ورود بدون مماشات مجلس به ماجرای معدن طبس

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس گزارش دقیقی از علل وقوع حادثه معدن طبس تهیه خواهد کرد و در این زمینه بدون کوچکترین مماشات به نمایندگان و مردم گزارش خواهیم داد. محمدباقر قالیباف در ابتدای جلسه علنی دیروز (سه‌شنبه) مجلس در نطق پیش از دستور خود گفت: حادثه معدن طبس عمیقا قلب ما و ملت شریف ایران را به درد آورده است. هیچ کارفرما و یا مسئولی حق ندارد هر سطحی از حوادث دردآور این‌چنینی را اقتضای کار و یا غیرقابل اجتناب بداند. وی افزود: کمیسیون صنایع مجلس و آقای نیکزاد به عنوان نماینده ویژه اینجانب به همراه نماینده طبس در میدان در روند تصمیم گیری ها و فرایند امدادرسانی نظارت کرده و گزارش دقیق از علل وقوع حادثه تهیه خواهند کرد؛ در این زمینه بدون کوچکترین مماشات به نمایندگان ملت و مردم شریف ایران گزارش خواهیم داد. رییس مجلس تاکید کرد: آیین نامه ایمنی در معادن مصوب سال ۱۳۹۱ زینتی و صوری نیست و باید مو به مو و با دقت رعایت شود. قالیباف اضافه کرد: مجلس و قوه قضاییه پاسدار رعایت قانون هستند و در این زمینه سخت‌گیرانه برخورد خواهند کرد؛ حق اولیه کارگر، کار در شرایط ایمن و استاندارد است و هیچ بهانه‌ای برای زیرپاگذاشتن این حق مسلم وجود ندارد.

 

زلنسکی، «بزرگترین تاجر تاریخ» است

«دونالد ترامپ» با اشاره به هر بار سفر رئیس‌جمهور اوکراین به آمریکا که با میلیاردها دلار به کشورش بازمی‌گردد، گفت زلنسکی «بزرگترین تاجر تاریخ» است. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ این کشور طی گردهمایی در میان هوادارانش در ایالت پنسیلوانیا بیان کرد: «من فکر می‌کنم زلنسکی بزرگترین تاجر تاریخ است. هر بار که او به ایالات متحده سفر می‌کند با ۶۰ میلیارد دلار به کشورش بازمی‌گردد.» خبرگزاری تاس به نقل از این رئیس‌جمهور سابق آمریکا گزارش کرد: «زلنسکی می‌خواهد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده پیروز شوند زیرا او می‌تواند از آنها کمک دریافت کند اما من عملکرد متفاوتی خواهم داشت و بر روی صلح کار خواهم کرد.» ترامپ در این خصوص افزود: «من به عنوان رئیس‌جمهور منتخب اگر در انتخابات پیروز بشوم، اولین کاری که می‌کنم زلنسکی و رئیس‌جمهور پوتین را صدا می‌زنم و به آنها خواهم گفت که توافق کنید. این دیوانگی است.» «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین قرار است در جریان سفر به آمریکا و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، به واشنگتن رفته و دیداری جداگانه در تاریخ ۲۶ سپتامبر (۵ مهر) با «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا داشته باشد.

رایزنی‌های کنسولی ایران و جمهوری‌ آذربایجان در باکو
رایزنی‌های کنسولی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور مدیران کل کنسولی وزارت امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان در باکو برگزار شد. رایزنی‌های کنسولی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور علیرضا محمودی مدیر کل کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و امیل صفراف مدیر کل کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در باکو برگزار شد. در این نشست نمایندگان ارشد نهادهای مختلف جمهوری آذربایجان از جمله وزارت امور خارجه، گمرک، مرزبانی، دادستانی کل، پلیس مرزبانی و پلیس بین‌الملل، دانشگاه پزشکی باکو، اداره مهاجرت، سازمان امور زندانها و وزارت کشور (اداره مبارزه با مواد مخدر) حضور داشتند و طرفین بر عزم و اراده جدی خود برای تقویت بیش از پیش مناسبات کنسولی و تسهیل امور اتباع دو کشور تاکید کردند. علیرضا محمودی در این سفر با سامیر شریف اف معاون وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان پیرامون گسترش همکاری‌های فیمابین دو کشور دیدار و گفت وگو کرد. پیش از این دیدارها نیز وی در سرکنسولگری ایران در نخجوان با ایرانیان مقیم و دانشجویان ایرانی ملاقات کرد و در جریان مشکلات و مسائل آنان قرار گرفت.

ادعای سوئد علیه ایران
دادستانی سوئد مدعی شد سرویس اطلاعاتی ایران در سال ۲۰۲۳ با هک یک اپراتور پیام‌ کوتاه تلاش کرد مردم را به انتقام گرفتن از معترضانی که قرآن را سوزانده بودند، تشویق کند. دفتر دادستانی سوئد دیروز (سه شنبه) اعلام کرد در تابستان سال ۲۰۲۳ حدود ۱۵ هزار پیام کوتاه حاوی دعوت به گرفتن انتقام از کسانی که به قرآن کریم در این کشور هتک حرمت کرده بودند، ارسال شده است. دادستانی سوئد در ادامه هدف از این کار را ایجاد شکاف در جامعه عنوان کرد و مدعی شد اطلاعات ایران به هک یک اپراتور پیام‌رسانی این کار را انجام داد. سرویس اطلاعاتی سوئد، موسوم به ساپو نیز در بیانیه‌ای جداگانه مدعی شد یک گروه هکری «از طرف سپاه پاسداران ایران برای اجرای یک کمپین نفوذ» دست به اقدام زده بود که هدف آن، نشان دادن سوئد به‌عنوان یک کشور اسلام هراس بوده است. رسانه‌های سوئدی در ۱ اوت ۲۰۲۳ گزارش دادند که تعداد زیادی از مردم پیامک‌هایی دریافت کرده‌اند که خواستار انتقام از افرادی است که کتاب مقدس مسلمانان را سوزانده‌اند. دادستان ارشد سوئد در ادامه این ادعاها گفت آنها به تحقیقات درباره این پرونده پایان داده‌اند، چراکه به ادعای آنها یک قدرت خارجی پشت این کار بوده و ارزیابی سوئد این است که شرایط لازم برای طرح اتهام به خارج از کشور یا استرداد به سوئد برای کسانی که مظنون به این حمله هستند، وجود ندارد.

انجام اقدامات ویژه برای بهبود وضعیت خدمت کارکنان وظیفه
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد که در سال‌های گذشته اقدام‌های خوبی برای بهبود وضعیت خدمت کارکنان وظیفه انجام شده که موجب بهره‌مندی مطلوب از توان و تخصص آنان در نیروهای مسلح و در نهایت افزایش سطح اشتغال زایی آنان در جامعه شده است. متن پیام سرلشکر پاسدار محمد باقری به شرح زیر است: با سلام و صلوات به منجی عالم بشریت حضرت حجت بن الحسن (عج) و فرمانده معظم کل قوا و درود به روح مطهر و پرفتوح حضرت امام خمینی (ره) و ارواح طیبه شهدای گرانقدر ۸ سال دفاع مقدس، جبهه مقاومت، امنیت و سلامت، هفته دفاع مقدس را که نشان دهنده هشت سال فداکاری و ایثارگری جوانان برومند ایران اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) است، به همه رزمندگان به ویژه کارکنان وظیفه که با حضور موثر خود در دفاع مقدس، ایثارگری و شهادت را بنیان نهادند، تبریک عرض می‌نمایم. در طی سال‌های گذشته اقدام‌های خوبی برای بهبود وضعیت خدمت کارکنان وظیفه انجام شده که موجب بهره‌مندی مطلوب از توان و تخصص آنان در نیروهای مسلح و در نهایت افزایش سطح اشتغال زایی آنان در جامعه شده است و این روند به حول و قوه الهی کماکان ادامه دارد.

اصلاح لایحه موافقتنامه تجارت
ترجیحی بین ایران و اندونزی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی جهت رفع ایرادات وارده از سوی شورای نگهبان موافقت کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه با اصلاح لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی جهت رفع ایرادات و ابهامات وارده از سوی شورای نگهبان موافقت کردند.

آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه
وزارت بهداشت غزه آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه را اعلام کرد. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: ظرف ۲۴ ساعت گذشته در سه جنایت‌ رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف نوار غزه ۱۲ تن شهید و ۴۳ تن زخمی شدند. آمار شهدای جنگ غزه از هفتم اکتبر تاکنون به ۴۱ هزار و ۴۶۷ تن و تعداد مجروحان به ۹۵ هزار و ۹۲۱ تن رسید.
جنگ غزه دیروز (سه‌شنبه) در حالی وارد سیصد و پنجاه و چهارمین روز خود شد که کشتارهای اشغالگران در سراسر نوار غزه ادامه دارد. پیش از این گروهی از مقام‌های رده بالای سازمان ملل با گذشت حدود یک سال از شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه خواستار پایان درد و رنج‌های وحشتناک و فاجعه انسانی که این جنگ در این باریکه به بار آورده، شدند.

پزشکیان و اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای،موضع ایران برای تنش‌زدایی منطقه‌ای و جهانی را تشریح کردند

گروه سیاسی: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان و هیات همراه او در فضایی پیچیده و پر بحران عازم هفتادونهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد شده‌اند. علاوه بر تنش‌های انباشته شده میان تهران با کشورهای غربی، سفر هیات ایرانی به نیویورک در شرایطی صورت گرفت که صحنه خاورمیانه و جنگ با بحران‌های بزرگ همچون جنگ غزه، حملات رژیم صهیونیستی به لبنان و نیز تداوم جنگ اوکراین مواجه است.
به گزارش «تجارت»، پزشکیان در شرایطی به عنوان رئیس‌جمهور ایران عازم نیویورک شده است که نقش‌آفرینی تهران به فراتر از حوزه خاورمیانه گسترش پیدا کرده است. اکنون نقش ایران در مقیاسی جهانی در صجنه معادلات بین‌الملل مورد توجه واقع شده است که همین امر ماموریت دیپلماتیک پزشکیان و همراهانش در هفتادوهفتیمن نشست مجمع عمومی سازمان بیش از بیش دشوار کرده است.

ماموریت ویژه هیات ایرانی در نیویورک برای گره گشایی از مذاکرات با غرب
همانند تمامی سال‌‌های اخیر مهم‌ترین ماموریت تیم ایرانی در ارتباط با موضوع پرونده هسته‌ای و مذاکرات با کشورهای غربی است. بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم، سید عباس عراقچی، سکاندار دستگاه دیپلماسی در چندین نویت با صراحت از آمادگی ایران برای آغاز دور جدید مذاکرات با غرب سخن به میان آورد. همزمان در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رویکرد هر یک از دونالد ترامپ و کامالا هریس درباره احیای توافق هسته‌ای با تهران، بار سنگینی را بر دوش تیم دیپلماتیک کشورمان در نیویورک قرار داده است. اهمیت این موضوع به اندازه‌ای است که مقام‌های سیاسی کشورمان کانون تمرکز گفت‌وگوهای خود در سازمان ملل را در همین راستا تنظیم کرده‌اند. در مهم‌ترین نشست مرتبط با این مساله مهم، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است با «شارل میشل» رئیس شورای اروپا دیدار و رایزنی کرد. پزشکیان دراین دیدار با بیان اینکه «دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران هم در داخل کشور و هم در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال گسترش تفاهم، همدلی و همکاری است» تصریح کرد: البته عبور از حصار اندیشه‌ها و باورها کار ساده‌ای نیست و نیاز به زمان دارد اما ما به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصه‌های مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفت‌وگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است. شارل میشل نیز در این دیدار خاطر نشان کرد: انتخاب جناب‌عالی به ریاست جمهوری را پنجره و فرصت جدیدی برای احیای گفت‌وگوها با اتحادیه اروپا می‌دانیم. ما دیدگاه‌های شما را به دقت بررسی کرده و معتقدیم که می‌توانیم روحیه و اصول مورد تاکید جناب‌عالی را به‌ویژه در مسئله احترام به تنوع افکار، تساهل و رواداری، مبنای تعاملاتی سازنده قرار دهیم. در سطحی دیگر، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران دوشنبه شب به وقت محلی در ادامه دیدارهای خود در نیویورک با «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار و گفتگو کرد. عراقچی و گروسی درباره تقویت روابط و همکاری ها میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفتگو و تبادل نظر کردند. «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طی پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دیدار و برقراری مجدد تماس با عباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل پیش از سفر آتی من به تهران مهم بود. همچنین، معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که به همراه رئیس جمهور و وزیر خارجه در نیویورک به سر می‌برد با «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و رایزنی کرد. مجید تخت روانچی در این باره در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفتگویی صریح و سازنده با انریکه مورا داشتم در این، گفتگو به طور خاص بر موضوعات مرتبط با رفع تحریم و هسته‌ای تمرکز داشتیم». وی ادامه داد: ایران آماده است تا سهم خود را با حسن نیت انجام داده و به نگرانی ها و منافع متقابل از طریق دیپلماسی عزتمندانه بپردازد.

پیام ویژه ایران به رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه و لبنان
در کنار موضوع پرونده هسته‌ای، تیم دیپلماسی کشورمان کانون تمرکز خود را بر موضوع جنایات و تحرکات رژیم صهیونیستی در غره و اخبرا در لبنان معطوف کرده است. پزشکیان و همراهانش در نیویورک در باب مساله جنایات رژیم اسرائیل بر سه محور اصلی متمرکز شده‌اند. نخست، موضوع ترور جنایتکارانه اسماعیل هنیه در تهران. دوم، جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و سوم، جنگ افروزی جدید تل‌آویو در جنوب لبنان. درباره این مساله مهم، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، در گفت‌وگویی درباره حملات متجاوزانه گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان به بهانه مقابله با جنبش حزب‌الله گفت که این حملات «بحرانی انسانی» است که با خطرِ ورود منطقه به جنگی‌ گسترده‌تر مواجه است. شبکه سی‌ان‌ان نوشت که پزشکیان در بخشی از گفت‌وگویی اختصاصی با «فرید زکریا» خبرنگار این شبکه هشدار داد که «خطر دامن‌گیر ‌شدن آتش رخدادهای فعلی(در لبنان) در کل منطقه وجود دارد.» سی‌ان‌ان نوشت که رئیس‌جمهور ایران در پاسخ به این سوال که آیا ایران به حزب‌الله توصیه خواهد کرد در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی خویشتن‌داری کند، گفت که حزب‌الله با رژیمی مواجه است که «تا دندان مسلح است و به تسلیحاتی دسترسی دارد که برتر از چیزهای دیگر است.» او هشدار داد: «ما نباید اجازه بدهیم که لبنان به غزه دیگری در دستان اسرائیل تبدیل شود. حزب‌الله نمی‌تواند این کار را به تنهایی انجام دهد. حزب‌الله نمی‌تواند به تنهایی در مقابل رژیمی بایستد که کشورهای غربی، کشورهای اروپایی و آمریکا از آن دفاع و حمایت می‌کنند و (تسلیحات آن را) تامین می‌کنند». همزمان با این اظهارات پزشکیان، «محمدجواد ظریف» معاون امور راهبردی رئیس‌جمهور ایران که در هیات همراه او برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، در گفت‌وگویی بیان کرد که دولت ایران آماده همکاری با دیگر کشورها برای پایان دادن به جنگ غزه است. شبکه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا نوشت که ظریف در گفت‌وگو با این شبکه بیان کرد: ما می‌خواهیم به سمت جهانی صلح‌آمیزتر و باثبات‌تر برای شهروندان خود و برای شهروندان دیگر کشورها برویم. ما به دنبال جنگ نیستیم، اما از خود دفاع خواهیم کرد. او ادامه داد، پس از ترور، جامعه جهانی از ما خواست که به منظور پایان دادن به جنگ غزه خویشتن‌داری کنیم، اما وعده یک توافق آتش‌بس هرگز محقق نشد. نکته قابل توجه این که هشدارهای رئیس جمهوری ایران به رژیم صهیونیستی در جریان یک نشست خبری با خبرنگاران در نیویورک، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جنوب آسیا داشته است. روزنامه ایندین اکسپرس روز سه شنبه گزارش داد: مسعود پزشکیان می‌گوید که اسرائیل در تلاش برای گسترش جنگ در خاورمیانه است و هشدار داد که تل آویو در حال پهن کردن دام برای کشاندن ایران به یک جنگ گسترده است. به نوشته این روزنامه هندی، رئیس جمهوری ایران خطاب به گروهی از خبرنگاران گفت که تهران به دنبال تشدید خشونت‌های جاری در غزه یا درگیری‌ها در مرز جنوب لبنان نیست. این رسانه همچنین از پزشکیان نقل کرد: «درحالیکه اسرائیل مدعی است که یک جنگ بزرگتر نمی‌خواهد، اقدام‌های آن چیز دیگری را می‌گوید.»

پیام همراهی مذاکره‌کنندگان ارشد برجام در سفر پزشکیان به نیویورک
خبرنگار آمریکایی نوشت حضور دیپلمات‌های «کارآزموده» ایرانی در هیات همراه رئیس‌جمهور ایران در سفر به نیویورک، نشان‌دهنده آماده شدن ایران برای مذاکره با غرب برای حل‌وفصل مسائل، از جمله پرونده هسته‌ای است.
به گزارش ایسنا، «لورا روزن» خبرنگار ارشد آمریکایی در یادداشتی درباره سفر هیات بلندپایه ایران به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، نوشت که حضور «محمد جواد ظریف» دیپلمات کارآزموده و مذاکره‌کنندگان هسته‌ای پیشین در کنار «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در این سفر به مقر سازمان ملل نشان می‌دهد که ایران در حال آماده شدن برای مذاکره است.
در این یادداشت که در پایگاه خبری دیپلماتیک منتشر شده، آمده است: شاید مهم‌ترین موضوع از سفر اول مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید ایران به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در این هفته، هیاتی است که او به همراه خود آورده بود. این هیات، به‌ویژه، شامل «محمدجواد ظریف» دیپلمات کارآزموده و وزیر امور خارجه پیشین ایران است که مشاور پزشکیان است، همچنین معاونان پیشین ظریف نیز در این هیات حضور دارند که نقش مهمی در مذاکرات هسته‌ای ۲۰۱۶ داشتند، از جمله «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه فعلی ایران و «مجید تخت‌روانچی» معاون سیاسی عراقچی. تمامی آن‌ها در جلسه پزشکیان با خبرنگاران در نیویورک حاضر بودند. روزن در این یادداشت مطرح کرد: پیامی که همراهان هیات ایرانی فرستاد این بود که ایران در حال به کار بستن نهایت تلاش خود به منظور آماده شدن برای ازسرگیری دیپلماسی با غرب، در صورت آماده بودن ۶ کشور دیگر (عضو توافق هسته‌ای) است. احتمال می‌رود همراهان فرصتی برای صحبت کردن با کارشناسان و شاید برخی مقامات رسمی پیشین برای ارائه توضیحات تازه درباره دیدگاه‌های خود و ایجاد زمینه‌ای برای مذاکرات آتی پس از روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید آمریکا بیابند. در ادامه این یادداشت با اشاره به اظهارات پزشکیان در نشست با مدیران رسانه‌های آمریکایی آمده است: پزشکیان تاکید کرد که ایران امیدوار است به میز مذاکرات بازگردد و به دنبال بی‌ثباتی نیست. ما درباره برجام(توافق هسته‌ای) ۱۰۰ بار گفته‌ایم که آماده پایبندی به تعهدات و توافقات خودمان هستیم. امیدواریم پای میز برویم و مذاکره کنیم تا به ارتقای صلح و امنیت در جهان کمک کنیم.

حزب الله لبنان آغاز رسمی جنگ با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد

گروه سیاسی: در شرایطی که جنایت رژیم صهیونیستی در منطقه با حملات ظالمانه و کوبنده به جنوب لبنان ابعادی جدیدتر به خود گرفته است؛ حزب الله علیه رسما علیه تل‌آویو اعلام جنگ کرد. حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای آغاز رسمی جنگ با رژیم صهیونیستی در حمایت از ملت پایدار فلسطین در نوار غزه و مقاومت شجاعانه و شریف آن و دفاع از لبنان و ملت آن را اعلام کرد. به گزارش «تجارت»، اعلام جنگ حزب‌الله علیه تل‌آویو در شرایطی است کع ارتش رژیم صهیونیستی از موج جدید حملات به لبنان خبر می‌دهد و همزمان سران این رژیم به تهدیدات لفظی خود ادامه می‌دهند. گستره جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد تل‌آویو در اندیشه تکرار جنایات چند وقت اخیر خود در غزه است. رژیم صهیونیستی مدعی حمله به نظامیان حزب الله است اما شواهد امر به وضوح از شهادت غیرنظامیان حکایت دارد. در واقع، رژیم صهیونیستی درحالی مدعی هدف قرار دادن مواضع نظامی حزب الله در این حملات است که در نتیجه تجاوزات به جنوب و شرق لبنان و نقاط دیگر لبنان تا بدین لحظه ۵۵۸ تن ازجمله ۵۴ کودک و ۹۴ زن شهید و هزار و ۸۳۵ نفر نیز زخمی شدند و موج عظیمی از آوارگی در شهرها و روستاهای جنوب به دلیل بمباران بی‌سابقه از هشتم اکتبر گذشته به ثبت رسید. حزب‌الله لبنان نیز در واکنش به این جنایات، حملات متعددی را به شمال فلسطین اشغالی انجام داد. این حملات منجر به ترس و وحشت صهیونیست‌ها شد و شهر اشغالی «حیفا» را به تعطیلی کشاند.
تاکید تل‌آویو بر انجام حملات کوبنده
«هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در این رجزخوانی گفت: ما به حزب‌الله آتش‌بس نخواهیم داد و باید با قدرت کامل ادامه دهیم. طبق گزارش شبکه المیادین، وی افزود: امروز ما سرعت عملیات تهاجمی خود را تسریع و تقویت خواهیم کرد؛ چراکه شرایط فعلی مستلزم ادامه روند فزاینده در همه جبهه‌ها است. در همین راستا، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که طی امروز (دیروز سه‌شنبه) ۲ موج حمله را به لبنان انجام داده و موج جدید را آغاز کرده است. ارتش رژیم اشغالگر مدعی شد که در این حملات مواضع مرتبط با حزب‌الله را بمباران کرده است. رژیم صهیونیستی در دور جدید حملات به لبنان مناطق «برعشیت»، «صدیقین» و «المنصوری» را هدف قرار داد. همچنین نیروهای اشغالگر اسرائیل البازوریه، القلیله، بیت لیف و مرکبا در جنوب لبنان را هدف قرار دادند. حارث، شهابیه و دیبین در جنوب لبنان نیز از مناطقی بودند که در موج جدید حملات هدف قرار گرفتند. همچنین یک منزل در اطراف مرجعیون هدف بمباران قرار گرفت. ارتش رژیم صهیونیستی صبح دوشنبه نیز حملات تجاوزکارانه گسترده خود به مناطقی در جنوب و شرق لبنان را آغاز کرد و این حملات همچنان ادامه دارد.

سخنگوی دولت در نشست خبری اعلام کرد

گروه سیاسی: سخنگوی دولت درباره بررسی مجدد اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: موضوع با هماهنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام و با رعایت منافع ملی در حال پیگیری است.
اولین نشست خبری فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در ابتدای اولین نشست خبری فاطمه مهاجرانی با تاکید بر اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران با ابراز تأسف عمیق از حادثه دلخراش طبس این واقعه را به خانواده جانباختگان و ملت ایران تسلیت می‌گوید، یادآور شد: دولت با جدیت برای بهبود شرایط کاری و ضوابط ایمنی تلاش می‌کند تا از تکرار این فجایع جلوگیری شود. وی افزود: همچنین گزارشی از سوی هیئت دولت در این زمینه تهیه و به مردم ارائه خواهد شد. سخنگوی دولت تأکید کرد: این فاجعه نه تنها قلب خانواده‌های جان‌باختگان را جریحه‌دار کرد، بلکه بار دیگر ضرورت بازنگری و اصلاح قوانین و رویه‌های مرتبط با ایمنی محیط کار را نمایان ساخت. همچنین در پی دستور وزیر کار، مقرر شد که کمیته‌ای تخصصی به منظور بررسی استانداردهای ایمنی معادن در ایران و بازنگری موارد غیرکارآمد تشکیل شود.

رئیس جمهور حامل پیام صلح پایدار و منصفانه برای همه ملت‌هاست
مهاجرانی با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک تاکید کرد: دکتر پزشکیان و هیئت همراه در سفر به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دورانی که یک نسل‌کشی تمام‌عیار در غزه و توأم با رفتارهای منزجرکننده و دیوانه‌وار یک رژیم نژادپرست و تداوم این حملات در لبنان، ملت‌های منطقه را در آستانه تهدید و جنگ قرار داده، حامل پیام صلح پایدار و منصفانه برای همه ملت‌هاست.

قدردانی از رهبر انقلاب
سخنگوی دولت با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری با عفو، تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب، گفت: جا دارد از این اقدام در آغاز هفته وحدت که در راستای افزایش وفاق ملی است تشکر و قدردانی کنیم.
نظر دولت نسبت به تعطیلی پنجشنبه‌ها
سخنگوی دولت، همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نظر دولت نسبت به تعطیلی روز پنجشنبه، گفت: آنچه در دولت مطرح شد، بازگشت به لایحه ارسالی در دولت سیزدهم است.

دولت به دنبال اجرای برنامه هفتم توسعه است
مهاجرانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامه دولت برای استفاده بیشتر از برق هسته‌ای، اظهار کرد: همانطور که از ابتدا تاکید کردیم دولت به دنبال اجرای برنامه هفتم توسعه است. اجرای احکام قانونی وظیفه دولت است و در همین راستا گام خواهد برداشت و با استفاده از تمام ظرفیت‌ها از جمله دانش‌بنیان‌ها تلاش می‌کند تا ظرفیت برق هسته‌ای را از هزار مگاوات به سه هزار مگاوات افزایش دهد.