تردد دریایی ۶ میلیون مسافر نوروزی بدون سانحه

سخنگوی سفرهای نوروزی سازمان بنادر با بیان اینکه تا چهاردهم فروردین ماه، بیش از شش میلیون تردد مسافر و گردشگر دریایی انجام شده است، گفت: در ایام نوروز با توجه به حضور دائم نیروهای فنی و ایمنی در کلیه بنادر هیچ سانحه‌ای در مناطق مجاز ترددها رخ نداد. الله‌مراد عفیفی‌پور درباره میزان تردد و سفرهای دریایی در ایام نوروز ۱۴۰۳ اظهار کرد: تا امروز، چهاردهم فروردین ماه، بیش از شش میلیون تردد مسافر و گردشگر دریایی انجام شده و همچنین در همین مدت ۶۴۷ هزار خودرو جابجا شده‌است. عمده این جابجایی یعنی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد آن، بین جزایر استان هرمزگان انجام شده است. وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در این مدت هیچ سانحه دریایی برای مسافران رخ نداد، گفت: در ایام نوروز با توجه به حضور دائم نیروهای فنی و ایمنی در کلیه بنادر هیچ سانحه‌ای در مناطق مجاز ترددها رخ نداد البته مواردی محدود سانحه دریایی در مناطق غیر ایمن و غیر مجاز رخ داد که علمیات امداد و نجات سریعا در آن مناطق هم انجام شد. سخنگوی سفرهای نوروزی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: مکرراً و از طرق متعدد و مختلف درباره پرهیز از تردد از مبادی و نقاط غیرمجاز به مسافران توصیه و هشدار دادیم اما عده‌ای سودجو از ناآگاهی برخی از مسافران سوء استفاده کردند.

 

مشاور سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در گفت‌وگو با ایلنا:

مشاور رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه حواس‌پرتی، خستگی و خواب‌آلودگی و عجله و شتاب از عوامل مهم در بروز تصادفات هستند، گفت: هیچ سرنشینی حق ندارد در صندلی جلو و کنار راننده بخوابد. خوابیدن در کنار راننده عین هیپنوتیزم کردن راننده و باعث به خواب رفتن راننده می‌شود. مهران قربانی با اشاره به سه عامل مهم در تصادفات جاده‌ای اظهار داشت: حواس پرتی، خستگی و خواب‌آلودگی و عجله و شتاب از سه عوامل مهم در تصادفات هستند و معمولا در تصادفات حداقل یکی از این عوامل سهم دارند بطوریکه تنها عامل حواس پرتی راننده حداقل سهم ۶٠ درصدی در بروز تصادفات دارد. وی گفت: جالب اینکه در سفرهای نوروزی هر سه عامل حادتر می‌شوند. مشاور مدیرعامل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره عوامل موثر بر حواس پرتی رانندگان ادامه داد: کودکان زیر ١٣ سال باید کنترل شوند چراکه از عوامل بسیار موثر در حواس پرتی رانندگان محسوب می‌شوند. قربانی افزود: باید توجه داشت که کشورمان پهناور است و استانداردهای جهانی اعلام می‌کنند سفرهای زیر ۴۵٠ کیلومتر سفرهایی است که می‌توان با خودروهای سواری انجام داد و برای مسافت‌های بالای این عدد توصیه می‌شود که سفر با قطار و هواپیما انجام شود و دلیل اینکه تصادفات در برخی از کشورها بسیار کمتر است به دلیل بوده که سفرهای طویل در این کشورها با قطارهای سریع‌السیر یا با هواپیماهای کوچک و متوسط انجام می‌شود.

افزایش ۶۶ درصدی صندلی عرضه‌شده توسط هما در نوروز ۱۴۰۳
شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران(هما) برای ایام نوروز در مجموع ۶۰ هزار صندلی پیش‌بینی کرده بود اما با توجه به تقاضای موجود، این تعداد افزایش قابل توجهی داشته است و بیش از ۶۶ درصد افزایش نشان می‌دهد. از ٢٤ اسفند ۱۴۰۲ تا پایان روز ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ هزار صندلی توسط هما در ایام نوروز عرضه شده است. از این تعداد صندلی، بیشترین صندلی عرضه شده در پروازهای داخلی بوده است. در پروازهای داخلی در مدت یادشده تعداد ۵۹۸ پرواز انجام و نزدیک به ۵۷ هزار صندلی عرضه شده که این تعداد شامل پروازهای برنامه‌ای و فوق‌العاده است و پیش‌بینی می‌شود با پایان یافتن تعطیلات این میزان افزایش یابد. این در حالی است که هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای این ایام در مجموع ۶۰ هزار صندلی پیش‌بینی کرده بود ولی با توجه به تقاضای موجود این تعداد تاکنون افزایش قابل توجهی داشته است و بیش از ۶۶ درصد افزایش نشان می‌دهد. از سوی دیگر در بخش پروازهای بین‌المللی تاکنون ۲۳۰ پرواز در مسیرهای بین‌المللی انجام شده و در این مدت نزدیک به ۵۵ هزار صندلی عرضه شده است. بیشترین پرواز بین‌المللی در این ایام، پرواز عتبات عالیات بوده و هما برای فراهم کردن سفر مشتاقان زیارت عتبات عالیات، پروازهای فوق‌العاده‌ای برنامه‌ریزی انجام‌ داده است.

۳۲ همت تسهیلات ودیعه
مسکن پرداخت شد
مدیر کل دفتر پایش طرح‌های نهضت ملی مسکن از پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به میزان ۳۲ همت به ۴۳۱ هزار و ۴۰ متقاضی این تسهیلات از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون خبر داد. احمد خادمیان مدیرکل دفتر پایش طرح‌های نهضت ملی مسکن روند ارائه تسهیلات ودیعه مسکن را تشریح کرد و گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۰۱ متقاضی در سامانه تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام کردند که از این تعداد یک میلیون و ۳۶۲ هزار و ۶۵۱ متقاضی حائز شرایط شناخته شدند. مدیرکل دفتر پایش طرح‌های نهضت ملی مسکن ادامه‌داد: از این تعداد ۹۵۴ هزار و ۸۱۲ متقاضی به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن معرفی شدند. خادمیان توضیح داد: از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم تاکنون بانک‌ها در مجموع ۳۲ همت به ۴۳۱ هزار و ۴۰ متقاضی وام ودیعه مسکن پرداخت کردند.

«تجارت» گزارش می‌دهد؛

گروه راه و مسکن: تبدیل سرمایه به طلا، ارز، خودرو، مسکن از جمله واکنش های مردم در مواجهه با کاهش ارزش پول ملی همزمان با رشد افسارگسیخته تورم به شمار می آید که گاهی دولت خود نیز به عنوان مجری در این بخش وارد گود می شود فروش ارز سفر خارجی، خرید و فروش سکه و... از جمله این موارد محسوب می شود. اما افزایش قیمت مسکن در سالی که گذشت به قدری شدید بود که خرید آن از عهده جمعیت کثیری از مردم خارج شد و تعداد اندکی هم که به امید گران شدن خانه در این بخش سرمایه گذاری کرده بودند نیز با رکود این بازار هر چه رشته بودند پنبه شد! کارشناسان دلایل اصلی رکود و گرانی مسکن در ایران را ناشی از عواملی مانند؛ نوسانات اقتصادی، کاهش تقاضا، افزایش هزینه‌های ساخت و توزیع، تحریم‌ها و سیاست‌های دولتی ونافرمانی بانک ها از اعطای تسهیلات در این حوزه در زمینه مسکن می دانند که باعث رکود کامل بازار مسکن در سال گذشته شد. به گفته برخی از صاحبنظران اعلام برخی از سیاست های دولتی مانند واگذاری زمین رایگان، ورود پیمانکاران چینی در عرصه ساخت و ساز و ... می تواند چشم انداز نسبتاً روشنی در این بخش را در سال 1403 ترسیم کند، هر چند بسیاری از فعالان این صنعت و انبوه سازان معتقدند ورود پیمانکاران چینی در حالی که ظرفیت های خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد منطقی به نظر نمی رسد.

قیمت گذاری دستوری در بازار مسکن
به گزارش «تجارت»، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: قیمت‌گذاری دستوری مسکن عملا امکان ندارد و این کار باعث می‌شود همین افرادی که تولیدکننده بخش مسکن هستند را هم از دست بدهیم؛ ضمن این که در حال حاضر قیمت ساخت مسکن در برخی مناطق برای سازنده‌ها صرفه اقتصادی ندارد. داوود بیگی‌نژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک در خصوص پیش‌بینی قیمت مسکن در سال جاری گفت: بازار مسکن، یک تولید قیمت در درون خود دارد که هم از عوامل‌ تاثیرگذار بر ساخت مسکن و هم از بازارهای دیگر تاثیر می‌پذیرد؛ بنابراین باید صبر کرده و ببینیم در اوایل سال جاری چه اتفاقاتی رخ می‌دهد و تاثیر تصمیمات و کارهای دولت در حوزه مسکن چگونه خواهد بود. وی افزود: به دلیل انباشت نیاز به ملک از سالهای قبل، کمبود مسکن در کشور داریم؛ هر چند تلاش‌های دولت سیزدهم در این زمینه عمدتا در مرحله طرح و برنامه است و تحویل آنچنانی مسکن صورت نگرفته است؛ اما به هر حال امیدواریم صحبت‌ها و وعده‌های داده شده در سال ۱۴۰۳ محقق شود تا بتوان برآورد دقیقی از میزان نیاز در بازار را در اختیار داشت.

عقب نشینی سازندگان مسکن از ساخت وساز
بیگی‌نژاد در مورد قیمت‌گذاری دستوری مسکن گفت: چنین چیزی امکان ندارد و این کار باعث می‌شود همین تعداد کسانی که تولیدکننده بخش مسکن هستند را از دست بدهیم؛ ضمن این که در حال حاضر قیمت ساخت مسکن در برخی مناطق برای سازنده‌ها صرفه اقتصادی ندارد. نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک در مورد ساخت مسکن توسط چینی‌ها نیز گفت: به نظرم مسکن باید با توانمندی‌های داخل کشور تولید شود؛ اما در رابطه با حضور چینی‌ها جزییات این موضوع باید مشخص شود که آیا قرار است دانش و فناوری از چینی منتقل شده یا تجهیزات و نیروی کار آورده شود، همچنین باید نمونه از ساخت مسکن توسط چینی‌ها را ببینیم تا بتوانیم این موضوع را ارزیابی کنیم. بیگی‌نژاد در رابطه با وضعیت معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ نیز گفت: بهترین فصل خرید و فروش مسکن سه ماه آخر سال است، تعداد قراردادهایی که در دو ماه آخر سال ۱۴۰۲ ثبت شد متفاوت از ماه‌های قبل بوده و یک رونق نسبی در تعداد قراردادها وجود داشته است.

فشار افزایش نرخ دلار بر دوش مستاجران
دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه‌ به طور قطع اثر افزایش نرخ دلار را در بازار اجاره مشاهده خواهیم کرد، گفت: از دیگر عوامل مهم و موثر، وضعیت اقتصاد کلان است و وقتی درآمدها کاهش پیدا می‌کند موجران برای حفظ قدرت خرید خود، به اجاره بها فشار آورد می‌کنند. اجاره‌بها به طور مستقیم از نرخ تورم، نرخ ارز، بهای مسکن، سود بانکی و ...اثر می‌پذیرد و با تغییر این عوامل نرخ اجاره هم تغییر می‌کند یا سهم رقم رهن و اجاره کمتر و بیشتر می‌شود. به طوریکه با کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ دلار علاوه بر افزایش سقف اجاره، سهم رهن کاهش و اجاره بالا می رود. هرچند دولت هر ساله با توجه به نرخ تورم سقفی را برای سقف افزایش اجاره‌بها تعیین می‌کند اما موجران و بازار مسکن این سقف را رعایت نمی‌کند و از آنجایی که این مصوبه پشیبان قانونی ندارد، مستاجران هم در صورت تخلف از سوی موجران، امکان پیگیری‌های قضایی ندارند هر چند شوراهای حل اختلاف در چند سال اخیر در این باره اقداماتی به نفع مستاجران انجام داده‌اند.