فروش اعتباری پوشاک به کجا رسید؟

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت‌ که پیشنهاد بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات خرید پوشاک برای بخش خصوصی جذاب نبوده و تا این لحظه برنامه اجرایی برای فروش اعتباری پوشاک در شب عید صورت نگرفته است. به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر که با توجه به تورم، تقاضا در برخی بازارها مثل پوشاک کاهش یافته، تولیدکنندگان چندین بار پیشنهاد خرید اعتباری پوشاک را به عنوان راه تحریک تقاضا ارائه کردند و گمانه‌زنی‌های هم برای پیشنهاد چنین طرحی برای نوروز ۱۴۰۲ مطرح شده بود. اما به نظر می‌رسد هنوز طرحی در این رابطه اجرا نشده است. در این رابطه مجید افتخاری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جلساتی برای فروش اعتباری پوشاک برگزار شده، تصریح کرد: یکی از بانک‌ها در این جلسه پیشنهاد داد که بعد از پرداخت تسهیلات به مردم و خرید آن‌ها از تولیدکنندگان و فروشندگان، این پول در حساب فرد بلوکه شود و بعد دو تا ۱۰ درصد (در مجموع ۲۰ درصد) به عنوان هزینه‌های پول و تبلیغات از آن کسر شود. وی با بیان اینکه این پیشنهاد برای بخش خصوصی جذاب نبود، اظهار کرد: بنابراین این موضوع به جمع‌بندی نرسید و تا این لحظه برنامه اجرایی برای فروش اعتباری پوشاک صورت نگرفته است. افتخاری با بیان اینکه بخش‌های خصوصی که فروش اعتباری را انجام می‌دهند، وضعیت بهتری از این بسته پیشنهادی داشتند، گفت: فروش اعتباری یکی از مهمترین عوامل تحریک تقاضا است، اما باید مبنا و منطق داشته باشد و درصد آن متعارف باشد.

 

امیدواری نسبت به تغییر شرایط اقتصادی در سال آینده

رئیس اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر این که تحریم‌ها نقشی بزرگ در مشکلات اقتصادی کشور داشته‌اند، ابراز امیدواری کرد که سال آینده شرایط در اقتصاد کشور تغییر کند. به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در سال‌های گذشته مهم ترین عاملی که به اقتصاد کشور ضربه زد، تحریم ها بود و این بحثی که مطرح می شد تحریم ها هیچ نقشی در اقتصاد کشور ندارند دیدیم که اشتباه بود و امروز برای همه مشخص شده است که مهم ترین بحرانی که اقتصاد کشور را به این روز کشانده بحث تحریم ها بوده است. اگر امروز به نقطه ای رسیده‌ایم که هر روز دچار بحران‌های اقتصادی هستیم عامل اصلی آن تحریم ها است. امیدوارم سال آینده بتوانیم بر همه این مشکلات فائق بیایم، البته مشکلات کشور بسیار زیاد است و اتاق هم در این بین باید نقش جدی داشته باشد. رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اقداماتی که در این اتاق در سال‌های گذشته صورت گرفته، تشریح کرد: اتاق بازرگانی حلقه واسطی هست بین حاکمیت و بخش خصوصی و در همه دوره ها و عصار و بزنگاه های تاریخی توانسته نقش جدی را بازی کند. در همه جای دنیا شاهدیم که دولت ها و حاکمیت توسط واسطه هایی با کل مردم کشورشان در ارتباط هستند مانند احزاب، تشکل ها، سندیکاها و ان جی اوها که زبان واسطی هستند بین حاکمیت و مردم که می توانند باب گفت‌وگو را در جهت حل مسائل کشورشان باز کنند.

توزیع ۱.۵میلیون تایر سواری تا پایان سال
رییس انجمن صنفی صنعت تایر با تاکید بر اینکه تایر به اندازه کافی برای فروش موجود است، از توزیع ۱.۵ میلیون حلقه تایر تا روزهای پایانی سال خبر داد. حمیدرضا عبدالمالکی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در مقطع کنونی که به ایام پایانی سال و سفرهای نوروزی نزدیک می‌شویم، تقاضا برای لاستیک سواری زیاد و بیش از اندازه معمول است. وی خاطرنشان کرد: تایر به‌اندازه کافی موجود است، اما به تدریج توزیع می‌شود. این مقام صنفی گفت: ستاد تنظیم بازار برای مقابله با سوءاستفاده برخی افراد و خرید از شرکت‌های مختلف، با برخی پلتفرم‌های اینترنتی به تفاهم رسیده و نمایندگان تایرسازان حاضر شدند از طریق این پلتفرم‌ها اقدام به خرده فروشی کنند تا مردم نیز بتوانند از نزدیک‌ترین فروشگاه‌ها به قیمت‌های مصوب تایر را تامین کنند. وی ادامه داد: این مهم در حال حاضر با پلتفرم‌های "کسبینو" و "تولید ایرانی" از روز گذشته نهایی شده و به سامانه جامع تجارت متصل شده‌اند که در تامین و توزیع مناسب و شفاف تایر تاثیرگذار خواهد بود. عبدالمالکی خاطرنشان کرد: همچنین خود شرکت‌های تایرساز نیز به صورت عرضه مستقیم و فروش اینترنتی به توزیع خواهند پرداخت. رییس انجمن صنفی صنعت تایر بیان داشت: شرکت‌های بارز، ایران تایر، کویر تایر و یزد تایر در ایام باقی‌مانده تا پایان سال به توزیع دست کم ۱.۵ میلیون حلقه تایر خواهند پرداخت و مردم نگرانی از این بابت نداشته باشند. وی گفت: انجمن صنفی صنعت تایر به‌منظور جلوگیری از سو استفاده برخی افراد در خرید از شرکت‌های مختلف، با بعضی پلتفرم‌های اینترنتی به تفاهم رسیده و نمایندگان تایرسازان در حال حاضر مشغول خرده‌فروشی از طریق این پلتفرم‌ها هستند.

اتاق شفاف برای انتخابات
اتاق بازرگانی ایران تشکیل شد
یک فعال اقتصادی گفت: افرادی از شخصیت‌های باتجربه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در کنار هم جمع شده‌اند تا با تشکیل اتاق شفاف در انتخابات حضور پیدا کنند. «حمید صافدل» در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه اتاق شفاف ترکیبی از مجموعه فعالان توسعه و مجموعه پیشگامان تحول است، اظهار کرد: این افراد در کنار هم قرار گرفتند و با پذیرفتن یک مرامنامه و توافقنامه اتاق شفاف را تشکیل دادند. وی افزود: مجموعه اتاق شفاف بر اساس گزینش نیروهای فعال اقتصادی به توافق رسیده است تا نمایندگانی از افراد با تجربه‌ای که حوزه چند جانبه و دو جانبه فعالیت دارند، به دنبال ایجاد تحول در زیرساخت‌های دانش بنیان هستند، حوزه زنان و مردان کارآفرین، بنگاه‌داری با نگاه عمیق به تاثیر تشکل‌گرایی با نقش موثری در مدیریت تشکل‌های حرفه‌ای و اتاق‌های بازرگانی و انجمن دوستی با کشورهای مختلف حضور پیدا کرده‌اند. صافدل تاکید کرد: این اتاق با هیات نمایندگان پیشنهادی وارد صحنه رقابت شده است ترکیبی از تجربه بنگاه‌داری موفق و مدیریتی در بعضی مدیرانی که تجربه بنگاه‌داری صنایع و معادن و کشاورزی را در کارنامه دارند، سطح تحصیلات خوبی از دانشگاه‌های معتبر به دست آورده‌اند و برای مطالبه شفافیت هزینه سنگینی پرداخت کردند، در کنار یکدیگر جمع شده‌اند. وی با بیان اینکه شفافیت از حوزه‌های است که کمتر مورد توجه جدی قرار دارد، خاطرنشان کرد: شفافیت در همه ارکان باید جریان پیدا کند زیرا بخش‌های دولتی و خصوصی نسبت به مسئولیت‌های اقتصادی خود باید پاسخگوی ذینفعان باشند.

ترانزیت سوخت از مرز پرویزخان
قصرشیرین از سرگرفته شد
مدیرکل گمرک پرویزخان گفت: عملیات ترانزیت سوخت از این گذرگاه رسمی و راهبردی پس از یکسال وقفه بر اساس توافق صورت گرفته با مقامات اقلیم کردستان عراق از سرگرفته شد. «قاسم مطلبی» در گفت و گو با ایرنا افزود: در این رابطه هفت شرکت سوختی در مرز رسمی فعال است و کار ترانزیت سوخت مبدا را در این مرز انجام می دهند. وی اظهار کرد: هم اکنون روزانه ۱۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان از اقلیم کردستان عراق وارد مرز رسمی پرویزخان می شوند و به صورت حمل یکسره به بنادر جنوبی کشور می روند. مدیرکل گمرک پرویزخان گفت: همچنین ۱۵۰ دستگاه تانکر هم در مخازن مستقر در این مرز کار بارگیری سوخت را به بنادر انجام می دهند. مطلبی ادامه داد: بر اساس توافق صورت گرفته با مسوولان اقلیم کردستان عراق پیش بینی می شود روزانه ۵۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان وارد مرز پرویزخان شوند. وی اظهار کرد: هم اکنون علاوه بر ترانزیت سوخت، صادرات کالا و تردد مسافر در مرز رسمی پرویزخان نیز طبق روال گذشته انجام می شود و تجارت خارجی از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه از مرز رسمی پرویزخان به عراق به ۲ میلیارد و ۵۱۹ میلیون دلار رسید.

استان کرمانشاه ۲ مرز
رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود. شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود. مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت می‌گیرد.

«تجارت» جدیدترین گزارش مدیران خرید در بهمن ماه 1401 را بررسی کرد

گروه صنعت و تجارت: شاخص مدیران خرید (شامخ) بعد از سقوط کم‌سابقه در دی‌ماه، توانسته است در بهمن‌ماه خود را بازیابی کند. به 51.35 واحد برسد؛ هرچند هنوز میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه بنگاه‌ها شرایط مساعدی ندارد. گزارش شامخ بهمن 1401 شامل دوره چهل و یکم طرح شاخص مدیران خرید (PMI) کل اقتصاد و گزارش دوره پنجاه و سوم طرح شاخص مدیران خرید بخش صنعت بر اساس نظرسنجی از فعالان و بنگاه‌های اقتصادی توسط مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر شد. به گزارش «تجارت»، طبق این گزارش، شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد ایران در بهمن‌ماه عدد 51.35 محاسبه شده و فعالیت شرکت‌ها برخلاف رکود شدید در دی‌ماه، طبق روال پایان سال در بهمن‌ماه رشد داشته است. در این ماه همه مؤلفه‌های اصلی به‌غیراز میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده سایر شاخص‌ها بیشتر از ۵۰ گزارش شده‌اند. شاخص میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در بهمن‌ماه، در مقایسه با رکود شدید دی‌ماه رشد داشته و به بیشترین مقدار 8 ماهه خود رسیده؛ اما شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان همچنان کاهشی بوده و با شیب کمتری در مقایسه با ماه قبل کاهش یافته است. البته این شاخص در بخش خدمات و کشاورزی همچنان با کاهش شدیدی روبرو است. بررسی گزارش شامخ بهمن‌ماه نشان می‌دهد: در این ماه، شاخص قیمت خرید مواد اولیه و لوازم موردنیاز با شیب بیشتری نسبت به ماه قبل افزایش داشته و به بالاترین نرخ ۸ ماهه خود از تیرماه رسیده و هم‌زمان شاخص قیمت فروش محصولات و خدمات ارائه شده نیز بالاترین مقدار ۷ ماهه خود از مرداد را ثبت کرده است. همچنین در آستانه بازار شب عید، شاخص میزان فروش کالاها یا خدمات در بهمن‌ماه طبق سنت سال‌های قبل از رکود 7 ماهه خارج شده و بیشترین مقدار ۸ ماهه خود را ثبت کرده است.

شاخص مدیران خرید کل اقتصاد
شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد ایران در بهمن‌ماه عدد 51.35 محاسبه شده است و فعالیت شرکت‌ها برخلاف رکود شدید در دی‌ماه، طبق روال پایان سال در بهمن‌ماه، رشد داشته است. در این ماه همه مؤلفه‌های اصلی به‌غیراز میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده، سایر شاخص‌ها بیشتر از ۵۰ گزارش شده‌اند. شاخص میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در بهمن‌ماه (53.45) محاسبه شده است و در مقایسه با رکود شدید دی‌ماه شاخص رشد داشته و به بیشترین مقدار 8 ماهه خود رسیده است. اگرچه فعالیت‌ها در بخش ساختمان با کاهش همراه بوده است اما در پایان سال به‌ویژه در بخش صنعت بهبود در فعالیت‌ها مشاهده شده است. شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در بهمن‌ماه (49.60) با شیب کمتری در مقایسه با ماه قبل کاهش یافته است. مشتریان در واکنش به صعود قیمت ارز در تصمیم‌گیری برای سفارشات دچار سردرگمی هستند. این در حالی است که این شاخص در بخش خدمات و کشاورزی همچنان با کاهش شدیدی روبرو است. شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده در بهمن‌ماه (42.20) طی 27 ماه اخیر از آذر 99 (به‌غیراز فروردین‌ماه هرسال) دومین کمترین نرخ کاهش را داشته است. صعود شدید نرخ ارز باعث شده تا همچنان فشار هزینه‌های نهاده‌های تولید برای کسب‌وکارها به‌شدت افزایش یابد و متعاقباً شرکت‌ها در زنجیره تأمین مواد موردنیاز با مشکل روبرو باشند. شاخص قیمت خرید مواد اولیه و لوازم موردنیاز در بهمن (86.49) با شیب بیشتری نسبت به ماه قبل افزایش داشته و به بالاترین نرخ ۸ ماهه خود از تیرماه رسیده است. این در حالی است که افزایش تورم فشار تولید طی ماه‌های اخیر در افزایش سرعت شاخص قیمت فروش محصولات و خدمات ارائه شده تأثیر داشته و این شاخص (61.84) بالاترین مقدار ۷ ماهه خود از مرداد را ثبت کرده است. نرخ افزایش قیمت‌ها در هر سه بخش شدید بوده و بخش ساختمان بیشترین نرخ افزایش در قیمت فروش را ثبت کرده است. شاخص موجودی محصول نهایی در انبار یا کارهای معوق و ناتمام (47.93) میزان فروش از مقدار فعالیت‌های کسب‌وکارها همچنان کاهشی است. این شاخص در 21 ماه گذشته از تیر 1400 دومین کمترین مقدار خود را ثبت کرده است. شاخص میزان صادرات کالا و خدمات (44.54) طی 19 ماه اخیر به‌جز فروردین‌ماه کمترین مقدار خود را ثبت کرده است. به عقیده فعالان اقتصادی، موانع ناشی از نحوه تعهد ارزی برای شرکت‌ها، با توجه به اینکه نیاز وارداتی مواد اولیه را از طریق ارز حاصل از صادرات تأمین می‌کنند، باعث کاهش صادرات شده است. شاخص میزان فروش کالاها یا خدمات در بهمن‌ماه (57.21) بعد از 7 ماه از رکود خارج شد و بیشترین مقدار ۸ ماهه خود را ثبت کرد. اگرچه از یک‌سو بخشی از افزایش فروش به دلیل کاهش شدید فعالیت‌ها در ماه قبل بوده و از سوی دیگر نااطمینانی که به دلیل شرایط تورمی طی ماه‌های آینده پیش‌بینی می‌شود. شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (55.97) کماکان پیش‌بینی خوش‌بینانه کسب‌وکارها در ماه آینده را نشان می‌دهد. در بهمن‌ماه طبق روال هر سال اکثر شاخص‌ها با افزایش همراه بودند، اگرچه در این دوره به دلیل جهش شدید نرخ ارز و کمبود مواد اولیه و تجهیزات موردنیاز، موجودی مواد اولیه و در نتیجه موجودی انبار با کاهش روبرو شدند. همچنین بی‌ثباتی شدید قیمتی و انتظارات تورمی طی ماه‌های آینده باعث سردرگمی هم در سمت تقاضا و هم در طرف عرضه برای خرید و برنامه‌ریزی در آینده شده است.

شاخص مدیران خرید در بخش صنعت
بر اساس داده‌های به دست آمده از بنگاه‌های بخش صنعت، شاخص مدیران خرید صنعت (تعدیل فصلی نشده) در بهمن‌ماه عدد 57.39 به دست آمده است و بیشترین میزان 8 ماهه اخیر را ثبت کرده و حاکی از بهبود در فعالیت‌های بخش صنعت برخلاف رکود شدیدی است که اکثر صنایع در ماه گذشته داشتند. هرچند به عقیده فعالان اقتصادی نرخ رشد شامخ مطابق با انتظارات پایان سال و مانند بهمن‌ماه هر سال نبوده است. در میان مؤلفه‌های اصلی بخش صنعت، به‌غیراز موجودی مواد اولیه که با کاهش شدید همراه بوده، سایر مؤلفه‌های اصلی نسبت به دی افزایش داشته‌اند.
شاخص مقدار تولید محصولات بخش صنعت در بهمن‌ماه (58.73)، نشان‌دهنده بهبود فعالیت‌های تولیدات صنعتی است و برخلاف ماه گذشته که یکی از شدیدترین رکودها برای تولید ثبت شده بود، در این ماه تولید به بالاترین مقدار 8 ماهه اخیر رسیده است. اگرچه به اعتقاد فعالان اقتصادی میزان رشد تولید با توجه به پایان سال، کمتر از انتظار است. شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (63.14) یکی از بیشترین مقادیر خود از اسفند 97 (به‌غیراز اردیبهشت هر سال) را ثبت کرده است. از یک‌سو بهبود تقاضا در مقایسه با کاهش بسیار شدیدی که در ماه قبل داشته و از سوی دیگر به دلیل انتظارات تورمی ناشی از جهش ارز برای طرف تقاضا در ماه‌های آینده باعث شده تا اکثر شرکت‌ها با افزایش تقاضا روبرو باشند. شاخص میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی (53.45) با بهبود تولید با شیب بیشتری نسبت به ماه قبل افزایش داشته و به بالاترین مقدار 5 ماهه اخیر رسیده است. شاخص موجودی مواد اولیه خریداری‌شده در بهمن‌ماه (43.99) برای هفتمین ماه متوالی کاهشی است. بی‌ثباتی و صعود شدید نرخ ارز باعث شده تا تأمین‌کنندگان مواد اولیه تمایلی به فروش نداشته باشند و تولیدکنندگان در زنجیره تأمین مواد اولیه دچار مشکل شوند. شاخص قیمت خرید مواد اولیه در بهمن‌ماه (89.81) به شدیدترین نرخ افزایش 9 ماهه اخیر از خردادماه رسیده است. جهش شدید نرخ ارز باعث شده تا فشار تورم نهاده‌های تولید برای تولیدکنندگان به‌شدت افزایش یابد. شاخص موجودی محصول نهایی در انبار در بهمن‌ماه (45.79) کاهش یافته است و به کمترین میزان در 11 ماه اخیر رسیده است. درحالی‌که هزینه‌های تأمین نهاده‌های تولید به‌شدت بالا رفته و غیرقابل پیش‌بینی است و از طرفی شدت افزایش سفارشات بیشتر از تولید است، در نتیجه باعث شده تا شرکت‌ها به میزان بیشتری از موجودی انبار برای تأمین تقاضا استفاده کنند. شاخص قیمت محصولات تولیدشده در بهمن‌ماه (66.98) با شیب زیادی افزایش داشته و به بیشترین مقدار 28 ماهه اخیر به‌جز فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. رشد قیمت فروش حاکی از آن است که افزایش شدید قیمت نهاده‌های تولید و جهش نرخ ارز طی ماه‌های اخیر تأثیر تورمی خود را بر قیمت فروش شرکت‌ها گذاشته است، هرچند هنوز بسیاری از شرکت‌ها از موجودی‌های قبلی در انبار خود استفاده کرده‌اند. شاخص میزان فروش محصولات در بهمن (58.63) بعد از رکود شدید در دی‌ماه بیشترین مقدار 8 ماهه خود را از تیرماه به ثبت رسانده است. به‌طورمعمول در بهمن‌ماه شرکت‌ها با افزایش در میزان فروش روبرو هستند که البته به دلیل جهش نرخ ارز و انتظار افزایش قیمت‌ها در ماه‌های آتی، فروش با شدت بیشتری افزایش داشته است.
طبق استانداردهای دوره‌ای در بهمن‌ماه، فعالیت تولیدکنندگان در مقایسه با دی‌ماه افزایش داشته و تولید با سرعت بیشتری افزایش داشته، اما اعتماد به آینده به دلیل بی‌ثباتی شدید نرخ ارز و تورم قیمت تولید ضعیف است و تولیدکنندگان در تولید و زنجیره تأمین دچار مشکل هستند. ازآنجاکه شاخص قیمت تولیدکننده درجه‌ای از چسبندگی را نشان می‌دهد و این خطر را بروز می‌دهد که تورم اصلی می‌تواند برای مدت طولانی‌تری بالاتر بماند شدت بی‌ثباتی قیمت‌ها باعث شده تا بسیاری از عرضه‌کنندگان تمایلی به فروش کالا نداشته باشند و شرکت‌ها از موجودی قبلی خود استفاده کردند اما برنامه‌ریزی برای آینده را به‌شدت دشوار شده است.

گروه صنعت و تجارت: رئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه تحقق دیپلماسی اقتصادی در گرو توسعه دیپلماسی گمرکی است، از افزایش حداکثری در سرعت انجام تشریفات گمرکی در سال آینده خبر داد و با اشاره به آخرین وضعیت آمار تجارت خارجی کشور گفت: پتروشیمی ها در صادرات کشور پیشتاز هستند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران که در همایش سراسری پلیس امنیت اقتصادی سخن می گفت در ادامه با اشاره به اینکه گمرک مرزبان اقتصادی کشور است و نقش محوری و هماهنگ کننده را در مبادی ورودی و خروجی کشور دارد از افزایش حداکثری در سرعت تشریفات گمرکی در سال آینده خبر داد. رضوانی فر در همایش پلیس امنیت اقتصادی کشور عنوان کرد: در سال 1402 تسهیلات و اقدامات ویژه ای در گمرک جمهوری اسلامی ایران در جهت افزایش حداکثری در سرعت تشریفات گمرکی صورت خواهد پذیرفت. رضوانی فر افزود: ارائه خدمات ویژه در قالب فعالان اقتصادی مجاز (AEO)، موافقت با انتقال کالا به انبار های اختصاصی، اخذ ضمانت نامه بانکی، افزایش سرعت کار و 24 ساعته کردن فعالیت برخی از گمرکات از اهم مواردی است که در سال آینده در جهت تسهیل گری و روان سازی تشریفات گمرکی با سرعت بیشتری در دستور کار گمرک ایران قرار خواهد گرفت. محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در همایش سراسری پلیس امنیت اقتصادی کشور با اشاره به آخرین وضعیت آمار تجارت خارجی کشور بیان کرد: محصولات پتروشیمی از حیث ارزش کالا، 45 درصد صادرات کالاهای غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده است. رضوانی فر در ادامه با بیان اینکه تحقق دیپلماسی اقتصادی کشور در گرو توسعه دیپلماسی گمرکی است، اظهار داشت: توسعه دیپلماسی اقتصادی و گمرکی از اولویت های گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال آتی خواهد بود. وی افزود: در این راستا ارتباط موثر دو جانبه با کشورهای همسایه و همچنین حضور موثر در مجامع بین المللی با هدف اثر گذاری و اعتلای جایگاه گمرک جمهوری اسلامی ایران در دستور کار خواهد بود. رضوانی فر با اشاره به اینکه اهمیت و جایگاه گمرک در اقتصاد کشور کاملا روشن بوده و به واسطه وظایف ذاتی گمرک، تعامل سازنده با سایر گمرکات کشورهای همسایه می تواند در تسهیل و روان سازی تجارت خارجی کشور نقش بسزایی ایفا کند، تاکید کرد: بواسطه قدمت حضور ایران در سازمان جهانی گمرک و تجربه چند دهه ای گمرک، ما را مصمم کرده است که با برنامه ریزی مدون نقش موثر در مجامع جهانی مرتبط با گمرک داشته باشیم.

گروه صنعت و تجارت: مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اعلام کرد: پیش از این اعلام شده بود که قرعه‌کشی خودروهای خارجی در روزهای سه‌شنبه یا چهارشنبه هفته جاری انجام می‌شود اما انجام قرعه‌کشی به زمانی دیگر موکول شد.
به گزارش ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «مهدی ضیغمی» درباره زمان برگزاری قرعه‌کشی خودروهای وارداتی، اظهار داشت: پیش از این اعلام شده بود که قرعه‌کشی خودروهای خارجی در روزهای سه‌شنبه یا چهارشنبه هفته جاری انجام می‌شود اما به دلیل زمان‌بر شدن استعلامات، قرعه‌کشی، در روزی دیگر، برگزار می‌شود، اما به‌علت اخذ استعلامات لازم و جمع‌بندی آن زمان قرعه‌کشی طی روزهای آینده خواهد بود.
وی افزود: فعلا زمان قرعه‌کشی را به‌طور دقیق اعلام نمی‌کنیم تا استعلامات به‌صورت دقیق انجام شود و نتیجه استعلامات مشخص شود و بعد از مشخص شدن نتایج زمان برگزاری قرعه‌کشی خودروهای وارداتی در اسرع وقت اعلام می‌شود. مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت با بیان اینکه به تعویق افتادن زمان برگزاری قرعه‌کشی برای بررسی دقیق استعلامات بوده، تاکید کرد: فعلا قرار است همان دو مدل خودروی چانگان CS۵۵ و CS۳۵ پلاس عرضه می‌شود اما تلاش می‌کنیم که دو مدل خودروی فیات ۵۰۰ و فیات Tipo و همچنین هیوندا النترا عرضه شود. ضیغمی همچنین گفت: تلاش‌مان این است که عرضه خودروهای وارداتی تا قبل از پایان امسال انجام شود. برپایه این گزارش، پیش‌ثبت‌نام خرید خودروهای وارداتی از روز ۶ اسفندماه آغاز و تا ساعت ۲۴ روز ۱۳ اسفندماه ادامه داشت. براساس اعلام وزارت صمت حدود ۱۲۰ هزار نفر متقاضی خرید خودروهای وارداتی در مرحله پیش ثبت‌نام شرکت کردند و بعد از استعلامات لازم، ثبت‌نام کنندگان قطعی مشخص می‌شوند. اسامی افرادی در قرعه‌کشی به عنوان برنده قطعی اعلام می‌شود که شرایط عمومی ثبت‌نام را داشته باشند یعنی دارای پلاک فعال انتظامی نباشند و یا متقاضی طی ۴۸ ماه گذشته ثبت‌نام و صدور فاکتور خودرو نزد خودروسازان نداشته باشد. یکی از شروط ثبت نام برای خرید خودروهای وارداتی بلوکه شدن مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان در یک حساب وکالتی در نزد بانک بود. براساس اعلام مدیر طرح واردات خودرو، افرادی که قصد انصراف از خرید خودروهای وارداتی را دارند این امکان بعد از انجام قرعه‌کشی برای آنها فراهم است. همچنین این افراد در صورت انصراف می‌توانند مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان خود را اکنون در نزد بانک بلوکه است، برداشت کنند.