آورده آبی سیلاب‌ها معادل سه روز مصرف آب تهران بود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: بارش‌ها و سیلاب اخیر حدود ۱۰ میلیون مترمکعب یعنی معادل مصرف سه روز آب تهران به ذخایر آبی اضافه کرده است. محمدرضا بختیاری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به میانگین مصرف روزهای اخیر تهران که معادل سه میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب بوده است گفت: در پی بارش‌ها و سیلاب‌های اخیر این تصور نادرست در افکار عمومی شکل گرفته که آورد آبی سیلاب‌ها کمک زیادی به ذخایر و منابع آبی کرده است و این در حالی است که بخش عمده‌ این سیلاب‌ها در حوضه‌های آبریز نبوده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین ادامه داد: با آمادگی قبلی و تدابیر اندیشیده شده در چارچوب پدافند غیرعامل، حتی خروج ۱۲ساعته تصفیه‌خانه‌های شماره ۲ (کن) و هفتم تهران از مدار نیز هیچ خللی در آب‌رسانی به پایتخت ایجاد نکرد و از ۳۰ ساعت پیش از آغاز سیلاب، آماده مواجهه با این مشکل بودیم و حجم مخازن را به گونه‌ای تنظیم کردیم که هیچ مشکلی در روند تامین آب رخ ندهد. بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: سیاست‌گذاری و اجرای پروژه‌های آب‌رسانی در استان تهران بر مبنای پدافند غیرعامل و مدیریت بحران موجب پایداری شبکه با کم‌ترین میزان خسارت شد. براساس این گزارش سامانه بارشی «مونسون» با چاشنی گرمایش زمین و تغییر اقلیم، امسال به شکل کم‌سابقه‌ای موجب بارش های سهمگین در قسمت های وسیعی از کشور شده است.

 

راهبرد صنایع پتروشیمی قطع وابستگی کشور است

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبرد وزارت نفت و مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را قطع وابستگی به خارج از کشور عنوان کرد و گفت: این اقدام در چارچوب مقابله با تحریم‌، بومی‌سازی تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت پتروشیمی قابل تحقق است. به گزارش ایرنا، مرتضی شاه‌میرزایی بر کاهش وابستگی این صنعت به خارج از کشور تا پایان دولت سیزدهم تاکید کرد و ادامه‌ داد: تحریم‌ها با هدف اخلال در روند تولید محصول و آسیب به معیشت مردم اعمال می‌شود لذا باید با اقتدار در مقابل این بدخواهی دشمنان ایستادگی کرد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه بیش از ۵۰ سال از فعالیت صنعت پتروشیمی در ایران می‌گذرد گفت: با این وجود همچنان ۴۰ تا ۵۰ درصد این صنعت در حوزه تجهیزات به خارج از کشور وابسته است. شاه‌میرزایی با تاکید بر این نکته که باید تا پایان دولت سیزدهم شاهد بومی‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز در این صنعت باشیم اظهار داشت: این اولویت، به‌عنوان یک راهبرد اساسی صنعت پتروشیمی محسوب می‌شود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطر نشان‌ کرد: صنایع حوزه پتروشیمی، در صورتی اجازه سفارش خارجی خواهند داشت که ساخت تجهیزات برای واحدهای آنها توسط سازندگان تجهیزات داخلی زمان‌بر باشد. این مقام مسئول در وزارت نفت تاکید کرد: فروش محصولات نیمه خام در صنعت پتروشیمی به خط پایان رسیده است.

اتحادیه اروپا زمستان امسال درگیر بحران انرژی خواهد شد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که در زمستان پیش رو به احتمال زیاد گاز برخی مناطق در اروپا تمام خواهد شد. به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: به خاطر کمبود واردات گاز ممکن است، ذخایر گاز اتحادیه اروپا در زمستان پیش رو تمام شود. وی طی یادداشتی که در تارنمای خدمات دیپلماتیک اروپا اخیرا منتشر شد، نوشته که اروپا با یک طوفان تمام‌عیار مواجه است. قیمت حامل‌های انرژی بالاست، رشد اقتصادی پایین آمده و زمستان هم در حال رسیدن است. بورل تأکید کرد: یک نگرانی واقعی درباره آنکه آیا اروپا گاز کافی دارد و مردم این اتحادیه می‌توانند پول آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بپردازند، وجود دارد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در یادداشت خود زمستان آتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از لحاظ بحرانی بودن بسیار استثنایی توصیف کرد و هشدار داده که کشورهای اروپایی باید خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای قطع کامل صادرات گاز روسیه آماده کنند.

ساخت پتروپالایشگاه راه برون‌رفت از خام‌فروشی است
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه احداث پتروپالایشگاه نقدینگی‌های سرگردان را به‌سوی تولید هدایت می‌کند، گفت: احداث پتروپالایشگاه راه برون‌رفت از خام‌فروشی است. حسین حسین‌زاده در گفتگو با شانا، با بیان اینکه امروز دنیا به سمت ساخت پتروپالایشگاه می‌رود، زیرا این مهم یکی از راه‌های برون‌رفت از مشکلات مرتبط با خام‌فروشی و نیمه‌خام‌فروشی است، گفت: بدون‌شک احداث چنین پروژه‌هایی سبب می‌شود نقدینگی‌های سرگردان به تولید تزریق شوند. وی افزود: یکی از راه‌های دستیابی به توسعه در نفت، تأسیس پتروپالایشگاه‌هاست زیرا اگر پتروپالایشگاهی همچون ستاره خلیج فارس نبود اکنون واردکننده بنزین بودیم، از این رو ایجاد پتروپالایشگاه باید به‌عنوان سیاستی راهبردی از سوی همه دولت‌ها اجرایی شود. این نماینده مجلس اعلام کرد: مجلس با تصویب قانون احداث پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌ها نوع نگاه خود را به این مهم مشخص کرده، همچنین یکی از برنامه‌های وزیر نفت ایجاد پتروپالایشگاه‌هاست که در حال اجراست. این برنامه‌ها در کنار افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی‌ها، کاهش و حتی توقف خام‌فروشی را به همراه دارد.

گرد و غبار ها به شمال غرب کشور می رسد؛

گروه انرژی: ترکیه مدت‌هاست که سد سازی بر رود‌های دجله و فرات را آغاز کرده است؛ این رود‌ها علاوه بر تامین بخشی از منابع آبی کشور ما، منابع آبی کشور‌های عراق و سوریه را نیز تامین می‌کنند. این کشور پروژه‌های ابر آبی دیگری را در دستور کار دارد که چنانچه این طرح‌ها متوقف نشود، می‌تواند بروز ریزگرد‌ها در ایران، سوریه و عراق را تشدید کند و همچنین موجب بروز بحران‌های آبی جدی در کشورمان شود. حالا ام به نظر می رسد که این سد سازی ها قرار است به رودخانه ارس نیز کشیده شود؛ اتفاقی که در صورت عملی شدن موجب تشدید تبعات زیست محیطی در منطقه بویژه برای ایران خواهد شد.
طبق آخرین آمارها، کل مساحت کانون‌های داخلی گرد و غبار ۳۵ میلیون هکتار و مقدار غبارخیزی آن ۴ میلیون تن برآورد شده است (در مقابل ۲۷۰ میلیون هکتار مساحت و ۱۷۴ میلیون تن غبارخیزی کانون‌های خارجی)؛ یعنی وسعت کانون‌های گرد و غبار خارجی ۸ برابر کل وسعت کانون‌های داخلی، شدت غبارخیزی کانون‌های گرد و غبار خارجی ۴.۵ برابر شدت غبارخیزی کانون‌های داخلی و مقدار غبارخیزی کانون‌های خارجی ۳۵ برابر مقدار غبارخیزی کانون‌های داخلی است.
کشور‌های همسایه مانند ترکیه، ترکمنستان، سوریه، عراق، افغانستان، امارات و عربستان هر کدام با طرق ختلف کشور ما را متاثر می‌سازند، در کنار این‌ها، سدسازی‌های ترکیه نیز بر مساحت، میزان و شدت این کانون‌های گرد و غبار که کل منطقه خصوصا ایران را متاثر می‌کند، افزوده است. در این میان رودخانه مرزی ارس از کوه‌های مین‌گول‌داغ در جنوب شهر ارض‌روم ترکیه سرچشمه گرفته سپس وارد جنوب قارص شده و به کوه‌های آرارات بزرگ رسیده و پس از عبور از این منطقه وارد جلگه ایروان در جمهوری ارمنستان می‌شود. این رودخانه در ادامه مسیر به رودخانه آرپاچای متصل و در نهایت در مرز مشترک ایران با جمهوری ارمنستان و آذربایجان جریان پیدا می‌کند.

ویژگی های حوزه آبریز ارس
بیش از نیمی از طول رودخانه ارس تقریباً معادل 1080 کیلومتری آن تا دریای خزر در مرز سه کشور ایران، ارمنستان و آذربایجان واقع شده است. حوضه آبریز رودخانه ارس حدود 102000کیلومتر مربع مساحت دارد، از این مقدار به‌طور تقریبی 40 درصد در خاک ایران، 40درصد در خاک جمهوری آذربایجان و در حدود 20 درصد نیز در خاک ترکیه واقع شده است. با این حال طبق اعلام وزیر نیرو؛ در سفر اخیر رئیس‌جمهور ترکیه به تهران، توافقاتی بین روسای جمهور ایران و ترکیه برای رفع نگرانی‌های ایران از اقدامات بالادست حوضه آبریز ارس حاصل شده است. فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب هم درباره دستاوردهای مذاکره و توافق مقامات دو کشور بر سر این موضع پیش از این گفته بود که ساخت و ساز ترکیه در حوزه ارس ورودی آب به ایران را کاهش داده و کشور ما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، در سفر اخیر اردوغان به ایران چارچوب‌ها بررسی شد اکنون فضای همکاری بین دو کشور وجود دارد و قول دادند که کمیته فنی فعال شود. با این حال به نظر می رسد که با توجه به تبعات گسترده‌ای که دیر یا زود کشور ما را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد لزوم یک دیپلماسی فعال و بدون اهمال‌کاری را می‌طلبد تا روزی شاهد حذف ارس از نقشه ایران و فراگیری ریزگرد از شمال تا جنوب کشور نباشیم.

تبعات منفی سدسازی روی ارس
در همین ارتباط هدایت فهمی، مدیرکل سابق دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو در گفتگو با ایلنا گفت: ترکیه علاوه بر اجرای پروژه گاپ روی دجله و فرات طرح بزرگ دیگری به نام داپ را روی سرشاخه های ارس در دست اجرا دارد، طبیعی است وقتی اقدامات سدسازی و ذخیره آب در بالادست این حوزه انجام شود آب کمتری وارد ارس می‌شود و کشورهای حاشیه ارس و از جمله ایران را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. وی افزود: بسیاری از مناطق شمال غربی کشور از این رودخانه آبیاری می‌شوند، بدون تردید سدسازی روی ارس تبعات منفی خواهد داشت، آب به لحاظ کمیت کاهش پیدا خواهد کرد علاوه بر این به دلیل حجم عظیم آلاینده‌های صنعتی و فاضلاب‌های ورودی کیفیت آب هم به شدت دچار نقصان می‌شود، بنابراین هم از نظر کمی و هم کیفی تبعات منفی برای کشور ما خواهد داشت.

ضرورت دیپلماسی فعال
مدیرکل سابق دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر اینکه ضروری است دستگاه دیپلماسی کشور در این حوزه فعال شود، اظهار داشت: کنوانسیون بین‌المللی 1997 دو اصل خیلی مهم دارد یکی اصل رعایت انصاف در تقسیم آب و دیگری عدم اضرار به طرف‌های دیگر، بر این اساس باید شورای برنامه‌ریزی و یا کمیسیون مشترک حوزه مشترک ارس و کشورهای منطقه را ایجاد کنیم و یک تفاهم به نفع طرفین بوجود آید.

رئیس سازمان هواپیمایی با اعلام اینکه در صدد بستن سایت‌های غیرمجاز فروش بلیت هستیم از مردم خواست برای تهیه بلیت به سایت شرکت‌های هواپیمایی و یا مراکز فروش مورد تایید این سازمان مراجعه کنند. به گزارش سازمان هواپیمایی کشوری، محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از نظارت این سازمان بر روی قیمت‌های بلیت هواپیما اشاره کرد و گفت: بلیت‌های فروخته شده توسط ایرلاین‌ها بر اساس نرخ‌های مصوب بر روی سایت سازمان و انجمن شرکت‌های هواپیمایی به فروش می‌رسد و برخی از تخلفات توسط سایت‌های فروش غیررسمی انجام می‌شود. وی با بیان اینکه سازمان هواپیمایی کشوری در صدد بستن سایت‌های غیرمجاز فروش بلیت است، افزود: با سایت‌های غیرمجاز که نسبت به فروش بلیت خارج از نرخ مصوب اقدام کنند برخورد قاطع صورت خواهد گرفت تا به‌زودی از صحنه فروش بلیت حذف شوند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: وزیر راه نباید از عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات گلایه داشته باشد چراکه در قانون جهش تولید مسکن برای عدم همکاری بانک‌ها جریمه در نظر گرفته شده و وزارت راه باید از بانک‌ها مستنکف به قوه قضاییه شکایت کند. محمدرضا رضائی کوچی گفت: در مجلس هشتم برای ساخت مسکن مهر 50 هزار میلیارد تومان خط اعتباری پیش بینی کردیم و در شرایط کنونی باید مبالغی بیش از این برای طرح نهضت ملی در نظر بگیریم. اگر منابع مالی مورد نیاز برای ساخت 4 میلیون واحد مسکونی متناسب با حجم این پروژه عظیم نباشد، شروع کار و تحقق اهداف غیرممکن خواهد بود؛ ضمن اینکه ساخت این تعداد واحد مسکونی به تنهایی از عهده وزارت راه وشهرسازی بر نمی‌آید و تمامی دستگاه‌ها باید همکاری کنند.

ممنوعیت اتوبوس دربستی
برای جابه‌جایی زائران اربعین
مدیرکل دفتر مسافر سازمان راهداری گفت: سرویس‌های دربستی در ایام اربعین ممنوع اعلام شده‌است و بلیت هم با نرخ مصوب به فروش می‌رسد. داریوش باقرجوان در گفتگو با ایلنا درباره تهمیدات و هماهنگی‌های انجام شده برای تامین ناوگان حمل و نقل عمومی جهت جابه جایی زائران عتبات عالیات در دهه اول محرم و ایام اربعین اظهار داشت: برنامه جابه‌‌جایی زائران حسینی از روزهای قبل از عرفه آغاز شده و تردد زائران از ابتدای دهه اول محرم تا پایان تاسوعا و عاشورا افزایش پیدا می‌کند اما اوج تردد زائران حسینی در ایام اربعین است. وی با بیان اینکه حدود 90 درصد از جابه جایی زائران در ایام اربعین از طریق حمل و نقل جاده‌ای صورت می‌گیرد که شامل ناوگان شخصی و ناوگان عمومی می‌شود، گفت: جابه جایی زائران به مرزهای 5گانه اربعین و بالعکس طبق برنامه‌ریزی‌ها انجام شده از دهم ماه صفر شروع و تا 25 این ماه ( 16 شهریورماه تا 31 شهریورماه ) ادامه پیدا می‌کند و زائران از اقصی نقاط کشور به سمت مرزهای اربعین جابه جا خواهند شد و ناوگان جاده‌ای همچنین برای ورود زائران به کشور آماده هستند.

بهره‌برداری از ۱۵۰ کیلومتر مسیر ریلی زاهدان-خاش در هفته دولت
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل از بهره‌برداری مسیر ریلی زاهدان-خاش به طول ۱۵۰ کیلومتر در هفته دولت خبر داد. به گزارش وزارت راه و شهرسازی، خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل درخصوص راه‌آهن چابهار-زاهدان اظهار داشت: این پروژه با تاکید وزیر راه و شهرسازی در دو فاز انجام شده و در حال انجام است. فاز نخست اتصال چابهار به شبکه ریلی است که با این کار بخش عمده مشکلات موجود حل خواهد شد. پیشرفت فیزیکی این بخش از پروژه به طول ۶۳۰ کیلومتر ۶۰ درصد است و با دستور رییس‌جمهوری از صندوق توسعه ملی کار سرعت گرفته است. با این حال برای اتمام این پروژه به حدود ۲۰۰ میلیون دلار دیگر سرمایه نیاز است.

بررسی های میدانی نشان می‌دهد؛

گروه راه و مسکن: مصوبه تعیین سقف و تمدید خودکار قراردادهای اجاره برای سومین سال پیاپی تمدید شده است، اما برخی شهروندان اجاره‌نشین می‌گویند که بدون لحاظ مصوبه ستاد کرونا حکم تخلیه مسکن برایشان صادر می‌شود. در حال حاضر گزارش‌هایی از برخی مستاجران می‌رسد که نشان می‌دهد شوراهای حل اختلاف، خارج از استثنائات ۹گانه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تعیین سقف مجاز ۲۵ درصد اجاره بها و تمدید خودکار قراردادهای اجاره، دستور تخلیه صادر می‌کنند.
روز ۲۸ خردادماه امسال سران قوا در نشست خود طرح تعیین سقف مجاز سالیانه اجاره بها در تهران و کلانشهرها به میزان ۲۵ درصد و سایر شهرها به میزان ۲۰ درصد را به تصویب رساندند. این قانون در راستای طرح وزارت راه و شهرسازی به منظور حمایت از اقشار اجاره‌نشین به تصویب رسید و در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز اجرا شد. البته طرح تعیین سقف برای اجاره بها دارای استثنائات نه‌گانه‌ای است که به طور خلاصه شامل عدم پرداخت مابه‌التفاوت اجاره بها توسط مستاجر، قبول نداشتن سقف تعیین شده‌ی دولت، پرداخت نکردن اجاره بها، رفتار خلاف عرف، تغییر کاربری، عدم پرداخت هزینه‌های شارژ، نیاز مالک و افراد تحت تکفل وی به واحد مسکونی، فروش خانه و تخریب به منظور ساخت و ساز می‌شود.
با این حال ظاهرا مصوبات ستاد ملی کرونا در پیچ و خم برخی شعبات مورد بی‌مهری قرار می‌گیرد. این در حالی است که بازار مسکن روزهای پرنوسانی را سپری می‌کند. بر اساس اعلام بانک مرکزی، تیرماه امسال میانگین قیمت هر متر خانه در تهران به ۴۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است. نرخ رشد سالیانه اجاره بها در تهران نیز ۴۷ درصد و در کل کشور ۵۲ درصد بود. آمار و ارقام توضیح می‌دهد که ظاهرا دستورالعمل و بخشنامه‌ی حد مجاز ۲۵ درصد چندان جدی گرفته نمی‌شود. اخیرا گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده در تیر ١۴٠١ را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، در ماهی که گذشت، روند تورم نقطه‌ای در بازار اجاره مسکن، در سطح کشور و مناطق شهری و روستایی کاهشی و تورم ماهانه و سالانه افزایشی بود.
مرکز آمار اخیرا گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده در تیر ١۴٠١ را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، در ماهی که گذشت، روند تورم نقطه‌ای در بازار اجاره مسکن، در سطح کشور و مناطق شهری و روستایی کاهشی و تورم ماهانه و سالانه افزایشی بود. در خرداد اما تورم ماهانه برای خانوارها در سطح کشور و مناطق شهری کاهشی و نرخ تورم نقطه‌ای و سالانه آن افزایشی بود. هر سه نرخ تورم برای خانوارهای مناطق روستایی صعودی به ثبت رسیده بود. گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که نرخ تورم ماهانه بخش اجاره مسکن (درصد تغییر عدد شاخص قیمت در ماه جاری نسبت به عدد شاخص ماه قبل آن)، در ماه تیر ۱۴۰۱، افزایشی بوده است. این رقم در آخرین گزارش مرکز آمار، ۳،۸ درصد ثبت شده، در حالی که در خرداد ۲،۳ درصد بوده است. مقایسه دو عدد، افزایش ۶۵،۲۲ درصدی را در تورم ماهانه، نشان می‌دهد. در حالی که این شاخص در ماه خرداد نسبت به اردیبهشت هشت درصد کاهش یافته بود.
اما نرخ تورم نقطه‌ای (درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل)، در چهارمین ماه سال جاری، ۳۱،۴ درصد بوده است. این رقم در خرداد ۳۱،۷ درصد اعلام شد. مقاسه دو عدد، کاهش ۰،۹۵ درصدی را در نرخ تورم نقطه‌ای بخش اجاره مسکن نشان می‌دهد. این شاخص در ماه خرداد نسبت به اردیبهشت ۴،۲۸ درصد افزایش یافته بود. همچنین، نرخ تورم سالانه، نیز شاخص مهمی در بررسی تحولات بازار اجاره مسکن محسوب می‌شود.
این رقم، گویای درصد تغییر در میانگین اعداد شاخص قیمت، در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به شاخص دوره مشابه سال قبل است. نرخ تورم سالانه این بخش، در تیر سال ۱۴۰۱ به ۲۷،۹ رسید.

گروه راه و مسکن: وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت خانه های طرح نهضت ملی مسکن همکاری نمی‌کنند، گفت: اگر تسهیلات حوزه مسکن به موقع پرداخت نشود، در انجام تعهدات برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در چهار سال با مشکل مواجه می‌شویم. به گزارش خانه ملت، رستم قاسمی درخصوص آخرین وضعیت تامین مالی قانون جهش تولید و تامین مسکن، گفت: طرح نهضت ملی مسکن یکی از مهمترین موضوعات کشور بوده که نه تنها محدود به یک وزارتخانه نمی‌شود بلکه فراقوه‌ای است. وی پرداخت تسهیلات را یکی از چالش‌های ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن دانست و گفت: در قانون پیش بینی شده 20 درصد منابع تسهیلاتی بانک‌ها به حوزه مسکن اختصاص پیدا کند در حالی که بانک‌ها همکاری لازم را ندارد. وی ادامه داد: اگر تسهیلات حوزه مسکن به موقع پرداخت نشود، در انجام تعهدات خودمان را در ساخت 4 میلیون واحد مسکونی در چهار سال با مشکل مواجه می‌شویم. امیدوارم با رفع موانع تعهد دولت برای ساخت مسکن که دغدغه رئیس جمهور است، بر طرف شود.
قاسمی اظهار کرد: رئیس جمهور با توجه به دغدغه ای که برای ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن دارند به وزارت راه و شهرسازی آمده و گزارشات را بررسی کردند. رئیس جمهور تاکید کرد که حتما تعهدات دولت برای ساخت واحدهای مسکونی باید عملی شود. وزیر راه و شهرسازی درخصوص تامین زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن عنوان کرد: 3 میلیون 200 هزار واحد مسکنی در شهرها و 800 هزار واحد مسکونی در روستا مطابق با طرح نهضت مسکن ساخته خواهد شد در همین راستا برای حدود یک میلیون و 500 هزار زمین تامین شده و هم اکنون در حال بارگزاری هستند. همچنین زمین مورد نیاز برای یک میلیون و 400 هزار واحد مسکونی در حال تغییر کار بری در شورای برنامه ریزی استان و شورای عالی شهرسازی است که باید تا پایان شهریور ماه انجام شود. مسئله تامین زمین برای 3 میلیون 200 هزار واحدمسکونی شهری تا چند ماه آینده به پایان خواهد رسید.