توافق و بازگرداندن اسرا مهمتر از عملیات نظامی در رفح است

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به نقل از «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی گزارش دادند که «امضای قرارداد (با مقاومت) و بازگرداندن اسرا مهمتر از عملیات نظامی در رفح است.» لاپید پیش از این «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به مسوول تصمیم دولت آمریکا برای تعلیق ارسال کمک‌های تسلیحاتی‌ به اراضی اشغالی دانسته بود. در این رابطه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد، در صورتی که ارتش رژیم صهیونیستی به رفح در جنوب نوار غزه حمله کند، آمریکا کمک‌های تسلیحاتی خود به این رژیم را متوقف خواهد کرد.» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در ادامه نیز گفت: کابینه نتانیاهو گفت‌وگوها را به فضای عمومی کشاند، اگر این مساله شکست بخورد و در زمان جنگ به یک اختلاف‌نظر عمومی تبدیل شود، مسوولیت کامل آن با کابینه (نتانیاهو) است. او ادامه داد: قرار نبود ما به این نقطه برسیم، تنها یک دقیقه بعد از اینکه آمریکایی‌ها به ما ۱۴ میلیارد دلار دادند، نخست‌وزیر در سالروز هولوکاست می‌ایستد و می‌گوید، اگر قرار باشد اسرائیل به تنهایی بایستد، این کار را خواهد کرد. آمریکایی‌ها احساس کردند به آنها توهین شده است.

 

موضع انگلیس درباره فروش سلاح به اسرائیل مطابق با قوانین بین‌المللی است

نخست وزیر انگلیس ادعا کرد که موضع لندن در این زمینه تغییری نکرده و با قوانین بین‌المللی مطابقت دارد. ریشی سوناک دیروز چهارشنبه در نشست پرسش‌وپاسخ از نخست وزیر انگلیس در مجلس عوام این کشور ادعا کرد: دولت انگلیس برخلاف دولت آمریکا به طور مستقیم به اسرائیل سلاح نمی‌فروشد و تسلیحات مرگبار در این اختیار آن قرار نمی‌دهد. وی ادامه داد: ما به‌عنوان بخشی از رویه کنترل صادرات سلاح، به طور دائم توصیه‌ها درباره پایبندی به قوانین بین‌المللی را مرور می‌کنیم و وزرا بر اساس این توصیه‌ها عمل می‌کنند. نخست وزیر انگلیس با بیان این ادعا، نتیجه گرفت:‌ موضع ما در پی آخرین ارزیابی صورت گرفته، در خصوص صادرات سلاح تغییری نکرده و همسو با سایر شرکا از جمله ایالات متحده است. او این ادعا را در پاسخ به پرسش ریچارد برگن نماینده مجلس از منطقه لیدز شرقی مطرح کرد که پرسید «چرا نخست وزیر انگلیس برخلاف خاستگاه مردم این کشور، فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را تحریم نمی‌کند؟» چندی پیش نمایندگان گروه‌های حامی فلسطین طوماری را به دفتر نخست وزیر انگلیس تحویل دادند و در آن تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را خواستار شدند.

اوکراینی‌ها به دنبال متقاعد کردن کاخ سفید برای حمله به روسیه
همزمان با پیشروی نیروهای روسیه و عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی، مقامات این کشور جنگ‌زده در حال متقاعد کردن دولت جو بایدن هستند تا تحریم‌های مربوط به استفاده از تسلیحات آمریکایی علیه خاک روسیه را لغو کند. گروهی از نمایندگان پارلمان اوکراین این هفته در واشنگتن بوده‌اند تا در این خصوص از کنگره ایالات متحده کمک بگیرند. نشریه پالتیکو در گزارشی می‌نویسد: «طی چند روز گذشته ده‌ها هزار نیرو روسی به سمت مرز اوکراین در شمال‌شرق پیشروی کردند؛ اقدامی که مقامات اطلاعاتی اوکراین ماه‌هاست انتظار آن را می‌کشیدند. هم‌چنین، همزمان با اینکه نیروهای روسیه نزدیک مرز اوکراین تجمع کرده‌اند، نیروهای اوکراینی مجبور به عقب‌نشینی شده و به دلیل سیاست‌های واشنگتن قادر نیستند از تسلیحات ارائه‌شده توسط آمریکا استفاده کنند.» دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا پیشتر شرطی را برای ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین مطرح کرد که به موجب آن نیروهای این کشور نمی‌توانند از این تسلیحات برای هدف‌گیری خاک روسیه استفاده کنند.

درخواست آمریکا از اعراب برای مشارکت در کنترل غزه بعد از جنگ
رسانه انگلیسی گزارش داد ایالات متحده می‌خواهد کشورهای عربی پس از جنگ در کنترل غزه حضور داشته باشند و تا وقتی یک نهاد فلسطینی روی کار بیاید، رشته امور را در دست بگیرند. به گفته مقامات غرب و کشورهای عربی، ایالات متحده این مسئله را با کشورهای عرب منطقه در میان گذاشته است و مصر، امارات و مراکش در حال بررسی این پیشنهاد هستند، اما گفته‌اند این طرح را به شرطی می‌پذیرند که آمریکا وجود کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.

«آندری بلوسوف» رسما وزیر دفاع روسیه شد
در پی موافقت مجلس دومای روسیه و امضای ولادیمیر پوتین، «آندری بلوسوف» رسما وزیر دفاع روسیه شد. «آندری بلوسوف» در کابینه قبلی معاون اول نخست‌وزیر بود و بر توسعه اقتصادی روسیه نظارت داشت و اکنون با صدور فرمان «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و در پی موافقت مجلس دوما، جانشین «سرگئی شویگو» شد و در سمت وزیر دفاع خدمت خواهد کرد.

نتانیاهو: اجازه نمی‌دهیم کشور فلسطین تشکیل شود

گروه جهان: این روزها بیش از هر زمان دیگری موضوع به رسمیت شناخته شدن فلسطین به عنوان یک دولت مستقل در مجامع جهانی اهمیت پیدا کرده است. این وضعیت در شرایطی است که جنگ رژیم اسرائیل به غزه در حال انجام است. در شرایطی که تل‌آویو مصمم به تداوم حمله به منطقه رفح در جنوب غزه است، نتانیاهو از راز اصرار کابینه جنگ این رژیم برای حمله پرده برداشت.
به گزارش «‌تجارت»، مجمع عمومی سازمان ملل در 10 می سال جاری قطعنامه عضویت کامل فلسطین در این سازمان را به تصویب رساند و موضوع را به شورای امنیت ارجاع داد. حالا نتانیاهو و کابینه جنگ رژیم اسرائیل با صراحت مخالفت خود را با این قطعنامه اعلام کرده‌اند تا پرده از راز اصرار آن‌ها برای تداوم جنگ در غزه گشوده شود. به نظر می‌رسد آن‌ها قصد دارند با ابزار جنگ مساله تسکیل دولت فلسطین و طرح دو دولتی به فراموشی سپرده شود.

مخالفت رژیم صهیونیستی با تشکیل دولت فلسطین
کابینه رژیم صهیونیستی دیروز (چهارشنبه)‌ مصوبه‌ای را تصویب کرد که در آن تأکید شده است: اسرائیل با قطعنامه ۱۰ مه مجمع عمومی سازمان ملل درباره افزایش سطح نمایندگی تشکیلات خودگردان فلسطین و دادن اختیارات اضافی به آن که معمولا جزو حق کشورهای عضو است، مخالف است. چنین قطعنامه‌ای وضعیت مناطق را تغییر نخواهد داد و هیچ حقی به کسی نمی‌دهد و از حق اسرائیل و مردم اسرائیل در سرزمینشان نمی‌کاهد. در این مصوبه ادعا شده است: این قطعنامه پایه و اساسی برای مذاکرات آینده نیست و به پیشبرد راه حل مسالمت آمیز کمکی نمی‌کند. طبق گزارش اسکای نیوز، در بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی آمده است: امروز کابینه با قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره حمایت از مساله به رسمیت شناختن کشور فلسطین مخالفت کرد. هیچ پاداشی به عملیات هولناک هفت اکتبر که ۸۰ درصد فلسطینی‌ها چه در کرانه باختری و چه غزه آن را تأیید می‌کنند، داده نمی‌شود. نتانیاهو نیز در سخنانی تاکید کرد: ما اجازه تشکیل کشوری که بتوانند از طریق آن حمله بزرگتری به ما کنند، نمی‌دهیم. هیچ کسی نمی‌تواند مانع از حقمان برای دفاع از خود شود نه مجمع عمومی و نه هیچ سازمان دیگری.
تداوم تمرکز واشنگتن بر راه‌حل ۲ دولتی
رویکرد اخیر کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در شرایطی است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، به‌رغم مخالفت «بنیامین نتانیاهو» و کابینه افراطی‌اش، ایالات متحده همچنان تلاش می‌کند تا این رژیم را نسبت به راه‌حل ۲ دولتی متقاعد کند. «ودانت پاتل» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک جلسه مطبوعاتی بیان کرد: «این مسئله‌ای است که ما عمیقا بر روی آن متمرکز هستیم. راهکار دو دولتی همچنان هدفی برای وزارت خارجه و رئیس‌جمهور است.» روزنامه ایندیپندنت به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت: «راه‌حل دو دولتی مسئله‌ای است که ما همچنان به تمرکز بر روی آن ادامه می‌دهیم.» این اظهارات «ودانت پاتل» درحالی مطرح شده است که «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان سفر به کالیفرنیا گفت: به نظر می‌رسد که آمریکا در دیپلماسی خاورمیانه «خسته» شده است.

حمایت رسانه‌های غرب از طرح دو دولت
هفتاد و شش سال پس از تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی و اشغال اراضی فلسطینی و در مواجهه با فاجعه جاری در نوار غزه، به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین می‌تواند به کاهش رنج فلسطینیان کمک کند. روزنامه فرانسوی لوموند در سرمقاله‌اش نوشت: پس از هفت ماه، جنگ همچنان در جریان است و به نارضایتی جهانی دامن می‌زند. این جنگ همچنان به ویرانی بی‌سابقه ادامه می‌دهد، درحالی‌که اهداف تعیین‌شده توسط مقامات اسرائیلی همچنان از آنها دور می‌شوند. به نقل از لوموند، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ وعده ریشه‌کنی حماس و آزادی اسیران صهیونیست را داده بود. اکنون بزرگ‌ترین نگرانی‌ها را القا می‌کند. سرنوشت آنها، وابسته به مذاکره بی‌پایان که به نظر می‌رسد هیچ یک از طرفین مایل به موفقیت آن نیستند، اکنون بزرگ‌ترین نگرانی‌ها را برانگیخته است. سربازان اسرائیلی آخرین شهر غزه که هنوز پابرجاست، یعنی رفح را تهدید می‌کنند که به قتل‌عام جدید و فاجعه می‌افزاید و به قیمت مرگ هزاران فلسطینی تمام می‌شود. لوموند می‌افزاید: این شکست نظامی با یک بن‌بست سیاسی همراه است که بنیامین نتانیاهو مسؤولیت آن را بر عهده دارد. او با حفظ باریکه ای بدون ردپایی از سازمان‌های مدنی، در واقع شرایط را برای بازگشت حماس که به گفته خودش می‌خواهد نابود کند، ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: امسال ۵۰۰ روستا بازار را در کشور راه‌اندازی می‌کنیم و جامعه عشایری نیز باید در این بازارها سهم داشته باشند. به گزارش ایسنا، ایوب فصاحت در گردهمایی مدیران‌ عامل اتحادیه‌ها و تعاونی‌های عشایری کشور اظهار کرد: تعاونی‌ها یک الگوی اقتصادی هستند و اساس تعاونی‌ها در اقتصاد این است که تولید و توزیع ثروت را عادلانه کنند. وی با بیان اینکه امروز در اقتصاد کشور هیچ ساختاری مانند تعاونی‌ها وجود ندارد که توزیع عادلانه ثروت را انجام دهد، افزود: اگر تعاونی‌ها در چرخه توزیع سهیم نباشند، بدون تردید تولید هم با ضرر مواجه می‌شود. رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: گوشت و محصولاتی که جامعه عشایری تولید می‌کنند خاص است و لازم است برندسازی شود.

خوزستان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در صورت تامین اعتبار موردنیاز، میزان ۱۳۵۰۰هکتار نخیلات پیر و فرسوده استان احیاء می‌شوند. محمد حسنی‌نسب در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای طرح احیای نخیلات استان، اظهار کرد: از سال گذشته بیش از ۹۰۰ هکتار از نخیلات آبادان، خرمشهر و شادگان در قالب طرح احیا، توسعه و جایگزینی نخیلات احیا شد. وی ادامه داد: مقرر است در صورت تامین اعتبار موردنیاز، میزان ۱۳۵۰۰هکتار نخیلات پیر و فرسوده استان احیا شوند. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: این طرح به طور عمده در شهرستان‌های خرماخیز استان که مهم‌ترین آن‌ها آبادان، شادگان، خرمشهر، کارون، ماهشهر، هندیجان، بهبهان و اهواز هستند پیش‌بینی شده است‌.

کشور در تولید مرغ امسال به خودکفایی پایدار می‌رسد
در سال گذشته یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ۱۸ هزار و ۳۰۰ واحد مرغداری کشور انجام شده است و در سال ۱۴۰۳ کشور در تولید مرغ به خودکفایی پایدار می رسد.
به گزارش تسنیم ، محمد ابراهیم حسن نژاد معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی با بیان اینکه در سال گذشته یک میلیارد و 560 میلیون قطعه جوجه ریزی در 18 هزار و 300 واحد مرغداری کشور انجام شده است، تاکید کرد که در سال 1403 کشور در تولید مرغ به خودکفایی پایدار می رسد.
وی تصریح کرد که برنامه ریزی شده است که با افزایش تولید مرغ ذخایر استراتژیک کشور از محل تولید داخل انجام شود و مازاد تولید هم به کشورهای دیگر صادر شود. به گفته این مسئول از ابتدای سال 1403 حدود 4 هزار تن مرغ به کشورهای دیگر صادر شده است و تولید مرغ هم از 2.6 میلیون تن عبور کرده است. وی وضعیت تولید تخم مرغ کشور را بیش از نیاز کشور عنوان کرد و گفت که در سال گذشته با تولید یک میلیون و 130 هزار تن تخم مرغ در کشور 139 هزار تن هم به کشورهای دیگر صادر شد.

روستابازار در کشور راه‌اندازی می‌شود
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه یکی از راهبردهای اصلی تعاونی‌های عشایری باید توزیع و بازاریابی محصولات تولیدی جامعه عشایری باشد، گفت: امسال ۵۰۰ روستابازار راه اندازی می شود. به گزارش تجارت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، ایوب فصاحت در گردهمایی مدیران‌ عامل اتحادیه‌ها و تعاونی‌های عشایری کشور با بیان این مطلب، اظهار داشت: تعاونی‌ ها یک الگوی اقتصادی هستند و اساس تعاونی‌ها در اقتصاد این است که تولید و توزیع ثروت را عادلانه کنند. رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان این که امروز در اقتصاد کشور هیچ ساختاری مانند تعاونی‌ها وجود ندارد که توزیع عادلانه ثروت را انجام دهد، افزود: اگر تعاونی‌ها در چرخه توزیع سهیم نباشند، بدون تردید تولید هم با ضرر مواجه می‌شود. وی گفت: گوشت و محصولاتی که جامعه عشایری تولید می‌کنند خاص است و لازم است برندسازی شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد

گروه کشاورزی: معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه در حال حاضر به اندازه نیاز کشور تولید گوشت قرمز نداریم، گفـت: امسال برنامه‌هایی در خصوص افزایش تولید گوشت قرمز پیش‌بینی کردیم زیرا متعقدیم این بخش ظرفیت خوداتکایی دارد. در حقیقت برنامه ۱۴۰۳ برای گوشت قرمز نیز مشابه سایر تولیدات دامی، خوداتکایی است.
به گزارش ایسنا، محمد ابراهیم حسن نژاد با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در بخش تولید پروتئین‌های مورد نیاز کشور از جمله شیر و مواد لبنی، گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ وجود دارد، گفت: کشور در ارتباط با تولید شیر و مواد لبنی خودکفا است و کل نیازها در این حوزه توسط دامداران کشور تولید می شود و در اختیار مردم قرار می‌گیرد. وی افزود: در سال حدود ۱۱.۵ میلیون تن تولید شیر در کشور داریم که بخش زیادی در واحدهای صنعتی و بخشی در واحدهای سنتی و روستایی تولید می‌شود. این شیر در کارخانه‌های فرآوری شده و به سایر محصولات لبنی تبدیل می شود.

صادرات بیش از ۱۰۰ هزارتن پنیر و کره در سال گذشته
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، تصریح کرد: در سال گذشته بیش از ۱۸۵ هزار تن علاوه بر توزیع شیر خام شیرخشک تولید کردیم و حدود ۹۵ هزار تن آن به سایر نقاط دنیا صادر شد. همچنین بیش از ۹۵ هزار تن صادرات پنیر و ۱۳ هزار تن صادرات کره داشتیم. در حقیقت می‌توان گفت محصولاتی که بر پایه شیر تولید می‌شوند را اگر تبدیل به شیر کنیم یعنی سال گذشته حدود ۲ میلیون تن شیر صادر کردیم.

صادرات بیش از ۴۰۰۰ تن مرغ در سال‌جاری
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت تولید مرغ در کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۸هزار و ۳۰۰ واحد مرغداری در حوزه تولید گوشت سفید فعال هستند. سالیانه حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارتن تولید گوشت سفید مرغ داریم. با تلاش تولیدکنندگان و میزان جوجه ریزی در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری انجام شد که رشد قابل توجهی نسبت به سنوات گذشته بود. امسال هم برنامه‌ریزی ۱۴۰۳ برای تولید، خوداتکایی در ارتباط با گوشت سفید بوده و برنامه این است که علاوه بر تامین نیاز جامعه همه ذخایر استراتژیک هم از محل تولیدات داخلی تامین شود. حسن‌نژاد در ادامه گفت: برنامه‌ای هم در ارتباط با صادرات مازاد تولید داریم که از ابتدای سال با جوجه‌ریزی انجام شده و تولید، صادرات گوشت سفید آغاز شد و بیش از ۴۰۰۰ تن نیز در ۱۴۰۳ صادرات مرغ انجام شد.

صادرات ۱۳۰ هزار تنی تخم‌مرغ در سال گذشته
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه تخم‌مرغ نیز بیش از نیاز کشور تولید می‌شود، گفت: سال گذشته حدود یک میلیون و ۱۳۰ هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید شد که حدود ۱۳۹ هزارتن آن به کشورهای اطراف صادر شد. برنامه‌ای که برای ۱۴۰۳ در حوزه تخم‌مرغ پیش بینی شده صادرات ۱۶۰ هزار تن از این محصول است.
به گفته وی علاوه بر تامین نیاز یک میلیون و ۲۵۰ هزارتنی تخم‌مرغ داخل، مابقی نیز صادرات می‌شود.

به اندازه نیاز کشور تولید گوشت قرمز نداریم
این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی در ادامه گفت: میزان تولید گوشت قرمز حدود ۹۰۰ هزار تن است. گوشت قرمز به اندازه نیاز کشور در حال حاضر تولید نمی‌شود و بخشی از نیاز از طریق واردات تامین می شود. ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تن نیاز به واردات گوشت قرمز داریم که در سال گذشته بخشی از نیاز از خارج از کشور تامین شد. البته در ۴۰ سال گذشته به جهت اینکه نیازمان به گوشت در صنعت و فرآوری زیاد بود بخشی از گوشت صنعتی کشور را وارد کردیم و همواره واردات را خصوصا به شکل منجمد داشتیم. وی عنوان کرد: امسال برنامه‌هایی در خصوص افزایش تولید گوشت قرمز پیش بینی کردیم زیرا معتقدیم این بخش ظرفیت خوداتکایی دارد. در حقیقت برنامه ۱۴۰۳ برای گوشت قرمز نیز مشابه سایر تولیدات دامی خوداتکایی است. وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه دام، مرتع را نگه می دارد و آن چیزی که باعث می شود مراتع حفظ شود وجود دام است، اظهار کرد: در عرصه های مختلف کشور تولیدکنندگانی حضور دارند که به حفظ مرتع اهمیت می دهند و تلاش می‌کنند با حضور به موقع دام در مراتع آنها را حفظ کنند.