ارزش افزایی املاک دولتی در دستور کار قرار بگیرد

معاون اول رئیس جمهور در نخستین جلسه «هیات عالی مولد سازی دارایی‌ها در دولت جدید» با بیان اینکه همه دستگاه‌ها و وزارتخانه ها موظفند قبل از واگذاری دارایی‌های مازاد،‌ برای «ایجاد بیشترین ارزش افزوده » این دارایی ها تلاش کنند گفت: ما باید از تمام ‌فرصت‌ها و امکاناتی که قانون‌ ‌برای ارزش افزایی دارایی‌های مازاد دولتی در اختیارمان گذاشته به بهترین نحو استفاده کنیم تا حداکثر عایدی نصیب دولت شود و درآمد حاصله از این دارایی های بلااستفاده و غیرمولد، در مسیر پیشرفت کشور به کار گرفته شود. در این جلسه که به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور اعضای «هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت» و تعدادی از وزرا برگزار شد، پرونده مربوط به تعدادی از املاک مازاد وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی، نیرو،‌ ارتباطات و فناوری اطلاعات و ‌وزارت نفت در جلسه مطرح شد. عارف در ادامه گفت: باید با سرعت این املاک را تعیین تکلیف کنیم و از درآمد حاصل از مولدسازی، برای سرمایه گذاری در طرح‌هایی که جامعه به شدت به آنها نیاز دارد و از جمله‌ در رفع مشکلات و تنگناهای مربوط به مدارس، هنرستان ها و توسعه بیمارستان ها ‌و... استفاده کنیم تا اموال راکد وارد چرخه اقتصادی کشور شوند .

 

رژیم صهیونیستی پاسخ سختی دریافت خواهد کرد

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای دیروز دوشنبه (۷ آبان) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، با اشاره به شرارت بامداد شنبه رژیم موقت صهیونی در تجاوز به حریم امن ایران اسلامی اظهار کرد: رژیم جنایتکار و باند تبهکار صهیونیستی به سبب تجاوز به حریم ایران اسلامی، پاسخ سختی را دریافت خواهد کرد و این رژیم موقتی و جعلی، تقاص جنایات خود را به اشد وجه خواهد داد. در همینجا لازم می‌دانم که شهادت چند تن از نیروهای سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران را که در جریان حمله رژیم صهیونی به برخی از مراکز نظامی کشورمان به درجه رفیع شهادت نائل شدند، تبریک و تسلیت بگویم. همچنین، رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به شهادت مظلومانه جمعی از نیروهای جان برکف انتظامی در شهرستان تفتانِ استان سیستان‌وبلوچستان، گفت: به موازات شرارت رژیم موقت صهیونی در تجاوز به حریم ایران اسلامی، تروریست‌های تبهکار وابسته به ایادی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و صهیونیست‌های جنایتکار، در شهرستان تفتان استان سیستان‌وبلوچستان مرتکب جنایت شدند و ۱۰ تن از نیروهای جان برکف انتظامی که مشغول خدمت‌رسانی به مردم بودند را به شهادت رساندند. شهادت این غیورمردان حافظ امنیت مردم در فراجا را تبریک و تسلیت می‌گوییم و تاکید می‌کنیم که عوامل مستقیم و غیرمستقیم این ترورها و جنایت‌ها را تعقیب و به اشد وجه مجازات خواهیم کرد.

احتمال برگزاری مذاکرات
گسترده درباره تبادل اسرا
رئیس موساد، اقامت خود در قطر را پس از پایان نشست شبانه درباره خطوط کلی معامله مبادله اسرا تمدید کرد. ۲ طرف در حال بررسی تجدید مذاکرات بین اسرائیل و حماس و تشکیل همه تیم‌های مذاکره کننده «در عرض چند روز» هستند. گفت‌وگوهای «دیوید بارنیا» رئیس موساد، ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا و محمد عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر قطر تا شب ادامه داشت و قرار بود صبح دیروز (دوشنبه) از سر گرفته شود. اینها صرفاً مذاکرات مقدماتی با هدف تعیین خطوط تقسیم برای امکان ازسرگیری مذاکرات به منظور دستیابی به توافق آزادی اسرا است. یک مقام اسرائیلی به کانال ۱۲ اسرائیل گفت: «ما در حال بحث بر سر یک طرح جامع هستیم که ابتکار مصر را در نظر بگیرد. این طرح در ۲ هفته گذشته ایجاد شده و جدیدترین طرح برای ارتباطات فعلی است و گفت‌وگوها خوب بود.» این کانال به نقل از این منبع اسرائیلی گزارش داد: «قصد این است که یک نشست چهارجانبه برگزار کنیم و این هفته با مشارکت تیم‌ها شروع خواهیم کرد تا ببینیم آیا راهی وجود دارد که بتوان به توافق رسید.

گام‌های جدید ایران و مصر
برای گسترش همکاری‌ها
رسانه عربی به تشریح آخرین تحولات در زمینه ازسرگیری روابط میان ایران و مصر در سایه دیدار اخیر میان روسای جمهور ۲ کشور در روسیه پرداخت. رسانه عربی چاپ لندن نوشته روابط مصر و ایران اخیراً در بحبوحه تسریع ارتباطات میان طرفین به طور قابل توجهی بهبود یافته است. منابع مطلع به روزنامه العربی الجدید گفته‌اند که در دیدار اخیر «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر و «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور ایران در حاشیه نشست بریکس در کازان روسیه، «گام‌های جدیدی در چارچوب تمایل هر طرفین برای گسترش زمینه‌های همکاری در سطح مجاز برداشته شد». طبق گفته این منابع، قاهره و تهران در اولین دیدار السیسی و پزشکیان توافق کردند که رایزنی‌های دیپلماتیک را برای بررسی راه‌های ارتقای سطح نمایندگی‌های دیپلماتیک در چارچوب ایجاد فضای عمومی برای عادی‌سازی کامل روابط میان مصر و ایران در دوره آتی، آغاز کنند.

واکنش چین به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به اقدام متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران، گفت پکن مخالف نقض حاکمیت ملی کشورهاست. «لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ایران در بامداد شنبه گذشته، گفت که چین مخالف نقض حاکمیت ملی و امنیت دیگر کشورها و متوسل شدن مدام به زور و شدت عمل است. رسانه‌های چینی گزارش دادند که لین در این باره گفت: وضعیت فعلی غرب آسیا به شدت متشنج است و طرفین ذی‌نفع باید از بالا بردن خطرات امنیتی در منطقه خودداری کنند. او همچنین بیان کرد: برخی رخدادها، بار دیگر فوریت و ضرورت آتش‌بس و پایان دادن به جنگ را نشان داده‌اند. جامعه بین‌المللی، به ویژه قدرت‌های بانفوذ، باید نقش سازنده‌ای ایفا کرده و شرایط لارم را برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای ایفا کنند.

علت تعلیق حساب عبری
رهبر انقلاب در ایکس
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در یادداشتی به تعلیق حساب عبری حضرت آیت‌الله‌ خامنه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس واکنش نشان داد و آن را تحلیل کرد. ، در یادداشت مهدی فضائلی در شبکه اجتماعی ایکس آمده است: هراس شیطان از بسم‌الله! حساب عبری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس که با " بسم‌الله‌الرحمن الرحیم" آغاز بکار کرده بود در دومین روز فعالیت تعلیق شد.

تشریح ابعاد خسارت تجاوز اخیر تل‌آویو از سوی وزیر دفاع
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، خسارتی جزئی به ما وارد شد که بلافاصله با بهره‌گیری از دانش و قدرت علمی خودمان آن را ترمیم و جایگزین کردیم. امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده که صبح روز دوشنبه هفتم مهرماه در آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه عالی دفاع ملی حضور یافته بود، در جمع دانشجویان غیر ایرانی و تعدادی از وابستگان نظامی خارجی مقیم تهران با اشاره به آیه «وأَعِدُّوا لَهُمْ مَااسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة» اظهار داشت: قرآن ما را به آماده شدن و قدرتمند شدن به هر وسیله‌ای توصیه کرده است که یکی از قدرت‌ها، قدرت علمی است و هر کشوری که قدرت علمی دارد بر دیگران تفوق پیدا می‌کند. وی افزود: گاهی این قدرت علمی در جهت شرّ به وسیله استکبار جهانی اعمال می‌شود، اما اگر این قدرت علمی در دست انسان‌های مؤمن و عدالت‌خواه باشد، در جهت تفوق خیر و مبارزه با ظلم بکار خواهد رفت.

شمار شهدای غزه از ۴۳ هزار تن فراتر رفت
در حالی‌ که جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه وارد سیصد و هشتاد و هشتمین روز خود شده است، وزارت بهداشت غزه دیروز (دوشنبه) آمار جدید شهدا و مجروحان را اعلام کرد. وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد، شمار قربانیان عملیات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به ۴۳ هزار و ۲۰ شهید و ۱۰۱ هزار و ۱۱۰ زخمی رسیده است.

تور منطقه‌ای عراقچی چگونه معادلات سیاسی را به نفع تهران تغییر داد؟

گروه سیاسی: دیپلماسی موفقت دولت چهاردهم در میانه یکی از پر التهاب‌ترین وضعیت‌های تاریخ خاورمیانه تحسین‌های داخلی و حیرت محافل خارجی را به همراه داشته است. اگر تنها چند سال قبل دونالد ترامپ و کاخ سفید، موضوع ایجاد ائتلاف عربی – عبری علیه تهران را به بحث روز محافل سیاسی و نهادهای مطالعاتی تبدیل کرده بودند، حالا تمامی کشورهای عربی به شکل واحد حمله متجاوزانه اسرائیل علیه ایران را محکوم می‌کنند. به گزارش «تجارت»،در چند سال اخیر، استراتژی کلان آمریکایی – اسرائیلی این بود که به گسترش و تقویت ایران‌هراسی از یک سو، در قالب طرح «صلح ابراهیم» موج عادی‌سازی روابط میان اعراب و اسرائیل اجرایی شود و از سوی دیگر، جبهه‌ای واحد از اعراب و اسرائیل علیه ایران در عرصه میدانی و سیاسی شکل بگیرد. بر خلاف این نقشه‌راه، دیپلماسی سازنده ایرانی، طی سال‌های اخیر نه تنها توطئه ایجاد دشمنی میان ایران و کشورهای عرب منطقه را خنثی کرد، بلکه عادی‌سازی روابط میان تهران با پایتخت‌های عربی کلید خورد.

از صلح ابراهیم تا محکومیت دسته‌جمعی تل‌آویو
در عرصه تحولات جدید خاورمیانه نیز که دایره بحران از سطح درگیری‌‎های غیرمستقیم و نیابتی ایران با اسرائیل به سطح تقابل مستقیم رسیده است، سید عباس عراقچی، در مقام سکاندار وزارت امور خارجه چند دور از سفرهای دیپلماتیک را در منطقه آغاز کرد که ثمره آن فراتر از تصورات مشاهده شد. اوج موفقیت دیپلماسی سازنده ایرانی آن‌جا مشاهده شد که کشورهای عربی به صورت متفق القول حمله متجاوزانه اسرائیل علیه ایران را محکوم کردند. این موفقیت به اندازه‌ای قابل توجه بود که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان دیروز در دیدار با مجمع نمایندگان استان‌های قزوین، گلستان،‌ کرمانشاه و اعضای فراکسیون شمال غرب کشور با اشاره به اینکه امروز رژیم صهیونیستی از دستیابی به اهداف خود بازمانده گفت: اسرائیلی‌ها تا دیروز به دنبال بازگشایی سفارت‌خانه در کشورهای عربی بودند، اما امروز همان کشورها اقدامات وحشیانه آنان را محکوم می‌کنند. رئیس جمهور با اشاره به اینکه در کنار مقاومت دلیرانه، دیپلماسی نیز مسیر آنان را فلج کرده است گفت: امروز باید به حق از آقای دکتر قالیباف و آقای دکتر عراقچی بابت همه تلاش‌هایی که در این مدت انجام دادند تشکر کنیم.تلاش‌های ایران برای تبدیل خود به یک قدرت منطقه‌ای موثر، به جای تمرکز صرف بر تهدید و رویارویی با اسرائیل، می‌تواند تبعاتی بر نحوه اقدامات نظامی این کشور علیه اسرائیل داشته باشد و بر توانایی تهران در ایفای نقش موثر در یافتن راه حلی برای جنگ در لبنان و غزه اثر بگذارد. این‌که کشورهای عربی از نزدیکی و تنش‌زدایی با تل‌آویو، به مرحله محکوم کردن حمله متجاوزانه آن‌ها رسیدند، بزرگ‌ترین شکست دیپلماتیک برای اسرائیلی‌ها بود. این موضوع حتی موجب حیرت رسانه‌های صهیونیستی نیز شده است. به گونه‌ای که روزنامه اسرائیل ها آرتص در تحلیلی می‌نویسد: نوآوری راهبردی‌ای در نحوه عمل ایران در منطقه دیده می‌شود، به تحولات دیپلماتیک مهمی بر می‌گردد که در سال‌های اخیر رخ داده است: در سال ۲۰۲۲ ایران روابط دیپلماتیک خود با امارات را از سر گرفت و به دنبال آن در مارس ۲۰۲۳ روابط تهران و ریاض مجددا برقرار گشت. اخیرا نیز روابط بین تهران و قاهره گرم شده، به طوری که روز چهارشنبه گذشته نشستی دوستانه بین روسای جمهور دو کشور در حاشیه نشست اجلاس بریکس در غازان روسیه برگزار شد. این روابط موجب برطرف شدن سوءظن و بی اعتمادی متقابل بین ایران و کشور‌های عربی نمی‌شود، اما فضایی از منافع مشترک را ایجاد می‌کند که در بر دارنده یک «حلقه حفاظتی» دیپلماتیک دور ایران است. این حلقه حفاظتی در مناطقی که «حلقه آتش» ایران از طریق نیرو‌های نیابتی اش در عراق، لبنان و یمن برقرار شده موثر نخواهد بود. این حلقه حفاظتی دیپلماتیک اکنون برای ایران از اهمیت خاصی برخوردار گشته است. اقدامات دیپلماتیک ایران منجر به ایجاد وضعیتی شده که دولت‌های حاشیه خلیج فارس، مصر و اردن تاکنون به ائتلاف نظامی تشکیل شده توسط ایالات متحده در دریای سرخ برای مقابله با حوثی‌ها نپیوسته‌اند.»
در تحلیل این وضعیت می‌‌توان گفت، اکنون بیش از هر زمان دیگری شاهد هماهنگی دیپلماسی و میدان هستیم. هر چند در سال‌های گذشته نیز این موضوع در جریان بود اما در وضعیت پر التهاب کنونی خاورمیانه قدرت دیپلماسی مواضع میدانی ایران را تقویت کرده است. این روند را تنها می‌توان نتیجه در پیش گرفتن سیاست هوشمندانه مسئولان سیاسی و نظامی کشور و هم‌صدایی مسئولان در سیاست‌گذاری کشور دانست.

سوال درباره انفعال روسیه در برابر تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به حریم ایران حاشیه‌ساز شد

گروه سیاسی: «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود، پاسخگوی سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی بود. بقائی در ابتدای این نشست خبری با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اتفاقات هفته گذشته، دفاع غیرتمندانه پدافند هوایی کشور در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی بود، گفت: این دفاع نقطه عطفی در تاریخ سرزمین کشورمان بود. او در همین ارتباط شهادت چهار نفر از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران را که در دفاع از کشور به شهادت رسیدند، تسلیت گفت.
به گزارش «تجارت»، بقائی همچنین حمله تروریستی در شرق کشور که منجر به شهادت تعدادی از نیروهای نظامی کشور شد را محکوم کرد. سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به فرا رسیدن روز سازمان ملل متحد و با انتقاد از بی‌عملی این نهاد در برابر جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: مسئولیت این وضع برعهده حامیان رژیم صهیونیستی و در راس آن آمریکاست که مانع از هرگونه اقدام عملی از سوی شورای امنیت برای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی شده است. بقائی همچنین به شهادت رسیدن خبرنگاران در روزهای گذشته توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و از خبرنگاران حاضر در جلسه مطبوعاتی خود خواست به احترام این خبرنگاران از جای خود بلند شده و یک دقیقه سکوت کنند.

حضور آمریکا در منطقه باعث افزایش تنش شده است
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد طرح جدید مطرح شده در ارتباط با آتش‌بس در منطقه گفت: به نظرم کلمه آتش‌بس در این ارتباط یک کلمه دقیقی نیست و بلکه در اینجا عبارت درست ضرورت توقف نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی است که یک طرفه در حال انجام است.
او با بیان اینکه هدف ما از ابتدا توقف نسل‌کشی رژیم صهیونیستی بوده و از هر ابتکاری در این زمینه استقبال کرده‌ایم، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: طرف‌هایی که شما در این ارتباط از آن‌ها نام بردید، به نظرم در این زمینه جدیت ندارند و حضورشان در منطقه نه تنها منجر به کاهش تنش در منطقه نشده بلکه باعث افزایش تنش شده است، چنان که دیدیم چند روز بعد از حضورشان در منطقه شاهد حمله رژیم صهیونیستی به ایران بودیم.

هر کشوری که دغدغه صلح دارد باید به تجاوز رژیم صهیونیستی واکنش نشان دهد
بقائی درباره واکنش کشورهای منطقه به تجاوزگری رژیم صهیونیستی نیز گفت: از واکنشی که نسبت به تجاوزات رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد و محکومیت قاطع توسط کشورهای منطقه که البته غیر از این انتظار نمی‌رود؛ هر کشوری در منطقه و خارج از آن که
دغدغه صلح و امنیت بین‌المللی دارد باید نسبت به این تجاوز واکنش نشان دهد. کشورهای منطقه به این جمع‌بندی رسیده‌اند که مقابله با جنایت‌های رژیم صهیونیستی و جلوگیری از گسترش دایره جنگ، وظیفه و مسئولیت تک‌تک‌ ماست. سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران افزود: این محصول گفت‌وگوهای وزیر خارجه بود و در واکنش‌ها خود را نشان داد.
ضمن اینکه معتقدیم رویکرد دیپلماتیک
و رایزنی‌ها، می‌تواند کماکان راه و ابزاری برای جلوگیری از گسترش جنگ باشد و در این زمینه توفیقات خوبی را به دست آورده‌ایم.
نیروهای مسلح ما تحرکات رژیم صهیونیستی را رصد می‌کنند
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به این سوال که وزیر خارجه اعلام کرده که عصر جمعه نشانه‌هایی مبنی بر حمله رژیم صهیونیستی به ایران دریافت کرده بودیم و اکنون این سوال مطرح است که این نشانه‌ها از طرف چه کشورهایی به ایران ارسال شده است، گفت: یکی از نتایج رایزنی‌های چند هفته اخیر وزیر خارجه و مشورت‌های نزدیک با کشورهای منطقه، رسیدن به این نتیجه بود که کشورها باید شرایط را رصد کنند و در صورت ضرورت هر تحرکی را به اطلاع هم برسانند. او همچنین گفت: نیروهای مسلح ما به صورت مستمر تحرکات رژیم صهیونیستی را رصد می‌کنند و
در همین چهارچوب شاهد بودیم که پدافند ما به موقع وارد عمل شد و بخش عمده‌ای از پرتابه‌های رژیم صهیونیستی را دفع کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پاسخ ایران به حمله نظامی رژیم صهیونیستی، نظامی خواهد بود یا دیپلماتیک گفت: در حوزه دیپلماسی، پیام‌ها همیشه در حال رد و بدل شدن است اما برای همه روشن است ایران از حق خود در پاسخ به رژیم صهیونیستی عدول نخواهد کرد. این حقی است که هم مسئولیت دولت ایران است و هم حقی است که طبق حقوق بین‌الملل برای هر کشوری که در برابر تجاوز و استفاده غیرقانونی از زور قرار می‌گیرد، وجود دارد.
بقائی گفت: تاکید می‌کنم که موضع ما روشن است و ما از همه ابزارهای در دسترس برای پاسخ‌دادن قاطع و موثر به تجاوز رژیم صهیونیستی استفاده می‌کنیم و قاعدتاً نوع پاسخ ما با توجه به نوع حمله صورت می‌گیرد.
به هیچ عنوان قائل به نظامی‌شدن برنامه هسته‌ای نیستیم
سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره تغییر دکترین هسته‌ای ایران پس از حمله رژیم صهیونیستی گفت: موضع ما در ارتباط با سلاح کشتارجمعی روشن است. طبق فتوای عالی‌ترین مقام مذهبی و سیاسی کشور و ارزیابی‌های منطقی به هیچ عنوان قائل به نظامی‌شدن برنامه هسته‌ای نیستیم.

رابطه خود را با دیگر کشورها از جمله اروپا دنبال می‌کنیم
او درباره حضور ایران در بریکس نیز گفت: بریکس مجموعه‌ای از کشورهای بسیار مهم، اقتصادهای نوظهور و مستقل هستند. هدف بریکس ارتقای صلح، امنیت و توسعه و همکاری است. این‌ها اهداف سازمان ملل است اما سازمان ملل نشان داده تحت تاثیر نفوذ برخی از اعضای قدرتمند خود، نتوانسته اهداف خود را محقق کنید. بریکس ائتلافی است برای اینکه یک تعدیلی در مناسبات نامناسب ایجاد کند. بقائی تاکید کرد: ما به غیر از یکی دو کشورهای با آن‌ها مشکل داریم، رابطه خود را با دیگر کشورها از جمله اروپا دنبال می‌کنیم و به این مسیر
ادامه می‌دهیم.
لازم به ذکر است در جریان این نشست خبری، خبرنگار روزنامه کار و کارگر سوالی درباره انفعال روسیه در مسائل اخیر منطقه و حمله رژیم اشغالگر قدس مطرح کرد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره روسیه و پوتین گفت: اولا سوال بپرسید و نزاکت های معمول را داشته باشید؛ صدور بیانیه های سیاسی را برعهده وزارت خارجه بگذارید؛ ثانیا این افتخار ایران است که جمهوری اسلامی متکی به خودش و نیروهای شجاع و جان بر
کف خودش است.

در دیدار با اعضای شورای راهبردی سیستان و بلوچستان مورد تاکید قرار گرفت

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور در دیدار اعضای شورای راهبردی استان سیستان و بلوچستان گفت: مسائل و چالش‌های این استان با نگاهی ویژه و در ذیل کارگروهی تخصصی به صورت هفتگی در دولت در حال پیگیری است.
به گزارش «تجارت»، «مسعود پزشکیان» صبح دیروز دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ در دیدار اعضای شورای راهبردی استان سیستان و بلوچستان، با اشاره به رویکرد و نگاه ویژه دولت چهاردهم به منطقه جنوب شرق به عنوان یکی از مهمترین مناطق در چشم‌انداز توسعه کشور گفت: استان سیستان و بلوچستان به واسطه قرار گرفتن در مسیر پروژه بزرگ و بین‌المللی کریدور شمال – جنوب و هم‌جواری با منطقه راهبردی مکران از ظرفیت‌های بالایی در توسعه کشور برخوردار است و بر همین اساس مسائل و چالش‌های این استان با نگاهی ویژه و در ذیل کارگروهی تخصصی به صورت هفتگی در دولت در حال پیگیری است.
وی در ادامه یکی از راهکارهای مهم در حل مشکلات کشور را تمرکززدایی از تهران و هدایت منابع و جمعیت به سمت خلیج فارس با توجه به ظرفیت‌های عظیم جغرافیایی و اقتصادی این منطقه عنوان کرد و افزود: یکی از ایده‌های دولت چهاردهم برای توسعه متوازن کشور توجه به اقتصاد دریامحور و توسعه سواحل
مکران است.
ظرفیت‌های سیستان مورد توجه قرار می‌گیرد
رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت مرزها در تعاملات تجاری، ‌اقتصادی و فرهنگی با همسایگان به عنوان یکی از اولویت‌های دولت، تصریح کرد: موضوع مهم خنثی‌سازی تحریم منوط به استفاده حداکثری از ظرفیت‌های و امکانات موجود در کشور است که بهره‌گیری از فرصت و ظرفیت مرزها در این زمینه بسیار موثر خواهد بود و دولت نیز برای بهره‌مندسازی بیشتر کشور از این ظرفیت اعطای اختیارات ویژه به استانداران استان‌های مرزی را در دستور کار قرار دارد. پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود تلاش حداکثری برای ایجاد یکپارچگی و انسجام در استان سیستان و بلوچستان بر اساس رویکرد وفاق محور دولت با میدان دادن به نخبگان و مدیران توانمند فارغ از دسته‌بندی‌های قومی و مذهبی را مورد تأکید قرار داد و به شورای راهبردی پیشنهاد کرد به منظور ایجاد هم‌دلی و هم‌گرایی بیشتر در پیگیری و حل مسایل استان از مشارکت نخبگان اهل سنت سیستان و بلوچستان به عنوان شخصیت حقیقی در این شورا استفاده شود. پیش از سخنان رئیس جمهور اعضای شورای راهبردی سیستان و بلوچستان به ارائه گزارشی تفصیلی از ظرفیت‌ها، منابع، فرصت‌ها، نیازها و چالش‌های استان پرداخته و همچنین اقدامات صورت گرفته در راستای حل مشکلات مردم این منطقه را تشریح کردند.