محکومیت حملات جدید آمریکا و انگلیس به یمن از سوی تهران

ناصر کنعانی ظهر دیروز جمعه در یک موضع گیری رسانه‌ای در این ارتباط اظهار کرد: حمله متجاوزانه آمریکا و انگلیس به یمن و هدف قرار دادن شهروندان و غیرنظامیان، همزمان با تداوم حمایت نامحدود این دو کشور از استمرار جنایات جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و نیز منطقه رفح، با هدف گسترش ناامنی در منطقه و ممانعت از حمایت شرافتمندانه مردم و دولت نجات ملی یمن از ملت مظلوم فلسطین صورت می‌گیرد. وی تداوم نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی یمن و حمله به شهروندان این کشور را مصداق روشن نقض قوانین و مقررات بین‌المللی و نیز نقض حقوق بشر دانست و گفت: دولتهای متجاوز آمریکا و انگلیس مسئول پیامدهای این جنایات علیه مردم یمن هستند. سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، از جامعه جهانی و مجامع بین‌المللی و نیز کشورهای اسلامی خواست تا به وظایف قانونی و انسانی خود نسبت به حمایت از مردم مظلوم یمن و مخالفت با اقدامات تحریک‌آمیز و ماجراجویانه آمریکا و انگلیس در منطقه عمل نمایند.

 

عقب‌نشینی در میدان دیپلماسی برای ما قدرت نمی‌آورد

سرپرست وزارت امور خارجه گفت: سیاست همسایگی دولت آیت‌الله رئیسی بسترساز میدان‌داری مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی علیه رژیم صهیونیستی بود. علی باقری کنی در پیش خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تاکید بر اینکه استفاده از مولفه‌های قدرت برای ما اقتدار آورد، افزود: عقب نشینی در میدان دیپلماسی برای ما قدرت نمی‌آورد. میدان‌داری و راهبری برای حرکت به سمت جلو است که می‌تواند برای ما تولید قدرت کند و این موضوع در عمل در دولت آیت الله رئیسی به عینه مشاهده شد. وی با بیان اینکه سیاست همسایگی دولت آیت الله رئیسی بسترساز میدان‌داری مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی علیه رژیم صهیونیستی بود، افزود: این اراده و دوراندیشی و نگاه رو به جلو در جمهوری اسلامی توسط سیاستمدار صادقی چون آیت الله رئیسی توانست چنین دستاورد عظیمی را برای جمهوری اسلامی به بار آورد. اظهارات سرپرست وزارت امور خارجه در شرایطی است که طی سه سال دولت سیزدهم، بیش از هر زمان دیگری هماهنگی میان نیروهای میدانی ایران با وزارت امور خارجه در جریان بوده است.

رئیس صندوق توسعه ملی از آخرین بررسی ها در مورد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و گفت: در این صورت به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت می کنم.
رئیس صندوق توسعه ملی از آخرین بررسی ها در مورد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و گفت: در این صورت به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت می کنم.
مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در گفت و گو با تجارت آنلاین از ورود به صحنه انتخابات دوره چهارهم ریاست جمهوری خبر داد و گفت: با توجه به پیشنهاد برخی از فعالان سیاسی، دوستان و همکاران سابق من در حال بررسی شرایط و رصد وضعیت هستم. وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به علت این تصمیم و اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تغییرات اساسی در شیوه ها و روش‌های حکمرانی به منظور رونق اقتصادی، بهبود رفاه عمومی، ارتقای عزت ملی و پیروزی در رقابت‌های اقتصادی منطقه ای و ملی از مهمترین علت های حضورم به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری است. مهدی غضنفری تاکید کرد: با احترام به همه سلیقه ها و گرایش های سیاسی به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت می کنم و معتقدم اگر کسی بخواهد در این حوزه وارد شود بی شک باید با استفاده از روش‌های و شیوه های نوین حکمرانی و بهره گیری از ایده های مقبول و کارشناسی شده و نظرات متخصصان داخلی و خارجی به منظور سامان دهی کارها و حل مشکلات و تراز رساندن ناترازی ها فعالیت کند. رئیس صندوق توسعه ملی با بیان اینکه برای تصمیم گیری قطعی و ثبت نام در انتخابات طی روزهای پیش رو نیازمند بررسی همه جانبه و رصد شرایط هستم، اظهار داشت: من هم مانند همه مردم ایران در سوگ شهادت رئیس جمهور عزیز و محبوب آیت الله رئیسی هستم؛ اگر بخواهیم راه ایشان را به پایان برسانیم باید همه وارد صحنه شویم و ایرانی قدرتمند و مردمی ثروتمند و در رفاه بسازیم. مهدی غضنفری با تاکید بر با ایده حکمرانی متعالی و نگاه توسعه ای و تجربه می توانیم شرایط بهتری برای اقتصاد کشور رقم بزنیم تصریح کرد: با شعار "دولت خردمند، مردم ثروتمند و ایران قدرتمند" وارد رقابت های انتخاباتی خواهم شد. رئیس صندوق توسعه ملی افزود: باید از تکرار مکررات که مشکلات را بیشتر می‌کند اجتناب کرد و با یک نظریه و مدل وارد این مسیر شویم تا آن مدل ما را برای حل مسائل و مشکلات کمک کند. من به عنوان کسی که تئوری حکمرانی متعالی را برای اولین بار مطرح کردم فکر می‌کنم باید اصلاحات را در تئوری‌ها انجام دهیم و بدون این کار و تفاوت قائل شدن بین موضوعات ممکن است در مسیر سعی و خطا و مسیر‌های متعدد بیفتیم؛ ممکن است به جای حل مشکلات، چاله‌ها را بیشتر کنیم.

 

باقری اجرای سریع دستورات دیوان
بین‌المللی دادگستری را خواستار شد
سرپرست وزارت امور خارجه در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی به رفح خواستار اجرای سریع دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری در خصوص جانیان اشغالگر صهیونیست شد. دکتر علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه در شبکه ایکس نوشت: موجودیت سرطانی که به مثابه یک «مستعمره آبادی نشین» توسط آمریکا/انگلیس در قلب منطقه ما غرس شد، بدون نگرانی از هرگونه کیفری به کشتار جنون آمیز بیگناهان ادامه می‌دهد. وی در ادامه آورده است: بی‌عملی شورای امنیت سازمان ملل نسبت به نسل‌کشی فلسطینیان شاهد روشنی بر همدستی فعالانه آمریکا/انگلیس در جنایات اسرائیل است. دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری باید فورا اجرا شود و جانیان اشغالگر باید زنجیر شوند قبل از آنکه کل دنیا را در آتش خونخواری جنون آمیز خود گرفتار سازند. دادستان دیوان کیفری بین‌المللی ضمن درخواست دستگیری نتانیاهو به اتهام جنایات جنگی، نتانیاهو و گالانت را متهم کرد که از گرسنگی دادن به غیرنظامیان به عنوان ابزاری برای جنگ استفاده می‌کنند و «به عمد حملات علیه مردم غیرنظامی را همچون مصداق جنایت جنگی پیش‌ می‌برند.»

دیوان عالی کانادا درخواست
مصادره اموال ایران را رد کرد
دیوان عالی کانادا درخواست تجدیدنظر خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی برای مصادره اموال ایران را رد کرد. دیوان عالی کانادا درخواست تجدیدنظر خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی که خواستار مصادره اموال دولتی و بانکی ایران در خاک کانادا برای پرداخت میلیون‌ها دلار غرامت بودند را رد کرد. دادگاه عالی انتاریو در سال ۲۰۲۱ ادعا کرد ایران به صورت عمدی، هواپیمای اوکراینی را سرنگون کرده است. این دادگاه پس از آن ۹ خانواده را به نمایندگی از ۱۴ قربانی حادثه، مستحق دریافت نزدیک به ۲۵۰ میلیون دلار غرامت تشخیص داد. با این حال، دولت فدرال با وجود این‌که گفته ایران مسئول این حادثه است، اما استدلال کرده که دادگاه انتاریو طبق قوانین بین‌المللی نمی‌تواند به خانواده‌ها اجازه دهد که اموال ایران را توقیف کنند. یک قاضی دادگاه عالی انتاریو هم جانب دولت را گرفت و استدلال کرد که اموال ایران بر اساس قوانین کانادا و به دلیل مصونیت دیپلماتیک، محافظت شده است. طبق گزارش شبکه سی‌بی‌سی، «مارک‌ آرنولد» وکیل خانواده‌های قربانیان پس از رد درخواست تجدیدنظر، گفت این حکم به معنای پایان این پرونده در کانادا خواهد بود.

در نامه‌ رهبر معظم انقلاب به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا تاکید شد:

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی، در نامه‌ای خطاب به دانشجویان باوجدان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، ضمن ابراز همدلی و همبستگی با اعتراضات ضدصهیونیستی این دانشجویان، آنان را بخشی از جبهه مقاومت دانستند و با اشاره به تغییر وضعیت و سرنوشت منطقه حساس غرب آسیا، بر ورق خوردن تاریخ جهان تأکید کردند. متن نامه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به این شرح است:
این نامه را به جوانانی می‌نویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است. جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحده‌ی آمریکا! این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستاده‌اید. شما اکنون بخشی از جبهه‌ی مقاومت را تشکیل داده‌اید، و در زیر فشارِ بی‌رحمانه‌ی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بی‌رحم صهیونیست دفاع می‌کند ــ مبارزه‌ای شرافتمندانه را آغاز کرده‌اید. جبهه‌ی بزرگ مقاومت در نقطه‌ای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه می‌کند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکه‌ی تروریست و بی‌رحم به نام «صهیونیست‌ها»، از سال‌ها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سخت‌ترین فشارها و شکنجه‌ها گذاشته است. نسل‌کشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامه‌ی رفتار به‌شدّت ظالمانه در ده‌ها سال گذشته است. فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقه‌ی تاریخی طولانی. سرمایه‌داران شبکه‌ی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را به‌تدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ ده‌ها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانه‌ها و بازارها و مزرعه‌ها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصب‌شده‌ی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
بزرگ‌ترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمک‌های انگلیسی، دولت ایالات متّحده‌ی آمریکا است که پشتیبانی‌های سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یک‌سره ادامه داده و حتّی با بی‌احتیاطی غیر قابل‌بخشش، راه برای تولید سلاح هسته‌ای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است. رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بی‌دفاع فلسطین به کار گرفت و بی‌اعتنا به همه‌ی ارزش‌های وجدانی، انسانی و دینی، روزبه‌روز بر بی‌رحمی، ترور و سرکوبگری افزود. دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
«جبهه‌ی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأس‌آلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد. سردمداران صهیونیسم بین‌المللی که بیشترین بنگاه‌های رسانه‌ای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوه‌ی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایت‌های اشغالگران صهیونیست از خود دفاع می‌کند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار می‌رود؟ سردمداران سلطه‌ی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمی‌کنند. رژیم تروریست و بی‌رحم اسرائیل را دفاع‌کننده از خود وانمود می‌کنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع می‌کند، «تروریست» می‌نامند! من می‌خواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقه‌ی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدان‌ها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبهه‌ی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است. بجز شما دانشجویانِ ده‌ها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاه‌ها و مردم به پا خاسته‌اند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان، حادثه‌ی مهم و اثرگذاری است. این می‌تواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد می‌کنند، تا اندازه‌ای آرامش‌بخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی می‌کنم و ایستادگی شما را ارج می‌نهم. درس قرآن به ما مسلمانان و به همه‌ی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛(۱) و درس قرآن درباره‌ی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون.(۲) جبهه‌ی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش می‌رود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله. توصیه می‌کنم با قرآن آشنا شوید.
سیّدعلی خامنه‌ای
5/03/1403

گزارش «تجارت» از به میدان آمدن نامزدهای مطرح برای انتخابات ریاست جمهوری:

گروه سیاسی: علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز –جمعه- در دومین روز ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری با حضور در وزارت کشور رسما ثبت نام کرد و بر اساس گزارش‌ها محمود احمدی‌نژاد نیز ثبت نام می‌کند، تا تنور انتخابات بیش از هر زمان دیگری داغ شود. آمدن این دو شخصیت چهره در شرایطی است که سعید جلیلی نیز از قبل ثبت نام کرده بود تا در صورت تایید شدن این چهره‌ها یک انتخابات رقابتی را شاهد باشیم.
به گزارش «تجارت»، در روز آغازین ثبت نام در روز پنج‌شنبه (10 خرداد) نامزدهای ریاست جمهوری در وزارت کشور، آقایان سعید جلیلی، مصطفی کواکبیان، محسن صباغیان، نماینده بافق، عباس مقتدایی، نماینده اصفهان و قدرت‌علی حشمتیان، رئیس خانه احزاب ایران، در ستاد انتخابات کشور حاضر شده و برای نامزدی ریاست جمهوری ثبت‌نام کردند. شایان ذکر است، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ۸ صبح روز - پنجشنبه ۱۰ خرداد - آغاز شد. کاندیداها به مدت پنج روز (تا ۱۴ خرداد) فرصت دارند با حضور در ستاد انتخابات کشور در این انتخابات ثبت‌نام کنند. براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این مقرر بود در خردادماه سال ۱۴۰۴ برگزار شود، پس از شهادت رئیس‌جمهوری و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی، بصورت زودهنگام و هشتم تیرماه امسال برگزار خواهد شد.
در سطحی دیگر، دیروز جمعه، محمدتقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور در جریان دومین روز نام‌نویسی داوطلبان کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: امروز روز دوم ثبت نام است و بنابر قانون برای ثبت‌نام ۵ روز پیش‌بینی شده است و آخرین روز ۱۴ خرداد همزمان با سالروز ارتحال امام است. مهلت نام‌نویسی ساعت ۱۸ روز دوشنبه به پایان می‌رسد و قابل تمدید هم نخواهد بود. وی همچنین با اشاره به تعداد مراجعه کنندکان به وزارت کشور جهت نام‌نویسی داوطلبی انتخابات عنوان کرد: در طول دو روز ۳۷ نفر مراجعه کننده به وزارت کشور داشتیم که از این تعداد ۷ نفر واجد شرایط بودند. رئیس ستاد انتخابات کشور در پایان اظهار کرد: درخواست ما از داوطلبان این است که به واسطه اینکه بخشی از فرآیند ثبت‌نام زمان بر است، ثبت‌نام را به روز آخر موکول نکنند.

تاکید جلیلی بر اتخاذ تصمیمات نقطه‌زن برای پیشرفت‌ و عدالت
یکی از مهم‌ترین چهره‌هایی که تا کنون برای ریاست‌جمهوری چهاردهم ثبت نام کرده، سعید جلیل است. سعید جلیلی پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری با در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور، اظهار کرد: مردم در سوگ رئیس‌جمهور شهید و محبوب خودشان، نشان دادند به‌خوبی قدردان «خدمت و صداقت» هستند. خلق حماسه از دل حادثه هنر مردم ایران است. وی افزود: ملت خوب و فهیم ما سهم خود را انجام داده‌اند و اکنون آماده‌اند تا نقش‌های بزرگ‌تری برای پیشرفت کشور ایفا کنند. باور دارم مردم ما آنچه در امکان و توان آن‌ها بوده است به صحنه آورده‌اند و می‌آورند و این بزرگ‌ترین سرمایۀ کشور است. داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اکنون، نوبت عدالت برای نقش‌آفرینی تک‌تک مردم ایران جهت مشارکت در پیشرفت کشورشان است و اکنون، زمان تدبیر برای یک تصمیم بزرگ و فرصت جهاد بزرگ برای جهش ایران است. جلیلی یادآور شد: رئیس‌جمهور شهید این سرمایۀ مردمی را می‌شناخت و قدر آن را می‌دانست. کسی که پا به عرصۀ انتخابات ریاست جمهوری می‌گذارد، باید هم‌چون رئیس جمهور شهید این سرمایۀ مردمی را بشناسد و قدر بداند. امروز به دولتی نیاز داریم که با همۀ وجود، عزم و اراده و برنامه داشته باشد تا این سرمایه را ارتقا دهد. داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما در ده سال گذشته در «دولت سایه» به این اندیشیده‌ایم و با شبکه‌ای گسترده از نخبگان و استادان حوزه‌های مختلف درباره آن بررسی‌های کارشناسی انجام داده‌ایم. در تمام این ۱۰ سال، فارغ از اینکه دولت مستقر، خود را رقیب ما می‌دانسته یا رفیق ما، نتایج بررسی و حل مسائل را برای تایید، تصحیح یا تکمیل به دولتمردان ارایه کردیم. وی با بیان این‌که «رئیس‌جمهوری باید بداند چه فرصت‌هایی وجود دارد و چگونه از این فرصت‌ها به نفع ملت ایران استفاده حداکثری کند»، اظهار کرد: رئیس‌جمهوری آینده باید به حداقل‌ها و ادارۀ روزمرۀ کشور راضی نشود و به قله‌ها نگاه کند. پیشرفت‌های مردم ما و روندهای جهانی به ما نشان می‌دهد، ما امروز در یک فرصت تاریخی هستیم. هر ملتی که از فرصت‌های تاریخی غفلت کرد، از مسیر پیشرفت عقب ماند. جلیلی یادآور شد: پیشرفت به دست نمی‌آید مگر با عدالت. عدالتی که در جهت جهش کشور، برای مشارکت‌دادن ظرفیت تک‌تک مردم ایران حق قائل باشد و آن را به میدان بیاورد. این حق همه مردم ایران است که برای جهش این کشور دوست داشتنی نقشی ایفا کنند و این وظیفۀ دولت است که برای آن برنامه داشته باشد. داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: تبعیض نمی‌گذارد همه حرکت کنند.‌ بدون مناسبات عادلانه، سرمایه‌ها به ضرر همه تلف می‌شود و به سود عده‌ای معدود به کار گرفته می‌شود. در مناسبات عادلانه است که همۀ ظرفیت‌ها به کار گرفته، حصارها و انحصارها شکسته، خطکشی‌های نادرست برداشته و پیشرفت محقق می‌شود.

دولت فربه و مداخله‌گر در تمام امور ره به جایی نمی‌برد
علی لاریجانی دیگر چهره مشهور و مهمی بود که در روز دوم انتخابات نامزدی‌اش را رسما اعلام کرد. علی لاریجانی صبح جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ پس از ثبت نام به عنوان داوطلب کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: در ابتدا به ساحت نورانی امام بزرگوار ادای احترام می‌کنم و یاد شهدای گرانقدر اخیر و رئیس جمهور سخت‌کوش و متواضع و همراهان ایشان را گرامی می‌دارم و ضمن هم‌دردی با مردم مظلوم و مقاوم غزه و رفح به سردار عزیز مقاومت شهید سلیمانی ادای احترام می‌کنم. وی در ادامه خطاب به مردم ایران گفت: امروز شرایط معیشتی سخت است و مردم انتظار دارند حکومت راه حل درستی برای مشکلات بیابد؛ آیا این مشکلات حل شدنی است؟ آری! برخی کشورها وضعی به مراتب پیچیده‌تر از ما داشتند ولی توانستند آن را حل کنند؛ باید با تکیه بر توان داخلی از تجارب بین‌المللی نیز بهره بگیریم. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: هدف اساسی این تغییرات عدالت اجتماعی و پیشرفت ملی در همه بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی و سیاست خارجی است؛ عدالت به این معناست که هر کس به حق خود برسد و پایه این حق، حقوق فطری انسان‌ها است و دولت باید زمینه رشد آن را فراهم کند؛ در این مسیر ما به ملت قوی و دولت زمینه‌ساز نیاز داریم. لاریجانی تاکید کرد: در این الگو، دولت جایگزین ملت نمی‌شود ولی بستر متوازن برای مشارکت و رقابت مردم در همه حوزه‌ها را فراهم می‌کند و آزادی‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای این امر ضرورت دارد و زمانی برای از دست دادن نداریم. وی با تاکید بر اینکه برای عبور از موانع باید از روش‌های منسوخ ارتفاع بگیریم، گفت: یکی از الزامات تحقق این امر وحدت ملی بر مبنای شعارهای اصلی انقلاب است؛ جامعه‌ی ما به اندازه‌ی زیادی از اختلافات آسیب دیده است. در دولت مد نظر من، هر کاربلد و توانایی با هر سلیقه سیاسی به کار گرفته می‌شود و دولت باشگاه یک حزب و یک جناح نیست. به جای نگاه تمرکزگرا و از بالا به پایین، زمام امور مناطق ایران عزیز در اختیار نخبگان استانی قرار می‌گیرد. داوطلب نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری دومین ابزار عبور از موانع را قرار گرفتن پیشرفت به عنوان مسأله اصلی در تعاملات دیپلماسی عنوان و اظهار کرد: دیپلماسی کشور باید پیشرفت ایران را مسئله‌ی اصلی تعاملات خود قرار دهد؛ راهبرد ایران به عنوان قدرت مهم منطقه این است که کل منطقه امن و قدرتمند باشد. امروز ایران عزیز با تمدن کهن، نقش آفرین صحنه‌ی بین‌المللی است و همکاری خود را با قطب‌های جهانی صرفاً بر اساس منافع ملی و امنیت ملی تعریف می‌کند؛ در این میان حل مسئله‌ی تحریم‌ها برای گشایش اقتصادی جزو اولویت های دیپلماسی خواهد بود. لاریجانی ادامه داد: مبنای تعاملات چه در سطح منطقه و چه بین‌المللی به نحو غالب با تکیه بر مزیت‌های رقابتی بر محور توسعه‌ی اقتصادی خواهد بود و البته بنیه‌ی دفاعی قوی برای نیروهای مسلح با توجه به شرایط ایران نیز مد نظر است. وی با تاکید بر اینکه تنها با روش علمی می‌توان مشکلات را حل کرد نه با شعار و نظرات غیر تخصصی، اظهار کرد: پیامبر ما فرمودند که «ای پسر مسعود! هرگاه به کاری پرداختی آن را با دانش و خرد انجام ده»، این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مبارزه با فساد و شفافیت را چهارمین ابزار عبور از موانع مطرح کرد و گفت: در مقوله اقتصاد علاوه بر محوریت تولید و اشتغال، مبارزه با علل فساد مهم‌تر از برخورد با معلول‌ها است؛ اگر دولت جایگزین ملت شود، شفافیت بیشتر شود و مقررات زائد تقلیل یابد زمینه‌ی فساد از بین‌ می‌رود. با دولت فربه و مداخله‌گر در همه‌ی امور مردم، حتماً ره به جایی نمی‌بریم.

«یک بام و دو هوا»؛ راهبرد جبهه اصلاحات برای مشارکت
در حالیکه به یکباره تنور انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری گرم شده و ثبت نام از داوطلبان این انتخابات آغاز شده است، جبهه اصلاحات باری دیگر برای حضور در انتخابات شرط گذاشته است. در بین اصلاح طلبان، افرادی از جمله مجید انصاری، محمد صدر، محمدرضا عارف، اسحاق جهانگیری، محمد هاشمی، محمد شریعتمداری و مسعود پزشکیان به صورت جدی مطرح هستند هرچند که هنوز کسی از این چهره ها تصمیم نهایی و رسمی خود را برای حضور در انتخابات اعلام نکرده است؛ البته در روز اول ثبت نام از داوطلبان، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری در وزارت کشور حضور یافت و به عنوان اولین اصلاح طلب در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. در این بین احزابی مثل ندای ایرانیان، کارگزاران و اعتماد ملی زودتر از سایر تشکل های اصلاح طلب فعالیت خود را آغاز کرده و در حال بررسی گزینه های مدنظر خود هستند.