اعلام فهرست کالاهای مشمول کاهش عوارض تا ۵ آذرماه

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه فهرست کالاهای مشمول کاهش حقوق گمرکی حداکثر تا شنبه هفته آینده (5 آذرماه) اعلام می‌شود، گفت: اگر واردکننده‌ای در سال جاری کالاهای مشمول این فهرست را با عوارض چهار درصد ترخیص کرده باشند، مبالغ اضافی تا یک درصد به آن‌ها مسترد خواهد شد. امید قالیباف در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: در چارچوب حمایت از تولید داخل، وزارت صنعت، معدن و تجارت با بررسی زنجیره تامین و نقش هر کالا در تقویت تولید داخل، پس از دریافت نظر دفاتر تخصصی، فهرست ۳۶۰۰ کالای مشمول کاهش حقوق گمرکی را حداکثر تا روز شنبه به گمرک جمهوری اسلامی اعلام می‌کند. به گفته این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست کالاهای مشمول کاهش حقوق گمرکی شامل ۸۵۰۰ ردیف تعرفه است که همه آن‌ها ماشین آلات و مواد اولیه هستند و در تکمیل زنجیره ارزش و تقویت تولید داخل نقش دارند. قالیباف با بیان اینکه این موضوع مربوط به بودجه سال جاری بوده و برای سال بعد هنوز تصمیمی گرفته نشده، در پاسخ به سوالی درباره تکلیف واردکنندگانی که عوارض چهار درصدی دریافت کردند، گفت: اگر واردکننده‌ای در سال جاری کالاهای مشمول این فهرست را با عوارض چهار درصد ترخیص کرده باشند، مبالغ اضافی تا یک درصد به آن‌ها مسترد خواهد شد.

 

بازگشت به تولید بیش از ۸۶۰ واحد راکد در کشور

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به بازگشت به تولید بیش از ۸۶۰ واحد تولیدی راکد در کشور گفت: امسال بازگشت به تولید ۲ هزار واحد تولیدی راکد هدفگذاری شده است. علی رسولیان اظهار کرد: یکی از سیاست‌هایی که به جدیت از سوی دولت و شخص رئیس جمهور پیگیری می‌شود بحث احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال است. وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۸۶۰ واحد تولیدی راکد در سطح کشور به چرخه تولید بازگشته است، افزود: امسال بازگشت به تولید ۲ هزار واحد تولیدی راکد هدفگذاری شده است. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: هدف ما این است تا واحدهایی که تعطیل هستند اما ظرفیت تولید دارند را با کمک و بهره‌گیری از ظرفیت‌های قوه قضاییه، ستاد تسهیل، بانک‌ها و... احیا و به چرخه تولید بازگردانیم. رسولیان ادامه داد: برخی از شهرک‌های صنعتی کشور با مشکل زیرساختی مواجه هستند. در این زمینه امسال ۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد زیرساخت در شهرک‌های صنعتی پیش بینی شده تا در این زمینه اقدامات موثری در شهرک‌های صنعتی انجام شود. وی با اشاره به سفر خود به شهرستان‌های ایذه و باغملک در خوزستان و بازدید از شهرک‌های صنعتی این دو شهرستان عنوان کرد: ۴ واحد تولیدی راکد در شهرستان ایذه به چرخه تولید بازگشته‌اند و برای بازگشت به تولید ۲ واحد دیگر نیز اقدام لازم در حال انجام است.

گرانی خودرو در بازار با واردات رفع می‌شود
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: گرانی خودرو در بازار با واردات رفع می‌شود. علی جدی در گفتگو با خانه ملت با بیان اینکه بخشی از گرانی خودرو در بازار با واردات رفع می‌شود، گفت: در حال حاضر در سایپا قرعه‌کشی حذف شده است و به نظر می‌رسد در صورتی که واردات انجام شود، قرعه‌کشی در ایران خودرو نیز حذف شود اما تحقق این مهم مستلزم افزایش تولید، افزایش عرضه از طریق واردات و واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی است. این نماینده مجلس افزود: براساس گزارش ارائه شده تولید دو خودروساز بزرگ کشور طی 7 ماهه نخست امسال حدود 650 هزار دستگاه است از سوی دیگر 170 هزار دستگاه نیز از پارکینگ تکمیل و به بازار عرضه شده است. نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: براساس وعده‌های داده شده مقرر است تا پایان سال تولید خودروی سبک و سنگین در بخش خصوصی و دولتی به 1500 هزار دستگاه برسد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه به صورت میانگین هر خودرو حدود 2 هزار دلار ارزبری دارد، با رشد نرخ دلار، هزینه تمام شده تولید خودرو نیز بیشتر می‌شود البته باید به این نکته توجه کرد که ما روی قیمت تمام شده تولید خودرو حرف داریم زیرا هزینه تمام شده خودرو منطقی نیست و برخی از قطعات گرانتر از ارزش واقعی آن خریداری می‌شود.

عرضه خودرو در بورس کالا باید افزایش یابد
یک نماینده مجلس گفت: روند رو به رشد بورس کالا در اقتصاد ملی به معنای هدایت کالاها و بازارها به سمت شفافیت است؛ در خصوص خودرو، حجم عرضه‌ها در بورس کالا باید بیشتر و پرحجم‌تر شود. به گزارش بورس کالا، محمدحسین فرهنگی با بیان اینکه مجلس از عملکرد رو به جلوی بورس کالا رضایت دارد، افزود: نمایندگان در جلسات مختلف از سازوکار بورس کالا در زمینه اهتمام به عرضه بیش‌تر کالاها و محصول‌ها حمایت می‌کنند. وی تصریح‌کرد: هدف مهم در زمینه تقویت بورس‌های کالایی در کشور، ایجاد یک روند منطقی و طبیعی برای دادوستد کالاها است که علاوه بر سوق به سمت شفافیت، سلامت اقتصادی نیز تقویت شود. فرهنگی، با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا گفت: نه فقط خودرو، بلکه املاک و سایر کالاها و خدمات هم باید از طریق بورس کالا عرضه شود که در زمینه معاملات خودرو، عرضه پرحجم‌تر به‌منظور دسترسی سریع‌تر مصرف‌کنندگان نیاز است. این نماینده مجلس با بیان اینکه عرضه کالاها از طریق سازوکار بورس کالا شرایط مساعدی را برای تولیدکننده و مصرف کننده مهیا می‌کند، خاطرنشان‌کرد: دولت سیزدهم برنامه‌های مهمی برای ایجاد شفافیت اقتصادی دارد که در این زمینه تقویت هر چه بیشتر بورس کالا مورد توجه قرار گرفته تا شرایط برای هدف‌گذاری دولت و حمایت از بخش تولید مهیا شود.

دلیل افزایش قیمت خودرو چیست؟
رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی اهواز با بیان اینکه عدم واردات خودرو یکی از دلایل افزایش قیمت خودرو است، گفت: به تازگی اعلام کرده‌اند که واردات خودرو تا پایان سال انجام خواهد شد اما بعید می‌دانم که واردات خودرو تا پایان سال عملیاتی شود و تا زمانی که خودرو وارد نشود روند قیمت آن صعودی خواهد بود. عبدالرضا عساکره در گفتگو با ایسنا درخصوص وضعیت بازار خودرو در اهواز اظهار کرد: در حال حاضر قیمت خودرو به اوج خود رسیده و قیمت خودروهای داخلی نسبت به ماه‌های گذشته حداقل ۱۰ درصد و قیمت خودروهای خارجی ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است. وی با بیان اینکه عدم واردات خودرو یکی از دلایل افزایش قیمت خودرو است، افزود: واردات خودرو قرار بود از آذرماه امسال آغاز شود و به تازگی هم اعلام کرده‌اند که واردات خودرو تا پایان سال انجام خواهد شد اما بنده بعید می‌دانم که واردات خودرو تا پایان سال عملیاتی شود. این موضوع به سال آینده موکول خواهد شد و تا زمانی که خودرو وارد نشود روند قیمت آن صعودی خواهد بود. این فعال بازار خودرو با بیان اینکه احتمال افزایش قیمت خودرو در روزهای آینده وجود دارد، عنوان کرد: زمانی قیمت خودرو افزایش می‌یابد که تقاضای خودرو بیشتر می‌شود و در آن شرایط قیمت خودرو مجددا افزایش می‌کند. همچنین نرخ دلار نیز صعودی بوده و اگر نرخ دلار نزولی شود قیمت خودرو نیز کاهش می‌یابد.

ركورد فروش قطعات
یدکی سایپایدک شكست
مدیرعامل سایپایدک با اشاره به اجراي موفق طرح مبارزه با قطعات قاچاق و تقلبي، از شكسته شدن ركورد فروش قطعات يدكي خبر داد. سعيد عليزاده با اعلام اين خبر افزود: شرکت سایپایدک جزء اولین شرکت‌های حوزه خودرویی بود که از طرح‌های نوین وزارت صمت در خصوص مبارزه با تامین و توزیع قطعات تقلبی و قاچاق در سطح بازار استقبال كرد و علاوه بر اجرای اقداماتی نظیر ثبت نام در سامانه جامع تجارت،اخذ کد نقش، اخذ کد شناسه کالا و کد رهگیری، آموزش استعلام قطعه اصلي سايپا يدك به شبکه توزیع و زنجیره تامین قطعات، به نحوی برنامه‌ریزی كرد که اجرا در تحقق اهداف و برنامه هاي تعريف شده تسريع شود. به طوري كه با تلاش همه كاركنان و شبکه خدمات پس از فروش، علاوه بر شکست رکورد فروش ماهیانه در کل ادوار، از مرز فروش کل سال گذشته نیز در پایان آبان ماه عبور کرد. او افزود: با برنامه‌ریزی‌های دقیق صورت پذیرفته، افزايش تامين و توزيع قطعات يدكي و همكاري شبکه نمایندگی‌های مجاز و عوامل فروش امیدواریم با یاری خداوند متعال، تا پایان سال تحقق تمامی اهداف سازمان انجام پذيرد. در همین راستا توسعه کمی و کیفی شبکه عوامل فروش، تکمیل سبد قطعات تحت پوشش و نیازسنجی از بازار در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

تجارت آمارهای مرکز پژوهش های مجلس را بررسی کرد؛

گروه صنعت و تجارت- آذین نعمتی: ناآرامی‌های اخیر کشور تاثیر مخربی بر روی محیط اقتصاد کلان گذاشته چنانکه کارشناسان افزایش نرخ ارز را محصول عدم اطمینان در فضای اقتصاد ایران می دانند. به گزارش«تجارت»،از طرف دیگر بخش تولید و خدمات کشور هم آسیب زیادی به واسطه ناآرامی‌های اخیر متحمل شده که همین موضوع به شکل ویژه اثر خود را بر روی صنایع بورسی به سرعت نشان داده است. براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در مهرماه ۱۴۰۱، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۶.۵ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۴.۳ درصدی مواجه شده است، البته طبق این گزارش، اتفاقات یک ماه اخیر عامل مهمی در کاهش شتاب رشد تولید و فروش شرکت‌های بورسی بوده است. بازوی پژوهشی مجلس به تازگی گزارشی از وضعیت تولید، فروش و قیمت صنایع بورسی منتشر کرده است. در این گزارش از اطلاعات ماهیانه ۳۰۲ شرکت بورسی استفاده می‌شود و علاوه بر اندازه‌گیری تغییرات میزان تولید، فروش و قیمت در بخش صنعت، در محاسبات ملی نیز نقش مهمی ایفا می‌کند و برآوردی از تغییرات ماهیانه ارزش افزوده ایجاد شده را در صنایع مختلف و به دنبال آن در کل اقتصاد منعکس می‌کنند.
براساس این گزارش، طی مهرماه ۱۴۰۱، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۶.۵ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۴.۳ درصدی مواجه شده است. همچنین رشته فعالیت دارو نیز پس از سه ماه پیاپی که بیشترین رشد قیمت ماهیانه را ناشی از حذف تدریجی ارز ترجیحی دارو ثبت کرده بود، در مهرماه نرخ رشد ماهیانه قیمت منفی ۱۷.۱ درصدی داشته است. در مهرماه ۱۴۰۱ نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیت‌های صنعتی بورسی پس از رشد منفی در ۲ ماه اخیر، رشد مثبت ۰.۲ درصدی را ثبت کرده لکن روند نزولی رشد نقطه به نقطه تداوم یافته و با ۴.۶ درصد کاهش نسبت به ماه قبل، به ۳۵.۶ درصد رسیده است.
شایان ذکر است میانگین سالیانه شاخص قیمت هم در مهرماه ۱۴۰۱ روند نزولی یک سال اخیر خود را ادامه داد و با ۳.۲ واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل، معادل ۵۰.۹ درصد بوده است. یکی از رشته فعالیت‌های دیگری که در ماه‌های ابتدایی سال مشمول حذف ارز ترجیحی شد، رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر بود. بررسی روند قیمت‌ها در این رشته فعالیت هم بعد از گذشت چند ماه از اعمال این سیاست جالب توجه است. با حذف ارز ترجیحی مواد اولیه رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر، رشد ماهیانه شاخص قیمت این رشته فعالیت در اردیبهشت ماه و خردادماه به حدود ۴۵ و ۵۰ درصد رسید، لکن در ماه‌های بعد و پس از تخلیه اثر این شوک به شدت کاهش یافت و در مردادماه، شهریورماه و مهرماه رشد ماهیانه این رشته فعالیت منفی (در مهرماه منفی ۰.۹ درصد) بوده است. به طور مشابه رشد نقطه به نقطه قیمت در این رشته فعالیت هم از تیرماه مسیر نزولی را طی کرده و در مهرماه به ۱۳۳ درصد رسیده است.

حوداث اخیر رشد صنایع را کند کرد
براساس داده‌های به دست آمده از بنگاه‌های بخش صنعت، شاخص مدیران خرید صنعت (تعدیل فصلی نشده) در مهرماه عدد ۵۱.۶۶ به دست آمده که نشان می‌دهد فعالیت‌های بخش صنعت با رشد اندکی روبه رو بودند که شیب آن نسبت به شهریورماه کاهش داشته است. در مهرماه همه مؤلفه‌های اصلی شاخص مدیران خرید (شامخ) بخش صنعت به غیر از میزان سفارش‌های جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه افزایش داشته‌اند و عدد بیشتر از ۵۰ را ثبت کرده‌اند. لازم به ذکر است در صوتی که عدد شامخ بیشتر از ۵۰ باشد، نشان دهنده وضعیت رو به بهبود صنایع بوده و عدد کمتر از ۵۰ نشان دهنده وضعیت رکودی صنایع است.
از طرف دیگر شاخص میزان فروش محصولات در مهرماه ۴۳.۹۳ در مقایسه با شهریور ماه با شدت بیشتری همچنان کاهشی است. کاهش شدید قدرت خرید و اتفاقات اخیر کشور باعث کاهش شدید تقاضا و در نتیجه کاهش میزان فروش شرکت‌ها شده است. نتایج طرح شامخ اتاق بازرگانی همچنین نشان می‌دهد انتظارات تولید برای ماه آبان کاهشی خواهد بود. بخش صنعت در مهرماه به دلیل تقاضای پایین مشتریان که ناشی از کاهش قدرت خرید و اتفاقات اخیر کشور است، میزان فروش شرکت‌ها با کاهش شدیدی روبه رو شده که منجر به افزایش موجودی انبار شده است.

روایت پژوهشکده پولی و بانکی از رشد صنایع بورسی
از طرف دیگر روند رشد شاخص تولید صنعتی در حالی از ابتدای سال ۱۴۰۱ روند صعودی یافته است که این شاخص در مهرماه ۷.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرد که بیشترین نرخ رشد در یک سال اخیر بوده است. براساس گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، گزارش ماهانه تولید صنعتی شرکت های بورسی را در مهرماه 1401 منتشر کرد که بر اساس آن بعد از کاهش قابل توجه تولید صنعتی در نیمه دوم سال 1397 و ابتدای سال 1398، رشد تولید این بخش از فصل چهارم 1398 صنعت روند صعودی به خود گرفت و این روند صعودی تا خردادماه 1400 ادامه داشت. براساس این گزارش، در سه فصل تابستان، پاییز و زمستان سال 1400 روند رشد شاخص تولید صنعتی یک روند بدون نوسان در حول و حوش صفر بود. اما بهار سال 1401 با رشد مثبت شاخص تولید صنعتی آغاز شد و رشد این شاخص در دو ماه اردیبهشت و خرداد روند صعودی داشت. این روند مثبت در ماه‌های تابستان نیز ادامه پیدا کرد و شاخص تولید صنعتی در ماههای تابستان 1401 بین 5 تا 7 درصد رشد کرد. روند مثبت رشد تولید صنعتی در اولین ماه پاییز 1401 نیز ادامه پیدا کرد و رشد شاخص تولید صنعتی در مهرماه 7.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرد که بیشترین نرخ رشد در یک سال اخیر بوده است.
رشد شاخص تولید صنعت خودروسازی و قطعات و صنعت ماشین‌آلات و تجهیزات در چند ماه اخیر نسبت به سال قبل بیشترین از سایر صنایع بوده و در مهرماه نیز رشد بالای 20 درصد برای تولید در این صنعت رقم خورده است؛ علاوه بر این رشد تولید حدود 10 درصدی در صنعت فلزات اساسی از دلایل افزایش تولید صنعتی بوده است.

گروه صنعت و تجارت: معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: پلیس، قوه قضاییه و اورژانس باید اطلاعات تصادفات جاده‌ای را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند.
به گزارش تسنیم، شهریار افندی‌زاده اظهار کرد: ثبت اطلاعات سازمان‌ها و ارگان‌های تاثیر گذار در سامانه جامع ثبت حوادث و سوانح حمل‌ونقل کشور ضروری است، چرا که تحلیل این داده‌ها به ما برای تصمیم‌گیری و ارائه راهکار مناسب در جهت کاهش تصادفات جاده‌ای کمک خواهد کرد. این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی همچنین ادامه داد: هدف اصلی کمیسیون ایمنی راه‌ها کاهش تعداد تصادفات جاده‌ها با کمک عوامل تاثیر گذار است و قرار شد نقاط پر تصادف توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس راه ظرف مدت یک ماه شناسایی و به کمیسیون ایمنی راه‌ها برای اقدامات بعدی ارائه شود. وی با بیان این‌که سازمان راهداری با همکاری استان‌ها نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها را شناسایی می‌کند، گفت: در سال 98 اکشن پلنی (برنامه اقدام) برای افزایش ایمنی راه‌ها و کاهش تصادفات در کمیسیون ایمنی و مراجع ذی‌صلاح تایید شد که طی جلسات کمیسیون ایمنی راه‌ها وظایف همه سازمان‌ها و عملکرد آن‌ها بر اساس این برنامه اقدام، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: همه سازمان‌ها و ارگان‌های تاثیرگذار از جمله پلیس راه، قوه قضاییه، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، اورژانس، هلال احمر و ... باید تمامی اطلاعات خود را درباره تصادفات جاده‌ای اعم از موقعیت و شدت تصادف و تعداد متوفیان و مجروحین ارائه کنند تا بتوانیم بر اساس این داده‌ها، تحلیل مناسبی برای تصمیم‌گیری داشته باشیم.
افندی‌زاده با بیان اینکه باید تلاش کنیم تعداد تصادفات روند رو به کاهش داشته باشد، افزود: در تصادفات جاده‌ای عامل انسانی، جاده و خودرو تاثیر دارد، در حوزه جاده، شناسایی و برطرف کردن نقاط پر تصادف در کاهش سوانح جاده‌ای موثر است.

گروه صنعت و تجارت: وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد در این ارتباط به مهر گفت: منحنی قیمتی فولاد یک منحنی سینوسی است و با توجه به تأثیر جنگ اوکراین، قیمت فولاد به قله خود رسیده بود اما متأسفانه کشور یک فرصت سوزی بزرگ انجام داد و در قله قیمت‌ها، عوارض صادراتی روی فولاد اعمال کرد. وی افزود: روسیه به واسطه تحریم‌هایی که دارد وارد بازارهای صادراتی ما شد و رقابت بین ما و روسیه شکل گرفت و با دامپینگی که روسیه کرد سهم ما در بازارهای صادراتی
کم شد.
یعقوبی در مورد وضعیت صادرات تا پایان سال هم گفت: طبق پیش بینی‌هایی که مؤسسات تحلیلی ارائه کردند، تا ۳ ماه اول سال ۲۰۲۳ روند تقاضای فولاد نزولی است؛ یعنی عملاً پیش بینی نمی‌شود که قیمت افزایش چندانی یابد و نوسان خاصی نخواهد داشت. معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در مورد کف قیمتی فولاد هم دو نظریه وجود دارد؛ نخست اینکه به دلیل بالا رفتن نرخ بهره در آمریکا و نزولی بودن نرخ کامودیتی ها، نرخ فولاد متأثر خواهد شد و از این هم کمتر خواهد شد و نظریه دوم هم این است که قیمت کمتر از این برای تولیدکنندگان فولاد جهان به صرفه نیست و به دلیل افزایش نرخ گاز و تعطیلی برخی از کارخانجات در اروپا و رسیدن قیمت‌ها به کف، بنابراین دیگر قیمت فولاد از این پایین‌تر نخواهد بود. این دو نظریه متفاوت است که باید ببینیم کدام یک محقق می‌شود. این فعال صنعت فولاد کشور همچنین ادامه داد: روند نزولی قیمت‌های جهانی روی صادرات فولاد اثرگذار است؛ اگرچه صادرات در شهریور ماه افزایش یافته اما روند، روند نزولی ا ست و به نظر نمی‌رسد که بتوان تا پایان سال این افت ۱۵ درصدی را جبران کرد و حتی پیش بینی این است که به میزان صادرات پارسال هم نرسیم. یعقوبی در پایان تصریح کرد: امسال احتمالاً در بهترین حالت و با کمک دولت برای توسعه صادرات، ۵ تا ۵.۵ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت.

وزیر صمت جزئیات برنامه جدید دولت را تشریح کرد

گروه صنعت و تجارت: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت هیچ مانعی برای واردات خودرو ندارد، اما طبق قانون اگر کسی خودرو وارد می‌کند، باید انتقال فناوری هم انجام دهد. سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه نشست هیئت دولت در پاسخ به سوالی درباره ثبت سفارش خودرو و اینکه تاکنون چه میزان ثبت سفارش خودرو داشتیم و برای چه میزان خودرو تأمین ارز انجام شده است، اظهار داشت: بر اساس آن آئین‌نامه ای که دولت مصوب کرد، یک میلیارد یورو منابع برای واردات خودرو پیش‌بینی شده است. وی بیان کرد: در هفته اول شهریور بود که آئین‌نامه واردات خودرو در دولت تصویب شد و الان همه زیرساخت‌ها فراهم و هماهنگی‌های لازم و ثبت سفارش هم آغاز شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با توجه به اینکه فرآیند خودرو حدود چهار سال تعطیل بود، لازم است که واردکنندگان با طرف‌های تجاری خود در خارج از کشور قرارداد ببندند. امیدواریم که به زودی شاهد واردات خودرو باشیم. فاطمی امین تاکید کرد: از طرف دولت هیچ مانعی برای واردات خودرو وجود ندارد و شرکت‌های زیادی درخواست دادند. تعدادی از آنان شرایط را داشتند و این دفعه یک شرط جدید داریم که در قانون مجلس آمده است و در آئین‌نامه واردات خودرو هم به آن توجه شده که موضوع انتقال فناوری است؛ به این معنا که اگر کسی خودرو وارد می‌کند، باید انتقال فناوری را هم انجام دهد که مقداری کار را زمان‌بر می‌کند اما برای اقتصاد کشور بسیار مؤثر است. وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره وضعیت بازار لوازم خانگی، گفت: وضعیت تولید و قیمت‌ها در لوازم خانگی مناسب است و تولیدکنندگان تخفیف‌های ویژه‌ای عرضه کردند. طرح قسطی فروش لوازم خانگی از هفته قبل تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات فراهم شد. وی تصریح کرد: بازار لوازم خانگی ایران باکیفیت است و امسال این بازار ثبات داشته است. در بسیاری از اقلام خانگی ۲۰ درصد رشد تولید داریم و بنابراین باید به دنبال توسعه بازار باشیم. اقدامات زیادی برای صادرات لوازم خانگی تولیدی در حال انجام است و برنامه سرمایه گذاری ایران در کشورهای دیگر به صورت مشارکتی و مستقیم در حال پیگیری است. فاطمی امین با اشاره به سفر نخست وزیر بلاروس به ایران، گفت: در چهار ماه گذشته چهار هیئت از بلاروس به ایران سفر کرده و این هم پنجمین سفر بود. همچنین چهار بار هیئت ایرانی به بلاروس سفر کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و بلاروس امضا شد و یکی از کارهای انجام شده این بود که خط اعتباری ۱۰۰ میلیون دلاری برای کشور بلاروس تخصیص داده شد تا از ایران به بلاروس کالا ببرند. بلاروس عضو پیمان اوراسیاست و ایران تاکنون ۵ دور برای پیوستن کامل به تجارت آزاد مذاکره کرد و امیدواریم به زودی موافقتنامه الحاق ما به تجارت آزاد در پیمان اوراسیا انجام شود. وی ادامه داد: در بحث حمل و نقل هم قرار شد روابط پروازی با بلاروس انجام شود. بلاروس به لحاظ صنعتی برای ما اهمیت دارد و ماشین‌هایی که در این کشور تولید می‌شود، در بسیاری از کشورها به ویژه روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. فاطمی امین با اشاره به خرید ۵۰۰ دستگاه دامپتراک از بلاروس در بحث دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ دارو و تجهیزات پزشکی بسیار پیشرفته است. جای خوشحالی است که شرکت‌های دارویی ایرانی قرار است به بلاروس صادرات داشته باشند. وزیر صمت درباره سند جامع ایران و بلاروس، گفت: سند جامع و نقشه راهی با ۱۶ محور آماده شد که همه موضوعات حمل و نقل، گمرکی، کنسولی، صنعتی، تجاری، کشاورزی و آموزشی را در برگرفته است. این نقشه راه یک ماه گذشته از طرف ما به وزارت خارجه بلاروس فرستاده شد و امیدواریم در سفر اسفند امسال رئیس جمهور بلاروس به تهران نهایی شود.