وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: معتقدم بايد جنبش عظيم اجتماعي براي توليد خوب و خريد کالاي ايراني ايجاد کنيم، هم بايد ايراني کالاي داخلي بخرد و هم توليدکنندگان کالاي خوب توليد کنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت به نقل از ايرنا، علي ربيعي روز پنجشنبه در «آيين تجليل از کارگران نمونه و رونمايي از سند توسعه سرمايه گذاري، توليد و اشتغال قم»، افزود: توليد کالا و خريد کالاي ايراني، هر ۲ در خانواده کارگري نهفته است و کالاهاي توليدي بايد قدرت رقابت داشته باشند که بنيان اين مساله در جمع کارگران شکل ميگيرد.
وي با اشاره به نامگذاري امسال به عنوان سال حمايت از کالاي ايراني از سوي رهبر معظم انقلاب، ادامه داد: نامگذاري امسال را ارج و قرب مينهيم و با عمل به منويات معظم له، همه ما از مزيتهاي آن بهره مند شويم.
وي اضافه کرد: جامعهاي که در آن کار و توليد رواج دارد، ميتواند در دنيا موفق باشد و کارگر هم در اين نوع جامعه کرامت دارد.
ربيعي تاکيد کرد: اگر ميخواهيم کار ايراني و کالاي ايراني رواج پيدا کند بايد کارگر ايراني و کارآفرين ايراني در آن ارج و قرب داشته باشند.
وي با بيان اين که از مجموع مصرف کالاي لباس در ايران فقط ۳۵ درصد توليد داخل است و مجموع نيروهاي شاغل در اين بخش ۵۰۰ هزار تن ميباشند گفت: اگر ۳۵ درصد بيشتر پوشاک ايراني بخريم ۵۰۰ هزار تن بيشتر در اين بخش شاغل ميشوند.
ربيعي در ادامه بيان کرد: در گذشته کارگران از پايينترين طبقات اجتماعي جامعه بودند، ولي امروز جايگاه و منزلت اين قشر زحمتکش ارتقا يافته و از مهمترين عناصر اجتماعي به شمار ميآيند.
وي با بيان اين که من فرزند کارگر روستازاده هستم، اضافه کرد: طعم کارگري را به خوبي از زمان کودکي و نوجواني چشيده ام.
وي بيان کرد: ميثاق انقلاب اسلاميبراي اين بود که هميشه صداي طبقات پايين اجتماعي شنيده شود و آنچنان مناسباتي در جامعه باشد که کارگران به عنوان نماد روح جامعه با عزت و کرامت بدرخشند.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي ادامه داد: جامعه کار از کارآفرينان و کارفرماياني که آجر روي آجر ميگذارند تا بنايي ايجاد کنند محترم هستند و مناسبات در جامعه نبايد به شکلي باشد که طبقات پايين در آن ديده نشوند.
وي با اشاره به اين که هر سال عدالت و عدالت خواهي را در هفته کارگر مرور ميکنيم، بيان کرد: کارگران زحمتکش عنصر حرکت، عزت و شرافت يک جامعه هستند که باعث ميشوند نسلهاي بعد در سعادت زندگي کنند.
وي به نقش کارگران در پيروزي انقلاب و جنگ تحميلي اشاره و بيان کرد: در اوج فعاليت گروهکها در انقلاب، کارگران در کنار انقلاب ايستادند و قربانيان ترور بودند؛ در جنگ نيز مشارکت کردند و شهيد تقديم کردند.
ربيعي در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: از سالهاي گذشته سعي کرديم آژير خطر را به صدا درآوريم که اينهمه تصميمهاي غلط براي سازمان تامين اجتماعي نگيريد، اينجا سازمان بيمهاي است نه سازمان حمايتي، اين سفره متعلق به عدهاي از افراد است که در آن پول گذاشته اند، ديگران را در اين سفره شريک نکنيد، براي حرکتهاي سياسي از اين سفره هزينه نکنيد.
وي افزود: خيلي تلاش کرديم و سازمان را از سياست زدگي دور و مصارف و منابع سازمان را مديريت کرديم.
ربيعي با اشاره به برنامهريزي براي بهبود سرمايههاي سازمان تامين اجتماعي، گفت: در سالهاي گذشته به جاي اين که پول بدهي را بدهند صنايع ورشکستهاي را به سازمان تامين اجتماعي دادهاند و اين مسائل تبديل به مشکلاتي شده بود که برنامهريزي شد از اين مشکلات خارج شويم و تبديل به سرمايههاي بهتر نماييم.
وي افزود: سالهاي سال بازنشستههاي ما نسبت به تورم بيش از ۶۰ درصد حقوقشان پايين افتاده بود و متاسفانه قدرت خريد جامعه کارگري پايين آمده بود و فاصله بين حقوق و تورم هر روز بيشتر ميشد.
وي با بيان اين که سالي که من به وزارتخانه آمدم، حقوق مستمري بگيران ۵۰۰ هزار تومان بود گفت: در اين سالها حداقل فاصله دريافتيها را از تورم آنقدر زياد کرديم که بخشي از اين فقدان قدرت خريد جبران ميشود، ولي هنوز کار زيادي در پيش داريم.
ربيعي افزود: اعتراف ميکنم هنوز حقوق کارگري و بازنشستگي به خصوص براي زندگي در شهرهاي بزرگ کافي نيست و در سه سال آينده هم بايد اين برنامه را با ضريب بيشتري پيگيري کنيم.
وي با اشاره به اين که من هم وزير کارگران، هم وزير بيکاران و هم مراقب توليد هستم، تصريح کرد: در اين سالها سبد معيشت را براي کارگران تثبيت نموديم و در حقوقها ۱۳۰ درصد از تورم پيشي گرفتيم، حداقلها از حدود ۵۰۰ هزار تومان بيش از صد درصد افزايش يافت، ولي هنوز مسير سختي پيش رو داريم.
وي ادامه داد: در سالهاي گذشته تشکلها را گسترش داديم؛ هم اکنون به طور متوسط ۵۵ درصد تشکلهاي کارگري و کارفرمايي گسترش يافتند، معقتديم جامعه با ثبات جامعهاي است که تشکلها بتوانند آزادانه صحبت کنند.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي، ارتقاء امنيت شغلي کارگران را از برنامههاي امسال عنوان کرد و گفت: قراردادهاي متعدد با پيمانکاريهاي متعدد، جابه جايي پيمانکاريها، وضعيت بي ثبات شغلي و امنيت زنان کارگر را امسال با جدبت دنبال ميکنيم.
وي همچنين با تاکيد بر اين که کودکان نبايد با اجبار و يا ميل خود سر کار بروند، گفت: آنها بايد در مدرسه باشند، به ويژه از کودکاني که به علت فقر از مدرسه بازماندند حمايت ميشود تا امکان تحصيل داشته باشند.
ربيعي اضافه کرد: امسال ۱۰۰ هزار ميليارد ريال براي ايجاد شغل در روستاها و افزايش درآمد زندگي روستايي اختصاص يافته است تا کارگران در روستا بتوانند خودشان توليد کنند و به جامعه کار و تلاش بپيوندند.
وي ادامه داد: سال گذشته در اين عرصه بيش از ۲۰ هزار ميليارد ريال هزينه شد.
ربيعي در ادامه با اشاره به امضاي سند توسعه اشتغال استان قم گفت: قم برنامه سند خود را تکميل کرده و از برنامه جلو افتاده است و اميدوارم از نظر اشتغال وضعيت بهتري داشته باشد.
وي افزود: تثبيت شغل و توسعه اشتغال براي همه استانها برنامه امسال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي است.
در اين آيين که در سالن همايشهاي شهرداري قم برگزار شد، از ۲۹ کارگر نمونه تجليل و از سند توسعه سرمايه گذاري، توليد و اشتغال قم رونمايي شد.
بر اساس اين سند که وظايف دستگاههاي مختلف به صورت مشخص تدوين شده است، بايد با همکاري بخش دولتي قم و بخش خصوصي ۱۴ هزار و ۸۱۰ شغل با اعتباري بالغ بر ۴۲ هزار و ۴۳ ميليارد ريال در سال ۹۷ ايجاد شود.