اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد، اسرائیل از بین می‌رود

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با ادعای اینکه «به دنبال دشمنی با ایران نیست»، مدعی شد که «اگر جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، اسرائیل از بین خواهد رفت». «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا که برای حضور دوباره در کاخ سفید تلاش می‌کند، در اظهاراتی درباره عملکرد واشنگتن در دوران ریاست جمهوری «جورج بوش»، تاکید کرد از اینکه بوش پای آمریکا را به غرب آسیا کشاند و ۹ تریلیون در آنجا هزینه و در نهایت آمریکا آنجا را ترک کرد، متنفر است. وی در ادامه به جنگ آمریکا در عراق اشاره کرد که به سرنگونی صدام حسین، دیکتاتور این کشور منجر شد و افزود: من معتقدم که ما نباید به آنجا می‌رفتیم. ما دشمن ایران را گردن زدیم. این مثل یک کمک به ایران است. ترامپ طی گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز که روز یکشنبه پخش شد، با تکرار ادعاهای خصمانه خود علیه سیاست‌های منطقه‌ای ایران، به انتقاد از رویکرد دولت بایدن در قبال تهران پرداخت و گفت: آن‌ها اکنون میلیون‌ها دلار پول دارند، درحالی‌که چهار سال پیش برای اقدامات تروریستی خود چنین پولی نداشتند که بتوانند به اسرائیل حمله کنند. اما اکنون پول زیادی دارند و تمام آن را در طول سه سال و نیم گذشته به دست آورده‌اند.

 

حضور مزدوران آمریکایی در حمله به خاک روسیه غیرقابل قبول است

معاون وزیر امورخارجه روسیه گفت: مسکو به‌طور مستمر بر غیرقابل قبول بودن دخالت مزدوران آمریکایی در حملات به روسیه تاکید می‌کند. «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امورخارجه روسیه دیروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس تاکید کرد مسکو به همه سطوح متوسل می‌شود تا این موضوع را به آمریکا گوشزد کند که دخالت مزدوران آمریکایی در حملات به خاک روسیه غیرقابل قبول است. او افزود: این کار به‌طور مستمر و از جهات مختلف و در همه سطوح انجام می‌شود. همچنین ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه هفته گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که مزدوران خارجی به طور فعال در حملات به منطقه مرزی کورسک روسیه مشارکت داشته‌اند. به گفته او، مزدوران آمریکایی به صورت نمایشی تصویری از وجود یک خمپاره در کنار زمین بازی کودکان در منطقه کورسک را در فضای مجازی منتشر کرده‌اند. بنابر گزارش خبرگزاری تاس، منطقه مرزی کورسک روسیه در ۶ اوت مورد حمله گسترده اوکراین قرار گرفت که در پی آن، وضعیت اضطراری فدرال در این منطقه در حال اجرا است. مردم منطقه نیز در حال تخلیه از نقاط مرزی هستند.

حزب چپ فرانسه به دنبال استیضاح ماکرون
پس از خودداری ماکرون از انتصاب کاندیدای ائتلاف پیروز در انتخابات پارلمانی به عنوان نخست‌وزیر، حزب چپ‌گرای (فرانسه تسلیم ناپذیر) پیشنهادی را برای برکناری ماکرون مطرح کرده و در حال جمع‌آوری امضاست. حزب چپ گرای فرانسه تسلیم ناپذیر یکی از اعضای ائتلاف جبهه ملی مردمی به همراه سوسیالیست‌ها، کمونیست‌ها و سبزهاست که در انتخابات زودهنگام پارلمانی زودهنگام فرانسه پیروز شد. این ائتلاف نتوانست اکثریت قاطع را به دست بیاورد و برای همین مجبور شد تا با ماکرون برای انتصاب یک نخست وزیر جدید و تشکیل دولت، وارد مذاکره شود.

اردوغان و السیسی با محوریت آتش‌بس در غزه دیدار می‌کنند
روزنامه ملیت چاپ ترکیه گزارش داد که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور این کشور و «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری وی به منظور گفت‌وگو در خصوص گام‌های لازم برای برقراری آتش‌بس در غزه در روز چهارشنبه چهارم سپتامبر (۱۴ شهریور) با یکدیگر دیدار خواهند کرد. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر قرار است روز چهارشنبه چهاردهم شهریورماه به ترکیه سفر کرده و با همتای ترک خود دیدار کند. این دیدار به دنبال عادی‌سازی روابط دو کشور در سال گذشته انجام می‌شود. روزنامه ملیت گزارش داد که دیدار رهبران ۲ کشور، سه محور اصلی خواهد داشت. اولین محور آتش‌بس در غزه و کار بر روی امدادرسانی و ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم فلسطین است.

حزب حاکم جمهوری آذربایجان پیروز انتخابات پارلمانی شد
حزب حاکم جمهوری آذربایجان پیروز انتخابات پارلمانی این کشور شد. نتایج انتخابات پارلمانی جمهوری آذربایجان که روز یک‌شنبه برگزار شد، نشان می‌دهد که حزب حاکم به رهبری «الهام علی‌اف» رئیس جمهور این کشور، ۶۸ کرسی از مجموع ۱۲۵ کرسی پارلمان را به دست آورده است. کمیته مرکزی انتخابات جمهوری آذربایجان با بیان اینکه این نتایج پس از شمارش ۹۱ درصد آرا مشخص شده است، اعلام کرد: در مجموع ۴۴ نامزد مستقل انتخاب شده‌اند. هنچنین با حدود ۶ میلیون و ۴۲۲,۰۰۰ رای‌دهنده ثبت نام شده، مشارکت در این‌ انتخابات حدود ۳۷.۲۷ درصد بوده است.

اعتصابات سراسری در سرزمین‌های اشغالی پس از کشف اجساد 6 اسیر

گروه جهان: پس از اعلام خبر کشف اجساد 6 نفر از اسرای صهیونیست تحت اختیار حماس در روز یک‌شنبه (11 شهریوی) بزرگ‌ترین اعتراضات شهروندان سرزمین‌های اشغالی در تل‌آویو و سایر شهرها شکل گرفت تا انزجار همگانی از بنیامین نتانیاهو بیش از بیش نمود عینی پیدا کند. با گذشت 11 ماه از حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، تا کنون چنین سطحی از تظاهرات گسترده در سرزمین‌های اشغالی سابقه نداشته است.
به گزارش «تجارت»، همزمان با افزایش خشم عمومی از شکست «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دستیابی به توافقی با مقاومت فلسطین در زمینه مبادله اسرا، اعتصاب سراسری در اراضی اشغالی از دیروز دوشنبه آغاز و فرودگاه‌ها، فروشگاه‌ها و بنادر به حالت تعطیل درآمدند.

آغاز اعتصابات عمومی گسترده علیه نتانیاهو
هیستادروت (Histadrut) بزرگترین اتحادیه کارگری در سرزمین های اشغالی، روز یک‌شنبه خواستار برگزاری اعتصابات شد و کابینه نتانیاهو را برای بازگرداندن ۱۰۱ نفر از افرادی که همچنان در اسارت بسر می برند، تحت فشار قرار داد. آرنون بار دیوید رئیس این اتحادیه گفت: نتانیاهو برای جلوگیری از هر گونه ضربه به ائتلاف حکومتی خود هر گونه توافق احتمالی را خنثی می کند. اعلام کشته شدن اسرا، محکومیت گسترده نتانیاهو به دلیل شکست در دستیابی به توافق با حماس را در پی داشته است. مقامات اطلاعاتی رژیم اسرائیل بر این باورند که دست‌کم ۳۵ اسیر دیگر نیز کشته شده‌اند. آمریکا، قطر و مصر برای دستیابی به توافق بین دو طرف درگیر در غزه و کمک به آزادی اسرای صهیونیستی تلاش می کنند.
به ستوه آمدن از سیاست‌های نتانیاهو و تعلیق روند عادی زندگی در اسرائیل
اعتصابات سراسری یکی از مظاهر بزرگ خشم عمومی علیه عملکرد بنیامین نتانیاهو از زمان حمله جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به مواضع رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) (عملیات طوفان الاقصی) است. در سطحی دیگر، پروازهای خروجی از فرودگاه بین المللی بن گوریون در روز دوشنبه متوقف شد. دانشگاه ها، فروشگاه ها و بنادر تعطیل شدند. وزارتخانه های دولتی دست از فعالیت کشیدند و مدارس فقط برای ساعاتی باز بودند. در اورشلیم (قدس اشغالی) برخی از فروشگاه ها همچنان باز هستند و خدمات اتوبوسرانی ادامه دارد. با این اوصاف، همزمان با فراخوان اعتصابات سراسری در اراضی اشغالی، وزیر دارایی رژیم صهیونسیتی روز یکشنبه هشدار داد کسانی که در اعتصابات شرکت کنند از دریافت حقوق محروم خواهند شد.در میانه بحران اخیر، رسانه‌های عبری گزارش دادند که رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی درباره فروپاشی اوضاع در این رژیم هشدار داده است. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون این رژیم در نامه‌ای به وزرای کابینه به استثنای ایتمار بن گویر و بتسلئیل اسموتریچ، وزرای امنیت داخلی و دارایی، نسبت به فروپاشی رژیم صهیونیستی هشدار داده است. براساس گزارش شبکه خبری الجزیره، یائیر لاپید در نامه خود تاکید کرده که اسرای صهیونیست در غزه یکی پس از دیگری کشته می‌شوند و ارتش با عمیق‌ترین بحران خود مواجه است. لاپید خطاب به اعضای کابینه رژیم صهیونیستی گفت که شما در بزرگترین بحران و فاجعه تاریخ رژیم صهیونیستی شریک هستید و در برابر تمامی تصمیماتی که این دولت اتخاذ می‌کند، مسؤول هستید. لاپید همچنین اظهار داشت که محور فیلادلفیا دستاویز نتانیاهو برای جلوگیری از دستیابی به توافق از ترس فروپاشی کابینه خود است.

ناامیدی آمریکا از میانجی‌گری برای صلح
پس از بحرانی شدن اوضاع در غزه روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام ارشد دولتی آمریکا که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، افزود: آمریکا درباره این توافق با مصر و قطر مذاکره کرده است. این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی افزود، تلاش چند ماهه دولت جو بایدن برای اجرای آتش‌بس در غزه و آزادی اسرا روز یکشنبه بعد از اینکه رژیم اسرائیل اجساد ۶ نفر از اسرای خود از جمله یک آمریکایی را پیدا کرد، فوریت تازه‌ای گرفت. این رسانه آمریکایی به نقل از مقام ارشد دولتی آمریکا مذکور در بالا نوشت: مذاکرات نمی‌تواند به این منوال پیش برود. آمریکا، مصر و قطر قبل از پیدا شدن اجساد اسرا درباره پیشنهاد نهایی آتش‌بس مذاکره کرده بودند. ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و برت مک گِرگ هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه از جمله افرادی بودند که بارها به منطقه سفر و با مذاکره کنندگان قطری و مصری برای یافتن توافق همکاری کرده اند.

تورم مسکن در تهران اعلام شد
رشد ۱۴.۳ درصدی قیمت یکساله مسکن
گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران حاکی از افزایش ۱۴.۳ درصدی متوسط قیمت مسکن در تهران در تیر ماه سال ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال گذشته است. به گزارش تسنیم، گزارش تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در تیر ماه سال 1403 نشان میدهد؛ در تیر ماه سال 1403، تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به 3.6 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 8.1 درصد کاهش و 27.1 درصد افزایش نشان می دهد. همچنین در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 874.6 میلیون ریال بود که حاکی از افزایش 1.8 درصدی نسبت به ماه قبل است. گفتنی است، بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در تیر ماه 1403 در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 26.6 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و کل مناطق شهری در تیرماه سال جاری نشانگر رشد یکسان 5.2 درصدی شاخص های مزبور نسبت به ماه قبل می باشد. رشد نقطه به نقطه شاخص مزبور در تیرماه سال جاری در شهر تهران و کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل 45.9 و 50.4 درصد می باشد.

ایران می‌تواند دوباره صادرکننده بنزین شود
مدیر سابق برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، ادعای صادرات بنزین به قیمت هر لیتر ۵۰۰ تومان در سالهای گذشته را تکذیب کرد و گفت: امکان تبدیل دوباره ایران به صادرکننده بنزین وجود دارد.
به گزارش ایسنا، شهاب الدین متاجی در جمع خبرنگاران در خصوص راهکارهای رفع ناترازی بنزین اظهار کرد: از مهمترین راهکارها، متنوع‌سازی سبد سوخت است که متأسفانه توسعه صنعت CNG‌ در طی سال‌های اخیر به کندی پیش رفته، درحالی که می‌توان بخش قابل توجهی از ناترازی بنزین را با توسعه متناسب ظرفیت CNG که زیرساخت‌های آن موجود است، رفع کرد. متاجی با بیان اینکه فرض کنیم ادعای صادرات بنزین به قیمت ۵۰۰ تومان صحیح باشد، با این میزان درآمدی که ثبت و تایید شده، میبایست در سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۱۰ میلیارد لیتر صادرات انجام میشد که معادل کل بنزین تولیدی کشور از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹است که امری محال است، زیرا نه این مقدار فرآورده در کشور موجود بوده و نه زیرساخت بارگیری و انتقال آن وجود داشته است، گفت: دو دلیل فوق به خوبی اثبات می کند که صادرات بنزین با قیمت لیتری ۵۰۰ تومان دروغ بوده و طرح مسائلی این چنین در راستای ضربه به اعتماد عمومی و منافع ملی و مخدوش کردن تلاش ثمربخش کارکنان شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی است.

گروه اقتصادی: مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران گفت: شورای قیمت گذاری طبق قانون باید تا قبل از شروع فصل کشت، قیمت تمام محصولات اساسی کشاورزی را تعیین کند که این امر اتفاق نمی‌افتد.
به گزارش تسنیم، ملک زاده، مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران گفت: شورای قیمت گذاری از سال 1399 با مصوبه‌ی مجلس شورای اسلامی و با ریاست وزیر جهاد شروع به کار کرد و رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و شش نفر دیگر از بخش کشاورزی، سه نفر به عنوان رئیس تشکل‌ها در اصل 4 نفر رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران، رئیس تعاونی روستایی کشور و همین طور رئیس سازمان مهندسی کشاورزی کشور و رئیس بنیاد ملی گندم کاران به اضافه دو کشاورز خبره که از طریق وزیر کشاورزی معرفی می‌شوند از اعضا این شورا هستند. او گفت: علاوه بر افراد نامبرده، در این شورا دو نفر ناظر از نمایندگان مجلس از کمیسیون کشاورزی هم حضور دارند که این‌ها حق رای ندارند اما ناظر این شورا هستند که باید در بحث نظارت دقت لازم را داشته باشند.
ملک زاده گفت: قانون به صراحت مطرح کرده که تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی توسط این شورا انجام میشود و طبق قانون این شورا باید تا قبل از شروع فصل کشت، قیمت تمام محصولات اساسی کشاورزی را تعیین کنید که این امر اتفاق نمی‌افتد. مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران با انتقاد از قیمت گذاری دیر هنگام محصولات کشاورزی گفت: این موضوع برنامه کشاورزان را تغییر داده و بر زندگی و معیشت آنها تاثیر منفی دارد و حتی روی بقیه سیاست‌های مسئولان هم تاثیر می کذارد. او افزود: وزیر کشاورزی قول دادند که حتما تا قبل از پایان شهریور ماه تلاش می‌کنیم با تشکیل جلسات فشرده قیمت محصولات کشاورزی را تعیین کنیم تا کشاورزان هم با یک رغبت کامل به تولید بپردازند.. ملک زاده با بیان اینکه در زمینه تعیین قیمت و پرداخت محصولات کشاورزی به کشاورزان قانون خوب و کاملی داریم، اما در اجرای آن با مشکل روبرو هستیم، گفت: قانون گفته 24 ساعت پس از تحویل گندم از سوی تولیدکننده باید پولش پرداخت شود و در غیراین صورت باید جریمه دیرکرد بپردازند. مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران گفت: 4 روش برای برای قیمت گذاری مناسب محصولات اساسی کشاورزی مشخص شده که ما باید براساس این 4 روش قیمت را مشخص و تعیین کنیم و رئیس شورا هم یک هفته پس از مصوبه شورا فرصت دارد قیمت‌ها راابلاغ کند ولی این کار به درستی انجام نمی‌شود. او بیان کرد: در بحث ضمانت اجرایی قوانین به درستی اجرا نشده و کشاورزان متضرر شده اند و آنها نمی‌دانندچه کسی باید پاسخگو باشد و به نظر ما ضمانت اجرایی وجود ندارد و باید مجلس این را پیگیری بکند. ملک زاده گفت: مشکل ما هم نداشتن ضمانت اجرایی است و مسئولیت این کار با رئیس شورا است که وزیر کشاورزی است که باید پاسخگو باشد و از طرفی ناظرانی که مجلس معرفی کرده در شورا باید پاسخگو باشند و به موضوع رسیدگی کنند. مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران افزود: آنچه در قانون آمده، همان مصوبه شورا و ابلاغ وزیر در قانون خرید تضمینی است و اگر شورا وظایف خودش را به درستی انجام نداد و قیمت را ابلاغ نکرد باید راهکاری وجود داشته باشد که مطالب و خواسته‌های کشاورزان به طور جد پیگیری شود.

رئیس انجمن تلفن همراه ایران، ضمن اشاره به اینکه ۱۸۰ روز است که بازرگانان و فعالان حوزه تلفن همراه بلاتکلیف در صف‌ تخصیص ارز منتظر مانده‌اند، نسبت به عدم توجه بانک مرکزی برای دیدار و جلسه با این انجمن تاکید کرد و گفت: چگونه ممکن است که با گذشت نیمی از سال هنوز برنامه‌ای برای این حوزه وجود نداشته باشد. عبدالمهدی اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن گلایه از بی‌توجهی بانک مرکزی به صنف تلفن همراه، تصریح کرد: شش ماه زمان بسیار زیادی برای صنعتی است که دومین صنعت کشور است و بالغ بر سه میلیارد دلار، منابع ارزی دارد که باید استفاده شود. پس از شش ماه دولت و بانک مرکزی نمی‌داند با این صنعت می‌خواهد چه کند؟ قرار است چه منابع ارزی تخصیص دهد و ارز آن ارز نیما خواهد بود یا ارز حاصل از ارز صاردات؟ رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران تصریح کرد: گویی که موبایل را در تجارت ایران نمی‌شناسند! مگر می‌شود برای بازار سه میلیارد دلاری برنامه نداشت و آن را تعیین تکلیف نکرد؟ بازرگان‌ها سردرگم باشند و تاجر نداند که بایستی اصلا چه کاری انجام دهد! وی افزود: اکنون ۱۸۰ روز است که شرکت‌های ما ارزی دریافت نکرده‌اند. آخرین ارز تخصیص داده شده متعلق به هفتم اسفند ماه سال گذشته است و از هشتم اسفند ماه به بعد، هیچگونه ارزی تخصیص داده نشده است. بارها به وزارت صمت و معاون ارزی بانک مرکزی نامه زدیم و درخواست کردیم که اصلا به سبب محدودیت‌های ارزی کشور، ارز نیمایی به ما ندهید و ارز حاصل از صادرات که رقمی نزدیک به نرخ بازار آزاد دارد، را تخصیص دهید. خود معرف اعلام کرده‌ایم که ارز نیمایی نمی‌خواهیم و با ارز حاصل از صادرات دیگران هم بازار تامین خواهد شد و گرانی به وجود نخواهد آمد. همین را هم تا امروز دریغ کرده‌اند. این مقام صنفی تاکید کرد: شرایط به گونه‌ای است که اصلا دوست ندارند با ما صحبت کنند؛ چندین نوبت درخواست جلسه با بانک مرکزی کردیم و حتی وزارت صمت نیز واسطه‌گری کرد؛ فعالان نمی‌دانند که بالاخره ارز خواهند گرفت یا خیر؟ الان برای ما مهم تنها این است که ارز را بدهند؛ اینکه با چه نرخی، دیگر برایمان اهمیت ندارد. اسدی ادامه داد: نیمی از سال گذشته، هنوز هیچ برنامه‌ریزی نشده است. این درحالیست که یک مغازه‌دار ساده، ابتدای سال، برای کسب و کار خود برنامه‌ریزی می‌کند؛ مگر می‌شود برای یک بازار سه میلیارد دلاری، برنامه نداشت؟ شش ماه گذشته اما هیچ اتفاقی در حوزه تلفن همراه نیفتاده است. تلفن همراه شبیه به یک صنعت ناخواسته‌ای در تجارت کشور شده و هیچکس هم پاسخگو نیست. رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی، تصریح کرد: معاون ارزی بانک مرکزی واقعا یک فرصت کوتاه هم ندارند که با بخش خصوصی بنشینند و راجع به حوزه تلفن همراه صحبت کنند و ارز آن را تعیین تکلیف کنند.