برق مشترکان اداری پرمصرف قطع میشود
مدیرعامل توانیر گفت: با افزایش مجدد دمای هوا همه ادارات ملزم به رعایت برنامه مدیریت مصرف برق بر طبق مصوبه هیأت وزیران هستند و در صورت عدم رعایت موارد ابلاغی برق آنها قطع خواهد شد.
به گزارش ایلنا، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر با اشاره به مصوبههای ابلاغی هیأت وزیران در خصوص کاهش مصرف برق ادارات، گفت: همه ادارات، سازمانها، بانکها و دستگاههای اجرایی موظف هستند با خاموشکردن سامانههای سرمایشی در مناطق عادی یک ساعت قبل از اتمام ساعت اداری و در مناطق گرمسیر همزمان با تعطیلی ادارات، مصرف برق خود را پس از پایان ساعت کار اداری تا ۶۰ درصد زمان فعالیت کاهش دهند.
وی با بیان اینکه وضعیت مصرف برق این دسته از مشترکان از طریق بازدیدهای میدانی و همچنین کنتورهای هوشمند بهصورت برخط رصد خواهد شد، گفت: در صورت عدم رعایت مصوبات ابلاغی، نسبت به قطع برق آنها اقدام خواهد شد.
فروش ۱۵.۷ میلیارد دلار نفت ایران در ۴ ماه نخست سال
رئیسکل گمرک با اشاره به رشد ۸ درصدی صادرات کشور در ۴ ماه نخست امسال گفت: با لحاظ کردن ۱۵.۷ میلیارد دلار صادرات نفت، مجموع تجارت خارجی کشور ۵۱ میلیارد دلار است. محمد رضوانیفر رئیسکل گمرک درباره صادرات نفت توضیح داد: از ابتدای امسال تا پایان تیر، ۱۸.۵ میلیارد دلار کالا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۶درصد کاهش داشته است؛ بر این اساس تراز تجاری کشور بدون نفت یک میلیارد دلار منفی است. وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که تا تیر امسال ۸۰۰ میلیون دلار شمش طلا وارد شده است که با لحاظ کردن ۱۵.۷ میلیارد دلار صادرات نفت، مجموع تجارت خارجی کشور ۵۱ میلیارد دلار است؛ براین اساس با احتساب نفت تراز تجاری ۱۴.۸ میلیارد دلار مثبت است. معاون وزارت امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: در این مدت ۷.۷ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی نیز صادر شده است. رضوانیفر با اشاره به کشورهای هدف واردات، گفت: در چهار ماهه نخست امسال کشورهای امارات، چین، ترکیه، آلمان و هند بزرگترین مبادی واردات کشور بودند که تاکنون ۷۱هزار میلیارد تومان درآمد در گمرک وصول شده است. وی اضافه کرد: در همین مدت ترانزیت نیز ۵۹ درصد رشد کرده است.
اقتصاد عربستان کوچک شد
تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی در سه ماهه دوم امسال با کاهش ۸.۵ درصدی فعالیتهای نفتی، کوچک شد. به گزارش ایسنا، برآورد اولیه اداره کل آمار عربستان سعودی در روز چهارشنبه نشان داد اقتصاد عربستان در سه ماهه دوم امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۰.۴ درصد کوچک شده است. سه ماهه دوم، چهارمین سه ماهه متوالی بود که تولید ناخالص داخلی عربستان کوچک شد زیرا بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز از تولید خود را تحت توافق اوپک پلاس کاهش داده که شامل کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز است. طبق آمار رسمی، عامل اصلی رشد منفی اقتصاد در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴، فعالیتهای نفتی بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۸.۵ درصد کاهش یافت. همزمان، فعالیتهای غیرنفتی ۴.۴ درصد و فعالیتهای دولتی، ۳.۶ درصد بر مبنای سالانه افزایش یافت. صندوق بینالمللی پول (IMF) اوایل ماه جاری، پیشبینی خود از نرخ رشد اقتصاد عربستان سعودی را به دلیل ادامه محدودیت عرضه نفت توسط گروه اوپک پلاس، بازنگری کرد و کاهش داد. این وامدهنده جهانی، اکنون نرخ رشد اقتصادی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ را تنها ۱.۷ درصد پیشبینی میکند که تقریبا یک درصد کمتر از پیشبینی قبلی صندوق از نرخ رشد ۲.۶ درصد است. انتظار میرود تاثیر این کاهش تولید در سال آینده هم ادامه پیدا کند. طبق پیشبینی صندوق بینالمللی پول، رشد تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۵، به ۴.۷ درصد میرسد که ۱.۳ درصد کمتر از برآورد آوریل است. اقتصاد عربستان سعودی در سال میلادی گذشته به دلیل کاهش تولید نفت، ۰.۸ درصد کاهش یافت. با وجود این واقعیت که عربستان سعودی اخیرا توانسته است وابستگی اقتصاد خود به نفت را کاهش دهد، تولید و صادرات نفت، همچنان بیشترین درآمد دولت را تشکیل میدهد. بر اساس گزارش اویل پرایس، اداره کل آمار عربستان سعودی در جدیدترین دادههای تجارت بینالملل، اعلام کرد درصد صادرات نفت از کل صادرات در ماه مه سال میلادی جاری، ۷۲.۴ درصد بوده که در مقایسه با ۷۳.۰ درصد در ماه مه سال ۲۰۲۳، کاهش یافته است.
صادرات ۴۰۰ میلیون دلار لوازم
خانگی در سال گذشته
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران گفت: صادرات لوازم خانگی در سال گذشته ۴۰۰ میلیون دلار رقم خورد که نشانگر افزایش کیفیت و تولیدات در قطعات و انواع لوازم خانگی است. عباس هاشمی، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران در نشست خبری گفت: در سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه انواع لوازم خانگی در کشور تولید شد که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه افزایش یافت، یعنی رشد ۱۸.۲ درصدی در این زمینه رقم خورد. او افزود: طبق سیاستگذاریها در دولت سیزدهم برای تولید لوازم خانگی در سال ۱۴۰۳ بر روی تولید ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه برنامه ریزی شده است؛ در صورتی تحقق این امر، شاهد رشد ۱۵ درصدی خواهیم شد. فاضلی نیا با اشاره به آمارهای موجود صادرات لوازم خانگی بیان کرد:صادرات در سال گذشته، ۴۰۰ میلیون دلار رقم خورد که نشانگر افزایش کیفیت و تولیدات در قطعات و انواع لوازم خانگی است که قابلیت رقابت در بازارهای جهانی داشته است. دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران خاطرنشان کرد که این آمارها در مقایسه با سال گذشته نشانگر رشد تولید است.
شرایط ترخیص خودروهای کارکرده اعلام شد
رییس ستاد نوسازی ناوگان گفت: برای ترخیص خودروهای کارکرده، ۲ تا ۷ گواهی اسقاط نیاز است و این تعداد به نوع خودرو و رتبه انرژی بستگی دارد. به گزارش تجارت به نقل از مهر، مهران سالاریه در خصوص آئین نامه اجرایی واردات خودروهای دست دوم گفت: برای واردات خودرو به داشتن خودرو فرسوده و یا اینکه خودرو فرسوده به نام خود واردکننده باشد تا در هنگام شماره گذاری، خودرو فرسوده را اسقاط و عوارض را به ستاد نوسازی ناوگان ارائه کند، نیازی نیست. رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده با بیان اینکه در آئیننامه هم قید شده که نیازی به داشتن خودروی فرسوده نیست، افزود: متقاضی در مرحله ترخیص و زمانی که به شمارهگذاری خودرو نیاز دارد باید به سامانه ستاد نوسازی مراجعه و در آنجا گواهی اسقاط را با مبلغ ۳۵ میلیون تومان خریداری کند (این مبلغ توسط سازمان حمایت از مصرفکننده تعیین شده است)، بعد از آن میتواند مجوز شمارهگذاری را دریافت و خودرو را ترخیص کند. سالاریه در خصوص تعداد گواهی اسقاط مورد نیاز، گفت: در ترخیص خودرو ۲ تا ۷ گواهی اسقاط نیاز است و این تعداد به نوع خودرو و رتبه انرژی بستگی دارد. این مورد در آئین نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو کاملاً مشخص شده و متقاضیان میتوانند بر اساس آن گواهی اسقاط را خریداری و خودروی مورد نظر را شماره گذاری کنند. وی گفت: نکته دیگر در خصوص واردات خودروهای برقی و خودروهای هیبریدی کامل است که این دسته از خودروها مشمول تخفیف در ارائه گواهی اسقاط خواهند شد. متقاضیان میتوانند از این فرصت استفاده و خودرو با آلایندگی کمتر وارد و عوارض کمتری برای شماره گذاری پرداخت کنند. مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه ۸هزار مگاوات نیروگاه جدید در دست احداث است، گفت: نیروگاههای جدید کشورمان با توان ایرانی و مطابق با فناوری روز دنیا در حال ساخت است. تجارت به نقل از وزارت نیرو، «اسماعیل نمازی» با اشاره به اینکه تولید برق یک کار پیچیده، دشوار و دارای فناوری پیشرفتهای است، افزود: بهواسطه زیرساختهای ایجاد شده در صنعت برق، بسیاری از نیروگاههای کشور بهویژه واحدهای در حال نصب ایرانی هستند و اگر چنین ظرفیتی در کشور وجود نداشت امروز با شرایط بسیار دشواری در صنعت برق روبهرو بودیم.
گروه صنعت و تجارت: صنعت لوازم خانگی با اشتغالزایی ٣٠٠٠ نفر بهصورت مستقیم و حدود یک میلیون نفر اشتغالزایی غیرمستقیم، دومین صنعت بزرگ و پیشران کشور و همچنین موتور پیشران صنایع بالادستی نظیر پتروشیمی است که عامل موثر برای توانمندسازی اقتصاد بدون نفت کشور است. این صنعت با ایجاد ارزشافزوده ١۵ درصدی و گردش مالی سالانه حدود ۶.۵ میلیارد دلاری و سهم ارزش حدوداً 8 درصدی از کل صادرات کشور نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد. علیرغم شرایط تحریمی که از سال ١٣٩٧ آغاز و منجر به خروج برندهای معتبر جهانی از کشور شد، اما تولیدکنندگان با تکیه بر توان داخلی نهتنها تولید کمی خود را حفظ کردند بلکه با رشد بالا به کار خود ادامه دادند. این صنعت در سالهای اخیر به عنوان دومین صنعت پیشران کشور به لحاظ کمی و کیفی پیشرفتهای بسیار قابلتوجهی صورت گرفته است و این صنعت توانسته در زمینه توانمندسازی اقتصاد غیرنفتی و توسعه اشتغالزایی کشور سهم بالایی به خود اختصاص دهد به طوریکه عمق ساخت داخل در این صنعت به 65 درصد رسیده است. بر اساس آمارها در سال 1402، بیش از 18 میلیون محصول توسط دو طیف محصولساز و قطعهساز صنعت لوازم خانگی تولید شده که آمار قابلتوجهی محسوب میشود. در سال جاری برای رسیدن به تولید 20 میلیون دستگاه لوازم خانگی بزرگ و کوچک هدفگذاری شده است، اما رسیدن به این هدف نیازمند الزاماتی است که یکی از این الزامات سرمایهگذاری در این حوزه است. فعالان این حوزه عنوان میکنند که در طول سه سال اخیر سرمایهگذاری مناسبی در این صنعت صورت گرفته که منجر به رشد تولید 8 میلیون قطعه لوازم خانگی در سال 98، به 18 میلیون در سال شده است، اما ادامه روند سرمایهگذاری در این صنعت، با توجه به مشکلات موجود نگرانکننده است چرا که امنیت سرمایهگذاری در کشور روبه افول است. از طرف دیگر در حال حاضر معضل اصلی صنعت لوازم خانگی، بازار داخلی کشور است که در طول سالهای اخیر با رکود مواجه شده و به همین دلیل موانعی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده و عرضه و تقاضا را تا حدودی دچار مشکل کرده است. در همین ارتباط قدرت خرید مصرفکننده در حال کاهش بوده و این بحرانی است که مسئولان باید به آن توجه بیشتری داشته و راهحلی برای آن پیدا کنند.
گفته میشود که در حال حاضر حدود ۱۳۵۰ تولیدکننده بزرگ و کوچک لوازم خانگی در سامانه آماری وزارت صمت ثبت گردیده است که با وجود رشد و توسعه صنعت لوازم خانگی در کشور، تولیدکنندگان این صنعت با مشکلات زیادی دستبهگریبان هستند؛ عدم اطمینان تولیدکنندگان از استمرار تامین مواداولیه مانند مس، فولاد، مواد پتروشیمی و آلومینیوم، تغییرات نرخ ارز، مسائل مالیاتی، تورم سالیانه، افزایش هزینه خدمات پیمانکاران موجب افزایش هزینههای تولید شده و از سوی دیگر قیمتهای دستوری، تامین مالی بنگاهها و حضور ۳۵ درصدی ورود کالای قاچاق به بازار لوازم خانگی کشور، از مشکلات عمده صنعت لوازم خانگی کشور است که میتوان به آن اشاره کرد. ادامه روند روبه رشد تولیدات لوازم خانگی در شرایطی که توليدكنندگان داخلي براي توليد خود، با مشكلاتي از قبيل تامين ارز و خريد مواد اوليه با قيمت بالاتر از كارخانه مواجه هستند و از طرفی برای افزايش قيمت ارز نيز تهيه مواد اوليه را به شدت برای توليدكنندگان دشوار كرده؛ چراكه هم مواد اوليه وارداتي و هم مواد اوليه داخلي به دليل نوسانات ارزي، قيمتهاي لحظهای دارند، امکانپذیر به نظر نمیرسد. صبح روز گذشته، عباس هاشمی، دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران نیز به چالشها و دغدغه اصلی تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی اشاره کرد. هاشمی اصلیترین و قدم اول توسعه بخش تولیدی و صادراتی واحدهای صنعتی را تامین مواداولیه دانسته و معتقد است که تا زمانیکه شرایط فعلیِ قطع ارتباط سیستماتیک با جهان وعدم مشارکت صنعت لوازم خانگی در زنجیره جهانی تامین و ارزش ادامه داشته باشد، به توسعه پایدار صنعتی نخواهیم رسید. از طرف دیگر قیمتگذاری دستوری یکی از مشکلاتی است که گریبان این صنعت را گرفته است؛ البته این موضوع موافقان و مخالفانی دارد. مخالفان قیمتگذاری دستوری معتقدند، زمانی که بازار رقابتی است نباید دولت در قیمتها دخالت کند و موافقان بر این باور هستند که با توجه به محدودیت واردات باید دولت به قیمتها ورود و نظارت کند و گرنه قیمتها غیرقابل کنترل میشود. بهگفته منتقدان قیمتگذاری دستوری، یکی از مشکلات این روش، نبود چهارچوب و دستورالعمل مشخص است. در همین رابطه علیرضا محمدی دانیالی، رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران بارها در گفتگوهای خود عنوان کرده است که یکی از مهمترین مشکلات قیمتگذاری دستوری است و هیچکس نمیداند این روش از کدام تجربه موفق جهانی الگوبرداری شده، این درحالی است که استراتژی صنعتی باید زیر سایه استراتژی کلان اقتصادی باشد اما قیمتگذاری دستوری منجر به نابودی صنعت و اقتصاد میشود. او بر این باور است که دخالت دولت در قیمتگذاری و سرکوب قیمتها، هیچ کمکی به تولیدکننده، مصرفکننده و در نهایت اقتصاد ملی نکرده و نتیجه معکوس خواهد داشت. از طرف دیگر، مشکلات تامین قطعات و ماشینآلات را نیز باید به دیگر سختیها در این بخش افزود. مجموع مشکلات نشات گرفته از سیاستهای ضد توسعه بود که زمینهساز توقف تولید در بسیاری از شرکت های اقتصادی خواهد شد.
گروه صنعت و تجارت: رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل ضمن اشاره به مشکلاتی که در روابط تجاری این دو کشور وجود دارد، اظهار کرد: ایران جزو ۱۰ کشوری است که جاذبههای توریستی بسیاری دارد، اما از برزیل توریستی ندارد و بسیاری از آنها اصلا کشور ما را نمیشناسند. به گزارش ایسنا، سید فخرالدین عامریان، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل در نشست تجاری مشترک ایران و برزیل اظهار کرد: حدود ۲۵ سال است که در برزیل همکاری میکنم. برخی از مشکلات تجاری در میان دو کشور است که امیدواریم حل شود. یکی از موضوعات مهمی که دو کشور ایران و برزیل دارند و در سکوت باقی مانده بحث توریست است. بسیاری از مردم برزیل کشور ما را نمیشناسند. کشور ما جزو ۱۰ کشوری است که جاذبههای توریستی دارد، ولی از برزیل اصلا توریستی ندارد. وی افزود: چندین بار در زمان حضور آقای قریب این صحبت بود که مستندهایی از ایران در تلویزیون برزیل برای معرفی آن تولید شود، ولی تاکنون این اتفاق نیفتاده است. یکی از درخواستهای اتاق مشترک این است که این مورد عملیاتی شود. کشور ما بر اساس آمارهای غیر رسمی بین ۶ تا ۸ میلیارد دلار از برزیل واردات گوشت، روغن، شکر، کنجاله سویا، ذرت و ... دارد. با وجود محصولات بسیار کشور ما برای صادرات به برزیل ولی به دلیل اینکه هزینههای حقوق ورودی بهصورتی است که باید بیش از ۱۰۰ درصد هزینه پرداخت شود، صادرات بسیار دشوار است. عامریان ادامه داد: در مورد فرش دستباف حدود ۸۰ درصد تجاری که در برزیل فعالیت میکنند ایرانی هستند از کشورهای هند و پاکستان و ایران که فرشهای ایران را تولید و به برزیل صادر میکنند، اما نکته مهم این است که فرشهای هندی حقوق ورودی کمتری نسبت به فرشهای ایرانی دارند و همچنین در آنجا آشنایی زیادی با فرشهای ایرانی ندارند و با این تفکر که هر فرش ایرانی که به برزیل صادر میشود عتیقه است قیمتهای بسیار بالایی میگذارند که مشکلات بسیار زیادی را برای تاجر ایرانی دارد. وی افزود: ایران برای پسته، کشمش و خرما جزو تولیدکنندگان اول است که اگر حقوق ورودی آنها حداقل نصف شود مقداری رشد صادراتمان به برزیل افزایش مییابد. رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل تاکید کرد: موضوع بعدی تهاتر کالا است. ایران یکی از تولیدکنندگان اوره و برزیل نیز یکی از واردکنندگان بزرگ اوره است و زمان دکتر قریب خیلی تلاش شد که تهاتر را به این صورت که دو کشتی اوره را ببرند و سویا وارد کنند که تاکنون انجام نشده، ولی خواستاریم که این امر صورت گیرد چرا که در سال ۲۰۲۴ صادرات ما بسیار کاهش یافته است. وی افزود: یکی از موارد بسیار مهم دیگر صادرات میوه همچون انار، سیب و کیوی به برزیل است. انار برزیل از آرژانتین و شیلی تامین میشود؛ اما کیفیت انارهای ایرانی بسیار بالا وقیمت بسیار مناسب است. وزارت جهاد ایران دو سال است که پرسشنامههایی را برای برزیل ارسال کردهاند، اما وزارت کشاورزی برزیل تاکنون پاسخ ندادهاند و امیدواریم این مسئله نیز حل شود. عامریان در پایان تصریح کرد: در حال حاضر وقتی تجار ما قصد سفر به برزیل را دارند، بیش از ۲۰ روز تا یک ماه برای صدور ویزا زمان صرف میشود و افراد بسیاری به دلیل این مسئله از سفرهای مهم و ناگهانی که برای آنها پیش آمده جا ماندهاند در خواست اول ما ایجاد سهولت در صدور ویزا و درخواست دوم ما این است که ویزای بازرگانان ایرانی که اتاق ایران معرفی میکند به یک ساله افزایش یابد.
آمادگی اتاق بازرگانی ایران برای ارتباط تجاری و اقتصادی با سایر کشورها
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه ایران بارها برای همکاری تجاری با کشورهای دیگر اعلام آمادگی کرده است، اظهار کرد: امیدواریم در دولت جدید ارتباط تجاری میان ایران و کشورهای دوست و همسایه برقرار شود تا بتوانیم از این ارتباطات بهره ببریم. صمد حسن زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست تجاری مشترک ایران و برزیل اظهار کرد: امروز یک روز بسیار تاریخی برای جمهوری اسلامی ایران به مناسب تحلیف رئیس جمهور که دیروز در مجلس جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، است که تعدادی از سفرا، سازمانها، مقامات بزرگ کشورهای مختلف در این جلسه حضور داشتند و سخنرانی آقای پزشکیان نشاندهنده علاقه ایشان به کشور و ارتباط با کشورهای همسایه است. وی افزود: امیدواریم هر روزه این ارتباطات جهانی گستردهتر شود تا بتوانیم از مزایای آن بهره ببریم. من معتقدم ظرفیتهایی که امروز ایران دارد تا بتواند در صحنههای تجارت تمام دنیا حضور داشته باشد بسیار مهم و بزرگ است و امیدواریم برنامههایی که رئیس جمهور جدید در برنامههای اکتسابی خود برای ارتباط تجاری با کشورهای دوست و همسایه دارند، موجب توفیقات ما شوند. حسنزاده ادامه داد: اتاق بازرگانی در زمینههای تجاری آمادگی خود را توسط معاونین بینالمللی برای تمامی کشورها اعلام میدارد و حضور فعالین اقتصادی و تجاری با تجربههایی که دارند برای اتاق بازرگانی و کشورمان سرمایه محسوب میشود تا بتوانیم ارتباطات مناسبی با سایر کشورها داشته باشیم.
گروه صنعت و تجارت: رییس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی فنی ایران از جذب سرمایهگذاری ۱۱ میلیارد دلاری در دولت سیزدهم خبر داد. علی فکری، رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت: ایران فقط در سال ۱۴۰۱ به صورت قطعی، نزدیک به ۴.۲ میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی داشت که در مقایسه با سالهای قبل از آن رشد قابلتوجهی ست، در این دوره ما حدود ۱۷۰ درصد رشد سرمایهگذاری را شاهد بودیم. وی افزود: اخذ مجوز سرمایهگذاری در ایران نیست، در مجموع مصوبات ما ۱۷ میلیارد دلار مجوز سرمایهگذاری خارجی داریم، راستای رفع موانع سرمایهگذاری خارجی گامهای خوبی برداشته شده است باید به صورت موردی سرمایه گذاران خارجی را دعوت و موانع آنها مورد رسیدگی قرار گیرد تا شاهد حضور عملیات و اجرای طرحهای سرمایهگذاران خارجی باشیم. فکری تصریح کرد: در سال گذشته چین بزرگترین سرمایهگذار خارجی در ایران بود و بالاترین میزان سرمایه گذاری خارجی توسط چینیها در این مدت صورت گرفت.
معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: در دولت سیزدهم روسیه بزرگترین کشور سرمایه گذار خارجی در ایران بوده است به طوری که سال گذشته مجوز فعالیت ۶ طرح سرمایه گذاری خارجی با سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیون دلار از سوی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برای یزد صادر شد. فکری تصریح کرد: سرمایهگذاری امروز در کشور ما به خوبی آثار خود را نشان داده شده است به طوری از نظر اشتغال به خوبی قابل مشاهده است، سرمایهگذاری خارجی یک عامل اصلی برای توسعه کشور خواهد بود. معاون وزیر اقتصاد گفت: سرمایهگذاری چین و روسیه قبل از دولت سیزدهم اصلاً قابل مقایسه با دولت شهید رئیسی نبوده، در این دولت سیزدهم سطح روابط اقتصادی در بین کشورهای همسایه به خوبی قابل ملموس بود. وی اضافه کرد: به طور کلی در دولت سیزدهم ۱۱ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شد. سرمایهگذاری خارجی در ایران در بخشهای مختلف بوده که بالاترین میزان آن به بخش نفت و گاز تعلق دارد. در این بخش، پنج سرمایهگذاری به ارزش حدود چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار صورت گرفته است.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: صنعت، بخش دیگر جاذبه سرمایهگذاری خارجی در ایران بوده که به دلیل طرحهای بزرگ و جذاب توانسته سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب کند. معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: یکی از دلایل افزایش حجم سرمایهگذاری در ایران تضمین بازگشت سود و اصل سرمایه به سرمایهگذار است؛ در عین حال ما شرایطی را فراهم میکنیم که سرمایهگذار خارجی از همه فرصتهای سرمایهگذاری در ایران در راستای منافع و اهداف سرمایهگذاری خود استفاده کند.