با امضاي اعلاميه خلع سلاح هسته‌اي رقم خورد
رهبران دو کره ديروز (جمعه) در کنفرانس خبري مشترکي اعلام کردند، اعلاميه مشترکي به امضا رسيده است که در برگيرنده تحقق صلح دائمي‌و پايدار در شبه جزيره کره و پاکسازي اين منطقه از سلاح هسته‌اي است.به گزارش ايسنا، به نقل از شبکه اسکاي نيوز عربي، رهبران دو کره روي خلع سلاح کامل شبه جزيره کره توافق و شروع يک دوره جديد و پايان جنگ‌هاي بيشتر را اعلام کردند.
در اين اعلاميه‌اي که دو طرف امضا کردند، تاکيد شده که بايد هر دو طرف براي کاهش اقدامات خصمانه در شبه جزيره کره و تبديل منطقه نظامي‌محافظت شده به يک منطقه صلح تلاش کنند.دو رهبر کره شمالي و کره‌ جنوبي در اين کنفرانس خبري اعلام کردند که اعلاميه‌اي‌ را در راستاي تحقق صلح دائم و پايدار در شبه جزيره کره امضا کرده‌اند و قرار است "فصل جديدي در تاريخ شبه جزيره کره" نوشته شود.رهبران دو کره تاکيد کردند که براساس اين اعلاميه توافق شده هرگونه اقدام خصمانه زميني، هوايي و دريايي متوقف شود.رهبران دو کره اعلام کردند، دو کره قصد دارند آتش‌بس سال ۱۹۵۳ را به معاهده صلح تبديل کنند و اواخر سال جاري ميلادي رسما پايان جنگ کره و توقف خصومت‌ها اعلام مي‌شود. همچنين مساله خانواده‌هاي جدا شده نياز محورهاي مورد توافق دو طرف بود.طبق اعلاميه دو رهبر،‌ مذاکرات در اواسط ماه آينده ميلادي در سطح ژنرال‌ها براي ايجاد ارتباطات براي حل مسائل نظامي‌برگزار مي‌شود.
عاري سازي شبه جزيره از سلاح هسته‌اي تا پايان سال
مون جائه اين، رئيس‌جمهوري کره‌ جنوبي در اين کنفرانس خبري اظهار داشت: هر دو کره تصميم دارند عاري سازي شبه جزيره کره را از سلاح هسته‌اي طي سال جاري ميلادي تکميل کنند. 
کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي نيز تاکيد کرد: ما توافقي را که امضا کرديم که به دوره‌اي از جنگ و تنش بسيار در روابط دو طرف پايان مي‌دهد و همانطور که بسياري اميد زيادي به اين نشست داشتند ما شاهد توافقاتي بوديم که درباره مساله صلح فراگير بوده، ما ملتي واحد در کنار هم هستيم و بايد براي آينده‌اي جديد براي نسل‌هاي آينده تلاش کنيم و من به همين دليل به اين منطقه آمدم.
وي گفت: من و رهبر کره‌ جنوبي در تحقق صلح بسيار جدي هستيم و من به صراحت عزم خود را براي آينده صلح آميز اعلام کردم. اين رويکرد را نيز از سمت کره‌ جنوبي شاهد بودم. ما در بسياري از مسائل که براي دو ملت مهم است صريح صحبت کرديم اما به اعتقاد من تحقق صلح واقعي زماني است که تمامي‌توافقات انجام شده، اجرايي شوند. شکوفايي و پيشرفت دو ملت از طريق اجراي وعده‌هاي داده شده، ممکن خواهند بود.
وي خاطرنشان کرد: رئيس‌جمهوري کره‌ جنوبي در پاييز سال جاري ميلادي به پيونگ يانگ سفر خواهد کرد.
ديدار تاريخي در منطقه غيرنظامي‌
بر اساس خبرهاي دريافتي رهبر کره‌شمالي و رئيس‌جمهوري کره‌جنوبي در منطقه غيرنظامي‌شده بين دو کره ديدار کردند .
 رهبر کره‌شمالي در ميان محافظان پر تعداد و ساير اعضاي هياتش از ساختماني بزرگ در طرف شمالي مرز در دهکده صلح پانمونجوم خارج شد و با اعتماد به نفس به سمت رئيس‌جمهوري کره‌جنوبي حرکت کرد تا ديداري تاريخي را رقم بزند. 
رهبران دو کره خندان احوالپرسي کردند و براي مدتي طولاني دست دادند و ظاهر آنها از دور شبيه دو دوست قديمي‌بود. مون در "ساختمان آزادي" که در طرف جنوبي منطقه خلع سلاح است منتظر رهبر کره‌شمالي مانده بود. دست دادن آنها در مکاني بسيار سمبليک رخ داد چرا که هر کدام از اين مقام‌ها در طرف خطي ايستاده بودند که دو کره را از هم جدا مي‌کند و سپس رهبر سئول، کيم جونگ اون را براي اولين بار به خاک کشورش دعوت کرد و رهبر کره‌شمالي هم اقدام متقابلي انجام داد. در نهايت دو طرف دست در دست وارد خاک کره‌جنوبي شدند.
رهبران دو کره سپس وارد سالن نشست شدند و کيم جونگ اون دفتر يادبود را امضا کرد. همه جزئيات اين نشست ، از دست دادن رهبران تا فضاي گفت‌وگوها از پيش تعيين شده بود. مقام‌هاي دو کره سه روز گفت‌وگو داشتند تا تمام جزئيات حرکات رهبرانشان را برنامه‌ريزي کنند. کيم يو جونگ، خواهر جوان رهبر کره‌شمالي هم او را همراهي کرده است. اخبار مربوط به ديدار رهبران دو کره در صدر اخبار است و تصاوير آن در رسانه‌هاي خبري منتشر شد.
آرامش خواب صبحگاهي
يون يونگ-چان، سخنگوي رياست جمهوري سئول تاکيد کرد، رهبر کره‌شمالي با اشاره به مساله فراريان کره‌شمالي گفته است که آنها انتظار زيادي دارند که اين نشست ترميمي‌بر زخم‌ها باشد و روابط ميان دو رقيب را ارتقا دهد. 
در همين حال سخنگوي مون جائه‌-اين گفت که رهبر کره‌شمالي بابت آزمايش هسته‌اي سال گذشته و از خواب بيدار کردن مون عذرخواهي کرده است. او گفت: "ما ديگر خواب صبحگاهي شما را مختل نمي‌کنيم." اين سخنان در واقع تاکيدي مجددي بر قول پيونگ‌يانگ براي توقف آزمايش‌هاي هسته‌اي است. طبق گزارش کره‌جنوبي، مون جائه-اين گفته است "امروز مذاکرات بسيار خوبي" داشته و اين "هديه‌اي به جهان" است. 
رهبران دو کره همچنين به پيگيري صلح پس از چندين دهه درگيري متعهد شدند. طرفين پس از مذاکرات صبحگاهي درباره خلع سلاح هسته‌اي، ادامه رايزني‌هايشان را با کاشت يک درخت آغاز کردند که روي پلاک سنگي پايين اين درخت عبارت «صلح و سعادت کاشته شد» حکاکي شده بود. اين درخت کاجي در مرز دو کره با استفاده از خاک ترکيبي کوه‌هاي دو کره و آب ترکيبي رودخانه‌هاي هر دو کشور کاشته شد. قدمت اين درخت به تاريخ ۱۹۵۳ سالي که جنگ کره پايان يافت، مي‌رسد. اين مقام‌ها سپس ديدار رو در روي خودشان را در فضاي باز آغاز کردند. گفت‌وگوهاي دوجانبه در صبح، ۹۰ دقيقه به طول انجاميد. 
کيم جونگ اون پيش از آنکه رهبران دو کره و مشاوران ارشد مذاکرات خودشان را آغاز کنند، گفت: ما امروز در خط آغاز هستيم، جايي که تاريخ جديدي از صلح، سعادت و روابط بين کره در حال نگارش است.
يک مقام کاخ آبي کره‌جنوبي به خبرنگاران گفت، انتظار مي‌رود رهبران کره پيش از شرکت در ضيافت شام به ميزباني مون جائه-اين يک اعلاميه مشترک به امضا برسانند. حين گفت‌وگوهاي خصوصي، رهبر جوان کره‌شمالي به رئيس‌جمهوري سئول گفت که براي پايان دادن به تاريخ درگيري به اين نشست آمده است. به گفته اين مقام، او همچنين براي سفر به سئول و نشست در کاخ آبي ابراز تمايل کرده و رهبر کره‌جنوبي را به پيونگ‌يانگ دعوت کرد و از تمايل خودش براي ديدارهاي بيشتر در آينده گفت. 
کيم جونگ اون گفته است: امروز مهمترين مساله اين است که از طريق گفت‌وگوهاي دوستانه درباره مسائل کنوني و منافع نتايج خوبي به دست آوريم.
واکنش کرملين به تحولات "مثبت" کره
کاخ کرملين نشست تاريخي ميان رهبران کره‌شمالي و کره‌جنوبي را به عنوان "اخباري بسيار مثبت" ستود و گفت رئيس‌جمهوري روسيه همواره از مذاکرات مستقيم ميان اين دو کشور حمايت مي‌کرده است.
کاخ سفيد نشست "تاريخي" دو کره را ستود
 کاخ سفيد نشست ميان رهبر کره شمالي و رئيس‌جمهوري کره‌ جنوبي را به عنوان يک اقدام "تاريخي" ستود.به گزارش پايگاه خبري هيل، سارا‌هاکبي سندرز، سخنگوي کاخ سفيد در بيانيه‌اي پيش از نشست رهبران دو کره گفت: درباره ديدار تاريخي مون جائه اين، رئيس‌جمهوري کره با کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي ما آرزوي موفقيت براي آنها را داريم. ما همچنين اميدواريم اين مذاکرات نهايتا به سمت آينده مملو از صلح و سعادت براي کل شبه جزيره کره بينجامد.
استقبال آبه از ديدار رهبران دو کره
نخست وزير ژاپن از ديدار رهبر کره شمالي و رييس جمهور کره جنوبي استقبال کرد و آن را گامي‌مثبت دانست. آبه همچنين اظهار کرد که از پيونگ‌يانگ انتظار دارد اقدامات قاطعي در جهت عمل به تعهداتش صورت دهد.

گليم‌هاي ماه‌نسا ، رنگين‌کماني زميني بود (به بهانه درگذشت ماه نسا شهسواري)
بهمن نامورمطلق
صنايع دستي جهان يکي از چهره‌هاي اصيل خويش را از دست داد. مرگ مادر صنايع دستي ايران و آسيا در سکوت خبري بسياري از رسانه‌ها صورت گرفت. اين در حالي است که اگر هر هنر ديگري بود به خصوص هنرهاي مدرن و برگرفته سيل پيامها و ابراز احساسات فضاي عمومي‌کشور را دربرمي‌گرفت. اويي که بيش از يکصد سال عمر پر برکتش به خلاقيت هنري گذشت. هيچگاه از خلاقيت دست نکشيد چه زماني که به همراه ايل شهسواري در حرکت مي‌بافت و چه زماني که در دارستان سيرجان ساکن شد. زايش او زيبايي بود و صدها اثر کم نظير در يکي از فاخرترين گليمهاي جهان يعني شيرکي پيچ فرزندان اويند. نور چشمان، قوت دستانش، طراوات جواني و زيبايي معصومانه خويش را داد تا هويت اصيل هنر اين کشور ماندگار گردد. شير و شيره وجودش را جرعه جرعه به خورد اين هنر چشاند تا در اين دنياي ماشيني و عصر يخبندان هنوز اميد به زيبايي، گرما و انسانيت بپايد. کمرش خميده شد تا هنر ايران در جهان راست قامت و سربلند بماند. پس به زير پاهايمان توجه کنيم و به يادآوريم که آنها را بر روي دست آفريده‌هاي چه کساني مي‌گذاريم. با فرشها و گليمها نرم باشيم به آنها مهرباني کنيم. آري دستان ماه نساء شهسواري فقط گليم شيرکي پيچ را خلق نمي‌کردند بلکه هويت زيبايي‌شناسي ما را بازتوليد مي‌نمودند و آن را طراوت مي‌بخشيدند. اويي که در دل کوير بي رنگ مي‌زيست، رنگ به ديگران هديه مي‌داد و گليمهايش رنگين کمان زميني بودند. در شيرکي پيچ، گليم و فرش را با هم آشتي داده بود تا شايد برخي از مديران متوجه شوند که سرشت اين دو هنر يکيست و از جدايشان شکايتها برپاست. با نقشهاي تازه‌اي که مي‌آفريد گذشته و آينده را به عقد هم در مي‌آورد تا از دوگانه يا سنت و يا تجدد رهايمان بخشد. هنگامي‌که بر روي گليم‌هايش که از خامه و رنگ طبيعي خلق شده‌اند مي‌نشيني گويا در باغ اسطوره‌اي آرام گرفته‌اي و حس پرواز سبز تمام وجودت را دربر مي‌گيرد. گلها و درختان زيراندازهايش بهارستان را به خاطر مي‌آورد. ماهي‌هايي که بر روي گليم-فرشهاي اوست خشکسالي کوير را از ياد مي‌برد و دل را دريايي مي‌کند. روزي که ارزيابان شوراي جهاني براي ارزيابي شهر سيرجان آمده بودند و در بازديد از روستاي دارستان چشمشان به پيرزني افتاد که بيش از يکصد سال خلق هنري کرده است، حيران و مسحور شدند. همگي سر تعظيم در مقابل اين بزرگي فرود آوردند. با نگاه به نگاههاي اين ارزيابان بود که همان جا دانستيم که اين شهر و اين زن جهاني هستند. بي دليل نيست که اين گليمها نگين صادرات غيرنفتي ايران اند.چه خوب شد که در اين اندک زمان باقي مانده ماه نساء کشف شد. اويي که حتي در دوران کهولتش براي اين مرز و بوم افتخار آفريد و به عنوان مادر صنايع دستي آسيا شناخته شد. ماه نساء رفت بايد ماه نساء ديگري جايش را بگيرد تا هنر اين سرزمين بي مادر نماند.
معاون سابق سازمان ميراث فرهنگي 


مايک پامپئو وزير خارجه جديد آمريکا
 مايک پامپئو به عنوان دومين وزير امور خارجه دولت دونالد ترامپ از سناي آمريکا راي اعتماد گرفت و سوگند ياد کرد.
به گزارش شبکه خبري سي‌ان‌ان، سناي آمريکا با ۵۷ راي موافق و ۴۲ راي مخالف مايک پامپئو را به عنوان وزير امور خارجه جديد آمريکا که دومين رئيس دستگاه ديپلماسي دولت دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري آمريکاست، تاييد کرد.
پامپئو از سوي دموکرات‌ها به عنوان يک جنگ طلب و فردي با ديدگاه‌هاي ضد مسلمانان و ضد همجنس گرايان شناخته مي‌شود.
رکس تيلرسون، اولين وزير امور خارجه دولت ترامپ ماه گذشته در پي تنش‌هايي با رئيس‌جمهوري آمريکا از سوي او برکنار شد.
سناتورهاي جمهوري‌خواه پنجشنبه به اتفاق آرا به مايک پامپئو راي مثبت دادند و شش دموکرات هم به آنها پيوستند.
پامپئو به عنوان هفتادمين وزير امور خارجه آمريکا سوگند ياد کرد.
برخي از اين دموکرات‌ها از ايالت‌هايي بودند که دونالد ترامپ در انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۱۶ در آن ايالت‌ها پيروز شده بود.
تاييد پامپئو در برهه زماني مناسبي براي او صورت گرفت چراکه او مي‌تواند اکنون رياست هيئت آمريکا در مذاکرات وزيران خارجه ناتو در بروکسل را رهبري کند.

همسويي سياست روسيه در سوريه با اسرائيل 
در حالي که وزير جنگ رژيم صهيونيستي به تهديدات خود عليه ايران ادامه مي‌دهد و مي‌گويد، در صورت بمباران تل‌آويو، تهران را با جنگنده‌هايش مي‌زند، ولاديمير پوتين پيام‌هاي اطمينان‌بخشي را براي بنيامين نتانياهو فرستاده و از او خواسته از تنش موضع با ايران امتناع کند. پوتين تاکيد کرده است، سياست روسيه در سوريه همسو با منافع اسرائيل در منطقه است. به گزارش ايسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌اي الشرق الاوسط، اين پيام ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهوري روسيه اين بار از طريق خاخام "بريل لازار" رئيس موسسات ديني يهودي در روسيه که نزديک به پوتين است و همراه او به سرزمين‌هاي اشغالي رفته بود، انتقال داده شده است. اين خاخام گفته است، پوتين حق اسرائيل در دفاع از خود را مي‌فهمد و منافع اسرائيل را در سياست خود در سوريه مد نظر قرار مي‌دهد. لازار افزود: اسرائيل با هماهنگي روسيه حملاتي را در سوريه انجام داده است.

رئيس جمهوري اسبق پرو محاکمه مي‌شود
دادستان کل پرو از محاکمه «آلبرتو فوجي‌موري» رئيس جمهوري اسبق اين کشور به اتهام طرح عقيم‌سازي اجباري زنان طي دوران رياستش خبر داد. به گزارش رسانه‌هاي پرو، اتهام عقيم‌سازي اجباري 2 هزار و 166 زن در جريان يک طرح دولتي، عليه برخي ديگر از اعضاي کابينه وي از جمله سه وزير هم مطرح شده است. تحقيقات در اين رابطه نخستين بار 15 سال پيش آغاز شده و دادگاه در سال 2016 فوجي‌موري و دستيارانش را از اين اتهام‌‌ها تبرئه کرده بود.  اين پرونده اکنون بار ديگر به درخواست 77 زن و با حمايت يک انجمن زنان، گشوده شده است. فوجي موري پيش از اين نيز به اتهام نقض حقوق بشر به 25سال حبس محکوم شده بود که سال گذشته ميلادي با حمايت دولت اين کشور ملغي شد.

رازهاي كتابخواني چيني‌ها
 فروشگاه آنلاين کتاب آمازون پس از انجام تحقيقات گسترده به اين نتيجه رسيده که بيشتر چيني‌ها روزانه نيم ساعت مطالعه مي‌کنند و انتخاب اول آنها رمان‌هاي معمايي است.  به گزارش خبرگزاري کتاب ايران، به نقل از گودايريدر- فروشگاه آنلاين کتاب آمازون در گزارشي جديد، آمارهاي مربوط به فروش کتاب و عادات کتابخواني در کشور چين را بررسي کرده است. آمازون با استناد به تحقيق و بررسي‌هاي خود از عادات مطالعه حدود 14 هزار کاربر چيني مي‌نويسد: «تقريباً 80 درصد چيني‌ها ، هر روز بيش از 30 دقيقه مطالعه مي‌کنند.» بنا به اعلام آمازون، چيني‌ها در استفاده از کتاب‌هاي چاپي و الکترونيکي به طور مساوي عمل مي‌کنند. از ميان خوانندگان چيني تنها 19درصد به صورت انحصاري از کتابخوان‌هاي الکترونيک استفاده مي‌کنند. همچنين در گزارش آمازون آمده که ميزان فروش کتابخوان‌هاي الکترونيکي در سال 2017 ميلادي در اين کشور، 68 درصد افزايش داشته است. آمازون با بررسي آمار فروش کتاب در چين، به اين نتيجه رسيده که خوانندگان چيني بيشتر به کتاب‌هاي داستاني و به خصوص رمان علاقه دارند. 
از "ايراندخت" تا سرود جام جهاني 
خواننده موسيقي ايراني گفت با همفکري بابک زرين تمام تلاش خود را مي‌کنند که بهترين و ماندگارترين اثر براي جام جهاني فوتبال آماده شود. 
سرويس موسيقي هنرآنلاين: سالار عقيلي درباره فعاليت‌هاي خود گفت: سريال "ايراندخت" اين روزها از شبکه اول سيما در حال پخش است که يک درام عاشقانه در بستر مشروطيت است و روايت جذابي را در دل تاريخ به تصوير مي‌کشد. تيتراژ پاياني آن با همکاري کامبيز روش روان و شعري از رؤيا ميرفخرايي ساخته شده است. خواننده موسيقي ايراني درباره سرود جام جهاني فوتبال نيز گفت: طي همفکري با بابک زرين و تماس‌هاي تلفني و نشست‌هايي که انجام داديم، تمام تلاشمان را مي‌کنيم که بهترين و ماندگارترين اثر را توليد کنيم. من در اين عرصه کار زيادي انجام دادم و همه رده‌هاي سني از آن‌ها راضي بودند. اميدوارم اين اتفاق براي اين سرود ملي هم بيافتد. اين اثر تماماً ايراني نيست و به سبب اجراي آن در جام جهاني سعي کرديم که اثر جهاني باشد. 

نمايشگاه گروهي هنرمندان بين‌المللي در سمنان 
نمايشگاه جغرافيا و فرهنگ از تاريخ جمعه۷ ارديبهشت ۹۷ گشايش يافت و تا 31 ارديبهشت در گالري دانژه سمنان برپاست. به گزارش ايلنا، در اين نمايشگاه آثار منتخب نقاشي و مجسمه از سيد اسدا... شريعت پناهي، محمدعلي بني اسدي، محمدحسن جواهري، ابراهيم يغمايي، مسعود سعدالدين و بهروز صحت لو؛ به هنرباني جاويد رمضاني به نمايش در مي‌آيد.مبناي اين نمايشگاه در کنار هم قرار دادن آثاري از هنرمندان تحسين شده جهاني است که در برهه‌اي از زمان، به واسطه تولد يا تحصيل، به سمنان گره خورده بودند.بررسي اين آثار از آن رو حائز اهميت است که به يک جغرافياي کوچک مي‌پردازد و بخش بزرگي از اين آثار را براي اولين بار در کنار هم قرار مي‌دهد.به گفته مجيد کرمي، مدير گالري دانژه؛ گونه‌گوني آثار هنرمندان مربوط به يک دوره و يک جغرافيا به بشر هيجان زده و مضطرب امروز ياد مي‌دهد تا چگونه آستانه تحمل خود را بالا ببرد و از ديدگاه تک بعدي و صنعت زده عبور کند.  نمايشگاه "جغرافيا و فرهنگ” تا تاريخ 31 ارديبهشت ماه در گالري دانژه سمنان به نشاني سمنان- بلوار قائم- نبش خيابان ميرحاج همه روزه به غير از روز‌هاي شنبه در ساعات ۱۰ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۲۲ برقرار است.
خانه کبوتر بهترين ساختمان سال 
جشن پاياني دومين جايزه ساختمان سال 1396 با اعلام برگزيدگان به کار خود پايان داد. در ابتداي اين مراسم شهريار خاني‌زاد، دبير اين جايزه با اشاره به اهميت توجه به عرصه معماري در اين باره گفت: در ابتداي اين جايزه نزديک به 25 اثر به دبيرخانه ارسال شد که از ميان آنها در مرحله نخست 17 اثر و در مرحله دوم 7 پروژه انتخاب شدند تا مورد بازديد قرار گيرند.خاني‌زاد، تصريح کرد: اميدواريم که بتوانيم دست به دست يکديگر دهيم تا رشد تعالي بخشي را در اين حوزه شاهد باشيم. بر اساس راي هيئت داوران دو پروژه در اين جايزه مورد تقدير قرار گرفتند. نخستين پروژه اين جايزه به "باغ اوتيسم" اثر دفتر معماري حجم سبز در اصفهان تعلق گرفت و "باغ انارستان پدربزرگ" اثر دفتر معماري سيزان خوانش در شهر تفت يزد به عنوان دومين پروژه مورد تقدير معرفي شد. برنده نهايي اين جايزه اما "خانه کبوتر" اثر دفتر مهندسين مشاور فتوره‌چيان بود که دو لوح تقدير و مبلغ 20 ميليون تومان به آن تعلق گرفت.در ادامه اين مراسم هيئت داوران از کارفرمايان برگزيده سال 96 نيز تقدير به عمل آمد.


پروژه ناسا براي جمع‌آوري نمونه‌هاي خاک مريخ
ناسا و آژانس فضايي اروپا از پروژه مشترکشان براي جمع‌آوري نمونه‌هاي خاک مريخ و بازگرداندن آنها به زمين اطلاع دادند.به گزارش ايسنا و به نقل از ديلي‌ميل، ناسا و آژانس فضايي اروپا توافقنامه‌اي را براي انجام اولين سفر رفت و برگشت به مريخ امضاء کردند که بر اساس آن قرار است با همکاري يکديگر نمونه‌هاي خاک مريخ را به زمين بياورند.
روز پنجشنبه اين دو آژانس فضايي اعلام کردند که قصد دارند تا طي يک ماموريت فضايي نمونه‌هاي خاک سياره سرخ را جمع آوري کرده و مورد بررسي قرار دهند.اين کار حداقل نياز به سه مامويت در زمين دارد و اين ماموريت‌ها با "کاوشگر مريخ 2020" (Mars Rover2020) ناسا کار خود را آغاز خواهند کرد. کاوشگر مريخ 2020، يک مريخ‌نورد در حال توسعه آژانس فضايي ايالات متحده آمريکاست که قرار است در سال 2020 ميلادي توسط موشک "اتلس5 " ناسا به مريخ ارسال شود. يکي از اهداف اين کاوشگر بررسي حيات ميکروسکوپي در مريخ است.مرحله نهايي اين طرح شامل پرتاب يک موشک از سطح مريخ است، کاري که تاکنون انجام نشده است.در حالي که اين کار آساني نخواهد بود، اما دانشمندان معتقدند که اين کار قطعا عملي است.ديويد پارکر" (David Parker) مدير اکتشاف انسان و رباتيک آژانس فضايي اروپا گفت: مأموريت "بازگشت مريخ" (MSR) يک کار دشوار اما قابل دستيابي است.مأموريت بازگشت مريخ يک ماموريت فضايي براي جمع‌آوري نمونه‌هاي سنگ و گرد و غبار از مريخ و آوردن آنها به زمين است.مريخ‌نورد اگزومارس" (ExoMars rover) يک مريخ‌نورد رباتيک برنامه‌ريزي شده مريخ، بخشي از مأموريت بين‌المللي اگزومارس به رهبري آژانس فضايي اروپا است. مريخ نورد اگزومارس قرار است در سال 2021 به مريخ ارسال شود. اگزومارس پروژه‌اي براي جستجوي نشانه‌هاي حيات هم در حال حاضر و هم در گذشته، در مريخ است.مرحله دوم مأموريت، پرتاب يک " fetch rover " خواهد بود که هدف آن آوردن نمونه‌هايي از مريخ‌نوردهاي ديگر است.