قيمت نفت بالا رفت
در پايان معاملات روز پنج‌شنبه، درحالي‌که ريسک تحريم مجدد ايران، افت توليدات ونزوئلا و تقاضاي بالاي جهاني، تاثيرات ناشي از قدرت گرفتن دلار را خنثي کرد، قيمت نفت بالا رفت. به نقل از رويترز، در پايان معاملات روز پنج‌شنبه، درحالي‌که ريسک تحريم مجدد ايران، افت توليدات ونزوئلا و تقاضاي بالاي جهاني، تاثيرات ناشي از قدرت گرفتن دلار را خنثي کرد، قيمت نفت بالا رفت. قيمت نفت برنت که پنجشنبه سقوط کرده بود، روز جمعه ۷۴ سنت جهش کرد و در ۷۴.۷۴ دلار به ازاي هر بشکه بسته شد.قيمت نفت خام تگزاس غرب آمريکا، دابليوتي‌آي، ۱۴ سنت بالا رفت و به ۶۸.۱۹ دلار براي هر بشکه رسيد. رييس شرکت سهام بلو لاين مي‌گويد: بايد گفت که نفت اين هفته، هفته بسيار خوبي داشته است.

قرارداد نفتی آذربایجان با انگلیس
در جريان سفر الهام علي اف رئيس جمهوري آذربايجان به انگليس قرارداد اکتشاف يک ميدان انرژي در درياي خزر بين شرکت دولتي نفت جمهوري آذربايجان (سوکار) و شرکت بريتيش پتروليوم به امضا رسيد. به گزارش سايت شرکت دولتي نفت جمهوري آذربايجان (سوکار)، مراسم امضاي قرارداد اکتشاف ميدان انرژي D230 در خزر با حضور الهام علي اف رييس جمهوري آذربايجان و ترزا مي‌نخست وزير انگليس برگزار شد.  رونق عبد ا... اف رئيس سوکار، در مراسم امضاي اين قرارداد، با اشاره به همکاري ديرينه ميان شرکت نفت آذربايجان و بريتيش پتروليوم گفت : اين قرارداد بر اساس معيارهاي برابري و منصفانه امضا شده و در بهره برداري مشترک و کاملا ثمربخش از ذخاير طبيعي جمهوري آذربايجان نقش مهمي‌خواهد داشت. 

يکپارچگي شبکه برق ايران،آذربايجان و روسيه
معاونان وزراي نيروي ايران، آذربايجان و روسيه در محل وزارت نيروي آذربايجان در باکو، در خصوص يکپارچه سازي سيستم‌هاي برق ۳ کشور تشکيل جلسه دادند. معاونان وزراي اين 3کشور در محل وزارت نيروي آذربايجان، در خصوص يکپارچه سازي سيستم‌هاي برق 3 کشور تشکيل جلسه دادند. ايجاد کوريدور نيروي شمال-جنوب در جريان نشست روساي جمهور 3 کشور در تهران و در جريان سفر رئيس جمهوري ايران به باکو مورد بحث قرار گرفته و وظايفي در زمينه توسعه همکاري‌هاي سيستم‌هاي 3 کشور به طرف‌ها محول شده بود. به منظور اجراي اين وظايف، امضاي موافقتنامه همکاري ميان شرکت‌هاي توانير ايران و آذرانرژي آذربايجان، يکي از گام‌هاي لازم در مسير يکپارچه سازي سيستم‌هاي برقي سه کشور است. 
اگرقیمت انرژی واقعی شود
مشاور وزير نيرو با اشاره به نازل بودن قيمت انرژي گفت: در برخي از دشت‌ها، آب از عمق ۱۵۰ تا ۳۰۰ متري به دست مي‌آيد. اگر قيمت‌ انرژي واقعي بود هرگز اين کار را نمي‌کرديم. اگر قيمت انرژي واقعي بود آب را در فواصل طولاني منتقل نمي‌کرديم، چون پمپاژ آب هزينه‌بر است.
‌به نقل از ايسنا، محمد فاضلي با اشاره به اوضاع نابه‌سامان آب‌هاي زيرزميني بيان کرد: منابع آب به هر دليلي فراتر از توان اکولوژيک خود تحت فشار هستند. اوضاع آب‌هاي زيرزميني و سطحي بسيار نامناسب است ولي نبايد تصور کرد که اوضاع همه دشت‌ها به يک شکل است.
مشاور وزير نيرو در همايش "الزامات پايدارسازي منابع آب؛ رويکردي جديد" که در آمفي تئاتر دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي برگزار شد، بيان کرد: ‌گفته مي‌شود حدود ۹۰ درصد مصرف آب در بخش کشاورزي است، حدود چهار درصد در صنعت و مابقي جزو مصارف خانگي محسوب مي‌شود؛ پس صرفه‌جويي در مصارف خانگي معقول نيست و بايد به اصلاح سيستم کشاورزي ‌پرداخت.

دومين کنفرانس ملي حوزه انرژي و صنايع نفت و گاز
‌دومين کنفرانس ملي پيشرفت‌هاي نوين در حوزه انرژي و صنايع نفت و گاز به همت موسسه آموزش عالي انرژي ساوه با حضور برخي مقامات سازمان انرژي اتمي‌ايران، اساتيد دانشگاه و دانشجويان و جمعي از مسئولان محلي در اين موسسه آموزش عالي برگزار شد.
‌به نقل از ايسنا،‌ رئيس موسسه آموزش عالي انرژي ساوه در اين کنفرانس با معرفي اين مجموعه دانشگاهي اظهار کرد: موسسه آموزش عالي انرژي ساوه در سال 1389 با مجوز شوراي گسترش آموزش عالي به عنوان يک موسسه آموزش عالي غيرانتفاعي – غيردولتي در شهرستان تاريخي ساوه تاسيس شد.
دکتر احمد قريب گرکاني افزود: اين موسسه براساس تفکري مبتني بر تدوين برنامه جامع انرژي در جهت تنوع بخشي به سبد انرژي کشور، بهينه سازي روش‌هاي توليد، اصلاح الگوهاي مصرف و مديريت انرژي بنا نهاده شده است.

چه قيمتي براي نفت مناسب است؟
قيمت نفت برنت در معاملات هفته جاري تحت تاثير عوامل عرضه و تقاضاي مطلوب، به بالاترين رکورد از اواخر سال ۲۰۱۴ به اين طرف صعود کرد. تحليلگران و مقامات بار ديگر تلاش مي‌کنند پيش‌بيني کنند چه قيمتي براي نفت مناسب است. در اين پيش‌بيني بايد فصل رانندگي تابستان در آمريکا، احتمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران، انتخابات در ونزوئلا و عراق، ادامه بحث درباره ماموريت کامل شده يا نيمه تمام اوپک و گزارش‌ها درباره هدف گيري قيمت ۸۰ يا ۱۰۰ دلار هر بشکه نفت از سوي عربستان سعودي بايد به حساب آورده شود. برخي از تحليلگران و مقامات معتقدند قيمت‌هاي نفت ممکن است امسال به ۸۰ دلار صعود کند با اين‌همه صعود نفت به چنين قيمتي احتمالا به دليل ريسک ژئوپليتيکي خواهد بود نه عوامل عرضه و تقاضاي بازار. حتي اگر قيمت‌هاي نفت به ۸۰ دلار صعود کند، چنين افزايشي کوتاه مدت خواهد بود و احتمالا ناشي از نگراني‌ها نسبت به اختلال در عرضه به خصوص در خاورميانه است. پس از آن مساله کاهش توليد نفت ونزوئلا و انتخابات عمومي‌اين کشور در ماه مه است که ممکن است به تصويب تحريم‌هاي بيشتر آمريکا عليه ونزوئلا منتهي شود و بر قيمت‌هاي نفت تاثير بگذارد.
با اين‌همه برخي از بانک‌هاي سرمايه‌گذاري و مقامات نفتي مي‌گويند قيمت نفت در حدود ۷۵ دلار در هر بشکه مناسب است.

رعايت خريد حداکثري کالاهاي ايراني در قراردادهاي جديد نفتي
قائم مقام وزير نفت با تشريح برنامه‌هاي حمايتي براي حمايت از کالاها و سازندگان ايراني، گفت: در قراردادهاي جديد نفتي، قيد شده است در خريد کالا و انجام خدمات بايد از بيشترين توان داخل استفاده کنند.
مرضيه شاهدايي در گفتگو با ايرنا درباره برنامه‌هاي وزارت نفت براي حمايت از کالاي ايراني، اظهار داشت: وزارت نفت همواره در حمايت از سازندگاني داخلي پيشتاز بوده است؛ از سال‌هاي گذشته حمايت از سازندگان ايران در دستور کار وزارت نفت بوده که از جمله آنها مي‌توان به شناسايي و بومي‌سازي 10 گروه کالايي پرمصرف صنعت نفت اشاره کرد.
قائم مقام وزير نفت ادامه داد: برنامه ديگر حمايتي، برگزاري شفاف مناقصات و عملکرد مطلوبتر کميسيون معاملات بوده است.
شاهدايي اضافه کرد: بر اساس طرح ديگر، تلاش شد تا همه فعالان بخش‌هاي مختلف صنعت نفت بتوانند در فعاليت‌ها سهيم شوند و پروژه دريافت کنند. قائم مقام وزير نفت درباره انتقاد برخي سازندگان داخلي از کنارگذاشتن ظرفيت‌هاي داخلي و استفاده از خريد خارجي در پروژه‌هاي نفتي، گفت: پيش از اين، برخي پروژه‌ها به صورت فاينانس (تامين مالي) بوده که بر اساس آن، بايد بخش قابل توجهي از کالاهاي مورد نياز از کشور تامين کننده فاينانس خريداري مي‌شده است.
شاهدايي افزود: اما در قراردادهاي جديد نفتي، قيد شده که در خريد کالا و انجام خدمات بايد از بيشترين توان داخل استفاده کنند.

عضو کميسيون انرژي مجلس در گفتگو با «تجارت» تشریح کرد؛
گروه انرژي – مجتبي آزاديان: حسن بهرام نيا نماينده مردم نهاوند در مجلس شوراي اسلامي‌و عضو کميسيون انرژي در خانه ملت در گفتگو با «تجارت» در خصوص نشست وزير نيرو با اعضاي کميسيون انرژي در هفته گذشته اظهار داشت: مهم‌ترين موضوع اين نشست در ارتباط با بحث آب و برق بود. آب و برق يک فرايند پيوسته به هم است يعني برق مورد نياز مصرف کنندگان بايد متناسب با آب مورد نياز هم باشد. متاسفانه به دليل اينکه به طور ميانگين 40 درصد کاهش بارندگي داشته‌ايم و در 50 سال گذشته امسال خشک‌ترين سال بوده است، بدين جهت ما امسال مشکل کم‌آبي شديدي داريم و قطعا اگر مراعات نکنيم، حال چه از ناحيه مصرف کنندگان و چه از لحاظ تضييع‌کنندگان برق؛ و اگر اين حلقه، يک حلقه مفقوده باشد، قطعا ما با مشکل روبرو خواهيم شد و همه بايد با هم باشند و همکاري همه جانبه بين مردم، مجلس، دولت و ... برقرار شود.
وي افزود: بدين جهت امسال اگر رعايت نشود، يکي از سال‌هايي است که قطعا با قطعي برق روبرو خواهيم بود و لازمه جلوگيري از اين بحران اين است که از همه سازوکارهاي سخت و نرم و فرهنگي و ... و همه ابزارها استفاده شود و حتي اگر بتوان از طريق ساخت انيميشن‌هاي آموزشي و فرهنگي مانند سابق استفاده شود، بسيار موثر خواهد بود و مي‌توان با انتشار محصولات فان و تفريحي اين فرهنگ استفاده بهينه و درست از آب را در جامعه پياده کرد. به هر حال بايد از اين سازوکارها استفاده شود که ما بتوانيم امسال را مديريت کنيم.
بهرام نيا ادامه داد: اين يک طرف قضيه بود و يک طرف ديگر هم به شرکت توليد کننده و سپس توزيع کننده و مصرف کننده بازمي‌گردد که با استفاده از فناوري‌هاي نو و جدي نسبت به کاهش تلفات انرژي اقدام شود چراکه نوع جنس انتقال آب و توزيع برق خيلي مهم است و بايد براي همه اينها برنامه‌ريزي شود تا تلفات انرژي به حداقل برسد. و توليد انرژي هم نبايد به تنها متکي به برق و آب باشد و بايد از طرح‌هاي خورشيدي و بادي و تجديدپذير نيز استفاده کنيم. در يک تحقيقي که صورت گرفته بود اگر توليد انرژي خورشيدي داشته باشيم، 14 برابر در هزينه‌ها صرفه جويي خواهيم داشت و حتي مي‌توانيم به فروش محصولات آبي و برقي نيز اقدام کنيم.
شبکه‌هاي توزيع و انتقال آب ما بسيار فرسوده و کهنه هستند و تلفات در اين بخش بسيار بالاست
عضو کميسيون انرژي مجلس بيان کرد: همچنين بايد تلفات انرژي را در نظر بگيريم چراکه شبکه‌هاي توزيع و انتقال آب ما بسيار فرسوده و کهنه هستند و تلفات در اين بخش بسيار بالاست. اينها مواردي است که بايد درنظر گرفته شود تا تلفات در شبکه‌هاي مختلف و مراحل مختلف به حداقل برسد. شبکه‌هاي ما بسيار فرسوده و کهنه هستند چه در شبکه‌هاي توزيع برق و چه در شبکه‌اي انتقال آب شرب که 14 درصد تلفات داريم. همچنين در خصوص ميزان مصرف و قيمت آب نيز بايد تجديدنظري اساسي صورت بگيرد.
وي گفت: ميزان برق مصرفي ادارات ما در مقايسه با کشورهاي اروپايي بسيار بالاست و چندين برابر آنها مصرف داريم. دولت بايد در اين زمينه بخشنامه‌اي را ابلاغ کند که اگر نهادي، اداره اي، وزارتخانه‌اي و يا سازماني بيش از سقف مشخصي مصرف داشته باشد، سازوکارهايي جريمه‌اي براي آن ارگان در نظر گرفته شود. اينها مي‌تواند بسيار موثر مواقع شود و تاثيرگذار باشد.
لازم به ذکر است که رضا اردکانيان وزير نيرو هفته گذشته نشستي با اعضاي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي‌در سالن کنفرانس وزارت نيرو برگزار کرد.

وزير نيرو:
وزير نيرو با اشاره به کاهش بارندگي‌هاي کشور، گفت: امسال خشک‌ترين سال در نيم قرن اخير را تجربه کرديم و لازم است در همه بخش‌ها و خصوصا صنعت و کشاورزي به شيوه مصرف توجه ويژه‌اي شود.
به نقل از ايسنا، رضا اردکانيان وزير نيرو در مراسم آغاز عمليات اجرايي سد هواسان، با بيان اينکه صنعت آب و برق از مهم‌ترين زيرساخت‌هاي توسعه است، اظهار کرد: با توجه به نامگذاري امسال به نام سال حمايت از کالاي ايراني بايد اين زيرساخت مهم را براي کمک به توليدات ايراني فراهم کنيم.
وي گفت: بايد در کنار اجراي طرح‌هاي تامين و توزيع آب هم به ارتقاي بهره وري و شيوه مصرف توجه کنيم و هم جمع آوري و تصفيه پساب‌ها براي استفاده در بخش صنعت را فراهم کنيم.
اردکانيان به اجراي طرح‌هاي مهار آبهاي مرزي با حمايت مقام معظم رهبري و با استفاده از منابع صندوق توسعه ملي اشاره کرد و گفت: قول داده‌ايم از محل بهره‌وري اين طرح‌ها يک سوم هزينه انجام شده براي اجراي آنها را برگردانيم، لذا بايد در شيوه مصرف دقت لازم را داشته باشيم. وي بيان کرد: با جمعيت فعلي حدود 7 ميليارد متر مکعب مصرف آب شرب و بهداشت کشور است و اين به معناي آن است که سالانه بيش از 4 ميليارد متر مکعب توليد پساب مي‌کنيم و اين رقم، رقم مطمئن و قطعي آب خاکستري کشور است. امروز در دنيا لغت پساب و فاضلاب در حال منقرض شدن است و مردم بايد ياد بگيرند که پساب نيز آب است اما با رنگ متفاوت و بايد رنگ آن به رنگي تبديل شود تا قابل استفاده در صنعت و کشاورزي باشد. اردکانيان ادامه داد: امروز بيش از 20 ميليون هکتار از اراضي کشاورزي در دنيا با پساب‌هاي تصفيه شده آبياري مي‌شود و اگر پساب‌هاي کشور را تصفيه نکنيم علاوه بر اينکه خودمان را از اين منبع محروم کرده ايم، باعث شده‌ايم معدود آب‌هاي شيرين کشور نيز در خطر آلوده شدن قرار بگيرند. وي با اشاره به آغاز عمليات اجرايي سد هواسان، گفت: اميدواريم با تامين منابع لازم به زودي شاهد بره برداري از اين سد باشيم. اردکانيان گفت: سد هواسان 4816 هکتار از اراضي منطقه را آبي مي‌کند که تا هفت هزار هکتار قابل توسعه است. سد مخزني هواسان، سيستم انحرافي و شبکه‌هاي پايين دست آن با اعتباري بالغ بر ۱۰ هزار ميليارد ريال اجرا خواهد شد. بر اساس قرارداد اوليه پيش بيني شده عمليات اجرايي اين سد در سال ۹۹ به اتمام برسد. بدنه سد هواسان خاکي با هسته رسي است و حجم مخزن آن نيز ۱۸۸ ميليون مترمکعب مي‌باشد. سد هواسان با هدف تامين ۱۷۰ ميليون مترمکعب در سال براي بخش کشاورزي، يازده ميليون مترمکعب براي مصارف محيط زيست و پنج ميليون مترمکعب براي بخش صنعت احداث مي‌شود. اين سد بين سرپل ذهاب و ثلاث باباجاني واقع شده است.همچنين شبکه آبرساني ۹۰۹ هکتار از اراضي دشت  ازگله با حضور وزير نيرو افتتاح شد. حدود يک مترمکعب آب در ثانيه از سد مخزني شهداي ازگله و از طريق سه ايستگاه پمپاژ به ۹۰۹ هکتار از اراضي دشت ازگله سرازير مي‌شود. طول شبکه آبياري اين مسير ۱۴ کيلومتر است و منجر به افزايش ۱۰ هزار تني توليدات کشاورزي منطقه و همچنين ايجاد اشتغال براي مرزنشينان و جلوگيري از مهاجرت آنها خواهد شد.
وزير نيرو بازديدي هم از سد شهداي ازگله داشت. اين سد با حجم مخزن ۳۰ ميليون مترمکعب اولين سازه از مجموعه عظيم سامانه گرمسيري است.
اجراي ۱۳۵ پروژه با اعتبار ۹۴ هزار ميليارد توماني در کرمانشاه
وزير نيرو از در دست اقدام بودن ۱۳۵ پروژه در زمينه‌هاي تامين آبرساني، کنترل و جمع آوري پساب و برق و انرژي با اعتباري بالغ بر ۹۴ هزار ميليارد تومان در استان کرمانشاه خبر داد.
وي بيان داشت: در مورد جداسازي شبکه آب شرب و بهداشتي مي‌تواند با توجه به ظرفيت‌هاي استان کرمانشاه به صورت پايلوت در اين استان انجام شود، ما به دنبال طرح‌هايي همچون مطالعات آب‌هاي ژرف، شيرين کردن و... هستيم.
وزير نيرو افزود: در حال حاضر در کشور بالغ بر ۴.۳ ميليارد مترمکعب پساب ناشي از شرب خانگي داريم که ۳ ميليارد مترمکعب آن رها مي‌شود که آلودگي بسياري براي محيط زيست و منابع آب شيرين دارد که بايد در اين زمينه سرمايه گذاري لازم انجام دهيم.

امروز صورت مي‌گيرد؛
معاون شرکت ملي نفت ايران در امور توليد از افتتاح نخستين ايستگاه جمع آوري گازهاي مشعل در روز شنبه ۸ ارديبشهت (امروز) خبر داد.
به نقل از وزارت نفت، محسن پاک‌نژاد اظهار کرد: ايستگاه جمع‌آوري گازهاي مشعل ميدان پارسي به عنوان نخستين طرح جمع‌آوري گازهاي مشعل که با حضور و مشارکت بخش خصوصي به ثمر رسيده است، امروز (هشتم ارديبهشت ماه) راه‌اندازي مي‌شود.
وي افزود: در اين پروژه، يک شرکت خصوصي که توانمندي و تجربيات مناسبي در توليد کمپرسورهاي فشار بالاي گاز و اجراي ايستگاه‌هاي CNG دارد، با احداث يک واحد تقويت و افزايش فشار گاز با ظرفيت حدود ۷.۵ ميليون فوت مکعب در روز، گازهاي کم‌فشار واحد پارسي کلاستر را جمع‌آوري و از سوزانده شدن آنها جلوگيري مي‌کند.
پاک نژاد تصريح کرد: در اين پروژه، گازهاي کم فشار ميدان پارسي که با افت فشار چاه‌هاي توليدي، امکان جمع‌آوري در ايستگاه تقويت فشار موجود را ندارد، با فشار در محدوده ۱۵ تا ۵۰ پام به تاسيسات تقويت فشار اين شرکت تحويل مي‌شود و پس از فشارافزايي با فشار ۱۲۰ پام مجدداً به تاسيسات شرکت ملي نفت برمي‌گردد تا در کارخانه گاز و گاز مايع-۱۵۰۰ مايع گيري و به ميدان کرنج تزريق شود.
معاون شرکت ملي نفت ايران در امور توليد ادامه داد: در اين قرارداد، شرکت ملي نفت از محل فروش گازهاي همراه و استفاده از ظرفيت‌هاي خالي در شبکه تقويت فشار، فرآورش و انتقال گاز خود درآمد کسب کرده و مايعات گازي نيز به طور کامل و بدون پرداخت هزينه‌ تحويل اين شرکت مي‌شود و از سوزاندن حداقل ۳ و حداکثر ۷.۵ ميليون فوت مکعب در روز گاز مشعل و هدر رفت منابع کشور و آلودگي محيط‌زيست جلوگيري مي‌شود.
وي يادآور شد: نکته قابل توجه اين پروژه آن است که در سالي که به فرموده مقام معظم رهبري با نام "حمايت از کالاي ايراني" نام‌گذاري شده است، يک شرکت ايراني با تکيه بر توان و دانش بومي‌خود بخش مهمي‌از تجهيزات مورد نياز پروژه از جمله کمپرسورهاي گازي و ظروف تحت فشار را طراحي و توليد کرده و کليه مراحل اجرا، نصب و بهره‌برداري ايستگاه توسط شرکت تامکار گاز انجام شده که اين امر علاوه‌بر جمع آوري گازهاي مشعل و جلوگيري از هدر رفت منابع کشور، بر اهميت استفاده از توانمندي شرکت‌هاي داخلي در اين حوزه مي‌افزايد و مي‌تواند الگويي براي ساير پروژه‌هاي مشابه جمع‌آوري گازهاي مشعل باشد.
به گفته پاک نژاد اين شرکت در پروژه دوم خود در واحد مارون-۶ که امروز مراسم کلنگ‌زني آن نيز انجام خواهد شد، با روش مشابه پروژه پارسي، برنامه حذف روزانه ۲۲ ميليون فوت مکعب گازهاي مشعل، يعني معادل هفت برابر پروژه موجود را در بازه حدود يک سال در دستور کار دارد.


پس از راه‌اندازي واحد اتان فازهاي ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبي پيش‌بيني مي‌شود تا نيمه دوم امسال مازاد توليد اتان نيز داشته باشيم و مجتمع‌هاي الفيني مي‌توانند ۲۰ درصد افزايش ظرفيت توليد بدهند.
به نقل از شرکت ملي صنايع پتروشيمي، علي‌محمد بساق‌‌زاده، مدير طرح‌هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي‌در پنجاهمين نشست رؤساي مجتمع‌هاي پتروشيمي، اظهار کرد: بهينه‌سازي توليد مي‌تواند شامل افزايش ظرفيت توليد و کاهش مصرف انرژي و ساخت واحدهاي جديد با فناوري نو باشد که حرکت در اين مسير سبب بقاي بيشتر واحد‌هاي پتروشيمي‌مي‌شود.
وي افزود: انشعاب خط لوله انتقال گاز ششم سراسري اواسط امسال به بهره‌برداري مي‌رسد و خط انشعابي از اميديه تا ماهشهر پيش‌بيني شده است، هم اکنون پيمانکار اجرايي پروژه خط انتخاب شده و در يکسال ۱۰۰ کيلومتر خط‌لوله ۳۶ اينچ احداث مي‌شود که تا ۱۰ سال کمبود خوراک گاز طبيعي وجود نخواهد داشت.
عضو هيئت مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي‌تصريح کرد: در نيمه دوم پارسال با وصل شدن خط لوله تامين خوراک گاز پتروشيمي‌دماوند و مبين در منطقه عسلويه شرايط تامين خوراک اطمينان‌آور شد. اتصال گاز پتروشيمي‌پارس به شبکه مبين نيز يک اقدام پيشگيرانه براي جلوگيري از نوسان‌هاي گاز تامين‌کنندگان يوتيليتي در منطقه عسلويه است.
بساق‌زاده درباره خوراک اتان، گفت: با وارد سرويس شدن واحد اتان فازهاي ۲۰ و ۲۱ وضع تامين اتان بهينه خواهد شد. پيش‌بيني مي‌کنيم که تا نيمه دوم امسال مازاد توليد اتان نيز داشته باشيم و مجتمع‌هاي الفيني مي‌توانند ۲۰ درصد افزايش ظرفيت توليد دهند.
وي ادامه داد: پروژه طرح پالايش گاز بيدبلندخليج فارس پيشرفت مطلوبي داشته و هلدينگ پتروشيمي‌خليج‌فارس اميدوار است که اين پروژه تا پايان امسال راه‌اندازي شود و تا زمان راه‌اندازي پتروشيمي‌گچساران، اتان توليد شده در اين پروژه پشتيبان نياز کل منطقه ماهشهر مي‌شود.
مديرطرح‌هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي‌درباره اتيلن نيز گفت: نيمه دوم امسال مازاد اتيلن خواهيم داشت و با تکميل شدن خط لوله اتيلن غرب از تبريز تا مياندوآب و فاز سوم اين خط يعني تا سيامکان مي‌توان ادعا کرد که اين خط لوله شاهرگ اتيلن در سراسر کشور خواهد شد.
عضو هيئت مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي‌از رؤساي مجتمع‌ها خواست ضمن افزايش ظرفيت توليد نسبت به بهينه‌سازي توليد و ارتقاي کيفيت مجتمع‌ها آينده‌نگري داشته باشند.
بساق‌زاده ادامه داد: مجتمع‌هايي با بيش از ۲۰ سال قدمت بايد عملکرد مجتمع را بهينه‌سازي کنند، براي نمونه مجتمع پتروشيمي‌اروميه در گذشته يک واحد معمولي بود که پس از واحد دوم سولفات آمونيوم، به دليل کمبود اسيد واحد اسيد سولفوريک ساختند و پس از آن براي نخستين بار واحد سولفات پتاس را راه اندازي کردند که هم‌اکنون ۵۵ درصد پيشرفت داشته است و نيمه دوم امسال به مرحله توليد مي‌رسد.
وي تصريح کرد: در زمينه لجستيک نيز اسکله‌ها و پايانه‌ها فعاليت مطلوبي کرده‌اند و بازسازي و افزايش راندمان اسکله بندر امام آغاز شده و ظرفيت بارگيري و ارائه خدمات به پتروشيمي‌ها گسترش يافته است.
مديرطرح‌هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي‌يادآور شد: پروژه‌هاي صنعت پتروشيمي‌به گونه‌اي تعريف شده‌اند که کل توليد صنعت پتروشيمي‌در سال ۱۴۰۴ به ۱۳۸ ميليون تن يعني ۲.۵ برابر ظرفيت اسمي‌موجود خواهد رسيد.