بومی‌سازی 50 کالای استراتژیک صنعت آب و برق

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق(ساتکاب) گفت: در سال رونق تولید بیش از 50 کالای استراتژیک صنعت آب و برق با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شده است.محمدولی علاءالدینی در گفتگوی رادیوی گفت: این کالاها پیش از این عمدتا یا از خارج کشور وارد میشد و یا بخشی از قطعات آن خارجی بوده است که با بومی‌سازی این کالاها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان فرصت استفاده هر چه بیشتر از این محصولات در صنعت آب و برق فراهم شده است.وی گفت: براساس ارزیابی صورت گرفته اقتصاد دانش‌بنیان‌ها در آینده حرف نخست را خواهد زد؛ از این رو وزارت نیرو برای اینکه از این بخش عقب نیفتاد حمایت از شرکت‌های دانش‌‌بنیان را توسط مجموعه ساتکاب در دستور کار قرار داده است.

 

تولید روزانه 100 تن آب ژاول

مدیرHSE و دبیر ستاد شرایط اضطراری شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: تداوم افزایش تولید آب ژاول تا پایان بحران کرونا و رفع نیازهای کشور از سوی پتروشیمی کارون ادامه خواهد یافت. عمادی در گفتگو با نیپنا گفت: در راستای سیاست های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مقابله با شیوع بیماری کرونا ویروس و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، پتروشیمی کارون قادر به تولید روزانه 100 تن آب ژاول غلیظ معادل یک میلیون لیتر مواد ضد عفونی کننده سطوح کشوراست. عمادی افزود: تاکنون 19 میلیون لیتر از این محصول استراتژیک تولید و توزیع شده است.وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت مطلوب تولید، قادر به تامین تمام نیاز های کشور با همکاری پتروشیمی کارون تا پایان بحران همه گیری هستیم.

 

کاهش ۴۰ درصدی مصرف گاز در کشور

محمد عسگری سخنگوی شرکت ملی گاز با بیان اینکه در حال حاضر مصرف گاز در کشور در بخش خانگی و تجاری حدود ۳۷۰ میلیون متر مکعب در روز است، اظهار کرد: این عدد نسبت به گذشته حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته است؛ چرا که در زمان اوج مصرف حتی عدد ۶۲۵ متر مکعب در روز را نیز تجربه کردیم.محمد عسگری در گفتگو با میزان، افزود: میزان مصرف گاز حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است و اکنون میزان مصرف گاز روال عادی خود بازگذشته است.وی درپایان گفت: از ابتدا نیز مشکلی برای این مساله وجود نداشت و وزارت نفت به تعهدات خود پایبند بود، اما نیروگاه‌ها علاقه‌ای به استفاده از سوخت دوم نداشتند که البته اکنون آن مشکلات نیز برطرف شده است

سهمیه سوخت نوروزی همچنان بلاتکلیف

معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور گقت: با توجه به شیوع ویروس کرونا واریز سهمیه سوخت نوروز خودروها به تعویق افتاده است و این مسئله احتمال دارد در فصل تابستان و بعد از ریشه کن شدن این بیماری تخصیص یابد اما در مورد همین موضوع نیز ابلاغی به ما نشده است.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حمید قاسمی ده چشمه در ادامه گفت: در حال حاضر تکلیف این مساله مشخص نیست و ممکن است بخشنامه جدیدی در این حوزه منتشر شود، در هر صورت ما آماده اجرا هستیم و هر زمان که به ما دستور داده شود این طرح را اجرایی خواهیم کرد.وی در ادامه با اشاره به کارت های سوخت مهاجر اضافه کرد: در ماه های گذشته قبل از سهمیه بندی بنزین در سیستان و بلوچستان باتوجه به شرایط خاص منطقه برخی از کارت های سوخت شناسایی می شدند و در صورت سوخت گیری در شهر دیگر غیرفعال می شدند.

قیمت نفت ۷ درصد دیگر سقوط کرد

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، روز دوشنبه، قیمت‌های نفت در حالی دوباره با سقوط سنگین روبرو شدند که سرمایه‌گذاران تحت فشار کاهش تقاضای ناشی از شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمت نفت بین عربستان و روسیه قرار گرفته‌اند.از سوی دیگر موجی از نگرانی در بازارهای مالی در مورد شیوع سریع ویروس کرونا به وجود آمده است که حتی کاهش نرخ بهره فدرال‌رزرو هم نتوانست آن را آرام کند.قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت ۲.۴۵ دلار یا ۷.۲۴ درصد سقوط کرد و به ۳۱.۴۰ دلار بازگشت.قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا هم ۱.۶۳ دلار یا ۵.۱۴ درصد سقوط کرد و به ۳۰.۱۰ دلار بازگشت.

ممنوعیت تبادل اسکناس در پمپ بنزین‌ها

سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی با بیان این‌که تبادل اسکناس در جایگاههای سوخت برای پیشگیری از شیوع کرونا ممنوع شده است، اظهار کرد: پرداخت بهای سوخت از طریق کارت بانکی و تجهیزات پرداخت الکترونیکی قابل انجام است.فاطمه کاهی در گفتگو با ایسنا،افزود: جایگاههایی که به تجهیزات پرداخت الکترونیکی مجهز نیستند، لازم است جهت تسریع در امر تجهیز، مشخصات خود را به سامانه هوشمند سوخت اعلام کنند.وی با بیان این‌که هدف از انجام این کار مقابله با شیوع بیماری کرونا در پمپ بنزین‌ها بوده است، گفت: تقاضای ما از مردم این است که در این مسیر با ما همکاری داشته باشند.

وزیر نیرو در جمع خبرنگاران عنوان کرد:

گروه انرژی: وزیر نیرو گفت: مجموع بارش‌های کشور با گذشت نیمی از سال آبی جاری افزون بر ۱۹۰ میلیمتر بوده که در مقایسه با متوسط بلندمدت حدود ۱۳درصد بیشتر است.

به‌گزارش وزارت نیرو،رضا اردکانیان در جمع خبرنگاران افزود: در مقایسه با پارسال هم که سال بسیار پربارشی در پنج دهه اخیر بود، بارش‌های امسال هفت درصد کمتر بود.

وی یادآوری کرد: سال آبی ۹۹-۹۸ را در مهر ماه ۹۸ به اتکای پیش‌بینی‌هایی که در سازمان هواشناسی انجام داده بودند، آغاز کردیم؛ به این معنا که پاییز در شرایط نرمال و کمی بیش از نرمال و زمستان در شرایط نرمال و کمی کمتر از نرمال از حیث بارش‌ها محسوب شد.

  • حجم خالی ۴۰ درصدی مخازن سدها

اردکانیان افزود: امسال با درس‌هایی که از سیلاب ابتدای سال داشتیم و شرایط زمستان گذشته سعی کردیم مدیریت مخازن را به شکل دقیق‌ و مناسب‌ با همکاری نزدیک‌ همه دستگاه‌های همکار در استان‌ها انجام دهیم. در زمان حاضر از حدود ۵۰ میلیارد متر مکعب حجم مخازن ۴۰ درصد خالی است و آمادگی کافی را در سطح کشور برای دریافت سیلاب‌های بهاره داریم.

وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی در دو، سه هفته پیش رو، بارش‌های قابل ملاحظه‌ای در نقاط مختلف خواهیم داشت، گفت: البته همکاران من در ستاد فرماندهی مدیریت سیلاب از چند هفته پیش تدارک لازم را دیده‌اند، وضعیت همه رودخانه‌ها و مخازن به‌طور دقیق پایش و دستورالعمل‌ها به شرکت‌های استانی ابلاغ شده و استانداران در جریان قرار دارند.

وزیر نیرو تصریح کرد: با مراقبتی که به عمل خواهد آمد و همکاری مردم بویژه در حاشیه رودخانه‌ها سعی می‌شود حداکثر استفاده مثبت را از بارش‌ها ببریم و با خسارات مواجه نشویم.

  • افزایش دو برابری خروجی سدهای کرخه و دز

وی گفت: این مستلزم شتاب بیشتر در پاکسازی‌ها و ایمن سازی‌ها در برخی رودخانه‌هاست؛ به عنوان نمونه، پیش‌بینی می‌شود در صورت تشدید سیلاب‌ها، در پایین‌دست رودخانه‌های دز و کرخه خروجی را باید افزایش دهیم که شاید تا دو برابر حجم خروجی فعلی بشود.

وزیر نیرو گفت: این به معنای در معرض سیلاب قرار گرفتن پهنه بیشتری است که در این ارتباط اطلاع‌رسانی لازم انجام شده و با هوشیاری و آمادگی سعی می‌شود در مجموع به گونه‌ای باشد که با خسارت مواجه نشویم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد پیش‌بینی بارش ۹۰ میلی‌متری در حوضه آبریز دز، گفت: عدد بارش به تنهایی مشخص کننده شدت و ضعف سیلاب نیست که با لحاظ کردن تمام پارامترها می‌توان روان یا جریان آب سطحی ناشی از بارش را محاسبه کرد. اردکانیان افزود: طبق پیش‌بینی‌ها، در اثر بارش‌های پیش رو ورودی به مخازن کرخه و دز افزایش می‌یابد که در اثر آن، برای داشتن حجم مناسبی از آب در این مخازن با هدف مدیریت یا تسکین سیل، ممکن است به‌ناچار خروجی مخازن افزایش یابد. وی گفت: این، یک کار دقیق مطابق برنامه است و اطلاعات لازم، به‌موقع به پایین‌دست داده شده است. وزیر نیرو اظهار داشت: در استان لرستان موفق شدیم حجم قابل توجهی از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها را بدون مواجه شدن با خسارتی، در رودخانه کشکان عبور دهیم.

وی با اشاره به نقش دو عامل سرعت در مهندسی رودخانه و ساخت کناره بندی‌ها و همراهی و همکاری مردم از فاصله گرفتن‌های ضروری در این موفقیت، گفت: امید است در حوضه‌های کرخه و دز هم این همکاری باشد و دستگاه‌های مسئول در استان بتوانند وظایف خود را به موقع و به خوبی انجام دهند.

اردکانیان درباره فرونشست دشت‌ها هم گفت: بارش‌ها و سیلاب‌ها به تنهایی در این مسئله دخیل نبودند، هر چند موجب نفوذ مناسب جریان آب به لایه‌های زیرین شده‌اند که موجب کاهش فرونشست می‌شود، اما اجرای طرح‌هایی که مانع از برداشت آب از سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود هم نقش تعیین کننده‌ای دارد که از جمله این طرح‌ها وارد مدار شدن تصفیه‌خانه هفتم جنوب شرق تهران بود.

وی افزود: با بهره‌برداری این تصفیه‌خانه، تامین آب شرب حدود دو میلیون نفر در مناطق مختلف تهران و برخی شهرستان‌های استان تهران از این پس از سد ماملو صورت می‌گیرد.

اردکانیان گفت: علاوه بر این که آب با کیفیت‌تری در اختیار مردم برای شرب قرار می‌گیرد مانع از برداشت آب از چاه‌ها می‌شود و این به کاهش فرونشست کمک می‌کند.

وی درباره تداوم اجرای طرح باروری ابرها هم اظهار داشت: این طرح در کشور با توجه به مقیاس جهانی برای رسیدن به درصد اثربخشی آن در مرحله مطالعاتی قرار دارد. شاید لازم است ۱۵ تا ۲۰ سال آمار داشته باشیم تا به استناد آن بتوانیم با دقت و اطمینان در خصوص تاثیر این طرح صحبت کنیم.

وی افزود: وقتی طرح در این مرحله است انجام آن ارتباط مستقیمی با ترسالی و خشکسالی پیدا نمی‌کند و مانند هر طرح مطالعاتی دیگری باید تداوم داشته باشد.

وزیر نیرو با بیان این که طرح باروری ابرها به صورت محدود امسال اجرا شده گفت: امید است روند آن متوقف نشود تا بتوان به عنوان یک شیوه در کشور با آمار و اطلاعات دقیق و قابل اتکا اجرایی شود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد، برای مقابله با بیماری کووید - ۱۹ مردم از خرید فله ای فراورده های خام دامی اعم از گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و ماهی به صورت فله ای و باز به طور جدی خودداری کنند.علیرضا رفیعی پور در گفتگو با ایرنا افزود: برهمین اساس سازمان دامپزشکی کشور با ابلاغ بخشنامه ای به ادارات کل خود در سراسر کشور، آنان را ملزم به عرضه فراورده های خام دامی (گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و ماهی) به شکل بسته بندی و شناسنامه دار کرده است.وی عرضه بسته بندی فراورده های خام دامی را یکی از راهکارهای مقابله با ویروس کرونا دانست و اظهارداشت: جلوگیری از عرضه فله ای فراورد های خام دامی علاوه بر تامین سلامت مصرف کنندگان، فروشندگان و عرضه کنندگان را از هر گونه آلودگی محفوظ می کند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از تولید بیش از 90 هزار تن تخم مرغ در ماه جاری خبر داد و گفت: به رغم افزایش تقاضا کمبودی در عرضه نداریم و بازار متعادل است.رضا ترکاشوند در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه در هفته‌های گذشته به دلیل انتشار خبر شیوع ویروس کرونا بازار تخم مرغ دچار نوسان شد، اظهار کرد: حجوم مردم برای خرید و ذخیره سازی موجب نوسان مقطعی در بازار شد، اما اکنون شاهد بازار متعادل در تخم مرغ هستیم.ترکاشوند از پیشنهاد این اتحادیه برای عرضه مستقیم تخم مرغ به نرخ مصوب در میادین میوه و تره بار خبر داد .ترکاشوند با تاکید بر اینکه کاهش صادرات و اولویت قرار دادن تامین نیاز بازار داخل اقدام ما در این زمینه بود، افزود: البته این موضوع به معنی قطع صادرات نیست، بلکه با کاهش حجم خروجی تخم مرغ و تزریق آن به بازار داخل اجازه افزایش قیمت داده نشد.

مشکل حمل و نقل قیمت‌ آبزیان را
افزایش می‌دهد

مدیر عامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردابی کشور گفت: پیش بینی می‌شود مشکل حمل و نقل در روزهای پایانی سال منجر به جهش قیمت آبزیان شود.آرش نبی‌پور در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به افزایش مصرف ماهی در نوروز به رسم هرساله، اظهار کرد: هر ساله در اسفندماه به ویژه در روزهای پایانی آن، مصرف ماهی افزایش چشمگیری پیدا می‌کند به نحوی که تنها در ماهی قزل آلا شاهد افزایش مصرف چند برابری هستیم.وی ادامه داد: به طور معمول در هر ماه 8 هزار تن ماهی قزل آلا در کشور مصرف می‌شود، اما در اسفندماه مصرف این نوع ماهی به 25 تا 35 هزار تن می‌رسد.نبی زاده دلیل مشکلات حمل و نقل را تاثیر شیوع ویروس کرونا بر شرایط کشور دانست.وی یکی از نتایج مشکل پیش روی تولیدکنندگان را ماندن محصول بر روی دست تولیدکننده عنوان کرد که می‌تواند در رکود بازار پس از نوروز موجب زیان آن ها شود.نبی زاده تاکید کرد: در صورت عدم همکاری بانک مرکزی و دولت برای روزهای پس از نوروز خروج تعدادی از واحدهای تولید از چرخه تولید اجتناب ناپذیر است.

درآمد ۸۵ تا ۹۰ درصد
صنف آبمیوه و بستنی صفر شد

اتحادیه صنف بستنی آبمیوه و کافی شاپ تهران گفت: در حال حاضر 85 تا 90 درصد صنف ما تنها به خاطر روشن بودن چراغ، مغازه را باز نگه داشته‌اند وگرنه درآمد آنها صفر شده است.اسکندر آزموده در گفت‌وگو با ایلنا گفت: البته قبل از این بیماری نیز وضیعت درآمدی صنف ما مناسب نبود و از اوایل سال 98 بتدریج با افت بازار روبه‌رو بودیم که کرونا هم به نوعی شرایط را بدتر کرد. چون در این شرایط مردم از خانه خارج نمی شوند و آنهایی هم که در بیرون هستند از ترس این بیماری به مغازه‌ها مراجعه نمی‌کنند، البته این شامل تمام صنوف است.آزموده تصریح کرد: شرایط بگونه‌ای است که من تولیدکننده دو یا سه هفته در ماه را به تولید اختصاص می‌دهم. این باعث شده تا تولیدکننده‌ها و کارخانجات بستنی و آبمیوه حتی پیش از کرونا هم ضعیف‌تر شوند.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار اعلام کرد؛

گروه اصناف: سخنگوی ستاد تنظیم بازار اعلام کرد: همه دستگاه‌های اجرایی که کار تامین و توزیع اقلام اساسی را در سطح کشور انجام می‌دهند از جمله سازمان دامپزشکی، گمرک و سایر دستگاه‌های عضو ستاد تنظیم بازار در ایام عید حضور فعالانه خواهند داشت و حتماً به صورت شیفتی موارد کاری مرتبط را پیگیری می‌کنند تا زمینه تامین حداکثری انواع اقلام کالایی در سطح کشور فرآهم شده و در اختیار مردم قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، محمد رضا کلامی اعلام کرد: سایر عوامل موثر در شبکه توزیع کالا در کشور همچون فروشگاه های زنجیره ای، سوپر مارکت ها، نانوایی ها، واحدهای عرضه مواد پروتئینی و نیز اصنافی که کالاهای ضروری مردم را توزیع می‌کنند، به هیچ عنوان تعطیل پذیر نیستند و با اعلام آمادگی، حتماً با حداکثر توان خدمات مورد نیاز مردم را ارائه خواهند کرد.

وی افزود: مردم مطمئن باشند تدارک لازم در خصوص تامین اقلام ضروری دیده شده است و هیچ فروشگاهی نیز در زمینه تامین کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مورد نیاز مردم تعطیل نخواهد بود؛ حتی در همین راستا با وجود درخواست تعطیلی سه روزه از سوی میادین میوه و تره بار شهرداری، فقط با یک روز موافقت شد و خدمات آن ها طبق معمول تداوم خواهد داشت.

کلامی در خصوص تامین و توزیع میوه و مرکبات ایام پایانی سال و شب عید گفت: با توجه به تدابیر اتخاذ شده و ذخیره سازی مناسب در این خصوص و همچنین آمادگی شبکه توزیع، طبق گزارش های دریافتی از سطح استان ها، خوشبختانه قیمت عرضه میوه در سراسر کشور مناسب و متعادل است. وی اضافه کرد: هدف اصلی ستاد تنظیم بازار کشور از اجرای طرح توزیع میوه و مرکبات در ایام پایانی سال، حمایت از تولید داخل، باغداران و همچنین حمایت ویژه از مصرف کنندگان است؛ لذا با توجه به قیمت مناسب این اقلام در سطح بازار، تا حد بسیاری حقوق هر دو بخش تامین شده است.

وی گفت: از استانداران در سطح کشور درخواست داریم که در خصوص کالاهای اساسی و ضروری حتماً با ستاد تنظیم بازار هماهنگی لازم را داشته باشند و نباید در خصوص این اقلام، تصمیمات بخشی گرفته و اعمال شود؛ لذا از همه عزیزان خواهشمندیم در خصوص کالاهایی که مربوط به معشیت مردم است، دقت نظر لازم را داشته باشند تا هیچ گونه اختلالی در روند تامین این کالاها در سطح کشور ایجاد نشود.

کلامی ادامه داد: مردم در جریان باشند که در تولید ماسک فاصله معناداری بین تولید موجود کشور و حجم ۵ و نیم میلیون عدد درخواستی وزارت بهداشت وجود دارد و این در حالی است که با سه شیفت شدن تولیدات صنعتی کشور در این بخش هم اکنون روزانه به طور متوسط از 100 هزار تولید به بیش از 800 هزار عدد رسیده و تحویل وزارت بهداشت می شود و همچنین ظرفیت های تولیدی صنفی، کارگاهی و بسیج اصناف نیز در این خصوص فعال شده و مستلزم تامین منابع مورد نیاز از سوی وزارت بهداشت نیز است تا با تهیه پارچه مورد نیاز امکان تولید بیشتر ماسک بیش از این فراهم شود. سخنگوی تنظیم بازار تصریح کرد: البته در خصوص اقلام بهداشتی تولیدی در واحد های صنعتی نیز مقرر شده است در صورتی که مازاد تولید در این واحد ها وجود داشته و از سوی وزارت بهداشت جذب نشود در سایر شبکه های توزیع عرضه شوند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: آن چیزی که مولفه‌های قیمت تمام شده را در کشور ما تعیین می کند، در بخش کالاهای اساسی و کالاهایی که مشمول نظام قیمت گذاری هستند افزایش قیمتی نخواهیم داشت و هیچ واحدی اجازه این کار را ندارد؛ به عنوان نمونه با توجه به مصوبه کارگروه آرد و نان در خصوص عدم افزایش قیمت گندم، مسلماً هیچ گونه تغییر قیمتی نیز در نان حتی آزادپز نیز نخواهیم داشت.

روابط عمومی اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای خواستار شد؛

اعضای اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای در مراکز فروشگاهی ملزم به رعایت بهداشت فردی کارکنان و ضدعفونی کردن محیط فروشگاهی هستند.به گزارش روابط عمومی اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای ،در این فروشگاه‌ها علاوه بر رعایت بهداشت فردی با ضدعفونی کردن محل کار گامی مهم در راستای حفظ بهداشت عمومی برداشته می‌شود و همه اعضا بر حفظ سلامت مصرف‌کنندگان تاکید می‌کنند.ضدعفونی کردن سبدهای خرید، استفاده از دستکش‌های یکبار مصرف، ژل شستشوی دست از جمله مواردی است که رعایت می‌شود.روزانه طی چند نوبت فضای داخلی فروشگاه‌ها، دستگاه‌های پوز، ریل‌های صندوق، مبلمان فروشگاهی و … ضدعفونی می‌شود و از طرفی برای حفظ سلامت شهروندان و کارکنان در محل ورودی تمام شعب محلول‌های مخصوص برای ضدعفونی دست تعبیه و توزیع ماسک و دستکش برای کارکنان و هموطنان نیز در نظر گرفته شده است.همچنین طبق مصوبات اخیر، تمامی تجهیزات داخل فروشگاه‌ها از جمله درب یخچال‌ها، دسته ترولی‌ها، صندوق فروشگاهی و تمامی سطوح در دسترس در طول روز و به دفعات منظم توسط همکاران ضدعفونی می‌شود تا محیط امن و بهداشتی برای خرید مشتریان ایجاد شود ضمن آنکه به مشتریان برای استفاده از دستکش یکبار مصرف توصیه می‌شود.همچنین تیم‌های بازرسی نیز با مراجعه حضوری به شعب و همچنین از طریق دوربین‌های مداربسته، دستورالعمل‌های بهداشتی را کنترل می‌کنند.فروشگاه‌های فعال در حوزه پوشاک عضو اتحادیه کشوری فروشگاه‌های کشوری نیز به منظور تضمین سلامت و تأکید هرچه بیشتر بر کنترل بهداشت عمومی، در فروشگاه‌های خود، دستورالعمل‌های مراقبتی و بهداشتی ویژه‌ای را درحال اجرا دارند.اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای با بیش از ۵ هزار شعبه در سراسر کشور و فعالیت در حوزه‌های مختلفی از جمله فرش، لوازم خانگی، فست فود و … بر حفظ سلامت مصرف کنندگان تاکید دارد.