یارانه گاز مشترکان پرمصرف حذف میشود
براساس بودجه ۱۴۰۱، گاز رایگان برای خانوادههای تحت پوشش مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در نظر گرفته و تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از این قضیه بهرهمند شدهاند اما حذف یارانه برای مشترکان پرمصرف نیز مورد توجه قرار گرفته که گفتههای وزیر نفت نهایتا تا ماه آینده اجرایی میشود. بهگزارش ایسنا، میزان مصرف گاز در ایران تقریبا با ۱۲ کشور ثروتمند اروپا برابری میکند. آمارهای مصرف گاز در زمستانی که گذشت به نقطه بحران رسید. با وجود آنکه با توجه به تکمیل تعمیرات اساسی پالایشگاهها، بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز فرآورش و وارد شبکه سراسری میشد، باز هم ناترازی انرژی در گاز وجود داشت که این امر بیانگر عدم رعایت الگوی مصرف است. همین امر باعث شده تا وزارت نفت سیاستهای تشویقی و تنبیهی را بهکار بگیرد؛ یکی از اقدامهای دولت سیزدهم افزایش تعرفه برای مشترکان پرمصرف گاز بود که پارسال در آذرماه رقم خورد و گام نخست به این شکل برداشته شد که هیچگونه تغییری در قیمت سه پله نخست که تقریباً ۷۵ درصد مشترکان بودند و بیش از ۵۰ درصد مصرف را داشتند، صورت نگرفت. اما در بحث تعرفههای گاز ۱۲ پله تعریف شده است؛ از پله ۴ تا پله ۱۲ مشترکان پرمصرف هستند.
عزم جدی ایران و روسیه برای توسعه روابط اقتصادی
اواخر دیماه سال ۱۴۰۰ بود که سیدابراهیم رئیسی - رئیسجمهور ایران به روسیه سفر کرد. این دیدار گفتوگوهای جانبی سایر مقامهای کشور ایران با مقامهای روس را بهدنبال داشت و طرفین درباره توسعه روابط تجاری و اقتصادی بهویژه در زمینههای راه و شهرسازی، حملونقل، انرژی و بانکی مذاکرات گستردهای داشتند. به گزارش ایسنا، سفر رئیس جمهوری به مسکو پایان مذاکرات ایران و روسیه نبود. قرار شد بعد از پایان این گفتوگوها، ارزیابیهای کارشناسی بین دو طرف انجام شود و در زمینههای ممکن بسترهای همکاری توسعه یابد. این موضوع پیشزمینهای برای سفر طرف روس به ایران بود تا ادامه گفتوگوها برای دستیابی به بستر توافق و قراردادهای بعد از آن محکم شود. همین موضوع به سفر هیئت عالیرتبه اقتصادی و تجاری فدراسیون روسیه به ایران به ریاست الکساندر نواک- معاون نخستوزیر روسیه، در روز چهارشنبه (چهارم خردادماه) به تهران و مذاکرات فشرده با هیات ایرانی منجر شد. دیدار هیات روس با محمد مخبر- معاون اول رئیسجمهوری، جواد اوجی- وزیر نفت، سعید محمد- دبیر شورای عالی مناطق آزاد را میتوان در صدر رویدادهای این روز برشمرد. در پایان مجموعه نشستهای مقامهای طرفین بیانیهای در هشت بخش شامل همکاریهای تجاری و اقتصادی، مالی و بانکی، حملونقل و لجستیک و گمرک، صنعت و معدن، کشاورزی، انرژی و سلامت و بهداشت به امضای جواد اوجی، وزیر نفت ایران و الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه رسید.
اوکراین خواستار قطع یا
توقف نورد استریم ۱ شد
شرکت گاز دولتی و اپراتور زیرساخت گاز اوکراین از دولت آلمان خواست جریان گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ را محدود یا قطع کند. به گزارش ایسنا، سرهی ماکوگون، مدیر اپراتور سیستم گاز اوکراین به تلویزیون ملی گفت: ما درخواستی به وزارت اقتصاد آلمان و رگولاتور آلمان برای متوقف کردن فعالیت نورد استریم ۱ ارسال کردیم. اوکراین مایل است و می تواند مسیر حمل جایگزینی برای این خط لوله که از بستر دریای بالتیک عبور میکند، فراهم کند. آلمان پروژه گازی نورد استریم ۲ روسیه را که قرار بود ظرفیت ارسال گاز به آلمان را دو برابر کند، به تلافی حمله نظامی روسیه به اوکراین متوقف کرد. ساخت این پروژه ۱۱ میلیارد دلاری اواخر سال میلادی گذشته تکمیل شد اما هرگز فعالیتش آغاز نشد. به گفته تحلیلگران، موافقت آلمان و سایر کشورهای اروپایی با تغییر مسیر گاز از خط لوله نورد استریم ۱ دشوار خواهد بود. بر اساس گزارش رویترز، در این تقاضا استدلال شده است که اداره این خط لوله تحت قانون آلمان بر این مبنا که به تحکیم امنیت عرضه گاز به اروپا کمک می کند، مجاز است اما روسیه از این اصول تخطی کرده است.
اعضای گروه هفت دست به دامن اوپک شدند
وزیران کشورهای گروه هفت از اوپک خواستند برای رفع کمبود جهانی انرژی که نتیجه حمله روسیه به اوکراین بوده است، مسئولانه عمل کند. به گزارش ایسنا، این درخواست که در پایان گفت و گوی سه روزه اعضای گروه هفت در برلین مطرح شد، به تغییرات اقلیمی متمرکز بود و نشان داد چطور اقتصادهای بزرگ جهان برای مهار تورم و قیمتهای انرژی و در عین حال پایبندی به اهداف زیست محیطی، تقلا می کنند. اوپک و متحدانش که به اوپک پلاس معروف هستند، تاکنون از پذیرش درخواستهای غرب برای افزایش سریعتر تولید نفت و پایین بردن قیمتها، امتناع کرده اند. در بیانیه پایانی نشست گروه هفت آمده است: ما از کشورهای تولیدکننده نفت و گاز می خواهیم به شیوع مسئولانه عمل کرده و به محدود شدن عرضه در بازارهای جهانی نفت واکنش نشان دهند و متذکر می شویم که اوپک نقش کلیدی برای ایفا کردن دارد. ما با این تولیدکنندگان و همه شرکای خود برای تضمین تامین پایدار و باثبات انرژی جهانی همکاری خواهیم کرد. وزیران گروه هفت تاکید کردند که اجازه نخواهند داد بحران انرژی، تلاشها برای مبارزه با تغییرات اقلیمی را از مسیر خود منحرف کند.
گروه انرژی: تابستان امسال شبکههای نیروی سراسر جهان برق کافی برای تامین تقاضای رو به رشد تولید نخواهند کرد و بیش از یک میلیارد نفر در معرض ریسک قطعی برق قرار میگیرند. به گزارش «تجارت»، شبکههای نیرو به دلیل کمبود سوخت فسیلی، خشکسالی و موج کشنده گرما، اختلالات عرضه کالاها و افزایش قیمتها به دلیل جنگ در اوکراین و گذار ناموفق به سوی انرژی سبز، در مضیقه قرار گرفتهاند. همه این عوامل دست به دست هم دادهاند و خطر موجی از خاموشیها را در اکثر نقاط نیمکره شمالی ایجاد کردهاند. اروپا برای حدود ۴۰ درصد از واردات گاز طبیعی خود به روسیه وابسته است که عمده این گاز از طریق خط لوله منتقل می شود. مجموع عرضه روسیه به اروپا سال گذشته به حدود ۱۵۵ میلیارد متر مکعب رسید و ۵۲ میلیارد متر مکعب آن از طریق اوکراین یا مسیرهای نزدیک آن منتقل شد. مسیرهای جایگزین شامل خط لوله یامال-یوروپ که از بلاروس و لهستان عبور کرده و به آلمان می رسد و خط لوله نورد استریم ۱ که از دریای بالتیک به آلمان امتداد دارد، هستند. اکثر کشورهای اروپایی وابستگی خود به گاز روسیه را در سالهای اخیر کاهش داده اند. کریدور ترانزیت اوکراین در سال ۲۰۲۱ عمدتا برای انتقال گاز به اسلواکی و سپس به اتریش و ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا واردات نفت و فرآورده های نفتی روسیه را ممنوع اعلام کرده و انگلیس هم اعلام کرده است که واردات نفت روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۲ متوقف می کند. اتحادیه اروپا اعلام کرده که می خواهد واردات گاز روسیه را امسال به میزان دو سوم کاهش دهد و وابستگی به واردات از روسیه را پیش از سال ۲۰۳۰ قطع کند. بحران نیرو که بخش وسیعی از جهان و اقتصادهای بزرگ را درگیر می کند، ممکن است کمتر از یک ماه دیگر با آغاز تابستان در ۲۱ ژوئن، اتفاق بیافتد. مناطقی که درگیر این بحران می شوند، آسیا، اروپا و آمریکا خواهند بود که برق کافی برای تامین تقاضای سرمایشی مصرف کنندگانی که به دنبال فرار از گرمای سوزان هستند، ندارند. موج گرمای آسیا باعث خاموشیهای چند ساعته روزانه شده و بیش از یک میلیارد نفر را در کشورهای پاکستان، میانمار، سریلانکا و هند با قطعی برق روبرو کرده است و بهبود وضعیت دیده نمی شود. شش تاسیسات نیرو در تگزاس، ماه جاری با از راه رسیدن گرمای تابستانی با مشکل روبرو شدند. حداقل دهها ایالت آمریکا از کالیفرنیا تا گریت لیک، تابستان امسال در معرض قطعی برق قرار دارند. تامین نیرو در چین و ژاپن محدود خواهد بود. آفریقای جنوبی هم مهیای سالی از خاموشیهای کم سابقه میشود. و اروپا در شرایط حساسی قرار دارد و اگر روسیه صادرات گاز به این منطقه را قطع کند، کشورهای متعدد با قطعی برق مواجه می شوند. شانتانو جایسوال، تحلیلگر بلومبرگ نیو انرژی فاینانس میگوید ترکیبی از جنگ و تحریمها که بازارهای کالا را مختل کرده، گرمای شدید و بهبود اقتصادی از پاندمی کووید که تقاضا برای نیرو را افزایش داده، وضعیت منحصری را ایجاد کرده و وی نمیتواند آخرین باری که ترکیبی از این عوامل اتفاق افتادند را بیاد بیاورد رگولاتورهای آمریکا اخیرا هشدار دادند نیمی از این کشور، از گریت لیک تا کرانه غربی، ممکن است خاموشی را تجربه کند. دلیل این خاموشیها هم عدم تولید برق و ابرخشکسالی است.
آمریکا
تامین گاز طبیعی که سوخت شماره یک نیروگاه در آمریکاست، در سراسر این کشور محدود شده و قیمتها افزایش پیدا کرده است. شرکت پایایی برقی آمریکای شمالی، اعلام کرده است ظرفیت نیرو در اکثر نقاط این کشور و بخشهایی از کانادا محدود شده است. این یکی از منفیترین ارزیابیهای صورت گرفته از سوی این نهاد رگولاتوری تاکنون بوده است. از مصرف کنندگان خواسته خواهد شد با کاهش مصرف، به حفظ پایداری شبکهها کمک کنند. در کالیفرنیا که پرجمعیتترین ایالت است، تامین گاز به دلیل قطعی سال گذشته خط لوله که واردات را محدود کرد، کاهش بیشتری پیدا کرده است. بعلاوه تغییرات اقلیمی باعث تشدید خشکسالی شده و تامین نیروی برق آبی را به شدت محدود کرده است. اپراتور سیستم مستقل کالیفرنیا ماه جاری هشدار داد این ایالت در معرض ریسک خاموشی در چند تابستان آینده است. در شبکه ۱۵ ایالت که توسط اپراتور "سیستم مستقل مید کانتیننت" اداره می شود، مصرف کنندگان در ۱۱ ایالت در معرض خطر خاموشی هستند. این اپراتور که به ۴۲ میلیون نفر خدمات رسانی می کند، پیش بینی کرده است که تولید نیروی برای تامین دورههای اوج تقاضا در تابستان امسال به خصوص در ایالتهای منطقه میدوست، ناکافی است. این شبکه هرگز پیش از این هشداری از این دست پیش از آغاز تابستان و افزایش تقاضای تابستانی نداده بود.
در شرایطی که آبله میمونی تا کنون به ۲۱۹ نفر در جهان سرایت کرده و چند نفر در ایران نیز مشکوک به این بیماری شناسایی شدند، سرپرست معاونت هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که در صورت تصمیمگیری در این زمینه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محدودیتهای پروازی اعمال خواهد شد. به گزارش ایسنا، آبله میمونی یک عفونت ویروسی نادر است که بیشتر در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا شایع است. این بیماری که ابتدا در میمون ها یافت شد، به آسانی بین افراد گسترش پیدا نمیکند اما می تواند از طریق تماس فیزیکی نزدیک منتقل شود. علائم این بیماری شامل تب بالا، درد و بثورات پوستی است که بعدا به تاول تبدیل میشود. بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده، تعداد موارد تایید شده آبله میمون در سراسر جهان به ۲۱۹ مورد رسیده است.
سازمان بنادر و دریانوردی طی نامهای به دبیرکل سازمان بین المللی دریانوردی به توقیف نفتکش ایرانی در بندر کاریستوس و عدم تامین ایمنی دریانوردی در سواحل یونان اعتراض کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، نامه علی اکبر صفایی خطاب به "کیتاک لیم" دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی (IMO) به شرح زیر است: سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض تمجید از دبیرکل سازمان بین المللی دریانوردی این افتخار را دارد که توجه این سازمان را به یک مورد اضطراری در خصوص ایمنی دریانوردی در سواحل یونان جلب کند. در 21 مه 2022 میلادی کشتی نفتکش MT Lana به شماره آیمو 9256860 که تحت پرچم ایران فعالیت می کرد، بدون هیچ نیروی محرکهای در سواحل یونان در حال یدککشی شدن بود که با آب و هوای بد مواجه شد و مجبور به رفتن به مکانی امن در بندر یونانی کاریستوس، به منظور اطمینان از ایمنی و حل مشکلات فنی در این کشور شد.
تامین زمین برای مسکن ملی در استان مرکزی
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: تاکنون زمین لازم برای احداث ۲۹ هزار و ۶۸۹ واحد مسکونی در طرح ملی مسکن استان، تامین شده و عملیات اجرایی ۱۶ هزار و ۲۲۸ واحد نیز آغاز شده است. حمید انعامی روز شنبه ۷ خرداد در حاشیه نشست شورای مسکن استان مرکزی گفت: در طرح جهش تولید مسکن، سهمیه استان مرکزی ۶۱ هزار و ۱۲۷ واحد بود که ۱۳هزار واحد در شهرهای امیرکبیر و مهاجران هدفگذاری شد. بیان کرد: تصمیم گیری هایی به ویژه در خصوص توجه به پیشرفت فیزیکی پروژه های مسکن ملی در این جلسه انجام شد چراکه ساخت مسکن نهضت ملی با آورده مردم از طریق آورده نقدی و تسهیلات انجام می شود، لذا لزوما باید پروژه ها در یک زمانبندی مناسب اجرایی شوند و تاکید استاندار به بنیاد مسکن و دیگر کارگزاران این بود که پروژه ها در زمانبندی مناسب و بدون وقفه زمانی انجام شود. وی اضافه کرد: تاکید به دستگاه های خدمات رسان نیز صورت گرفت تا حداکثر همکاری را در این رابطه داشته باشند و همچنین مقرر شد شهرداران برای صدور پروانه، تخفیف عوارض مسکن ملی را در دستور کار قرار دهند.
تردد کامیونهای ایرانی و عمانی از مرز ترکمستان از اول ژوئن
مدیر کل ترانزیت سازمان راهداری و حملو نقل جادهای اظهار داشت: به زودی اجلاسی با حضور کشورهای عضو پیمان عشق آباد از جمله کشورهای عمان، ایران، ترکمنستان و ازبکستان برگزار خواهد شد و از آنجایی که این کشورها عضو کنوانسیون کارنه تیر هستند امکان تردد کامیونهای ایرانی و عمانی در قلمرو این کشورها وجود دارد و تمام این موضوعات مورد بررسی قرار خواهد گرفت. جواد هدایتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره توافقات انجام شده با عمان در سفر اخیر هیات ایرانی به این کشور اظهار داشت: از آنجایی که عمان هم از کشورهای عضو کریدور شمال-جنوب است، مبنای توافقات فعالسازی این کریدور برای اتصال عمان به کشورهای حوزه CIS و روسیه از طریق ایران بود. وی ادامه داد: عمان به دنبال موقعیت جغرافیایی که در منطقه دارد، در یک دهه گذشته سرمایه گذاری قابل توجهی در حوزه بنادر داشته است، این توان این را دارد که صادرات مجدد و ترانزیت شرق آسیا و کشورهای جنوب آسیا مانند هند تسهیل کند.
گروه راه و مسکن: اگرچه هنوز سازمان برنامه و بودجه ضمانتنامه پرداخت مابهالتفاوت سود تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی را ارایه نداده، بر اساس صحبتهای مسئولان بنیاد مسکن در بعضی مناطق کشور این تسهیلات در حال پرداخت است. به گزارش «تجارت»، با گذشت حدود ۶ ماه از مصوبه شورای عالی مسکن در خصوص پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی به دلیل اینکه هنوز ضمانت نامه این وام توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ نشده، بانکها از پرداخت آن امتناع میکنند البته ظاهراً بانک سپه در حال پرداخت این تسهیلات است. ۲۵ آبان ماه سال ۱۴۰۰ در جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد به تصویب رسید. اگرچه بعضاً اخباری مبنی بر پرداخت عنقریب تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی شنیده میشود اما آخرین پیگیریها حاکی از آن است که سازمان برنامه و بودجه هنوز ضمانتنامه مابه التفاوت نرخ سود این تسهیلات را صادر نکرده است. تعلل سازمان برنامه و بودجه منجر به بلاتکلیفی روستاییان و انتقاد اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن شده است. حدود ۱۰ روز قبل مجید جودی - معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن اعلام کرد که بانک مرکزی وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی را به بانکهای عامل ابلاغ کرده اما آغاز پرداخت، منوط به صدور ضمانتنامه مابه التفاوت نرخ سود از سوی سازمان برنامه و بودجه است. بررسیها نشان میدهد در حال حاضر بانک سپه پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی را آغاز کرده اما به هر حال با محدودیت سهمیه مواجه است. بر این اساس انتظار میرود پرداخت تسهیلات توسط دیگر بانکها نیز محقق شود. حدود شش ماه از تصویب وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در شورای عالی مسکن با حضور رییس جمهور میگذرد. اما از آن زمان تا کنون هنوز سازمان برنامه و بودجه ضمانتنامه پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات تا ۱۸ درصد را ارایه نکرده است. در واقع این سازمان باید تضمین دهد که ۱۳ درصد از سود این وام توسط دولت پرداخت خواهد شد. شنیده میشود رقم مابهالتفاوت نرخ سود حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است که عدد سنگینی محسوب میشود و ظاهرا مسئولان سازمان برنامه معتقدند این رقم میتواند منجر به ایجاد تورم شود. با این حال بعضی بانکها از جمله بانک سپه پرداخت این تسهیلات را آغاز کردهاند. مسئولان بنیاد مسکن در برخی مناطق کشور مثل ایلام نیز اعلام کردهاند روند پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی تسریع شده است. بنا به گفته حبیب الله محبی ـ مدیرکل بنیاد مسکن استان ایلام، طرح تسهیلات مسکن روستایی در روستاها افزایش یافته و متقاضیان در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت میتوانند برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند. وی افزود: طرح تسهیلات مسکن روستایی با سود و کارمزد ۵ درصد و سقف ۲۰۰ میلیون تومان به هر نفر برای احداث مسکن روستایی در سطح روستاهای استان به تصویب رسیده است. محبی بیان کرد: بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ ساله است و زوجهای جدید، افراد فاقد مسکن و بازگشتیهای از شهر به روستا در اولویت اول قرار داده شده است. مدیرکل بنیاد مسکن استان ایلام با اشاره به ثبت نام افرادی که پیش از این برای تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی اقدام کردهاند، گفت: افرادی که تا تاریخ بیستم دی ماه سال ۱۴۰۰ برای تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی معرفی شدهاند، این افراد نیز در اولویت تکمیل این اعتبار قرار گرفتند و مازاد ۱۰۰ میلیون تومان نیز به این افراد برای تکمیل واحدهای مسکونی آنها نیز پرداخت خواهد شد. همچنین معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان اینکه برای ۱۷۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن تحت مسئولیت بنیاد، تامین زمین شده است گفت: ساخت حدود ۶۴ هزار واحد شروع شده و ۴۲ هزار واحد در مرحله فونداسیون و اسکلت است؛ تیرماه نیز در شهر قم ۲۰۰ واحد را افتتاح میکنیم. حمیدرضا سهرابی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آن دسته از واحدهای طرح نهضت ملی مسکن که مسئولیت آن به عهده بنیاد مسکن گذاشته شده فعال است. وزارت راه و شهرسازی برای حدود ۱۷۵ هزار واحد، زمین به ما معرفی کرده که با توجه به بررسی شرایط زمینها مثل کاربری و توپوگرافی اقدام به ساخت میکنیم. وی افزود: از ۱۷۵ هزار واحدی که زمین معرفی شده تا کنون برای ۸۸ هزار واحد پروژه تعریف کردیم که قابلیت ساخت دارد. مابقی در مراحل تغییر کاربری، برنامهریزی استان، کمیسیون ماده ۵ یا شورای عالی مسکن است. معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن تصریح کرد: هماکنون حدود ۶۴ هزار متقاضی واجد شرایط به ما معرفی شده که عملیات اجرایی ساخت خانههای آنها شروع شده است. این پروژهها در مراحل مختلف آمادهسازی زمین، اخذ پروانه یا ساخت قرار دارد. بیش از ۴۲ هزار واحد در مرحله فونداسیون و اسکلت است. به گفته سهرابی، تیرماه امسال تعداد ۲۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در شهر قم توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افتتاح میشود. وی با اشاره به سهم سالیانه ۴۰۰ هزار واحدی بنیاد مسکن در پروژه نهضت ملی مسکن گفت: از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد شهری و ۲۰۰ هزار واحد روستایی است. بعد از تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید و تامین مسکن مقداری زمان برد تا تفاهمنامهها بین وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن به امضا برسد. اما همین که تا کنون برای ۱۷۵ هزار واحد تامین زمین شده نسبتا مطلوب است. معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن تاکید کرد: ما این آمادگی را داریم که هرچقدر زمین به ما معرفی کنند، پروژه شروع کنیم. درخصوص تامین منابع نیز بحمدالله مشکلی وجود ندارد و در اکثر نقاط کشور تسهیلات در حال پرداخت است. سهرابی خاطرنشان کرد: مسئولیت بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر است اما در برخی کلانشهرها مثل قم نیز فعالیت داریم. سقف این تسهیلات در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، سایر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون، مراکز استانها ۳۵۰ میلیون و دیگر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است که با نرخ سود ۱۸ درصد پرداخت میشود. وی درباره این موضوع که دولت اعلام کرده بیشترین کمک در طرح نهضت ملی را به دهکهای یک تا سه اختصاص میدهد گفت: در این خصوص وزارت راه و شهرسازی تصمیمگیری میکند که باید شیوهنامه را به ما ابلاغ کند. فعلا سود تسهیلات ۱۸ درصد است که ما بر اساس مشارکت مدنی، قرارداد را میبندیم. انشاءالله تا زمانی که واحدها به مرحله فروش اقساطی برسند شیوهنامه هم ابلاغ میشود. قرار است نرخ سود وام واحدهای نهضت ملی مسکن برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ۵ درصد شود. معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن درباره آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی گفت: وام از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده ولی سازمان برنامه و بودجه هنوز ضمانتنامه مابهالتفاوت نرخ سود ۵ درصد تا رقم ۱۸ درصد را صادر نکرده است. امیدواریم به زودی این مشکل برطرف شود. وام ۱۰۰ میلیون تومانی هم قفل شده بود که خوشبختانه هماکنون جاری است و پرداخت میشود.