ایران همسایه بسیار مهم ما است

رئیس‌جمهور عراق، ایران را همسایه بسیار مهم کشورش دانست و روابط دو کشور را خوب و مستحکم و در حال توسعه مستمر توصیف کرد. «عبد اللطیف رشید» رئیس جمهور عراق امروز در مصاحبه با شبکه خبری «روسیا الیوم» اظهار کرد: ایران همسایه بسیار مهمی برای عراق است و روابط ما با این کشور خوب و مستحکم بوده و در حال توسعه مستمر در زمینه های مختلف است. او همچنین روابط میان دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم کردستان عراق را برپایه همکاری دانست. به گزارش شفق نیوز، عبد اللطیف رشید درباره مساله فلسطین نیز گفت: جامعه بین‌الملل موظف است فشارهای بیشتری را برای به رسمیت شناختن حق فلسطینی‌ها در تعیین سرنوشت خودشان اعمال کند. او در ادامه تاکید کرد: باید کشتار جمعی که هر روز در حق ملت فلسطین انجام می شود، متوقف شود. «قتل عام» اسرائیلی‌ها علیه مردم فلسطین در غزه توجیهی ندارد و باید فورا متوقف شود. رشید گفت: هدف دولت بغداد این است که اطمینان حاصل کند که فلسطینی‌ها "خودمختاری کامل" دارند و دولت فلسطین در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده و "نقش خود را در منطقه ایفا می کند".

 

هر پیشنهاد توافقی را مثبت و جدی بررسی می‌کنیم

رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: حماس و دیگر گروه‌های مقاومت با هرگونه توافق بر اساس توقف همه جانبه تجاوز، عقب‌نشینی کامل اشغالگران و تبادل اسرا برخورد جدی و مثبت خواهند داشت. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس افزود: جنبش حماس با این موضع که نشان دهنده اراده ملت فلسطین و مقاومت دلیرانه آنها است، مذاکرات را مدیریت می‌کند. محمد الهندی، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی نیز گفت که مقاومت می‌خواهد در توافق تبادل پیشنهادی، آتش‌بس نهایی در غزه قید شود و موضوع به تفسیر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا یا واسطه‌ها واگذار نشود. الهندی در گفت‌وگو با الجزیره با اشاره به پیش‌نویس قطعنامه‌ای که ایالات متحده برای رای گیری در مورد طرح آتش‌بس سه مرحله‌ای به شورای امنیت ارائه کرده است، تاکید کرد تلاش برای دور زدن این موضوع از طریق قطعنامه شورای امنیت خواند، فایده‌ای نخواهد داشت. شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد این رژیم پیامی را به میانجیگران ارسال و اعلام کرده است که انتظار دارد تا فردا شنبه پاسخی از حماس در مورد پیشنهاد آتش‌بس بایدن دریافت کند.

فرانسه جنگنده‌های میراژ به اوکراین می‌دهد
ماکرون گفت، فرانسه قرار است جنگنده‌های میراژ ۲۰۰۰ به اوکراین بدهد که به نظر می‌رسد به منزله افزایش چشمگیر حمایت نظامی مستقیم پاریس از کی‌یف باشد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری TF۱ که با سفر رسمی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به فرانسه همزمانی داشت، گفت: «ما همکاری جدیدی را آغاز می‌کنیم و انتقال جنگنده‌های میراژ ۲۰۰۰ را به اوکراین که در حفاظت از حریم هوایی‌اش کمک می‌کند، اعلام خواهیم کرد.» به نقل از پایگاه خبری پالتیکو، ماکرون همچنین گفته که اوکراینی‌ها برای پنج تا شش ماه که از اوایل تابستان آغاز می‌شود آموزش دریافت می‌کنند و هدف فرانسه، آموزش ۴۵۰۰ پرسنل نظامی اوکراین است. وی افزود: «ما همواره همان فلسفه قدیمی را داریم که کمک به اوکراینی‌ها در این جنگ است.» فرانسه تاکنون از اهدای جنگنده‌ها به اوکراین خودداری کرده و استدلال می‌کرد که کی‌یف باید بر روی دستیابی و آموزش F-۱۶ تمرکز کند؛ جنگنده‌هایی که رایج‌تر از میراژهای ساخته شده توسط سازنده تسلیحات فرانسوی «داسو» هستند.

تاکید السنوار بر شرط آتش‌بس دائمی در غزه
منابع رسانه‌ای نوشتند یحیی السنوار اعلام کرده حماس بدون توقف جنگ با توافق تبادل اسیران موافقت نمی‌کند. یحیی السنوار، رهبر حماس در غزه در واکنش به پیشنهاد اخیر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به کشورهای میانجی اعلام کرد که جنبش حماس با کنار گذاشتن سلاح یا امضای توافق‌نامه‌ای که مستلزم آن باشد موافقت نخواهد کرد. این مساله را روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش کرده است. بر اساس این گزارش، السنوار تاکید کرد که حماس تنها در صورتیکه با توافق تبادل اسیران موافقت خواهد کرد که اسرائیل متعهد به آتش‌بس دائمی باشد. این در حالی است که خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مصری گزارش داد: مذاکرات با میانجی‌های قطری، مصری و آمریکایی با هدف دستیابی به آتش‌بس در غزه پنجشنبه نیز در جریان بوده، اما هیچ نشانه‌ای از پیشرفت به وجود نیامده است. این مذاکرات روز چهارشنبه، زمانی که ویلیام برنز، مدیر سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) با مقامات ارشد قطر و مصر در دوحه دیدار کرد، آغاز شد تا در مورد پیشنهادی که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده هفته گذشته علناً از آن حمایت کرد، گفت‌وگو کند. بایدن پیشنهادی سه مرحله‌ای را ابتکار تل‌آویو توصیف کرده است.

حمله نظامی به رفح برای نتانیاهو گران تمام شد

گروه جهان: تصمیم بنیامین نتانیاهو برای حمله به رفح عملا رژیم صهیونیستی را وارد یک چرخه بحران بزرگ کرده که به نظر می‌رسد سرانجام آن سقوط کابینه خواهد بود. نتانیاهو در گردابی خودخواسته گرفتار شده که رهایی از آن نه تنها به آسانی ممکن نیست، بلکه شاید وضعیت کنونی به کانونی برای تحولات بسیار بزرگ در رژیم اسرائیل تبدیل شود.
به گزارش «تجارت»، سازمان رادیو و تلویزیون رسمی رژیم صهیونیستی گزارش داد که انتظار می‌رود بنی گانتس، وزیر کابینه جنگ فردا (شنبه) استعفای خود را از دولت اضطراری رژیم صهیونیستی به دلیل تشدید اختلافات بر سر مدیریت جنگ در نوار غزه ارائه کند. این رسانه صهیونیست افزود که حزب «اردوگاه اصلی» به رهبری گانتس برای بحث در مورد این تصمیم تشکیل جلسه خواهد داد. پیش‌بینی‌ها درباره استعفای گانتس پس از پایان مهلتی است که او ماه گذشته برای تدوین یک برنامه روشن و جامع به منظور دستیابی به «پیروزی» در جنگ تعیین کرده بود. رسانه رسمی این رژیم اشاره کرد ایالات متحده به گانتس فشار می‌آورد تا او را از تصمیمش برای استعفا در زمان کنونی منصرف کند، زیرا واشنگتن او را شریک نزدیک خود می‌داند. به گزارش این رسانه، خانواده‌های اسیران صهیونیست نیز خواهان آن هستند که گانتس در حال حاضر استعفا نکند تا حداقل توافقی برای تبادل اسرا حاصل شود.

احتمال انحلال کابینه جنگ رژیم صهیونیستی
در سطحی دیگر، رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که در صورت استعفای بنی گانتس عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، احتمال دارد این کابینه منحل شود. بر اساس این گزارش، دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از گانتس خواسته است تا در تصمیم خود بازنگری کرده و فعلا برای استعفا دست نگه دارد. از سوی دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که اگر اتفاق خاصی روی ندهد، گانتس شنبه از کابینه جنگ این رژیم خارج خواهد شد. گانتس پیش تر با تعیین ضرب الاجل برای نتانیاهو، گفته بود: کابینه جنگ باید با فرا رسیدن هشتم ژوئن (۱۹ خرداد) راهبرد جدیدی را که ضامن بازگرداندن اسرای ما و کاهش قدرت حاکمیتی حماس باشد، مشخص کند. وی افزوده بود: به نتانیاهو تا هشتم ژوئن مهلت می‌دهم که راهبرد روشنی را برای جنگ و دوره پس از آن مشخص کند و اگر نتانیاهو به این درخواست‌ها پاسخ ندهد از کابینه اضطراری خارج خواهم شد. در واقع، پس از گذشت ۲۴۰ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود. رژیم اشغالگر طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است. رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۴۰ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت را در یک منطقه کوچک که سال‌ها در محاصره بوده، شکست دهد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در مناطق مختلف نوار غزه و همچنین حمله به گذرگاه رفح از دست داده است.

زمین‌گیر شدن اسرائیل در جنگ زیرزمینی با حماس
مجله آمریکایی «فارن افرز» می‌نویسد: جنبش حماس با استفاده از تونل‌هایی که ساخته، رژیم صهیونیستی را در یک جنگ زیرزمینی به چالش کشیده و با استفاده از تکنیک‌هایی در این تونل‌ها نه تنها پیروزی را برای صهیونیست‌ها میسر نساخته، بلکه هزینه‌های سیاسی و دیپلماتیک را برای این رژیم به همراه داشته است. تونل‌هایی که جنبش حماس ایجاد کرده به کابوس نیروهای صهیونیستی بدل شده‌اند و این نیروها از ابتدای آغاز جنایاتشان در نوار غزه، درگیر تخریب این تونل‌ها بوده‌اند اما به‌رغم حملات گسترده آنها، رژیم اشغالگر تنها به ۲۰ درصد از شبکه تونل‌ها دست یافته و بیشتر تونل‌ها هیچ آسیبی ندیده‌اند. مجله آمریکایی «فارن افرز» در گزارشی با اشاره به تونل‌های حماس می‌نویسد: «از نظر جنگ تونلی، تنها جنگی که می‌توان با آن مقایسه کرد، جنگ‌جهانی اول است که در آن تعداد بیشماری از سربازان بریتانیایی و آلمانی در تلاش برای تخریب، مین‌گذاری، و حفر تونل جان خود را از دست دادند.» این نشریه در ادامه گزارشش می‌نویسد: «توانمندی‌های حماس در این تونل‌ها، ارزیابی‌های اسرائیل را با مشکل مواجه کرده است. اسرائیل هرگز تصورش را هم نمی‌کرد که درگیر چنین جنگ زیرزمینی شود. هم‌چنین، جنگ در نوار غزه احتمالا به توسعه روش‌های جدید برای مقابله با این نوع جنگ منحصر به‌فرد کمک خواهد کرد.