نامزدهای انتخابات ملتزم به رعایت قانون باشند

رییس قوه قضاییه گفت: بدون تردید، همه مردم ما توقع دارند که نامزدهای محترم و ستادها و هواداران آنها، ملتزم به رعایت قانون و اخلاق باشند و حقوق مردم را رعایت کنند؛ خدای‌ناکرده چنانچه نامزد و یا ستادی انتخاباتی، قانون و اخلاق را رعایت نکنند، مردم نزد خود می‌گویند چگونه باید از چنین افرادی توقع داشته باشیم که پس از تصدی مسئولیت اجرایی کشور، به رعایت قانون ملتزم باشند؟ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای دیروز دوشنبه (۱۱ تیر) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن اشاره به روز مباهله که مطابق با برخی نقل‌ها، روز نزول آیه تطهیر و آیه ولایت است، اظهار کرد: در ابتدای ورود به بحث انتخابات بر خود لازم می‌دانم که شهادت شهیدان «فرهاد جلیل» و «ابراهیم مرمزی» که توسط اشرار مسلح هنگام حمله به صندوق آرای ریاست جمهوری در منطقه راسک استان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند را به کلیه نیروهای مسلح و فرماندهی کل فراجا و خانواده‌های آنان تبریک و تسلیت بگویم؛ این شهیدان حافظان رأی مردم بودند و مردم ما قطعاً اجازه نمی‌دهند خون این شهیدان پایمال شود.

 

شهید رئیسی تحت هیچ شرایطی مایوس نبود

محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری در گفتگو با وحید یامی پور و در برنامه ای به مناسبت چهلمین روز درگذشت شهد آیت الله رئیسی و همراهان ایشان گفت:وقتی دولت را شروع کردیم با مشکلات زیادی رو به رو بودیم. وضعیت فوتی های کرونا، وضعیت نابه سامان درآمدها و کالاهای اساسی از این دست چالش ها بودند. در بعضی از استان ها به اندازه ۱۲ روز گندم داشتیم و تقریبا تمام کالاهای اساسی کشور بر خط قرمز بودند. چرا که از پول هایمان در کشورهای مختلف نمی‌توانستیم استفاده‌ کنیم و این پول ها بلوکه بودند. در دوره ای بیش از ۸۰ کشتی در بنادر کشورمان پهلو گرفته بودند اما پول آن ها را نداشتیم. شبی آیت الله رئیسی با من تماس گرفتند و گفتند باید با این وضعیت چه کرد؟ من به ایشان گفتم با پذیرفتن یک سری ریسک ها می‌توان این کالاها را تهیه کرد. ایشان گفت هر طور که شده باید این کار را انجام داد. در نهایت توانستیم از کشورهایی که ارتباط خوبی نیز با آنان نداشتیم، کالاهای اساسی را وارد کنیم. شجاعت شهید رئیسی باعث این کار شد. شهید رئیسی را حتی یک بار در دوسال و ده ماهی که نزد ایشان بودم، مأیوس ندیدم و ندیدم که حس بن بست کنند.

تاکید فرمانده کل ارتش بر نقش شهید رئیسی در افزایش اقتدار نظامی
امیر سرلشکر موسوی گفت: حوزه دفاعی یکی از ارکان مهم کشور است و رئیس جمهور، مسئولیت بسیار سنگینی در ارتقاء قدرت دفاعی و حفظ اقتدار نظام دارد. امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره تعامل دولت با نیروهای مسلح و نقش رئیس جمهور در تقویت توان دفاعی کشور اظهارکرد: طبیعتاً حوزه دفاعی یکی از ارکان مهم کشور است و رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی، مسئولیت بسیار سنگینی در این حوزه دارد. امیر سرلشکر موسوی ادامه داد: امیدواریم هر کسی که به عنوان رئیس جمهور کشورمان انتخاب شد، بتواند باعث ارتقاء قدرت دفاعی و عامل تداوم اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد. فرمانده کل ارتش همچنین درباره تأمین امنیت مرزها و نقش ارتش در این زمینه گفت: ارتش با همراهی سایر نیروهای مسلح، حفاظت از مرزهای کشور را به عهده دارد و در راستای انجام این ماموریت با تمام توان و قدرت مسئولیت خود را انجام می‌دهد.

جدیت شورای نگهبان در پی‌گیری شکایت‌ها
سخنگوی شورای نگهبان گفت: خوشبختانه با وجود اینکه پیگیری‌ها و تماس‌هایی از سوی شورای نگهبان با نامزدها و ستادهایشان برقرار شد، هیچ کدام شکایت و اعتراضی نسبت به روند برگزاری مرحله اول انتخابات نداشتند. هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با برنامه تلویزیونی «زمانه» اظهار کرد: روز شنبه ۹ تیر نتیجه نهایی مرحله اول انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری از سوی وزارت کشور اعلام شد و ما بر اساس قانون در فرصتی که برای دریافت شکایات و اعتراض‌ها در نظر گرفته شده بود، به این موضوع پرداختیم. وی افزود: اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت گرفته بود که هم از طریق سامانه «مردم ناظر» و هم از طریق مراجعه حضوری نمایندگان نامزدها و مردم به دبیرخانه شورای نگهبان، شکایات و اعتراض‌ها را دریافت کنیم. سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: خوشبختانه با وجود اینکه پیگیری‌ها و تماس‌هایی از سوی شورای نگهبان با نامزدها و ستادهای‌شان برقرار شد، هیچ کدام شکایت و اعتراضی نسبت به روند برگزاری مرحله اول انتخابات نداشتند.

تعداد شهدای نوار غزه
به ۳۷ هزار و ۹۰۰ نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین تازه‌ترین آمار شهدا و مجروحان جنایت‌های رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد که از ابتدای جنگ علیه نوار غزه تاکنون ۳۷ هزار و ۹۰۰ نفر در این منطقه به شهادت رسیده اند. وزارت بهداشت فلسطین افزود که رژیم اشغالگر صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته، مرتکب دو مورد جنایت شد که در نتیجه آن ۲۳ نفر شهید و ۹۱ نفر دیگر مجروح شدند. وزارت بهداشت غزه تاکید کرد که تعدادی از قربانیان همچنان زیر آوار و در خیابان‌ها مانده و نیروهای امدادی و دفاع شهری امکان رسیدن به آن‌ها را ندارند. بر اساس این گزارش، با احتساب این عدد، تعداد شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی به ۳۷هزار و ۹۰۰ نفر و تعداد مجروحان هم به ۸۷ هزار و ۶۰ نفر رسید.

شهادت یک مرزبان در سیستان و بلوچستان
شهید امیرحسین شیخ هادی از سربازان مرزبانی جکیگور واقع در سیستان و بلوچستان به درجه رفیع شهادت نائل شد. شهید امیرحسین شیخ هادی از سربازان مرزبانی جکیگور واقع در سیستان و بلوچستان در حین پایش و کنترل نوار مرزی به درجه رفیع شهادت نائل شد. به گزارش ایسنا به نقل از مرزبانی، شهید شیخ هادی متولد سوم خرداد ۸۲ و اهل مشهد بود.

بازداشت ۵۸ نفر به دلیل
اخلال در شعب اخذ رای
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در روز برگزاری انتخابات ۵۸ نفر به دلایلی همچون ایجاد اخلال در شعب اخذ رای و یا درگیری میان هواداران، بازداشت شدند که البته اکثر آن‌ها در پایان همان روز نیز آزاد شدند. ، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در جلسه دیروز شورای عالی قضایی به ارائه گزارشی از فعالیت ستادهای پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی طی هفته گذشته پرداخت و گفت: قبل از انتخابات حدود ۶۰۰ نفر از افرادی که در فضای مجازی فعالیت خلاف قانون داشتند، به صورت حضوری و تلفنی، توجیه شدند؛ در روز هشتم تیر که روز انتخابات بود ۶۸۵ نفر به همین شکل ارشاد شدند؛ همچنین ۶ نفر که علی‌رغم تذکراتی که به آن‌ها داده شده بود دست از رفتارهای مجرمانه‌شان برنداشته بودند، احضار شدند.

تمدید ماموریت شاباک برای تامین امنیت خانواده نتانیاهو
کمیسیون وزارتی در امور سرویس اطلاعات شاباک، ماموریت این سرویس برای تامین امنیت خانواده نخست وزیر رژیم صهیونیستی را تمدید کرد. این کمیسیون به ریاست «یاریو لیون» وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت، سرویس شاباک برای یک سال دیگر از خانواده «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی محافظت کند. کمیسیون وزارتی در امور سرویس اطلاعات شاباک توصیه کمیسیون مشورتی امنیتی وابسته به شاباک را درخصوص تمدید دوره حفاظت از خانواده نتانیاهو به مدت شش ماه دیگر یا حتی تا پایان جنگ غزه را پذیرفت. علاوه بر آن، شاباک توضیح داد که امنیت باید به مسئولیت یگان حفاظت در دفتر نخست وزیری منتقل شود و کمیته وزیران در نهایت تصمیم به تمدید امنیت برای یک سال، نه شش ماه آنطور که توصیه شده بود، گرفت.

 

گزارش «تجارت» از آخرین تحولات دور دوم انتخابات ریاست جمهوری:

گروه سیاسی: نخستین مناظره دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری دیشب از ساعت ۲۱ و ۳۰ تا ۲۳ و ۳۰ برگزار شد تا نخستین راند از دوئل سعید جلیلی و مسعود پزشکیان برگزار شود. دیروز (دوشنبه) بر خلاف سعید جلیلی و ستاد و رسانه‌های طرفداراش که حضور فعال را در صحنه داشتند، مسعود پزشکیان و ستادش روز بسیار آرامی را سپری کردند.
به گزارش «تجارت»، بر خلاف دور اول در چند روز باقیمانده تنور انتخابات می‌تواند بیش از بیش داغ شود. دو نامزد از دو جایگاه گفتمانی متفاوت هستند که هر یک بخشی از علایق جامعه را نمایندگی می‌کند. همین امر می‌توان در نهایت به شکل‌گیری یک دو قطبی تمام‌عیار منجر شود.

برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی
دوشنبه شب (دیشب) نخستین مناظره میان سعید جلیلی و پزشکیان برگزار شد. بنابر اعلام محمدصالح مفتاح، دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها و شکل مناظره‌ها در صداوسیما گفت: مناظره امشب با مناظره‌های قبلی تفاوت جدی خواهد داشت به واسطه اینکه ما در مناظره‌های قبلی اولا تعداد نامزدها زیاد بود و فرصت‌ها برای اینکه به موضوعات بپردازند کم بود و در نتیجه تعداد موضوعاتی که در مناظره پرداخته می‌شد، موضوعات کمتری بود، اما در این فرصتی که داریم تلاشمان بر این است که یک تحرک بیشتری به مناظره بدهیم و به واسطه اینکه تعداد نامزدها کمتر است مناظره واقعی‌تری شکل می‌گیرد. وی افزود: مساله دوم بحث مجری و نقش آن در این مناظره است که یک تفاوت عمده با دور قبل دارد و آن اینکه مجری خیلی فعالانه‌تر سوال خواهد پرسید، سوال برای هر فرد به صورت اختصاصی‌سازی شده مطرح می‌شود و متناسب است با دیدگاه‌هایی که در برنامه‌های قبلی ارائه کرده یا از طریق ستادهای آن‌ها اعلام شده است، محورها اعلام شده ولی سوالات در اختیار نامزدها قرار داده نشده است. دو ساعت برنامه پیش بینی شده است که در این زمان مشخص حدود ۱۰ تا ۱۲ محور گفتگو خواهیم کرد با نامزدها و دیدگاه‌های آن‌ها را اخذ خواهیم کرد. وی درباره موضوعات مناظره‌ها گفت: مناظره امروز موضوعات اصلی‌اش حوزه فرهنگ و سیاست است که بخش‌های از حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی. مهمترین مسایلی که از نظر مردم اخذ شده یا اینکه خود نامزدها در مورد آنها دیدگاه‌هایی دارند که این دیدگاه‌ها نسبت به هم متفاوت است و این تفاوت دیدگاه‌ها را می‌توانند نشان دهند.

حضور جلیلی در جمع فعالان اقتصاد دیجیتال کشور
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در دیدار با جمعی از فعالان اقتصاد دیجیتال کشور گفت: سرعت اینترنت موبایل حداقل ۱۰ برابر و اینترنت ثابت باید ۵۰ برابر افزایش یابد و توسعه فیبر نوری باید به ۱۰۰ درصد برسد. سعید جلیلی صبح دیروز در نشست با فعالان اقتصاد دیجیتال کشور در نمایشگاه بین المللی تهران اظهار کرد: فیبرنوری تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت داشته است و یکی از مباحث مهم است که باید ادامه پیدا کند و به ۱۰۰ درصد برسد. وی افزود: سرعت اینترنت قابل دفاع نیست. سرعت اینترنت موبایل حداقل ۱۰ برابر و اینترنت ثابت باید ۵۰ برابر افزایش پیدا کند و این جزو برنامه‌هایی است که برای آن بررسی‌های لازم انجام گرفته است. وی با بیان اینکه اکنون به لحاظ فنی و اقتصادی برای توسعه فیبر نوری مشکلی وجود ندارد، افزود: شعار و حرفی که پشتوانه ندارد نباید مطرح شود. جلیلی با اشاره به مشکلات بازار ارز به خاطر فاصله زمانی تخصیص و تامین ارز، گفت: به عنوان نمونه برای تامین زیرساخت و تجهیزات، ثبت سفارشی صورت می‌گیرد و قرار است که ارز تخصیص یابد و ممکن است پس از آن در بانک مرکزی ۳ تا ۴ ماه طول بکشد. وی ادامه داد: از سوی دیگر وقتی مطمئن هستید که ارز به شما تخصیص داده خواهد شد از بازار آزاد ارز را تهیه می‌کنید؛ این درحالیست که اگر این موضوع اولویت دارد باید ارز به آن تخصیص داده شود تا به بازار شوک وارد نکند. جلیلی افزود: وزارت صمت، بانک مرکزی و در برخی موارد وزارت بهداشت یا وزارت کشاورزی باید در زمینه تخصیص ارز ورود پیدا کنند. جلیلی با بیان اینکه اصل استفاده حداکثری از فرصت اینترنت است، گفت: جاده همیشه باید باز باشد اما یک روزی هم شاید برف باشد و بگویند آهسته حرکت کنید. اصل بر این است که همه بتوانند از اینترنت استفاده کنند. وی همچنین گفت: اگر دولت می خواهد تنظیم گری را داشته باشد مشورت دولت با اصناف باید صورت گیرد. اگر می‌خواهد مقرره‌ای بگذارد اول نظر صنف را بپرسد و نظر خودش را هم تبیین کند. تنظیم گری دولت نباید مانع کار باشد.

حمایت ۳ تشکل اصولگرا از جلیلی در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری
جامعه روحانیت مبارز، کانون اسلامی فارغ‌التحصیلان شبه‌قاره هند، مجمع اسلامی دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور در بیانیه‌هایی از سعید جلیلی برای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند. در بیانیه جامعه روحانیت مبارز آمده است: «جامعه روحانیت مبارز ضمن احترام به شخص جناب آقای دکتر پزشکیان از آحاد مردم انقلابی ایران اسلامی دعوت می‌کند به منظور اعتلای آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی و در پاسخ به ندای ولی امر مسلمین رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) پرشورتر از گذشته در مرحله دوم این انتخابات شرکت کرده و به حق و تکلیف الهی و سیاسی خود عمل و به جناب آقای دکتر سعید جلیلی رای دهند.» در بیانیه مجمع اسلامی دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور نیز آمده است: «این مجمع ضمن حمایت تام از جبهه انقلاب، برادر اندیشمند، انقلابی، تحول‌خواه و بصیر به مسائل داخلی و بین‌المللی، جانباز سرافراز آقای دکتر سعید جلیلی را کاندید اصلح می‌داند.» در بیانیه کانون اسلامی فارغ‌التحصیلان شبه‌قاره هند هم آمده است: «کانون اسلامی فارغ‌التحصیلان شبه‌قاره هند در راستای وظیفه نخبگانی خود و پیروی از منویات مقام معظم رهبری و با هدف مشارکت در ساخت ایرانی آباد، آزاد و مستقل، ضمن تاکید بر حضور همگانی و دشمن‌شکن مردم غیور کشور، حمایت خود را از دکتر سعید جلیلی اعلام می‌نماید.»

عضو سابق سیا: عادی‌سازی روابط ایران و بحرین نشانه افول هژمونی آمریکا است


گروه سیاسی: کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت: گام ایران و بحرین در مسیر عادی‌سازی روابط، نشان‌دهنده افول هژمونی آمریکا و بیانگر آن است که واشنگتن توانایی خود را برای ایجاد ائتلاف در منطقه از دست می‌دهد.
به گزارش تجارت، گراهام فولر در تارنمای «responsiblestatecraft» نشریه آنلاین موسسه کوئینسی Quincy for Responsible Statecraft نوشت: توافق تهران و منامه برای آغاز مذاکرات عادی سازی روابط، بیش از آن چیزی که در نگاه اول به نظر می رسد اهمیت دارد. وی افزود: ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر است که حوزه مسئولیت آن شامل کل خلیج فارس و دریاهای سرخ و عرب می‌شود.
افسر سابق سیا معتقد است: از دیرباز سیاست آمریکا در خاورمیانه با هدف ایجاد ائتلاف نظامی و سیاسی علیه ایران متشکل از کشورهای منطقه بوده است؛ به همین دلیل، هرگونه نزدیکی بین بحرین و ایران باعث نگرانی واشنگتن خواهد شد و از این رو، ممکن است تلاش کند از آن جلوگیری کند. فولر یادآور شد: نخستین شکاف جدی در استراتژی ضدایرانی آمریکایی‌ها زمانی آشکار شد که ریاض و تهران با میانجیگری چین در سال ۲۰۲۳ روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند. وی بر این باور است که با توجه به چشم انداز احیای روابط بحرین با ایران، تغییرات عمده در واقعیت های ژئوپلیتیکی در خلیج فارس بارزتر خواهد شد. این کارشناس غربی تصریح کرد:‌ بحرین بدون رضایت عربستان که قبلا با خود تهران رابطه برقرار کرده بود، به سختی به سمت نزدیکی با ایران حرکت می کرد. به نوشته تاس، منامه مانند ریاض ژانویه ۲۰۱۶ میلادی و در پی حمله به سفارت عربستان سعودی در ایران،‌مناسبات خود را با تهران قطع کرد. بنا بر این گزارش، ۱۰ مارس ۲۰۲۳ (۲۰ اسفند ۱۴۰۲) اعلام شد که ایران و عربستان سعودی برای عادی سازی روابط و بازگشایی سفارتخانه ها به توافق رسیده اند. در ۱۲ مارس ۲۰۲۳ (۲۲ اسفند ۱۴۰۲) در منامه اعلام کردند که آماده بازگرداندن روابط با تهران هستند و در ۱۴ مارس (۲۴ اسفند ۱۴۰۲) ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اطمینان داد که ایران آماده توسعه همکاری با همه همسایگان از جمله بحرین است. در چارچوب روابط تاریخی برادرانه پادشاهی بحرین و جمهوری اسلامی ایران و پیوندهای دینی، همسایگی، تاریخ مشترک و منافع متقابل بین آنها. عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر امور خارجه بحرین و علی باقری کنی سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سوم تیرماه ۱۴۰۳ در تهران به مناسبت سفر وزیر امور خارجه بحرین به کشورمان و به دعوت سرپرست وزارت امور خارجه برای شرکت در نشست گفتگوی همکاری های آسیایی، دیداری دوجانبه داشتند. پس از این دیدار، جمهوری اسلامی ایران و بحرین در بیانیه مشترک بر ایجاد ساز و کارهای لازم برای آغاز گفت وگوهای دو کشور با هدف بررسی چگونگی از سرگیری روابط سیاسی توافق کردند. بانک مرکزی نیز اعلام کرد:‌ در ادامه مذاکراتی که در حاشیه پنجاهمین اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی در ریاض با مقامات بانک مرکزی بحرین به منظور آزادسازی منابع مسدود شده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر بانک های ایرانی در بحرین صورت گرفت، سوم تیرماه و پیش از سفر وزیر امور خارجه بحرین به تهران، مذاکرات مؤثری میان معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی با معاون بانک مرکزی بحرین انجام شد. دو طرف در این مذاکرات نسبت به آزادسازی منابع ارزی ایران در بحرین که در یک بستر فنی و بر اساس احترام متقابل صورت بپذیرد تاکید و تفاهم کردند.

باقری در مراسم سالگرد حمله شیمیایی به سردشت:

سرپرست وزارت خارجه با بیان اینکه تعلل و مماشات جامعه بین‌المللی به‌ویژه غرب با رژیم صهیونیستی، این رژیم را در ادامه کشتار زنان و کودکان فلسطینی جری‌تر کرده است، گفت: نیازمند اقدام قاطع و فوری جامعه جهانی برای توقف جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی هستیم. «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ابتدای سخنرانی خود در مراسم سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت و روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک، به شهیدان «سید ابراهیم رئیسی» و «حسین امیرعبداللهیان» ادای احترام کرد. باقری که دیروزروز دوشنبه و در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران سخنران می‌کرد، در ادامه تصریح کرد: ما این جلسه را در حالی برای بزرگداشت روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی برگزار می‌کنیم که یک واقعیت تلخ و تهدید فوری که با آن مواجهیم، تداوم ۹ ماهه نسل‌کشی رژیم اشغالگر در غزه است که آثار و پیامدهای آن همانند بکارگیری سلاح‌های کشتار جمعی است. او با تاکید بر اینکه غزه «موضوعی دارای اولویت است که نیازمند اقدامی قاطع و فوری از سوی جامعه جهانی برای توقف آن است»، گفت: امروز مردم مظلوم فلسطین و غزه قربانی نسل‌کشی رژیم اشغالگر هستند و تعلل و مماشات جامعه بین‌المللی و به ویژه غربی با رژیم صهیونیستی، این رژیم را در ادامه کشتار زنان و کودکان جری‌تر کرده است. دیپلمات ارشد ایران با اشاره به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر استفاده از بمب هسته‌ای علیه مردم غزه و استفاده این رژیم از سلاح‌های ممنوعه شیمیایی علیه مردم فلسطین گفت: در نتیجه تهدید آشکار مقامات رسمی رژیم صهیونیستی به کاربرد سلاح هسته‌ای و نیز استفاده عملی گسترده این رژیم از عوامل سمی فسفر سفید علیه مردم مظلوم غزه، مطالبه عمومی برای مقابله موثر با تهدیدات سلاح‌های کشتار جمعی افزایش یافته است. او در سخنرانی خود یادآوری کرد که «سی و هفت سال پیش در هفتم تیر ۱۳۶۶، بمب افکن‌های رژیم صدام با سلاح‌های شیمیایی به نقاط پُرجمعیت مناطق مسکونی شهر سردشت و روستاهای اطراف آن حمله کردند و موجب شهادت بیش از ۱۰۰ نفر از کودکان زنان و مردان و مجروح شدن بیش از هشت هزار نفر از ساکنان این شهر شدند». سرپرست وزارت خارجه ایران با بایان اینکه «جنایت هولناک بمباران شیمیایی سردشت اگرچه اولین حمله با سلاح های شیمیایی نبود»، آن را «بی‌تردید تکان‌دهنده‌ترین جنایت رژیم صدام در استفاده از این سلاح‌های غیرانسانی» توصیف کرد. باقری در ادامه گفت: از آغازین روزهای تجاوز نظامی صدام تا پایان جنگ تحمیلی هشت ساله، نیروهای صدام بیش از ۵۰۰ بار از سلاح شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان ایرانی در پنج استان نوار مرزی غرب ایران استفاده کردند. در این حملات غیرانسانی طیف وسیعی از انواع عوامل سمی شیمیایی از جمله خردل، اعصاب و عوامل خفه کننده علیه نظامیان و غیرنظامیان ایران به کار گرفته شد که برخی از آن‌ها مانند عامل اعصاب برای اولین بار در تاریخ بشر در صحنه نبرد مورد استفاده قرار می‌گرفت. در اثر این حملات ۱۰ هزار نفر ایرانی شهید و بیش از ۱۰۷ هزار نفر شامل غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان مصدوم شدند.
دیپلمات ارشد ایران با اشاره به نقش غربی‌ها در تجهیز رژیم صدام به این تسلیحات گفت: بنا بر اسناد سازمان‌های جاسوسی غربی و گزارش‌های سازوکارهای تحقیق سازمان ملل درباره برنامه سلاح‌های کشتار جمعی عراق، اتباع، شرکت‌ها و دولت‌های غربی به ویژه آلمان هلند ،انگلیس، فرانسه و آمریکا، اصلی‌ترین نقش را در تجهیز برنامه شیمیایی رژیم صدام و در سرتاسر حلقه‌های زنجیره آن از تامین مالی و انتقال فناوری تا تامین مواد پیش ساز شیمیایی و تجهیزات مشارکت موثر داشته و رژیم صدام را قادر ساختند تا در طول هشت سال جنگ تحمیلی بارها و به صورتی گسترده از سلاح شیمیایی علیه نظامیان و غیر نظامیان ایرانی استفاده کند.