حراج‌های شمش طلا و سکه هفته آینده از سر گرفته می‌شود

سخنگوی مرکز مبادله گفت: چهلمین جلسه حراج شمش طلا از روز یکشنبه و حراج سکه از روز دوشنبه هفته آینده مطابق روال سابق از سرگرفته‌ می‌شود. اصغر بالسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره محدودیت‌های به وجود آمده در هفته جاری و لغو جلسات حراج شمش و سکه طلا گفت: در هفته جاری به علت محدودیت ساعت کاری و متعاقب آن تعطیلی ادارات دولتی و شبکه بانکی کشور در روزهای شنبه و یک‌شنبه ششم و هفتم مرداد ماه، برگزاری جلسات حراج شمش و سکه طلا از هفته آینده مطابق روال سابق برگزار می‌شود. وی افزود: چهلمین جلسه حراج شمش طلا روز یکشنبه (۱۴ مردادماه) و پانزدهمین جلسه حراج سکه روز دوشنبه (۱۵ مرداد ماه) در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار می‌شود. گفتنی است؛ تا امروز طی ۳۹ جلسه حراج شمش در مرکز مبادله ارز و طلا، ۷ تن شمش به ارزش بیش از ۳۰ همت (هزار میلیارد تومان) معامله و خریداری شده است. همچنین طی ۱۴ جلسه حراج سکه در این مرکز در مجموع ۲۷۹ هزار قطعه ربع، نیم و تمام سکه به متقاضیان تخصیص داده شده است.

 

اوره‌سازها بر چه اساس قیمت‌گذاری می‌شود؟

قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: اکنون بخش عمده‌ای از مشکلات شرکت‌های اوره‌ای در ارتباط با حصه نقدی قیمت اوره تحویلی و مبنای کف قیمت بورس به میانگین قیمت بورس برای محاسبه مابه التفاوت‌ها با این مصوبه اصلاح شده است. به گزارش صدای بورس، فریبرز کریمایی، قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: قیمت‌گذاری دستوری در این صنعت فقط شامل محصولی مانند اوره می‌شود. او گفت: مبانی قیمت‌گذاری باقی محصولات این صنعت که در بورس عرضه می‌شوند براساس فوب خلیج فارس و با نرخ تسعیر ارز صورت می‌گیرد. کریمایی با اعلام اینکه قیمت‌گذاری خوراک بین مجتمعی پتروشیمی هم براساس فوب خلیج فارس انجام می‌شود، اعلام کرد: قانون، تکلیف قیمت‌گذاری اوره را برای پرداخت مابه التفاوت برای قیمت بورس مشخص کرده است. قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تاکید کرد: در چند روز گذشته، جلسه‌ای در این زمینه برگزار و صورتجلسه قیمت‌گذاری اوره در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی شد. او با بیان اینکه از مدت‌ها قبل تصمیم‌گیری برای قیمت گذاری اوره در کمیسیون اقتصادی دولت مورد بحث قرار گرفته بود، افزود: بر این اساس پرداخت نقدی اوره تغییر کرد و این مسئله می‌تواند در بهبود وضعیت نقدینگی شرکت‌های اوره‌ای کمک‌کننده باشد.

فروش ارز اربعین آغاز شد
براساس اعلام قبلی، فروش حضوری ارز اربعین از دیروز (هشتم مردادماه) آغاز شد. به گزارش ایسنا، فروش ارز اربعین که مقرر بود از روز یک‌شنبه مورخ هفتم مردادماه آغاز شود، به علت تعطیلی ادارات دولتی و شبکه بانکی کشور در جهت صرفه جویی در مصرف انرژی در روز یک‌شنبه، از امروز دوشنبه هشتم مرداد ماه آغاز شد. طبق اعلام بانک مرکزی، زائران اربعین بالای پنج سال می‌توانند تا سقف ۲۰۰ هزار دینار عراق با نرخ مرکز مبادله ارز و طلای ایران دریافت کنند و مدارک مورد نیاز برای دریافت ارز اربعین، داشتن کد رهگیری سامانه سماح، گذرنامه و اصل کارت ملی است و کد رهگیری در سامانه سماح، پس از طی شدن فرآیند ثبت‌نام در سامانه سماح، فعال می‌شود.

«تجارت» از تبعات ارز چند نرخی بر شرکت های بورسی گزارش می دهد

گروه اقتصاد کلان: دلار نیمایی بر صنایع بورسی تاثیر زیادی دارد چراکه این نرخ در زمان فروش محصولات شرکت‌ها در بازارهای داخلی و خارجی تاثیرگذار است. هرچند که نرخ دلار آزاد نیز بر ارزش دارایی‌های شرکت‌های بورسی تاثیرگذار است اما آنچه سرنوشت صنایع بورسی را تعیین می‌کند، نرخ مورد استفاده در معاملات آنها یعنی نرخ نیمایی است. نرخ دلار نیمایی به طور دستوری تعیین شده و در اختیار دولت بوده و معمولا قیمت ارز نیمایی با تغییرات زیادی روبه‌رو نیست و تحت‌نظارت دولت است و این عدم انطباق با واقعیت اقتصاد و نرخ تعادلی بازار باعث زیان شرکت‌های بورسی خواهد شد. در این بین دولت پیش‌رو در سیاست‌گذاری های خود به اصلاحات اقتصادی اشاره داشته و فعالان بازار سرمایه امید دارند اصلاحات اقتصادی که در راس آن تک نرخی کردن ارز و جلوگیری از رانت و فساد ناشی از آن، کمک شایانی به بازار سرمایه که به " اولویت آخر" سیاست‌گذاران تبدیل شده بود، کند. به طور حتم با منطقی شدن تصمیمات اقتصادی بازار سهام جانی دوباره خواهد گرفت و این تاثیر مثبت به طور قابل توجهی به شاخص هم‌وزن منعکس خواهد شد.

ارزیابی کارشناسان
وحید نکویی، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص می گوید: بازار بعد از سه سال فرسایشی و تغییر و تحولات زیاد دستورالعمل‌ها و قوانین به بازاری غیرقابل پیش‌بینی شده و ریسک سرمایه‌گذاری افزایش یافته است. این تغییرات منفی و ایجاد بی اعتمادی توسط سیاست گذاران باعث شده تا اخبار مثبت تاثیرگذاری چندانی نداشته باشند و تحلیلگران نتوانند ارزیابی صحیحی از وقایع احتمالی و اخبار داشته باشند. نکویی افزود: فعالان بازار سرمایه در انتظار اقدامات عملیاتی هستند، به طور نمونه ابلاغ رویکرد اصلاحی در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و گاز صنایع تاثیر چندانی بر بازار سرمایه نگذاشت و تاثیرپذیری معاملات گروه‌های مرتبط تنها یک روز دوام داشت درحالی که انتظار می‌رفت ارزش و حجم معاملاتی رکورد قابل توجهی را به ثبت برساند و دامنه تاثیرگذاری آن برای روزهای بیشتری تداوم داشته باشد. این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: این موضوع حاکی از این بوده که بازار بجز بحث شعار و اخبار مثبت نیازمند اقدامات عملیاتی و اجرایی است که یکی از موثرترین آنها کاهش اختلاف نرخ دلار نیمایی و بازار آزاد و در نهایت تک نرخی کردن ارز است که علاوه بر تاثیرگذاری مثبت بر بازار سرمایه و اقتصاد کشور می‌تواند در اعتمادسازی و ابراز حسن نیت دولت جدید نیز تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت های صادرات محور ناچار به فروش محصولات خود با نرخ کمتری نسبت به بازار آزاد و نرخ حقیقی آن هستند که طبیعتا این مسئله سودسازی، آینده و برنامه های راهبردی تولید آنها را تحت الشعاع قرار می‌دهد؛ به هر میزان که شکاف مابین نرخ نیمایی و آزاد کاسته شود، تاثیرات مثبت دومینوواری بر تولید، بازار سرمایه و به طور کلان اقتصاد خواهد گذاشت. نکویی تاکید کرد: به طور حدودی گپ ۲۰ هزار تومانی مابین نرخ نیمایی و آزاد وجود دارد که فروش شرکت های بورسی را تحت تاثیر قرار داده و باعث زیان آنها می شود. این فعال بازار سرمایه ادامه داد: نظام ارز چند نرخی رویکرد اشتباهی بوده که باعث ایجاد رانت و فساد افراد ذی‌نفوذ می‌شود و قانون‌گذاران باید نسبت به اینکه با تداوم این نظام چنین امکانی را فراهم می‌کنند، آگاه باشند. الزامی است که دولت پیش‌رو با توجه به تعهدات و وعده‌های مطرح شده خود، یکی از اولویت های اقداماتی خود را اصلاح این رویه اشتباه قرار بدهد. وی افزود: در اجرای این اهم نگرانی‌هایی مبنی بر ایجاد انتظارات تورمی بیان می شود که برای رفع این نگرانی نیز راهکار اقدامات فرآیندی و کاهش پله‌ای اختلاف نرخ ارز نیمایی و آزاد وجود دارد که در نهایت با فرآیندی آهسته بتوان به پیاده‌سازی سیاست ارز تک نرخی رسید. این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: چنین رویکردی منجر به ایجاد انگیزه برای میل به صادرات و همچنین افزایش و راه اندازی خطوط تولیدی شرکت‌ها می شود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که این رویکرد سیستمی شفاف را به ارمغان می آورد که نتیجه آن نیز افزایش ارزآوری شرکت‌ها برای کشور خواهد شد. نکویی گفت: نرخ ارز متغیر پولی بوده که بر اثر پارامترهایی همچون پایه پولی کشور، حجم نقدینگی و ... محاسبه می‌شود و نمی‌توان به طور دستوری برای آن نرخ مشخصی را تعیین کنیم و دیدگاه اشتباهی که در نظام ارز چند نرخی وجود دارد باعث افزایش مشکلات اقتصادی و تراز تجاری خواهد شد.
همچنین یوسف دهقانی، کارشناس بازار سرمایه گفت: سال های زیادی است که کشور با مشکلات تحریمی دست و پنجه نرم می‌کند و در چنین شرایطی به طور قطع سیاست‌هایی که منجر به خنثی‌سازی و یا کاهش تاثیرات مخرب آن می‌شود ارجحیت بیشتری نسبت به ملاحظات و توجیهات غیراقتصادی دارد. راهکار قطعی و حتمی خنثی سازی تحریم‌ها، رشد تراز تجاری بوده که برای ممکن شدن این موضوع باید صرفه پذیری فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی و در راستای آن افزایش صادرات و عدم صرفه پذیری واردات افزایش یابد. این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که منجر به صرفه پذیری صادرات می شود، اعمال سیاست ارز تک نرخی است. در حال حاضر شرکت‌ها موظف به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما هستند که دولت به طور مستقیم نرخ دستوری را برای آن تعیین می کند، این مسئله باعث شده تا سودآوری آنها کاهش یابد و به دنبال آن نیز بازار سرمایه که عمدتا متشکل از شرکت های بزرگ صادرات محور بوده با چالش مواجه بشود. وی افزود: بانک مرکزی روسیه که به دنبال تنش‌های آن کشور دچار مشکلات اقتصادی و سیاسی مشابه با کشورمان شده است حاضر به اعمال نظام ارز چند نرخی نشد و در بیانیه‌های خود اشاره کرده بود که تدبیر برای آثار تورمی انتخاب بهتری در مقایسه با پذیرش فساد ارز چندنرخی و آثار وسیع زیان‌بار آن است؛ به طور کلی می‌توان تاکید داشت که سیاست ارز تک نرخی رویکردی منطقی بوده که در جهان نیز به اثبات رسیده است. دهقانی تشریح کرد: زمانی که نرخ تعادلی ارز مبنای اقتصادی قرار نگیرد و دولت به طور دستوری خواهان تعیین نرخی برای آن باشد، فساد افزایش پیدا کرده و اقتصاد تضعیف خواهد شد و بازار سرمایه نیز منعکس کننده این موضوع خواهد بود. در صورتی که دولت سیاست ارز تک نرخی را پیش بگیرد اعتماد و پیش بینی پذیری بازار سهام افزایش یافته و به طور محسوس گروه هایی همچون پتروشیمی‌ها، فلزات اساسی، کانه های فلزی از تاثیرات مثبت آن بهره مندی بیشتری خواهد داشت. وی گفت: متاسفانه دولت به مسائل استدلالی اهمیتی نمی دهد و آنچه از رفتارهای سال های اخیر استنباط می شود تنها زمانی تن به اصلاحات ارزی خواهد داد که منابع ارزی با بحران مواجه شده باشد و در چنین شرایطی تنها چاره و مطمئن ترین راهکار متمایل شدن به نظام ارز تک نرخی است. وی تاکید کرد: منابع مالی کشور و تامین ارز به طور مشخص به میزان صادرات نفت بستگی دارد وحتی فرافکنی هایی همچون افزایش صادرات غیرنفتی نمی تواند سرپوشی بر این مسئله باشد؛ ضمن اینکه قیمت نفت بر موضوع صادرات غیرنفتی نیز تاثیرگذار است. بنابراین در سیاست‌گذاری‌ها باید به این واقعیت‌ها توجه داشت و با رصد این فاکتور می توان پیش‌بینی بهتری نسبت به امکان ارزآوری کشور توسط شرکت‌های صادراتی داشت.

گروه اقتصاد کلان: بیت‌کوین بالای ۶۹ هزار دلار رسیده و تورم آمریکا نشانه‌هایی از کاهش در آستانه نشست فدرال رزرو را نشان می‌دهد. به گزارش ایسنا، آمار اقتصادی منتشرشده ممکن است به فدرال رزرو اجازه دهد نرخ‌های بهره را در ماه سپتامبر کاهش دهد و مسیری را برای قیمت‌های بالاتر در دارایی‌های ریسک‌پذیر، از جمله رمزارزهای دیجیتال فراهم کند. وزارت بازرگانی آمریکا گزارش کرد هزینه‌های مصرف‌کننده در ماه گذشته اندکی کاهش یافته است. کاهش فشار قیمت‌ها و سرد شدن بازار کار ممکن است اعتماد مقامات فدرال رزرو را در مورد روند تورم به سمت هدف ۲ درصدی بانک مرکزی تقویت کند. داده‌ها نشان می‌دهد شاخص هزینه‌های مصرف شخصی، شاخص ترجیحی فدرال رزرو برای تورم، پس از بدون تغییر ماندن در ماه مه، ماه گذشته ۰.۱ درصد افزایش یافت و داده‌ها نشان می‌دهد که در مقایسه با کالاها و خدمات اندازه‌گیری شده در سال گذشته، ۲.۵ درصد صعود کرده است. کاهش نرخ بهره می‌تواند به افزایش قیمت دارایی‌های دیجیتال کمک کند و برخی از تحلیلگران قیمت بیت‌کوین را تا ۱۰۰هزار دلار در سال جاری پیش‌بینی کردند. نشست بعدی فدرال رزرو برای ۳۰ تا ۳۱ جولای تعیین شده است. ابزار CME FedWatch Tool، احتمال ۹۵.۵ درصد کاهش نرخ را در این ماه نشان می‌دهد. با این حال، احتمال کاهش ۲۵ واحدی در ماه سپتامبر بالای ۸۵ درصد است و ۱۴ درصد دیگر برای کاهش حتی بیشتر پیش‌بینی می‌شود. مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۴۷ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۲.۲۲ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۵.۴۵ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۱۲ درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است. حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۵۰.۷۶ میلیارد دلار است که ۳۰.۴۸ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۲.۹۵ میلیارد دلار است که ۵.۸۰ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۴۵.۳۵ میلیارد دلار است که ۸۹.۳۶ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

گروه اقتصاد کلان: پس لرزه های جنگ، رژیم صهیونیستی را وادار می‌کند که تورم را حساب کنند و فشارهای قیمتی ماه‌ها پس از آغاز درگیری غزه احیا می‌شود و هزینه‌های استقراض در بحبوحه افزایش قیمت برای مدت طولانی‌تری بالاتر خواهد ماند. به گزارش ایسنا، اقتصاد رژیم صهیونیستی از زمان شروع حمله به غزه قدرت خود را از دست داده است و پس از فراخوان نیروهای ذخیره، جلوگیری از ورود کارگران فلسطینی، کاهش رتبه اعتباری، افت شدید بازار املاک، این کشور شاهد رکود اقتصادی است. اقتصاد رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ با غزه در ۷ اکتبر قدرت خود را از دست داده است و بانک مرکزی اخیراً فاش کرد که انتظار می‌رود هزینه این حملات به حدود ۶۷ میلیارد دلار برسد. بر اساس گزارش رتبه‌بندی فیچ که در ۳۱ مارس منتشر شد، که انتظار می‌رود به دلیل تشدید تنش‌ها در شمال دو برابر شود. خسارات رژیم صهیونیستی شامل خسارات ناشی از فراخوان نیروهای ذخیره است که هزینه روزانه آنها در دوره اوج بین نوامبر و ژانویه ۱۶۲.۲ میلیون دلار محاسبه شده است. بر اساس یک گزارش، خسارات وارده به اموال در شهرک‌های اسرائیلی در نزدیکی مرز غزه بین ۴.۱ تا ۵.۵ میلیارد دلار برآورد شده است و گمان می‌رود خسارت وارده به شهرک‌های شمالی ناشی از تنش با حزب‌الله بین ۱.۵ تا ۱.۹ میلیارد دلار باشد. این جنگ به شدت به بازار کار اسرائیل ضربه زد زیرا این کشور بیش از ۱۷۸ هزار کارگر فلسطینی را از دست داد که بیشتر آنها در بخش‌های حیاتی مانند ساخت‌وساز، گردشگری، کشاورزی و خدمات کار می‌کنند. نتایج از کسری ۱۴۰هزار شغلی در ماه ژانویه به دلیل کندی روند یافتن کارگران خارجی خبر داد و خاطرنشان کرد که ۵۰ درصد از کارگاه‌های ساختمانی به دلیل کمبود نیروی کار تعطیل شده‌اند، در حالی که سایت‌های ساختمانی فعال تنها با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند. آژانس رتبه‌بندی فیچ در گزارش خود خاطرنشان می‌کند که ریسک‌های ژئوپلیتیک مربوط به جنگ همچنان بالا هستند و خطراتی که پرونده اعتباری کشور را تهدید می‌کند، در حال گسترش است. انتظار می‌رود تا زمانی که جنگ ادامه داشته باشد، جهش کوتاه مدت بدهی و تولید ناخالص داخلی و هزینه‌های نظامی بالا ادامه یابد، زیرا آژانس تخمین می‌زند نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی به ۶۵.۷ درصد در سال ۲۰۲۴ و به ۶۷ درصد در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد. فیچ پس از کاهش رتبه پنج بانک رژیم صهیونیستی در گزارشی که در ماه فوریه منتشر شد، اعلام کرد که رتبه خود را کاهش داده است. بر اساس داده‌های اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، اقتصاد محلی در سه ماهه چهارم به دلیل جنگ در غزه ۲۰ درصد کاهش یافت. انقباض سال به سال ناشی از سقوط در همه بخش‌ها در زمانی بود که سرمایه گذاری‌ها ۷۰ درصد کاهش یافت. مصرف خصوصی با توجه به کاهش سالانه ۹۰ درصدی مصرف عمومی در همان دوره ۲۷ درصد کاهش یافت. بر اساس گزارش اداره آمار، علت این کاهش، جنگ با غزه بود، زیرا فراخوان نیروهای ذخیره، هزینه مسکن جایگزین اختصاص داده شده به اسرائیلی ها و کمبود نیروی کار در بخش ساخت و ساز، ترکیب تولید ناخالص داخلی آن را تغییر داد. بر اساس مطالعه‌ای که توسط شموئل آبرامسون، اقتصاددان ارشد وزارت دارایی اسرائیل انجام شد، تنها ۷۰ هزار آپارتمان در سال ۲۰۲۳ در رژیم صهیونیستی فروخته شد که کمترین میزان در سه دهه اخیر است. بر اساس گزارش آناتولی، بازار املاک و مستغلات در رژیم صهیونیستی همزمان با جنگ جاری در غزه، کاهش فعالیت ساختمانی به دلیل کاهش ۹۰ هزار نفری نیروی کار فلسطینی و افزایش نرخ بهره بدتر شده است.

سرمقاله

بروز حق شناس
کارشناس اقتصادی

قطعی‌های مکرربرق صنایع و محدودیت های به وجود آمده اثرات مخربی بر جریان سودآوری این شرکت‌ها گذاشته است. به دلیل گرم تر شدن هوا میزان و شدت قطعی برق افزایش پیدا کرده ؛عمدتا این قطعی در صنایع رخ می دهد؛ دولت سیزدهم سعی کرد اثر این ناترازی تولید و مصرف برق را بر مشترکین خانگی وارد نکند و این را از سمت صنعت کشور جبران کند. در بهینه ترین حالت میزان تولید برق در کشور ۷۷هزار مگاوات است اما زمانی که هوا گرم تر می شود؛ برای جلوگیری از مشکل در تامین برق شهری و خانگی در کلانشهرها، در سنوات اخیر بارها مشاهده شده که برای جبران کسری برق، برق صنایع با قطعی‌های مکرر و محدودیت‌هایی همراه شده است که این موضوع اثرات مخربی بر جریان سودآوری این شرکت‌ها گذاشته است. قطعی برق در فصل گرما را می‌توان یکی از اساسی‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در بورس دانست. چرا که با کاهش تولید سود سازی شرکت ها کاهش می یابد و این به ضرر سهامداران است . علاوه بر این مشکلاتی از جمله هزینه های جاری شرکت؛ مانند حقوق و دستمزد پرسنل که حتی در شرایط کاهش تولید نیز باید پرداخت شود؛ باعث می شود هزینه تمام شده صنایع بالا رود . نتیجه این قطعی خسارت به تولیدکنندگان، آسیب به مواد اولیه و تجهیزات صنعتی، افزایش قیمت نهایی محصولات و امثال این موارد است. با توجه به این که بیشترین مصرف برق صنایع کشور متعلق به تولید آلومینیوم، مس، زنجیره فولاد و کارخانه‌های سیمان است، خاموشی برق در اواخر بهار و تابستان، نتایج نامطلوبی بر جریان سودآوری این شرکت‌ها برجای می‌گذارد. کشور ایران بیشترین منابع هیدروکربنی در دنیا را دارد. با توجه به شرایط آب ؛هوایی و چهار فصل کشور فرصت های زیادی برای تولید انرژی های تجدید پذیر وجود داد؛ اما مدیریت نادرست سبب شده است که در فصل زمستان قطعی گاز و در فصل تابستان قطعی برق را شاهد باشیم.

یادداشت

سیدرضا صدرالحسینی
کارشناس مسائل منطقه

با شروع جنگ در غزه فشارهای میدانی، نظامی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی بر دولت نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی بسیار زیاد شده و شرایط بسیار شکننده‌ای از جهت اجتماعی با افزایش اختلافات بین اقوام مختلف و جریان‌های سیاسی در رژیم صهیونیستی حکم‌فرما شده است که موجب راه‌بندان‌هایی با اعتراضات و تظاهرات سنگین شبانه علیه نتانیاهو می‌شود؛ بر همین اساس نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیازمند بود تا بتواند از نیرویی در فرای منطقه کسب انرژی کند که بزرگترین، مهم‌ترین و قدرتمندترین حامی رژیم صهیونیستی در طول سالیان متمادی آمریکا بوده است. در طول ۱۰ ماه گذشته که جنایات رژیم صهیونیستی به اوج خود رسیده و آپارتاید و نسل‌کشی هولناک و گسترده‌ای را ایجاد کرده است، همواره از حمایت‌های سیاسی، اقتصادی، بین‌المللی و رسانه‌ای آمریکا بهره برده است؛ بنابراین در این شرایط نیز به مهم‌ترین پشتوانه خود پناه برد و سعی کرد با سفر به آمریکا به‌دنبال گرفتن امتیازاتی چه در جهت کمک‌های نظامی مستقیم، چه برای گرفتن مجوز حمله به لبنان و چه برای گرفتن مجوز در زمینه گسترش عملیات در نقاط مختلف از مقامات کاخ سفید باشد.
نتانیاهو در جریان سفر به آمریکا مورد تشویق تعداد زیادی از نمایندگان کنگره آمریکا قرار گرفت، البته نزدیک به ۲۲۰ نفر از نمایندگان کنگره در این شوی تبلیغاتی شرکت نکردند و تعداد زیادی از کسانی هم که شرکت کرده بودند مخالف جنایات رژیم صهیونیستی بودند که با عکس‌العمل‌های منفی خود در زمان کف‌زدن‌های سایر نمایندگان نظر مخالف خود را نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی نشان دادند، اما واقع امر این است که نتانیاهو برای کسب مجوز برای جنایات بیشتر و حمایت‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی بیشتر به واشنگتن سفر کرده بود که شاید به بخشی از این اهداف رسیده و به بخشی نرسیده باشد و در روزهای آینده بهتر و بیشتر می‌توان این سفر را مورد ارزیابی قرار داد. به‌تازگی در یکی از زمین‌های ورزش واقع در اراضی اشغالی اقدامی پدافندی توسط رژیم صهیونیستی انجام گرفت که منجر به کشته شدن تعدادی از کودکان و نوجوان صهیونیست شد؛ اگر رژیم صهیونیستی پس از این اقدام حمله به لبنان را آغاز کند نشان می‌دهد که مجوز لازم را از کاخ سفید دریافت کرده است و به‌دنبال بهانه‌ای بوده تا حملات خود را آغاز کند، اما اگر این اتفاق نیفتد نشان می‌دهد که به بخشی از اهداف خود نرسیده است. به هر روی رژیم صهیونیستی با این سفر در راستای دریافت حمایت‌های سیاسی و نظامی به بخش قابل توجهی از اهداف خود رسیده است، اما انتظاری که از کامالا هریس به‌عنوان معاون بایدن و نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه به‌عنوان رؤسای جمهور احتمالی آینده آمریکا داشت برآورده نشد، چراکه هر دوی آن‌ها پایان جنگ و شروع آتش‌بس و اقدامات بعدی را از نتانیاهو خواستار بودند و این چیزی نبود که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی انتظار داشته باشد. با این وجود، ضربات ارتش یمن رژیم صهیونیستی را مجبور کرد که برای درخواست افزایش حمایت به آمریکا سفر کند، البته افزایش حملات حزب‌الله لبنان در کنار حملات ارتش ملی یمن هم قابل توجه بود، هر دوی این‌ها رژیم صهیونیستی را مجبور به اقرار شکست در مقابل جریان مقاومت و مردم مقتدر و مظلوم غزه کرد؛ با این حال مجبور شد برای یاری خواستن با مظلوم مایی دست خود را به‌طور مستقیم به سمت حامیان خود دراز کند تا خطر اضمحلال رژیم صهیونیستی را به آن‌ها تاکید کند.