تعرفۀ واردات کشور عراق تغيير نکرده است
رايزن بازرگاني ايران در عراق از عدم تغيير تعرفههاي وارداتي عراق خبر داد و گفت: از ابتداي سال ۲۰۱۸ هيچ گونه تغييري در تعرفه صورت نگرفته است و فقط ماليات براي گروههاي خاص کالايي وضع شده است. به گزارش سازمان توسعه تجارت، ناصر بهزاد گفت: سه بخش از ماليات از امور صنعتي و توليدي داخل عراق و ساير مالياتها براي واردات کالا از همه کشورهاي صادر کننده به عراق اخذ ميشود. وي خاطرنشان کرد: عراق در سال ۲۰۱۸ فروش نفت را بر مبناي صادرات حدود ۴.۳ ميليون بشکه در روز با نرخ ۴۶ دلار بر نامهريزي کرده که با توجه به آغاز طرحهاي اين کشور براي رونق سرمايهگذاري و اتخاذ شيوههاي مختلف جهت تحقق درآمدهاي جاري پيشبيني ميشود رشد توليد ناخالص داخلي اين کشور افزايش يابد. رايزن بازرگاني ايران در عراق افزود: برنامه صادرات روزانه نفت عراق با ۱۰درصد افزايش تنظيم شده ليکن حجم هزينههاي جاري و بدهيهاي گذشته موجب شده همچنان بخشي از تأمين کسري بودجه که عددي نزديک به ميليارد دلار است از طريق ماليات جبران شود.
تجار اختلافات خود را کجا ببرند؟
سازمان توسعه تجارت و مرکز داوري اتاق بازرگاني ايران به امضا تفاهمنامهاي در زمينه همکاريهاي مشترک پرداختند. به گزارش ايسنا، مجتبي خسروتاج، رئيس سازمان توسعه تجارت و محسن محب، دبيرکل مرکز داوري اتاق بازرگاني ايران براي انجام همکاريهاي مشترک در قالب ديداري مشترک براي توسعه همکاريهاي خود تفاهمنامهاي امضا کردند. هدف از انعقاد اين تفاهمنامه معرفي و ارجاع اختلافات احتمالي فعالين تجاري و اقتصادي ايران در سطح داخلي و بينالمللي براي حل و فصل به مرکز داوري اتاق بازرگاني ايران عنوان شده است. اين تفاهمنامه ميتواند به رسيدگي تخصصي و نظاممند اختلافات در حوزۀ دعوي تجاري، اقتصادي و سرمايهگذاري خطرپذير کمک کرده و جايگاه داوري را در حل و فصل اين قبيل اختلافات تقويت کند. در روابط تجاري ناشي از قراردادها و معاملات، همواره احتمال بروز اختلافاتي وجود دارد که گفته ميشود ارجاع اين اختلافها و دعاوي به مرکز داوري اتاق بازرگاني ميتواند عاملي براي تأمين سلامت، سرعت و دقت در رسيدگي به اختلافات به شيوه تخصصي باشد. بر همين اساس کليه اشخاص حقيقي يا حقوقي ميتوانند حل و فصل اختلافات و دعاوي بازرگاني داخلي يا خارجي خود را با توافق به مرکز داوري اتاق ايران ارجاع دهند.
موانع عدم پيشرفت صنعت خودرو
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: آلودگي هواي تهران باعث مرگ تدريجي در جامعه ميشود و متاسفانه هيچکس آنطور که شايسته است اين موضوع را پيگيري نميکند. ابوالفضل سروش در گفتگو با خبرخودرو اظهار داشت: بدون شک صنعت خودرو بايد به سمت توليد خودروهاي هيبريدي و يا برقي برود اما متاسفانه دخالت مافياي صنعت خودرو باعث شده که اين صنعت به آن پيشرفت چشمگير دست پيدا نکند و بخشي از اين کندي مربوط به نبود زيرساختها، قانون و عدم سرمايه گذاريهاي لازم است. وي گفت: صنعت خودرو در هر صورت بايد در خدمت سلامت مردم باشد اما متاسفانه در خدمت سهامداران و افراد سودجو است. وي با اشاره به لزوم توسعه حمل و نقل عموميافزود: حمل و نقل عمومييکي از مباحث مهم و البته نخست در شهر تهران است و يکي از دلايل مهم آلودگي عدم توسعه خطوط ريلي برخي از مناطق شهري است به طوري که و روزانه شاهد سفرهاي زيادي از شهرکهاي اطراف به سمت تهران هستيم. نماينده مردم تهران گفت: جهت حل مشکلات تهران از قبيل آلودگي هوا، آسيبهاي اجتماعي، مترو، ترافيک، ساخت و سازوغيره بايد اولويت بندي لازم صورت گيرد؛ چراکه اين مشکلات در مدت يکسال حل نميشود و نياز به مدت زمان بيشتري است.
ماشين آلات کشاورزي ايراني در غنا توليد شود
سفير کشور غنا در تهران با بيان اينکه کارخانه ماشين سازي و ادوات کشاورزي همدان بسيار پيشرفته است، از توليدکنندگان ايراني خواست خط توليد اين ماشين آلات را در غنا ايجاد کنند. به گزارش ايرنا، محمد سيوتي يحيي ايدي افزود: به دنبال ايجاد تفاهم نامه تجاري بين ايران و غنا هستيم تا به معادلات تجاري خوبي دست يابيم. وي افزود: توليدات اين واحدها نشان دهنده ظرفيتهاي عظيم در بخشهاي مختلف است و با همکاري متقابل ميتوان اين ظرفيتها را در کشور غنا نيز ايجاد کرد. وي با بيان اينکه غنا دروازه ورود به غرب آفريقا است، ادامه داد: ما ميتوانيم بازار غنا را به تجار و بازرگانان ايراني معرفي و بازارهاي غرب آفريقا را تبيين کنيم. سفير غنا در تهران، خواستار واردات ماشين آلات کشاورزي همدان به کشور مطبوعش و معامله پاياپاي با محصولاتي مانند آناناس، انبه و موز به همدان شد. وي اضافه کرد: اين امکان وجود دارد که تفاهم نامه خواهر خواندگي همدان با يکي از شهرهاي شمالي کشور غنا امضا شود.
توقف روند افزايشي قيمت محصولات فولادي
عضو انجمن فولاد گفت: سال گذشته نرخ فولاد متأثر از بازار جهاني افزايش يافت اما با ثبات قيمتهاي جهاني از اواخر فروردين روند کاهشي گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، يعقوبي درباره دلايل افزايش قيمت فولاد گفت: قيمت فولاد متأثر از قيمت جهاني و قيمت ارز است و به دليل افزايش قيمت جهاني نهادههاي توليد که در اختيار 4 کشور است در سال گذشته، پيش از يکسان سازي نرخ ارز شاهد افزايش قيمت فولاد بوديم. وي ادامه داد: با ثبات قيمتهاي جهاني از اواخر فروردين امسال قيمت فولاد داخلي نيز روند کاهشي داشته است. يعقوبي ادامه داد: يکي ديگر از دلايل افزايش قيمت فولاد در کشور افزايش نرخ دستمزد است که کارفرمايان نميتوانند اين افزايش را در قيمت محصولات فولادي لحاظ نکنند. عضو انجمن فولاد با اشاره به توجه بيشتر توليد کنندگان به صادرات نسبت به بازار داخلي گفت: ما زماني دومين وارد کننده فولاد بوديم ولي با تمهيدات نظام در حال حاضر در رديف صادرکنندگان فولاد هستيم و بديهي است که سهامداران کارخانههاي بزرگ تمايل بيشتر به صادرات داشته باشند.
بازرسي ۳۶ هزار محموله صادراتي و وارداتي توسط استاندارد
مديرکل استاندارد استان تهران با تاکيد بر تسهيل امور گمرکي با استقرار سامانههاي الکترونيکي در گمرکات استان، گفت: در سال گذشته، حدود ۳۶ هزار و ۴۰۰ محموله صادراتي و وارداتي توسط کارشناسان اين ادارهکل مورد بازرسي قرار گرفت. به گزارش ميزان، محمودرضا طاهري، با تاکيد بر تسهيل امور گمرکي با استقرار سامانههاي الکترونيکي در گمرکات استان، گفت: در سال گذشته، حدود ۳۶ هزار و ۴۰۰ محموله صادراتي و وارداتي توسط کارشناسان اين ادارهکل مورد بازرسي قرار گرفت. مديرکل استاندارد استان تهران گفت: در سال گذشته، بيش از ۳۶ هزار فقره گواهينامه انطباق وارداتي و ۱۶۰ فقره گواهينامه انطباق صادراتي از سوي اين ادارهکل صادر شد.