چین میانجی مهمی برای مدیریت بی‌ثباتی در جهان است

جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا با توجه به نگاه بین‌المللی به چین به عنوان یک میانجی در مناقشه‌ها به ویژه جنگ اوکراین، اعلام کرد که پکن یک میانجی مهم برای مدیریت بی‌ثباتی در جهان است. ملونی دیروز دوشنبه در جریان دیدار با شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در پکن، از نقش این کشور به عنوان یک «میانجی مهم» در مدیریت تنش‌های بین‌المللی تقدیر کرد. نخست وزیر ایتالیا در شروع دیدار با شی ابراز داشت: بی‌ثباتی فزاینده‌ای در سطح بین‌المللی وجود دارد و من فکر می‌کنم که چین به طور اجتناب ناپذیری یک میانجی بسیار مهم برای رسیدگی به تمام این تحرکات است. ملونی همچنین در دیدار با رئیس جمهوری چین گفت: دو کشور باید هم فکری داشته باشند که چگونه ثبات و صلح را تضمین کنند. بیش از همه، ما به سیستم قوانینی نیاز داریم که در چارچوب آن برای حفظ ثبات عمل کنیم. رئیس جمهوری چین نیز به نوبه خود از روابط «دوستانه دیرینه» بین پکن و رم استقبال کرد و گفت: هر دو طرف از مدارا، اعتماد متقابل و احترام متقابل حمایت و هر کدام مسیر توسعه خود را انتخاب می‌کنند.

 

حمایت لندن از برقراری آتش‌بس فوری در غزه

کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس در پیامی به اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی تاکید کرد که برقراری آتش‌بس در غزه نیازمند برداشتن گام‌های فوری است. دفتر نخست‌وزیر انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: در پیام استارمر به هرتزوگ بر لزوم انجام اقدامات فوری برای برقراری آتش‌بس میان (رژیم) اسرائیل و حماس تاکید شده است تا به این وسیله امکان آزادی گروگان‌ها (اسیران) فراهم شده و کمک‌های بشردوستانه بیشتری برای کسانی که نیاز مبرم به این کمک‌ها دارند، ارسال شود. در این بیانیه آمده است: نخست‌وزیر انگلیس در پیام خود به هرتزوگ بار دیگر حمایت مستمر لندن از حق (رژیم) اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با قوانین بین‌المللی را اعلام کرده است. به نوشته رویترز، نخست‌وزیر جدید این کشور اندکی پس از روی کار آمدن در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در هفتم جولای (۱۷ تیر) نیز بر لزوم برقراری آتش‌بس در کوتاه‌ترین زمان ممکن تاکید کرده بود. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در بیانیه‌ای که در دویست و نود و ششمین روز جنگ منتشر کرد، از شهادت و زخمی شدن ۳۰۷ فلسطینی در حملات ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی به این منطقه خبر داد.

احتمال عادی‌سازی سریع روابط میان اسرائیل و عربستان
یک مقام ارشد اسرائیلی تاکید کرد که توافق عادی سازی میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر هنوز امکان پذیر است. این مقام اسرائیلی افزود: «بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جریان دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا پنج‌شنبه گذشته در کاخ سفید، عادی‌سازی با عربستان سعودی را مورد بحث و بررسی قرار داده است.وی در اشاره آشکار به تلاش‌ها برای محدود کردن نفوذ ایران در منطقه گفت: «اگر هزینه‌ها برای ما قابل قبول باشد، حتی ممکن است پیش از انتخابات، تحولی ایجاد شود. اسرائیل و عربستان سعودی منافع مشترکی دارند». این در حالی است که ارزیابی این مقام اسرائیلی در تناقض با منابع آمریکایی و اسرائیلی است که در اوایل ماه جاری توافق عادی سازی با عربستان سعودی پیش از انتخابات ۵ نوامبر را غیر قابل دستیابی توصیف کردند.

تاکید چین بر لزوم برقراری صلح در فلسطین و اوکراین
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: پکن در خصوص مساله فلسطین و اوکراین به ایفای نقش سازنده برای برقراری آتش‌بس، توقف جنگ و حل فصل سیاسی ادامه می‌دهد. لین جیان در نشست خبری روز دوشنبه خود با بیان اینکه ما همیشه از موضع منصفانه و عینی دفاع می‌کنیم، تصریح کرد:‌ پکن همواره در کنار صلح و گفت‌وگوها خواهد ایستاد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین اضافه کرد: پکن به حمایت از جامعه جهانی برای اجماع بیشتر و یافتن راه‌حل‌های مشترک برای حل موضوعات یاد شده ادامه خواهد داد.

درخواست آلمان برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه
یک سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که برلین پس از حمله موشکی شامگاه شنبه به بلندی‌های جولان اشغالی که به کشته شدن ۱۲ نفر منجر شد، از همه طرف‌های درگیر در خاورمیانه خواست که از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنند. سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در نشستی خبری ضمن ابراز نگرانی از وضعیت آلمانی‌ها در خاک لبنان، اعلام کرد که به شهروندان آلمانی ساکن لبنان که برآورد می‌شود حدود یک هزار و ۳۰۰ نفر باشند، «توصیه فوری» می‌شود تا زمانی که هنوز امکان‌پذیر است، این کشور را ترک کنند.

سوسیالیست‌ها با شکست غربگرایان، پیروز انتخابات ونزوئلا شدند

گروه جهان: مردم ونزوئلا روز یک‌شنبه برای انتخابات از میان «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور کنونی و «ادموندو گونزالس اوروتیا» پای صندوق‌های رای رفتند و برای 6 سال آتی رئیس کشور خود را برگزیدند. در این انتخابات که بیش از ۶۳۵ ناظر بین‌المللی، از جمله تیم‌هایی از کارشناسان و همچنین ۶۵ متخصص از کمیسیون‌های انتخاباتی در سراسر جهان، نظارت داشتند، نیکلاس مادورو با کسب ۵۱.۲ درصد آرا در مقابل، ۴۴.۲ درصد ادموندو گونزالس به پیروزی رسید. به گزارش «تجارت»، نرخ مشارکت در انتخابات این کشور ۵۹ درصد اعلام شد. همچنین نیکولاس مادورو با کسب پنج میلیون و ۱۵۰ هزار و ۹۲ رای معادل ۵۱.۲ درصد رای گرفت و نفر دوم، ادموندو گونزالس چهار میلیون و ۴۴۵ هزار و ۹۷۸ رأی معادل ۴۴.۲ درصد آرا را به دست آورد. برای مادورو، دوره ۶ ساله ریاست جمهوری آتی، سومین دوره حکومت او خواهد بود. او از سال ۲۰۱۳ ریاست جمهوری بولیواری را برعهده دارد. مراسم تحلیف او به عنوان رئیس جمهور تازه انتخاب شده برای ۱۰ ژانویه ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است.

تاکید مادورو بر آمادگی برای صلح و گفت‌وگو
نیکولاس مادورو پس از اعلام نتایج انتخابات و پیروزی در رقابت‌های ریاست جمهوری گفت: «در دوره جدید ریاست جمهوری خود، سوگند می‌خورم که جانم را به خاطر فرآیندهای تغییر برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورمان خواهم داد.» مادورو ۶۱ ساله دقایقی پس از اعلام خبر پیروزی‌اش خطاب به حامیانش گفت: «صلح، ثبات و عدالت وجود خواهد داشت. من مرد صلح و گفت‌وگو هستم.» رئیس‌جمهور ونزوئلا همچنین از دادستانی کشورش خواست تا تحقیقاتی را درباره مختل کردن روند انتخابات آغاز کند. مادورو در میان هوادارانش که پیروزی او را در کاخ میرافلورس در کاراکاس جشن گرفتند، تاکید کرد که «اجازه نمی‌دهیم سناریوی هرج‌ومرج در ونزوئلا ایجاد شود.» نیکولاس مادورو تاکید کرد: «مردم حرف خود را زدند؛ نه به سرمایه‌داری، نه به فاشیسم. و ما مردمی هستیم که برای جهان الگو قرار داده‌ایم.» رئیس‌جمهور سوسیالیست ونزوئلا همچنین تاکید کرد که «من خواستار احترام به نظر مردم و قانون اساسی و عدم دعوت به کودتاها هستم.»

رد نتیجه انتخابات از سوی اپوزیسیون
«ماریا کورینا ماچادو» رئیس مخالفان ونزوئلا دیروز (دوشنبه) مدعی شد از نظر مخالفان دولت ونزوئلا «ادموندو گونزالس» رقیب اصلی «نیکولاس مادورو» پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور است. ماچادو، رئیس مخالفان ونزوئلا پس از منتشر شدن خبر پیروزی مادورو مدعی شد: «من می‌خواهم به همه مردم ونزوئلا و جهان بگویم که ونزوئلا رئیس‌جمهور بعدی خود را دارد و آن "ادموندو گونزالس" است. همه دنیا این را می‌دانند. ما در تمام ایالت‌های کشور پیروز شدیم.» براساس اعلام شورای انتخابات ملی ونزوئلا، ادموندو گونزالس با کسب ۴۴.۲ درصد آراء در جایگاه دوم و بعد از مادورو قرار گرفته است. با این حال رئیس مخالفان ونزوئلا ادعا کرد که گونزالس ۷۰ درصد رای کسب کرده است. او گفت که ائتلاف تحت امرش، مردم را برای دفاع مسالمت‌آمیز از آرای خود جمع خواهد کرد.
موج تبریک کشورهای متحد به مادورو
اعلام نتایج انتخابات با استقبال کشورهای نزدیک به ونزوئلا همراه شد. در مهم‌ترین سطح، «ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه انتخاب مجدد نیکولاس مادورو را به عنوان رئیس جمهور جمهوری بولیواری ونزوئلا تبریک گفت.» به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رئیس‌جمهور روسیه گفت که روابط روسیه و ونزوئلا ماهیت مشارکت راهبردی دارد. در این بیانیه روسیه آمده است: «مایلم آمادگی خود را برای ادامه کار مشترک سازنده خود در مورد موضوعات موضوعی در دستور کار دوجانبه و بین‌المللی تایید و اعلام کنم. به یاد داشته باشید که آغوش روسیه برای سفر شما همواره گشوده خواهد بود. لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم پیروزی «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ این کشور را تبریک گفت.
«میگوئل دیاز-کانل» رئیس جمهور کوبا در واکنش به پیروزی انتخاباتی مادورو گفت: «نیکلاس مادورو، برادرم، پیروزی تو، که از آن مردم بولیواری و چاویستا است، اپوزیسیون طرفدار امپریالیست را به طور واضح و صریح شکست داده است.» رئیس‌جمهور کوبا افزود: «آنها همچنین راستگرایان منطقه‌ای، مداخله‌گر و مونرویست را شکست دادند. مردم حرف زدند و انقلاب پیروز شد.» «ژیومارا کاسترو» رئیس‌جمهور هندوراس هم گفت: «تبریک ویژه ما و درودهای دموکرات، سوسیالیست و انقلابی ما به رئیس جمهور نیکولاس مادورو و مردم شجاع ونزوئلا به خاطر پیروزی غیرقابل اعتراضشان که حاکمیت آنها و میراث تاریخی فرمانده هوگو چاوز را تاکید می‌کند.» «لوئیس آرسه» رئیس‌جمهور بولیوی هم گفت: «ما از نزدیک این جشنواره دموکراتیک را دنبال کرده‌ایم و از این واقعیت استقبال می‌کنیم که به اراده مردم ونزوئلا در پای صندوق‌های رای احترام گذاشته شده است.