بیمه سرمد از سازمان بورس مجوز افزایش سرمایه گرفت
به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بیمه سرمد، سازمان بورس و اوراق بهادار، با انتشار اطلاعیهای، مجوز افزایش سرمایه شرکت بیمه سرمد را تا مبلغ 6.761.553.062.000 ریال صادر کرد. بر اساس این مجوز، بیمه سرمد مجوز افزایش سرمایه 1.961.553.062.000 ریالی را از سازمان بورس دریافت کرده و سرمایه خود را از مبلغ 4.800.000.000.000 ریال به 6.761.553.062.000 ریال افزایش خواهد داد. متن اطلاعیه سازمان بورس و اوراق بهادار که بر روی سامانه کدال منتشر شده، به این شرح است: «در اجرای قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (مصوب آذرماه 1384)، تقاضای افزایش سرمایه و انتشار سهام جدید شرکت بيمه سرمد (سهامی عام) در این سازمان مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس رسیدگی انجام شده، مواردی حاکی از مغایرت با قوانین و مقررات مربوط در انتشار سهام ملاحظه نگردیده و افزایش سرمایه با مشخصات زیر و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، از نظر این سازمان بلامانع میباشد. سرمایه فعلی: 4,800,000,000,000 ریال. تعداد سهام قابل انتشار: 1,961,553,062 سهم. ارزش اسمی هر سهم: 1,000 ریال. مبلغ افزایش سرمایه: 1,961,553,062,000 ریال. منبع تأمین افزایش سرمایه: 1,961,553,062,000 ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها»
سواد دیجیتال کاربران بانک ایران زمین موجب ارائه خدمات مطلوب می شود
به منظور آشنایی بیشتر کارکنان از آخرین تحولات بانکداری دیجیتال در بانک ایران زمین و معرفی سرویس های جدید در این حوزه، همایش بانکداری دیجیتال با حضور مدیران ارشد بانک در تبریز برگزار شد.
به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی؛ در این همایش فرهاد اینالوئی معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین؛ بانکداری دیجیتال را ارائه سرویس و خدمات به کسب و کارهای دیجیتال که در سوپر اپلیکیشن های مختلف فعال هستند معنا کرد و گفت: بانک ایران زمین از سال 96 در این عرصه قدم گذاشت و در حال حاضر با تلاش مستمر و مجدانه همکاران در حوزه بانکداری دیجیتال توانسته است به نتایج قابل توجهی برسد.
اینالوئی ایجاد تجربه مطلوب ارائه سرویس های دیجیتال به مشتریان را از اولویت های بانک بیان کرد و افزود: تجهیز شعب، افزایش سرعت ارتباطات و ایجاد مرکز داده های بانک از اقدامات موثر در مسیر ارائه خدمات با کیفیت در حوزه بانکداری دیجیتال بوده است و بر همین اساس خدمات مورد نیاز مشتری شناسایی، طراحی و در اختیار آن قرار می گیرد.
سفر مدیرعامل بانك
صنعت و معدن به استان گلستان
دكتر علی خورسندیان به منظور بازدید میدانی و نظارت بر طرح های تأمین مالی شده توسط بانک صنعت و معدن به همراه هیأتی از اعضای هیأت مدیره و هیأت عامل این بانک فردا چهارشنبه دوم آذر به استان گلستان سفر می کند. به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بانك صنعت و معدن، دكتر خورسندیان به اتفاق هیأت همراه در اين سفر با کارآفرینان و تولیدکنندگان صنایع مختلف درخصوص مسايل و چالش های آنان در امر تولید و اشتغال و در مورد لزوم توجه و استفاده از ظرفیت های این استان در راستای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور به بحث و تبادل نظر می پردازد. دکتر خورسندیان و هیأت همراه در این سفر از چندین طرح صنعتی که از سوی این بانک تأمین مالی شده اند، بازدید خواهند کرد و در خصوص نحوه مساعدت بانک و روش های مناسب تأمین مالی این طرح ها به گفتگو می نشینند.
گپ تایم نوآوری بیمه تجارتنو
گپ تایم بیمه تجارتنو با هدف توسعه فرهنگ نوآوری با حضور نمایندگان فعال در اکو سیستم دیجیتال بیمه تجارتنو با محوریت مدیریت کسب و کارهای نوین این شرکت آغاز شد. به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بیمه تجارتنو ؛ گپ تایم نوآوری بیمه تجارتنو عنوان جلسات گفتگو محوری است که با حضور مدیران ستادی ، شعب و نمایندگان فعال بیمه تجارتنو برگزار می گردد. محورهای مورد بررسی در این جلسات معرفی اکوسیستم دیجیتال بنو،بررسی مسائل و نقاط بهبود سامانه بنوشاپ و شنیدن پیشنهادات و ارائه راهکارهای موثر در راستای توسعه فرهنگ و خدمات دیجیتال شرکت بیمه تجارتنو است. بنوشاپ سامانه فروش آنلاین بیمه برای نمایندگان و بازاریابان است که در اولین جلسه گپ تایم مورد بررسی قرار گرفت.
بهترین دوره كاری
من خدمت در صندوق تامین بود
مجید بهزادپور و هیات همراه از شعبه صندوق تامین خسارت های بدنی در استان گیلان بازدید و از اقدامات این صندوق قدردانی کردند. به گزارش تجارت به نقل از صندوق تامین خسارت های بدنی، در این بازدید رئیس کل بیمه مرکزی از عملکرد صندوق و تاثیر بسزای آن در راستای مسئولیت اجتماعی صنعت بیمه تمجید و ابراز خرسندی کرد.
گروه بانک و بیمه: مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان با اشاره به عدم رعایت اصول مشتری مداری و پاسخگویی سریع جهت بهبود تجربه مشتری در صنعت بیمه، اظهارداشت: هرشرکت بیمه ای که خدمات و پشتیبانی بهتری به مشتری ارائه کند بی شک می تواند سهم بیشتری از بازار را برای خود کسب کند.
شهره حقی – تجارت؛ به گزارش روابط عمومی شرکت بیمه سامان ، "محسن عسگری" با بیان اینکه دانش بیمه در سطح جامعه فراگیر نیست، گفت: بسیاری از بیمه گذاران و یا مشتریانی که از خدمات بیمه استفاده می کنند از دستورالعمل ها، قوانین و چارچوب های قانونی اطلاعات کافی ندارند و هنگام بروز خسارت به تصور اینکه در زمان خسارت جبران خدمات کامل اتفاق می افتد به شرکت بیمه برای دریافت خسارت مراجعه می کنند.
وی، افزود: همین عدم دانش باعث سو برداشت و نارضایتی بین بیمه گذار و بیمه گر می شود و از طرفی، صنعت بیمه دید بلند مدت بازاریابی و فراگیر به مشتری نداشته و همچنین پاسخگویی و پشتیبانی مناسبی از بیمه گذاران در بلند مدت ندارد.
مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان معتقداست که، افزایش رقابت بین شرکت های بیمه ای منجر به حضور پررنگ تر شرکت های بیمه خواهد شد و قدرت چانه زنی و انتخاب مشتری را هم بیشتر می کند.
عسگری، اظهارداشت: درگذشته باتوجه به انحصاری بودن ارائه دهنده خدمت بیمه ای ، بیمه گذار ناراضی باز هم مجبور به انتخاب مجدد همان شرکت بیمه بود، زیرا خدمات از شرکت دیگری را نمی توانست دریافت کند اما حضور شرکت های مختلف بیمه ای و پلتفرم های مجازی باعث شده تا صنعت بیمه بیشتر به فکر رضایت و وفادار سازی مشتری باشد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد رضایت در مشتریان صنعت بیمه گفت: با رفع تحریم ها و حضور شرکت های بیمه خارجی در کشور از نظر بازاریابی دغدغه ای برای شرکت های بیمه فعلی خواهد بود و درحال حاضر هم هر شرکت بیمه ای که خدمات و پشتیبانی بهتری به مشتری ارائه کند بی شک می تواند سهم بیشتری از بازار را برای خود کسب کند.
مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان با بیان اینکه صنعت بیمه از نظر تفکر و فرهنگ در دوران گذر قراردارد، توضیح داد: تفکر اول و برتر در مسیر رضایت مشتری و به صورت مشتری مدارانه است که به دنبال ایجاد اصول مشتری مداری و شاخص های بهینه بازاریابی وارد این صنعت شده و تلاش می کند که اتفاقات خوبی را در صنعت بیمه رقم بزند.
عسگری ادامه داد: تفکر دوم مربوط به نسل سنتی اما با تجربه فنی در خدمات بیمه ای است که در صنعت بیمه با قدرت نفوذ و اکثریت وجود دارند، نگاه نسل سنتی ترازنامه، هزینه و فایده و منافع شرکت بیمه مطابق اصول فنی خدمات بیمه ای است و نگاه مشتری مداری و مشتری محوری نقش کمتری در نگاه و عمکردشان دارد، از سوی دیگر سومین تفکر بینابین قرارداشته یعنی نه میتوان گفت سنتی و با تجربه بوده و نه طبق اصول مشتری مدار است.
وی معتقد است که تفکر نسل جدید پذیرای تغییرات و رسیدن به شرایط بهینه بهره وری هستند اما از طرفی نسل سنتی و با تجربه مقاومت بسیار در تغییرات دارند بنابراین تنها می توان به ایجاد نسل و تفکر چهارمی امیدوار بود که با فرهنگ سازی، آموزش و متعهد شدن سازمان نسبت به تغییرات در فرایند های اجرایی و ایجاد تحول سازمانی، به اهداف بازاریابی و رعایت اصول مشتری مداری و مشتری محوری ، صنعت را به مشتری گرایی سوق داد.
مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان بیان کرد: صنعت بیمه وابسته به رویه ها و دستورالعمل هایی است که نیاز به افراد با تجربه دارد و نمیتوان با آمدن نسل جدید نسل قدیمی و سنتی را راحت کنار گذاشت همانطور که صنعت بانکداری نتوانست هرچند که تفاوت هایی بین صنعت بیمه و بانکداری وجود دارد.
عسگری گفت: در صنعت بانکداری قوانین پرداخت و دریافت برای مشتریان ملموس است اما قوانین بیمه برای بیمه گذاران و مشتریان ملموس نشده و هنوز دارای ابهام است. به همین دلیل نیاز صنعت بیمه به افراد سنتی و با تجربه بسیار بیشتر از صنعت بانکداری می باشد. اما درعین حال ساختار سازمانی صنعت بیمه می تواند به گونه ای باشد که در محورهای تصمیم گیری، افراد سنتی کمرنگ تر بوده و افراد نوگرا پررنگ تر باشند.
وی اذعان داشت که در صنایع خدمت محور مانند بیمه شرکت هایی می توانند موفق باشند که تهدید را به فرصت تبدیل کنند و حضور شرکت های نوظهور اینترنتی در صنعت بیمه تلنگری برای شرکت های بیمه ای بود.
مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان ادامه داد: در شرکت های نوظهور اینترنتی مشتری بی واسطه و بدون صرف وقت زیاد میتواند محصول بیمه ای مورد نظر خود را مقایسه و انتخاب کند، بنابراین این شرکت ها قدرت چانه زنی و انتخاب مشتری را بالا برده اند.
عسگری ادامه داد: مساله فوق برای شرکت های بیمه ای یک تهدید بود زیرا هر شرکت یا سازمانی که نتواند خود را با تغییرات کسب و کار تغییر دهد خیلی زود با مشکلات روبرو می شود و از صحنه کسب و کار حذف خواهد شد، درعین حال شرایط فوق برای شرکت های بیمه چابک یک فرصت بود تا در کنار شرکت های نوظهر رشد کرده و وارد مسیری شوند که این شرکت های تازه وارد آن را هموار می کنند.
گروه کشاورزی: قیمت هر کیلو دام زنده ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است اما تا به پیشخوان قصابیها برسد تا نرخ ۲۵۰ هزار تومان اوج میگیرد و لذا همین موضوع تولیدکننده و مصرفکننده را ناراضی کرده است.
خشکسالی حادثشده بر استان خراسان رضوی و کمبود علوفه و از طرفی افزایش هزینههای پرواربندی و گرانی نهادههای دامی موجب شده تا هزینه تولید روند تصاعدی به خود بگیرد بهگونهای که دامداران اذعان میکنند نرخ تولید گوشت به ازای هر کیلو ۱۱۰ هزار تومان تمام میشود اما آنها بهناچار باید به ازای هر کیلو ۷۰ هزار تومان به فروش برسانند.
بدقولی دولت تا بدرفتاری دلالان
احسان یکی تأمینکنندگان مواد پروتئینی در مشهد به بازار میگوید: وقتی قرار باشد دولت حقوق کارگر را افزایش بدهد اما به کارفرما اجازه افزایش قیمت محصول را ندهد و یا قیمتهای مواد اولیه افزایش ۸۵ درصدی را تجربه کند اما دولت با اتخاذ تدابیری نظیر قیمتهای دستوری سعی در کنترل بازار و تورم دارد نتیجهای جز ورشکستگی واحدهای صنفی حاصل نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دولت بهعنوان صاحب سرمایه به تعهدات خود نمیتواند عمل کند بیان میکند: شما مشاهده کردید که دولت قرار بود در قالب خرید تضمینی دام مازاد دامداران را خریداری و ما به ازای آن را نهادههای دامی برای پرواربندی دام بدهد و از سوی دیگر نهادهای دامی موردنیاز پرواربندی را تأمین و پول آن را بهصورت دامدار کارت بعد از فروش دام پروار شده تقریباً حدود چهار ماه دریافت و یا به ازای آن دام از دامداران تحویل بگیرد اما طرح در همین گام اول هم با بدقولی دولتی روبرو شد تا دامداران به ادامه آن بیاعتماد باشند.
این تولید کننده دام سبک با بیان اینکه اواسط تیرماه بود که دام سبک از ما خریداری شد اما نهتنها نهادهها و پولی به ما پرداخت نشد بلکه حتی مباشر جواب تلفن ما را هم نمیدهد، گفت: ما به امید تأمین نهادههای دامی دام را تحویل دادیم و اگر میدانستیم که به پولمان نمیرسیم، هرگز این کار را نمیکردیم.
وی میگوید: دولت صرفاً تولید دام و نهادهها را در نظر میگیرد درحالیکه دامداران معیشت هم دارند و باید از مکانی ارتزاق کنند لذا طرح تهاتر دام با خوراک دردی از آنها دوا نمیکند.
احسان اظهار میکند: یکی دیگر از ایرادات صنعت دامپروری کشور توزیع ناعادلانه و نامناسب محصولات این صنعت است چراکه محصولی مانند گوشت از درب دامداری تا رسیدن به دست مصرفکننده افزایش قیمت حداقل ۳۰ درصدی را به همراه دارد که این اتفاق در عمل سبب میشود سودی که باید نصیب دامدار میشد نصیب دلالان میشود و به دلیل طمع دلالان قیمتها روزانه افزایش مییابد.
وی اظهار میکند: در حال حاضر گوشت گوسفند از دامدار کیلویی 70 هزار تومان خریداری میشود و همینکه پای دام زنده به شهر میرسد کیلویی ۸۵ تومان میشود و در قصابیها به ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزار تومان و با قطعه کاری به طور مثال ماهیچه به 290 هزار تومان به ازای هر کیلو به فروش می رسد.
وی یکی از دلایل گرانی گوشت را به دلالان واسطه نیز ربط داده و میگوید: در این بین تنها دامدار است که ضرر میدهد و سودی دستگیرش نمیشود.
پروار کنندگان ضرر میدهند
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی نیز در گفتوگو با بازار و در خصوص مشکلات انباشته تولیدکنندگان این صنعت اظهار میکند: متأسفانه افزایش قیمت نهاده و علوفه که بخشی از آن به خشکسالی و برخی به سیاستگذاری برمیگردد صنعت دامپروری را با مشکلات بسیاری همراه کرده که این مشکلات در دو دهه اخیر بیسابقه بوده و همین عامل سبب شده تا شاهد کاهش وزن و همچنین کشتار دامهای مولد در استان باشیم.
مجید مهدوی در پاسخ به سؤال ما مبنی بر اینکه هر کیلو شیر و گوشت برای تولیدکننده چقدر تمام میشود و به چه قیمتی از تولیدکننده خریداری میشود اذعان میکند: یک دامدار نیاز است،حداقل ٩ کیلو خوراک به بره بدهد تا آن بره یک کیلو افزایش وزن داشته باشد که این اتفاق شامل ٧٠ درصد هزینهها است.
وی عنوان میکند: بهطور مثال اگر ٩ کیلو جو در نظر بگیریم،قیمت هر کیلو آن بهطور حدودی یازده هزار تومان است و بدون در نظر گرفتن هزینههای جانبی مثل کارگر و هزینه آب و برق و گاز ،یک بره پروار باید کیلویی صد تا صد و ده هزار تومان نرخگذاری شود تا دامدار دچار ضرر نشود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی بیان میکند: این در حالی است که هزینه بره نر داخل بازار کیلویی٧٣ هزار تومان بوده و بیشتر از این قیمت خریداری ندارد!
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا افزایش قیمت شیر کمکی به دامداران و تولیدکنندگان کرده است یا خیر نیز اذعان میکند: در رابطه با شیر باید گفت به دلیل افزایش قیمت اعلامشده که این قیمت از شش هزار و چهارصد تومان به دوازده هزار تومان رسید اگرچه شرایط بهتر شد اما لازم به ذکر است نرخ دوازده هزار تومان نیز غیر کارشناسی بود.
مهدوی بیان میکند: بهطور مثال برای نرخ گوشت سفید و یا تخممرغ نیز دولت اجازه میزان مشخصی افزایش قیمت را صادر کرد که آن نرخ کاملاً غیر کارشناسی بود اما بهطورقطع نسبت به نرخ گذشته بهتر بوده است .
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی توضیح میدهد: متأسفانه در رابطه با نرخ گوشت قرمز این اتفاق نیفتاده است درصورتیکه نص صریح ماده ٢٠ قانون نظام جامع دامپروری بر مبنای قانون تنظیم خرید محصولات اساسی تکلیف کرده است که گوشت قرمز نیز مشمول خرید تضمینی خواهد شد.
همچنین در این قانون سازوکار مشخصشده است و با ایجاد شورای قیمتگذاری فضای مناسبتری برای دستیابی به هدفهای دقیق و کارشناسیتر فراهمشده است اما متأسفانه این راهحلها وارد دستور کار نمیشود.
زنگ خطر
دانیال طبسی دکترای تغذیه دام و طیور از دانشگاه تهران در گفتوگو با بازار اظهار میکند: صنعت دامپروری در ایران بدون تعارف با آشفتگی بسیاری همراه است که حتی ابزارهای دولتی مانند سامانه بازار گاه نیز نتوانسته به آن سامانی بدهد و لذا نباید از دولت سیزدهم در این راستا انتظار معجزه و یا رفع مشکلات را در زمان کوتاه داشت.
وی با اشاره به مشکلاتی که این روزها دامداران و تولیدکنندگان برای تغذیه دام خوددارند به ما میگوید: وزن دام سبک ۲ تا ۸ کیلوگرم و وزن دام سنگین ۲۰ تا ۴۰ کیلوگرم نسبت به سال گذشته کاهشیافته است و این موضوع خود گواه این است که دامدار ما برای سیر کردن شکم دام خود و تغذیه مناسب ناتوان شده است.
وی با اشاره به آمار کشتار دام مولد در کشتارگاههای استان خراسان و با ضریب افزایشی بالا عنوان میکند: این موضوع نشان میدهد که ما با مشکل جدی تغذیه دام روبرو بوده و دام ماتحت رژیم اجباری قرار دارد که درنهایت این فقر غذایی به خود ما بازخواهد گشت.
طبسی بابیان اینکه صنعت دامپروری صنعتی بسیار حساس است چراکه امنیت غذایی کشور درگیر این صنعت است میافزاید: شاید کشتار این دامها امسال چندان در چرخه مصرف و یا صنعت مهم نباشد اما متأسفانه با حذف و کشتار دام مولد، حداقل ۲ تا ۳ سال زمان لازم است تا دام جایگزین بتواند به سوددهی برسد.
گروه کشاورزی:«گیاهان دارویی» از جمله حوزههایی است که سابقه استفاده و بهره وری دیرینه ای در کشور ما دارد اما اخیراً به واسطه علم و دانش و ترکیب آن با نوآوری و فناوری مؤثر تر واقع شده به طوری که شرکتهای دانش بنیان زیادی در این زمینه فعالیت میکنند و محصولات بر پایه دانش خود را به بازار عرضه کردهاند.از همین رو میتوان چنین برداشت کرد که صنایع گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی نقش انکارناپذیری در ایجاد اشتغال، افزایش ارزش افزوده و توسعه اقتصادی کشور دارند.به گزاذش روزنامه تجارت به نقل از مهر یکی از ارکان توسعه پایدار در این صنعت، تکمیل زنجیره تولید برای پیشگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده بر مواد اولیه گیاهی محسوب میشود. همچنین وجود قابلیتهای اقتصادی بسیار در گیاهان دارویی سبب اطلاق عنوان طلای سبز در دنیا به این گیاهان شده است. کاربرد وسیع این گیاهان در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی – بهداشتی و سایر حوزهها به عنوان شاخه محصولات طبیعی به این گیاهان قابلیت بسیار بالایی در ایجاد اقتصادی پویا و در آمد حاصل از تولید ناخالص ملی بخشیده است. استفاده از پتانسیلهای حوزه گیاهان دارویی و توجه به طب ایرانی مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته به طوریکه ایشان در بند دوازدهم سیاستهای کلی سلامت صراحتاً به «بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران»، «ترویج کشت گیاهان دارویی تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی و حمایت از توسعه نوآوریهای علمی و فنی در تولید و عرضه فرآوردههای دارویی سنتی تحت نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تبادل تجربیات با سایر کشورها در زمینه طب سنتی» تاکید کرده اند. در همین راستا معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان نیز در راستای توسعه صنعت گیاهان دارویی، شرکتهای دانش بنیان این حوزه را فراخوانده تا با شناسایی بازار، فرآیند تسهیل فعالیت حرکت در ریل دانش بنیانی و تحقق اقتصاد دانش بنیان را بسط دهد.
در همین زمینه دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه وزارت صمت، وزارت جهادکشاورزی، وزارت بهداشت از جمله وزارتخانههایی هستند که میتوانند در ایجاد ارزش افزوده حوزه گیاهان دارویی مؤثر عمل کنند، گفت: ما در معاونت علمی ارتباط فرادستگاهی بین سازمانها ایجاد میکنیم و سعی داریم ریسک فناوری را متقبل شویم که فناوریهای نوظهور با ریسک بالا وارد بازار شوند. سیف سهندی افزود: ستاد توسعه گیاهان دارویی سعی دارد در راستای توسعه بازار داخل با کمک مجموعههای مختلفی که در بیزینس گیاهان دارویی فعال هستند به نیاز بازار تمرکز کند. در واقع تلاش میکنیم فناوران را در راستای رفع این نیازها هدایت کنیم به شرط اینکه بازار هم تضمین خرید بدهد. وی افزود: کشورهای چین، برزیل، هند، آمریکا کشورهایی هستند که در تولید گیاهان دارویی توانمندی بالایی دارند و آمریکا، اروپا، فرانسه، هلند، آلمان از جمله کشورهای پیشرو هستند که در عرصه گیاهان دارویی گام برداشته اند. اما در این میان ایران بعد از چین، هند و آمریکا از نظر تولید علم و مقاله قرار دارد اما تولید محصول باعث ایجاد ارزش افزوده میشود. کشورهای چین، برزیل، هند، آمریکا کشورهایی هستند که در تولید گیاهان دارویی توانمندی بالایی دارند و آمریکا، اروپا، فرانسه، هلند، آلمان از جمله کشورهای پیشرو هستند که در عرصه گیاهان دارویی گام برداشته اند. اما در این میان ایران بعد از چین، هند و آمریکا از نظر تولید علم و مقاله قرار دارد.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ادامه داد: چین، هند و ایران از جمله کشورهایی هستند که در حوزه طب سنتی سبقه طولانی دارند اما چین و هند خیلی بیشتر ایران پیشرفت کرده اند زیرا از نظر درمان و عرضه تولید اقتصادی گامهای مهمی برداشته اند و بیمارستان، سلامتکده و بسیاری از مراکز مرتبط را فعال نگه داشته اند ضمن اینکه پزشکان و متخصصان زیادی در این حوزه دارند که بخشی از درمان کشور را برعهده گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه چقدر گیاهان دارویی میتواند در اقتصاد کشور مؤثر باشد گفت: پتانسیل بازار ۱۵-۲۰ میلیارد دلاری در کشور وجود دارد که میتوان با توسعه بازار یا ارزیابی فناوری به بیش از این میزان دست بیابیم. وی با اشاره به برنامههای ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی گفت: ما در توسعه دانش فنی و یافتن حلقههای پایین دستی زنجیره ارزش گیاهان دارویی میتوانیم نقش اساسی داشته باشیم و سعی داریم با انعقاد تفاهم نامههای مختلف بر اساس نیاز بازار داخلی و بین المللی روند توسعه محصولات در زمینه گیاهان دارویی تسهیل کنیم. دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان خاطر نشان کرد: برای توسعه بازار بین المللی سعی داریم با کشورهای هدف ارتباط برقرار کنیم؛ همانطور که در نمایشگاه گیاهان دارویی نماینده بیش از ۸ کشور حضور داشتند تا این ارتباطات شکل بگیرد. وی با بیان اینکه صربستان، ونزوئلا و عراق از جمله کشورهایی هستند که در نمایشگاه موفق به انعقاد تفاهم نامه با آنها شدیم ادامه داد: قرار است در صربستان کمیسیون عالی علم و فناوری تشکیل دهیم که یکی از این کمیسیونها مربوط به گیاهان دارویی است که به این واسطه محصولات دانش بنیان ایرانی به این کشور منتقل شود؛ همچنین مذاکراتی در مورد صادرات به ونزوئلا و عراق شد.