استقبال روسیه از مذاکرات با اوکراین
سخنگوی کرملین دیروز چهارشنبه گفت، روسیه همچنان از آغاز مذاکرات با اوکراین استقبال میکند. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: «طرف روسی همچنان از آغاز روند مذاکرات با اوکراین استقبال میکند.» خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از سخنگوی کرملین گزارش کرد: «اظهارات دستیار ارشد ریاستجمهوری اوکراین درباره آمادگی کییف برای مذاکرات با مسکو بیاساس هستند. ما بیانیههایی را در سطوح مختلف شنیدهایم اما هیچ توضیحی را با ذکر جزئیات در این خصوص نشنیدهایم. درنتیجه این موضوع همچنان به گوش میرسد اما جزئیاتی در کار نیست.» «میخائیل پودولیاک» دستیار ارشد رئیسجمهور اوکراین اخیرا گفت کییف نسبت به مذاکرات با مسکو براساس «شروطی عادلانه» آماده است. بیش از ۲ سال از جنگ اوکراین میگذرد و هنوز هیچ چشمانداز صلحی برای این کشور جنگزده اروپایی وجود ندارد. این وضعیت درحالی در شرایط بنبست به سر میبرد که نیروهای روسیه به دستاوردهایی در میدان جنگ دست یافتهاند و ارتش اوکراین برای کمبود نیرو و جبران خسارات، به سربازی اجباری مردان اوکراینی متوسل شده است.
هشدار بورل نسبت به گسترش جنگ در منطقه
مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا امروز چهارشنبه ضمن آنکه از رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان خواست تا از یک درگیری تمامعیار جلوگیری کنند، هشدار داد که جنگی گستردهتر تمام منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا طی یک کنفرانس خبری در جریان سفر به هانوی، پایتخت ویتنام بیان کرد: «ما باید به دنبال راههایی برای تنشزدایی و اجتناب از جنگ باشیم زیرا جنگی گستردهتر بر کل منطقه و فراتر از آن تاثیر خواهد گذاشت.» خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا گزارش کرد: «آتشبس در غزه برای دسترسی به کمکهای بشردوستانه، اطمینان از آزادی اسرا و اجرای راهحل ۲ دولتی ضروری است.» ارتش رژیم صهیونیستی که از مقابله با رزمندگان مقاومت فلسطین و لبنان ناکام مانده است سه شنبه یک خانه مسکونی را در ضاحیه جنوبی بیروت هدف قرار داد. این حمله دهها شهید و زخمی برجای گذاشته است. این اظهارات در شرایطی ابراز میشود که رژیم اسرائیل دیروز با اقدام به ترور اسماعیل هنیه بیش از هر زمان دیگری احتمال وقوع جنگ در منطقه را افزایش داد.
تشدید عملیاتهای مقاومت فلسطین علیه اشغالگران در نوار غزه
گروههای مقاومت فلسطین از انجام چند عملیات در نوار غزه و شکار ۲ تانک و چند نظامی رژیم صهیونیستی در شهر «رفح» خبر دادند. گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: مجاهدان القسام با یک تیم پیادهنظام دشمن صهیونیستی داخل یک خانه در اردوگاه «الشابوره» واقع در شهر رفح از فاصله صفر درگیر شدند و شماری از آنها را کشته و زخمی کردند. طبق این بیانیه، در این عملیات همچنین یک تانک «مرکاوا» رژیم صهیونیستی که مسئولیت حفظ امنیت این نظامیان را برعهده داشت هدف راکت «الیاسین ۱۰۵» قرار گرفت و همزمان با حضور نیروهای پشتیبانی و امدادی محل عملیات با چند خمپاره بمباران شد.
شرط و شروط عمران خان برای
مذاکره با ارتش پاکستان
نخستوزیر سابق پاکستان که در زندان به سر میبرد، پیشنهاد مذاکره مشرط با ارتش این کشور را مطرح کرد و گفت حاضر به مذاکره با دولت مستقر نیست. «عمران خان» نخستوزیر پیشین پاکستان که در یک سال گذشته در زندان به سر میبرد، پیشنهاد کرده که با ارتش قدرتمند این کشور «مذاکرات مشروط» داشته باشد. او هنوز مشخص نکرده است که موضوع مذاکرهاش با ارتش چه خواهد بود، اما امروز چهارشنبه با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت یکی از شروط وی برای برگزاری این مذاکره، برگزاری انتخابات «سالم و شفاف» و مختومه شدن پروندههای «جعلی» علیه حامیانش است.
پکن از آمادگی برای مذاکرات
دوجانبه با کییف خبر داد
سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز – چهارشنبه – اعلام کرد این کشور نسبت به گفتوگوهای دوجانبه دیپلماتیک با اوکراین آماده است. پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین روز سهشنبه گفت که این کشور از «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین دعوت بهعمل میآورد تا برای گفتوگوها پیرامون مسائل مختلفی به کییف سفر کند. خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از «لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گزارش کرد: «چین آماده است تا با اوکراین در مبادلات دوجانبه بین پکن و کییف تماس برقرار کند اما اطلاعات بیشتری در این زمینه و دعوت طرف اوکراینی از وزیر خارجه چین برای سفر به کییف ندارم.» «دمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین هفته گذشته در دیدار و گفتوگو با همتای چینیاش گفت که اوکراین آماده مذاکره با روسیه است.
گروه جهان: بعد از شهادت اسماعیل هنیه در اقدام ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی، پرداختن به ابعاد حیات اجتماعی و سیاسی رئیس دفتر سیاسی حماس مورد توجه رسانهها و افکار عمومی قرار گرفته است. «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس بامداد دیروز چهارشنبه در جنایتی پلید و بزدلانه به شهادت رسید. مقامات و رهبران جنبش حماس در واکنش به ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی این جنبش تاکید کردند: ما در راه آزادی قدس حاضریم هر بهایی را بپردازیم و وارد جنگی همه جانبه برای آزادسازی قدس شدهایم. آنها همچنین تاکید کردند که ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس بی پاسخ نخواهد بود.
به گزارش «تجارت»، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در ۲۳ ماه می سال ۱۹۶۳ در اردوگاه پناهندگان الشاطی در نوار غزه به دنیا آمد، جایی که والدینش پس از روز نکبت در سال ۱۹۴۸ (سالروز آواره شدن ملت فلسطین از سرزمین تاریخی خود) از شهر عسقلان فلسطین به آنجا آواره شدند. وی در سال ۱۹۸۷پس از اخذ مدرک ادبیات عرب از دانشگاه اسلامی غزه فارغ التحصیل شد و سپس در سال ۲۰۰۹ موفق به اخذ مدرک دکترا از این دانشگاه شد.
فعالیت های سیاسی هنیه
اسماعیل هنیه فعالیت سیاسی خود را در «حزب اسلامی» در نوار غزه که نماینده شاخه دانشجویی اخوان المسلمین بود و جنبش مقاومت اسلامی از آن شکل گرفت، آغاز کرد. وی بین سال های ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۴ به عنوان عضو شورای دانشجویی دانشگاه اسلامی غزه مشغول به کار شد و سپس در سال بعد سمت ریاست شورای دانشجویی را بر عهده گرفت.هنیه در سال ۱۹۸۹ به مدت سه سال توسط مقامات رژیم اشغالگر اسرائیل اسیر و پس از آن به همراه گروهی از رهبران حماس به منطقه «مرج الزهور» واقع در مرز فلسطین و لبنان تبعید شد. وی پس از گذراندن یک سال تبعید به غزه بازگشت و به ریاست دانشگاه اسلامی آنجا منصوب شد و در سال ۱۹۹۷ پس از آزادی، «شیخ احمد یاسین» بنیانگذار حماس وی را به عنوان رئیس دفتر خود منصوب کرد. هنیه پس از شهادت دکتر عبدالعزیز الرنتیسی از رهبران ارشد حماس در سال ۲۰۰۴ میلادی توسط رژیم صهیونیستی به عنوان رئیس جنبش حماس در نوار غزه انتخاب شد.
در دسامبر ۲۰۰۵، هنیه در صدر فهرست انتخاباتی «تغییر و اصلاح» قرار داشت که در دومین انتخابات پارلمانی فلسطین در سال ۲۰۰۶ اکثریت کرسی ها را به دست آورد. جنبش حماس در ۱۶ فوریه ۲۰۰۶ اسماعیل هنیه را برای تصدی پست نخست وزیری فلسطین معرفی کرد و در ۲۰ همان ماه منصوب شد. او در ماه مه ۲۰۱۷ به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و جانشین خالد مشعل انتخاب شد. اسماعیل هنیه چندین بار مورد سوءقصد قرار گرفت که پیش از تهران، آخرین آن در سال ۲۰۰۳ و زمانی بود که جنگنده های رژیم اسرائیل در پی عملیات شهادت طلبانه گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس، گروهی از رهبران مقاومت را هدف قرار دادند.
طوفان الأقصی
بلافاصله پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، اسماعیل هنیه در ویدئویی ظاهر شد که وی را در دفتر کارش در دوحه قطر در حال پیگیری گزارشی از رزمندگان گردان های عزالدین القسام نشان می دهد که در آن، رزمندگان حماس کنترل خودروهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را به دست گرفته بودند. در ۱۰ آوریل، هفت نفر از اعضای خانواده اسماعیل هنیه از جمله سه پسر و تعدادی از نوههایش، در بمباران رژیم صهیونیستی که خودروی حامل آنها را در اردوگاه ساحلی هدف قرار داد، به شهادت رسیدند. آنها برای عرض تبریک عید سعید فطر به ساکنان اردوگاه الشاطی به آنجا رفته بودند. همچنین ۱۰ نفر از اعضای خانواده هنیه از جمله خواهرش در ۲۴ ژوئن در پی بمباران خانه آنها در اردوگاه الشاطی در غرب شهر غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. هنیه درباره این حادثه گفته بود: خون خواهرم «ام ناهض» و فرزندان و نوههایش با خون فلسطینیها در نوار غزه، کرانه باختری و همه مکانهایی که مردم فلسطین در آن قرار دارند، آمیخته شده است. او با بیان اینکه آنها در نبردی پیروزمندانه به شهادت رسیدند و جاودانه شدند، افزود که شهادت آنها تنها باعث تقویت مقاومت، پایداری در مسیر و یقین به پیروزی میشود.
شهادت و پیروزی آرمان ما است
اسماعیل هنیه پس از اطلاع از خبر شهادت فرزندان و نوه هایش نیز اظهار داشت: خون فرزندان و نوه های شهیدم گرانبهاتر از خون فرزندان مردم فلسطین نیست. خدا را شکر می کنم که شهادت سه پسرم و تعدادی از نوه هایم را به من ارزانی داشت. وی در سخنرانی خود در سال ۲۰۱۴ در پاسخ به محاصره مداوم نوار غزه خطاب به مقامات رژیم صهیونیستی گفت: «ما مردمی هستیم اگر تصمیم شما محاصره است، تصمیم ما پیروزی است و اگر تصمیم به زانو زدن غزه و مردم غزه را دارید، تصمیم ما این است که فقط در برابر خدا زانو بزنیم.
آخرین سخنان هنیه
«اسماعیل هنیه» روز سه شنبه پیش از مراسم تحلیف رئیس جمهوری اسلامی ایران، ضمن تبریک کسب اعتماد مردم ایران از سوی دکتر پزشکیان، پاسخ وی به پیام تبریک خود و مواضع وی در حمایت از حقوق ملت فلسطین را مایه دلگرمی و افتخار مردم فلسطین و غزه دانست و گفت: امروز مقاومت فلسطین خط مقدم ایستادگی در برابر زیادهخواهی نظام سلطه است و از همین رو دشمن تلاش دارد این خط مقدم را بشکند تا بتواند با به زانو درآوردن مقاومت منطقه را با سیاستهای دلخواه خود اداره کند و اینجاست که مشخص میشود راهبرد جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت و مقابله با نفوذ مستکبرین و نماینده آنها در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی چقدر مهم است.
نوسان کوتاه مدت در بازار ارز
همزمان با ترور شهیداسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، دلالهای ارزی به تکاپو افتادهاند تا بار دیگر برطبل نوسانات ارزی بکوبند و از آب گلآلود ماهی بگیرند؛مردم اما با توجه به تجربههای قبلی باید با احتیاط رفتار کنند وگرفتار دام دلالها نشوند.
به گزارش تسنیم، از صبح دیروز و همزمان با اعلام خبر ترور شهید اسماعیل هنیه رهبر دفتر سیاسی حماس در تهران، سطح تنش در بازارهای داخلی و جهانی نیز بالا رفت و قیمت طلا و ارز با افزایش همراه شده است.
شهید هنیه که برای مراسم تحلیف رئیسجمهور به ایران آمده بود در یکی از اقامتگاههای ویژه در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابهای از هوا به شهادت رسید.
هرچند تجربه نشان داده که افزایش تنش های سیاسی همواره منجر به واکنش بازارها می شود ولی نمیتوان منکر نقش دلالها و سوداگران در تشدید نوسانات قیمتی بازارها شد؛ نکته مهم در ماجرای شهادت اسماعیل هنیه در تهران، تکاپوی دلالان ارزی برای تحقق اهداف سوداگرانهشان است. از همان ساعات نخست اعلام خبر شهادت اسماعیل هنیه دلالهای ارزی و کانالهای تلگرامی دست به کار شدهاند و سعی دارند با تشدید نوسانات در بازار ارز دلار را بار دیگر به کانالهای بالاتر برسانند. کارشناسان بازار توصیه می کنند که در چنین شرایطی مردم از ورود هیجانی به بازار خودداری کنند چرا که تجربه نشان داده بعد از التهابات سرعت کاهش دلار بیشتر می شود. درگیریهای سیاسی که اوائل امسال به عملیات نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی منجر شد هرچند برای مدت کوتاهی دلار را بالا برد اما بازار بلافاصله از هیجانات عبور کرد و دلار به 57 هزار تومان هم رسید. از همین رو توصیه می شود مردم در روزهای پرنوسان از معاملات غیرضروری پرهیز و با احتیاط عمل کنند. اطلاعات دریافتی بیانگر این است که بازارساز با ابزارهای خود در بازار حضور پررنگ دارد.
وضعیت معیشتی کارگران فراتر از تغییر یک عبارت است
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با تقدیر از اقدام مجلس در اصلاح ماده ۴۱ قانون کار، خواستار استفاده از اهرم نظارتی مجلس بر اجرای ماده ۴۱ قانون کار شد که با معیشت بیش از نیمی از جمعیت کشور در ارتباط است.
سمیه گلپور در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح پیشنهادی مجلس برای اصلاح ماده ۴۱ قانون کار اظهار کرد: در این طرح پیشنهاد شده واژه «با توجه به نرخ تورم» به واژه «به میزان نرخ تورم» اصلاح شود و دستمزد سالانه کارگران به میزان نرخ تورم اعلامی از سوی مراجع رسمی تعیین شود اما سوال این است که درخصوص کارمندان دولت که طبق قانون افزایش حقوق آنها به میزان تورم صورت میگیرد امسال چند درصد افزایش لحاظ شد؟
گروه اقتصادی: سازمان امور مالیاتی در اطلاعیه خود خبر از کاهش ۳۰ درصدی سود فعالیت مودیان در صورت پذیرش اظهارنامه پیش فرض داده است که این موضوع مزیتها و معایبی برای مودیان دارد.
به گزارش تسنیم، اخیراً سازمان امور مالیاتی در اطلاعیهای اعلام کرده است که صاحبان مشاغل گروه دوم و سوم که میزان فروش سالانه آنان طی سال 1402 از نصاب اعلامی موضوع تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم بیشتر می باشد و الزاما مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی باشند، محاسبه مالیات در اظهارنامه پیش فرض تعبیه شده برای آنان در سامانه سازمان امور مالیاتی با تعدیل تا 30 درصد سود فعالیت صورت گرفته است.
الزام مودی برای پرداخت سریعتر مالیات در چالش سرمایه در گردش
این اقدام سازمان امور مالیاتی در این جهت است که مودیان را تشویق به پرداخت سریعتر مالیات کند. چرا که اگر مودی اظهارنامه ارائه کند، باید وارد فرآیند رسیدگی شود که خود این فرآیند ماهها زمان خواهد برد و در نهایت ممکن است با مورد اعتراض مودی، فرآیند رسیدگی طولانیتر شود. با این حال با توجه به مشکلات
مودیان و فعالان اقتصادی برای تامین نقدینگی، اگر مودی اظهارنامه پیشفرض سازمان امور مالیاتی را بپذیرد، باید در بازه کوتاهتری در سال جاری مالیات را پرداخت کند.
کاهش برخورد مودی با ممیز و تسهیلات بیشتر در پرداخت با پذیرش اظهارنامه پیشفرض
نکته مثبت این اتفاق این است که با پذیرش اظهارنامه پیش فرض از سوی مودیان گروه دوم و سوم، دیگر فرآیند رسیدگی به پرونده وجود نخواهد داشت. به این ترتیب مودی دیگر نیازی به برخورد با ممیز مالیاتی را نخواهد داشت. ضمن اینکه میتواند از بازه طولانی تری برای تقسیط و پرداخت مالیاتی بهرهمند شود.
کاهش 30 درصدی سود فعالیت در اظهارنامه پیشفرض سبب میشود تا مودیانی که دارای دفاتر و اسناد نباشند یا به عبارت دیگر نتوانند اسناد هزینهای خود را به سازمان امور مالیاتی اثبات کنند، مالیات به مراتب کمتری را پرداخت کنند. البته برای اولین سال است که سازمان امور مالیاتی چنین اقدامی را در دستور کار خود قرار داده است و باید دید در نهایت این اقدام میتواند منجر به رضایت مودیان و وصول سریعتر مالیاتها شود یا خیر.
گروه اقتصادی:درحالی که ذخیرهسازی گاز در مخازن زیرزمینی در ۳ سال اخیر از رکود خارج شده و امکان تأمین روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز از مخازن زیرزمینی وجود دارد، ایجاد ظرفیت ذخیرهسازی روزمینی گاز برای تأمین گاز صنایع، از ابعاد مختلف برای کشور مفید خواهد بود. به گزارش تسنیم، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اردیبهشتماه سال جاری از در دستور کار قرارداشتن ایجاد مخازن ذخیرهسازی روزمینی گاز در 19 نقطه خبر داد و اعلام کرد: "برای ذخیرهسازی روزمینی، تا 5 سال گاز نیم بها به صنایع متقاضی تخصیص مییابد"
اعطای گاز نیمبها به صنایعی که در زمینه ذخیرهسازی روزمینی گاز اقدام کنند، یک مشوق جذاب برای توسعه این امر خواهد بود و انتظار میرود، اکنون که در فصل گرم سال قرار داریم، صنایعی چون فولاد، سیمان و حتی پتروشیمیها و نیروگاهها، با توجه به این مصوبه، برای زمستان پیشرو اقدام به سرمایهگذاری در بحث احداث مخازن روزمینی گاز کنند. در زمستان پیشرو، بین 300 تا 350 میلیون مترمکعب ناترازی گاز پیشبینی میشود و با توجه به اینکه تأمین گاز بخش خانگی در اولویت اول دولت قرار داشته و صنایع، نیروگاهها و واحدهای پتروشیمی با محدودیت در تأمین گاز و الزام به مصرف سوخت جایگزین مایع روبهرو میشوند، میتوانند با احداث مخازن روزمینی گاز، این محدودیت را برای خود بیاثر کنند و کمکرسان کاهش تقاضا در زمان پیک مصرف گاز باشند.
درحالی که ذخیرهسازی گاز در مخازن زیرزمینی در 3 سال اخیر از رکود خارج شده و امکان تأمین روزانه 30 میلیون مترمکعب گاز از مخازن ذخیرهسازی سراجه و شوریجه وجود دارد، ایجاد ظرفیت ذخیرهسازی روزمینی گاز برای تأمین گاز صنایع در روزهای پیک مصرف، از ابعاد مختلف برای کشور مفید خواهد بود. از اولین دستاوردهای این اقدام می توان به پایداری تولید و جلوگیری از عدمالنفع صنایع ناشی از کاهش تولید بهدنبال کاهش تخصیص سوخت اشاره کرد. صنایعی که با ایجاد مخازن ذخیرهسازی گاز، سوخت پایدار خود را تضمین کنند، از محدودیت گازرسانی به صنایع متأثر نخواهد شد.
دومین دستاورد در کاهش مصرف سوخت مایع در صنایع است. سوخت مایع ارزشی بیش از گازطبیعی و بازارهای مصرفی متنوعی برای صادرات دارد؛ هر آنچه تأمین گاز برای صنایع با ایجاد مخازن ذخیرهسازی در زمان اوج مصرف، بیشتر باشد، مصرف سوخت جایگزین مایع در آنها کمتر خواهد بود و بالطبع تخصیص سوخت مایع به بخش صنعتی کشور در زمستان کاهش مییابد. از اینرو، امکان صادرات سوخت مایع برای درآمدزایی ارزی فراهم خواهد شد.
دستاورد بعدی نیز در بخش زیست محیطی است. مصرف بیشتر سوخت گاز نسبت به سوخت مایع، بهمعنای کاهش آلایندگی زیستمحیطی است که اثر آن در فصل سرد سال بسیار ملموس خواهد بود.
کاهش فشار به شبکه سراسری بهخصوص در نقاط انتهایی شبکه در شمال غرب و شمال شرق کشور، با برداشتن بخشی از بار نیاز صنایع از روی شبکه سراسری گاز در زمان پیک مصرف، میتواند نقش موثری در جهت پایداری گازرسانی به دیگر بخشها و جلوگیری از افت فشار گاز شبکه باشد.
گروه اقتصادی:مسیر مبارزه با احتکار مسکن در دولت سیزدهم از طریق «سامانه املاک و اسکان» آغاز شده است و دولت توانسته از دانهدرشتهای محتکر مسکن، مالیات اخذ کند. حال باید دید دولت چهاردهم برای ریشهکردن احتکار مسکن و جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن، همین مسیر را ادامه میدهد؟ به گزارش ایسنا، در آخرین گزارش منتشر شده از سوی جهانگیر رحیمی، مدیرکل حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور، گفته شده که از ۱۱۰۰ واحد مسکونی خالی در کشور مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات اخذ شده است. این رقم برای هر واحد مسکونی حدودا ۱۳۶میلیون تومان است که نشان میدهد اینبار دانهدرشتها هدف مالیاتستانی دولت بودهاند. قانون «مالیات بر خانههای خالی» در سال ۱۳۹۹ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و سامانه «املاک و اسکان» به عنوان بازوی اجرایی دولت برای انجام این قانون مشخص شد. مهمترین هدف این قانون، مبارزه با احتکار مسکن است.
رحیمی در گزارش خود اظهار داشت:«اخذ مالیات از خانههای خالی از سال ۱۴۰۱ در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است. تعداد خانههایی که در سال ۱۴۰۰ شناسایی شده، ۶۶ هزار و ۶۰۰ خانه است که مربوط به ۴۰ هزار و ۵۸۰ مالک است. همچنین تعداد خانههای خالی از سکنه که در سال ۱۴۰۱ مشمول مالیات شده اند، بالغ بر ۵۸ هزار و ۵۸۷ است. مجموع مالیات اخذ شده طی این دوسال نیز ۱۵۰ میلیارد تومان بوده که از تعداد یک هزار و ۱۰۰ خانه اخذ شده است.»
دولت سیزدهم پس از نه سال که از تصویب قانون «مالیاتهای مستقیم» میگذشت و دولت وقت موظف به اجرای آن از طریق سامانه املاک و اسکان شده بود، این سامانه را در اوایل سال جاری راه انداخت. براساس دادههای منتشر شده از طرف وزارت راه و شهرسازی، تاکنون ۵۶۰هزار واحد مسکونی خالی در کشور شناسایی شده و ۱۸۰هزار واحد آن به بازار مسکن بازگردانده شده است. آنچه که این ارقام نشان میدهد شروع درست مسیر مبارزه با احتکار مسکن است که دولت چهاردهم هم طبق قانون موظف به ادامه آن است.