اهمیت تقسیم وظائف

معاون وزیر راه و شهر سازی در همایش سراسری مدیران کل راهداری و حملونقل جادهای فرایندهای انتقال وظایف راههای فرعی و روستایی را تشریح کرد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای عبدالهاشم حسننیا گفت :باید مجموعه کارها و مسوولیتها تقسیم شود که مسوولیت بر شانه فرد یا افراد معدودی سنگینی نکند. حسن نیا با تاکید بر اینکه انجام امور جاری راهداری در خصوص نگهداری جسم راه،علایمو ابنیه فنی بسیار حایز اهمیت است ،افزود :اجرای این فرآیندها به صورت جاری و مستمر ازسوی ادارات راهداری در سراسر کشور،می تواند مارا در گام برداشتن در جهت مسایل کلان این حوزه یاری کند

 

اتمام واحدهای مسکن مهر

احمد اصغری مهرآبادی با تاکید بر عزم جدی وزارت راه و شهرسازی برای اتمام واحدهای مسکن مهر، گفت: از ۳۷ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر بالغ بر ۳۴ هزار واحد به تکمیل و تحویل متقاضی شده و باقیمانده این مساکن به جز فاقد متقاضی حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد است که پروژههای بدون معارض حقوقی هستند تا پایان سال تحویل خواهد شد.

به گزارش تجارت به نقل از اداره کل راه و شهرسازی استان همدان، مهندس احمد اصغری مهرآبادی، در بازدید از پروژههای مسکن مهر استان همدان گفت: با تاکید رئیس جمهوری و پیگیری وزیر راه و شهرسازی، تا پایان امسال پایان ساخت مسکن مهر بدون معارض حقوقی در همدان را جشن میگیریم.

 

تلاش برای تعدیل بازار مسکن

یک نماینده مجلس گفت: با همکاری وزارت راه و شهرسازی در تلاش هستیم شرایط برخورداری از مسکن را برای دهکهای بین سوم تا ششم فراهم کرده و یک اقدام مناسب برای تعدیل بازار مسکن داشته باشیم.

به گزارش تجارت، مجید کیانپور در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر برنامه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی برای تولید پایدار مسکن و کنترل اجاره بها بیان کرد: همافزایی خوبی بین کمیسیون عمران و وزارت راه و شهرسازی در خصوص ساماندهی بازار مسکن در بخشهای مختلف تولید و اجاره شکل گرفته تا نسبت به نیاز یک میلیون واحد مسکونی در سال پاسخ داده شود.

افت 5/36درصدی معاملات مسکن در تهران

تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ ، به ۱۲.۱ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۶.۵ درصد کاهش را نشان میدهد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از بانک مرکزی، در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۱۲۶.۷ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۲.۵ و ۱۱۲.۰ درصد افزایش نشان میدهد.

همچنین در اردیبهشت ماه امسال، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۱۲ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان بود که نسبت به فروردین امسال ۱۲.۵ درصد و نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۱۱۲ درصد افزایش داشته است.

تمدید مجوز بهرهبرداری آبگیر کارخانه

آب شیرین کن چابهار- کنارک

معاون فنی و مهندسی اداره کل بنادر و دریانوردی استان از تمدید مجوز بهره برداری (مرحله دوم) آبگیر کارخانه آب شیرین کن چابهار – کنارک با کاربری صنعتی متعلق به شرکت آب و فاضلاب استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آذرپیکان معاون فنی و مهندسی بنادر و دریانوردی استان با اشاره به تمدید مجوز بهره برداری (مرحله دوم) آبگیر کارخانه آب شیرین کن چابهار – کنارک با کاربری صنعتی متعلق به شرکت آب و فاضلاب استان اظهار کرد: در حال حاضر موضوع تامین آب شهرستانهای چابهار و کنارک بعنوان بزرگترین معضل منطقه محسوب می شود.

آذرپیکان با اشاره به اینکه با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و آب و هوایی منطقه مورد مطالعه و کم آبی کلی در استان، استفاده از آب شیرین کن تنها راه حل سهل الوصول و زود بازده است، خاطرنشان کرد: کارخانه آب شیرین کن چابهار – کنارک در محور ۳۰ جاده مواصلاتی این دو شهرستان واقع شده که با حمایت و تسریع در اخذ مجوز بهره برداری توسط اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان مشغول به فعالیت بوده و با اشتغال زایی ۸۵ نفر بصورت مستقیم، امید مجدد زندگی و پویایی را در منطقه به ارمغان آورده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:

گروه راه و مسکن: سعید رسولی مدیرعامل شرکت راهآهن از تخصیص دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی یک هزار دستگاه واگن مسافری، باری و لکوموتیو با استفاده از تولید کنندگان داخلی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی راهآهن جمهوری اسلامی ایران، سعید رسولی با اشاره به اهمیت نوسازی ناوگان ریلی در سال رونق تولید، بیان کرد: اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی برای نوسازی ناوگان ریلی اختصاص یافت.

وی افزود: این اعتبار برای نوسازی یک هزار دستگاه لکوموتیو، قطارهای خود کشش و واگن های مسافری و باری توسط سازمان برنامه و بودجه اختصاص یافته است.

معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه با مساعدت سازمان برنامه و بودجه و پیگیری شرکت راه آهن، این اعتبار ابلاغ شده است، گفت: هفته گذشته نیز اولین اعتبار تفاهم نامه مذکور به شرکت راه آهن تخصیص یافت.

مدیرعامل راه آهن اظهار داشت: پس از تخصیص اعتبار، جلسات مستمر و متعددی با واگن سازان داخلی برگزار شده تا با تزریق منابع یاد شده، تولید کنندگان صنایع ریلی به تدریج برای نوسازی ناوگان در کشور کار خود را آغاز کنند.

رسولی اظهار داشت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال رونق تولید نامگذاری شده است، همه تلاش ما در شرکت راه آهن این است که برای نوسازی ناوگان ریلی کشور از ظرفیتهای تولید کنندگان صنایع ریلی داخلی به خوبی استفاده شود.

معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان این که در سال رونق تولید، ارتقا بهره وری و کاهش وابستگی صنعت حمل و نقل ریلی به خارج، از اولویتهای شرکت راه آهن در سال ۹۸ است، گفت: در این راستا خودکفایی و خود اتکایی به تولید کنندگان داخلی در یک فضای رقابتی سالم، از سیاستهای راه آهن در سال جاری است.

وی تاکید کرد: هم اکنون ظرفیتهای خوبی در صنعت حمل و نقل ریلی کشور برای کاهش وابستگی وجود دارد و تاکید بر اقتصادی بودن تولید، رونق کسب و کار و اشتغالزایی در صنایع ریلی با استفاده از جوانان متخصص و متعهد در دستور کار راه آهن قرار گرفته است.

  • اجرای خارج از اولویت برخی از پروژههای ریلی با فشار و لابی

    از سوی دیگر، رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه متاسفانه برای اجرای برخی از پروژهها از جمله برخی پروژههای ریلی خارج از اولویتبندی و تحت تاثیر برخی از فشارها و لابیها از منابع عمومی استفاده میشود، گفت: برخی از شرکتهای خارجی در قراردادها هزینه اجرای پروژهها را چند برابر حساب میکنند یا اینکه از اجناس بنجل خود برای اجرای پروژههای عمرانی و ریلی در ایران استفاده میکنند.

    محمدرضا رضایی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به آخرین وضعیت پروژه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان اظهار داشت: اجرای پروژه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان متوقف نشده است و مشکلات سرمایهگذار چینی باعث شده تا سرعت اجرای این پروژه در مقطعی کند شود. وی تاکید کرد: موضوع مهم در پروژهها با توجه به اینکه اجرای آنها نیاز به اعتبارات کلانی دارد، بحث اولویتبندی پروژهها است. رییس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: در حال حاضر برخی از پروژههای ریلی با هزینههای بسیار سنگین در حال انجام است برای مثال اجرای یک مسیر ریلی 100 هزار میلیارد تومان -یعنی دو برابر بودجه عمرانی کشور- هزینه میبرد تا فقط مسیر مسافری یک خط 1.5 الی 2 ساعت کاهش پیدا کند. به طور قطع اجرای این پروژهها نباید در اولویت باشند.

    رضایی با تاکید بر اینکه در این شرایط سخت اقتصادی پروژههای عمرانی باید اولویت بندی شوند، گفت: باید حداکثر تدبیر و مدیریت برای استفاده بهینه از منابع را داشته باشیم. متاسفانه برای اجرای برخی از پروژهها از جمله برخی پروژههای ریلی خارج از اولویتبندی و تحت تاثیر برخی از فشارها و لابیها از منابع عمومی استفاده میشود.

    وی با بیان اینکه در اجرای پروژههای ریلی میتوان به استفاده از منابع و فاینانسهای خارجی امیدوار بود، افزود: اما باید در نظر داشته باشیم که برخی از شرکتهای خارجی در قراردادها هزینه اجرای پروژهها را چند برابر حساب میکنند یا اینکه از اجناس بنجل خود برای اجرای پروژههای عمرانی و ریلی در ایران استفاده میکنند.

  • ساخت ۴۵ درصد قطعات صنعت ریلی در داخل

    در خبری دیگر، چند روز پیش و در حاشیه جلسه هماهنگی برگزاری نمایشگاه راه آهن، رئیس انجمن مهندسی حمل و نقل ایران ریلی گفت: با استفاده از توان داخلی توانستهایم، تاکنون ۴۵ درصد قطعات مورد نیاز شبکه ریلی را در داخل تولید کنیم و ۱۰ الی ۱۵ سال آینده، همه قطعات ریلی در داخل ساخته خواهد شد. به گزارش فارس، سیدابوالفضل بهرهدارافزود: چنانچه تکنولوژی و ظرفیت فنی ساخت قطعات ریلی را داشته باشیم و بتوانیم این عوامل را با شرایط کشور بومیسازی کنیم، دستیابی به توان ساخت همه قطعات مورد نیاز شبکه ریلی دور از ذهن نیست. وی با اشاره به اظهارات رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران مبنی بر ساخت همه قطعات مورد نیاز شبکه ریلی در چهار سال آینده در داخل کشور، توضیح داد: ساخت قطعات بستگی به هماهنگی میان تکنولوژی روز دنیا و ایجاد ظرفیت فنی آن در داخل کشور از یک سو و برقراری ارتباط میان این توانمندیها با توان مهندسان داخلی کشور دارد. این فعال صنعت حمل و نقل ریلی درباره نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی گفت: برگزاری این نمایشگاهها باهدف حفظ تولیدکننده، مصرفکننده و ایجاد بازار برای توسعه فنآوریهای جدی، میتواند نقش مؤثری در رونق صنعت ریلی داشته باشد.

سید میعاد صالحی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با تاکید بر اینکه باید بنگاههای زیان ده را تعیین تکلیف کرد و معنای آن چوب حراج زدن به داراییها نیست گفت: آنچه دنبال میکنیم حرکت به سمت بنگاههایی است که سود بالاتر دارند.به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: تا بحث خروج از بنگاه داری زیان ده مطرح شد، یک عده گفتند اینها میخواهند بنگاهها را بفروشند و حراج کنند. چرا دل مردم را خالی میکنید؟ اصلاً اینطور نیست.وی افزود: بنگاههایی داریم که سوء مدیریت، فساد، عدم دقت و ضعف تکنولوژی منجر به زیان دهی آن شده است. وقتی تکنولوژی منسوخ شده باشد، دیگر بنگاه نمیتواند ادامه کار بدهد، یا باید تکنولوژی و ماشین جدید وارد کنیم، یا مسیر را به سمت دیگری تغییر دهیم زیرا اگر بنگاهی امسال ۵۰۰ میلیارد تومان زیان بدهد، سال بعد ۷۰۰ میلیارد تومان میشود.

علی الهیار ترکمن معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: با بررسیهای انجامشده برای مهرماه ۹۸، ۱۸ هزار ورودی دانشجو معلم و ماده ۲۸ و ۳۵۰۰ سرباز معلم خواهیم داشت. به گزارش مهر، معاون برنامهریزی و توسعه منابع بیان کرد: بر اساس تمهیدات در نظر گرفتهشده در مهرماه با کمبود نیرو مواجه نخواهیم شد و با ظرفیت موجود سال تحصیلی جدید را آغاز خواهیم کرد. وی افزود: درخواست ۵۵ هزار مجوز استخدامی به سازمان امور استخدامی ارائه کردهایم. وی اضافه کرد: سال گذشته به دلیل کمبود نیروی انسانی در برخی مناطق، معاونان و مدیران مدارس را ملزم به تدریس کرده بودیم که امسال فقط برای معاونان الزامی گذاشتهشده که امیدواریم
در ادامه کار بتوانیم آنها را نیز از این طرح خارج کنیم.

دبیر کارگروه بررسی مدارک و اسناد متقاضیان استفاده از سهمیه ویژه خبرنگاری شهرداری گفت: مهلت اعتراض برای خبرنگارانی که شامل طرح ترافیک خبرنگاری نشدند به اتمام نرسیده است.وی در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که یکی از رسانهها به نقل از شما اعلام کرده بود که مهلت اعتراض برای کسانی که شامل سهمیه طرح ترافیک نشدهاند به پایان رسیده است گفت: من این موضوع را تأیید نمیکنم، هنوز پیامکی برای خبرنگاران ارسال نشده است که فرصت اعتراض آنها به اتمام رسیده باشد.وی تاکید کرد: اعتراض خبرنگاران از زمانی آغاز میشود که پیامک دریافت و متوجه شوند طرح ترافیک خبرنگاری به آنها تعلق گرفته است یا خیر؟وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی انجام شده از امروز یکشنبه لغایت دوشنبه برای خبرنگاران دریافتکنندگان طرح ترافیک پیامک ارسال خواهد شد.به گفته خوانساری برای دریافت کنندگان طرح، سامانه شهروندی «تهران من» مجدداً باز خواهد شد تا نسبت به تکمیل اطلاعات و پرداخت ۱۲۰ هزار تومان بابت بهای خدمات اقدام کنند.