واکنش دستگاه دیپلماسی به توقیف نفتکش‌ها

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه خدمه نفتکش‌های یونانی در امنیت و سلامت به سر می‌برند، گفت: روابط ایران و یونان نباید با سوءمحاسبات عمیقا کوته‌بینانه، از جمله راهزنی به دستور طرف ثالث، مختل شود. سعید خطیب‌زاده در پی ضبط محموله نفت ایران در آب‌های یونان توسط آمریکا و همچنین توقیف دو نفتکش متعلق به یونان در توئیتی نوشت: روابط کهن ما با یونان و مردم فوق‌العاده آن همواره بر احترام متقابل مبتنی بوده است.وی افزود: روابط ما نباید با سوءمحاسبات عمیقا کوته‌بینانه، از جمله راهزنی به دستور طرف ثالث، مختل شود.سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت که خدمه نفتکش‌ها در امنیت و سلامت به سر می‌برند.پس از آ‌نکه یونان اقدام به توقیف و ضبط محموله نفت ایران در آب‌های این کشور کرد و گفته شد آمریکا نیز در حال انتقال آن است، جمهوری اسلامی نیز در راستای مقابله به مثل ۲ نفتکش یونانی در خلیج فارس را متوقف کرد.روز چهارشنبه چهارم خرداد ماه سال‌جاری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از احضار کاردار یونان (در غیاب سفیر این کشور) به این وزارتخانه در پی توقیف محموله نفتکش تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران در آب‌های یونان و اعتراض شدید به وی خبر داد.

 

دولت رییسی را با دولت روحانی مقایسه نکنید

نماینده مردم قم در مجلس گفت: این دولت با دولت قبلی قابل مقایسه نیست ولی انتظار ما هم زیادتر است. احمد امیرآبادی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در شبکه افق با اشاره به کارنامه دوساله مجلس یازدهم اظهار داشت: گاهی یک وزیر یا نماینده که هر کدام اهل شهر و استانی هستند، تمایل دارند برای همان شهر و استان هم کاری انجام دهند و برای دوره بعد هم رأی بگیرند؛ وقتی این نگاه حاکم باشد در نظام بودجه‌ریزی با تحول مواجه نخواهیم شد. وی ضمن انتقاد از برخی خصوصی‌سازی های غلط تاکید کرد: در خصوصی‌سازی‌ها به عنوان مثال یک واحد پتروشیمی را از وزارت نفت که متخصص همان مسئله است می‌گیرند و به یک وزارتخانه غیر مرتبط می‌دهند، خب تا این روند حاکم باشد، 130 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده از محل فروش اموال تملیکی دولت محقق نمی‌شود. نماینده مردم قم در مجلس ضمن اشاره به موضوع ارز دولتی گفت: در قانون حذف ارز ترجیحی، اختیاراتی را به دولت دادیم ولی در نهایت نمایندگان مسئولیت این مصوبه را باید بپذیرند و اگر وزیری در اجرای قانون عملکرد خوبی نداشت و حقوق مردم ضایع شد، اینطور نیست که ساکت بنشینند بلکه وارد میدان می‌شوند.

اشد مجازات برای مسببان متروپل
در نظر گرفته شود
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که دستگاه قضا اشد مجازات برای مسببان فاجعه انسانی متروپل در نظر گیرد. زهره الهیان نماینده تهران با اشاره به فروریختن ساختمان اداری - تجاری متروپل در شهر آبادان در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «کاروان راهیان نور به خوزستان می‌رود، گویی این سرزمین، راهی است، بسوی نور.. ‏آبادان، خرمشهر، دزفول... تسلیت به مردم شریف خوزستان و آبادان، ‏مجلس وظیفه خود می‌داند از مسببان وضع موجود تا حصول نتیجه پیگیری مجدانه نماید. ‏دستگاه قضا اشد مجازات برای مسببان این فاجعه انسانی در نظر گیرد.» او در این توییت از هشتگ «متروپل» استفاده کرد. ساختمان ۱۰ طبقه متروپل ظهر روز دوم خردادماه در آبادان، فرو ریخت. بر اثر این حادثه تاکنون ۲۹ نفر جان باخته اند و تعدادی نیز مصدوم شده اند. در هفتمین روز از حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان، تلاش‌ها برای جستجوی افراد گرفتار زیر آوار ادامه دارد.

دولت مرغ مازاد تولیدی را می‌خرد
سخنگوی دولت با انتقاد از امحای جوجه‌های یک روزه، از خرید مرغ مازاد تولیدی توسط دولت خبر داد. با اشاره به انتشار فیلم امحای جوجه های یک روزه، در صفحه شخصی خود نوشت: دولت مرغ مازاد تولیدی را می‌خرد؛ به منظور تامین سرمایه در گردش مرغ‌داران و دام‌داران ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مناسب‌ تصویب شده؛ عوارض صادرات مرغ و تخم‌مرغ صفر و ممنوعیت صادرات برداشته شد. وی افزود: با این اوصاف حتی بهانه‌ای هم برای کار خلاف شرع و ضدحقوق حیوانات جوجه‌کشی نیست.

برگزاری کنفرانس خبری ایران و عراق
در خصوص ریزگردها
رئیس سازمان محیط زیست ایران و وزیر خارجه عراق، روز گذشته درباره ریزگردها در بغداد یک کنفرانس خبری مشترک برگزار کردند. «علی سلاجقه» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران که روز گذشته با هدف رایزنی‌هایی با مسئولان عراقی درباره مهار ریزگردها به این کشور سفر کرده بود، با «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق دیدار کرد. به نوشته خبرگزاری رسمی عراق (واع)، دو طرف پس از دیدار با یکدیگر، در یک کنفرانس خبری مشترک حاضر شدند. فؤاد حسین در این کنفرانس خبری گفت: در خصوص تغییرات آب‌وهوایی، خشکسالی و بیابان زایی با ایران گفت‌وگو کردیم. هیئت‌های عراقی و ایرانی در بغداد در خصوص مقابله با چالش‌های پدیده آب و هوا رایزنی کردند. همچنین پرونده آب و مدیریت آن بین عراق و ایران را مورد بررسی قرار دادیم. تغییرات آب و هوایی مختص یک کشور نیست بلکه فرامرزی است. وی افزود: دیدارهای و نشست‌های متقابلی بین دو کشور برای بحث در مورد پرونده آب و رودهای مشترک انجام خواهد شد. در مقابل رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران نیز گفت: با طرف عراقی در خصوص پرونده‌های مختلف گفت‌وگو کردیم. در این نشست ، آغاز خوبی برای همکاری در خصوص پرونده طوفان‌های گرد و غبار است. عراق و ایران در خصوص تثبیت تپه‌های ماسه‌ای تجربه دارند.

تاکید مجلس و مجمع
تشخیص مصلحت نظام بر همکاری
همکاری مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام در تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه محور مورد تاکید روسای مجلس و مجمع در نشستی مشترک بود. به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از جلسه فوق‌العاده روز گذشته صحن مجمع با دستور کار بررسی سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با آیت‌الله آملی لاریجانی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، طرفین درباره سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه بحث و تبادل نظر کردند و با تاکید بر همکاری مجلس و مجمع در تدوین سیاست‌های کلی ابراز امیدواری کردند که متنی دقیق و کارشناسی شده برای تقدیم به رهبر معظم انقلاب و ارایه به دولت برای تنظیم لایحه برنامه هفتم، تدوین شود و همینطور همکاری های هیئت عالی نظارت و مجلس ادامه یابد.

بازدید سفیر ایران در دمشق
از یک کارخانه ایرانی
مهدی سبحانی، سفیر ایران در سوریه از یک کارخانه آرد در حال احداث در این کشور عربی بازدید کرد. سفارت ایران در سوریه در صفحه توییتر خود در این زمینه نوشت :« بازدید سفیر از کارخانه در دست احداث آرد در شهر «سلحب» سوریه این کارخانه با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز توسط یک شرکت فاخر ایرانی در حال ساخت است و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است».

توزیع عادلانه یارانه‌ها به نفع مردم است
نماینده مردم علی‌آباد کتول در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها در دراز مدت به نفع مردم است»، گفت: دولت باید در اجرای این برنامه اقتصادی خود تدبیر و به گونه‌ای عمل کند که فشار گرانی و تورم روی دوش آحاد مردم نباشد. رحمت الله نوروزی با اشاره به آغاز اجرای طرح اصلام نظام پرداخت یارانه‌ها از سوی دولت تاکید کرد: اصل این اقدام مفید و مثبت است و ما اعتقاد داریم که باید با قوانین و مقررات رانت‌زا و فساد زا مقابله شود.

رئیس جمهور:بازپرداخت بدهی‌های دولت به نظام بانکی تدوین و اجرایی شود

گروه سیاسی:از طریق بانک مرکزی با توجه به روند رو به رشد و افزایش درآمد ارزی کشور اجرایی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش تجارت، در جلسه دیروز یکشنبه ستاد هماهنگی اقتصادی به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، وضعیت بانک‌ها بر مبنای میزان مشارکت در تحقق رشد اقتصادی مدنظر دولت مورد بررسی قرار گرفت. رئیس‌جمهور با اشاره اهمیت تأمین مالی در مسیر توسعه و رشد اقتصاد کشور گفت: برنامه‌ها و اقدامات ناظر بر رفع ناترازی بانک‌ها، از جمله بازپرداخت بدهی‌های دولت به نظام بانکی تدوین و مصوبات لازم نیز از مراجع ذیربط اخذ و اجرایی شود. در این جلسه موضوع مدیریت بازار ارز و اعمال سیاست‌های مناسب برای کنترل نرخ ارز از طریق بانک مرکزی مطرح و مقرر شد این سیاست‌ها با توجه به روند رو به رشد و افزایش درآمد ارزی کشور اجرایی شود. همچنین موضوع کنترل قیمت کالا‌ها در بازار مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به تأمین و ذخیره‌سازی مقدار مناسب کالاها، مقرر شد توزیع کالا در سراسر کشور به تناسب نیاز استان‌ها با سرعت و دقت ادامه یابد و ستاد تنظیم بازار و دیگر دستگاه‌های نظارتی بر این امر نظارت مستمر داشته باشند. در این جلسه، موضوع کامیون‌های وارداتی سال‌های گذشته و موجود در گمرکات کشور که برای ترخیص با مشکلاتی مواجه شده‌اند، مطرح و مقرر شد کارگروهی با مشارکت دستگاه‌های ذیربط با رعایت ضوابط و مقررات قانونی وضعیت را بررسی و گزارشی با فوریت و در نظر گرفتن راهکار نهایی، برای اتخاذ تصمیم به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کند.

نسخه درمان نظام بانکی
در خصوص سخنان رییس جمهور،یاداوری اظهارات یک کارشناس خالی از لطف نیست.یک کارشناس مسائل بانکی با تشریح شرایطی که به ناترازی بانک‌ها ختم می‌شود، گفت: تامین مالی کسری بودجه دولت‌ها از طریق منابع بانک‌ها و بانک مرکزی باید متوقف شود. حجت‌الله فرزانی، کارشناس بانکی در گفت‌ و گو ب ایبِنا درباره لزوم اصلاح نظام بانکی با اشاره به اینکه بانک‌ها دچار ناترازی در مدیریت دارایی‌ها و بدهی‌های خود شدند و با مشکلاتی مانند تنگنای مالی و نقدینگی روبرو هستند، گفت: بنابراین اصلاح نظام بانکی برای شبکه بانکی کشور، بخشی از ضروریات به حساب می‌آید.
وی در ادامه گفت: ناترازی دارایی - بدهی بانک‌ها منجر به این شده که دچار اعسار به معنای عدم توانایی بازپرداخت بدهی‌هایی که عمدتا سپرده‌های سرمایه‌گذاران است، شوند. منابع بانک‌ها در حقیقت از محل سپرده‌گذاری تشکیل می‌شود، به این معنا که سپرده‌گذاران این منابع را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند تا بتوانند آن را در عملیات اعطای تسهیلات برای امر تولید یا فعالیت‌های اقتصادی به متقاضیان جهت کسب درآمد ارائه دهند و سپرده‌گذاران هم از آن منتفع خواهند شد.
این کارشناس بانکی در این خصوص مطرح کرد: زمانی که بانک‌ها در مدیریت دارایی و بدهی دچار ناترازی می‌شوند به این معنا است که رشد دارایی‌های آن‌ها کمتر از نرخ سود سپرده‌ها است که در نظام پرداختی اصطلاحا از آن تحت عنوان نرخ رشد بدهی‌ها نام می‌برند. وقتی درآمدها کمتر از نرخ رشد بدهی‌ها باشد، بانک‌ها در حقیقت رفته رفته دچار مشکل ناتوانی یا تنگنای مالی در بازپرداخت سپرده‌های سرمایه‌گذار می‌شود که در نهایت هم چنانچه به شکل حادی درآید، قطعا سپرده‌گذاران برای بازپس‌گیری سپرده خود به بانک هجوم می‌برند و از آنجا که معمولا بانک‌ها تسهیلات را به صورت بلندمدت پرداخت می‌کند و سپرده‌ها هم عندالمطالبه است، مشکل در این زمان پیش می‌آید که ریسک سپرده‌گذاری می‌تواند به کل شبکه بانکی سرایت کند.
فرزانی در ادامه اظهار داشت: سپرده‌گذاران چنانچه به طور ناگهانی سپرده خود را مطالبه کنند، بانک‌های مورد اشاره وجه نقد یا منابع در اختیار ندارد که این کار را عملی سازند زیرا که حسب وظیفه خود باید این منابع را در امر اعطای تسهیلات مطرح می‌کرد و تفاوت سررسیدی این سپرده‌ها که در مطالبه وجود دارد و تسهیلات که معمولا بلند مدت و حداکثر ۵ ساله در نظر گرفته می‌شود، وجود ندارد، برهمین اساس ترس در بین سپرده‌گذاران دو چندان می‌شود و منجر به این خواهد شد که مسائل اجتماعی و اقتصادی پی در پی برای کشور پیش آید و هر یک از بانک‌ها یکی پس از دیگری مورد هجوم سپرده‌گذاران برای دریافت سپرده‌های خود قرار گیرد.
وی در رابطه با عوامل ناترازی بانک‌ها چنین تاکید کرد: چند عامل بر ناترازی بانک‌ها موثر واقع می‌شود. اول اینکه حسب قوانین بودجه‌ای که قانونگذاران کشور در سنوات گذشته تحت عنوان تسهیلات تبصره‌ای به بانک‌ها شارژ کردند، منجر به این می شود که بانک‌ها تسهیلات را به صورت ارزان قیمت به یکسری فعالان اقتصادی بدهند و از آنجا که این فعالان اقتصادی یا به درستی یا بر اساس شرایط اقتصادی نتوانند آن را بازپرداخت کنند، بنابراین در نهایت ورودی وجه نقد بانک‌ها متوقف خواهد شد. در این شرایط به شناسایی درآمد بابت تسهیلات اقدام می‌شود که بر حسب گذر زمان درآمد تسهیلاتی مورد شناسایی قرار می‌گیرد و ابتدا سهم دولت را تحت عنوان مالیات، سهم سود سپرده‌گذاران را در مجامع سالیانه و چنانچه سهامدار دولت بوده، حق او را باید پرداخت کند.
این کارشناس بانکی در ادامه افزود: خروجی‌های بانک‌ به صورت نقد است و قاعدتا در مواعد زمانی که طبق قانون تاکید شده باید پرداخت شود، در صورتی که بابت درآمدهای مورد شناسایی این بانک به دلیل پول اعتباری که در بالا اشاره شده، وجه نقد نداشته باشد، بانک دچار کم توانی در بازپرداخت یا کمبود وجه نقد می‌شود که موضوع فوق به دلیل مشکلی که توضیح داده شد، مسائلی را ایجاد می‌کند که منجر به تشدید تنگنای مالی خواهد شد و نهایتا به همان ناترازی می‌رسد. این امر از نظر مقام ناظر و مجلس به عنوان قانون‌گذار ‌طلب می‌کند که برای اصلاح این شرایط قوانینی را پشت سر بگذراند یا مقرراتی را پی‌ریزی کند تا مشکلات بانک‌ها بیش از این نشود.

آغاز تظاهرات تحریک آمیز "رقص پرچم‌ها" با حضور نتانیاهو

گروه سیاسی: روز گذشته راهپیمایی موسوم به "رقص پرچم‌ها" لحظاتی قبل از منطقه اشغالی «اللد» تحت محافظت شدید ارتش رژیم صهیونیستی و پلیس این رژیم برگزار شد. شبکه الجزیره گزارش داد پس از ورود گروهی از شهرک نشینان حامل پرچم‌های اسرائیل به باب العمود، درگیری‌هایی میان اشغالگران با فلسطینیان رخ داد که به دستگیری چند فلسطینی منجر شد. همچنین الجزیره گزارش داد اوضاع در قدس متشنج گزارش شد. به دنبال درگیری‌هایی که در منطقه باب العمود رخ داد، نیروهای اسرائیلی بسته شدن زودهنگام منطقه باب العمود را آغاز کردند.
منابع عبری هم تصاویر و ویدئوهایی از حضور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق اسرائیل در میان یهودیان تندرو در نزدیکی دیوار البراق منتشر کرده‌اند. این تظاهرات از بخش قدیمی قدس تا دیوار البراق برگزار می‌شود. تظاهرات پرچم تهدیدی برای تشدید تنش‌ها بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها است و در روز موسوم به «روز قدس» برای بزرگداشت "یکپارچگی این شهر " پس از اشغال قدس شرقی در سال ۱۹۶۷ برگزار می‌شود. ساعاتی پیش از شروع این راهپیمایی و از نخستین ساعات صبح روز یکشنبه بیش از ۱۰۰۰ یهودی تندرو از جمله عضو افراطی کنست اقدام به یورش به مسجدالاقصی و محاصره نمازگزاران فلسطینی کردند. این درحالی است که گروه‌های مقاومت فلسطین هشدار داده‌اند عواقب و مسئولیت این اقدام تحریک آمیز بر عهده رژیم صهیونیستی است و دست بسته نخواهند نشست. اسماعیل رضوان، از رهبران حماس امروز به الجزیره گفت: دست ما روی ماشه است و مقاومت آماده است تا در صورت عبور رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز، به تجاوز پاسخ دهد.
در سایه این تهدیدها رژیم صهیونیستی هزاران نیروی امنیتی و نظامی را در قدس اشغالی حاضر و سامانه‌های موسوم به "گنبد آهنین" را نیز در این شهر مستقر کرده است.

ترامپ:

گروه سیاسی: دونالد ترامپ در تازه‌ترین سخنرانی خود گفته است که وضعیت در اوکراین می‌تواند "بدتر" شود و این وضعیت احتمالا به "جنگ جهانی سوم" ختم خواهد شد؛ همچنین وی خواستار کاهش قیمت‌ها در حوزه انرژی شد، اقدامی که به گفته ترامپ، روسیه را "تضعیف" خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا روز شنبه خطاب به حامیانش در وایومینگ گفت: «کل کشور اوکراین محو خواهد شد. به دلیل حماقتی که وجود دارد، احتمالا این جنگ، به جنگ جهانی سوم ختم شود.» ترامپ مدعی شد که حمله روسیه به اوکراین به واسطه پولی که این کشور از فروش منابع انرژی به دست می‌آورد، در حال "قدرتمندتر" شدن است.
وی افزود: «از آنجایی که آنها پول بسیار زیادی کسب می‌کنند، ارزش روبل مثل همیشه بالاست. اگر می‌خواهید جنگ را متوقف کنید، باید بهای نفت و قیمت انرژی را پایین بیاورید.»
به گفته این رئیس‌جمهوری سابق، بهای نفت به ازای هر بشکه در برخی از قسمت‌های ایالات متحده به ۹ دلار رسیده است. وی مدعی شد که اگر او رئیس‌جمهور بود تمامی مشکلات مربوط به حوزه نفت قابل حل بود و ایالات متحده از روسیه و عربستان سعودی در این مسیر سبقت می‌گرفت و دیگر نیازی به کمک ونزوئلا نبود. وی همچنین خاطرنشان کرد که اگر او به کار خود ادامه می‌داد نه پکن و نه مسکو "نمی‌توانستند هیچ اقدام نظامی انجام دهند." ترامپ افزود: «هنگامی که جورج بوش، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا رئیس‌جمهور بود، آنها گرجستان را از دست دادند، زمانی که باراک اوباما، رئیس‌جمهور بود، آن‌ها کریمه را از دست دادند و در زمان جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، آنها همه چیز را از دست دادند و در دوره ترامپ آنها هیچ‌ چیزی از دست ندادند. همین مساله در مورد چین هم صدق می‌کند.»

معاون عملیات ارتش ایران تاکید کرد:

گروه سیاسی: معاون عملیات ارتش ایران گفت: ارتش امروز می‌تواند پرنده‌های با سرنشین و جنگنده‌های بسیار پیشرفته تولید کند. امیر دریادار سید محمود موسوی، با حضور در برنامه صف اول سیما با اشاره به پایگاه پهپادی راهبردی 313 ارتش، گفت: این پایگاه‌ها و پایگاه‌های مشابه، در نقاط مختلف کشور مستقر و مدت‌هاست عملیاتی شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. وی ادامه داد: بازدید سردار سرلشکر باقری از این پایگاه برای ارزیابی عملکرد و توانمندی‌های ارتش در این حوزه انجام شد. ارتش جمهوری اسلامی ایران متناسب با مأموریت‌هایی که به عهده دارد از این پایگاه استفاده می‌کند و سردار سرلشکر باقری در این بازدید توانمندی‌های ارتش در حوزه پهپاد را در یکی از این پایگاه‌ها ارزیابی کرد. همانطور که در تصاویر مشخص بود، همه پهپادهایی که در این پایگاه بودند، عملیاتی و آماده انجام مأموریت بودند و هر زمان که نیاز به آنها باشد به پرواز درآمده و عملیات خود را انجام می‌دهند.
معاون عملیات ارتش اظهار داشت: پهپادهایی که در این پایگاه سری استفاده و به کار گرفته می‌شود، توان انجام عمومی مأموریت‌های بسیار پیشرفته را دارند تا بتوانند در موقع نیاز، ضربه‌های کاری به دشمن بزنند. مأموریت‌هایی که برعهده این پایگاه‌های سری گذاشته می‌شود، مأموریت‌های بسیار ویژه و عمدتاً برون‌مرزی است. تجهیزاتی که در این پایگاه‌ها به صورت مخفی نگهداری می‌شوند، باید از دید دشمن پنهان باشد تا در صورت نیاز از آنها استفاده می‌شود.
امیر دریادار موسوی با بیان اینکه توان تولید جنگنده‌های بسیار پیشرفته را داریم، افزود: توانمندی‌های امروز نیروهای مسلح با دوران دفاع مقدس قابل قیاس نیست. ما در حوزه نیروها از توانمندی بالایی برخوردار هستیم، به عنوان مثال در حوزه جنگال و تولید پهپادها همه این دستاوردها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمده است. ما در دفاع مقدس تجهیزاتی نداشتیم اما امروز در حوزه زیرسطحی به تجهیزات پیشرفته دست یافته‌ایم. در حوزه پهپادی نیز پرنده‌های بدون سرنشینی تولید کردیم که می‌توانند به راحتی اهداف دوردست را شناسایی و مورد هدف قرار دهند. امروز به قابلیتی رسیدیم که می‌توانیم پرنده‌های با سرنشین و جنگنده‌های بسیار پیشرفته تولید کنیم.
وی توان رزم نیروهای مسلح را غیر قابل قیاس با دوران دفاع مقدس دانست و گفت: در تمامی حوزه‌های زمینی، دریایی، هوایی و پدافند هوایی شاهد پیشرفت‌های چشمگیری هستیم اما ویژگی خاصی که پهپادهای ارتش دارد این است که در همه نیروها متناسب با نیازی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
معاون عملیات ارتش، نیروی انسانی را مهم‌ترین عامل تعیین کننده در نبرد دانست و تاکید کرد: در طول دفاع مقدس شاهد بودیم که رزمندگان جان بر کف ارتش، سپاه و بسیج با کم‌ترین امکانات بیشترین کارآمدی را از خود نشان می‌دادند و با حداقل تجهیزات پیروزی را به دست می‌آوردند.
امروز نیز جوانانی که در مراکز آموزشی ارتش و سپاه آموزش می‌بینند رهروان گذشتگان خود هستند و توشه گرانقدر دفاع مقدس را در اختیار دارند و با تمام توان از ارزش‌های انقلاب اسلامی دفاع می‌کنند. دشمنان تمام توان و تلاش خود را برای محدود کردم توان نظامی و دفاعی ما به کار گرفتند، اما تلاش آنها نتیجه عکاس داد و امروز توان دفاعی و نظامی ما بومی است.