بازگشایی سفارت ایران
در ریاض
شبکه «فرانس۲۴» به نقل از منبع آگاه سعودی اعلام کرد که سفارت تهران در ریاض امروز با حضور سفیر ایران بازگشایی خواهد شد. این منبع آگاه به شبکه فرانس۲۴ گفت: بازگشایی سفارت ایران فردا سه شنبه ساعت ۱۸ به وقت محلی (۱۵:۰۰ به وقت گرینویچ) با حضور سفیر ایران در عربستان سعودی انجام می‌شود. این خبر در حالی منتشر می‌شود که «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه روز گذشته در تماس تلفنی با سرپرست موقت سفارت ایران در ریاض در جریان آخرین وضعیت و برنامه ریزی انجام شده برای افتتاح سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض و سرکنسولگری در جده قرار گرفته بود.
روز دوشنبه (۲۲می) بود که منابع خبری اعلام کردند «علیرضا عنایتی» به عنوان سفیر ایران در ریاض به عربستان سعودی معرفی شده است. او که دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه بود، سوابقی همچون سفارت ایران در کویت را در کارنامه خود دارد. وی قرار است به عنوان سفیر جدید ایران در عربستان سعودی بعد از قطعی روابط ۲ کشور و با از سرگیری مجدد مناسبات دیپلماتیک ایران و عربستان، عهده‌دار سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض شود. روابط تهران و ریاض، در سال ۲۰۱۶ در پی حمله گروهی به سفارت عربستان در ایران، از سوی حکومت سعودی قطع شد.
در پی توافق ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱ در پکن بین ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک ظرف حداکثر دو ماه، مقرر شد وزرای خارجه دو کشور با یکدیگر دیدار و مقدمات بازگشایی سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های دو کشور فراهم‌ شود.

تاکید رئیسی بر ضرورت تبیین
خدمات نظام
رئیس جمهور توجه دادن مردم و افکار عمومی به ویژه نسل جوان به نقطه تحول و کانونی 15 خرداد را یکی از وظایف ستاد کنگره ملی بزرگداشت 15 خرداد عنوان کرد و اظهار داشت: برگزاری کنگره برای این روز تاریخی مهم بوده، اما بخش اصلی آن آگاهی دادن مردم نسبت به اصل واقعه 15 خرداد است.
سید ابراهیم رئیسی در دیدار اعضای کنگره ملی بزرگداشت شصتمین سالروز قیام تاریخی 15 خرداد، یکی از کارکردهای مهم این کنگره را یادآوری ظلم و جنایات رژیم پهلوی و همچنین بیان خدمات و دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مردم دانست و بر ضرورت تبیین خدمات و اقدامات صورت گرفته به نام نظام و انقلاب اسلامی، از تریبون‌های مختلف تاکید کرد.
وی انگیزه حضور مردم ورامین در واقعه تاریخی 15 خرداد را امید به تغییر به نفع اسلام و مردم ایران دانست و افزود: آن روزی که مردم ورامین حرکت خود را آغاز کردند، در مقابل خود، رژیم تا بن دندان مسلح پهلوی را می‌دیدند، اما با امید و امیدواری به تغییر حاضر به جانفشانی در این راه شدند.
وی عمق و فحوای پیام امام خمینی(ره) درباره 15 خرداد و فلسفه اعلام عزای عمومی این روز برای همیشه تاریخ را معطوف کردن توجهات به این حرکت تاریخی در نهضت اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: مبنا و اصل پیام امام(ره) نمادسازی از این روز تاریخی و زنده نگهداشتن آن به عنوان نقطه تحول و حرکت به سمت تغییر و وقوع انقلاب اسلامی بوده است که باید هماره مورد توجه باقی بماند. رئیس جمهور توجه دادن مردم و افکار عمومی به ویژه نسل جوان به این نقطه تحول و کانونی را یکی دیگر از وظایف ستاد کنگره ملی بزرگداشت 15 خرداد عنوان کرد و اظهار داشت: برگزاری کنگره برای این روز تاریخی مهم است، اما بخش اصلی آن آگاهی دادن مردم نسبت به اصل واقعه 15 خرداد است که باید با استفاده از ظرفیت دانش‌آموزان، دانشجویان و فرهیختگان ورامین برای ماندگار کردن این روز تاریخی و زنده نگهداشتن راه و یاد شهدای این روز محتواسازی صورت گیرد.

واکنش آمریکا به احتمال شکل‌‎گیری ائتلاف دریایی ایران و کشورهای منطقه
سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در گفت‌وگویی با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه، به اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران مبنی بر شکل‌گیری ائتلاف دریایی ایران با کشوهای منطقه واکنش نشان داد. خبرگزاری دویچه وله گزارش داد که تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در واکنش به اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران مبنی بر شکل‌گیری ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین و عراق در آینده نزدیک، مدعی شد که «این ادعا با اقدامات ایران مطابقت ندارد.» سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، کشوری که با هزاران کیلومتر فاصله از خاورمیانه، فعالیت‌های مداخله‌جویانه نظامی آن در این منطقه از عواملی است که امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند، در گفت‌وگویی اختصاصی با بریکینگ دیفنس با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه گفت: «کشور شماره یک بی‌ثباتی منطقه مدعی است که می‌خواهد یک ائتلاف امنیتی دریایی برای حفاظت از آب‌هایی که خود آن‌ها را تهدید می‌کند تشکیل دهد.» بنابر گزارش دویچه وله، هاوکینز در این گفت‌وگو که در وبسایت برکینگ دیفنس منتشر شده است، گفت که «این ادعا با عقل جور درنمی‌آید.» این مقام نیروی دریایی آمریکا مدعی شد که ایران تنها در دو سال گذشته به ۱۵ کشتی تجاری با پرچم‌های بین‌المللی یا حمله کرده یا آن‌ها را توقیف کرده است. او گفت: «اقدامات مهم هستند. به همین دلیل است که ما با شرکای خود در حال تقویت دفاع در اطراف تنگه هرمز هستیم.»

رهبر انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) تاکید کردند:

گروه سیاسی: مراسم سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) روز یک‌شنبه (14 خرداد) با حضور پرشور مردم و مسئولان برگزار شد. رهبر معظم انقلاب در این مراسم فرمودند: ممکن است چند صباحی تحریفی درباره امام راحل صورت بگیرد اما این خورشید پشت ابر باقی نمی‌ماند. امام ۳ تحول بزرگ بوجود آورد، یکی در سطح کشور، یکی در سطح امت اسلامی، یکی در سطح جهان، این سه تحول بی سابقه بوده است، شاید در آینده هم نتوان پیش‌بینی کرد که دوباره محقق شود.
ایشان در ادامه بیان داشتند: امام یک نظام غیر اسلامی را از میدان خارج کرد، استبداد را با آزادی، بی هویتی را به اعتماد به نفس، چشم داشتن به بیگانه را به ما می‌توانیم تبدیل کرد. اینها تحول بزرگی است که انقلاب اسلامی با رهبری انقلاب بوجود آورد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه ما می‌توانیم کلید حل مشکلات است فرمودند: ما مشکلاتی داریم اما با روحیه ما می‌توانیم می‌توانیم از سد مشکلات عبور کنیم.
رهبر معظم انقلاب گفتند: در سطح امت اسلام، امام بیداری اسلامی را در این سطح بوجود آورد، امروز امت اسلامی نسبت به قبل از انقلاب تحرک بیشتری دارد. البته نیاز به تحرک بیشتر هم دارد. ایشان ادامه دادند: مساله فلسطین قرار بود به فراموشی سپرده شود که با حرکت امام راحل به مساله اول جهان اسلام تبدیل شد و امام در کالبد فلسطین جان تازه‌ای بخشید. امروز روز قدس نه تنها در کشورهای اسلامی که کشورهای غیر اسلامی گرامی است.

حرکت امام معنویت را در دنیا زنده کرد
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: امام در سطح جهان توجه به معنویت را حتی در کشورهای غیر اسلامی زنده کرد، معنویت در دنیا تحت لگدکوبی برخی قدرت‌ها بود، حرکت امام معنویت را در دنیا زنده کرد. این تحول اما با واکنش همان قدرت‌ها مواجه شده است و این قدرت‌ها برای مقابله با احیا معنویت دست به هر کاری می‌زنند. ایشان فرمودند: امام این کارهای بزرگ را به پشتیبانی کدام عامل سخت افزاری و نرم افزاری انجام داد؟ امام عامل کمک کننده سخت افزاری نداشت، نه پول داشت نه خبرگزاری داشت نه قدرت‌های دنیا حامی او بودند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ایمان قوی امام خمینی (ره) گفتند: در دیداری که شهید مطهری که خود مظهر ایمان بود در پاریس با امام داشت ۴ ایمان را در وجود امام خمینی دیده بود، 1. ایمان به هدف، ۲. ایمان به راه، ۳. ایمان به مردم و مؤمنین، ۴. ایمان به خدا. رهبر معظم انقلاب بیان کردند: وقتی ایمان به‌خدا را در مسائل عینی و مبارزه با استکبار مورد توجه قرار می‌دهیم این ایمان یعنی ایمان به وعده‌های خداوند، اعتماد به وعده الهی است که گام مستحکم امام را در این راه به حرکت در می‌آورد، ایمان امام به اسلام نه ایمان به اسلام سرمایه‌داری است نه ایمان به اسلام روشنفکرانه‌ی از همه جا بی‌خبر،

امید در دل امام
رهبر معظم انقلاب با اشاره به اینکه امید در دل امام هیچ گاه کم رنگ نشد، فرمودند: امید در رفتار امام و در گفتار امام به وضوح دیده می شود. امام خود می‌گویند در طول سال‌ها مبارزه تا پس از،پیروزی هرگز دچار یاس نشدم. این امید امام هم ناشی از ایمان او بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ادامه دادند: امید یعنی آن حالتی که با حرکت همراه است، با تنبلی و سکون نمی سازد، کسی که امید دارد به سر منزل می رسد راه می رود، اینکه کسی بنشیند و امید داشته باشد به سر منزل می رسد، این نشدنی است.

بزرگترین توصیه امام، ادامه راه اوست
ایشان فرمودند: امروز امام به ما چه توصیه ای
می کند، برادران عزیز و جوانان خوش روحیه و پرتلاش سراسر کشور، باید به توصیه امام گوش فرا دهیم، امام بزرگ است، سرآمد است، ما هم کارهای بزرگی در پیش داریم، احتیاج به توصیه امام داریم، بزرگترین توصیه امام ادامه راه
اوست و نگه داری از میراث اوست. رهبر معظم انقلاب ادامه دادند: ما باید آن سه تحولی که امام ایجاد کرد را حفظ کنیم، البته دنبال کردن هدف امروز اقتضائاتی دارد که با اقتضائات اما فرق دارد. امروز ابزارها باید متناسب با زمان انتخاب شوند، ابزارها تغییر میکند ولی آنچه تغییر پیدا نمی کند جبهه بندی ها است، جبهه بندی ها تغییر نکرده است.
ایشان گفتند: جبهه دشمن جبهه استکبار و زورگویی عالم تغییر پیدا نمی‌کنند، در مقابل ایران صف کشیده‌اند. آنچه که می‌تواند مثل دره خطرناکی در مقابل حرکت ما قرار بگیرد فراموش کردن این جبهه بندی‌هاست. رهبر معظم انقلاب ادامه دادند: تحولاتی که ذکر شد امروز دشمنان سرسختی دارد، حرکت در مقابل این حرکت احتیاج دارد به نرم افزاری که امام هم در وجود خود داشت یعنی ایمان و امید، احتیاج دارد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ادامه دادند: دشمنی استکبار با ملت ایران با عقب نشینی موضعی از بین نمی‌رود، در موارد متعددی عقب نشینی‌های ما موجب شد آنها جلو آمدند و بیشتر متعرض شدند. دشمنان به عقب‌نشینی ما راضی نمی‌شوند آنها می‌خواهند ایران را به دوران قبل از انقلاب برگردانند.

دشمن در تلاش است جوانان را نا امید کند
رهبر معظم انقلاب بیان کردند: دشمن سعی دارد جوان ایرانی را نا امید کند. مشکلاتی در کشور وجور دارد، کار دشمن این است که مشکلات را مرتب به رخ جوان ایرانی بکشد. این مشکلات وجود دارد. حل خواهد شد به امید خدا، دشمن سعی دارد با این مشکلات مردم را نا امید کند. ما در مواجهه با مشکلات باید تلاش‌مان را بیشتر کنیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ادامه دادند: دشمن نمی‌خواهد بگذارد پدیده‌های امید آفرین که به مراتب بیشتر از مشکلات است دیده شود. ایشان با اشاره به پیشرفت‌های حوزه فناوری و دیگر حوزه‌ها گفتند: پیشرفت های مختلف و امیدزا در کشور وجود دارد که از آینده روشن خبر می‌دهد. وقتی از امید صحبت می‌کنید برخی تلاش می‌کنند تا در این موارد خدشه وارد کنند. رهبر معظم انقلاب بیان کردند: ما امروز در سرتاسر کشور هزارن هسته مقاومت در مساجد و هیات‌ها داریم از این هسته‌ها جوانانی برمی‌خیزند به عنوان مدافع حرم، جوانانی برمی‌خیزند به عنوان مدافع امنیت، جوانانی برمی‌خیزند به عنوان بسیجی دانشجو.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ادامه دادند: نقطه امیدآفرین این است که دراین تلاش همه جانبه دشمن، دانشجوی انقلابی فحش ناموسی می‌شنود نا امید نمی‌شود و از میدان خارج نمی‌شود. طلبه بسیجی زیر شکنجه شهید می‌شود اما حاضر نیست آنچه دشمن می‌خواهد بر زبان جاری کند.
ایشان با اشاره به اینکه در سرتاسر کشور همچین جوان‌هایی وجود دارد، گفتند: گاهی می‌بینیم از یک روستا جوانی مثل مصطفی صدرزاده برمی‌خیزد. سراسر کشور ما از این مصطفی‌ها زیاد دارد.

گروسی اعلام کرد:

گروه سیاسی: در چند هفته اخیر موجی از تحرکات برای باز شدن گره تعلیق مذاکرات مرتبط با پرونده هسته‌ای ایران آغاز شده است. تمامی شواهد و قراین از این امر حکایت دارند که تبادل پیام‌هایی میان ایران و آمریکا نیز صورت گرفته است. سفر سلطان هیثم بن طارق، پادشاه عمان به ایران مهم‌ترین نمود تلاش‌های برای گره گشایی از وضعیت تعلیق در پرونده برجام بوده است. در آستانه برگزاری نشست فصلی جدید شورای حکام نیز اخباری مبنی بر حل چند اختلاف پادمانی میان ایران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلان شد. حالا در جدیدترین رخداد نیز شاهد هستیم که رافائل گروسی پیام‌های مثبت و دلگرم‌کننده را در عرصه مناسبات میان ایران و آژانس ارسال کرده است.
به گزارش «تجارت»، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه مقدماتی خود در آغاز جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد که در گزارش خود نوشته است فرایند اجرای بیانیه مشترک با ایران آغاز شده است و پیشرفت‌هایی حاصل شده است. بر اساس گزارش وبگاه اطلاع‌رسانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این خصوص گفت: «در آن گزارش خواهید دید که فرایند اجرای بیانیه مشترک آغاز شده است و پیشرفت‌‌هایی حاصل شده است که البته به اندازه‌ای نیست که امید داشتم. بعنوان مثال، اوایل ماه می، آژانس دوربین‌های نظارتی را در کارگاهی در یک محل نصب کرد که در آن‌جا لوله‌های روتور سانتریفیوژ و بیلوز (اتصالات) تولید می‌شود». وی ادامه داد: «بعلاوه، آژانس به منظور نظارت بر سطح غنی‌سازی اورانیوم غنی‌شده‌ای که ایران در تأسیسات اعلام شده خود، تولید می‌کند، تاکنون برای اولین‌ بار، یک وسیله نظارت برغنی‌سازی در تأسیسات غنی‌سازی سوخت فوردو و همچنین در واحد پایلوت غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات نطنز نصب کرده است.این به ما کمک می کند تا با سرعت بیشتری هر گونه تغییر در سطوح غنی سازی در این تأسیسات را شناسایی کنیم». مدیرکل آژانس بین‌المللی با این‌حال این همکاری را ناکافی دانست و ادامه داد: «اما این ذره‌ای از آن چیزی است که ما متصور بودیم و آن‌چه که در حال حاضر باید انجام شود، یک فرایند پایدار و بدون وقفه است که بدون تأخیر، به تحقق تمامی تعهداتی منجر شود که در بیانیه مشترک مندرج شده است». وی همچنین تصریح کرد: « ایران توضیح احتمالی برای وجود اورانیوم ضعیف شده در بخشی از محل معروف به مریوان ارائه کرده است. متذکر می‌شوم که ارزیابی ما برای این مکان همچنان پابرجاست و تکرار می‌کنم که مسائل پادمانی باقیمانده ناشی از تعهدات ایران ذیل توافقنامه پادمان جامع بین ایران و آژانس است و هنوز باید حل و فصل شود تا آژانس در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است».
آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران اسفند سال گذشته، در پی سفر دو روزه رافائل گروسی به تهران توافقاتی را در خصوص حل‌وفصل مسائل پادمانی صورت دادند که بر اساس آن، ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه می‌دهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند.
در پی این توافق جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و گزارش‌ها حاکی است که پیشرفت‌هایی در این زمینه و در چارچوب قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس شورای اسلامی به دست آمده است. ادعاهای سیاسی پادمانی درباره ایران، نخستین بار از سوی نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی مطرح و سپس توسط رسانه‌ها، مقام‌های غربی و در گزارش‌های آژانس دامن زده شد. جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست.

پزشک سابق کاخ سفید: اجازه دادن به بایدن برای شرکت در انتخابات ۲۰۲۴ قصور پزشکی است

گروه سیاسی: رونی جکسون، پزشک سابق کاخ سفید با اشاره به سلامت جسمی و روحی جو بایدن، گفت که کاخ سفید برای اینکه به این رئیس‌جمهور اجازه شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ را داده، مرتکب "قصور پزشکی" شده است. جو بایدن، رئیس‌جمهور ۸۰ ساله آمریکا روز پنجشنبه هنگام اهدای مدرک به دانشجویان آکادمی نیروی هوایی آمریکا در کلرادو روی صحنه نقش بر زمین شد. اگرچه کاخ سفید گفت که حال رئیس‌جمهور بایدن "خوب" است و یک کیسه شن موجب این اتقاق شده اما ویدئوهای منتشر شده حاکی از آن است که این رئیس‌جمهور ظاهرا نمی‌توانسته مسیر خود را پیدا کند و برای اینکه به سمت تریبون برود، به کمک احتیاج داشته است.
رونی جکسون، پزشک سابق کاخ سفید و نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در مصاحبه‌ای با «شان هانیتی» مجری تلویزیون فاکس نیوز بیان کرد: نمی‌خواهم حرف‌های تکراری بزنم اما می‌خواهم مجدد بگویم که این مرد (جو بایدن) به لحاظ عقلی و جسمانی شایسته آن نیست که رئیس‌جمهور ما باشد و این موقعیت بدی برای ما است. وی افزود: فکر می‌کنم فقدان توانایی فیزیکی بایدن اکنون زوال روانی و شناختی او را که از مدتها پیش شاهدش بوده‌ایم، برجسته می‌کند. این مسئله وجهه خوبی در دنیا ندارد و در حال تبدیل شدن به مسئله امنیت ملی است.
رونی جسکون در قسمت دیگری از مصاحبه‌اش تاکید کرد: اینکه کاخ سفید به جو بایدن اجازه داده تا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا شرکت کند، نشان می‌دهد که دچار قصور پزشکی در این خصوص شده است. افرادی مثل جیل بایدن، همسر جو بایدن و افراد دیگری که او را احاطه کرده‌اند باید جو بایدن را دوست داشته باشند و از او مراقبت کنند. آن‌ها باید اقدامی انجام دهند و این روند را متوقف کنند زیرا این موضوع شرم‌آور است.
جکسون که در زمان دونالد ترامپ و باراک اوباما، روسای جمهور سابق آمریکا، پزشک کاخ سفید بود بارها نسبت به سلامت روانی جو بایدن هشدار داده است. وی پیشتر اظهار کرد که بایدن هر روز ما را به جنگی تمام عیار با روسیه و چین نزدیک می‌کند. طبق نظرسنجی ان‌پی‌آر، ۶۲ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که سلامت عقلی بایدن "یک نگرانی واقعی برای توانایی او در حوزه ریاست‌جمهوری" است. همچنین ۳۶ درصد از دموکرات‌ها و ۶۹ درصد از مستقل‌ها با این نظر موافق هستند. همچنین نظرسنجی دیگری که روزنامه واشنگتن پست در اوایل ماه مه انجام داد، نشان می‌دهد که ۶۲ درصد از شرکت‌کنندگان بر این باورند که بایدن در وضعیت جسمانی بسیار ضعیفی قرار دارد.