معاونت برنامه ریزی و توسعه سازمانی بانک منصوب شد

با حکم دکتر احمد بهاروندی مدیرعامل بانک کارآفرین ، اصغر طاهر پور اصل بعنوان معاون برنامه ریزی و توسعه سازمانی مدیرعامل منصوب شد.
به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین، دکتر احمد بهاروندی در مراسم معارفه معاونت برنامه ریزی و توسعه سازمانی ضمن تاکید بر با اهمیت خواندن برنامه ریزی بلند مدت برای سازمان ها خاطر نشان کرد: برنامه ریزی یکی از مهم ترین ارکان رسیدن به هدف است و باید با برنامه ریزی های بلند مدت از مخدوش شدن و تحت شعاع قرار گرفتن برنامه های سازمان جلوگیری کرد. وی خطاب به طاهر پور گفت: باید با نگاه زیر ساختی به سمت برنامه ریزی های بلند مدت برویم تا بانک را از موضوعات و تکانه های تحمیلی دور کنیم. محمدرضا خورسندی عضو هیات مدیره بانک نیز، معاونت برنامه ریزی و توسعه سازمانی را موتور محرک سیستم خواند و تاکید کرد: همکاری و هماهنگی با بخش فناوری اطلاعات زمینه ساز بهترین تصمیمات سازمانی است و استفاده از تجربیات گذشته موجب می شود موفق تر عمل کرد.تلفیق تجربه گذشته و نوآوری موجب تحول در بانک خواهد شد. در ادامه این مراسم مهدی سیف علیشاهی دیگر عضو هیات مدیره بانک گفت: با حضور طاهر پور هیات عامل بانک در حال تکمیل شدن است.در روزهایی که بخش فناوری اطلاعات بانک در حال پوست اندازی است، حضور افراد با تجربه در بخش برنامه ریزی کمک زیادی به بانک خواهند کردکه ازاین حیث باید از دکتر بهاروندی تشکر کرد.

 

تحقق تولید و اشتغال در سایه حمایت‌های بانک توسعه تعاون

با مشارکت بانک توسعه تعاون و صندوق توسعه ملی تسهیلات ۱۰۰ میلیارد ریالی بانک برای ساخت کارخانه کیک و کلوچه بهفر برای پنجاه نفر اشتغال ایجاد شد. به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومی مدیریت شعب استان گیلان سرپرست بانک توسعه تعاون در بازدید از کارخانه چای رفاه استان گیلان گفت: بسته های حمایتی بانک توسعه تعاون زمینه و بستر مناسبی را جهت بهره مندی صنعتگران و تولیدکنندگان فراهم نموده است. شیخ حسینی سرپرست بانک توسعه تعاون به همراه تعدادی از مدیران ستادی و استانی این بانک در بازدید از هولدینگ برادران ابراهیمی ، کارخانجات چای رفاه ، و کارخانه کیک و کلوچه بهفر و چای تیمن استان گیلان در شهرستان لاهیجان با اعلام این مطلب گفت: بانک توسعه تعاون بر اساس رسالتی که بر دوش دارد همواره در کنار تولیدکنندگان و کارآفرینان بوده تا با حمایت های همه جانبه خود ضمن حفظ اشتغال موجود، توسعه اشتغال و کارآفرینی را به عنوان یکی از ارکان مهم در جامعه، رونق بخشد. سرپرست بانک توسعه تعاون، استان گیلان را یکی از استان های برخوردار، صنعتی و کشاورزی ، گردشکری کشور دانست و خاطرنشان کرد: وجود منابع انسانی پرتلاش، با انگیزه و خوش فکر و نیز و وجود محصولات نظیر برنج و چای، و منابع طبیعی، مرز بین الملی مواصلاتی از راه زمینی و دریایی استان گیلان را به پتانسیل خوبی جهت سرمایه گذاری کشور تبدیل کرده است .

ابلاغ بخشنامه اخذ گواهی تبصره یک ماده ( 186) قانون مالیات‌های مستقیم به شعب پست بانک ایران در سراسرکشور
اداره کل اعتبارات پست بانک ایران بخشنامه اخذ گواهی تبصره یک ماده ( 186) قانون مالیات‌های مستقیم را به مدیریت شعب استان‌ها و مناطق تهران ابلاغ کرد.
به گزارش روزنامه تجارت به نقل از اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با ابلاغ بخشنامه‌ای 01/75630 مورخ 1401/3/29 به بانک و موسسات اعتباری غیر بانکی، برای اجرای تبصره یک ماده ( 186) قانون مالیات‌های مستقیم، اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل را منوط به اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده و گواهی اداره امور مالیاتی مبنی بر وصول نسخه ای از صورت های مالی ارائه شده به بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی اعلام کرد. بر اساس این بخشنامه، اعطای هرگونه تسهیلات اعم از ارزی یا ریالی، توسط بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی، به تمام اشخاص حقوقی و حقیقی (صاحبان مشاغل) موضوع قانون مالیات های مستقیم، برای اشخاص حقوقی از مبلغ پنج میلیارد ریال و بالاتر و برای اشخاص حقیقی از مبلغ دو میلیاردریال و بالاتر ظرف مدت یک سال شمسی مشمول مقررات تبصره یک ماده (186) این قانون است. همچنین با توجه به مفاد این تبصره و ضوابط اجرایی آن، اخذ این گواهی برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه تنها برای اشخاص حقوقی و حقیقی که جز صاحبان مشاغل محسوب می‌شوند و مبلغ قرض الحسنه دریافتی آنها بیش از این مبالغ است، ضرورت دارد. بر اساس این گزارش، دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج مشمول این قانون نبوده و نیازی به اخذ گواهی ندارد.

گسترش تعاملات بانکی با فدراسیون روسیه
مدیر عامل بانک ملی ایران در سفر به مسکو با مدیر عامل و مدیران عالی ازبر بانک، بزرگترین بانک روسیه دیدار کرد.
به گزارش تجارت؛ در این دیدار مدیران عامل دو بانک در خصوص گسترش همکاریها گفتگو و تفاهم نمودند.
همچنین در این سفر مرکزی که برای آشنایی بازرگانان و فعالین اقتصادی از فرصتهای تجاری، سرمایه گذاری و نیز ایجاد ارتباط با یکدیگر و آشنایی با قوانین و مقررات دو کشور با همت میربیزینس بانک سابسیدری بانک ملی در روسیه تاسیس شده، افتتاح گردید.

گروه بانک و بیمه: با نگاهی به عملکرد و اقدامات بانک دی در حوزه اعتباری به نظر می‌رسد که این بانک سیاست اعتباری خود را بر اعطای تسهیلات خرد و متوسط متمرکز کرده است.
به گزارش روزنامه تجارت؛ در نشستی با مسئولان حوزه اعتباری بانک دی که با حضور فریدون رشیدی، معاون اعتبارات و عضو هیئت‌مدیره، حسین دهقان نیری، رییس اداره اعتبارات، سجاد عسگری، رییس اداره بررسی طرح ها و محمد حسن رمضانی، رییس اداره ارزیابی و نظارت بر مصارف این بانک برگزار شد، سوالاتی درباره وضعیت و روند اعطای تسهیلات مطرح کرد.
اولویت‌های سیاست اعتباری بانک دی چیست؟
فریدون رشیدی، معاون اعتبارات و عضو هیئت‌مدیره: به منظور تحقق شعار سال 1401 که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال «تولید، دانش بنیان ، اشتغال آفرین» تعیین شد و به منظور هم سویی با سیاست‌های دولت، سیاست اعتباری بانک دی در سال جاری با تمرکز بر اعطای تسهیلات خرد و متوسط با دوره بازپرداخت کوتاه مدت تدوین شد. از دیگر محورهای سیاست اعتباری بانک می‌توان به تأکید بر اعطای تسهیلات در بخش‌های صنعت در قالب سرمایه در گردش و تأمین مالی واحدهای تولیدی و اعطای تسهیلات رفع نیاز خانوار و قرض‌الحسنه به اقشار مختلف به ویژه جامعه ایثارگران و خانواده معزز شهدا اشاره کرد. در واقع تاکید سیاست اعتباری بانک بر اعطای تسهیلات در سطح خرد و متوسط (غیرکلان) با دوره بازگشت کوتاه مدت در بخش‌های تولیدی، خدماتی و کشاورزی مطابق الزامات بانک مرکزی بوده و علاوه بر آن اعطای تسهیلات در زمینه‌های رفع نیازمندی اقشار مختلف به ویژه خانواده معزز شهدا و ایثارگران، اعطای وام‌های قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و تهیه و تأمین مسکن و ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای مشتریان به‌ویژه جامعه ایثارگری مورد تأکید هیئت مدیره و مدیران ارشد بانک است. همچنین از دیگر اولویت‌های مهم بانک می توان به صدور و ترویج ابزارهای تعهدی مانند ضمانت نامه، اعتبارات اسنادی، حواله ارزی و .... اشاره کرد.
چه اقداماتی در بخش اعتباری بانک صورت گرفته است؟
فریدون رشیدی: در ابتدای سال جاری اقدامات موثری از جمله تسهیل و روان‌سازی سیاست اعتباری، تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های اعتباری در زمینه اعتبارسنجی و تهیه گزارش‌های اعتباری، دستورالعمل بررسی و تصویب طرح‌ها، تمرکز اعتبارسنجی در ساختار بانک که پیش‌تر به شکل برون‌سپاری انجام می شد و تشکیل اداره نظارت بر مصارف و ارزیابی در بانک صورت پذیرفته است.
وضعیت پرداخت تسهیلات در سال جاری نسبت به سال گذشته چگونه است؟
فریدون رشیدی: میزان تسهیلات پرداختی از ابتدای سال جاری در مجموع رشد داشته و بالغ بر 57 هزار و 400 میلیارد ریال در قالب 8151 فقره تسهیلات در بخش های مختلف پرداخت شده است.
میزان کل تسهیلات پرداختی در بانک دی نسبت به منابع چقدر است؟
فریدون رشیدی: اعطای تسهیلات بالغ بر ٨٠ درصد منابع بانک است که در بخش های مختلف تولیدی، کشاورزی و خدماتی تخصیص یافته است.
از ابتدای سال جاری چه میزان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است؟
حسین دهقان نیری، رییس اداره اعتبارات: با توجه به سیاست‌های دولت محترم و تأکیدات بانک مرکزی و مدیران ارشد بانک دی درباره موضوع مهم ازدواج و فرزندآوری ، بانک دی از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 230 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به آن دسته از افرادی که در سامانه ثبت نام و بانک دی را به عنوان بانک عامل انتخاب کردند پرداخت کرده است. درباره وام قرض الحسنه فرزندآوری هم براساس آنچه به عنوان سهمیه بانک دی اختصاص یافته تا کنون بیش از 2200 نفر وام را دریافت کردند که حدود 80 درصد سهمیه تخصیص یافته شده مصرف شده است.
با توجه به اهمیت و جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان آیا به این شرکت‌ها تسهیلاتی پرداخت شده است؟
حسین دهقان نیری، رییس اداره اعتبارات: بانک دی با هدف تحقق شعار سال از ابتدای سال جاری حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داد و مدیرعامل محترم بانک در نخستین روزهای سال جاری طی نشستی با رییس هیئت‌مدیره انجمن صنفی مراکز دانش بنیان کشور زمینه‌های مشترک همکاری را بررسی کردند. در این رابطه برای تعدادی از واحدهای دانش بنیان تامین مالی به عمل آمده که بیش از 500 میلیارد ریال تا کنون پرداخت شده است و آمادگی لازم برای ایجاد تعامل و گسترش خدمات بانکی برای اینگونه شرکت ها وجود دارد.
در راستای اعطای تسهیلات به خانواده معزز شهدا و ایثارگران چه اقداماتی انجام شده است؟
حسین دهقان نیری، رییس اداره اعتبارات: با توجه به این که بانک دی در راستای خدمت رسانی به این قشر معزز همواره پیش قدم بوده است، در سال جاری نیز نسبت به تدوین بسته حمایتی اعتباری با شرایط سهل و ساده اقدام و به شعب ابلاغ شده است.

خرید تضمینی دانه روغنی کلزا همزمان با فصل خرید گندم در کشور آغاز شده است و تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تن از این محصول از کلزاکاران سراسر کشور خریداری شده است. به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ ارزش دانه‌های
روغنی خریداری شده در کشور تا کنون از یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته و افزون بر یک هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان به حساب کلزاکاران واریز شده است که معادل بیش از ۹۰ درصد مطالبات آنها است. بر اساس این گزارش، استان خوزستان با خرید تضمینی بیش از ۵۶ هزار تن کلزا، پیشتاز خرید این محصول کشاورزی در کشور است و استان‌ ایلام با خرید ۱۲ هزار تن و استان فارس با خرید ۵ هزار تن در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

عضو انجمن صنفی برنج فروشان استان مازندران گفت: قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی و طارم درجه یک کشت اول در شمال به ۹۰ تا ۹۵ هزار تومان رسیده که نسبت به هفته‌های گذشته بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان کاهش را نشان می‌دهد. «حسن تقی‌زاده» درخصوص وضعیت بازار برنج در شمال کشور با بیان اینکه اکنون برداشت برنج در برخی مناطق شروع شده است، افزود: در هفته های گذشته قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی و طارم در شمال کشور به ۱۲۰ هزار تومان نیز رسیده بود که با افزایش فرایند برداشت از هفته آینده، می توانیم شاهد افت قیمت‌ها در شمال کشور و بازار باشیم. عضو انجمن صنفی برنج فروشان مازندران اظهار داشت: اکنون برداشت برنج درجه یک طارم و هاشمی آغاز شده و برداشت برنج‌های پُرمحصول فجر، شیرودی و ندا از اوایل شهریورماه شروع می‌شود.

خرید گندم به ۵.۵ میلیون تن رسید
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه خرید تضمینی گندم به ۵.۵ میلیون تن رسیده است، گفت: هنوز ۲۵ درصد از مطالبات کشاورزان تسویه نشده و این روند نگران کننده است. رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه خرید تضمینی گندم به ۵.۵ میلیون تن رسیده است، گفت: هنوز ۲۵ درصد از مطالبات کشاورزان تسویه نشده و این روند نگران کننده است. عطاء الله هاشمی با اشاره به اینکه از دهم تیرماه مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است، گفت: کشاورزان ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب دارند. وی ارزش کل گندم خریداری شده تا صبح روز سه‌شنبه را ۶۱ هزار میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین ۲۸ تا ۳۰ درصد رشد کرده است.

پرواز «مگس مدیترانه» در باغات مازندران
افزایش شمار مهمان ناخوانده «مگس مدیترانه» و ردیابی آن در باغات مناطق مختلف زنگ خطر را برای باغداران استان مازندران به صدا درآورد. مگس مدیترانه هرساله خسارت‌های زیادی به باغات و مزارع استان مازندران وارد می‌کند و شمار آن طی روزهای گذشته در باغات استان روبه افزایش گزارش شده است. آفت ناخوانده مگس مدیترانه میزبان‌های مختلفی دارد و باغات هلو، شلیل، مرکبات و غیره را هدف قرار می‌دهد و کارشناسان توصیه می‌کنند که میوه‌های مانده روی درختان سریع‌تر برداشت شود. عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به برپایی ۲۵۰ ایستگاه پیش آگاهی برای رصد مگس مدیترانه ای اظهار داشت: در باغات استان از غرب تا شرق تله‌های پیش آگاهی و مهار مگس نصب شده تا خسارت کمتری به این عرصه‌ها وارد شود.

فعالان صنفی از قیمت خرید تضمینی ناراضی هستند؛

گروه کشاورزی: در حالی که شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرده بود خرید تضمینی دام مازاد را در دستور کار خود قرار داده و دستورالعمل این خرید به استانها ابلاغ شده ولی آنطور که دامداران و فعالان این صنعت می گویند هنوز هیچ مصوبه‌ و دستورالعملی مبنی بر خرید دام مازاد به آنها ابلاغ نشده است. چندی پیش محسن سلامی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد که پیرو دستور رییس جمهور و مقام عالی وزارت جهادکشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام به فوریت خرید تضمینی دام مازاد را در دستور کار خود قرار داده و در تاریخ ۳۱ خردادماه دستورالعمل خرید دام سنگین و در تاریخ ۷ تیرماه دستورالعمل خرید دام سبک را به ادارات امور پشتیبانی کل استان ها ابلاغ کردیم.
وی همچنین اعلام کرد که قیمت دام زنده توسط کمیته های استانی به ریاست استاندار در هر استان به عنوان رییس تنظیم بازار و همچنین اتحادیه و تعاونی های مربوطه با توجه به نوع دام و قیمت دام در استان تعیین خواهد شد. این اظهارات در حالیست که بسیاری از دامداران و فعالان این بخش می‌گویند چنین مصوبه‌ای وجود ندارد و تنها مصوبه خرید گوشت منجمد تکه‌ای ابلاغ شده است و شرکت پشتیبانی امور دام قصد خرید گوشت منجمد را دارد که در نهایت حمایتی از دامداران نخواهد شد. در این راستا افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک اظهار کرد: در مورد خرید تضمینی دام هیچ مصوبه‌ای وجود ندارد و برنامه خرید گوشت منجمد پنج تکه نیز فعلا بر روی کاغذ و حرف است؛ اگرچه در یکی دو استان مقداری گوشت خریداری شده ولی این خرید در همه استان‌ها اتفاق نیفتاده و مقدار آن نیز بسیار کم است. وی ادامه داد: طبق قانون خرید تضمینی و اصلاحیه آخر آن، شورای قیمت‌گذاری وظیفه تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و دامی را برعهده دارد. در این قانون از شورای قیمت گذاری استانی اسمی آورده نشده و در هیچ بندی هم واگذاری وظایف این شورا به بخش دیگر ذکر نشده است.
دادرس تصریح کرد: رییس جمهور در سفر استانی به خراسان شمالی دستور خرید تضمینی دام را صادر کرد ولی این دستور تاکنون اجرا نشده است. خرید تضمینی قانون مشخصی دارد و باید تشریفات قانونی خود را طی کند. وی اضافه کرد: در این طرح دام زنده را با قیمت‌های پایین‌تر از قیمت تمام شده خریداری می‌کنند و پرداخت وجه دام نیز در مناطقی که این طرح اجرا شده به دوماه بعد موکول شده است. همچنین وجه را به مقدار گوشت استحصالی محاسبه می‌کنند؛ بنابراین این حرکت نه تنها هیچ حمایتی از دامدار نیست، بلکه تجارتی است که تمام سود آن نصیب شرکت پشتیبانی امور دام می‌شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: به علت در اختیار نداشتن تکنولوژی انجماد مناسب، گوشت گوسفند پس از انجماد سیاه شده و کیفیت خود را از دست می‌دهد لذا این سوال مطرح است که چرا وقتی دام را ارزان خریداری می‌کنند با همان قیمت به صورت گرم در بازار عرضه نمی‌کنند تا قیمت گوشت در بازار تعدیل شود و از طرف دیگر از اتلاف گوشت گوسفندی منجمد و هزینه‌های انجماد نیز جلوگیری شود؟ وی افزود: تنها پاسخی که می توان داد این است که اگر گوشت گرم داخلی ارزان توزیع شود، دیگر گوشت منجمد وارداتی بازاری نخواهد داشت و آنگاه واردکنندگان گوشت دچار ضرر و زیان خواهند شد و از طرف دیگر مسئولان پی خواهند برد که نیازی به واردات این حجم گوشت نیست.
مباحث مطرح شده توسط فعالان این بخش سوالات بسیاری را در این بین ایجاد می‌کند. مثلا اینکه آیا موضوع خرید تضمینی دام مازاد که چندی پیش مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام به آن اشاره کرد با مصوبه ای که به برخی استان ها ابلاغ و در آن به خرید گوشت تکه ای اشاره شده، یکی است؟ آیا قرار نبود که دام مازاد از دامداران خریداری و از آنها حمایت شود؟ چرا با وجود گذشت چند هفته از ابلاغ آن هنوز به طور جدی خریدی صورت نگرفته‌است؟ آیا قیمت خرید تضمینی نباید توسط شورای قیمت‌گذاری تعیین شود؟ اینها سوالاتی است که با وجود پیگیری‌های ایسنا از شرکت پشتیبانی امور دام تا لحظه انتشار این گزارش بی پاسخ مانده و جزییات این خرید و دستورالعمل آن همچنان با سوالات زیادی روبه‌رو است.

تجمع دامداران مقابل وزارت کشاورزی
از طرفی صبح روز گذشته جمعی از دامداران در مقابل وزارت جهادکشاورزی دست به تجمع زدند. روز گذشته جمعی از دامداران از استان‌های مختلف مقابل وزارت جهادکشاورزی تجمع کردند و خواستار دیدار با وزیر جهادکشاورزی و مسئولان مربوطه این وزارتخانه و رسیدگی به مطالباتشان شدند. درخواست آنها از دولت پیگیری‌ خرید حمایتی و تضمینی دام، خرید دام براساس بهای تمام شده آن، آزادسازی صادرات دام و تمکین به قوانین نظام جامع دامپروری است. آنها همچنین به ورشکستگی دامداران به دلیل افزایش هزینه‌ها، افزایش قیمت‌نهاده‌های دامی و علوفه و همچنین مشکلاتشان در تامین نهاده‌های مورد نیاز نیز اشاره کردند.