قالیباف رئیس مجلس ماند

محمد باقر قالیباف با کسب ۱۹۴ رای توانست برای یک سال دیگر رئیس مجلس بماند. محمد باقر قالیباف روز گذشته در انتخابات هیئت رئیسه مجلس با ۱۹۴ رأی از مجموع ۲۸۱ رأی ماخوذه برای یک سال دیگر سمت ریاست مجلس را احراز کرد. آقایان آقا تهرانی ۵۳ رای، الیاس نادران ۲۱ رای وفریدون عباسی نیز ۳ رای کسب کردند.همچین در جلسه علنی روز گذشته مجلس شوای اسلامی، آقایان عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه و علی نیکزاد، نماینده مردم اردبیل به عنوان نایب رئیسان مجلس انتخاب شدند. این نمایندگان هریک ۱۶۸ رأی از مجموع ۲۷۵ رأی کسب کردند و با توجه به یکسان بودن رأی هر دو نفر؛ به قید قرعه نیکزاد به عنوان نایب رئیس اول انتخاب شد. همچنین در انتخابات هیئت رئیسه مجلس، آقایان سید نظام الدین موسوی، محمد رضا دشتی اردکانی و علیرضا سلیمی به عنوان ناظران هیات رئیسه در سال سوم مجلس انتخاب شدند. از سوی دیگر،‌ در ادامه انتخابات هیئت رئیسه مجلس دبیران هیئت رئیسه برای سال سوم دوره یازدهم انتخاب شدند. آقایان محسن دهنوی با ۱۶۵ رای، حسینعلی حاجی دلیگانی با ۱۰۱ رای، محمد رشیدی کوچی با ۱۰۱، علی کریمی فیروزجایی با ۱۰۱ رای، احمد امیرآبادی فراهانی با ۹۸ رای و احمد نادری با ۸۹ رای از مجموع ۲۸۳ رای ماخوذه به سمت دبیران هیات رئیسه اجلاسیه سوم مجلس انتخاب شدند.

 

روحانی بودجه یک میلیارد دلاری کرونا را شفاف سازی کند

نماینده مجلس با بیان اینکه مردم باید بدانند که یک میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی برای مقابله با بیماری کرونا با اذن رهبری اختصاص یافت در کجا هزینه شده، گفت: افرادی که واردات واکسن را مشروط به برجام و توافقات می کردند، باید پاسخگو باشند. علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری اظهار داشت: تحقیق و تفحص یکی از ابزارهای مجلس در جهت صیانت از حقوق ملت ایران است، یک میلیارد دلاری که مقام معظم رهبری برای مدیریت و مقابله با بیماری کرونا و دفاع از سلامت مردم اختصاص دادند، متاسفانه در استان ها گزارشاتی دریافت کردیم که حق بسیاری از افراد از جمله کادر درمان تضییع شده است و بسیاری از مردم ایران در این رابطه شکایت دارند و دولت و وزیر سابق بهداشت و درمان و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه خوب عمل نکرده است، لذا از رئیس مجلس درخواست دارم با توجه به اینکه تحقیق و تفحص در این رابطه را ترک کردیم، این موضوع را پس از آغاز به کار اجلاسیه سوم مجدد در اولویت بررسی قرار دهد. نماینده مردم ساری در مجلس تصریح کرد: مردم باید بدانند که یک میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی برای مقابله با بیماری کرونا با اذن رهبری اختصاص یافت در کجا هزینه شده است و افرادی که واردات واکسن را مشروط به برجام و توافقات می کردند، باید هم اکنون پاسخگو باشند.

شمخانی به تاجیکستان می‌رود
دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در چهارمین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه ای که روز جمعه ۶ خرداد ماه در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار می شود شرکت می کند. در این نشست که با حضور دبیران، مشاوران و نمایندگان نهاد امنیت ملی از کشورهای ایران، روسیه، چین، هندوستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و قزاقستان برگزار می شود؛ تحولات افغانستان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. در حاشیه این نشست دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با برخی همتایان خود نیز بطور جداگانه دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفتگو خواهد کرد. سلسله نشست های گفتگوی امنیت منطقه ای با ابتکار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۷ پایه گذاری شد. گفتنی است، نشست های اول و دوم با میزبانی جمهوری اسلامی ایران در تهران و نشست سوم نیز با میزبانی هندوستان در دهلی نو برگزار شده است.

امیر عبداللهیان عازم سوئیس شد
وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد "داووس" شرکت می‌کند. حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد "داووس" تهران را به مقصد سوئیس ترک کرد.

زلنسکی: می خوام مستقیم
با پوتین حرف بزنم
ولودیمیر زلنسکی روز گذشته گفت که او فقط می‌خواهد به طور مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای با ولادیمیر پوتین گفت‌وگو کند. به گزارش رویترز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین افزود ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه باید متوجه این "واقعیت" شود که احتمال حل این اختلاف از طریق "دیپلماسی" وجود دارد. زلنسکی طی ویدئو کنفرانسی با مجمع جهانی اقتصاد "داووس" خاطرنشان کرد اوکراین تا زمانی که خاکش را پس نگیرد، به جنگیدن ادامه خواهد داد. رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که مسکو باید نیروهایش را از اوکراین خارج کند و افزود: «احتمالا این اولین قدم به سمت گفت‌وگو با روسیه است.»

تمرینات نظامی ارتش چین در نزدیکی تایوان
فرماندهی جبهه شرقی ارتش آزادی‌بخش خلق چین روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح چین تمرین‌های نظامی را در نزدیکی جزیره تایوان انجام داده‌اند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا طی سفرش به ژاپن گفت که اگر چین به تایوان حمله کند، ایالات متحده آماده است تا در صرت حمایت از تایوان "مداخله نظامی" کند. فرماندهی جبهه شرقی ارتش آزادی‌بخش خلق چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که اخیرا این کشور تمرین‌های نظامی دریایی و هوایی را در اطراف جزیره تایوان انجام داده است و این اقدامات یک "هشدار جدی" درخصوص فعالیت‌های اخیر میان آمریکا و تایوان محسوب می‌شود.

کوبا ترور شهید صیادخدایی را محکوم کرد
وزارت امورخارجه کوبا ترور شهید صیاد خدایی را محکوم کرد و این‌گونه اقدامات را تهدیدی برای امنیت و صلح خاورمیانه دانست. امیلیو لوزادا مدیر بخش روابط دوجانبه در وزارت امورخارجه کوبا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به شهادت سرهنگ پاسدار حسین صیاد خدایی واکنش نشان داد. وی در پیام خود نوشت: کوبا ترورهای گزینشی مانند آنچه به تازگی علیه یک سرهنگ سپاه پاسداران ایران رخ داده است به شدیدترین شکل محکوم می‌کند. این مقام وزارت امورخارجه کوبا در ادامه تاکید کرد که چنین اقداماتی تهدیدی برای صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه است.

تمایل ایتالیا برای استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی ایران
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه ضمن ابراز خرسندی نسبت به موفقیت مذاکرات وین، بر تمایل کشورش برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی روابط با ایران تأکید کرد. «اتتوره سکویی» دبیرکل وزارت امور خارجه ایتالیا در سفر به تهران با «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.
صفری در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های همکاری دو کشور از جمله در حوزه اقتصادی بر ضرورت استفاده حداکثری از آن تأکید کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی در ادامه ضمن مرور حوزه‌های همکاری، خاطرنشان کرد: شرکت‌های ایتالیایی از گذشته نزد تجار ایرانی از جایگاه خوبی برخوردار بوده و این فرصتی است که ایتالیا باید آن را مغتنم شمارد.

دیدار وزرای خارجه ترکیه و رژیم صهیونیستی
وزرای خارجه ترکیه و رژیم صهیونیستی دیدار کردند. به گزارش جوروزالم پست، وزرای خارجه ترکیه و رژیم صهیونیستی دیدار کردند.
«مولود چاووش‌اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه که برای سفری دو روزه در فلسطین اشغالی حضور دارد، امروز -چهارشنبه- با ‌همتای صهیونیست خود دیدار کرد. «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در سفر به فلسطین اشغالی با همتای رژیم صهیونیستی خود دیدار کرد.
منابع خبری در فلسطین اشغالی خبر دادند که وزیر خارجه ترکیه برای دیدار با «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به ساختمان این وزارتخانه رفت.

رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس مطرح کردند:انقلابی ماندن مهمتر از انقلابی بودن است

گروه سیاسی: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فتح خرمشهر را نماد تغییر یک معادله تلخ به یک معادله شیرین و تحقق نجات ملی دانستند و با اشاره به عوامل این تغییر معادله گفتند: قاعده عبور از شرایط سخت، پیچیده و تلخ و رسیدن به پیروزی و موفقیت، عملکرد جهادی، عزم راسخ، ابتکار عمل، از خود گذشتگی، نگاه بلندمدت و در رأس همه آنها اخلاص و توکل به خداوند متعال است. ایشان مجلس شورای اسلامی را از ارکان اصلی مدیریت کشور برشمردند و با اشاره به دشواری‌ها و پیچیدگی‌های مدیریت کشورها در شرایط خطیر کنونی بین‌المللی، همه قوا و دستگاهها را به درک اهمیت جایگاه خود و همکاری صمیمانه با یکدیگر فراخواندند و تأکید کردند: شناخت صحیح توانایی‌ها و آسیب‌پذیری‌ها یکی از مسائل بسیار ضروری است زیرا دشمن بیش از آنکه به توانایی‌های خود امیدوار باشد به خطا و اشتباه‌های ما چشم دوخته است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان وارد موضوع مجلس شدند و با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان و اضلاع اصلی مدیریت کشور و دارای جایگاه مهمی است، خاطرنشان کردند: نمایندگان مجلس از شهرهای مختلف و حتی از شهرهای کم جمعیت نیز باید به جایگاه مجلس چنین دیدگاهی داشته باشند و متوجه سختی و پیچیدگی مدیریت کشور باشند. ایشان با اشاره به وسعت، جمعیت، جغرافیا، تاریخ و اقلیم متنوع ایران تأکید کردند: مدیریت کشوری با موقعیت ایران عزیز، کاری مهم و با توجه به شرایط ویژه کنونی دنیا، طبیعتاً دشوار و پیچیده است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته در شرایط امروز دنیا، مدیریت برای همه کشورها سخت شده است. حضرت آیت الله خامنه‌ای در تبیین دلایل شرایط خاص حاکم بر دنیا، گفتند: رقابت‌های خصمانه قدرتها و تهدیدهای قدرت‌های اتمی علیه یکدیگر، تحرکات و تهدیدهای فزاینده نظامی و جنگ در نزدیکی اروپا به عنوان یکی از جنگ‌خیزترین مناطق جهان، فراگیری کم‌سابقه یک بیماری و تهدیدهای غذایی در سطح جهان، همه عواملی هستند که شرایط کنونی دنیا را ویژه کرده اند و در چنین شرایطی مدیریت کشورها، سخت تر و پیچیده تر شده است.
ایشان خاطرنشان کردند: ایران، علاوه بر شرایطی که بر همه کشورها حاکم است، به دلیل ارائه الگویی نو که عبارت از مردم سالاری دینی است و موجب بر هم خوردن جدول تنظیمی نظام سلطه شده است، با قدرتهای جهانی درگیر چالش مستمر در ابعاد مختلف است. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی در برابر همه خصومت ها و دشمنی ها، سینه سپر کرده و در حال پیشرفت و موفقیت است، افزودند: نمایندگان مجلس، دولت و قوه قضاییه و دستگاههای دیگر همه باید بدانند که در چه مدیریت بزرگ و مهمی دخیل هستند و به تناسب این جایگاه، مراقبت از خود را افزایش دهند. حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: باید هم توانایی ها و هم آسیب پذیری ها را به درستی شناخت و مراقب بود خطا و اشتباهی رخ ندهد زیرا دشمن بیش از آنکه به توانایی های خود امیدوار باشد، به اشتباههای ما امید بسته است.
رهبر انقلاب با اشاره به تعبیر سابق خود از مجلس یازدهم به‌عنوان مجلس انقلابی افزودند: بعضی‌ها از این تعبیر خوش‌شان نیامد اما این یک تعبیر حقیقی بود چرا که مردم نمایندگانی را برای این مجلس انتخاب کردند که شعارها و جهت‌گیری‌ها آنها انقلابی بود.
ایشان اظهارات برخی افراد که شعارهای انقلاب را دردسر برای کشور می‌دانند، مردود دانستند و گفتند: حرکت به سمت آرمانهای انقلاب به نفع کشور و موجب درمان دردهای آن است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، انقلابی ماندن را مهم‌تر از انقلابی بودن خواندند و خاطرنشان کردند: بعضی افراد در سالهای اول انقلاب بسیار پر شور و حرارت و به تعبیری سوپرانقلابی بودند اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند بنابراین مشکل‌تر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس است. ایشان با تحسین اقدامات خوب انجام شده در دو سال گذشته‌ی مجلس یازدهم، در ادامه به بیان شاخص‌های «نماینده انقلابی» پرداختند و گفتند: اولین شاخص، «ساده‌زیستی، و اسیر تجملات و اعیان‌نشینی نشدن» است و نباید زندگی نمایندگان با قبل از دوره نمایندگی تفاوت کند. مسئولیت‌پذیری دومین شاخص یک نماینده انقلابی بود که رهبر انقلاب با تأکید بر آن، گفتند: پای قانون خوبی که تصویب می‌کنید محکم بایستید و از طرف دیگر اینگونه نباشد که با آگاهی از رد شدن آن در شورای نگهبان یا ناتوانی دولت در اجرای آن، قانونی تصویب کنید تا فقط مسئولیت آن را از دوش خود بردارید.
ایشان «مردمی بودن» را شاخص دیگری از انقلابی‌گری یک نماینده برشمردند و افزودند: مردمی بودن یعنی علاوه بر نشست و برخاست با مردم، گوش شنوا برای شنیدن حرف آنها داشته باشید اما در جایی که امکان اجرای خواسته مردم ممکن نیست با زبان گویا دلایل آن را توضیح دهید که این کار از مصادیق جهاد تبیین است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «اصلی- فرعی کردن مسائل کشور و مقدم داشتن حل مسائل اصلی» را از دیگر شاخص‌های نماینده انقلابی دانستند و گفتند: شاخص دیگر، «اجتناب جدی از تبعیض و فساد» چه در قبال فساد دیگران و چه مراقبت از خود در مقابل فساد است. ایشان «همکاری صمیمانه با قوا و دستگاههای دیگر و همچنین بدنه آنها» و پرهیز از گروکشی و معارضه را از جمله الزامات مجلس انقلابی دانستند و خاطرنشان کردند: نماینده انقلابی با عموم مردم همراه است اما عوام‌زده و جوّ زده نیست بنابراین در قوانین و اقدامات مجلس، چنانچه مخالفتها منطقی بود آنها را بپذیرید اما در غیر این‌صورت، جنجال و فضاسازی علیه مجلس و قانون نباید شما را از انجام وظیفه باز بدارد. رهبر انقلاب، «پایبندی کامل به قانون اساسی و تکالیف آن» را شاخصه دیگر نماینده انقلابی دانستند و در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود گفتند: البته یکی از چیزهایی که نشانه انقلابی بودن نیست نطق‌های میان‌دستورِ پر شورِ همراه با اعتراض و عصبانیت است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس به بیان چند توصیه درباره مسائل قانونگذاری پرداختند.
ایشان با تأکید بر «وضع قوانین با نگاه جامع و بلندمدت و پرهیز از قانونگذاری برای هر امر جزیی»، توجه به سیاستهای کلیِ ابلاغی در قوانین را با اهمیت خواندند و افزودند: وظیفه مجلس، قانونگذاری بر اساس این سیاستها است نه در تعارض با آنها، البته بعضی از سیاستهای کلی مانند سیاستهای کلی انتخابات یا سیاستهای کلی قانونگذاری نیاز به قانون دارند که با وجود گذشت چند سال از ابلاغ آنها هنوز قوانین مربوطه تصویب نشده است.
رهبر انقلاب، پیشنهاد طرح از طرف نمایندگان را بخصوص در مواردی که خلأ و نیاز کشور است اما دولت درباره آنها لایحه نداده است، جزو حقوق و وظایف مجلس خواندند و گفتند: البته شنیدم که در این مجلس تعداد طرح‌ها بیش از مجالس قبلی است که این کار چندان مناسب نیست و کار کارشناسی و اجرای آنها دچار مشکل می‌شود و با اجرا نشدن قانون، مسئولیت‌ها لوث می‌شود.
ایشان در این زمینه افزودند: با تشکیل مجالس جدید، طرح‌های در جریان بررسیِ مجلس قبل که وقت و زحمت زیادی صرف آنها شده، کنار گذاشته می‌شود که این مسئله نیاز به اصلاح دارد. توصیه دیگر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «اصلاح ساختار بودجه» بود که گفتند: ترکیب غلط بودجه هنوز اصلاح نشده که مخاطب این موضوع بیشتر دولت است اما در مجلس نیز نباید با افزایش هزینه‌ها بدون تعیین درآمدهای واقعی و قابل تحقق، به کسری بودجه که ام‌الخبائث مشکلات اقتصادی است، اضافه شود. ایشان با تأکید بر «تقویت بنیه کارشناسی مجلس چه در مرکز پژوهشها و چه در کمیسیون‌های تخصصی»، به تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره کردند و گفتند: در این برنامه‌های پنج‌ساله نباید به کلی‌گویی اکتفا شود بلکه دولت و مجلس با نگارش مسئله‌محور برنامه، راه را برای دست‌اندرکاران کشور روشن کنند. رهبر انقلاب اسلامی با بیان چند نمونه از مسائلی که باید در برنامه هفتم مورد توجه قرار بگیرد، افزودند: در برنامه هفتم برای مسائلی مانند کشاورزی، یا مسئله معدن که ظرفیتهای کشور در آن دست‌نخورده یا با استحصال بدون ارزش افزوده است، و یا مسئله صنعت که راهبرد کشور در این بخش نامعلوم است، به صورت علمی و مسئله‌محور سند و برنامه نوشته شود. البته امکانات کشور و موضوع آمایش سرزمینی نیز در نظر گرفته شود. ایشان در توصیه بعدی، «توجه به ابعاد رسانه‌ای مصوبات و اقدامات مجلس و توضیح آنها برای مردم» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: توضیح درست ندادن به مردم، موجب می‌شود فرصت فضاسازی و هیاهو علیه قانون ایجاد شود و شما از تصویب آن پشیمان شوید. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تمجید از چابکی و گزارشهای به‌موقع دیوان محاسبات در چند سال اخیر، افزودند: اخیراً دیوان محاسبات بررسی بودجه بعضی از شرکت‌های دولتی را نیز آغاز کرده که اگر آن را به همه شرکت‌های دولتی تعمیم دهید از جمله امتیازات این مجلس خواهد بود.
رهبر انقلاب با اشاره به توصیه سابق خود به نمایندگان مبنی بر پرهیز از دخالت در انتصابات خاطرنشان کردند: رئیس مجلس گفتند بعضی از نمایندگان از این توصیه دلخور شده‌اند، در حالی‌که این توصیه به مصلحت خود شما است چرا که اگر در یک منطقه با پیشنهاد یا فشار یک نماینده، مسئولی منصوب شود اما عملکرد او مطلوب نباشد، مشخص نیست باید از چه کسی بازخواست شود. ایشان در این زمینه افزودند: یکی از مسائل مهم در قانون اساسی بحث تفکیک قوا است و هر کسی باید به وظایف خود عمل کند، البته همواره به دولتی‌ها نیز توصیه کرده‌ایم از مشورت و نظرات نمایندگان استفاده کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اهمیت حفظ آبروی افراد و پرهیز از بیان مطالب اثبات‌نشده از تریبون پر اهمیت مجلس، گفتند: هر چه مسئولیت بیشتر می‌شود، عبادت و تضرع انسان به درگاه خداوند متعال و شفیع قرار دادن ائمه هدی به درگاه الهی باید بیشتر باشد.
ایشان در پایان با درود بر ارواح مطهر امام بزرگوار و شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، یاد شهید صیاد خدایی را که سه روز قبل در یک عملیات تروریستی به شهادت رسید، گرامی داشتند.

آیت‌الله رئیسی با تاکید بر تلاش برای بهبود معیشت مردم :

گروه سیاسی: رییس جمهور با بیان اینکه پیشرفت کشور را به رفع تحریم موکول و متوقف نمی‌کنیم تا دیگران برای ما تصمیم بگیرند، گفت: قرارگاهی برای خنثی کردن تحریم‌ها تشکیل دادیم که فعالانه مشغول است. آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در کنگره چهار هزار شهید روحانی طی یک سخنرانی ویدئو کنفرانسی خطاب به خانواده شهدای روحانی گفت: خون مطهر شهدا از عالم جهل زدایی کرد مانند خون حضرت اباعبدالله حسین(ع)، جهل زدایی در جاهلیت عالم مدرن به برکت خون شهدا شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه امروز جهاد تبیین برای همه ما مسئله مهم و اساسی است و ما نسبت به حمایت مردم از انقلاب اسلام و رهبری تردیدی نداریم، گفت: به عنوان طلبه خدمتگزار دیدم که با مردم بودن چقدر حمایت مردم را به همراه دارد. به رغم همه دشمنی‌ها و سخن پراکنی‌های دشمن، همراه بودن با مردم بسیار مهم است و در جنگ سایبری دیدیم که در یک لحظه همه پمپ بنزین‌ها از فعالیت ایستاد و مردم هوشیارانه و با بصیرت دشمن را ناکام گذاشتند. وی افزود: در جریان عادلانه کردن یارانه‌ها چقدر تلاش کردند تا مردم سخن آنان را اجرا کنند، اما مردم را ناکام‌شان گذاشتند و بصیرت مردم نسبت به نظام باعث شده است که دشمن موفق نشود.
رئیسی خطاب به خانواده شهدا گفت: امروز دولت و بنده به عنوان طلبه خدمتگزار وظیفه خود می‌دانیم همانطور که در موضوع کرونا، خدا لطف کرد و آمار داغداری ۷۰۰ خانواده به زیر ۷ نفر کاهش یافته است، احساس می کنیم با مدد الهی، با رهبری‌های حکیمانه و با پشتوانه مردم و نخبگان و صاحب نظران، دولت بتواند در رفع مشکلات به ویژه مشکلات معیشتی به رغم شرایطی که در اثر جنگ اوکراین و افزایش قیمت‌های جهانی رخ داده، موفق شود.
وی ادامه داد: همانطور که تهدیدات دشمن را مانع نمی‌بینیم، پیشرفت کشور را هم به رفع تحریم موکول و متوقف نمی‌کنیم تا دیگران برای ما تصمیم بگیرند و این را در عمل هم نشان دادیم و در تریبون‌های رسمی اعلام کردیم که راهبرد ما همان راهبرد رهبری است اما درعین حال، مسئله رفع تحریم‌ها را دنبال می‌کنیم. وی یادآور شد: مهمتر از آن این است که قرارگاهی برای خنثی کردن تحریم‌ها تشکیل دادیم که فعالانه مشغول است. در تلاشیم شرایط طوری شود که این مشکلات برطرف و زندگی مردم و معیشت و کسب و کار آنها طوری شود که بتوانند متفاوت از گذشته زندگی کنند و شرایط برتر و بهتر شود. رئیس دولت سیزدهم اظهار داشت: راهبرد دشمن ناامید کردن مردم و راهبرد نظام اسلامی امیدوار کردن مردم است. امروز هرکس بخواهد یا نخواهد بداند یا نداند، با قلم و قدمش کاری کند که مردم مایوس و ناامید شوند در مسیر راهبرد دشمن است و اگر برای امیدوار کردن مردم قدم بردارد در مسیر راهبرد نظام اسلامی قرار دارد.

«هوای پاک» حق مردم است
همچنین رئیس جمهور روز گذشته در جلسه هیات دولت با اشاره به افزایش آلودگی هوا، سلامتی مردم را موضوعی حیاتی عنوان کرد و اظهار داشت: مردم نمی‌توانند هر روز شاهد چنین وضعیتی باشند و لذا از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر خارجه می‌خواهم که بدون فوت وقت در مذاکره با کشورهای همسایه که منشا این آلاینده‌ها هستند، موضوع را حل و فصل کنند. آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی اجرای عدالت و مبارزه با فساد را از مهم‌ترین آموزه‌های رئیس مذهب شیعه دانست و همه دولت‌مردان را به تأسی از آن حضرت دعوت کرد. رئیس جمهور گفت: همه خوبی ها در عرصه اندیشه، اخلاق و رفتار در پرتو امام عادل شکل می‌گیرد و همه خدمتگزاران مردم باید جلوه این ولایت حقه را با اجرای عدالت نمایان کنند. رئیس جمهور در ادامه سخنانش بر لزوم پرداخت به‌موقع پول خرید گندم از کشاورزان تأکید کرد و افزود: کشاورزان عزیز با تلاش خود امنیت غذایی کشور را تامین می کنند و دولت هم به وظیفه خود در خرید تضمینی و پرداخت به موقع آن عمل می کند.
رئیس جمهور «هوای پاک» را از حقوق مردم برشمرد و با اشاره به افزایش آلودگی هوا در استان‌های مختلف کشور، اظهار داشت: سلامتی مردم موضوعی حیاتی و آلودگی هوا برای مردم غیرقابل تحمل است. رئیسی تصریح کرد: مردم نمی‌توانند هر روز شاهد چنین وضعیتی باشند و انتظار دارند دولت با جدیت موضوع را پیگیری کند. رئیس جمهور بر همین اساس به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر امور خارجه مأموریت داد بدون فوت وقت، در ارتباط و سفر به کشورهای همسایه که مبدأ و منشأ آلاینده‌ها هستند، موضوع را از طریق مذاکره با آنها حل و فصل کنند. رئیسی در بخش پایانی سخنانش افزایش کمک ودیعه مسکن را اقدامی در راستای حفظ توان مالی مردم دانست و با قدردانی از شورای پول و اعتبار برای این تصمیم، بر اتخاذ تصمیمات مشابه در حوزه‌های دیگر تأکید کرد.