قابل پيش‌بيني است.مکرون ادامه داد: به تعهدات انتخاباتي وي نگاه کنيد. [ترامپ] دو روز پيش بار ديگر در دفترش گفته بود که برجام را بدترين توافق تاريخ، يک کابوس، فاجعه و غيره و غيره مي‌داند.رئيس جمهوري فرانسه تصريح کرد که گرچه در اين سفر نتوانسته است تغييري در ديدگاه همتاي آمريکايي خود ايجاد کند، اما موفق به زمينه‌سازي براي مديريت شرايط بعد از فروپاشي احتمالي برجام شده است.وي در اين رابطه گفت: گمان مي‌کنم آمريکا تحريم‌هاي بسيار شديدي [عليه ايران] وضع کند. مي‌‎خواهم که در آن شرايط نقش يک ميانجي بي‌طرف را داشته باشم.مکرون با تکرار ادعاهاي تکراري عليه ايران افزود: به ترامپ گفتم که اگر فرداي پيروزي بر داعش [از حضور در سوريه] کناره بگيريد، زمين بازي را به ايراني‌ها واگذار خواهيد کرد. 
توافق جديد برجامي
اين در حالي است که سي.ان.ان به نقل از منابع آگاه از گفت و گوهاي سران دو کشور مدعي شد که ترامپ و مکرون برنامه‌ريزي کرده‌اند که مذاکره توافقي جديد با ايران را سريعا آغاز کنند و اين توافق در کنار برجام اما فراتر از آن خواهد بود.اين توافق که سي.ان.ان از آن با تعبير «پيمان» ياد کرده است، شامل ملاحظات ترامپ درباره برجام، از جمله برنامه موشکي، بندهاي غروب توافق هسته‌اي و فعاليت‌هاي منطقه‌اي ايران خواهد بود.
هنوز تصميمي‌اتخاذ نشده است
با اين وجود وزير دفاع آمريکا گفت که هنوز تصميمي‌درباره خروج آمريکا از توافق هسته‌اي سال ۲۰۱۵ با ايران گرفته نشده است اما واشنگتن با متحدان اروپايي خود کار مي‌کند تا ببيند آيا راهي براي اصلاح آن وجود دارد يا خير.به گزارش ايسنا از واشنگتن اگزمينر، جيمز متيس وزير دفاع آمريکا در جلسه استماع گزارش کميته نيروهاي مسلح مجلس سنا که صبح پنجشنبه برگزار شد، اظهار کرد: هنوز نمي‌دانيم امکان اصلاحات در توافق تا اندازه‌اي باشد که رييس جمهور را براي ماندن در توافق راضي کند.او ادامه داد: بحث‌هايي ميان تيم امنيت ملي و افرادي که براي ارائه مشاوره به رئيس جمهور مسئوليت دارند در جريان است. طبعا جنبه‌هايي از توافق قابل اصلاح است. ما داريم روي آن کار مي‌کنيم.متيس افزود: همه مي‌دانند توافق هسته‌اي يک توافق کنترل تسليحاتي ناقص بود. توافق بر اساس اين فرض تنظيم شده که ايران تقلب خواهد کرد. بنابراين عنصر راستي‌آزمايي به آن اضافه شده که عملا هم بسيار محکم است اما اينکه آيا کافي هست يا خير، فکر مي‌کنم سوال بجايي باشد.


محمدباقر نوبخت:
رييس سازمان برنامه و بودجه گفت: دشمنان در کنار پيگيري اهداف خود در برجام خواهان محدود کردن نفوذ ايران در سوريه ،عراق و يمن هستند. اين به معناي آن است که دشمن پذيرفته ايران با تمام قدرت وجود دارد و درخت تنومندي شده است. محمدباقر نوبخت افزود: دشمنان نتوانستند با جنگ جمهوري اسلامي‌را از بين ببرند بنابراين تلاش کردند تا هويت ايران را که برخواسته از اسلام است با ايجاد داعش از بين ببرند تا جهان را از اسلام بترسانند و به زعم خود ايران اسلامي‌را منزوي کنند.
وي ادامه داد: 40 سال تداوم نظام بزرگترين دستاورد است. کدام کشور جهان رئيس جمهوري و نخست وزيرش در يک روز شهيد شدند و جمعا 72 نفر از بزرگان آن در يکجا به شهادت رسيدند اما توانست به راه خود ادامه دهد؟
معاون رئيس جمهوري گفت: اداره کشور با نيمي‌از درآمدهاي نفتي از محل توليد و صادرات نفت در پيش از پيروزي انقلاب اسلامي‌انجام مي‌شود. توليد نفت از پنج ميليون و 586 هزار بشکه در سال 1356 به سه ميليون و 867 هزار بشکه در سال 1396 رسيده که به معناي کاهش حدود دو ميليون بشکه است.
وي افزود: صادرات نفت نيز از چهار ميليون و 816 هزار بشکه در روز سال 1356 به دو ميليون و 116 هزار بشکه در سال 1396 رسيده است که در حقيقت نصف آن چيزي است که در دوره سلطنت شاهنشاهي صادر مي‌شده است. در نتيجه در چنين وضعيتي درآمدهاي نفتي نيز نصف شده بنابراين هم اکنون با نصف درآمد توليد و صادرات نفت در مقايسه با پيش از پيروز انقلاب اسلامي‌هم اينک کشور اداره مي‌شود.
نوبخت گفت: پس از انقلاب اسلامي‌ميزان صادرات کالا از ايران به بيش از 30 ميليارد دلار رسيد در حالي که پيش از انقلاب کمتر از پنج ميليارد دلار بود. ارزش صادرات غيرنفتي نيز از 625 ميليون دلار در سال 1356 به حدود 47 ميليارد دلار در سال 1396 رشد داشته است.
وي افزود: هم اکنون ايران هفدهمين قدرت اقتصادي و هجدهمين قدرت علمي‌جهان است بنابراين نسبت به رژيم گذشته بسيار جلوتر و پيشتاز هستيم.
رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي ادامه داد: توليد محصولات کشاورزي در ايران نيز از 30 ميليون و 223 هزار تن سال 1356 به افزون بر 120 ميليون تن در سال 1396 رسيده است. خريد تضميني گندم از 645 هزار تن به حدود 9 ميليون تن در اين مدت رسيده بطوري که براي شش ماه ذخيره گندم در ايران قطعي است. 
وي گفت: همچنين شمار روستاهاي برقدار از چهار هزار روستا به بيش از 56 هزار روستا رسيده و متوسط سن اميد به زندگي هم در ايران از 56 سال و شش ماه به 75 سال و شش ماه افزايش يافته است.
نوبخت افزود: مرگ و مير اطفال زير يک سال هم از 111 هزار نفر به 13 مورد کاهش داشته و نسبت جمعيت تحت پوشش بيمه درمان از 34 درصد به 98،1 درصد ارتقا يافته است.
وي ادامه داد: ضريب توزيع درآمد هم از 0.436 به 0.395 درصد در کشور رسيده است. طبق اذعان منابع جهاني توزيع درآمد در ايران به مراتب از آمريکا، روسيه، چين و ترکيه بهتر است.

مهندس ولي آذروش
مدير عامل هلدينگ آتيه صبا
ايران به لحاظ ژئوپلتيکي جزو معدود کشورهايي است که موقعيتي استثنايي در منطقه و حتي جهان دارد و به طور بالقوه يک کشور تجاري – لجستيکي است. بنابراين بسياري از امکانات طبيعي کشور تنها بايد همگام با فناوري‌هاي نوين در عرصه‌هاي اقتصادي به بهره برداري برسند. بسياري از کشورهاي در حال توسعه رشد اقتصادي چند سال اخير خود را مديون تحول و خروج از شيوه‌هاي سنتي در کسب و کار بوده اند. با اين حال ايران عليرغم دارا بودن امکانات فراوان به خصوص در زمينه حمل و نقل و گردشگري هنوز براي رسيدن به جايگاه اصلي فاصله معناداري دارد. بايد بپذيريم که در اقتصاد جهاني يک رنسانس مهم اتفاق افتاده است که حتي از مرزهاي عصر اطلاعات نيز در حال عبور است. کسب و کارهاي نوين (استارت آپ‌ها) اگر چه در کشورهاي توسعه يافته بسيار قدرتمند عمل مي‌کنند اما استفاده از آن در ايران بايد با تدبير همه جانبه صورت بگيرد. چنانچه در برخي موارد اين کسب و کارهاي نوين که عموماً در حوزه فناوري رخ مي‌هد تهديدي براي برخي کسب و کارهاي پايدار به حساب مي‌آيند. اين تجربه‌اي است که کشورهايي مانند هند نيز از آسيب آن در امان نماندند. با اين حال يک مديريت با تدبير و داراي استراتژي مي‌تواند از ترکيب امکانات بالقوه و طبيعي با فناوري‌هاي نوين، انقلاب بزرگي در حيطه فعاليت اقتصادي خود و به تبع آن کشور فراهم آورد.  در کشورهاي در حال توسعه از جمله ايران سرمايه گذاري در فناوري اطلاعات و ارتباطات يک امري ضروري محسوب مي‌شود. بايد خاطر نشان کرد که سرمايه گذاري در بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات به اين خاطر ضروري است که اولاً وجود اين فناوري، عملکرد بازارها را بهبود مي‌بخشد، زيرا اين فناوري به طور مستقيم يا غيرمستقيم بر همه مقولات بازار از جمله تعيين نوع توليد، چگونگي توليد، ميزان و محل فروش کالاها و خدمات را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اينها مواردي است که فناوري اطلاعات و ارتباطات مي‌تواند مستقيماً رشد اقتصادي کشورها را متاثر سازد. در اين ميان شرکت سرمايه گذاري آتيه صبا که در سه حوزه حمل و نقل، گردشگري و صنعت و معدن مشغول فعاليت است و زيرساخت‌هاي لازم براي استفاده از فناوري‌هاي نوين در شرکت‌هاي زير مجموعه خود را در دستور کار قرار داده است. در زمينه گردشگري و حمل و نقل هيچ شکي وجود ندارد که ايده‌هاي خلاقانه در فضاي اينترنتي و نوين مي‌تواند رقابت را با ساير فعالان اقتصادي معنا دهد. در غير اين صورت بايد منتظر فرو رفتن در مرداب تکرار و عقب ماندگي بود. هلدينگ آتيه صبا در نظر دارد با شناخت درست از فضاي اقتصادي جهاني و با کار گيري نيروها جوان و متخصص در زمينه کسب و کار‌هاي نوين به کمک توسعه اقتصادي در کشور حرکت کند. به طور قطع استفاده راهبردي از 19 اصل برنامه‌هاي اقتصادي صندوق بازنشستگي کشوري و حمايت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در اين زمينه مي‌تواند سال 1397 را براي حمايت از توليد ايراني متفاوت رقم بزند. درک درست از تحولات اقتصادي جهان و رصد دقيق آن، مي‌تواند ما را از ورطه تکرار خارج و پويايي اقتصاد را در چند سال آينده به همراه داشته باشد. موضوعي که همواره در کنار ساير مسائل مهم استرتژيک براي کشور مهم خواهد بود. لازمه اين تحول عقب نماندن از تحولاتي است که در عرصه‌هاي اقتصادي و تجاري رخ داده است. تحولي که بدون شک مي‌توان آن را رنسانس اقتصادي در عصر حاضر دانست.


خسرو رشيدي
کارشناس حمل و نقل

روز گذشته هفتم ارديبهشت، روز ايمني حمل و نقل بود. ايمني به عنوان يکي از نيازهاي روزافزون حمل و نقل پايدار محسوب مي‌شود. با بهينه سازي زيرساخت‌هاي اين صنعت و مجهز کردن اين بخش به تجهيزات ايمن مي‌توان ضمن کاهش خسارات و آسيب‌هاي احتمالي، بستر توسعه کشور را فراهم آورد.آمار تصادف‌هاي جاده اي، نشان مي‌دهد که ايران به لحاظ تقويت ايمني حمل و نقل، نياز به توجهي ويژه دارد. از اين رو بايد عمليات‌هاي ترميم و سازندگي انجام پذيرد تا علاوه بر ارتقاي ايمني، شرايط مناسب تري نيز به لحاظ حمل و نقل تجربه کنيم. شاخص‌هاي ايمني در حمل و نقل در سال‌هاي گذشته ارتقاي قابل قبول و مطلوبي يافته اند، هر چند که براي اين مهم چشم اندازي به مراتب بهتر وجود دارد. از اين رو بايد در تمام سطح‌هاي حمل و نقل فعاليت‌هاي سازنده‌اي انجام پذيرد تا بتوان به آن سطح مطلوب دست يافت. از يک طرف بايد در نحوه در دسترس بودن سرويس‌هاي حمل و نقل عمليات‌هايي صورت بگيرد تا کالا و مسافر به نحو مطلوب و با ايمني بيشتر جا به جا شود و همچنين مي‌بايست در مواقع بحراني مانند سيل، توفان، برف و ... پايداري اين سرويس‌ها افزايش پيدا کند تا با ايمني بيشتر حمل و نقل صورت بگيرد و نوعي اعتماد به وجود آيد.از سوي ديگر بخشي از ايمني در حمل با پياده سازي فرهنگ ايمني ارتباط نزديکي دارد که در برنامه سازمان‌هاي حمل و نقل در 1397 خورشيدي نيز لحاظ شده است. بحث فرهنگ سازي را در 2 بخش کارکنان حمل و نقل و شهروندان مي‌توان دنبال کرد؛ يعني کارکنان بايد برنامه‌هاي مربوط به رعايت ايمني در کار را در دستور خود گذاشته و ايمني را در مقايسه با سرعت عمل در اولويت قرار دهند و دستيابي به اين مهم با نوشتن مقاله، شرکت در سمينارها و مشورت گرفتن از کارکنان اين صنعت در تصميم گيري‌ها، قابل دستيابي خواهد بود. شهروندان همچنين به عنوان افرادي که با مسيرهاي حمل و نقل جاده اي، ريلي و ... در ارتباط هستند مي‌بايست که به وسيله مدرسه‌ها، وسايل ارتباط جمعي و آگاهي رساني‌هاي عمومي، آموزش‌هاي لازم را ديده و بدين گونه فرهنگ سازي انجام گيرد تا نحوه عملکرد آنها در اين ارتباط اصلاح شود. براي نمونه در مدرسه‌ها مي‌توان با نمايش فيلم‌ها و مستندهاي آموزشي دانش آموزان را نسبت به رعايت ايمني حمل و نقل آگاه کرد تا توجه بيشتري به اين مساله داشته باشند. گاهي نداشتن آگاهي خود باعث رعايت نکردن ايمني و بروز بحران مي‌شود.
منبع: ايرنا


رهبر انقلاب توهين‌هاي اخير ترامپ را تشريح کردند؛
رهبر انقلاب همچون هميشه مشکلات کشورهاي عربي را با دقت تشريح و بابت بي تفاوتي کشورهاي عربي از تحقيقرشان ابراز تاسف کردند. در اين رابطه شرکت کنندگان در سي و پنجمين دوره مسابقات بين المللي قرآن کريم صبح پنج‌شنبه با رهبر معظم انقلاب اسلامي‌ديدار کردند. در اين مراسم اساتيد و نفرات برگزيده مسابقات، به قرائت قرآن پرداختند و فضاي حسينيه امام خميني(ره) را با تلاوت کلام الهي عطرآگين کردند.
به گزارش ايسنا، حضرت آيت ا... خامنه‌اي در اين مراسم، تنها راه پيشرفت و سعادت امت اسلامي‌را عمل به قرآن دانستند و گفتند: عمل به قرآن، درواقع تمسک به حبل‌ا... است و موجب مي‌شود مسلمانان در زندگي فردي و اجتماعي و سياسي، دچار سقوط و انحراف و ذلت نشوند.
ايشان با تأکيد بر اينکه بي‌توجهي و عمل‌نکردن به قرآن موجب ضربه‌پذيري خواهد شد، افزودند: متاسفانه امروز، کشورهاي اسلامي‌به‌دليل عمل نکردن به قرآن گرفتار ضربه عقب ماندگي و تسلط کفار شده‌اند. رهبر انقلاب اسلامي‌همچنين گفتند: کشورهاي اسلامي‌در اثر تمسک نجستن به قرآن دچار «بيماري ذلت» شده‌اند و اينکه رييس جمهور آمريکا با کمال وقاحت مي‌گويد «اگر ما نباشيم، برخي کشورهاي عربي يک هفته هم دوام نمي‌آورند»، نتيجه همين بيماري است. حضرت آيت ا... خامنه‌اي با اشاره به آيات قرآن، خاطر نشان کردند: قرآن به ما مي‌گويد که مومن بايد در مقابل کفار و زورگويان عالم همچون سد مستحکمي‌بايستد وگرنه مبتلا به ذلت و فساد و خونريزي و عقب ماندگي خواهد شد. ايشان افزودند: قرآن همچنين به ما مي‌گويد، مومنين بايد با يکديگر «وحدت» و «پيوند ولايتي» داشته و با جبهه کفار هيچ‌گونه پيوند و ارتباطي نداشته باشند اما متاسفانه امروز شاهديم که برخي کشورهاي اسلامي‌با رژيم صهيونيستي در ارتباطند و نتيجه اين عمل نکردن به دستور قرآن، جنگ و جنايت‌هاي کنوني در منطقه است. رهبر انقلاب اسلامي‌گفتند : شرايط مردم يمن را ببينيد که گرفتار چه مصيبتي شده‌اند و عروسي آنها تبديل به عزا مي‌شود و يا وضعيت مردم افغانستان و پاکستان و سوريه. همه اين مسايل بخاطر اين است که ولايت ميان مؤمنين فراموش شده است و به تأکيدات قرآن عمل نمي‌شود. حضرت آيت ا... خامنه‌اي با تاکيد بر اينکه عمل به قرآن موجب عزت خواهد شد، افزودند: جمهوري اسلامي‌ايران، چهل سال است که در مقابل زورگويي‌هاي استکبار ايستاده و به کوري چشم دشمناني که مي‌خواستند اين نظام را نابود کنند، پيشرفت و توانايي و قدرت او روزافزون شده است.
ايشان، حفظ و تلاوت قرآن را مقدمه فهم و عمل کردن به آن دانستند و با توصيه جوانان به اتخاذ چنين نگاهي به قرآن، خاطر نشان کردند: اگر تلاوت و حفظ قرآن، مقدمه عمل به آن باشد، قطعاً فرداي دنياي اسلام از امروز آن بهتر خواهد بود و ديگر، آمريکا نخواهد توانست براي کشورها و امت اسلامي، خط و نشان بکشد و آنها را تهديد کند.
پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، حجت‌الاسلام محمدي نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه با بيان گزارشي از مسابقات قرآن، گفت: سي و پنجمين دوره مسابقات بين‌المللي قرآن کريم با حضور نمايندگان ۸۴ کشور دنيا و ۳۷۰ شخصيت قرآني يعني حافظان، قاريان، داوران، محققان و پژوهشگران قرآني برگزار شد.
بن سلمان شپش دارد!
اين اظهارات رهبر انقلاب در حالي مطرح شد که رئيس جمهور آمريکا پس از ديدار ماه گذشته خود با وليعهد عربستان سعودي در کاخ سفيد به کارکنانش گفته است بن سلمان شپش دارد.به گزارش مهر، پايگاه العهد نوشت: دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا روز سه شنبه براي صدمين بار در مقابل امانوئل ماکرون رئيس جمهور فرانسه چيزي را که از کشورهاي خليج فارس مي‌خواهد تکرار کرد و گفت: ما هفت تريليون دلار در خاورميانه هزينه کرده‌ايم و هيچ چيزي به دست نياورديم. کشورهاي ثروتمندي در آنجا هستند که شما به خوبي آنها را مي‌شناسيد و هزينه آن را پرداخت خواهند کرد و مجبورشان مي‌کنيم نظاميان خود را به سوريه اعزام کنند و ما نظاميان خود را به خانه برمي‌گردانيم.اين پايگاه مي‌افزايد: ترامپ به خوبي به شرايط بن سلمان واقف است و کاملا مي‌داند که چگونه او همه تخم مرغهايش را در سبد وي قرار داده است و به همين دليل به صورت عمدي از تحقير او ابايي ندارد و بارها برابر دوربينها و رسانه‌ها از واژه «دوشيدن» بن سلمان و عربستان سعودي استفاده کرده است.يک منبع مطلع عربي در واشنگتن به نقل از يک عضو کنگره آمريکا به پايگاه اينترنتي العهد گفت ترامپ پس از ديدار ماه گذشته‌اش با بن سلمان در کاخ سفيد از کارکنانش خواسته است «صندليها و اشيايي را که بن سلمان لمس کرده و بر روي آن نشسته است بگردند و اگر شپشي به جا مانده است تميز کنند.»العهد ادامه مي‌دهد: رئيس جمهور آمريکا به کسي که ۲۰ مارس گذشته او را هنگام استقبال در کاخ سفيد «دوست» خود ناميده بود اين گونه نگاه مي‌کند.
عربستان فرصتي پولساز
از سوي ديگر ترامپ بارها از رابطه با عربستان به عنوان يك فرصت پولساز نام برده بود. در دوران انتخابات رياست جمهوري آمريكا اين اظهارات حالتي از تحقير و دستور داشت.وقتي وي در نخستين سفرش به عربستان بازگشت به صورت غير مستقيم از باج‌گيري‌هايش با شعف نام برد.اما آخرين رفتار تحقير آميز وي با عربستان در زماني بود كه بن‌سلمان براي عقد خريد هواپيما از آمريكا با وي ديدار كرد.سي ان ان در اينباره نوشت: بن سلمان وليعهد سعودي در سفر به آمريكا در کاخ سفيد با دونالد ترامپ ديدار کرد؛ جاييکه رئيس جمهوري آمريکا يک بار ديگر ليست خريدهاي عربستان و توافقهايي که بين دو طرف به امضا رسيده را به صورت علني به رخ کشيد.ترامپ درحاليکه بن سلمان در کنارش نشسته بود وي يک کاتالوگ بزرگ از ليست خريدهاي تسليحاتي عربستان را به خبرنگاران، دوربين‌ها و حضار نشان داد و با خواندن تک تک رقم‌هاي قراردادهاي امضا شده به طعنه به محمد بن سلمان گفت اين پول‌ها براي شما رقمي‌نيست، بيشتر بخريد!به گزارش سي‌ان‌ان، درحاليکه ترامپ مشغول ارائه توضيحات درباره جزئيات اين قراردادها بود چهره بن سلمان نشان ميداد که وي خيلي راحت به نظر نمي‌رسد.بعد از ديدار بن سلمان با ترامپ يک عضو خاندان سعودي به سي ان ان گفته است، وليعهد سعودي از نوع برخورد و اظهارات ترامپ احساس حقارت و شرمساري کرده است. وي همچنين گفته که محمد بن سلمان انتظار نداشته که ترامپ جزئيات قراردادهاي تسليحاتي چند ميليارد دلاري را جلوي چشمان او به نمايش عمومي‌بگذارد. اين چيزي نبود که بن سلمان براي نمايش آن به واشنگتن سفر کرده باشد. سي ان ان افزود؛ چيزي که وليعهد سعودي مي‌خواست در سفر به واشنگتن عمومي‌شود تغيير عربستان سعودي به يک متحد دوست داشتني براي آمريکا، اصلاحات اجتماعي عربستان، بهبود و تقويت جايگاه زنان در اين کشور بود. يک منبع آگاه ديگر نيز گفته است که محمد بن سلمان در سفرش به لندن که پيش از سفر به واشنگتن صورت گرفت 1.4 ميليون دلار خرج تبليغات و بيلبوردهاي تبليغاتي کرد تا بگويد که عربستان سعودي درحال گشوده شدن به روي جهان و جهانيان است. عربستان به خاطر صرف دلارهاي نفتي کلان براي جلب نظر متحدان غربي اش از جمله آمريکا همواره تحت انتقاد شديد در خاورميانه قرار دارد.

در جلسه ستاد اقتصادي دولت که به رياست رئيس جمهور تشکيل شد، نمايندگان بخش خصوصي و بانک‌هاي کشور با حمايت از سياست ارزي اخير دولت، نظرات و پيشنهادهاي خود را براي اجراي کامل و دقيق آن ارائه کردند. به گزارش ايسنا، حجت الاسلام حسن روحاني در اين جلسه با قدرداني از تلاش‌هاي صادرکنندگان که موجبات رشد صادرات غيرنفتي و حضور گسترده‌تر ايران در بازارهاي جهاني را فراهم کرده‌اند، گفت: هدف سياست ارزي دولت آرامش و ثبات در بازار ارز بوده است که لازمه رشد پايدار اقتصاد کشور است و بيشترين کمک را به توليد کنندگان و صادرکنندگان براي برنامه‌ريزي فعاليت‌هاي اقتصادي خود مي‌کند. براي تحقق اين هدف، همفکري و همکاري بخش خصوصي و بانکها ضروري است. وي اظهار کرد: درآمد ارزي کشور در شرايط کاملا اطمينان بخشي است و همه نيازهاي ارزي در سيستم جديد با شفافيت کامل قابل تامين است. در اين جلسه مسوولان اتاق بازرگاني، صنعت، معدن و کشاورزي ايران، کنفدراسيون صادرات، انجمن صادرکنندگان خدمات فني و مهندسي، انجمن صادرکنندگان پتروشيمي‌و خانه معدن و مديران بانکهاي دولتي و خصوصي، با تشکر از استقبال دولت از نظرات فعالان اقتصادي، اتخاذ سياست ارزي جديد توسط دولت و بانک مرکزي را ضروري شمرده و آمادگي خود را براي همکاري کامل اعلام و پيشنهادهاي خود را براي رفع ابهامات و اشکالات اجرايي ارائه کردند. روحاني با تشکر از همکاري فعالان اقتصادي با اجراي اين طرح ، تاکيد کرد: در سيستم جديد ارزي ، صادرکنندگان در فروش ارز خود حتي يک روز نبايد معطل بمانند و بانکها بايد براي جذب سپرده‌هاي ارزي مردم ، تشويق و تسهيلات لازم را فراهم کنند و مجموعه سياستهاي اقتصادي کشور در جهت حمايت از رشد مستمر صادرات هماهنگ شود.


مصوبه افزایش حقوق با واکنش‌های شدید روبه‌رو شد
هيات وزيران در جلسه روز چهارشنبه به رياست اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري، ميزان افزايش ضريب حقوق کارکنان دولت در سال ۱۳۹۷ را تعيين کرد. بر اين اساس، حقوق مقامات و همترازان مندرج در قانون مديريت خدمات کشوري، مديران عامل و اعضاي هيات مديره و روساي دستگاه‌هاي اجرايي، استانداران، شهرداران مراکز استان‌ها و اعضاي شوراي اسلامي‌شهر مراکز استان‌ها در سال ۹۷ افزايش نمي‌يابد.
حقوق ديگر کارکنان دولت به تناسب حقوقي که سال قبل دريافت مي‌کردند، به صورت پلکاني بين ۶ تا ۱۲ درصد افزايش مي‌يابد و در هر صورت پرداختي به هيچ يک از کارکنان دولت در سال ۹۷ از مبلغ ۱۲ ميليون ريال کمتر نخواهد بود.حقوق بازنشستگان نيز در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال قبل به ميزان ۱۰ درصد افزايش مي‌يابد و هيچ يک از بازنشستگان بعد از افزايش سنواتي و همسان سازي حقوق، کمتر از ۱۲ ميليون ريال دريافت نخواهند کرد.
افزايش 6 تا 12 درصدي حقوق کارمندان تخلف قانوني است
غلامرضا تاجگردون رييس کميسيون برنامه و بودجه مجلس درباره مصوبه هيات وزيران در مورد تعيين افزايش ضريب حقوق کارکنان دولت در سال 97 اظهار کرد: در قانون بودجه سال 97، سقف افزايش حقوق 20 درصد و به صورت پلکاني تعيين شده است و نمي‌توان بر اساس قانون، افزايش حقوق را بين شش تا 10 درصد پيش‌بيني کرد، بلکه بايد بين 20 تا دو درصد باشد.
وي افزود: در قانون بودجه ما مي‌خواستيم افزايش حقوق کارکناني که حقوق‌هاي پاييني مي‌گيرند به حقوق کارکناني که پرداختي بالا دارند نزديک شود اما اگر اين چيزي که رسانه‌ها به عنوان مصوبه هيات وزيران اعلام کردند درست باشد يعني دولت تمايلي ندارد بين قشر پايين و بالا اين عدالت را اجرا کند. با مصوبه دولت اگر حکم حقوقي من هشت ميليون تومان باشد درصد افزايش حقوقم 480 هزار تومان خواهد بود و کسي که حقوقش يک ميليون و 500 هزار تومان است با 12 درصد افزايش حقوق، 140 تا 150 هزار تومان افزايش خواهد داشت که اين با قانون مغاير است.
اين نماينده مجلس با بيان اين‌که «تخلف دولت مردم را نااميد خواهد کرد»، گفت: دولت به جاي کاهش هزينه‌هاي غيرضروري در افزايش حقوق‌ها چنين چيزي را اعمال کرده است.
تاجگردون با اشاره به تعيين سقف براي پاداش بازنشستگي کارکنان دولت، گفت: عملکردها نشان مي‌دهد بسياري از کارکنان در آستانه بازنشستگي پيش از عيد خود را بازنشسته کردند و تقريبا پاداش بازنشستگي کساني که شب عيد کنار رفتند تا به قانون سال 97 برنخورند، يک عدد ميليارد وحشتناک و يک سوم منابعي است که ما براي افزايش حقوق‌ها مي‌توانستيم تامين کنيم.
مصوبه خلاف قانون است
غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي نيز با اشاره به مصوبه هيئت وزيران مبني بر افزايش حقوق کارمندان و بازنشستگان بين 6 تا 12 درصد، گفت: اين مصوبه دولت با قانون تطابق ندارد و نظر مجلس در قانون بودجه سال 97 بر اين بود که فاصله طبقاتي کاهش يابد، اما با اين مصوبه دولت فاصله طبقاتي کاهش نمي‌يابد.
عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينکه با افزايش 6 تا 12 درصدي حقوق کارمندان و بازنشستگان هيچ اتفاقي براي کاهش فاصله طبقاتي رخ نمي‌دهد، افزود: با افزايش اين مقدار حقوق با توجه به نرخ تورم، سقوط پايه پولي کشور، افزايش نرخ ارز و گراني کالاها به خانواده‌ها فشار مضاعفي وارد مي‌شود.
وي با تاکيد بر اينکه دولت بايد اين مصوبه خود را شفاف سازي کرده و دليل اينکه برخلاف قانون عمل کرده را اعلام کند، ادامه داد: دولت بايد علت عدم اجراي آنچه که در کميسيون تلفيق توافق و تصويب شده را تشريح کند.
نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي، يادآور شد: اين اقدام دولت خلاف قانون است و در اين راستا مجلس مصوبه هيئت وزيران را بر مي‌گرداند، چراکه نظر مجلس درباره حقوق بازنشستگان و کارمندان رقم اعلامي‌دولت نبوده و قانون نيز اين مصوبه را تاييد نمي‌کند
عضو کميسيون تلفيق بودجه سال 97 مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينکه ميزان افزايش حقوق در سال 97 براساس مصوبه مجلس بين 12 تا 20 درصد بود، تصريح کرد: افزايش 6 تا 12 درصد توليد هيئت وزيران بوده و برخلاف قانون است، لذا مجلس اين موضوع را پيگيري کرده و هيئت تطبيق مصوبات دولت با قوانين بايد اين مصوبه را رد کند.
معاون رئيس جمهور: افزايش حقوق کارمندان تا ۱۶ درصد است نه ۱۲ 
اعلام مصوبه هيأت وزيران براي افزايش شش تا ۱۲ درصدي حقوق کارکنان در سال جاري با واکنش‌هاي متفاوتي همراه شد. معاون رئيس جمهور مي‌گويد اين رشد در حقيقت ۱۶ درصد است نه ۱۲ درصد.
به گزارش ايسنا، از همان زمان ابلاغ بخشنامه لايحه بودجه ۱۳۹۷ ، افزايش حقوق کارکنان در سال جاري با حاشيه پيش رفت. زماني که دولت به دستگاه‌هاي اجرايي تکليف کرد درصد افزايش حقوق را تا پنج درصد پيش‌بيني کنند؛ با اين توضيح که دستگاه‌هايي که بودجه خود را بر اساس بودجه‌ريزي مبتني بر عملکرد تهيه کنند، مي‌توانند معادل پنج درصد از محل صرفه‌جويي و اجراي اين نوع از بودجه‌ريزي به عنوان ساير پرداختي‌ها پيش بيني و براي حقوق تعيين کنند. در اين حالت درصد افزايش حقوق بين پنج تا ۱۰ درصد تعيين شد ولي طولي نکشيد که با توجه به بحث‌هايي که در اين مورد مطرح شد، دولت در لايحه پيشنهادي خود به مجلس درصد افزايش حقوق را تا ۱۰ درصد پيش‌بيني کرد و هزينه جاري خود را طبق آن پيش برد.
اما در جريان بررسي لايحه در مجلس، مباحثي در مورد افزايش پلکاني حقوق پيش آمد و پيشنهاد رشد تا ۱۸ درصدي نيز مورد بررسي قرار گرفت، ولي درنهايت نحوه رشد پلکاني تعيين نشد. دولت حقوق فروردين را هم ظاهرا بر اساس روال سال گذشته پرداخت کرد تا اينکه در جلسه اخير هيات دولت نحوه افزايش پلکاني و درصد آن تعيين و تصويب شد. براساس اين مصوبه درصد افزايش حقوق کارکنان دولت به تناسب حقوقي که در سال گذشته دريافت کرده‌اند به صورت پلکاني بين ۶ تا ۱۲ درصد افزايش مي‌يابد و طبق مصوبه هيچ يک از کارکنان دولت براي امسال کمتر از يک ميليون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق نخواهند گرفت. 
اعلام اين مصوبه هيأت دولت و قياس آن با آنچه که در مورد افزايش حقوق مطرح بود و تا ۲۰ درصد هم مي‌رسيد، ابهاماتي ايجاد کرد که با واکنش‌هايي هم همراه بود. برخي نمايندگان مجلس در واکنش به اين مصوبه معتقدند که دولت برخلاف قانون عمل کرده است؛ چرا که در قانون بودجه امسال سقف افزايش حقوق ۲۰ درصد و به صورت پلکاني تعيين شده و نمي‌توان براساس قانون افزايش حقوق را بين شش تا ۱۰ درصد تعيين کرد بلکه بايد بين دو تا ۲۰ درصد باشد.
 دولت خلاف قانون عمل نکرده است
ايسنا براي شفاف شدن جريان، موضوع را از سازمان‌هاي مرتبط يعني سازمان برنامه بودجه و سازمان امور اداري و استخدامي‌پيگيري کرد. مديران مربوطه مي‌گويند در مجلس نحوه افزايش حقوق يعني درصد اختصاص يافته به هر گروه مصوب نشد بلکه حداکثري براي آن تعيين شده که دولت بايد در محدوده آن و طبق منابع جاري در اختيار خود اقدام کند. اين در حالي است که بر اساس جزء(۱) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه ۱۳۹۷ دولت موظف است حقوق‌ها را به گونه‌اي افزايش دهد که طبقات پايين‌تر از درصد حقوق بيشتري برخوردار شوند؛ در عين حال که درصد افزايش حقوق حداکثر ۲۰ درصد تعيين شده است. بنابر اين اگر دولت بيش از اين رقم اعمال مي‌کرد به طور حتم تخلف بود اما آنچه که اتفاق افتاده در دامنه تعيين شده است و تخلفي صورت نمي‌گيرد. در عين حال که تغييرات طبق منابع جاري که مصوب شده و با بررسي‌هاي انجام شده در رابطه با ميزان حقوقي که دولت پرداخت مي‌کند، بوده است.
در اين رابطه انصاري -معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان اداري و استخدامي- به ايسنا گفت که دولت طبق يک فرمول پيش‌بيني شده در رابطه با درصد افزايش حقوق اقدام کرده که بعد از صادر شدن مصوبه جزئيات آن مشخص مي‌شود.
معاون رئيس جمهور اعلام کرد که سقف افزايش حقوق در واقع ۱۶ درصد است نه ۱۲ درصد؛ چرا که حداقل حقوق يک ميليون و ۲۰۰ هزار تومان تعيين شده که با توجه به اينکه در سال گذشته يک ميليون و ۳۵ هزار تومان بود اين رشد تا ۱۶ درصد مي‌رسد.
در حالي درصد افزايش حقوق متناسب با نرخ تورم تعيين مي‌شود که همزمان با روند کاهشي نرخ تورم در اولين بودجه دولت يازدهم، درصد افزايش حقوق ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۳، ۱۴ درصد سال ۱۳۹۴، ۱۲ درصد در سال ۱۳۹۵ و ۱۰ درصد براي سال ۱۳۹۶ بوده است.

واردات بيش از ۲۲ هزار تن گلابي هندي،انبه و منگوتين تاسف آور است؛
کورش شرفشاهي: واردات به کابوس توليدکننده و کشاورز و روياي تاجر تبديل شده است. بازرگانان که هيچ زحمتي بابت توليد ذره‌اي نکشيده اند، از خدا مي‌خواهند وضعيت کشور به نوعي باشد که دست به وادرات گسترده بزنند و سود کلاني به دست بياورند. براي واردکنندگان هيچ تفاوتي نمي‌کند که در فصل بهار برف بيايد و محصولات کشاورزي يخ بزند، تگرک سردرختي‌ها را بريزد، آفت به جان مزارع بيفتد يا توليدکننده بيچاره شود. آنچه واردکننده را راضي مي‌کند، رسيدن به نقطه‌اي است که کالا وارد کنند تا ره صدساله را يک شبه طي کنند،‌ فارغ از اينکه کشاورز با ديدن شکوفه‌ها و ميوه‌هاي يخ زده اش، تا مرز جنون پيش ميرود. البته واردکنندگان نيازي به خشم طبيعت ندارند بلکه درنتيجه مذاکرات دوستانه با برخي آقايان، دست به واردات کالاهايي مي‌زنند که توليدکننده را بيچاره مي‌کند.
آمارها چه مي‌گويند 
آمار مقدماتي گمرک از تجارت خارجي ۱۲ ماهه سال ۹۶، نشان مي‌دهد که در اين مدت بيش از ۲۲ هزار و ۳۵۵ تن گلابي هندي، انبه و منگوتين از کشور‌هاي مختلف جهان وارد ايران شده است.براساس واردات اين حجم گلابي هندي، انبه و منگوتين بالغ بر ۱۶ ميليون و ۳۴۶ هزار و ۶۶۹ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۵۳ ميليارد و ۳۰۶ ميليون و ۱۳ هزار و ۵۴ تومان در آمار گمرک به ثبت رسيده است. در ۱۲ ماهه سال ۹۶ گلابي هندي، انبه و منگوتين از ۴ کشور جهان از جمله کشور‌هاي پاکستان، هند، تايلند، ايتاليا وارد ايران شده است.در بين کشور‌هاي ذکر شده پاکستان با صادرات بيش از ۲۲ هزار و ۲۳۵ تن گلابي هندي، انبه و منگوتيم به کشور اولين و بزرگترين صادرکننده اين کالا محسوب مي‌شود که درآمد ۱۶ ميليون و ۲۰۲ هزار و ۹۵۶ دلاري را نصيب خود کرده است.
حمايت چه مي‌شود
در اين رابطه نماينده دزفول گفت: بخش کشاورزي از بخش‌هاي مهم اقتصاد ايران است به خصوص در شرايط تحريم براي حفظ استقلال، مقابله با تحريم‌هاي احتمالي و استفاده از نيرو و منابع داخلي اين بخش نقشي حياتي و تعيين‌کننده دارد.عباس پاپي زاده با تاکيد بر اينکه بخش کشاورزي تامين کننده امنيت غذايي کشور است، افزود: اين بخش در حالي امنيت غذايي کشور را تامين کرده که بسياري از کشورهاي حاشيه خليج فارس به رغم منابع عظيم نفت و گاز فاقد چنين امتيازي بوده و در اين رابطه کاملا وابسته و آسيب‌پذير هستند. وي گفت: ما در کشور توانايي خودکفايي کامل به خصوص در حوزه کالاهاي اساسي را داريم و در برخي محصولات مانند دانه‌هاي روغني که توليدمان به 4 - 5 درصد مي‌رسد نيز قادريم وابستگي‌مان را کاهش داده و لااقل 40 درصد نياز داخل را در کشور توليد کرده و حاشيه امنيت غذايي‌مان را افزايش دهيم.عضو کميسيون کشاورزي با اشاره به اينکه برخي محصولات کشاورزي ايران مانند مرکبات، کشمش، گل و برخي سبزيجات به لحاظ کيفيت در دنيا بي‌نظيز هستند، تصريح کرد: اينکه در فصل برداشت محصولات مشابه خارجي وارد کشور شود، ظلم به بخش کشاورزي کشور است.
علت واردات بي‌رويه محصولات کشاورزي به روايت مرکز پژوهش‌هاي مجلس
و اما مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي‌علت واردات بي‌رويه محصولات کشاورزي را بررسي کرد. براساس بررسي‌هاي اين مرکز وسعت و سرعت واردات محصولات کشاورزي در سال‌هاي اخير شتاب داشته و سياست‌هاي مقطعي مانند تنظيم بازار بر ارزش‌هايي چون دغدغه امنيت غذايي و خودکفايي، رجحان يافته است.بنابر اين کاهش تعرفه‌ها به بهانه کنترل قيمت‌ها، موجب سلب توانايي توليدکنندگان براي تصميم‌سازي و سرمايه‌گذاري و از دست دادن فرصت‌هاي شغلي شده و ساختارهاي توليد را به خطر انداخته است. سياستگذاران عرصه تجاري سعي دارند با وضع تعرفه سبک، واردات ارزان‌تر اين کالاها را عملي سازند و جنبه حمايتي تعرفه‌ها در عمل مغفول مانده است و به تاثير ميان مدت آن در تغيير الگوي کشت و تضعيف بخش کشاورزي و گسترش فقر در جامعه کشاورزان و روستائيان بي‌توجهي مي‌شود.اين موضوع ريشه در اقتصاد مبتني بر فروش منابع طبيعي دارد که در آن متناسب با وضع درآمدهاي نفتي، تعرفه‌ها، افزايش يا کاهش مي‌يابند، شايد دليل اصلي وضع نرخ تعرفه پايين و تاثيرات آن (در شکل افزايش واردات و افزايش وابستگي به خارج کشور و در مواردي کاهش توليد) را بتوان تنها در نگاه معطوف به جلب رضايت مصرف‌کنندگان جست‌وجو کرد.
اين شرايط با همراهي ساير سياست‌هاي اشتباه اتخاذ شده در عرصه توليد و تجارت محصولات کشاورزي، موجب وارد آمدن آسيب به اين بخش شده است که در صورت تداوم اين وضعيت، در چند سال آينده به ايجاد بحران در بخش کشاورزي کشور منجر خواهد شد که اين موضوع با توجه به نقش بخش کشاورزي در اشتغال، توليد ناخالص ملي و همچنين ايجاد ارزش افزوده با کمترين اتکاء به درآمدهاي نفتي و تامين امنيت غذايي به عنوان يکي از مهمترين شاخصه‌هاي امنيت ملي، اهميت بسزايي دارد. بنابر اين علت اصلي واردات بي‌رويه صورت گرفته طي سال‌هاي اخير، افزايش درآمدهاي نفتي از يک سو و ضعف يکپارچگي و تعامل بين اجزاي بدنه سياستگذاري در عرصه توليد و واردات محصولات کشاورزي، از سوي ديگر بوده است. تفسير غلط از برخي قوانين، هدفمند نبودن نظام تعرفه‌اي و معطوف بودن سياست‌هاي اتخاذ شده در زمينه تجارت خارجي محصولات کشاورزي به تنظيم بازار داخل با شعار حمايت از مصرف‌کننده نيز در انجام اين واردات نقش داشته‌‌اند. که برآيند اين عوامل، کاهش قدرت رقابت محصولات کشاورزي توليد داخل در مقابل کالاهاي وارداتي، کاهش درآمد کشاورزان و ايجاد درآمد سرشار براي گروه واردکنندگان بوده است. 

ايميدرو 6 ميليارد دلار در زنجيره توليد آلومينيوم سرمايه گذاري مي‌کند
گروه صنعت، معدن و تجارت: آلومينيوم محصولي است که در ايران به عنوان يک کالاي داراي مزيت توليد شناخته مي‌شود و بر اساس هدف گذاري‌هاي انجام شده و واحدهاي توليدي در حال تکميل قرار است توليد آن تا سال ۲۰۳۰ به يک ميليون تن برسد. از جمله بخش‌هايي که در حوزه صنايع معدني ايران داراي مزيت توليد است، آلومينيوم است، چراکه در اين بخش، نه تنها منابع خاکي لازم وجود دارد بلکه مهمترين عنصر توليد يعني انرژي در قالب گاز به طور آسان در اختيار است. براساس برنامه‌هاي آتي بالادستي براي توسعه صنعت آلومينيوم، گفته مي‌شود توليد آلومينيوم ايران در سال ۲۰۲۵ به يک ميليون تن خواهد رسيد. مهدي کرباسيان - رئيس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران - رسيدن به اين هدف را متکي بر راه اندازي واحدهاي جديدي مانند شرکت آلومينيوم جنوب (سالکو) مي‌داند که قرار است در فاز نخست سالانه ۳۰۰ هزار تن توليد داشته باشد. کرباسيان درباره هزينه توليد آلومينيوم در اين مجتمع مي‌گويد که وجود ذخاير گازي و توليد برق ارزان قيمت از نظر قيمتي نيز به مجتمع سالکو کمک مي‌کند و انتظار مي‌رود هزينه توليد مجتمع سالکو زير ۱۲۰۰ دلار در هر تن باشد. اما حالا که موضوع هزينه تمام شده توليد هر تن آلومينيوم در ميان است، بايد ديد که وضعيت بازار جهاني آن چه گونه است. حالا براساس نمودارهاي جهاني قيمت، قيمت اين محصول در يکسال گذشته بازه تغيير چنداني نسبت به برخي ديگر محصولات معدني نداشته و عمدتاً يک مسير صعودي را طي کرده است. قيمت آلومينيوم از ابتداي سال گذشته از حدود ۱۹۵۰ دلار در هر تن به ۲۲۰۰ دلار رسيده است. البته اين مسير خيلي هم بدون افت خيز نبود بلکه مي‌توان گفت پر شيب‌ترين صعودي که نمودار قيمت آلومينيوم در اين بازه به خود ديده است، به ۲۰ روز گذشته بر مي‌گردد که ظرف حدود ۱۵ روز قيمت آلومينيوم از حدود ۲۰۰۰ دلار به ۲۶۰۰ دلار در هر تن رسيد و اکنون در مرز ۲۲۰۰ دلار ثابت شده است. 
افزايش 70 درصدي توليد آلومينيوم
آخر هفته گذشته بود که مهدي کرباسيان، رئيس هيات عامل ايميدرو در کنفرانس آلوميينوم "سي آر يو" در لندن گفت: ميزان توليد آلومينيوم ايران در اوايل سال آينده، 70 درصد افزايش مي‌يابد. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين اظهار داشت: ايران به لطف برخورداري از منابع عظيم گازي، در مسير راه اندازي (سالکو) يک مجتمع جديد توليد شمش آلومينيوم در اوايل سال آينده قرار دارد و با بهره برداري از آن، ايران را در اين خصوص به خودکفايي خواهد رساند. وي افزود: عمليات ساخت شرکت مجتمع آلوميينوم جنوب (سالکو) که قرار است در فاز نخست سالانه 300 هزار تن توليد داشته باشد در جريان است.
رئيس هيات عامل ايميدرو گفت: اين مجتمع، انرژي مورد نياز خود را از يک نيروگاه گازي تأمين خواهد کرد و ايران اميدوار است با استفاده از منابع عظيم گازي خود، صنعت فلزات خود را بيش از پيش توسعه بدهد. ايران در کنار روسيه، بزرگ‌ترين دارندگان ذخاير گازي جهان به شمار مي‌روند. وي افزود: وجود ذخاير گازي و توليد برق ارزان قيمت از نظر قيمتي نيز به مجتمع سالکو کمک مي‌کند و من انتظار دارم هزينه توليد مجتمع سالکو زير 1200 دلار در هر تن باشد. کرباسيان بيان داشت: مجتمع سالکو، ميزان توليد آلومينيوم کشور را تا سال 2025 به يک ميليون تن در سال افزايش خواهد داد. وي ادامه داد: ايميدرو مالک 49 درصد از سهام شرکت آلومينيوم جنوب است و 51 درصد مابقي سهام اين شرکت متعلق به شرکت سرمايه گذاري غدير ايران است.
طرح 2/1 ميليارد دلاري آلومينيوم
در همين همايش بين المللي بود که ميرچي، مدير موسسه مشورتي آئوريس کانادا، به عنوان مشاور شرکت آلومينيوم جنوب (سالکو) گفت: ايران هم اکنون در دو مجتمع توليدي خود (ايرالکو و المهدي- هرمزال) سالانه حدود 400 هزار تن آلومينيوم توليد مي‌کند. وي افزود: مجتمع آلومينيوم سالکو در منطقه ويژه اقتصادي لامرد در جنوب ايران و در نزديکي ساحل خليج فارس در حال ساخت است، جايي که يک بندر آب عميق نيز در آنجا در دست احداث است. ميرچي خاطرنشان کرد: اين مجتمع 1.2 ميليارد دلاري توسط شرکت مهندسي و ساخت خارجي صنعت فلزات غيرآهني چين (ان اف سي) در حال احداث است. وي ادامه داد: مجتمع گداخت آلومينيوم سالکو ابتدا قرار بود به صورت سرمايه گذاري مشترک با شرکت آلکان کانادا ساخته شود، اما اين شرکت پس از تحريم‌هاي آمريکا ايران را ترک کرد.
سرمايه گذاري 6 ميليارد دلاري در زنجيره آلومينيوم
پيش‌تر نيز اردشير سعدمحمدي، معاون طرح‌هاي توسعه معدن و صنايع معدني ايميدرو از برنامه سرمايه گذاري ۶ ميليارد دلاري ايميدرو به منظور ارتقا زنجيره آلومينيوم کشور خبر داد. اين عضو هيات عامل ايميدرو ادامه داد: ۳۴۰ هزار تن آلومينيوم در سال ۹۶ توليد شد و اين در حالي است که ظرفيت آلومينيوم کشور ۴۳۰ هزار تن است. وي گفت: همچنين آلومينيوم جاجرم ۲۴۰ هزار تن پودر آلومينا توليد کرد که بيشتر صرف کارخانه‌هاي داخلي شد. سعدمحمدي با اينکه در سال گذسته حدود ۱۷۶ هزار تن صادرات آلومينيوم داشتيم، اعلام کرد: ۲۲۰ هزار تن مصرف داخلي کشور در سال گذشته بوده است و از ابتداي ورود به فاز توليد، ۲.۵ ميليارد دلار داشته‌ايم. عضو هيات عامل ايميدرو گفت: رشد مصرف آلومينيوم طي ۱۰ سال گذشته حدود ۱۳ درصد بوده است اين در حالي است که متوسط رشد جهاني اين محصول ۵ درصد است. اين موضوع نشانگر اين است که بايد تعريف بهتري براي مصارف پايين دستي داشته باشيم. وي افزود: يکي از پروژه‌هاي در حال اجرا؛ طرح آلومينيوم جنوب است که تا ابتداي امسال ۴۸ درصد پيشرفت فيزيکي داشته است. سعدمحمدي اعلام کرد: در اين طرح ۱.۲ ميليارد دلار سرمايه گذاري صورت مي‌گيرد که انشا... در اوايل سال ۹۸ فاز اول توليد آن راه اندازي مي‌شود. وي ادامه داد: در طرح آلومينيوم جاجرم ۴۰ هزار تن ظرفيت جديد توليد شمش در حال نهايي شدن است. وي تصريح کرد: پيش بيني مي‌شود در ۲ سال آينده به ظرفيت‌هاي 800 هزار تن شمش برسيم اگرچه برنامه‌ريزي بلند مدت ما براي ظرفيت توليد ۱.۵ ميليون تن است که مابقي ظرفيت، در آلومينيوم جنوب شکل مي‌گيرد.

تعویق در تحویل هواپیمای 777 تایید شد
گروه راه و مسکن: در حالی روز پنجشنبه خبر رسید که قرار است پس از ماه ها مذاکره دو ایرلاین ایرانی 40 فروند از هواپیماهای مسافربری سوخو تولید کشور روسیه را وارد کشور کند، اما رسانه های بین المللی گزارش می دهند که مقام های شرکت بوئینگ نیز تعویق در تحویل هواپیماهای مورد مذاکره با ایران را تایید کرده اند. هرچند پس از برجام مذاکره با کمپانی های بزرگ هواپیماساز جهان، ورود هواپیماهای جدید به ناوگان هوایی ایران سرعت بیشتری گرفت، اما حالا به نظر می رسد که آینده این مذاکرات و قراردادها به نوعی در انتظار تصمیمات ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا است. حالا آنطور که خبرگزاری ها گزارش داده اند، بوئینگ خریداران جدیدی برای هواپیمای جتی که امیدوار بود امسال به ایران تحویل دهد، پیدا کرده و دیگر نگران‌ این نیست که در صورت بازگشت تحریم ها علیه ایران، تولید این هواپیما ضربه بخورد. مدیر این شرکت هواپیماسازی آمریکایی در گفتگو با رویترز اعلام کرد بوئینگ به دلیل افزایش تقاضا، دیگر نگران نیست که فروپاشی توافق با ایران این شرکت را وادار کند تولید هواپیمای جت ۷۷۷ را از این بیشتر کاهش دهد و صدها شغل به خطر بیافتد. دنیس مویلنبرگ، مدیرعامل بوئینگ در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما هیچ تحویلی به ایران که بخشی از برنامه تولید امسال این شرکت باشد نداریم، در نتیجه این تحویل ها طبق پروسه دولت آمریکا به تاخیر افتاده است. من می‌توانم با اطمینان به شما بگویم که ما بدون هیچ ریسکی به برنامه تولید ۷۷۷ ادامه می دهیم. بوئینگ در دسامبر سال ۲۰۱۶ توافق کرد ۸۰ فروند هواپیما به شرکت هواپیمایی ایران ایر تحویل دهد. این قرارداد با توافق میان ایران و قدرت های بزرگ جهانی برای گشایش تجارت در قبال محدودیت فعالیت های هسته ای ایران امکان‌پذیر شد و شامل ۱۵ فروند مدل ۷۷۷-۳۰۰ER  بود که برای آنها بوئینگ مجوز صادرات را از دولت آمریکا دریافت کرده بود. منابع صنعتی می‌گویند بوئینگ قرار بود سه فروند ۷۷۷ را امسال به ایران تحویل دهد اما تحویل سفارش خریداران دیگر را جایگزین تحویل به ایران کرد. قرارداد ایران برای ۷۷۷ زمانی که اعلام شد، برای این مدل که یکی از سودآورترین مدلهای بوئینگ به شمار می رود، حمایت حیاتی فراهم کرد زیرا این هواپیما تقریبا به زمان پایان تولیدش نزدیک شده است.
بوئینگ دنبال کننده دستور دولت آمریکا
بوئینگ تولید این مدل را پیش از این به دلیل کاهش فروش کم کرده بود و در اواخر سال ۲۰۱۶ به کارکنانش اعلام کرده بود در تولید کمتر این هواپیما سفارش ایران به حساب آمده است و در انظار عمومی بر ارزش این قرارداد برای حفظ مشاغل تاکید می کرد. با این حال مویلنبرگ اعلام کرد حتی اگر ایران قادر نباشد ۳۷۴ میلیون دلار سفارش خود را تحویل بگیرد، بوئینگ در تولید مدل ۷۷۷ کاهش بیشتری صورت نخواهد داد. وی گفت: نرخ تولیدی که ما تعیین کرده ایم، به سفارش های ایران بستگی ندارد. اگر این سفارش ها انجام بگیرد و ما هواپیما به ایران تحویل دهیم، این تحویل ها به منزله فرصت هایی برای ما خواهد بود اما ما دستور دولت آمریکا را دنبال می کنیم و اطمینان یافته ایم که به این سفارش ها تکیه نکرده ایم. فروش مدل ۷۷۷ در سال ۲۰۱۷ بهبود یافت و با افزایش بیش از دو برابری به ۶۰ فروند رسید.
انتظار برای موضع ترامپ درباره برجام
خبرگزاری ها گزارش داده اند که ترامپ وعده داده که آمریکا را از توافق سال ۲۰۱۵ میان ایران و شش قدرت جهانی خارج خواهد کرد. وی تا ۱۲ ماه مه برای بازگرداندن تحریم های اقتصادی آمریکا علیه تهران که نخستین گام برای پایان دادن به توافق هسته ای خواهد بود، تصمیم می گیرد. مقامات ایرانی واشنگتن را متهم کرده اند نه تنها مانع تحویل هواپیماهای آمریکایی شده بلکه خرید هواپیماهای اروپایی را نیز به دلیل محدودیتهای فاینانس، با مانع روبرو ساخته است. ایران ایر ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس و ۲۰ فروند هواپیمای توربوپراپ ATR را سفارش داده و تاکنون سه فروند ایرباس و ۸ فروند ATR را تحویل گرفته است.
در همین حال شرکت های اروپایی به دلیل اینکه شماری از قطعات هواپیماهای ساخت آنها در آمریکا تولید می شود، به مجوز صادرات واشنگتن برای تکمیل قراردادهایشان نیاز دارند. تاکنون واشنگتن مجوزهایی صادر کرده که اجازه می دهد حدود یک سوم از هواپیماهای ایرباس تحویل داده شود اما معلوم نیست در صورت خروج آمریکا از برجام، این قراردادها چه سرنوشتی پیدا می کنند.
پای هواپیماهای روسی به ایران باز شد
پس از ماه‌ها گمانه‌زنی سرانجام دو ایرلاین ایرانی توافق کردند که ۴۰ فروند هواپیمای مسافربری روسی را وارد ناوگان خود کنند. براساس اطلاعات ارائه شده از سوی دو شرکت هواپیمایی آسمان و ایران ایرتور قراردادی اخیرا میان نمایندگان این دو ایرلاین ایرانی و الگو بوت بندارت معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت روسیه در نمایشگاه هوایی اورآسیا ۲۰۱۸ که در ترکیه فعال است بسته شده که براساس آن این دو شرکت ایرانی در دو قرارداد جداگانه هر یک ۲۰ فروند هواپیمای سوخو ۱۰۰ دریافت خواهند کرد. این توافق‌نامه در حالی امضاء شده که پیش از این مقامات روسی چند بار خبر از علاقه و تقاضای رسمی شرکت‌های ایرانی برای خرید هواپیماهای مسافربری این کشور ارائه کرده بودند که هر بار با پاسخ رسمی مقامات ایرانی امکان نهایی شدن این قراردادها به تعویق افتاد. طبق اطلاعات ارائه شده شرکت آسمان ۲۰ فروند هواپیماهای  RRG۹۵Rسوخو را خریده که جدیدترین مدل طراحی شده این هواپیما در روسیه به حساب می‌آید. همچنین به نظر می‌رسد که تعدادی از قطعات این هواپیما از تحریم‌ها خارج است و همین امر برای آسمان خرید این هواپیما را امکان‌پذیر کرده است. در بخش دیگری از این نمایشگاه ایران ‌ایرتور نیز ۲۰ فروند هواپیمای سوخو ۱۰۰ خرید که طبق اعلام این شرکت قرارداد بسته شده حدود یک میلیارد دلار ارزش دارد. همچنین ایران‌ ایرتور اعلام کرده که این ۲۰ فروند هواپیما به تدریج وارد ناوگان این شرکت خواهد شد. این توافق‌های جدید در حالی نهایی شده که پیش از این ایران‌ایر توانسته بود خرید ۲۰۰ هواپیمای برجامی را نهایی کند و پس از آن نیز شرکت‌ آسمان در قراردادی دو مرحله‌ای ورود ۶۰ فروند بوئینگ را برای ناوگان ایران در نظر گرفته بود. با وجود آنکه بیش از یک سال از نهایی شدن قراردادهای ایران‌ایر با شرکت‌های هواپیماساز مطرح جهان می‌گذرد، اما برخی محدودیت‌ها مانند سنگ‌اندازی آمریکا و تامین نشدن فاینانس لازم ورود این هواپیماها به ایران را با اما و اگر مواجه کرده است. هرچند قرار بود نخستین هواپیمای بوئینگ خریداری شده از سوی ایران‌ایر در اردیبهشت ماه امسال وارد ناوگان شود، اما اخیرا مدیر این شرکت آمریکایی اعلام کرده که بوئینگ در سال جاری میلادی هیچ برنامه‌ای برای تولید هواپیمایی که به ایران تحویل شود ندارد. به این ترتیب ایران دیگر گزینه‌های خود در این بازار را به شکل دقیق‌تر بررسی می‌کند که هواپیمای سوخو ۱۰۰ روسیه یکی از آنهاست. دو توافق اخیر در حالی بسته شده که پیش از این هواپیماهای روسی مانند توپولوف و آنتونوف به دلیل ثبت چند حادثه تلخ در آسمان ایران نگاه مسافران ایرانی به هواپیماهای روسی را بسیار منفی کردند.

ضارب در زندان؛ مضروب در بیمارستان
گروه اجتماعي:  در حالي که کمتر از يک هفته به مناسبت بزرگداشت مقام معلم باقي مانده، اتفاقي که براي يکي از معلمان کشور در يکي از دهکده‌هاي استان خوزستان افتاده تبديل به سوژه مورد بحث رسانه‌ها شده است. حالا نه تنها مسئولان اداره آموزش و پرورش استان خوزستان که بالاترين مقام وزارت آموزش و پرورش نيز درباره اين اتفاق موضع‌گيري کرده است. از طرف ديگر خبر رسيده که فرد خاطي در اين پرونده شناسايي و دستگير شده است.
براساس اين گزارش رئيس اداره اطلاع رساني و روابط عمومي‌آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد: ولي يکي از دانش آموزان در حميديه با ورود بدون اجازه به کلاس درس يکي از همکاران فرهنگي ما را مورد ضرب و شتم قرار داد. به گزارش خبرآنلاين و به نقل از اداره اطلاع رساني و روابط عمومي‌آموزش و پرورش خوزستان، بابک نوري‌زاده با اظهار تاسف از ضرب و شتم دبير فيزيک توسط ولي دانش آموز در حميديه گفت: متاسفانه روز چهارشنبه ٥ ارديبهشت، در پي تاخير يکي از دانش‌آموزان روستاي دهکده حميديه همکارمان آقاي جرفي دانش‌آموز را به دفتر راهنمايي مي‌کند که پس از تماس وي با اوليا خود، پدر وي بدون هماهنگي و اطلاع مسئولان مدرسه به کلاس درس معلم مراجعه کرده و وي را مورد ضرب و شتم قرار مي‌دهد. وي گفت: ضارب دبير فيزيک متواري است، دقايقي پس از اين اتفاق واحد حراست، ارزيابي عملکرد و حقوقي منطقه در محل حاضر شده و به تنظيم شکوايه‌اي عليه ضارب اقدام مي‌کنند و پيگيري‌ها در اين خصوص هنوز ادامه دارد.
رئيس اداره اطلاع رساني و روابط عمومي‌آموزش و پرورش خوزستان گفت: ما در اداره کل آموزش و پرورش خوزستان از طريق مراجع قضايي با جديت هرچه تمام پيگير اين اتفاق ناگوار تا حصول نتيجه هستيم و اميدواريم پس از اين شاهد اين چنين وقايع تاسف باري نباشيم. معلم مضروب دانشجوي پزشکي دانشگاه جندي شاهپور اهواز هستند. همچنين پايگاه خبري حميديه در اين باره از قول موسي سعيدي، مدير مدرسه در حميديه خوزستان نوشت: در 15 فروردين دانش آموز توسط دبير به علت بي‌نظمي‌هل داده مي‌شود و زمين مي‌خورد. طي اين حادثه دانش آموز از ناحيه دست راست مصدوم مي‌شود. مدير مدرسه گفت: طبق قانون دبير خاطي به بازرسي معرفي و طي جلسه‌اي که با ولي و دبير انجام مي‌شود مصالحه صورت مي‌گيرد. روز چهارشنبه ۵ ارديبهشت دبير به دانش آموز اجازه ورود به کلاس نمي‌دهد که بعد از دقايقي ولي دانش آموز با ۳ تن ناشناس به مدرسه مي‌آيد و مباشرت به فحاشي و درگيري فيزيکي مي‌کنند. در اين بين ضارب با پنجه بوکس دبير را از ناحيه بيني مصدوم و متواري مي‌شود.
در همين حال روز گذشته خبرگزاري مهر با انتشار خبري نوشت که وزارت آموزش و پرورش تا روشن شدن کامل ابعاد اين بي‌حرمتي به معلم خوزستاني موضوع را پيگيري و گزارش‌هاي تکميلي را منتشر مي‌کند. همچنين اين خبرگزاري گزارش داده است که با پيگيري‌هاي حقوقي و قضايي انجام شده، ضارب معلم خوزستاني شناسايي و دستگير شده است.
پيگيري پرونده تا پايان
در همين ارتباط نماينده مردم اهواز، کارون، باوي و حميديه در مجلس گفت: ضرب و شتم معلم منطقه حميده از سوي امام جمعه، فرمانداري، اداره آموزش و پرورش و نمايندگان شهرستان در حال پيگيري است. علي ساري در گفتگو با خانه ملت، با اشاره به ضرب و شتم معلمي‌در حميديه خوزستان توسط والدين دانش آموز، گفت: معلم نقش پدر و يا مادر را براي دانش آموزان دارد و مي‌تواند در ابعاد تربيتي نقش بسزايي ايفا کند، اما متاسفانه در جامعه ما مردم تحت فشارهاي عجيب و غريبي هستند و در اين شرايط خاصي که زندگي مي‌کنند پرخاشگري در بين افراد ديده مي‌شود. نماينده مردم اهواز، کارون، باوي و حميديه در مجلس شوراي اسلامي‌افزود: اين بار نيز به صورتي غيرقابل قبول و غير قانوني به يک معلم پرخاشگري مي‌شود، در حالي که هميشه بايد به شان، مقام و منزلت معلمان احترام بگذاريم و شان يک معلم بسيار بالاتر از اين اقدامات نامناسب است.
اين نماينده مجلس با بيان اينکه در شرايط امروزي روي اين سرمايه گذاري مي‌شود که فلان اتفاق رخ داده لذا بايد قانوني وضع شود که جلوي اين اتفاقات گرفته شود، ادامه داد: براي برون رفت از مشکلات موجود در جامعه به جاي تصويب اين همه قوانين عديده بايد به تقويت معلم از لحاظ تقويت ارزش‌هاي مادي و معنوي روي بياوريم و تنها در اين صورت مي‌توان بسياري از مشکلات جامعه را حل کرد. ساري با بيان اينکه ضرب و شتم اين معلم از سوي امام جمعه، فرمانداري، اداره آموزش و پرورش و نمايندگان اهواز، کارون، باوي و حميديه در حال پيگيري است، يادآور شد: اميدوارم اين موضوع تا پايان مراحل قانوني پيگيري شود و اجازه ندهيم به شان و جايگاه معلم کوچکترين تعرضي شود. نماينده مردم اهواز، کارون، باوي و حميديه در مجلس شوراي اسلامي، در تشريح وضعيت جسمي‌کنوني اين معلم، تصريح کرد: وي در حال حاضر تحت درمان بوده و ممکن است درمان وي زمان ببرد و حتي اگر از لحاظ جسمي‌بهبود يابد به لحاظ روحي شايد تا ماه‌ها اثرات اين اقدام در معلم باقي بماند، چراکه اين تعدي اقدام کمي‌نبوده است، البته اميدوارم که هر چه سريعتر وضعيت جسمي‌و روحي اين معلم بهبود يابد.
موضع آقاي وزير درباره اين اتفاق
در همين حال محمد بطحايي، وزير آموزش و پرورش در صفحه توييتر خود نوشت: بسيار متاسفم که در آستانه هفته تکريم تلاش‌ها و فداکاري‌هاي معلمان صبور شاهد بروز چنين اتفاق ناگواري هستيم.به معاونت حقوقي دستور پيگيري و حمايت همه جانبه قضايي دادم و شخصا موضوع را دنبال مي‌کنم به هيچ فردي اجازه کوچکترين تعرض و بي‌احترامي‌به همکارانم را نمي‌دهم.
از طرف ديگر وزير آموزش و پرورش گفت: به نظر مي‌رسد؛ اجماع درباره تغيير زمان آغاز سال تحصيلي در حال به دست آمدن است و به زودي لايحه آن را آماده خواهيم کرد. سيدمحمد بطحايي در گفتگو با ايلنا، در رابطه با آخرين وضعيت تغيير تقويم آموزشي و پيشنهاد بازگشايي مدارس از اواسط شهريور ماه گفت: اين تغيير نيازمند مصوبه مجلس شوراي اسلامي‌است. هم‌اکنون طرح آن در دست بررسي است، اما هنوز به نتيجه نرسيده است؛ يعني اتفاق نظر واحدي در اين باره حاصل نشده است تا بتوانيم لايحه آن را به مجلس ارسال کنيم. وي ادامه داد: به نظر مي‌رسد؛ اجماع در اين باره در حال به دست آمدن است و به زودي لايحه آن را آماده خواهيم کرد.
وزير آموزش و پرورش درباره حذف کنکور و آمادگي وزارت آموزش و پرورش در اين باره اظهار داشت: حذف کنکور از اختيارات وزارت علوم است، اما ما آمادگي لازم را به عنوان وزارت آموزش و پرورش داريم تا اطلاعات مورد نياز وزارت علوم درباره دانش‌آموزان را در اختيارشان قرار دهيم. بطحايي با بيان اينکه کارگروهي براي بررسي حذف کنکور تشکيل شده است، تصريح کرد: اين کارگروه تاکنون جلساتي در اين زمينه داشته است.

با امضاي اعلاميه خلع سلاح هسته‌اي رقم خورد
رهبران دو کره ديروز (جمعه) در کنفرانس خبري مشترکي اعلام کردند، اعلاميه مشترکي به امضا رسيده است که در برگيرنده تحقق صلح دائمي‌و پايدار در شبه جزيره کره و پاکسازي اين منطقه از سلاح هسته‌اي است.به گزارش ايسنا، به نقل از شبکه اسکاي نيوز عربي، رهبران دو کره روي خلع سلاح کامل شبه جزيره کره توافق و شروع يک دوره جديد و پايان جنگ‌هاي بيشتر را اعلام کردند.
در اين اعلاميه‌اي که دو طرف امضا کردند، تاکيد شده که بايد هر دو طرف براي کاهش اقدامات خصمانه در شبه جزيره کره و تبديل منطقه نظامي‌محافظت شده به يک منطقه صلح تلاش کنند.دو رهبر کره شمالي و کره‌ جنوبي در اين کنفرانس خبري اعلام کردند که اعلاميه‌اي‌ را در راستاي تحقق صلح دائم و پايدار در شبه جزيره کره امضا کرده‌اند و قرار است "فصل جديدي در تاريخ شبه جزيره کره" نوشته شود.رهبران دو کره تاکيد کردند که براساس اين اعلاميه توافق شده هرگونه اقدام خصمانه زميني، هوايي و دريايي متوقف شود.رهبران دو کره اعلام کردند، دو کره قصد دارند آتش‌بس سال ۱۹۵۳ را به معاهده صلح تبديل کنند و اواخر سال جاري ميلادي رسما پايان جنگ کره و توقف خصومت‌ها اعلام مي‌شود. همچنين مساله خانواده‌هاي جدا شده نياز محورهاي مورد توافق دو طرف بود.طبق اعلاميه دو رهبر،‌ مذاکرات در اواسط ماه آينده ميلادي در سطح ژنرال‌ها براي ايجاد ارتباطات براي حل مسائل نظامي‌برگزار مي‌شود.
عاري سازي شبه جزيره از سلاح هسته‌اي تا پايان سال
مون جائه اين، رئيس‌جمهوري کره‌ جنوبي در اين کنفرانس خبري اظهار داشت: هر دو کره تصميم دارند عاري سازي شبه جزيره کره را از سلاح هسته‌اي طي سال جاري ميلادي تکميل کنند. 
کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي نيز تاکيد کرد: ما توافقي را که امضا کرديم که به دوره‌اي از جنگ و تنش بسيار در روابط دو طرف پايان مي‌دهد و همانطور که بسياري اميد زيادي به اين نشست داشتند ما شاهد توافقاتي بوديم که درباره مساله صلح فراگير بوده، ما ملتي واحد در کنار هم هستيم و بايد براي آينده‌اي جديد براي نسل‌هاي آينده تلاش کنيم و من به همين دليل به اين منطقه آمدم.
وي گفت: من و رهبر کره‌ جنوبي در تحقق صلح بسيار جدي هستيم و من به صراحت عزم خود را براي آينده صلح آميز اعلام کردم. اين رويکرد را نيز از سمت کره‌ جنوبي شاهد بودم. ما در بسياري از مسائل که براي دو ملت مهم است صريح صحبت کرديم اما به اعتقاد من تحقق صلح واقعي زماني است که تمامي‌توافقات انجام شده، اجرايي شوند. شکوفايي و پيشرفت دو ملت از طريق اجراي وعده‌هاي داده شده، ممکن خواهند بود.
وي خاطرنشان کرد: رئيس‌جمهوري کره‌ جنوبي در پاييز سال جاري ميلادي به پيونگ يانگ سفر خواهد کرد.
ديدار تاريخي در منطقه غيرنظامي‌
بر اساس خبرهاي دريافتي رهبر کره‌شمالي و رئيس‌جمهوري کره‌جنوبي در منطقه غيرنظامي‌شده بين دو کره ديدار کردند .
 رهبر کره‌شمالي در ميان محافظان پر تعداد و ساير اعضاي هياتش از ساختماني بزرگ در طرف شمالي مرز در دهکده صلح پانمونجوم خارج شد و با اعتماد به نفس به سمت رئيس‌جمهوري کره‌جنوبي حرکت کرد تا ديداري تاريخي را رقم بزند. 
رهبران دو کره خندان احوالپرسي کردند و براي مدتي طولاني دست دادند و ظاهر آنها از دور شبيه دو دوست قديمي‌بود. مون در "ساختمان آزادي" که در طرف جنوبي منطقه خلع سلاح است منتظر رهبر کره‌شمالي مانده بود. دست دادن آنها در مکاني بسيار سمبليک رخ داد چرا که هر کدام از اين مقام‌ها در طرف خطي ايستاده بودند که دو کره را از هم جدا مي‌کند و سپس رهبر سئول، کيم جونگ اون را براي اولين بار به خاک کشورش دعوت کرد و رهبر کره‌شمالي هم اقدام متقابلي انجام داد. در نهايت دو طرف دست در دست وارد خاک کره‌جنوبي شدند.
رهبران دو کره سپس وارد سالن نشست شدند و کيم جونگ اون دفتر يادبود را امضا کرد. همه جزئيات اين نشست ، از دست دادن رهبران تا فضاي گفت‌وگوها از پيش تعيين شده بود. مقام‌هاي دو کره سه روز گفت‌وگو داشتند تا تمام جزئيات حرکات رهبرانشان را برنامه‌ريزي کنند. کيم يو جونگ، خواهر جوان رهبر کره‌شمالي هم او را همراهي کرده است. اخبار مربوط به ديدار رهبران دو کره در صدر اخبار است و تصاوير آن در رسانه‌هاي خبري منتشر شد.
آرامش خواب صبحگاهي
يون يونگ-چان، سخنگوي رياست جمهوري سئول تاکيد کرد، رهبر کره‌شمالي با اشاره به مساله فراريان کره‌شمالي گفته است که آنها انتظار زيادي دارند که اين نشست ترميمي‌بر زخم‌ها باشد و روابط ميان دو رقيب را ارتقا دهد. 
در همين حال سخنگوي مون جائه‌-اين گفت که رهبر کره‌شمالي بابت آزمايش هسته‌اي سال گذشته و از خواب بيدار کردن مون عذرخواهي کرده است. او گفت: "ما ديگر خواب صبحگاهي شما را مختل نمي‌کنيم." اين سخنان در واقع تاکيدي مجددي بر قول پيونگ‌يانگ براي توقف آزمايش‌هاي هسته‌اي است. طبق گزارش کره‌جنوبي، مون جائه-اين گفته است "امروز مذاکرات بسيار خوبي" داشته و اين "هديه‌اي به جهان" است. 
رهبران دو کره همچنين به پيگيري صلح پس از چندين دهه درگيري متعهد شدند. طرفين پس از مذاکرات صبحگاهي درباره خلع سلاح هسته‌اي، ادامه رايزني‌هايشان را با کاشت يک درخت آغاز کردند که روي پلاک سنگي پايين اين درخت عبارت «صلح و سعادت کاشته شد» حکاکي شده بود. اين درخت کاجي در مرز دو کره با استفاده از خاک ترکيبي کوه‌هاي دو کره و آب ترکيبي رودخانه‌هاي هر دو کشور کاشته شد. قدمت اين درخت به تاريخ ۱۹۵۳ سالي که جنگ کره پايان يافت، مي‌رسد. اين مقام‌ها سپس ديدار رو در روي خودشان را در فضاي باز آغاز کردند. گفت‌وگوهاي دوجانبه در صبح، ۹۰ دقيقه به طول انجاميد. 
کيم جونگ اون پيش از آنکه رهبران دو کره و مشاوران ارشد مذاکرات خودشان را آغاز کنند، گفت: ما امروز در خط آغاز هستيم، جايي که تاريخ جديدي از صلح، سعادت و روابط بين کره در حال نگارش است.
يک مقام کاخ آبي کره‌جنوبي به خبرنگاران گفت، انتظار مي‌رود رهبران کره پيش از شرکت در ضيافت شام به ميزباني مون جائه-اين يک اعلاميه مشترک به امضا برسانند. حين گفت‌وگوهاي خصوصي، رهبر جوان کره‌شمالي به رئيس‌جمهوري سئول گفت که براي پايان دادن به تاريخ درگيري به اين نشست آمده است. به گفته اين مقام، او همچنين براي سفر به سئول و نشست در کاخ آبي ابراز تمايل کرده و رهبر کره‌جنوبي را به پيونگ‌يانگ دعوت کرد و از تمايل خودش براي ديدارهاي بيشتر در آينده گفت. 
کيم جونگ اون گفته است: امروز مهمترين مساله اين است که از طريق گفت‌وگوهاي دوستانه درباره مسائل کنوني و منافع نتايج خوبي به دست آوريم.
واکنش کرملين به تحولات "مثبت" کره
کاخ کرملين نشست تاريخي ميان رهبران کره‌شمالي و کره‌جنوبي را به عنوان "اخباري بسيار مثبت" ستود و گفت رئيس‌جمهوري روسيه همواره از مذاکرات مستقيم ميان اين دو کشور حمايت مي‌کرده است.
کاخ سفيد نشست "تاريخي" دو کره را ستود
 کاخ سفيد نشست ميان رهبر کره شمالي و رئيس‌جمهوري کره‌ جنوبي را به عنوان يک اقدام "تاريخي" ستود.به گزارش پايگاه خبري هيل، سارا‌هاکبي سندرز، سخنگوي کاخ سفيد در بيانيه‌اي پيش از نشست رهبران دو کره گفت: درباره ديدار تاريخي مون جائه اين، رئيس‌جمهوري کره با کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي ما آرزوي موفقيت براي آنها را داريم. ما همچنين اميدواريم اين مذاکرات نهايتا به سمت آينده مملو از صلح و سعادت براي کل شبه جزيره کره بينجامد.
استقبال آبه از ديدار رهبران دو کره
نخست وزير ژاپن از ديدار رهبر کره شمالي و رييس جمهور کره جنوبي استقبال کرد و آن را گامي‌مثبت دانست. آبه همچنين اظهار کرد که از پيونگ‌يانگ انتظار دارد اقدامات قاطعي در جهت عمل به تعهداتش صورت دهد.