با وجود مصونیت گرفتن بن‌سلمان، روابط با عربستان بازنگری می‌شود

وزیر امور خارجه آمریکا گفت، با وجود اینکه دولت بایدن به شخص ولیعهد سعودی بابت تحت پیگرد قرار گرفتن در مورد قتل جمال خاشقجی مصونیت داده، روابط آمریکا با عربستان همچنان در دست بررسی است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی که در ایالات متحده زندگی می‌کرد، در سال ۲۰۱۸ توسط ماموران سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در عملیاتی کشته و تکه‌تکه شد؛ عملیاتی که به اعتقاد نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده به دستور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان انجام شد.
این شاهزاده سعودی صدور دستور این قتل که روابط بین دو کشور را تحت تأثیر قرار داده، رد کرده است. نامزد خاشقجی از بن سلمان در ایالات متحده شکایت کرده است، اما به تازگی وکلای وزارت دادگستری آمریکا در حکمی به این نتیجه رسیدند که بن سلمان به دلیل اینکه ماه سپتامبر به عنوان نخست‌وزیر در دولت عربستان انتخاب شد، مصونیت دارد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سه‌شنبه با اشاره به این پرونده گفت: نظری که ما ارائه کردیم به هیچ وجه حاکی از ماهیت پرونده یا وضعیت روابط دوجانبه نیست.

 

دفعات بعدی بدون هشدار قبلی کشتی‌ها را هدف قرار می‌دهیم

نخست‌وزیر دولت نجات ملی یمن در واکنش به تلاش‌های ائتلاف متجاوز عربی برای سرقت نفت این کشور و هشدارهای صنعاء در این باره گفت که در صورت تکرار این اقدامات بدون هشدار قبلی کشتی‌های غارتگر منابع یمن هدف قرار خواهند گرفت.
عبد العزیز بن حبتور، نخست وزیر دولت نجات ملی یمن وابسته به جنبش انصارالله اظهار کرد: دفعات بعدی به کشتی‌ها هشدار نمی‌دهیم و مستقیما آنها را هدف قرار می‌دهیم، جهان باید بداند که ما اجازه نمی‌دهیم ملتمان گرسنه بماند و آنها منابع یمن را به یغما ببرند.
وی تاکید کرد: ما از حق خود برای دفاع از منافع و منابع ملت یمن استفاده می‌کنیم و وابستگان به ائتلاف متجاوز اموال مردم را به سرقت می‌برند. مزدوران متجاوز بیش از ۱۴ میلیارد دلار از درآمدهای نفت و گاز یمن را غارت کرده‌ و بدون پرداخت حقوق کارمندان این مبلغ را به بانک ملی عربستان سعودی حواله کرده‌اند.
نخست‌وزیر یمن همچنین خاطرنشان کرد: با هیچ توجیهی غارت منابع نفت و گاز خود را نمی‌پذیریم و اگر با صنعاء برای انتقال وجوه به بانک مرکزی یمن توافق نشود، پاسخ ما محکم و قوی خواهد بود.

 

آمریکا همچون سگ
در حال پارس کردن است
خواهر رهبر کره شمالی «استانداردهای دوگانه» شورای امنیت سازمان ملل در قبال پرتاب اخیر موشک بالستیک کشورش را محکوم کرد. کیم یو جونگ، خواهر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره پرتاب اخیر موشک بالستیک قاره پیمای پیونگ یانگ را به باد انتقاد گرفت و شورای امنیت را به استفاده از "استانداردهای دوگانه" متهم کرد.
در نشست شورای امنیت،آمریکا و ۱۳ کشور دیگر بیانیه مشترکی ارائه کردند که در آن خواستار اقدام تنبیهی از سوی شورا شدند و از پیونگ یانگ خواستند "برنامه‌های تسلیحاتی غیرقانونی خود را به شیوه‌ای کامل، قابل راستی آزمایی و برگشت ناپذیر کنار بگذارد.
کیم این اقدام را "نفرت انگیز" خواند و این تلاش را به عنوان یک حمله ناعادلانه به کشورش رد کرد. او گفت: مسخره این بود که پس از پایان نشست علنی شورای امنیت، ایالات متحده آمریکا نمی‌توانست ناراحتی خود را پنهان کند، به دلیل نرسیدن به هدف ناپاک خود به همراه یک گروه متجاوز از جمله بریتانیا، فرانسه، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی «بیانیه به اصطلاح مشترکی» منتشر کردند که حتی شنیدن آن مشمئزکننده است. کیم یو جونگ افزود: «با این صحنه نمی‌توانم آمریکا را با سگی که در حال پارس کردن است، مقایسه نکنم.

زیان سنگین شرکت‌های
ژاپنی از جنگ اوکراین
یک نظرسنجی نشان می دهد نزدیک به ۸۰ درصد شرکت های ژاپنی در اروپا شاهد تاثیر جنگ اوکراین از طریق افزایش قیمت سوخت، انرژی و مواد غذایی شدند. به گزارش ایرنا از پایگاه خبری «کیودو»، براساس یک نظرسنجی آنلاین که در میان هزار و ۴۴۵ شرکت بین اول تا ۲۶ سپتامبر سال جاری میلادی توسط سازمان تجارت خارجی ژاپن انجام شد حدود ۸۰ درصد شرکت های ژاپنی در اروپا تائید کردند که تحت تاثیر جنگ اوکراین قرار گرفتند این درحالی است که کارخانه داران تاثیرات سنگین تری نزدیک به ۸۳.۷ درصد در مقایسه با شرکت ها با ۷۷ درصد گزارش کردند.
یک مقام رسمی ژاپنی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «این نظرسنجی نشان دهنده شدت و مهم بودن تاثیرات جنگ اوکراین بر روی کسب و کارهاست. موضوع اصلی این است که نزدیک به ۸۰ درصد شرکت ها گفتند درباره این جنگ احساس منفی دارند و شرایط به گونه ای است که تلاش بیشتر آنها در بهبود شرایط موثر نیست.
در ماه فوریه سال جاری میلادی روسیه به اوکراین حمله کرد و بحران اوکراین موجب بحران در صادرات غلات شد که پیامد آن افزایش قیمت مواد غذایی در سراسر دنیاست. شرکت های وابسته به صنعت مواد غذایی در تمام بخش ها صدمه و خسارت دیدند. از سوی دیگر صنعت خودروسازی نیز به دلیل افزایش قیمت سوخت و مواد خام مجبور شد تا تولیدات خود را به نصف کاهش دهد.

خسارت سنگین اعتصاب احتمالی
بخش راه آهن برای اقتصاد آمریکا
اعتصاب گسترده احتمالی در بخش راه آهن آمریکا، تاثیرات مخرب از جمله خسارت روزانه ۲ میلیارد دلاری برای اقتصاد این کشور در پی خواهد داشت. به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین با پرداختن به زوایای اعتصاب گسترده احتمالی در آمریکا تاثیرات آن را به صورت جامع در قسمت‌های مختلف از جمله صنایع کلیدی بررسی کرد. روزنامه انگلیسی در اینباره نوشت: بر اساس پیش بینی‌ها اعتصاب در بخش راه آهن‌ که هر ساله حدود ۴۰ درصد از باربری آمریکا را بر دوش دارند، روزانه حدود ۲ میلیارد دلار اقتصاد این کشور را متحمل خسارت می‌کند. گزارش دیگری از یک گروه تجارت صنعت شیمیایی تخمین می‌زند که اگر اعتصابی به مدت یک ماه شکل بگیرد حدود ۷۰۰ هزار شغل از دست می‌رود درحالیکه تولیدکننده‌های وابسته به راه‌آهن‌ها تعطیل می‌شوند، قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کنند و می‌تواند منجر به رکود اقتصادی شود. براساس گزارش گاردین، پالایشگاه‌ها و کارخانه‌های شیمیایی اولین تجارت‌هایی هستند که تحت تاثیر قرار می‌گیرند زیرا راه آهن ها انتقال مواد شیمیایی خطرناک را حدود یک هفته پیش از مهلت تعیین شده برای شروع اعتصاب متوقف خواهند کرد.
به گفته یک مقام مسئول آمریکایی در انجمن برندهای تجاری، حدود یک هفته برای مشتریان زمان می‌برد تا متوجه کمبود در برخی از مواد غذایی شوند. حدود ۳۰ درصد از غذاهای بسته بندی شده در آمریکا از طریق مسیر ریلی جابه جا می شوند. وی گفت: این درصد برای موارد سنگین‌تر مانند کنسرو سوپ خیلی بیشتر است. شرکت‌های بزرگ غذایی دوست ندارند راجع به تهدید اعتصاب بخش راه‌آهن حرف بزنند زیرا نگرانی‌ها درباره کمبود محصولات غذایی می‌تواند منجر به خرید سراسیمه در بین مردم می‌شود.

«ترامپ برزیل» هم بالاخره
سلامت انتخابات را زیر سوال برد
سه هفته پس از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل، ژائیر بولسونارو مدعی خطا در شمارش آرای الکترونیک شد، اما کارشناسان مستقل می‌گویند که خطای یافته‌شده در این سیستم، اعتبار نتایج انتخابات را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. وکیل ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهوری در حال کناره‌گیری برزیل در درخواستی ۳۳ صفحه‌ای به نیابت از بولسونارو و حزب لیبرال برزیل مدعی شد که اگر نتایج به دست آمده از اکثر ماشین‌های رای‌گیری الکترونیک باطل شود، بولسونارو ۵۱ درصد از آرای مردمی را به خود اختصاص داده و می‌تواند یک دوره چهار ساله دیگر به عنوان رئیس‌جمهوری کشورش باقی بماند.

رئیس جمهور ترکیه: عملیات ما در سوریه و عراق تازه آغاز شده است

گروه سیاسی: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه دیروز چهارشنبه گفت که عملیات نیروهای مسلح ترکیه در شمال سوریه و عراق تازه آغااز کار است و آنکارا مصمم به تامین امنیت مرزهای خود است. این اظهارات در شرایطی بود که آنکارا روز یکشنبه یک عملیات هوایی علیه شاخه سوری حزب کارگران کردستان (PKK) در شمال سوریه انجام داد - حملاتی به شهر کوبانی و همچنین در شمال عراق گزارش شد.
اردوغان در نشست حزب حاکم عدالت و توسعه گفت که این کشور «در صورت صلاحدید» عملیات زمینی را در سوریه آغاز خواهد کرد. وی تاکید کرد: عملیات ما با هواپیما، توپخانه و هواپیماهای جنگی بدون سرنشین تازه آغاز شده است. ما با عملیات زمینی در مناسب‌ترین زمان، تروریست‌ها را به سختی شکست خواهیم داد و اقداماتی که اتخاذ خواهیم کرد وحدت و امنیت هر دو کشور سوریه و ترکیه را تضمین می کند. اردوغان تاکید کرد که ترکیه بیش از هر زمان دیگری مصمم به تامین امنیت مرزهای جنوبی خود است.
او افزود: ترکیه به وعده‌های خود در خصوص مرزهای سوریه وفادار مانده است و اگر طرفین ما نتوانند الزامات توافق را انجام دهند، ما حق داریم از خود مراقبت کنیم. همچنین، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به انفجاری که اخیرا در استانبول رخ داد و در اثر آن شش تن کشته شدند، گفت: تمامی عوامل حادثه انفجار در خیابان استقلال استانبول شناسایی و مجازات می شوند. ترکیه در برابر این حملات سکوت نمی‌کند و طرف‌هایی را که از گروه‌های تروریستی حمایت می کنند، شناسایی خواهد کرد. پاکسازی منطقه را از تل رفعت، منبج و عین العرب شروع می کنیم. تونل‌های سیمانی که تروریست ها در آن پنهان شده‌اند، گور آنها خواهد بود. رئیس جمهوری ترکیه مدعی شد: تنها هدف ما تضمین آینده ای امن برای شهروندان و برادرانمان در اطرافمان است.

افزایش حملات ارتش ترکیه
همزمان با اظهارات اخیر اردوغان، ارتش ترکیه دیروز چهارشنبه بار دیگر به مناطقی در شمال سوریه حملات هوایی و توپخانه ای کرد. شبکه المیادین به نقل از منابع خود اعلام کرد که ارتش ترکیه حملات هوایی و توپخانه ای علیه مواضع گروه مسلح موسوم به "نیروی دموکراتیک سوریه" (قسد) در مناطق عامودا، قحطانیه و القامشلی در شمال سوریه انجام داد. این منابع می گویند که حملات ترکیه خسارت هایی به همراه داشته است. نیروهای ترکیه سکوی نفتی دجله در روستای علی آقا در ریف قحطانیه در شمال شرق الحسکه را نیز هدف قرار دادند. در این حملات خسارت های زیادی به مقرهای قسد وارد شده و گفته می شود که یکی از چاه های نفتی در ریف قحطانیه دچار آتش سوزی شده است.
برپایه این گزارش، نیروی هوایی ارتش ترکیه همچنین زندان جیرکین در منطقه قامشلی که مخصوص زندانیان داعشی است، هدف قرار داده است. پیش از این، وزیر کشور ترکیه با دفاع از حملات نظامی این کشور به شمال سوریه و عراق گفت: آنکارا اجازه تشکیل دولتی تروریستی در اطراف خود را نخواهد داد. وزیر کشور ترکیه گفت: تروریست‌ها قصد دارند و تلاش می‌کنند دولتی تروریستی در اطراف ما تشکیل دهند و ما اجازه این کار را نخواهیم داد. این وظیفه ماست که از مرزها و ملت خود دفاع و محافظت کنیم. صویلو افزود: ترکیه خواستار آن است تا اروپا به همان شکلی که با حملات تروریستی به خاک خود برخورد می‌کند، به گروه‌های تروریستی مستقر در اطراف ترکیه نگاه کند.

پیدا و پنهان حملات ترکیه به شمال سوریه
اظهارات و انگیزه‌های دولت ترکیه در طرح حمله احتمالی جدید به شمال سوریه به وضوح با هدف تحقق رویای ایجاد منطقه امن در مرز جنوبی این کشور با سوریه می‌باشد. دولت‌مردان ترک از همان آغاز بحران سوریه در سال 2011 همواره بر طرح ایجاد منطقه امن به عمق 30 کیلومتر و طول 822 کیلومتر (کل نوار مرزی ترکیه با کشور سوریه) تا کید داشته‌اند که با مخالفت صریح دیگر بازیگران مواجه شده‌اند. هر چند ترکیه حتی در برخی مناطق از استان حلب به مراتب از عمیق 30 کیلومتر بیشتر پیشروی کرد که نمود بارز آن در جریان تصرف کانتون عفرین در سال 2018 بود. با این اوصاف، اکنون به نظر می‌رسد ترکیه در پی آن است که به هدف آرمانی خود در ایجاد نوار مرزی در مرزهای جنوبی دست یابد. به منظور روشن شدن هر چه بیشتر معادلات ضروری به نظر می‌رسد که سیر تصرفات نظامی و عملیانت این کشور علیه کردهای سوریه مورد بررسی قرار بگیرد. اولین عملیات تحت عنوان «سپر فرات» در فاصله زمانی 24 آگوست 2016 (3 شهریور 1395) تا 29 مارس 2017 (9 فرودین 1396) صورت گرفت و طی آن مناطق مابین جرابلوس تا اعزاز در شمال استان حلب توسط نظامیان تحت حمایت این کشور کنترل شد. عملیات دوم تحت عنوان شاخه زیتون از 20 ژانویه 2018 (3 دی 1396) تا 24 مارس 2018 (4 فرودین 1397) انجام شد که طی آن کانتون عفرین به تحت اشغال قرار گرفت. در همین عملیات گروه تروریستی تحریر الشام (جبهه النصره سابق) چند پایگاه نظامی را در ادلب ایجاد کرد. سومین عملیات ترکیه تحت عنوان چشمه صلح بر خلاف دو عملیات سابق که در غرب رودخانه فرات صورت گرفته بود، در شرق بود. این عملیات در 17 اکتبر 2019 (25 مهر 1398) به منظور برای عقب راندن شبه نظامیان کرد سوریه موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» از مناطق مرزی «الرقه» و «الحسکه» سوریه صورت گرفت و پس از یک هفته با عقب‌نشینی کردها از عمق 32 کیلومتری خاک سوریه و توافق آنکارا و واشنگتن به نتیجه رسید. حال، در وضعیت جدید دولت ترکیه در پی آن است که سایر مناطق منفصل در مرزهای جنوبی خود که همچنان در اختیار کردها است را به کنترل در آورده و کریدور امنینتی مورد نظر خود را در تمامی این مناطق تحقق ببخشد. در حمله احتمالی جدید مناطقی همانند منبج، عین العرب (کوبانی) و نواحی مابین راس العین تا شرقی‌ترین مرز استان حسکه مورد نظر عملیات ارتش ترکیه می‌باشد. در این میان، انگیره ترکیه برای کنترل شهرک تل‌رفعت و سپس منبج محدوده‌ای فراتر از هدف‌گذاری نفوذ تا عمق 30 کیلومتری را نیز شامل می‌شود..

رقیب قوی ترامپ که دست کم گرفته شده است

گروه سیاسی: رقابت برای نامزدی ریاست جمهوری ۲۰۲۴ جمهوری خواهان به طور جدی در ۹ نوامبر ۲۰۲۲ آغاز شد و می‌تواند بسیار رقابتی‌تر از آن چیزی باشد که بسیاری از مردم فکر می‌کنند. تقریبا در افکار هر مفسر، مشاور و سخنگوی جناح راست میانه این فرضیه وجود دارد که دونالد ترامپ نامزد خواهد بود.
به گزارش فرارو به نقل از اسپکتیتر، تنها مخالفان ترامپ و شکاکان محافظه کار به طرح این احتمال علاقه دارند که شخص دیگری انتخاب شود و عمدتا حول محور این ایده متحد شده‌اند که تنها نامزدی که می‌تواند قدرتمندترین مرد فلوریدا (ترامپ) را شکست دهد مردی دیگر از فلوریدا است: «ران دیسانتیس» فرماندار فلوریدا. برخی تصور می‌کنند که دیسانتیس ترامپ را به چالش نمی‌کشد و اگر این کار را انجام دهد اقدام احمقانه‌ای خواهد بود، زیرا اکثریت پوپولیست حزب را از حزب جمهوری خواه جدا خواهد کرد و باعث ایجاد چالش‌های بیش‌تر خواهد شد.
با این وجود، تاریخ نشان می‌دهد این نتیجه گیری اشتباهی است که رقبا و گزینه‌های عملی را تنها ترامپ و دیسانتیس قلمداد کنیم. در واقع، سناریویی وجود دارد که در آن شاهد حضور افراد دیگر نیز خواهیم بود. ترامپ در سال ۲۰۱۶ میلادی وارد عرصه رقابت‌های انتخاباتی شد. او اکنون کارنامه‌ای برای دفاع دارد و تا حد زیادی در عرصه مناظره شناخته شده است و با حضور در رقابت سال ۲۰۲۴ میلادی می‌تواند دستاورد‌هایی را کسب کند. با این وجود، برای شکست دادن ترامپ به فهرستی از ابزار نیاز دارید.
شما برای شکست دادن ترامپ باید با جمهوری خواهان سنتی پیش از او رفتاری دوستانه‌تر داشته باشید تا ارتباطات مالی برقرار کرده و اهدا کنندگان قابل توجهی که قادر به تامین مالی کارزار انتخابات ریاست جمهوری‌تان هستند را در کنار خود حفظ کنید و همزمان در لحن سخنان و برنامه‌تان قادر به انتقاد از ترامپ باشید تا ظرفیت بالقوه جذب افراد شکاک نسبت به ترامپ را افزایش دهید.
«مایک پنس» معاون رئیس جمهور سابق به وضوح در حال ایجاد بستر لازم برای چنین رقابتی است. او در حال بازدید از نقاط مهم و تاثیرگذار در انتخابات ریاست جمهوری در سراسر ایالات متحده است و چندین سخنرانی داشته که در آن پیام محافظه‌کارانه سنت گرا را بیان کرده است.
پنس آشکارا برخی از جنبه‌های سیاست خارجی ترامپ و چارچوب تجدیدنظرطلبانه ۶ ژانویه را مورد انتقاد قرار داده است. با این وجود، او در میان رای دهندگان جمهوری خواه که پس از تایید انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور از سوی پنس علیه او مخالفت کردند بسیار نامحبوب است. محبوبیت او از بیش از ۹۰ درصد به تقریبا ۵۰ درصد در میان جمهوری خواهان کاهش یافت و هرگز بهبود نیافته است.
یکی از نامزد‌های احتمالی که با شتاب فزاینده‌ای در حال حرکت است «گلن یانکین» فرماندار ویرجینیا می‌باشد که پیروزی قانع‌کننده‌اش در ایالتی با گرایش آبی (متمایل به دموکرات ها) باعث شگفتی بسیاری از جمهوری خواهان شد.
یانکین در بسیاری از حضورهایش در رسانه‌ها در سال گذشته خود را به عنوان جنگجویی که در مورد بسیاری از موضوعات مرتبط با جنگ فرهنگی فعال است نشان داده و پیشینه‌اش در امور مالی به او این امکان را می‌دهد تا دلار‌های قابل توجهی به دست آورد. برای جمهوری خواهانی که مشتاق بازگشت به حالت عادی و شکلی کمتر تفرقه‌انگیز از حکمرانی هستند او ممکن است چهره‌ای جذاب باشد.
سایر نامزد‌های بالقوه بیش از آن که مزیت‌هایی داشته باشند به دلیل نواقص‌شان قابل توجه هستند. «تام کاتن» سناتور آرکانزاس و «نیکی هیلی» فرماندار سابق کارولینای جنوبی که زمانی به عنوان چهره‌های آینده حزب معرفی می‌شدند عموما بیش از حد نو محافظه کار قلمداد می‌شوند. «کریس کریستی» از نیوجرسی ممکن است خواستار بازگشت به عرصه رقابت‌ها باشد، اما او شانس خود را در سال ۲۰۱۲ میلادی از دست داد و وضعیت‌اش از نظر محبوبیت مردمی هرگز بهبود نیافته است. افراد نزدیک به «تد کروز» سناتور تگزاس تردید دارند که او قصد داشته باشد بار دیگر با ترامپ رقابت کند.
این وضعیت ما را به برترین اسب سیاه در این عرصه می‌رساند: «مایک پمپئو» رئیس سابق سیا و وزیر امور خارجه دولت ترامپ که به خاطر نسخه‌ای تصفیه شده از جنگ طلبی جمهوری خواهان در دوره «نخست امریکا» شهرت پیدا کرد. پمپئو با توانایی اثبات شده برای مقابله با مطبوعات شرکتی، مقابله با منتقدان ایدئولوژیک و برنده شدن در مباحثات و مناظره‌ها نقش پلیس بد را در این میدان بازی کرده است یک ویژگی اساسی برای هر نامزدی در عصر رسانه محوری که در آن عملکرد مناظره اهمیتی چشمگیر دارد.
پمپئو از خانواده‌ای با تبار مهاجر ایتالیایی تبار پیش از نقل مکان به وست پوینت برای تحصیل در رشته مهندسی در اورنج کانتی در کالیفرنیا بزرگ شد. او سپس به دانشکده حقوق هاروارد رفت. او بلافاصله پس از فارغ التحصیلی به ویچیتا در کانزاس رفت تا با سه تن از همکلاسی‌هایش در وست پوینت در سرمایه‌گذاری‌ای از صنایع Bain و Koch در یک شرکت هوافضا شراکت داشته باشد.
در نتیجه، او پدیده‌ای نادر در سیاست امروز امریکاست با رزومه‌ای که به نظر می‌رسد از روش قدیمی انجام کار‌ها جدا شده است: فعالیت نظامی، دانشکده حقوق و موفقیت تجاری. او همگی این موارد را در رزومه‌اش دارد. سپس راهیابی به کنگره، سپس ریاست سیا و سپس تصدی منصب وزیر امور خارجه. در نتیجه، ما می‌بینیم که چرا او معتقد است که می‌تواند رئیس جمهور شود. او انرژی یک سیاستمدار را ساطع می‌کند که معتقد است می‌تواند به هر چیزی که در ذهن‌اش باشد دست یابد.

آیت‌الله رئیسی تاکید کرد:

گروه سیاسی: رئیس جمهور اظهار داشت: دولت برای شنیدن حرف معترض و مخالف گوش شنوا دارد، اما اعتراض با آشوب و اغتشاش تفاوت دارد. اغتشاش هم مانع گفتگو و هم مانع هر نوع توسعه یافتگی است و مردم انتظار دارند با آن برخورد قاطع شود. به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در جلسه دیروز چهارشنبه هیئت دولت با گرامیداشت هفته بسیج و یاد و خاطره شهدای بسیجی، روحیه بسیجی را برخورداری از اخلاص، تدبیر، عقلانیت، انگیزه، روحیه خدمت و مقاومت و اتکا به خداوند در برابر شدائد، مشکلات و موانع دانست و بر حفظ و ارتقای روحیه انقلابی و بسیجی در همکاران دولت تاکید کرد. رئیسی گفت: بسیج حرکت سازمان‌یافته، منظم و با اندیشه و انگیزه انقلابی و عمل صالح برای پیشبرد اهداف انقلاب و گره‌گشایی از زندگی مردم است و دولت باید در تمام عرصه‌های خدمت بسیجی عمل کند. رئیس جمهور تصریح کرد: امروز که دشمن به صورت هدفمند به جنگ ترکیبی با داشته‌های انقلاب اسلامی آمده و نشاط، امید و اعتماد جامعه و سرمایه اجتماعی ما را هدف گرفته، راه مقابله با شیطنت‌ها، فتنه‌ها و توطئه‌های او پرهیز از هر گونه تاخیر در انجام امور مربوط به رفاه و آسایش مردم و کار و تلاش مضاعف برای حل مشکلات است.
«لزوم حرکت مسئله‌محور دستگاه‌های اجرایی» و «تامین نیازهای مردم به ویژه توجه به معیشت آنها» از دیگر تاکیدات رئیسی به همکاران دولت بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش ناامنی را خط قرمز دولت دانست و گفت: امنیت و آرامش زیربنای رشد و پیشرفت کشور و فعالیت‌های علمی، اقتصادی و کسب و کارهای مردم است که دستگاه‌های مسئول باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
رئیسی افزود: دولت برای شنیدن حرف معترض و مخالف گوش شنوا دارد، اما اعتراض با آشوب و اغتشاش تفاوت دارد. اغتشاش هم مانع گفتگو و هم مانع هر نوع توسعه یافتگی است و مردم انتظار دارند با آن برخورد قاطع شود.
رئیس جمهور با اشاره به دست‌های پنهان برای اخلال در بازار ارز، از دستگاه های مرتبط خواست تدابیر اتخاذ شده در این زمینه را با سرعت و دقت اجرایی کنند.