آمریکا نمی‌تواند با دروغ‌پردازی، تجاوز به یمن را توجیه کند

نماینده جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به شورای امنیت به ادعاهای مطرح شده توسط نماینده آمریکا علیه تهران در خلال نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت یمن، پاسخ داد. «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت درباره اتهام‌زنی آمریکا به ایران درباره یمن نوشت: متاسفانه، نماینده ایالات متحده، در راستای رویکرد همیشگی این کشور، از تریبون شورای امنیت برای متهم کردن دیگر کشورهای مستقل سوءاستفاده کرده است. ایرانی اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران به‌طور قاطع این اتهامات بی‌اساس را رد می‌کند. او تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران در موارد متعدد اعلام کرده که به قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت درباره وضعیت یمن متعهد است و در فعالیت‌هایی که ناقض این قطعنامه‌ها باشد، مشارکت نداشته است. ایروانی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر حل مسالمت‌آمیز بحران یمن از طریق کانال‌های دیپلماتیک تاکید کرده و تعهد خود را به امنیت دریایی و آزادی کشتیرانی ابراز داشته است. دیپلمات ارشد ایران تاکید کرد: این نقض‌های آشکار صلح و ثبات منطقه‌ای را به خطر می‌اندازد و تلاش‌ها برای دستیابی به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز در یمن را مسدود می‌کند و بحران انسانی وخیمی که آن کشور را فراگرفته است، تشدید می‌کند.

 

تاکید قطر بر ضرورت آتش‌بس فوری در غزه

وزیر امور خارجه قطر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با خوزه مانوئل آلبارز، وزیر امور خارجه اسپانیا، تاکید کرد: «ما در تلاش هستیم تا هر چه سریعتر به توافق آتش‌بس و تبادل اسیران دست یابیم.» محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر امروز جمعه گفت: از پاسخ حماس به پیشنهاد آتش‌بس جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برخی شکاف‌ها و فاصله‌ها را بین پاسخ حماس و آنچه ارائه شده است، لمس کردیم. وی تاکید کرد که آتش‌بس فوری تنها راه کاهش تشدید تنش در همه جبهه‌ها است و در حال حاضر یک تعهد اخلاقی برای دستیابی به توافق آتش‌بس در سریع‌ترین زمان ممکن وجود دارد. وزیر خارجه قطر تاکید کرد:‌ ما روی شرکای خود برای اعمال هر گونه فشار برای آتش‌بس و آغاز یک روند سیاسی حساب می‌کنیم. او اظهار کرد، به رسمیت شناختن کشور فلسطین پیام مهمی در رد استانداردهای دوگانه بوده و به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط اسپانیا گامی بسیار تاریخی و مهم است. آل ثانی از پیوستن اسپانیا به شکایت آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری استقبال و تاکید کرد: ما استانداردهای دوگانه را رد می‌کنیم و حاکمیت قانون باید برای همه اعمال شود.

دیدار مسئولان قضایی
با رهبر انقلاب؛ امروز شنبه
مسئولان قضایی کشور امروز شنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند. در آستانه ایام شهادت مظلومانه دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران شهید وی به دست جلادان منافق و نیز روز قوه قضاییه، رئیس و مسئولان ارشد دستگاه قضا صبح دیروز شنبه دوم تیرماه ۱۴۰۳ با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار خواهند کردند.

تایید ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنج‌شنبه تاکید کرد که این آژانس هیچ شواهدی مبنی بر توسعه مخفیانه تسلیحات اتمی توسط ایران دراختیار ندارد. گروسی در گفت‌وگویی با یک روزنامه سوئیسی در پاسخ به سوالی در رابطه با احتمال توسعه بمب هسته‌ای توسط ایران گفت: ما اطلاعاتی در رابطه با توسعه مخفیانه برنامه هسته‌ای توسط ایرانیان نداریم. وی در ادامه مدعی شد که مطابق با اطلاعات آژانس اتمی، در گذشته چنین برنامه‌ای وجود داشته است. گروسی در این گفت‌وگو بر لزوم وجود شفاف‌سازی کامل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد.

چراغ سبز آمریکا برای
حمله اوکراین به خاک روسیه
به گفته مقامات آمریکایی، واشنگتن به اوکراین گفته است که می‌تواند از تسلیحات تهیه شده توسط آمریکا برای ضربه زدن به نیروهای روسی که از آنسوی مرز حمله می‌کنند، استفاده کند و این فقط به نیروهایی که در منطقه نزدیک خارکیف هستند، محدود نمی‌شود. این تغییر موضع تنها چند هفته پس از آن اتفاق می‌افتد که ایالات متحده در پاسخ به حمله فرامرزی به شهر خارکیف، بی سر و صدا به کی‌یف برای حمله به داخل روسیه چراغ سبز نشان داد. در آن زمان، مقامات آمریکایی تاکید کردند که این سیاست از جمله محدودیت‌های دیگر، فقط به منطقه خارکیف محدود است. به نقل از پایگاه خبری پالتیکو، از آن زمان نیروهای اوکراینی حداقل یک بار از سلاح‌های آمریکایی برای حمله به روسیه استفاده و اهدافی را در شهر بلگورود منهدم کردند و موفق شدند حمله روسیه را خنثی کنند. اما مقامات اوکراینی و دیگر کشورهای اروپایی، آمریکا را تحت فشار قرار داده‌اند تا محدودیت‌های خود را حتی بیشتر از این کاهش دهد و به اوکراین اجازه حمله به هر نقطه در داخل روسیه را بدهد. در این میان، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود که موافقت با اوکراین برای استفاده از تسلیحات آمریکایی علیه خاک روسیه به هر مکانی که نیروهای روسی در سراسر مرز باشند، گسترش یافته است.

شلیک هشدار ارتش کره جنوبی به سوی سربازان کره شمالی
خبرگزاری یونهاپ دیروز (جمعه) به نقل از رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی گزارش داد که ارتش این کشور به سوی سربازان کره شمالی که در حال گشت‌زنی در منطقه غیرنظامی دو کره بودند و ظاهرا از مرز عبور کردند، شلیک هشدار انجام داده است. بر اساس این گزارش، سربازان کره شمالی حدود ساعت ۱۱ صبح روز پنجشنبه به وقت محلی برای مدت کوتاهی از خط مرزبندی نظامی در بخش مرکزی منطقه غیرنظامی شده بین دو کره عبور کردند اما با شلیک گلوله‌های هشدار دهنده ارتش کره جنوبی به سمت کره شمالی بازگشتند. به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یکی از مقامات ستاد مشترک ارتش کره جنوبی به خبرنگاران گفت که به نظر می‌رسد این حادثه تصادفی بوده است، چون سربازان کره شمالی تا شب پس از بازگشت به سمت مرز کره شمالی به گشت زنی خود ادامه دادند. یونهاپ نیز گزارش داد: « موقعیت‌های مشابهی ممکن است در آینده رخ دهد چون سربازان کره شمالی در حال انجام فعالیت‌ها در چندین مکان در داخل منطقه مرزی غیرنظامی شده بین دو کره هستند.» این حادثه پس از دو حادثه مشابه در ۹ ژوئن و ۱۸ ژوئن، سومین نقض مرز توسط سربازان کره شمالی در این ماه بوده است.

ارمنستان، کشور فلسطین
را به رسمیت شناخت
وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد، ایروان در کنار یکسری دیگر از کشورهای اروپایی، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد. وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد ایروان کشور فلسطین را به رسمیت شناخته است. به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این اقدام از سوی ارمنستان پس از آن صورت گرفته که ایرلند، نروژ و اسپانیا اعلام کردند که همزمان با ادامه جنگ در غزه، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. در همین حال وزارت خارجه رژیم صهیونیستی امروز (جمعه) و در واکنش به اقدام ایروان در به رسمیت شناختن کشور فلسطین، سفیر ارمنستان را احضار کرده است. «آرمان آکوپیان»، سفیر ارمنستان در اراضی اشغالی توسط وزارت خارجه تل‌آویو احضار شد تا درباره اقدام دولتش در به رسمیت شناختن کشور فلسطین پاسخگو باشد. وزارت خارجه ارمنستان با اعلام تصمیمش افزود، ایروان به حمایتش از راه حلی که به پایان یافتن درگیری بر اساس راه حل ۲ دولتی منجر می‌شود، ادامه می‌دهد.

سه چهارم مردم بریتانیا از سوناک ناراضی‌اند
نظرسنجی جدید YouGov دیروز جمعه نشان داد که مقبولیت ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، به پایین‌ترین سطح خود رسیده است، به طوری که سه چهارم رأی دهندگان از عملکرد شغلی او - دو هفته قبل از انتخابات عمومی زودهنگام- ناراضی هستند. این نظرسنجی نشان داد که تنها ۱۹ درصد از افراد شرکت کننده در نظرسنجی، دیدگاه مطلوبی نسبت به سوناک دارند که به او امتیاز خالص مطلوبیت ۵۶- را می‌دهد.

گزارش «تجارت» از ابعاد و اهداف دولت کانادا از قرار دادن نام سپاه در لیست تروریست:

گروه سیاسی: وزیر امنیت عمومی کانادا شامگاه چهارشنبه اعلام کرد کشورش تصمیم گرفته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست به اصطلاح گروه‌های تروریستی قرار دهد و مدعی شد: «این اقدام پیامی قدرتمند است که نشان می‌دهد کانادا از تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد برای مبارزه با گروه‌های تروریستی استفاده می‌کند». این اقدام در حالی رخ داده که سپاه پاسداران همواره خط مقدم‌ ‎مبارزه با تروریسم در منطقه از جمله ‎داعش بوده است.
به گزارش «تجارت»، دولت کانادا از یک سو تحت تاثیر تبلغات گسترده گروههای فشار ضدایرانی در داخل است و از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی حامی اصلی این اقدام در سطح خارجی بوده است. به نوعی دولت کانادا با این اقدام خود نشان داد که می‌خواهد با جبهه ضدایرانی کاملا همراه باشد.

واکنش شدیداللحن تهران به اقدام کانادا
جمهوری اسلامی ایران در برابر اقدام اخیر دولت کانادا واکنش شدیداللحنی را نشان داد. در مهم‌ترین سطح، سرپرست وزارت خارجه ایران گفت اقدام غیرقانونی کانادا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هدیه‌ای سخیف به رژیم «نسل‌کش»، تروریست‌ها و دیگر دشمنان صلح و ثبات منطقه‌ای است. «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام کانادا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به‌شدت محکوم کرد. باقری طی پیام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اقدام غیرقانونی کانادا در تروریستی توصیف کردن بخش لاینفک نیروی رسمی نظامی جمهوری اسلامی ایران که نقشی بی‌بدیل در دفاع از امنیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران عزیز، و حراست از امنیت و ثبات منطقه و مقابله با تروریسم داعشی داشته و دارد، تحرکی بدسگالانه و ناقض اصول و قواعد حقوق بین‌الملل، هدیه‌ای سخیف به رژیم «نسل‌کش»، تروریست‌ها و دیگر دشمنان صلح و ثبات منطقه‌ای است. سرپرست وزارت خارجه ایران هشدار داد که «مسئولیت عواقب این تصمیم تحریک‌آمیز و غیرمسئولانه، بر عهده دولت کانادا خواهد بود». او همچنین در پیام خود شعر «همه دشمنان از تو پر بیم باد، دل بدسگالان به دو نیم باد!» فردوسی را آورده است.
همچنین، حافظ منافع کانادا در تهران به وزارت امور خارجه احضار و پیام اعتراض شدید ایران به وی ابلاغ شد. در پی اقدام خصمانه دولت کانادا در تروریستی توصیف کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز پنجشنبه سفیر ایتالیا در تهران که مسئولیت حفاظت از منافع کانادا را بر عهده دارد، توسط مدیرکل آمریکا به وزارت امور خارجه فراخوانده شد. در این فراخوان، اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به اقدام غیرقانونی و خلاف حقوق بین‌الملل دولت کانادا به حافظ منافع این کشور ابلاغ و ضمن هشدار نسبت به تبعات این اقدام، بر حق ایران در اتخاذ تدابیر لازم و اقدامات متقابل تاکید شد. سفیر ایتالیا گفت: مراتب را سریعا به دولت کانادا منعکس خواهد کرد.
در سطحی دیگر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه اقدام سیاسی، غیرمتعارف و نابخردانه دولت کانادا در ترویستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را شدیدا محکوم کرد. کنعانی این تصمیم نسنجیده دولت کانادا را حرکتی خصمانه و مغایر با موازین و اصول پذیرفته شده حقوق بین‌الملل از جمله برابری حاکمیت‌ها و عدم مداخله در امور داخلی دولت‌ها و مصداق تعرض به حاکمیت ملی ایران دانست. کنعانی افزود: این حرکت غیرمسئولانه و تحریک‌آمیز، در امتداد مسیر اشتباهی است که دولت کانادا طی بیش از یک دهه اخیر تحت تاثیر طیف جنگ‌طلبان و ناقضین واقعی حقوق‌بشر و بانیان اصلی تروریسم در پیش گرفته‌ است. کنعانی تأکید کرد: اقدام مشمئز کننده دولت کانادا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هیچ تأثیری در تولید قدرت مشروع و بازدارنده و افزایش سطح و دامنه اقتدار این نیروی پرافتخار برآمده از متن ملت ایران ندارد. او همچنین اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران حقوق خود را در پاسخ متناسب و متقابل در قبال این اقدام مغایر حقوق بین‌الملل و علیه ملت و دولت ایران برای خود محفوظ می‌داند.

حمایت آمریکا از اقدام دولت کانادا
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری از تصمیم دولت کانادا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور استقبال کرد. در پی اقدام ضدایرانی دولت کانادا با قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی این کشور، «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری از این اقدام متحد خود علیه سپاه پاسداران حمایت کرد. میلر در بخشی از این نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، گفت: ما از تصمیم کانادا برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران استقبال می‌کنیم. این کاری است که آمریکا نیز انجام داده است. او با ادعای تروریسم علیه سپاه پاسداران، مدعی شد که اقدامات آن «تمام جهان را تهدید می‌کند.»

اهداف کانادا از اقدام خصمانه جدید علیه ایران
بعد از اقدام اخیر دولت کانادا حالا اهداف این کشور در مقام مساله‌ای جدی برای کارشناسان مطرح شده است. «عبدالرضا فرجی‌راد» کارشاس مسائل ژئوپلیتیک، در تحلیل خود از این اقدام دولت کانادا اظهار کرد: از مدت‌ها پیش در کانادا یک‌سری از مخالفین در مورد تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کار می‌کردند، از طرفی خود دولت کانادا بعد از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی انگیزه داشت تا این کار انجام شود، لذا بخش‌های امنیتی کانادا در مورد این مساله کار کردند اما در بخش سیاسی یکسری ملاحظاتی وجود داشت که خیلی علاقه‌مند به این کار نبودند. او همچنین افزود: در نهایت با فشارهایی که به بخش سیاست خارجی و وزارت امور خارجه کانادا وارد شد، با تروریستی خواندن سپاه موافقت کردند اما فکر می‌کنم با توجه به اقدام انجام شده تا حدودی کار ایران و کانادا گره می‌خورد، زیرا کانادا وارد حوزه‌ای شده که ارتش و نیروی نظامی یک کشوری را تحریم کرده و تروریستی خوانده، طبیعتا نمی‌تواند مانند گذشته با ایران ارتباط برقرار کند. این دیپلمات پیشین ایران خاطرنشان کرد: همچنان که کانادا با ملاحظات در نظر گرفته و بیشتر نوعی ملاحظات سیاسی این اقدام را پی‌گیری و انجام داده، ایران نیز به نحوی با این اقدام کانادا مقابله خواهد کرد و انتظار می‌رود از این به بعد مشکلات ۲ کشور بیشتر شود. فرجی‌راد در ادامه با اشاره به اهدافی که دولت کانادا از تروریستی خواندن سپاه داشته، گفت: اگر کانادا این اقدام را با این هدف انجام داده که کشورهای غربی و به ویژه اروپایی‌ها را وادار کند تا آن‌ها نیز از چنین اقدامی استقبال کنند، بعید است چنین اتفاقی بیافتد زیرا اروپا به دلیل این‌که از نظر جغرافیایی به ایران نزدیک است و یکسری تعاملات منطقه‌ای هم در ارتباط با سپاه پاسداران و هم دستگاه دیپلماسی دارد، اگر این کار را انجام دهد شکاف زیادی درون آن اتفاق می‌افتد. او اظهار داشت: بنابراین انحصاری یا انفرادی انجام دادن چنین اقداماتی از سوی اروپایی‌ها صورت نمی‌گیرد و اگر خواسته باشند کاری انجام دهند به طور متحد و تمام اعضای اتحادیه اروپا حتی انگلیس در آن مشارکت خواهند داشت.

«تجارت» گزارش می‌دهد

گروه سیاسی: دومین مناظره نامزد‌های انتخابات چهاردهم ریاست جمهور روز پنج‌شنبه (۳۱ خرداد) برگزار شد و سومین مناظره نیز دیروز جمعه (اول تیر) بود. هر دو این مناظره‌ها ساعت ۲۰ تا ۲۴ با اجرای مهدی خسروی برگزار شدند. ۶ نامزد انتخابات ریاست جمهوری برای دومین و سومین بار مقابل یکدیگر به طرح برنامه‌های خود پرداختند.
به گزارش «تجارت»، پس از برگزاری دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، اکنون پرسش مهم برای افکار عمومی این است که شانس اصلی پیروزی در انتخابات چه کسی است. تا کنون نظرسنجی‌ها از پیشرو بودن سعید جلیلی حکایت دارند، اما باید توجه داشت که این وضعیت تنها در حالت مشارکت ۴۵ تا ۵۰ درصدی مردم عنوان شده است. بدون تردید در صورت افزایش تعداد مشارکت‌کنندگان در انتخابات ۸ تیر ماه می‌توان انتظار تغییر بزرگ را در نفرات برتر داشت.
در جریان مناظره دوم، شروع طوفانی مصطفی پورمحمدی همانند مناظره قبلی مورد توجه قرار گرفت. این رویه در مناظره نخست نیز اتفاق افتاده بود. پور محمدی در سخنان خود اقتصاد را به مناسبات خارجی، مبادلات خارجی و تحریم ارتباط داد. او تاکید کرد که مردم به آنها اعتماد ندارند و هنوز با گذشت ۸ روز فضای اجتماعی آماده انتخابات پرشور نیست. همچنین، سوژه شدن پیروزی تیم ملی والیبال ایران برابر آمریکا از نکات حاشیه‌ای مناظره دوم بود. در همان ابتدای امر قاضی‌زاده هاشمی گفت: پیروزی تیم ملی والیبال ایران برابر آمریکا در نتیجه تغییر مربی خارجی به مربی داخلی بود. او با این حرف قصد داشت کسانی که خواهان تعامل به غرب و کمک کردن از دانش آنها برای توسعه کشور هستند را موردا انتقاد قرار دهد. در ادامه سعید جلیلی که به عنوان آخرین کاندید حرف می‌زد، پیروزی تیم ملی والیبال ایران بر آمریکا را تبریک گفت. اما در ادامه با کنایه گفت: البته اگر باز نگویند خود آمریکا خواسته ببازد. این حرف او را به نوعی می‌توان کنایه به حرف‌های اخیر محمد جواد ظریف ارزیابی کرد که اخیرا کانون توجهات را به سوی خود جلب کرده بود. در ادامه مصطفی پورمحمدی با نقد سه نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم همه را غافلگیر کرد. او در مهم‌ترین انتقاد پزشکیان مورد انتقاد قرار داد و گفت شما کارشناس نیستید. او از سیاست خارجی روحانی و اطرافیان پزشکیان نیز انتقاد کرد. او سعید جلیلی را نیز به شدت مورد انتقاد قرار داد. او به جلیلی گفت: در بحث FATF در شورای امنیت ملی من گفتم باید تصویبش کنیم، جلیلی گفت تو اگر اجرا کنی قبول دارم، ولی آقایان دیگر را قبول ندارند. او از قالیباف پرسید، شما چهار سال رئیس مجلس بودید، چه کردید؟ همچنین، موضع قالیباف را در قبال احیای برجام در چند سال گذشته مورد انتقاد قرار داد. با تمام این اوصاف، کسل کننده شدن دور دوم و سوم مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری بسیار مشهود بود. بر خلاف دور اول مناظره، زمانی که موضوعات بهداشت و آموزش آغاز شد، مناظره رویه‌ای کسل کننده به خود گرفت. به جرات می‌توان اظهار داشت که هیچ یک از کاندیدا‌ها نکته قابل توجهی را طرح کردند. به روایتی کلی‌گویی و طرح کلیشه‌های فاقد اهمیت به یک رویه غالب بعد از دور دوم مناظره تبدیل شد. به روایتی تمامی کاندیدا‌ها رویه سعید جلیلی را در پیش گرفتند.

آخرین نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟
بر اساس آخرین یافته‌های نظرسنجی انتخاباتی مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی(ایسپا) جلیلی و پزشکیان در صدر انتخاب رای‌دهندگان قرار دارند. به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، آخرین یافته‌های نظرسنجی انتخاباتی ایسپا که در روزهای ۲۹ و ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۳ اجرا شده، منتشر شد. براساس یافته‌های این مرکز در روز‌های ۲۹ و ۳۰ خرداد آزمایش شده، سعید جلیلی با ۲۶.۲ درصد آرای شرکت‌کنندگان قطعی یا شرکت‌کنندگانی که به احتمال زیاد در انتخابات حضور خواهند داشت، صدرنشین رقابت کاندیداهاست. پس از او مسعود پزشکیان با ۱۹.۸ درصد، محمدباقر قالیباف با ۱۹ درصد، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی با ۲.۶ درصد، علیرضا زاکانی با ۲ درصد و مصطفی پورمحمدی با ۰.۹ درصد در رتبه‌های دوم تا ششم قرار دارند.
همچنین مطابق نتایج این نظرسنجی ۲۷.۴ درصد از شرکت‌کنندگان هنوز تصمیمی برای انتخاب کاندیدای نهایی خود نگرفته و ۰.۵ درصد نیز سؤال درباره انتخاب کدام نامزد را بدون پاسخ گذاشتند. ایسپا در نظرسنجی خود خبر داد که تاکنون ۴۲.۵ درصد قطعاً در انتخابات مشارکت می‌کنند، ۷.۷ درصد به احتمال زیاد، ۱۶.۱ درصد مردد، ۶.۵ درصد به احتمال کم و ۲۷.۲ درصد اعلام کرده‌اند که اصلاً در انتخابات شرکت نمی‌کنند. همچنین، برخی اخبار نیز به نقل از صدا و سیما منتشر شده که بر اساس آن آمار ذیل ارائه شده است.
سعید جلیلی: ۲۳.۵، قالیباف: ۱۹.۴، پزشکیان: ۱۹.۱، مرددین : ۱۹ و مشارکت قطعی : ۴۵. نتایج این نظرسنجی با نظرسنجی ایسپا و متا که به صورت رسمی منتشر شده همخوان است.
دیروز یک نظرسنجی از مرکز متا وابسته به دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شد که از کاهش آرای سعید جلیلی و رشد آرای قالیباف و پزشکیان خبر می‌داد. در نظرسنجی‌های قبلی این مرکز، جلیلی وضعیت بهتری داشت، اما با اعلام نظرسنجی جدید متا گویا ریزش رای جلیلی جدی است. دلیل اصلی این ریزش رای را می‌توان کم فروغی او در گفتگو‌های تلویزیونی و مناظره تلویزیونی دانست. ادامه این روند منجر به خروج او از رقابت اصلی انتخابات خواهد شد. جلیلی پس از ثبت نام روند رو به رشدی داشت، اما پس از جدی‌تر شدن کمپین‌ها نتوانست آرای خود را حفظ کند و طبق این نظرسنجی در روند نزولی قرار گرفته است. طبق نظرسنجی جدید متا فاصله آرای او با قالیباف ۶ درصد و با پزشکیان ۷ درصد است. همچنین بر اساس این نظرسنجی میزان مشارکت در انتخابات، ۵۰/۵ درصد پیش بینی شده است. مرکز تحلیل اجتماعی متا می‌گوید: روند تغییر آرای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را مشاهده می کنید. بر اساس این نظرسنجی، میزان مشارکت در انتخابات، ۵۰/۵ درصد پیش بینی شده است. در سطحی دیگر، در نظرسنجی ایسپا همچنین ۳۵.۹ درصد گفته‌اند اصلا اخبار انتخابات را دنبال نمی‌کنند و ۱۰ د صد هم گفته‌اند بسیار کم اخبار را دنبال می‌کنند.

امکان کشیده شدن انتخابات به دور دوم
در سطحی دیگر، رییس مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما می‌گوید مناظره اول را بیش از ۱۹ میلیون نفر دیده‌اند و با وضعیت فعلی، انتخابات به دور دوم می‌رود. حسین شاکری‌نژاد در گفت‌وگو با برنامه «زمانه» شبکه دو گفت: فردای مناظره اول ریاست جمهوری، یک نظرسنجی تلفنی توسط مرکز تحقیقات صدا و سیما انجام و مشخص شد که مناظره اول ۳۱ درصد مخاطب داشت. نظرسنجی‌های دیگر نیز تقریبا همین میزان مخاطب را احصا کرده بودند. اگر این عدد را در جامعه بالای ۱۸ سال که حدودا ۶۱.۵ میلیون نفر است لحاظ کنیم، تقریبا می‌توان گفت که بیش از ۱۹ میلیون نفر مناظره‌ اول را تماشا کرده‌اند. او در پاسخ به المیرا شریفی‌مقدم مجری برنامه درباره اینکه وضعیت نظرسنجی‌ها درباره میزان مشارکت چگونه است، بیان کرد: در تمام نظرسنجی‌ها، کماکان درصد بالایی از کسانی که قصد رای دادن دارند، می‌گویند هنوز تصمیم نگرفته‌اند به چه کسی رای دهند. رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما همچنین تصریح کرد که با شرایط فعلی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود و گفت: احتمالا همه در فضای مجازی دیده‌اند که فاصله سه نفر از نامزدها بسیار نزدیک است و حتی در نظرسنجی‌های مختلف جایگاه آن‌ها جابه جا می‌شود. نکته‌ای که تا امروز به نظر می‌رسد خیلی جدی باشد، این است که ظاهرا انتخابات در دور اول تمام نمی‌شود و تا به امروز طبق نظرسنجی‌ها، هیچ کدام از نامزدها نمی‌توانند ۵۰ درصد آرا را داشته باشند و انتخابات به دور دوم می‌رود؛ البته اگر هفته‌ اینده اتفاق خارق‌العاده‌ای رخ ندهد.