هفدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و هجدهمین دوره نمایشگاه سراسری صنایع دستی در حالی شامگاه جمعه با معرفی نفرات و غرفه‌های برتر در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی زنجان پایان یافت که استقبال قشرهای مختلف مردم این استان را به دنبال داشت.
شامی- تجارت: سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان زنجان در آیین اختتامیه این رویداد بیان کرد: این ۲ رخداد مهم فرهنگی همه ساله در شهر زنجان برگزار می‌شود و امسال نیز با استقبال مردم در فضایی آرام و امنیت برگزار شد. به گفته داریوش نادری، در جشنواره ملی آش ایرانی ۶۱ نوع آش در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که استقبال شهروندان را به دنبال داشت و در نهایت پس از داوری نهایی، نفرات برتر معرفی شد.وی اضافه کرد: بنابر اعلام مسوولان، در هفدهمین جشنواره ملی آش ایرانی، شرکت‌کنندگانی از ۱۵ استان شامل لرستان، کردستان، خراسان شمالی، کرمانشاه، چهارمحال بختیاری، اردبیل، کهکیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، ایلام، فارس، مازندران و زنجان حضور یافتند.سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان زنجان خاطر نشان کرد: هر چند امسال هم ۲ کشور پاکستان و افغانستان در جشنواره ملی آش ایرانی شرکت کردند اما تلاش بر این است از سال آینده این جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار شود.وی یادآور شد: در هجدهمین دوره نمایشگاه صنایع دستی نیز ۲۰۰ هنرمند از سراسر کشور حضور یافتند. این جشنواره از ۱۶ مهر امسال آغاز شد و با معرفی نفرات برتر در ۲ بخش جشنواره ملی آش ایرانی و نمایشگاه صنایع دستی به ایستگاه آخر رسید.بر این اساس اعلام داوران، در پایان جشنواره آش ملی ایرانی، فهیمه صالحی از کرمانشاه اول شد و رشیده محمدی و فریبا محمودی از زنجان دوم و سوم شدند و هدایای ملیله‌کاری دریافت کردند.همچنین در بخش غرفه‌های صنایع دستی نیز رتبه اول به علی احمدی در رشته سفال نقش برجسته استان زنجان رسید، شکیبا رهنما در رشته سفال سرامیک استان خراسان رضوی دوم، و خدیجه یوسفی در رشته سراجی سنتی استان اردبیل سوم شد.غرفه خلاق صنایع دستی نیز به زهرا یزدانی در رشته منبت چوب از استان بوشهر رسید.

ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی زنجان تکمیل شد
به گفته معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان استان زنجان، میانگین اشغال و تکمیل ظرفیت هتل‌های زنجان در روزهای برگزاری هفدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و هجدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و سوغات نشان می‌دهد که بسیاری از هموطنان در این جشنواره شرکت کرده‌اند. داود آبیان افزود: ورود حجم بالایی از گردشگران داخلی و خارجی در روزهای برگزاری هفدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و هجدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی پیش‌بینی شده بود که خوشبختانه کمبود محل اسکان نداشتیم و مشکلی هم برای اسکان و اقامت گردشگران به وجود نیامد.معاون گردشگری استان زنجان افزود: از ۱۷ تا ۲۱ مهر سال جاری، تمامی ظرفیت اسکان اعم از هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مهمان‌پذیرها، اقامتگاه‌های سنتی و خانه‌های مسافر دارای مجوز رسمی در شهر زنجان به طور کامل تکمیل شد. این مسوول، در خصوص نظارت بر روند اقامت مسافران نیز گفت: تیم‌های نظارتی به ظرفیت ۱۰۰ نفر به صورت گشت‌های مشترک کار نظارت بر واحدهای اقامتی و تاسیسات گردشگری را انجام دادند.وی خاطر نشان کرد: باید با رونق و توسعه حوزه گردشگری به جهانیان ثابت کنیم ایران کشوری امن است همان‌طور که مردمان ما احساس امنیت می‌کنند و حافظان امنیت هستند گردشگران خارجی هم می‌توانند با احساس امنیت کامل ایران را به عنوان مقصد گردشگری برای خود انتخاب کنند.

جشنواره‌ها نمادی از فرهنگ کشور
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی نیز در مراسم افتتاحیه این جشنواره که عصر روز 16 مهر سالجاری در محل نمایشگاه های بین المللی کاسژین زنجان برگزار شد گفت: جشنواره ها فرهنگ ما را تشکیل می‌دهند. مصطفی فاطمی افزود: جشنواره‌هایی در طول دراز مدت می‌توانند پایدار بمانند که به عنوان یک شناسنامه مطرح شوند، افزود: در طول این سالیان بسیار تلاش شد که جشنواره آش پایدار بماند.وی اظهار داشت: جشنواره ها فرهنگ ما را تشکیل می‌دهند و تفاوت کشور ما در تفاوت آیین و فرهنگ و زبان شاید در‌نگاه اول موجب اختلاف باشد اما وقتی در موضوع گردشگری به این اختلاف نگاه می‌کنیم ارزش پیدا می‌کند.مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی گفت: دولت با استفاده از تفاوت های موجود در مناطق مختلف،می تواتد همدلی را بین ملیت ها رقم بزتد.این مسوول خاطر نشان کرد: زنجان پایگاه اصلی آش ایرانی است و باید زمینه حضور گردشگران را در سایر استان ها ایجاد کنیم و این جشتواره ظرفیت ایجاد استان به مقصد گردشگری را دارد.

جشنواره آش به بلوغ رسیده است
بنیانگذار جشنواره آش نیز در مراسم افتتاحیه این مراسم نیز گفت: پس از برگزاری هفده دوره جشنواره آش، این رویداد ملی به بلوغ رسید. یحیی رحمتی اظهار داشت: جشنواره آش شناسنامه زنجان در حوزه جشنواره‌ها محسوب می‌شود و این از اهمیت بیشتر ان حکایت دارد.بنیانگذار جشنواره آش با اشاره به برگزاری نخستين جشنواره آش ايرانی در سال 84، گفت: این جشنواره قدمی مبتكرانه برای ايجاد تحول در حوزه گردشگری زنجان است.رحمتی، با اشاره به اینکه در نخستین دوره جشنواره آش ۴۰ هزار نفر حضور داشتند، افزود: در طول سالیان این جشنواره گسترش پیدا کرده و تعداد بازدیدکنندگان به ۱۵۰ هزار نفر رسید و امروز این جشنواره به بلوغ رسیده است.رحمتی برگزاری جشنواره آش ایرانی را مهم عنوان کرد و افزود: آش در فرهنگ ایرانی جایگاه ویژه دارد و در واقع می توان گفت، خلاصه تمامی غذاها به شمار می رود.وی با بیان اینکه غذاهایی نظیر آش دندونک، آش پشت پا و آش نذری درفرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه دارد. خاطر نشان کرد: زنجان از معبر گردشگری باید به مقصد گردشگری تبدیل شود.