نسبت به سواستفاده از موضوعات انسانی هشدار می‌دهیم

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارنظرهای برخی مقامات غربی در مورد مسمومیت دانش آموزان گفت: واکنش عجولانه، عجیب و نمایشی مقامات برخی کشورها در استمرار مواضع سیاسی مداخله جویانه آنها توأم با اهداف سیاسی ارزیابی شده و نسبت به سواستفاده از موضوعات انسانی برای تحقق اهداف سیاسی هشدار می‌دهیم. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهار نظرهای برخی مقامات غربی در ارتباط با وقوع مسمومیت های مشکوک در بعضی مدارس کشورمان گفت: پیگیری و ریشه یابی هرچه سریع تر موضوع و اطلاع رسانی مستند و مستمر از نتایج آن جهت رفع نگرانی خانواده‌ها و پاسخگو نمودن عاملین و مسببین این حادثه، از اولویت های فوری دولت جمهوری اسلامی ایران است و دستگاه‌های مسئول نیز با جدیت و دقت در حال بررسی و تکمیل تحقیقات هستند. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران در پیگیری دلایل و مسببان این رخداد مشکوک، ذره ای تردید و تعلل نخواهد کرد، در عین حال واکنش عجولانه، عجیب و نمایشی مقامات برخی کشورها در این رابطه، در استمرار مواضع سیاسی مداخله جویانه آنها در ماه‌های اخیر و توأم با اهداف سیاسی ارزیابی شده و نسبت به سواستفاده از موضوعات انسانی برای تحقق اهداف سیاسی هشدار می دهیم.

 

بزرگ‌ترین آسیب فاصله گرفتن از فرهنگ بسیجی است

رئیس مجلس گفت: امروز ‌بزرگترین آسیب ما در کشور این‌ است که از فرهنگ بسیجی ‌فاصله گرفتیم اما آنهایی که فکر ‌می‌کنند چنین فرهنگی باعث عقب افتادگی ‌شده سخت در جهل مرکب هستند.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امشب (11 اسفندماه) در یادواره شهیدان مهدی و حمید باکری که در تالار کشور برگزار شد، گفت: امروز در مجلسی کنار هم جمع شده ایم که سرشار از یاد و ذکر شهدا است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دفاع مقدس الگوی به تمام معنای گذر از سختی ها و گشایش سختی هاست، تصریح کرد: هیچ گنجی مانند دفاع مقدس برای انتخاب یک الگو در همه ابعاد وجود ندارد. برکت و گنج دفاع مقدس تمام شدنی نیست و ما می توانیم در همه ابعاد ما از دفاع مقدس بهره ببریم.
قالیباف بیان کرد: در حقیقت به برکت امام(ره) بود که انقلاب اسلامی شکل‌گرفت؛ روح الهی و معنوی ‌امام عزیزی که جز برای خدا کلامی ‌نگفت و گامی بر نداشت و این‌ عاملی شد تا امت اسلامی از یوغ استبداد و استکبار رها شود.

محکومیت دسته جمعی
تهدید روسیه به جنگ اتمی!
بلینکن دیروز (جمعه) پس از دیدار با وزرای خارجی هند، ژاپن و استرالیا در دهلی نو، هند گفت: به روسیه نمی‌توان اجازه داد که بدون مجازات به جنگ در اوکراین ادامه دهد. به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه موسوم به گروه "گفت‌وگوی چهارجانبه امنیتی" در بیانیه‌ای پس از نشست همچنین اعلام کردند، استفاده یا تهدید به استفاده از تسلیحات اتمی در اوکراین نیز غیرقابل قبول است.
وزیران خارجه گروه چهارجانبه تهدید روسیه به استفاده از سلاح‌های اتمی در جنگ اوکراین را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول خواندند. وزیران خارجه گفتند، آنها مخالف هرگونه تدابیر یک‌جانبه برای افزایش تنش در دریای چین جنوبی هستند. آنها در اشاره ضمنی به چین از بابت بخشیدن ماهیت نظامی به اراضی مورد مناقشه نگرانی خود را اعلام کردند.
ماه گذشته میلادی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیمان کنترل تسلیحات اتمی موسوم به "نیو استارت" را تعلیق و به از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای تهدید کرد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در نشست مذکور در هند با حضور وزرای خارجی از سه کشور دیگر عضو گفت: اگر به روسیه اجازه بدهیم بدون آنکه مجازات شود، هر کاری که می‌خواهد در اوکراین انجام دهد، پیام ما به دیگر مهاجمان در جهان این است که آنها نیز می‌توانند همین روش را ادامه دهند.
وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست گروه ۲۰ در دهلی نو با وزرای خارجی کشورهای گفت‌وگوی چهارجانبه امنیتی دیدار کرد و طرفین حملات صورت گرفته علیه اوکراین توسط روسیه را محکوم کردند. در اجلاس گروه ۲۰، آمریکا و متحدانش از کشورهای عضو خواستند که روسیه را برای پایان دادن به درگیری تحت فشار قرار دهند؛ اما گروه ۲۰ به دلیل مخالفت از سوی روسیه و چین نتوانست با بیانیه‌ای مشترک در مورد جنگ موافقت کند.
دیروز همچنین جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از جامعه جهانی خواست تا با یکدیگر همکاری کنند و گفت: همه کسانی که در موارد مختلف رای ممتنع می‌دهند، باید درک کنند که ما با چیزی روبرو هستیم که امکان اجماع جهانی را از بین می‌برد.
وزرای گروه گفت‌وگوی چهارجانبه امنیتی همچنین با محکوم کردن اقداماتی که باعث افزایش تنش در دریای چین جنوبی و نظامی‌سازی این مناطق مورد مناقشه در این منطقه می‌شود، پکن را مورد انتقاد قرار دادند. چین، گروه گفت‌وگوی چهارجانبه امنیتی را به‌عنوان سازه‌ جنگ سرد و گروهی که کشورها را هدف قرار می‌دهد، محکوم کرده است.

لاوروف: به شرکای غربی اصلا اعتماد نداریم
لاوروف نحوه بمباران کشورهای مستقل را از سوی آمریکا و متحدانش یادآوری کرده و به شوخی گفت: اگر موضع غرب در قبال اوکراین ریاکارانه نباشد، آن موقع است که دیگر وزیر خارجه نیستم. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دیروز (جمعه) در کنفرانس بین‌المللی علوم سیاسی در هند گفت: اگر فکر می‌کنید که آمریکا حق دارد تا هر کشوری را یک تهدید علیه منافع ملی خود اعلام کند دقیقا همان کاری که در یوگسلاوی، عراق، لیبی و سوریه کرد، پس اصلا نباید دیگر سوالی بپرسید. روسیه چندین سال پیش در این باره هشدارهایی داده بود.
لاوروف همچنین گفت: این کنفراس دقیقا چه زمانی آغاز شد؟ حوالی ۲۰۱۴ نبود؟ در آن سال‌ها، آنچه در عراق یا افغانستان اتفاق می‌افتاد، برای شما جالب نبود؟ آیا از آمریکا و ناتو پرسیدید که آیا آنها می‌دانند دارند چه کارهایی انجام می‌دهند؟
وزیر خارجه روسیه با تاکید بر این مساله که آنچه در اوکراین دارد اتفاق می‌افتد علیه همه چیزهای روسیه است و افزود: می‌توانید تصور کنید مثلا ایرلند زبان انگلیسی، بلژیک زبان فرانسوی، سوئیس زبان آلمانی یا فنلاند زبان سوئدی را ممنوع کند؟ البته که نه. اما وقتی زبان روسی به طور کامل در اوکراین از بین رفت و ممنوع شد، صدای هیچ‌کس درنیامد.
این دیپلمات ارشد روسی همچنین افزود، مسکو به هیچ وجه به همتایان غربی خود تکیه نخواهد کرد و به جایش به سیاستگذاری‌های انرژی خود در قبال شرکای قبال اعتماد متمرکز خواهد بود. وی خاطرنشان کرد: این جنگ در اوکراین که ما تلاش می‌کنیم آن را متوقف کنیم و از مردم اوکراین علیه ما استفاده می‌شود، بر سیاست روسیه شامل سیاستگذاری بخش انرژی تاثیر گذاشته است. ما هرگز بر شرکایمان در غرب تکیه نمی‌کنیم. ما به آنها اجازه نمی‌دهیم تا بار دیگر خطوط لوله گازی ما را هدف قرار بدهند و به آن آسیب برسانند.

هاآرتص: دولت نتانیاهو تروریستی و اسرائیل را به سمت تجزیه می‌بَرد
روزنامه «هاآرتص» در گزارشی ضمن تروریستی خواندن اقدامات کابینه رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو را نخست‌وزیر دیوانه‌ای خواند که منجر به «ویرانی، تجزیه و فروپاشی اسرائیل» خواهد شد. در شرایطی که فضای داخلی سرزمین‌های اشغالی ملتهب شده و تظاهرات علیه کابینه راست‌گرای متهم به فساد به رهبری «بنیامین نتانیاهو» تشدید می‌شود، روزنامه عبری‌زبان «هاآرتص» در یادداشتی نسبت به عواقب خطرناک «دیوانگی» نخست وزیر هشدار داده و نوشت که او مسلماً منجر به «ویرانی، تجزیه و فروپاشی اسرائیل» خواهد شد. براساس گزارش پایگاه خبری «عربی۲۱» به نقل از هاآرتص، این رسانه صهیونیست در تحلیل خود به قلم «آوری میسگاو» می‌نویسد: روزهای گذشته، روزهای خشم در خیابان‌های اسرائیل بود. این روزها به طور قطع روشن کردند که تظاهرات علیه دولت تروریستی بنیامین نتانیاهو یک جنگ است؛ جنگی که دو ماه پیش تشکیل شده اما حالا به عملیات سپر دفاعی خود پناه برده است.

رابرت مالی: برای تصمیم‌گیری منتظر نتیجه سفر گروسی به ایران می‌مانیم

گروه سیاسی: با قریب به دو ماه تاخیر، بالاخره سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام شد. این سفر در شرایطی صورت گرفت که قرار بود گروسی در اوایل ژانویه -یعنی دو ماه قبل- در رابطه با آخرین تحولات فنی برنامه هسته‌ای ایران به تهران سفر کند. به گزارش تجارت، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ظهر دیروز، جمعه ۱۲ اسفندماه وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد. بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل و مجلس سازمان انرژی اتمی از او استقبال کرد. گروسی در سفر ۲ روزه به تهران با جمعی از مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو می‌کند. سفر اخیر گروسی در شرایطی صورت می گیرد که او روز پنج‌شنبه، در نشست جنبش عدم تعهد که در باکو برگزار می‌شود، در جمع خبرنگاران گفت که حفظ ارتباط و گفت‌وگو با ایران در عالی‌ترین سطح برای آژانس بسیار حائز اهمیت است. گروسی مدعی شده بود: ما شاهد تغییرات نگران‌کننده‌ای در فعالیت‌های هسته‌ای ایران در برخی نقاط هستیم. آژانس باید به این نقاط دسترسی مستقیم داشته باشد تا وضعیت موجود را بررسی کند و تردیدهایی را که اخیرا افزایش پیدا کرده را برطرف کند. این موضوع در دیدار ما با همکاران ایرانی‌مان هم مورد تاکید قرار گرفت. اظهارات گروسی در پی درز یافتن اطلاعاتی از گزارش فصلی آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران در رسانه‌های خارجی مطرح می‌شود. خبرگزاری رویترز مدعی شد که طبق اطلاعات موجود در این گزارش، ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران به ۱۸ برابر حد تعیین شده در برجام رسیده است. رویترز گزارش داد، آژانس تخمین زده است که تا ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) میزان ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران در همه سطوح غنی سازی شده به ۳۷۶۰.۶ کیلوگرم رسیده باشد. روزنامه وال استریت ژورنال نیز نوشت که در گزارش جدید آژانس عنوان شده است، «نمونه‌برداری آژانس در تاریخ ۲۲ ژانویه ( ۲ بهمن) در ایران وجود ذرات اورانیوم غنی‌سازی شده با خلوص ۸۳.۷ درصد را نشان می‌دهد.» پیش‌تر نیز شبکه بلومبرگ به نقل از دو منبع دیپلماتیک ناشناس گزارش داده بود که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته گذشته وجود اورانیوم ۸۴ درصدی غنی شده در ایران را کشف کردند که برای ساخت سلاح هسته‌ای کافی است. این در حالیست که بهروز کمالوندی، سخنگوی‌ سازمان انرژی اتمی ایران چندی پیش در رابطه با ادعای غنی‌سازی ۸۴ درصدی اورانیوم توسط ایران در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرده بود: وجود ذرات با غنای بالا در هر یک از روندهای غنی‌سازی امری طبیعی است. به عنوان مثال در روند غنی‌سازی اورانیوم تا غنای ۲۰ درصد اورانیوم ۴۷ درصد هم دیده می‌شود و در روند تولید اورانیوم ۶۰ درصد اورانیوم با غنای بالاتر هم دیده می‌شود. او با بیان اینکه این یک موضوع عادی است و ایران نیازی به پنهان‌کاری چنین موضوعی ندارد، گفت: حتی آژانس هم چنین موردی را گزارش نکرده است. کمالوندی با تاکید بر این که «ایران تاکنون به غنی‌سازی بالای ۶۰ درصد مبادرت نکرده است»، چنین اخباری را با «اهداف سیاسی و سیاه‌نمایی» دانست و توضیح داد که آنچه آژانس با ایران مطرح کرده درباره وجود ذره از اورانیوم با غنای بالای ۶۰ درصد در محل برداشت محصول از طریق نمونه‌برداری‌های مرسوم و عادی است.

سفر گروسی و فرا رسیدن لحظه تصمیم گیری دشوار
همان‌گونه که اکثر ناظران سیاسی، سفر گروسی به تهران را حائز اهمیت فوق العاده در آینده مناسبات ایران و غرب ارزیابی می‌کردند، دولت آمریکا نیز تا حدود زیادی این موضوع را مورد تایید قرار داده است. در این زمینه نماینده ویژه آمریکا در امور ایران عنوان کرد که این کشور پیش از تصمیم‌گیری درباره گام‌های بعدی، منتظر دریافت نتایج سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران خواهد ماند. رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز جمعه با اشاره به سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران عنوان کرد: بگذارید ببینیم که آژانس اتمی چه چیز (پایبندی یا عدم پایبندی ایران به ان.پی.تی) گزارش می‌دهد و سپس زمان برای اتخاذ گام‌های مناسب بعدی فرا می‌رسد.

افزایش موج فشارها، همزمان با سفر گروسی به تهران
همزمان با سفر رافائل گروسی به تهران، موج فشارهای غرب علیه ایران ابعاد گسترده‌تر و پیچیده‌تری به خود گرفته است. وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که شش شرکت و ۲۰ کشتی را در لیست تحریم‌های خود قرار داده است. شرکت پتروشیمی بوشهر و شرکت پتروشیمی شیراز ازجمله شرکت‌های تحت تحریم قرار گرفته توسط دولت آمریکا هستند. همزمان، وزیر خارجه آمریکا در صفحه شخصی خود در توییتر اعلام کرد که واشنگتن به سیاست اعمال تحریم علیه ایران ادامه خواهد داد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه در توییتی نوشت: ما امروز شش نهاد و ۲۰ کشتی را به لیست تحریم‌ها اضافه کردیم. این تازه‌ترین اقدام اتخاذ شده توسط ایالات متحده علیه دورزنندگان تحریم پیرامون جهان بوده است. ما به اعمال تحریم علیه ایران ادامه خواهیم داد. هم‌راستای با واشنگتن، وزارت دفاع انگلیس در راستای جوسازی رسانه‌ای علیه ایران در آستانه برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدعی توقیف تسلیحات قاچاق متعلق به ایران در آب‌های بین‌المللی دریای عمان شد. به گزارش خبرگزاری رویترز گزارش داد که گارد سلطنتی دریایی انگلیس مدعی شده است که ماه گذشته، از یک کشتی در آب‌های بین‌المللی در دریای عمان، تسلیحات قاچاق متعلق به ایران را توقف کرده که شامل موشک‌های ضد تانک و اجزای موشک‌های بالستیک میان‌برد بوده است. نیروی دریایی انگلیس که به نظر می‌رسد با هدف جوسازی رسانه‌ای علیه ایران در آستانه سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس ببین‌المللی انرژی اتمی به تهران و برگزاری نشست شورای چنین ادعایی را مطرح کرده است، گفت که این کشتی با سرعت بالایی و در تاریکی از ایران به سمت جنوب در حرکت بود که با سامانه‌های بدون سرنشین اطلاعاتی آمریکا و هواپیمای شناسایی و با یک هلیکوپتر انگلیسی تعقیب شد. رویترز در ادامه نوشت: وزارت دفاع انگلیس مدعی شد که این کشتی در ابتدا سعی کرد به سمت آب‌های سرزمینی ایران برود اما توسط نیروی دریایی انگلیس متوقف شد. انگلیس گفته است که گزارش این توقیف را به سازمان ملل ارائه کرده است. در سطحی دیگر، آنه کلر لجندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز پنج‌شنبه در جمع خبرنگاران مدعی شد: گزارش‌ها نشان می‌دهند مسیری که ایران در پیش گرفته، نگران‌کننده است. این تحولات غیرقابل پیش بینی و به شدت جدی هستند.

تداوم حمایت‌های مسکو از تهران
بر خلاف مواضع کشورهای غربی، مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات وین ضمن تاکید بر این که ایران، روسیه و چین برخلاف شرکای غربی توافق هسته‌ای، اراده سیاسی لازم برای احیای این توافق را دارند، ادعاهای رسانه‌ای درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران در سطحی بالاتر از ۶۰ درصد را رد کرد. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در مذاکرات وین در گفت‌وگویی با این خبرگزاری درباره موضوع احیای توافق هسته‌ای از طریق مذاکرات وین گفت: تنها چیزی که برای احیای توافق هسته‌ای در این مرحله نیاز است، بازگشت تمامی اعضای مذاکرات وین به پایتخت اتریش و به نتیجه‌ رساندن سریع و موفقیت‌آمیز روند مذاکرات است. این کاملا با وجود اراده سیاسی لازم، میسر است. ایران، روسیه و چین [این اراده] را دارند. اگرچه،‌ کشورهای غربی ندارند. اولیانوف در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران مبنی بر این که فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق از سوی دولت آمریکا به او پیام داده است که واشنگتن مایل به حل و فصل اختلافات با تهران بر سر احیای توافق است، اظهار داشت: هیچ دلیلی برای تردید نسبت به کلمات این دیپلمات ارشد ایران وجود ندارد. در عین حال، ما شاهد هیچ گونه آمادگی از سوی آمریکا و تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) برای ازسرگیری مذاکرات برجامی نیستیم.

رئیسی در اجتماع مردم خورموج:

گروه سیاسی: سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز جمعه در ادامه برنامه‌های دومین روز از دومین سفر دولت مردمی به استان بوشهر، در جمع مردم شهرستان «خورموج» با تشکر از حضور و استقبال پرشور و صمیمی آنان گفت: بدون تردید این احساسات شما مردم بصیر و زمان‌شناس، ابراز محبت نسبت به ولایت و رهبری و تاکید نسبت به تداوم راه شهیدان بوده و برای بنده به عنوان خدمتگزار شما مردم و همکارانم در دولت مسئولیت‌آور است.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه استقلال‌خواهی و اراده مردم ایران برای اینکه نه زیر بار ظلم بروند و نه به کسی ظلم کنند، دلیل خشم و غضب دشمنان علیه این ملت از ۴۳ سال قبل تاکنون است، افزود: مردم ایران اراده کردند کشورشان ملجا و پناه همه محرومان و مستضعفان و مظلومان عالم شود و اعلام کردند که ما نه در شعار که در عمل می‌توانیم خودمان کشورمان را بسازیم.
رئیسی با اشاره به اینکه ملت ایران حقیقتا ملت توانایی هستند، اظهار داشت: امروز بخش‌های مختلف کشور از جمله بوشهر به لطف ظرفیت‌های خدادادی و به همت و با تلاش مردم و اراده آنها برای استقلال، برای ایران اسلامی قدرت، اقتدار و افتخار آفریده است.
رئیس جمهور با اشاره به اعمال تحریم و تهدیدهای دشمنان علیه ملت ایران و در عین حال اعتراف آنان به شکست سیاست فشار حداکثری علیه این ملت، تصریح کرد: این قدرت ملت ایران بود که تهدیدها و تحریم‌ها و توطئه‌ها و جنگ ترکیبی دشمنان را شکست داد.
رئیسی با اشاره به تحلیل رهبر معظم انقلاب درباره دلایل راه‌اندازی جنگ ترکیبی علیه ملت ایران خاطرنشان کرد: دشمنان وقتی نتوانستند از تهدید، تحریم و جنگ ترکیبی علیه ملت ایران به نتیجه برسند و پیشرفت او را متوقف کنند، به دنبال اثرگذاری بر زندگی و سفره مردم رفتند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه دشمن پس از جنگ ترکیبی و تلاش برای ایجاد التهابات ارزی و اقتصادی به سراغ پروژه امنیتی در مدارس رفته است، گفت: دشمن می‌خواهد برای فرزندان ما در مدارس دلهره، ناامنی و فضای ترس و ناامیدی ایجاد کرده و از این طریق ایجاد آشوب کند. رئیسی افزود: یک روز آشوب و اغتشاش خیابانی، یک روز اغتشاش در حوزه مالی و ارزی و اقتصادی و یک روز مسئله ساختن و مسئله‌سازی امنیتی در حوزه تحصیل و مدارس، اینها ترفندهایی است که دشمنان برای ناامید کردن مردم طراحی و اجرا می‌کنند، چون می‌بینند علیرغم همه این تهدیدها و تحریم‌ها و علیرغم همه این نقشه‌ها روز ۲۲ بهمن در سراسر کشور مردم با بصیرت، آگاهانه، مقتدرانه و عزتمندانه حضور پیدا کردند و دشمن را شکست دادند.
رئیس جمهور اظهار داشت: دشمن خود اعتراف کرد که ۲۲ بهمن امسال با همه سال‌های قبل متفاوت بود. تفاوت آن برای آن است که مردم احساس کردند دشمن می‌خواهد به اهداف پلید خود برسد و مردم تصمیم گرفتند دشمن را ناکام کنند. رئیسی با اشاره به مسائل اخیر پیش آمده در ارتباط با برخی مدارس تصریح کرد: در جلسه اخیر دولت، وزیر کشور و وزیر اطلاعات را مامور کردم تا هر چه سریع‌تر این موضوع را ریشه‌یابی و بررسی و اطلاعات آن را هم سریعا به مردم عزیزمان اعلام کنند تا توطئه دشمن برای ایجاد دلهره و ناامیدی در مردم خنثی شود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به حضور معنادار مردم شهرستان خورموج در استقبال از خدمتگزاران خود خاطرنشان کرد: کسانی که ارزیابی و رصد می‌کنند، ببینند این حضور معنادار مردم را که در روز جمعه از استراحت خود گذشته و در این عرصه حضور یافته‌اند؛ معنا و مفهوم این حضور آن است که ما پای انقلاب، نظام، ارزش‌های خودمان با همه وجود هستیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه با وجود امکانات و ظرفیت‌های فراوان بوشهر، بیکاری در این استان معنا ندارد، افزود: بر اساس گزارش‌ها میزان اشتغال‌آفرینی در دولت مردمی چه در استان بوشهر و چه در سراسر کشور افزایش یافته و نشان می‌دهد شرایط کاملا متفاوت شده اما همچنان هم نیاز به اشتغال وجود دارد و هم زمینه برای ایجاد اشتغال داریم.
رئیسی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل اظهار داشت: دولت مصمم است با کمک مردم در زمینه ایجاد اشتغال حرکتی جهادی انجام دهد. آمارها حکایت از آن دارند که تاکنون از وعده ایجاد سالانه یک میلیون شغل عقب نیستیم.

آمریکا: احتمال تامین سلاح توسط چین برای روسیه «همچنان مطرح» است

گروه سیاسی: هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی ایالات متحده اعلام کرد، آمریکا شاخص‌هایی مبنی بر اینکه چین تصمیم گرفته به روسیه سلاح بدهد، را در اختیار ندارد؛ اما این احتمال «همچنان باقی» است.
جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی ایالات متحده در کنفرانس خبری روز پنج‌شنبه گفت: تصور می‌کنیم این تصمیم هرگز در جهت منافع چین و وجهه بین‌المللی آن نخواهد بود. او افزود: ما نگرانی خود را از این بابت به اطلاع چینی‌ها رساندیم.
از سوی دیگر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که در صورتی که چین تصمیم به آغاز ارسال تسلیحات به فدراسیون روسیه و یا اقدامات نظام‌مند برای دور زدن تحریم‌های ضد روسی بگیرد، این امر می‌تواند به "مشکلی بزرگ" در روابط پکن و واشنگتن منجر شود.
وی در کنفرانس مطبوعاتی در پی نشست وزرای کشورهای عضو گروه G۲۰ در هند اذعان کرد: "اگر چین در ارسال تسلیحات مرگبار در حمایت از تهاجم روسیه دخالت کند و یا بشکل سیستماتیک در دور زدن تحریم‌ها برای ارائه کمک به روسیه دخیل باشد، این امر مشکل جدی برای کشورهای ما ایجاد خواهد نمود".
رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا خاطرنشان کرد که در این خصوص پیشتر در سطح رهبران دو کشور و گفت‌وگوی‌های بین مقامات عالی‌رتبه چین و آمریکا گفت‌وگو شده است. بلینکن در پاسخ به سوالی در این خصوص تصریح کرد: "به شکل جزئی (تبعات احتمالی را) تشریح نخواهم کرد؛ اما البته که ما امکان اعمال تحریم‌های مختلف را داریم".
به گفته وزیر خارجه آمریکا "در حال حاضر اطلاعاتی در خصوص اینکه چنین ارسال‌هایی وجود دارند، در دست نیست؛ ولی شواهدی موجود است که چنین امکانی در حال بررسی می‌باشد". بلینکن افزود: «این یک نگرانی همگانی است. بسیاری از شرکا نگرانی خود را در این خصوص نه تنها در ارتباطات با ما، بلکه در تماس‌های مستقم با چین و از جمله در اینجا، دهلی‌نو، بیان کردند».
آمریکا به چین نسبت به ارائه هرگونه «سلاح کشنده» به روسیه هشدار داده است. کارشناسان می‌گویند، این حمایت تسلیحاتی می‌تواند قواعد درگیری در اوکراین را که وارد دومین سال خود شده تغییر داده و چشم انداز هرگونه
سازشی را از بین ببرد.
اما از آن سو، پکن، به شدت این ادعاها را که در ابتدا توسط رئیس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مطرح شد، تکذیب کرد. اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان نیز در دیدار امروز جمعه با جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از چین خواهد خواست وارد حمایت نظامی از روسیه نشود، در حالی‌که پاریس نیز به چین هشدار داده است.