حملات آمریکا نقض حاکمیت یمن است

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دومین روز سفر خود به بیروت، صبح روز شنبه (21 بهمن) با نجیب میقاتی، نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان دیدار و رایزنی کرد. در دیدار حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با نجیب میقاتی، نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان دو طرف در مورد آخرین تحولات منطقه و روابط دو جانبه رایزنی و گفت‌وگو کردند. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حملات اخیر آمریکا و انگلیس به یمن گفت: این حملات نقض حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و تحریک آمیز بوده در جهت استمرار حمایت از رژیم صهیونیستی است و خطر تشدید بحران در منطقه را تقویت می‌کند. امیرعبداللهیان افزود: در همین حال آمریکا حتی ارسال سلاح خود به اسرائیل را ذره‌ای کاهش هم‌ نداده است. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: فلسطینی‌ها صاحبان حقیقی فلسطین هستند و آنها هستند که باید برای فلسطین و آینده آن تصمیم بگیرند و ما مطلع هستیم که آنها برای مرحله پس از جنگ نیز طرح و ابتکار عمل سیاسی دارند. این دیپلمات عالی‌رتبه ایرانی افزود: امروز تحولات غزه در حال حرکت به سمت راه حل سیاسی است، اما نتانیاهو برای نجات خود همچنان راه‌ حل را در جنگ می‌بیند.

 

خط و‌نشان جدید ترامپ برای مهاجران

دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا از عدم تصویب لایحه مربوط به مرزها در کنگره استقبال کرد و گفت که در صورت بازگشت به کاخ سفید، از همان روز اول «عملیات اخراج» مهاجران را آغاز می‌کند. وی شنبه با اشاره به عدم تصویب این لایحه گفت: فراموش نکنیم که این هفته یک پیروزی بزرگ داشتیم که هر محافظه‌کاری باید آن را جشن بگیرد. ما لایحه فاجعه‌بار مرزهای باز را که توسط جو بایدن متقلب ارائه شده بود، شکست دادیم. قانونگذاران جمهوریخواه تحت فشار ترامپ لایحه مورد نظر بایدن را رد کردند. هدف جمهوریخواهان آن است که بایدن نتواند تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر به موفقیتی دست پیدا کند. ترامپ در سخنانی در کارولینای جنوبی گفت: در روز اول ریاست جمهوری‌ام سیاست دولت بایدن درباره مرزهای باز را خاتمه می‌دهم و بزرگترین عملیات داخلی اخراج در تاریخ آمریکا را شروع خواهیم کرد. ما چاره دیگری نداریم. وی همچنین درباره ناتو و روسیه نیز اظهارنظر کرد و گفت که اگر اعضای ناتو به تعهدات خود برای افزایش بودجه دفاعی عمل نکنند روسیه را «تشویق می‌کند» که به آنها حمله کند.

تاکید قالیباف بر عدم شکل‌گیری گفتمان قبیله‌گرایی در انتخابات
رئیس مجلس گفت: انتخابات نباید عرصه رقابت نامزدها و فهرست‌ها باشد، بلکه باید درباره کارهای تحول‌ساز روی ریل انقلاب و به نفع مردم گفتمان شکل گیرد، نه بر اساس قبیله‌گرایی که باعثی‌ می‌شود رقابت به جای مشارکت باعث دلزدگی مردم از قدرت‌طلبی مسئولان شود. محمدباقر قالیباف دیروز (۲۲ بهمن ماه) در پایان مراسم راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب در حرم مطهر رضوی (ع) با بیان اینکه امام خمینی (ره) امام تحول بود و جز برای خدا کاری نمی‌کرد، اظهار کرد: امام در مقطعی از تاریخ که معنویت از جوامع رخت بر بسته بود، اسلام را احیا کرد و بیش از گذشته به امت اسلامی عزت داد. وی ادامه داد: حدود نیم‌ قرن از انقلاب می‌گذرد و خوشحالیم مانند همیشه باز مردم در این روز به میدان آمدند و با آرمان‌ها بیعت کردند. این روز در تاریخ بی‌نظیر است، زیرا مردم ما در این دوره معاصر هیچ‌گاه مانند بهمن ۵۷ احساس یک ملت بودن نداشتند دوست و دشمن این را می‌دانند که هویت ملی با پیروزی انقلاب معنا شد. پیش از این نه‌چندان احساس ملت بودن داشتیم و نه احساس می‌کردیم سرنوشت‌مان به دست خودمان تعیین می‌شود.

لوکاشنکو در تلاش برای برقراری مشارکت استراتژیک میان بلاروس و ایران
الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران را به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران تبریک گفت. دفتر مطبوعاتی الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس اعلام کرد: در این پیام تبریک آمده است «مردم ایران طی دوره گذشته بر حق حرکت در مسیر توسعه که به طور مستقل انتخاب شده‌، تاکید کرده‌اند». خبرگزاری بلتا به نقل از رئیس جمهور بلاروس خطاب به همتای ایرانی‌اش گزارش داد: بلاروس و ایران با هدایت اصول احترام و درک متقابل به طور سیستماتیک همکاری‌های سودمند دوجانبه را گسترش داده و در مجامع چندجانبه به طور هماهنگ کار می کنند. ما از مشارکت کامل کشور شما در سازمان همکاری شانگهای و بریکس حمایت می‌کنیم. وی تاکید کرد: من انتظار دارم که تماس‌های بین مینسک و تهران در این سکوهای بین‌المللی نیز به تلاش‌های ما برای ایجاد مشارکت استراتژیک کمک کند. رئیس‌جمهور بلاروس با قدردانی از میهمان نوازی ازهیئت بلاروسی در ایران در مارس 2023 گفت: من متقاعد شده‌ام که تمام توافقات انجام شده در این سفر به طور موثر اجرا خواهد شد. الکساندر لوکاشنکو گفت: من از این فرصت استفاده می‌کنم و دعوت خود را از شما برای بازدید از بلاروس در یک زمان مناسب برای گفتگو در زمینه‌های جدید همکاری، تجدید می‌کنم.

پیروز متحدان عمران خان
در انتخابات مجلس پاکستان
تارنمای کمیسیون انتخابات پاکستان ساعاتی پیش گزارش کرد که نتایج رسمی انتخابات پاکستان توسط کمیسیون انتخابات اعلام شد و بر اساس آن نامزدهای مستقل وابسته به حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان، نخست وزیر سابق، بیشترین کرسی ها را در پارلمان به دست آوردند. بر اساس گزارش کمیسیون انتخابات پاکستان، نامزدهای مستقل که بیشتر آنان وابسته به حزب عمران خان هستند، ۱۰۲ کرسی به دست آوردند. در رتبه های بعد، حزب مسلم لیگ نواز پاکستان (PMLN) به ریاست نواز شریف، نخست وزیر سابق، با ۷۳ کرسی و حزب مردم پاکستان (PPP) ۵۴ کرسی به دست قرار دارند. به نوشته این تارنما، هیچ یک از سه حزب اصلی کشور ۱۶۹ کرسی لازم را برای داشتن اکثریت در پارلمان کسب نکرده و به تنهایی قادر به تشکیل دولت نخواهند بود. مشخص نیست که چه کسی به عنوان نخست وزیر آینده این کشور انتخاب شود. دیشب رئیس حزب عمران‌خان با اعلام برتری قاطع نامزدهای وابسته به این حزب در انتخابات پاکستان مدعی شده بود که جنبش عدالت با کسب ۱۷۰ کرسی، مجلس ملی دولت آینده پاکستان را به زودی تشکیل خواهد داد.

ترامپ بار دیگر اعضای ناتو را تهدید کرد
رئیس‌جمهور سابق آمریکا در اظهاراتی عنوان کرده که در صورت پیروزی در انتخابات، روسیه را جهت حمله به اعضای ناتو مورد حمایت قرار می‌دهد. دونالد ترامپ که به بازگشت دوباره‌اش به کاخ سفید، بسیار امید دارد در موضع‌گیری جدیدش عنوان کرده است که پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری، روسیه را تشویق می‌کند تا به آن گروه از اعضای ناتو که تعهدات مالی خود را انجام نداده‌اند، حمله کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این افراطی‌ترین موضع ترامپ علیه ائتلاف نظامی ناتو است که مدت‌هاست نسبت به حضور آمریکا در آن ابراز تردید کرده است. اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده است که قانونگذاران آمریکایی در آستانه دومین سالگرد حمله روسیه به اوکراین در مورد اعطای کمک‌های بیشتر به این کشور بحث می‌کنند. با این حال، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بارها عنوان کرده است که متعهد شدن کشورش جهت دفاع از ۳۰ کشور دیگر عضو ناتو غیرمنصفانه است. کاخ سفید در انتقاد به اظهارات مطرح شده از سوی ترامپ عنوان کرده است که هدف جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا تقویت اتحادهای جهانی آمریکا را در دستور کار دارد و اظهارات ترامپ را غیرمسوولانه خوانده است.

رقابت بیش از۵۱ نامزد برای هر کرسی مجلس
سخنگوی شورای نگهبان از تایید صلاحیت حدود ۱۵ هزار نفر از داوطلبان انتخابات مجلس خبر داد. هادی طحان نظیف در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «با پایان مهلت یک ماهه رسیدگی به اعتراضات داوطلبان تایید صلاحیت نشده انتخابات مجلس در مجموع صلاحیت حدود ۱۵ هزار نفر در شورای نگهبان مورد تأیید قرار گرفت که به معنای تأیید بیش از ۷۳ درصد داوطلبان و رقابت بیش از ۵۱ نامزد برای هر صندلی نمایندگی مجلس است.»

گزارش «تجارت» از برگزاری گرامی‌داشت سالروز یوم‌الله ۲۲ بهمن در سراسر کشور:

گروه سیاسی: مردم سراسر کشور دیروز –یک‌شنبه- چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را در شهرهای مختلف گرامی داشتند. مراسم امسال زودتر از زمان اعلام شده در برخی شهرها آغاز شد.
به گزارش «تجارت»، آحاد مختلف ملت ایران به صورت واحد تعهد خود را به انقلاب نشان دادند و با آرمان‌های انقلاب و امام خمینی (ره) تجدید میثاق کردند. حضور کشور شهروندان ایرانی در سالروز پیروزی انقلاب در سطح خارجی نیز بازتاب بسیار گسترده‌ی را به همراه داشت. شایان ذکر است بسیار از مسئولان فعلی و سابق کشور در راهپیمایی دیروز در جمع مردم حاضر شدند و همراهی خود را با ایرانیان در گرامی داشت پیروزی انقلاب اعلام کردند.

چهل و پنج سال ادامه سیاست نه شرقی و نه غربی
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن به مناسبت چهل‌وپنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: مردم ایران عزت را به جای ذلت و استقلال را به جای وابستگی همه جانبه کشور به بیگانگان انتخاب کردند. پیام ملت ایران پیام استقلال بود. وی با بیان این‌که «ایران امروز وابسته به شرق و غرب نیست» ادامه داد: پیام نه شرقی و نه غربی همیشه مورد توجه ملت ایران بوده است. رئیسی با اشاره به این‌که «امروز در ۴۵ سالگی انقلاب اسلامی اعلام می‌کنیم ایران بر سیاست نه شرقی و غربی استوار بوده است» ادامه داد: ایران از شرق و غرب و هیچ کشور قدرتمندی دستور نمی‌گیرد. ایران خود دارای قدرت و اقتدار است. رئیس قوه مجریه در ادامه تاکید کرد: اقتدار نظامی و بنیه دفاعی کشور برای همه دشمنان که تجاوز به این آب و خام را در سر می‌پرورانند بازدارنگی دارد. امروز می‌بینید که ادبیات تهدید کاملا به حاشیه رفته و دیگر کسی از این حرف‌ها که گزینه نظامی روی میز است نمی‌زند و کسی در فکر و زبانش در فکر تجاوز نیست و این به خاطر بنیه دفاعی، نیروهای توانمند و این حضور میلیونی مردم در سراسر کشور است. وی اضافه کرد: در ۱۴۰۰ شهر و بخش و ۳۵ هزار روستا مردم به خیابان می‌آیند و دفاع از نظام مقدس اسلامی را فریاد می‌زنند که این باعث می‌شود که در عالم کسی جرات تجاوز به این آب و خاک را نداشته باشد.
رئیس دولت سیزدهم با تاکید بر این‌که «من و همه دولتمردان خود را موظف می‌دانیم ضمن پاسداشت پیشرفت‌هایی که کشور تا به حال کرده است گام‌هایی را در جهت پیشرفت کشور، رفع مشکلات و کمبودها برداریم»، افزود: در حوزه اقتصادی تلاش‌هایی انجام شده از جمله اصلاح نظام بانکی، اصلاح نظام مالیاتی، شفاف سازی ها، چابک سازی ها، فرایندهای اداری و حذف ساختارهای فسادزا. این پیمانی است که ما با مردم عزیزمان داریم. مردم اعتمادشان به دولت و دولتمردان در این است که با فساد مبارزه کنند. مردم عزیز، ما بر سر پیمانی که با شما بستیم هستیم و اجازه نخواهیم داد کوچکترین فسادی در ساختار اداری کشور رخ دهد. ما معتقدیم می توان با اقتصاد و توسعه و توسعه درون‌زا و با اتکا به فرهنگ «ما می توانیم» و راه سرداران رشید اسلام مثل شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی و بسیجیان و بسیاری از عزیزان مثل امام (ره) که به ما آموختند که ما می‌توانیم، حتما توان پیشرفت را در کشور داریم و به حول و قوه الهی گام هایی در این حوزه برداشته خواهد شد. وی با ارائه آماری از اقدامات دولت سیزدهم اظهار کرد: ۷ هزار واحد تولیدی به چرخه تولید بازگشته که واحدهای تولیدی نیمه تعطیل یا تعطیل بوده‌اند و بسیاری از کارگران، مهندسان و کارشناسان مشغول به کار شده‌اند. آمار بیکاری کاهش چشمگیری در کشور پیدا کرده که این مسبوق به سابقه نبوده است. سرمایه گذاری داخلی و خارجی افزایش یافته و افزایش بیمه سلامت و بیمه رایگان مردم، رشد ترانزیت، رشد تولید و رشد اقتصادی ایجاد شده است. ما گفتیم قبل از این دولت رشد ۰.۴ درصد بود اما در سال اول و سال دوم دولت چهار درصد رشد اقتصادی داشتیم و امسال هم رشد اقتصادی خواهیم داشت و همچنان با تلاشی که دولتمردان و فعالان اقتصادی دارند دستیابی به رشد اقتصادی بالا امکان پذیر است. امروز رشد تولید و کاهش تورم بی‌سابقه داریم و تورم هم کاهشی شده است. ظرفیت برای کار و تلاش بسیار است و ما آینده را بسیار روشن می‌بینیم.

بیداری ملت‌های مسلمان با انقلاب اسلامی
در سطحی دیگر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه صبح دیروز ۲۲ بهمن در جشن سالگرد چهل‌پنجمین سال پیروزی انقلاب در جمع مردم اصفهان گفت: بعد از انقلاب اسلامی ایران بود که بیداری در سایر ملت‌ها نیز اتفاق افتاد و این برای نظام سلطه غیرقابل تحمل بود. رئیس قوه قضاییه ادامه داد: قبل از انقلاب دنیا به دو قطب کاذب غرب و شرق تقسیم شده بود و هر کشوری که خارج از این دو قطب بود، به انحاء مختلف سد راه آن می‌شدند. اجازه و اختیار کشورها در اختیار خود آنها نبود و تبعیت از نظامات بین‌الملل ساخته شده لازم و واجب بود و کشورها اجازه تحصیل علم و فناوری و استفاده از امکانات روز را نداشتند و حتی اختیار منابع خود را در دست نداشتند، هر کشور برای زندگی باید به یکی از دو قطب شرق و غرب وابسته می‌بود و در این زمان لازم بود کشوری با فرهنگ، آرمان و هدف قوی به صحنه بیاید و این نظم جهانی را بر هم بزند.

بیانیه تقدیر و تشکر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از حضور مردم
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور بیانیه‌ای از ملت ایران برای حضور در آوردگاه یوم الله ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ در سراسر کشور تقدیر و تشکر کرد. در بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تصریح شده بود، ملت بزرگ و حماسه ساز ایران اسلامی در چهل و پنجمین سالگرد طلوع فجر انقلاب اسلامی و در جشن بزرگ ملی و مطلع فرا رسیدن ماه شعبان المعظم که محفوف به رحمت و رضوان الهی است جلوه‌های درخشانی از عنایات حق را متجلی و عزم راسخ همراه با بصیرت و وفاداری انقلابی خود را به نمایش گذاشت. بی‌تردید بخاطر داشتن چنین مردمی قدرشناس و فداکار که به فرموده امام راحل از امت صدر اسلام نیز والاتر و بزرگوارتر هستند پیشانی شکر بر آستان ربوبی قرارداده و شاکر این نعمت‌ بزرگ هستیم.

بازتاب راهپیمایی ۲۲ بهمن در رسانه‌های عربی
حضور مردم شهرهای مختلف ایران در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های عربی داشت. خبرگزاری رسمی سوریه(سانا) در این باره نوشت: صبح امروز راهپیمایی‌های گسترده مردمی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تهران و دیگر شهرهای ایران برگزار شد. پایگاه خبری العهد لبنان نیز با اشاره به برگزاری مراسم باشکوه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در شهرهای مختلف کشورمان به اظهارات سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در این مراسم پرداخت. بخش عربی خبرگزاری اسپوتنیک نیز نوشت: صدها هزار ایرانی امروز چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را جشن گرفتند.
شرکت کنندگان در این راهپیمایی با در دست داشتن پرچم ایران و تصاویری از شهدا شعارهایی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی سر دادند. شبکه لبنانی المیادین نیز با انتشار تصاویر و ویدیویی‌هایی نوشت که صدها هزار شهروند ایرانی در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تهران و شهرهای مختلف این کشور شرکت کردند. شبکه خبری العهد عراق نیز تصاویر و ویدیوهای گسترده از راهپیمایی ۲۲ بهمن منتشر کرد.

گزارش «تجارت» از برنامه تل‌آویو برای حمله به آخرین پناهگاه فلسطینی‌ها در غزه:

گروه سیاسی: اخیرا موضوع حمله نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به رفح در مقام یک احتمال جدی مورد توجه رسانه‌ها، سران سیاسی کشورهای مختلف و نیز ناظران سیاسی قرار گرفته است. روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت شامگاه جمعه فاش کرد که طرح عملیات زمینی در شهر رفح در مجاورت مرز مصر با نوار غزه از حدود سه هفته پیش تهیه شده است. همچنین، برخی شواهد دیگر می‌گویند نتانیاهو به آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفته که عملیات در رفح ممکن است طی دو هفته آینده آغاز شود.
به گزارش «تجارت»، امکان حمله رژیم اسرائیل به رفح در شرایطی است که صد و بیست و هشت روز از حنگ غزه سپری می‌شود. بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه از هفتم اکتبر تاکنون در نتیجه تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه ۲۸ هزار و ۱۷۶ نفر شهید و ۶۷ هزار و ۷۸۴ نفر دیگر مجروح شدند. حالا سران رژیم اسرائیل قصد دارند به آخرین پناهگاه فلسطینی‌ها در غزه حمله کنند. ادعای سران صهیونیست این است که شاخه‌های نظامی حماس در رفح حضور فعال دارند.

تصمیم قاطع نتانیاهو برای حمله به رفح
در آخر هفته بنیامین نتانیاهو بیانیه‌ای از ارتش خواست، طرحی را به منظور کوچاندن فلسطینی ها از رفح و نابود کردن حماس در این منطقه در دستور کار قرار دهد، ابعاد واقعی و جدی به خود گرفت. در جدیدترین موضع‌گیری نیز نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر عزم خود برای حمله به شهر رفح تاکید کرد. «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد که عدم ورود ارتش به رفح به مفهوم شکتست در جنگ و اقی ماندن حماس در آنجاست». نتانیاهو افزود: «کسانی که می‌گویند ما هرگز نباید وارد رفح شویم، در واقع به ما می‌گویند که باید جنگ را باخته و حماس را در آنجا رها کنیم». او مدعی شد که نیروهای ارتش اسرائیل در راستای آماده سازی برای تهاجم زمینی به شهر رفح، یک گذرگاه امن را برای تخلیه ساکنان این شهر فراهم خواهند کرد. نتانیاهو در ادامه ادعاهای خود افزود: « من به نیروهای خود دستور داده‌ام تا پیش از تهاجم زمینی صدها هزار نفر از ساکنان رفح را تخلیه و مسیر امنی را برای تخلیه غیرنظامیان فراهم کنند».

دوگانگی در کابینه جنگ اسرائیل برای حمله به رفح
موضوع حمله به رفح در شرایطی مطرح می‌شود که رسانه‌های اسرائیلی از دودستگی بزرگ در کابینه جنگ این رژیم حکایت دارد. کانال دوازدهم تلویزیون عبری در گزارشی ادعا کرد که رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به نتانیاهو گفته است که طرح ارتش در رفح مستلزم شرایط مناسب از جمله تخلیه (آوارگان) و هماهنگی با مصر است.

هشدار بی‌سابقه قاهره به تل‌آیو
تمامی شواهد خاکی از آن هستند که مصر در حال حاضر بزرگ‌ترین مخالف حمله ارتش اسرائیل به رفح است. منابع خبری از آماده‌باش ارتش مصر همزمان با احتمال یورش رژیم صهیونیستی به رفح در جنوب نوار غزه خبر دادند. منابع مصری مدعی شدند همزمان با افزایش احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به رفح، خبر‌ها از افزایش تعداد نیرو‌های نظامی مصر در مرز‌های این کشور با منطقه رفح در نوار غزه حکایت دارد. همچین، حمدین صباحی، دبیرکل کنفرانس ملی عربی و از سیاستمداران برجسته مصری در گفت‌وگو با المیادین تاکید کرد: کل مصر تجاوز به رفح را نخواهد پذیرفت و این تجاوز به مثابه تجاوز به مصر است. اگر ارتش اسرائیل به رفح تجاوز کند به معنای تجاوز به اراده مصر خوهد بود.
وی گفت: ورود ارتش اشغالگر به رفح نقض توافق «کمپ دیوید» خواهد بود، اگر عملیات نظامی به سمت رفح گسترش یابد معاهده کمپ دیوید را پاره خواهیم کرد. اخبار منتشر شده درمورد هشدار مقامات مصری به رژیم صهیونیستی مبنی بر توقف معاهده کمپ دیوید در صورت تجاوز به رفح درست است. قاهره تجاوز بیشتر و خونریزی در رفح فلسطین را نمی‌پذیرد. پیش از این روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا نوشت قاهره تهدید کرده که در صورت عبور فلسطینی‌های غزه از مرز مصر یا انجام عملیات زمینی توسط رژیم صهیونیستی در شهر رفح، معاهده صلح با این رژیم را به حالت تعلیق در می‌آورد. این روزنامه به نقل از یک دیپلمات ارشد غربی در قاهره نوشت مقامات مصری از همتایان غربی خود خواستند به رژیم صهیونیستی اطلاع دهند که هر گونه اجبار برای کوچ مردم غزه به سینا مصر یک تخلف محسوب می‌شود که عملا توافق با رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق در می‌آورد.

مخالفت آمریکا و اروپا با حمله اسرائیل به رفح
تمامی ظواهر از مخالفت شدید آمریکا با اسرائیل حکایت دارند. در نخستین موضع رسمی، ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده از عملیات بد برنامه‌ریزی شده رژیم صهیونیستی در رفح حمایت نمی‌کند چراکه چنین تحولی فاجعه‌بار خواهد بود. وی ادامه داد: اگر برنامه‌ریزی فوق‌العاده دقیقی انجام نگرفته باشد، از چنین عملیاتی حمایت نخواهیم کرد. جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز در اظهاراتی کم سابقه، روز جمعه (20 بهمن) تاکید کرد: «پاسخ اسرائیل به حملات حماس از حد خود فراتر رفت. بسیاری از بی‌گناهان در غزه از گرسنگی و در پی حملات می‌میرند.» علاوه بر آمریکا، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس توییتر سابق نوشت: ۱.۴ میلیون فلسطینی در حال حاضر در رفح هستند و جایی برای رفتن ندارند. آن‌ها با گرسنگی مواجه‌ هستند. وی افزود: گزارش‌ها پیرامون حمله نظامی اسرائیل به رفح نگران کننده است. این تبعات فاجعه‌باری خواهد داشت که وضعیت انسانی وخیم کنونی و تلفات غیرنظامی را تشدید خواهد کرد.

نتانیاهو از حمله به رفح چه می‌خواهد؟
نتانیاهو به عنوان سیاست‌مداری کهنه‌کار و جنجالی، اهداف خاص خود را ماجرای حمله به رفح دنبال می‌کند. در مقطع کنونی بخش بزرگی از ناظران سیاسی بر این باور هستند که نخست‌وزیر اسرائیل، به دلیل اطمینان از امکان استیضاح در آینده نزدیک و افزایش سطح اقبال عمومی نسبت به حزب لیکود، در پی خرید زمان و فرار از مسئولیت پاسخ‌گویی به پیامدهای جنگ غزه است. یکی دیگر از اهداف حمله نتانیاهو از طرح احتمال حمله به رفح را می‌توان نقشه اخراج فلسطینی‌ها از غزه عنوان کرد. این موضوع مساله‌ای است که از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز مورد تایید قرار گرفته است.
عباس معتقد است، طرح حمله به شهر رفح تهدیدی واقعی بوده و این بخشی از برنامه این رژیم برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از سرزمینشان است. برخی از ناظران سیاسی بر این باور هستند که مطرح شدن طرح حمله به رفح در شرایطی صورت می‌گیرد که موضوع آتش‌بس و صلح در غزه بیش از هر زمان دیگری جدی شده بود. لذا به نظر می‌رسد سران تل‌آویو قصد دارند با لشکرکشی به رفح در آینده مذاکرات دست بالا را داشته باشند. بدین معنا که کمترین امتیاز را بدهند و بیشترین امتیاز را بگیرند.