۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار می‌شود

معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه تا پیک تابستان سال آینده ۶۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده خواهد شد، گفت: در یکسال اخیر متوسط افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی حدود سه برابر سال‌های گذشته بوده است. به گزارش ایسنا، امیر دودابی‌نژاد امروز در برنامه‌ای تلویزیونی با بیان اینکه شرکت برق حرارتی وظیفه راهبری تولید و توسعه ظرفیت تولید برق حرارتی کشور را بر عهده دارد، افزود: تابستان سال گذشته به لحاظ تامین برق با دشواری فراوانی مواجه بوده و همین امر منجر به بروز خاموشی‌های متعدد در نقاط مختلف کشور شده بود. بدین منظور از شهریورماه سال گذشته برنامه‌ریزی منسجمی برای عبور موفق از پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفت. وی با اشاره به اینکه امسال به لحاظ گرمای هوا و خشکسالی‌ با شرایط دشواری روبه‌رو بوده‌ایم، ادامه داد: در سال جاری متوسط وزنی دمای هوا نسبت به سال گذشته یک‌ویک‌دهم درجه بیشتر بوده و میزان بارش‌ها نیز نسبت به مدت متوسط بلندمدت ۱۷ درصد کاهش یافته است. دودابی‌نژاد اضافه کرد: همین امر منجر شده بود تا میزان تولید برق نیروگاه‌های برقابی روند نزولی گرفته و با افت سطح آب‌های زیرزمینی میزان مصرف برق بخش کشاورزی برای استحصال آب افزایش یاید که تمامی این مسائل منجر به تشدید ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی تولید و مصرف برق سال گذشته شده بود.

 

وضعیت دریاچه ارومیه از سال ٩٤ بهتر است

سخنگوی صنعت آب ضمن رد شایعاتی مبنی بر خشک شدن دریاچه ارومیه اظهار کرد: در مهرماه سال ۱۳۹۴ تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۴ بود، اما اکنون این عدد به ۱۲۷۰.۱۸ رسیده که این نشان دهنده افزایش تراز دریاچه ارومیه است. به گزارش ایسنا، فیروز قاسم‌زاده امروز در نشست خبری با بیان این‌که مساحت دریاچه ارومیه ۱۰۰۰ کیلومتر بوده در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۴ حدود ۷۰۰ کیلومتر بوده است، اظهار کرد: حجم آب دریاچه اکنون به یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون متر مکعب رسیده در حالی که در سال ۱۳۹۴ این عدد یک میلیارد متر مکعب بوده است. وی با تاکید بر اینکه اکنون نگرانی‌هایی بابت دریاچه ارومیه وجود دارد چرا که شرایط تغییرات اقلیمی، مصارف و تلفات همچنین افزایش دما و کاهش بارندگی‌ها ادامه پیدا کرده است، تصریح کرد: امیدواریم در زمستان در نوار غربی بارش‌های خوبی را شاهد باشیم تا به افزایش سطح آب دریاچه کمک کند. سخنگوی صنعت آب با بیان این‌که اقدامات ستاد احیاء همچنان تداوم دارد گفت: تکالیف وزارت نیرو در ستاد دریاچه ارومیه مشخص شده، در بخش رهاسازی نقدهایی به وزارت نیرو مطرح می‌شود اما باید توجه داشت که اولویت ما تامین آب شرب است. وی ادامه داد: سدها می‌بایست در فصل پاییز آب شرب را تامین کند، لذا پس از رهاسازی آب به دریاچه اگر با آب شرب مواجه شویم اولویت را تامین آب شرب قرار می‌دهیم.

تقویت همکاری‌ انرژی
جمهوری‌های شوروی سابق
جمهوری آذربایجان و ازبکستان برای دور زدن مسیرهای تجاری روسیه، همکاری‌های دو جانبه را تحکیم می‌کنند. به گزارش ایسنا، جنگ روسیه در اوکراین، باعث شده است کشورهای آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان، پیمان‌های همکاری محکم‌تری منعقد کرده و مسیرهای تجاری جدیدی را ایجاد کنند که روسیه تحت تحریم غرب را دور می‌زنند. اکنون ازبکستان و جمهوری آذربایجان یک توافق تاریخی برای تقویت همکاری بخش انرژی امضا کرده‌اند که نشان می‌دهد حرکت این کشورها برای یکپارچگی بیشتر، قوت بیشتری پیدا کرده است. وزارت انرژی ازبکستان و جمهوری آذربایجان ۲۹ اوت نقشه راهی را امضا کردند که اهداف آنها را تشریح می‌کند و رسیدن به آنها تا پایان سال ۲۰۲۳ را هدف گذاری کرده است. این دو کشور پروژه‌های مشترک در بخش نفت و گاز، پتروشیمی و انرژی تجدیدپذیر را دنبال خواهند کرد و با یکدیگر برای جذب سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های انرژی شامل بخشهای برق و گاز طبیعی همکاری خواهند کرد و بهترین شیوه برای ساخت نیروگاه‌های حرارتی را به اشتراک می‌گذارند. این همکاری به ازبکستان برای به‌سازی بخش نیروی خود که زیرساخت فرسوده آن، عامل قطعی‌های مکرر برق است، کمک خواهد کرد. ازبکستان و جمهوری آذربایجان همچنین از دانش و تجربه یکدیگر در خصوص آزادسازی بازارهای انرژی و خصوصی سازی استفاده خواهند کرد. این اولویت دیگری برای تاشکند است که تلاش می‌کند حضور دولت در این صنعت را برای جذب سرمایه‌گذاری و کارآمدی بیشتر آن، کاهش دهد.

اروپا برای بحران برق مقصر است
وزیر امور خارجه سابق اتریش طی اظهاراتی تأکید کرد که بحران صنعت برق در سراسر اروپا از سال ۲۰۲۱ آغاز شده و توسط خود سیاست گذاران این قاره ایجاد شده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، کارین کنایسل، وزیر امور خارجه سابق اتریش، طی اظهاراتی تأکید کرد که بحران صنعت برق در سراسر اروپا از سال 2021 آغاز شده و توسط خود سیاست گذاران این قاره ایجاد شده است. وی روز شنبه در مصاحبه با خبرگزاری روسی تاس گفت: ما حتی قبل از شروع بحران گاز (در اروپا) در صنعت برق با بحران مواجه بودیم. کنایسل افزود: این نتیجه آزادسازی (بازار برق اروپا) طی 15 تا 18 سال گذشته است و ما از آوریل 2021 تا کنون بیش از یک سال است که این وضعیت را تجربه می‌کنیم.

«تجارت» بررسی کرد

گروه انرژی: خانوارهای اروپایی زمستان امسال از حداقل ۳۷۶ میلیارد یورو (۳۷۵ میلیارد دلار) کمک دولتی در برابر قبض‌های سنگین نیرو بهره مند می‌شوند، اما همچنان این احتمال وجود دارد که هزینه مذکور، کافی نباشد. به گزارش «تجارت»، راه‌کارهای مختلف در برابر کاهش عرضه گاز طبیعی از سوی روسیه، ممکن است علاج‌های موقتی باشند زیرا قیمت عمده فروشی همچنان بسیار بالاتر از میانگین تاریخی می‌ماند. طبق برآورد شرکت مشاوره VaasaETT، در اوت، میانگین قیمت عرضه شده به مشتریان داخلی در بزرگترین کشورهای اروپایی، برای برق ۶۷ درصد و برای گاز ۱۱۴ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود. فیلیپ لوئیس، مدیرعامل این شرکت فنلاندی می‌گوید: اگر نمی‌توانید قیمت عمده فروشی را کنترل کنید، تنها کاری که از دستان برمی‌آید، دادن پول است. تنها کاری که مصرف‌کنندگان می‌توانند واقعا انجام دهند، صرفه‌جویی در انرژی است.زمستان امسال در کل اروپا سخت خواهد بود. انگلیس که بالاترین هزینه‌های برق را در اروپا دارد، زمستان امسال شاهد صعود ۱۷۸ درصدی قبوض خواهد بود. هلند که بالاترین تعرفه گاز را دارد، هم شاهد افزایش سه رقمی هزینه‌های بوده است. بر اساس تصمیمات اعلام شده و آمار اندیشکده بروژل، مجموع هزینه دولت‌های اروپایی به حدود ۴۰۰ میلیارد دلار نزدیک شده است. اگر مداخله در بازار اتحادیه اروپا برای دولت‌ها، درآمد زیادی به همراه داشته باشد، این هزینه احتمالا افزایش پیدا می‌کند. پایگاه خبری بلومبرگ در گزارشی به بررسی تدابیر پیش بینی شده در کشورهای اروپایی پرداخته است:

انگلیس
اکثر خانوارها با توجه به افزایش سقف تعرفه برق، از اول اکتبر شاهد سه برابر شدن قیمت برق در مقایسه با زمستان سال گذشته خواهند بود. شرکت‌های برق خصوصی هستند و حدود ۳۰ شرکت پس از این که قیمت عمده فروشی بالاتر از سقف تعرفه قبلی رگولاتور انگلیس شد، ورشکسته شدند. دولت ۴۰۰ پوند (۴۶۱ دلار) برای قبوض خانوار پرداخت می‌کنند و حمایت بیشتر برای اقشار ضعیف را وعده داده است اما لیز تراس، نخست وزیر جدید انگلیس، تحت فشار قرار دارد تا اقدامات بیشتری انجام دهد. نخست وزیر جدید انگلیس با تدابیری که حداکثر ۱۰۰ میلیارد پوند (۱۱۵ میلیارد دلار) هزینه برمی‌دارند، افزایش قبوض انرژی مصرف کنندگان را برای مدت دو سال محدود کرد.
آلمان
در آلمان که در مرکز بحران انرژی اروپا قرار گرفته، خانوارها افزایش ۱۸۵ درصدی قبوض اوت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را تجربه کردند. دولت پس از سه برابر کردن بسته کمکی در چهارم سپتامبر، ۹۵ میلیارد یورو کمک فراهم می‌کند. تدابیر، شامل محدود کردن و توزیع مجدد سود شرکت‌های انرژی، پرداخت پول بیشتر به خانواده‌ها، سالمندان و بیکارها و اقداماتی برای محدود کردن روند افزایش قیمت‌هاست.

فرانسه
دولت فرانسه افزایش قیمت برق برای خانوارها را که برای گرمایش بیشتر برق مصرف می‌کنند نه گاز، فریز و محدود کرده است. قیمت گاز تنظیم شده که از سوی شرکت اِنژی عرضه می‌شود، در اکتبر سال ۲۰۲۱، فریز و با یارانه‌های دولتی تامین شد در غیر این صورت قیمت‌ها دو برابر می‌شدند. سقف چهار درصدی در فوریه برای افزایش قیمت برق برای خانوارها و کسب و کارهای کوچک از سوی شرکت برق فرانسه تعیین شد. برق حدود سه چهارم شهروندان فرانسه توسط شرکت برق فرانسه و اِنژی تامین می‌شود.

ایتالیا
یک خانوار معمولی با افزایش ۹۱ درصدی قیمت برق و افزایش ۷۱ درصدی قیمت گاز در سال مالی منتهی به اکتبر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، روبروست. هیچ محدودیتی روی قبوض تامین‌کنندگان که بسیاری از آنها در ماه‌های اخیر دچار فروپاشی شده‌اند، وجود ندارد. هزینه‌های انرژی، مسئله اصلی در انتخابات ۲۵ سپتامبر خواهد بود. دولت ماریو دراگی تا آوریل، تغییر شرایط قرارداد بعضی از مشتریان را ممنوع کرده است.

هلند
گفته می‌شود دولت هلند سرگرم کار روی طرحی برای کسب حداکثر ۱۶ میلیارد یورو و کاستن از فشار بر شهروندان است. هیچ سقفی روی قبوض خانوار وجود ندارد و حدود ۹۰ درصد از مشتریان، قراردادهای مختلفی دارند و شرکت‌های تامین نیرو، خصوصی هستند. طبق گزارش روزنامه هلندی ان آر سی، یک قرارداد یک ساله استاندارد شرکت Essent NV و Vattenfall AB، از ۲۰۰۰ یورو در سال گذشته، به ۵۰۰۰ یورو در اوت صعود کرد. برنامه دولت، حداقل دستمزد را به میزان ۱۰ درصد افزایش داده، مالیات نیرو را کاهش داده، یارانه‌هایی را برای خانوارهای کم درآمد اختصاص داده و مالیات بر درآمد اضافی استخراج کنندگان سوختهای فسیلی، وضع می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ضرورت افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای و ایجاد آمادگی کامل ناوگان حمل‌ونقل کشور، بر بازگشت هر چه سریع‌تر زائران به کشور به‌دلیل محدودیت‌های زیرساختی عراق تاکید کرد. به گزارش ایسنا، هشتمین جلسه ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور معاونان وزیر و سایر مدیران وزارت راه و شهرسازی، به‌منظور اتخاذ تصمیمات برای تسهیل جابجایی مسافران اربعین باتوجه به ازدحام ورود زائرین به مرزها و ترافیک سنگین وسایل نقلیه در محورهای مواصلاتی به پایانه‌های مرزی در محل این وزارتخانه برگزار شد. در ابتدای جلسه، معاونین وزارت‌خانه و مدیران عامل شرکت‌های تابعه گزارشی از عملکرد زیرمجموعه خود برای انتقال مسافران در شیوه‌های مختلف، وضعیت تردد در شبکه راه‌ها و همچنین تردد از مرزها، فرودگاه‌ها و پایانه‌های مسافری جاده‌ای و ریلی ارائه کردند.

مدیرعامل هلدینگ راه‌ و شهرسازی قرارگاه خاتم‌الانبیاء گفت: پروژه راه‌آهن لرستان برای اتصال به خرم‌آباد به اعتبار ۴۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد که با تمدید سه ساله باید به یک منبع مالی مطمئن وصل شود. رضا رحمانی، در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- اندیشمک با اشاره به جدیت استاندار لرستان برای تحقق این پروژه، اظهار کرد: هلدینگ راه‌ و شهرسازی سهم ۴۰ درصدی را در کل کشور برای احداث راه‌آهن دارد. وی افزود: ما احاطه خوبی بر محورهای مواصلاتی کشور داریم و تصور نمی‌کردیم که پروژه راه‌آهن لرستان به‌سرعت در اولویت وزارت راه‌وشهرسازی قرار بگیرد. مدیرعامل هلدینگ راه‌وشهرسازی قرارگاه خاتم‌الانبیاء با اشاره به تلاش‌های زیاد برای اجرایی‌شدن پروژه راه‌آهن لرستان، عنوان کرد: این پروژه از دستور ویژه رئیس‌جمهور برای اجرایی‌ شدن برخوردار است.

امضای توافقنامه ترانزیتی
افغانستان با سه کشور
اداره خط آهن طالبان گفته است که بر مبنای توافقنامه‌ای که با چین و کشور‌های ازبکستان و قرقیزستان به امضا رسیده، قرار است انتقال اموال صادراتی و وارداتی افغانستان با استفاده از خط آهن از مسیر این کشور‌ها صورت بگیرد. به گزارش ایلنا از صدای افغان (آوا)؛ اداره خط آهن امارت اسلامی در بیانیه‌ای گفته که این اداره با ادارات خط آهن چین، ازبکستان و قرقیزستان برای ایجاد کریدور اقتصادی مشترک توافقنامه‌ای را امضا کرده است. در بیانیه این اداره گفته شده است که اجرای این توافقنامه باعث افزایش عواید و کاهش قیمت اموال وارداتی خواهد شد و همچنین زمینه اشتغال هزاران نفر را در افغانستان فراهم می‌کند. خبرگزاری دولتی باختر هم گزارش داده که این توافقنامه در پایان نشست دو روزه تاشکند، پایتخت ازبکستان به امضا رسیده است. بر اساس گزارش این خبرگزاری، پس از اجرای این توافقنامه، اموال تجاری که پیش از این طی دو ماه از چین به افغانستان و بالعکس می‌رسید به مدت زمانی دو هفته کاهش خواهد یافت. افغانستان علی‌رغم این که فاقد شبکه خط آهن است اما به طور محدود به شبکه راه آهن برخی از کشورها از جمله ترکمنستان، ازبکستان و ایران متصل است.

تعهد ساخت ۶۰۰ هزار واحد مسکونی
استاندار تهران گفت: به فرمانداران و شهرداران تاکید شده است، تا جلسات را به صورت مستمر برگزار کنند تا تعهد ۶۰۰ هزار واحدی ساخت مسکن در استان تهران طی ۴ سال محقق شود. به گزارش مهر، محسن منصوری ظهر یکشنبه در جلسه ستاد مسکن استان تهران که با حضور فرمانداران، شهرداران و رؤسای دستگاه‌ها برگزار شد، طی سخنانی گفت: تعهد اجرای مسکن در شهرها به شهرداران سپرده شده و مقرر شده بود، شهرداران اراضی مناسب را به ستاد مسکن استان تهران ارجاع دهند، البته قدری از برنامه زمانبندی عقب هستیم که تسریع این مسئله مورد تاکید قرار گرفت. وی با بیان اینکه شهرداری‌ها تعهد کرده بودند، برای ۱۳۰ هزار واحد کارسازی انجام دهند، گفت: در فاز اول ساخت ۵۵ هزار واحد در دستورکار قرار گرفته، زمین‌ها شناسایی شده و فرآیند اجرایی باید تسریع شود، کلید حل مشکل مسکن در استان تهران، زمین است.

«تجارت» اختلالات جدید در پروژه مسکن‌سازی را بررسی کرد

گروه راه و مسکن: رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: در هر مرحله از فراخوان واریز وجه توسط متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن با ریزش افراد بیشتری مواجه می‌شویم که پیشنهاد می‌دهیم وزارت راه و شهرسازی برخی شروط پنج‌گانه را حذف کند تا افراد غیر واجد شرایطی که توانایی مالی دارند بتوانند ثبت نام کنند و پروژه‌ها دچار رکود نشود. ایرج رهبر اظهار کرد: به تدریج مشکلاتی درخصوص منابع مالی، آورده متقاضیان و هزینه‌های ساخت در طرح نهضت ملی مسکن به وجود آمده که پروژه‌ها را دچار اختلال کرده است. امیدواریم با تغییر معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و آمدن آقای هادی عباسی این موانع رفع شود. با توجه به آخرین قیمت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن که چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام شده، اگر بعضی واحدها با همین نرخ به دست متقاضیان برسد قیمت یک واحد ۶۰ متری این پروژه ۲۸۲ میلیون تومان خواهد بود؛ البته برخی سازندگان مدعی هستند که به دلیل رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی قیمت هر متر به حدود ۸ میلیون تومان رسیده که در آن صورت نیز یک آپارتمان ۶۰ متری نهضت مسکن ۴۸۰ میلیون تومان هزینه خواهد داشت که بخش قابل توجهی از آن وام بانکی است. متوسط قیمت یک آپارتمان ۵۰ متری در بازار مسکن شهر تهران بر اساس اعلام مرکز آمار در تیرماه امسال به ۲ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان رسیده و این در حالی است که قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن با نرخ اعلامی دولت یعنی متری ۴.۷ میلیون تومان ۲۸۲ میلیون و با قیمت متری ۸ میلیون تومان مدنظر سازندگان ۴۸۰ میلیون تومان قیمت دارد که حدود یک پنجم نرخ‌های بازار مسکن پایتخت است. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در مرحله اول طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید ساخت ۱۰۰ هزار واحد را آغاز کردیم که بخشی از آن فعال‌سازی مسکن مهر نیمه کاره به عنوان سرمایه‌های ملی است؛ بسته ۱۰۰ هزار واحدی دوم را نیز تا پایان شهریورماه آغاز می‌کنیم. علیرضا جعفری اظهار کرد: برای آغاز عملیات اجرایی مرحله‌ی دوم بسته‌ی ۱۰۰ هزار واحدی طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید جلسات کارشناسی برگزار شده است. برنامه ما این است که بتوانیم در هر فصل کلنگ‌زنی ۱۰۰ هزار واحد را انجام دهیم. وی خاطرنشان کرد: ۱۰۰ هزار واحد اولیه در فصل بهار شروع شد که الحمدالله کارهای آن پیش می‌رود و در بحث آماده‌سازی زمین بالای ۵۵ درصد پیشرفت دارد. معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در خصوص عملیات اجرایی ۱۰۰ هزار واحد اولیه طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید دو رویکرد را دنبال می‌کنیم افزود: یک نگاه مربوط به تکمیل پروژه‌های مسکن مهر فاقد متقاضی است که عمدتا در شهرهای جنوبی قرار دارد. اینها نیمه کاره بودند که آنها را فعال کردیم. جعفری تاکید کرد: بر اساس متقاضیانی که در نهضت ملی ثبت نام کردند، واحدهای مسکن مهر را به عنوان سرمایه‌های ملی، بهینه سازی و بهره برداری می‌کنیم. در این زمینه بازطراحی، مقاوم‌سازی و فعالیت عمرانی انجام می‌شود. در این بخش بیش از ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی داریم. وی هم‌چنین با اشاره به پروژه‌های جدید طرح نهضت ملی مسکن گفت: مشخصا پروژه‌هایی که تازه شروع کرده‌ایم و از روی خاک آغاز شده با ظرفیت ۱۰۰ هزار واحد است که در گام اول جلو می‌رویم. در مدت اخیر باید بستر و زمینه شامل طرح و نقشه‌ها و پروانه‌ها را دنبال می‌کردیم. در این بخش طی سه ماه گذشته حدود ۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم که به مرحله فونداسیون و اجرای ستون‌های طبقات اول رسیده است.

رسیدن ۴۳۰ هزار واحد به مرحله‌ی فونداسیون
پروژه نهضت ملی مسکن که هدف‌گذاری آن احداث چهار میلیون واحد طی چهار سال است با تامین زمین برای حدود ۱.۵ میلیون واحد و رسیدن ۴۳۰ هزار واحد به مرحله‌ی فونداسیون در کل کشور جریان دارد. البته طبیعتا پروژه‌ای به ابعاد چهار میلیون واحد دارای چالش‌هایی است. وزیر راه و شهرسازی بخشی از این چالش‌ها را عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات می‌داند. از آن طرف سازندگان می‌گویند که تورم مصالح ساختمانی و پرداخت نکردن آورده توسط برخی متقاضیان، پروژه‌ها را دچار مشکل کرده است. انبوه‌سازان، عزم دولت برای اجرای یک پروژه چهار میلیون واحدی در بخش مسکن را تحسین می‌کنند. اما هنوز به یک تفاهم مشترک با وزارت راه و شهرسازی نرسیده‌اند. مهم‌ترین اختلاف نظر بین بخش خصوصی و دولت، اختلاف بر سر قیمت تمام شده است. وی افزود: معتقدم وزارت راه و شهرسازی با روشی که پیش از این دنبال می‌کرد به دشواری میتواند طرح نهضت ملی مسکن را به سرانجام برساند. هنوز متمم تسهیلات به دست سازندگان نرسیده است. سقف وام در استان تهران ۴۵۰ میلیون تومان شده اما در بسیاری شهرها از جمله شهریار، رباط کریم، اسلامشهر، ورامین و قرچک بیش از ۳۰۰ میلیون تومان توسط بانک‌ها پرداخت نمی‌شود. متقاضیان نیز در هر مرحله که باید پول پرداخت کنند دچار ریزش می‌شوند. با این اوضاع سرمایه‌ی سازندگان بلوکه شده و برنامه‌ای برای استفاده از آن وجود ندارد. رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد: مساله‌ی دیگر، کارشناسی واقعی قیمت واحدها با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی و دستمزد است. فرآیند کارشناسی نادرست بوده و نرخ تعدیل با فاصله‌ی زمانی زیاد اعلام می‌شود. در حال حاضر هزینه ساخت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن به ۸ تا ۱۰ میلیون تومان رسیده اما قیمت اعلامی دولت ۴.۷ میلیون تومان است. رهبر اظهار کرد: به دلیل عدم توانایی متقاضیان واقعی در پرداخت آورده، پیشنهاد دادیم برخی شروط پنج‌گانه برداشته شود. یعنی می‌توان از متقاضیان غیر واجد شرایط استفاده کرد تا پروژه‌ها دچار وقفه نشود. برای این افراد می‌توان قیمت زمین را بر اساس کارشناسی، محاسبه و دریافت کرد. سهم واحدی که به خریدار شریک تعلق می‌گیرد به صورت کارشناسی فروخته شود. وی با بیان این‌که تسهیلات بانکی به تدریج دارد تمام می‌شود افزود: با منابع بانکی و آورده متقاضیان دیگر کارها پیش نمی‌رود. انبوه‌سازان پیشنهاد داده‌اند از منابع خود برای اجرای طرح استفاده کنند. این پیشنهادات که با بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته را به وزارت راه و شهرسازی ارایه می‌دهیم. رهبر هم‌چنین با اشاره به انتخابات هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران در روز ۳۱ مردادماه اظهار کرد: امروز انتخابات هیات رییسه انجمن برگزار شد که طی آن بنده ایرج رهبر به عنوان رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران انتخاب شدم. سایر اعضای هیات رییسه نیز آقایان سعید آسویار به عنوان نایب رییس، رامین گوران دبیر و اکبر شفیعی به عنوان خزانه‌دار انتخاب شدند. از آن طرف وزارت راه و شهرسازی و سازندگان نسبت به سیستم بانکی گله‌مند هستند. بانک‌ها موظفند طبق قانون ۲۰ درصد از تسهیلات سالیانه خود را به بخش مسکن اختصاص دهند اما در سال‌های اخیر حدود ۵ درصد این تکلیف محقق شد. به نظر می‌رسد در هنوز بر پاشنه‌ی قبل می‌چرخد.