پردرآمدها از گرفتن یارانه نقدی حذف می شوند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای حذف افراد پردرآمد از یارانههای نقدی یک آئیننامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ میشود. به گزارش مهر احمد میدری, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی گفتگویی در پاسخ به این سوال که آیا در لایحه بودجه سال آینده هم مطلبی برای حذف افراد پردرآمد از یارانهها و پرداخت یارانه بیشتر به نیازمندان، دیده شده است، گفت: خیر، چیزی در لایحه بودجه نیامده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای حذف افراد پردرآمد از یارانههای نقدی یک آئیننامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ میشود. میدری همچنین در مورد اجرای کالابرگ الکترونیکی نیز بیان داشت، سال قبل مبلغی برای کالابرگ در بودجه دیده نشد، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هم اعتباری برای کالابرگ دیده نشده است. یارانه نقدی که نخستین مرحله واریز آن در آذر ۱۳۸۹ اجرا شد، در زمان حاضر به یک دغدغه برای دولتها تبدیل شده است و تاکنون دولتهای مختلف با طرح و ایدههای گوناگون سعی کردهاند آن را اجرا کنند. دولتها گاه با هدف ایجاد عدالت در واریز یارانهها و از بین بردن ناترازی بودجه هدفمندی، تغییراتی در مبلغ یارانه و فهرست افراد مشمول دریافت آن ایجاد کردهاند اما همچنان نه مشکل ناترازی رفع شده است و نه میتوان مطمئن بود که عدالت در خصوص واریز یارانهها بهطورکامل در حال پیاده شدن است.
هدفگذاری برای صادرات یک سوم پسته کشور
وزیر کشاورزی خبر داد: با ظرفیتهای موجود در کشور صادرات یک میلیارد دلار پسته هدفگذاری شده است. غلامرضا نوری قزلجه در یازدهمین دوره جشنواره ملی پسته ایران - دامغان به میزبانی دانشگاه دامغان از هدفگذاری صادرات یک میلیارد دلار پسته در کشور خبر داد و بیان کرد کی از راهبردهای مهم وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق این امر ارتقای بهرهوری است. وی با بیان اینکه اصلاح ارقام پسته دیگر راهبردی است که برای افزایش صادرات این محصول در دستور کار قرار دارد افزود: استفاده از سیستمهای نوین آبیاری دیگر اقدامی است که برای افزایش صادرات پسته برنامهریزی شده است. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیتهای تولیدی پسته در شهرستان دامغان گفت: مسئولان محلی برای جذب سرمایهگذار به خصوص در عرصه فراوری اقدام کنند. نوری پسته کاری را یک فرهنگ ارزشمند تولیدی در شهرستان دامغان دانست و افزود: پسته تولیدی در این شهرستان دارای ویژگیهای کیفی بسیار مناسبی است. وی بیان کرد: طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تولید پسته در شهرستان دامغان با رشد ۳۳ درصدی روبرو بوده و این جز در سایه جهاد پسته کاران این شهرستان و همراهی مسئولان میسر نمیشود.
وابستگی معیشت ۴ میلیون کشاورز به سرشماری کشاورزی
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ نباید حتی در خصوص کوچکترین آمارها سهلانگاری شود گفت: معیشت ۴ میلیون کشاورز و حمایتهای دولت وابسته به صحت اطلاعات این سرشماری است. حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در آیین افتتاحیه سرشماری عمومی کشاورزی 1403 گفت: سرشماری کشاورزی از 12 آبان ماه آغاز میشود. حدود 4 میلیون کشاورزی داریم که معیشت آنها وابسته به این است که اطلاعات دقیقی در اختیار ما قرار دهند تا برنامهریزی درستی داشته باشیم. نیازهای کشاورزان باید مشخص باشد تا دولت بتواند برای آنها و سپس محصولاتشان برنامهریزی کند. وی افزود: همواره شاهد هستیم که به واسطه آسیبها، درآمد کشاورزان دچار مشکل میشود. بنابراین داشتن اطلاعات صحیح کمک میکند تا حمایتهای بهتری انجام دهند. کسانی که به کشاورزان مراجعه میکنند کارشناسان مرکز آمار هستند و بجز دریافت اطلاعات صحیح نیت دیگری ندارند. آمارگیران با قشر بزرگی از کشاورزان کار دارند. طبیعتاً به این دلیل که زبان آمارگیران تخصصی است باید با صبوری با کشاورزان برخورد کنند تا آمار صحیح دریافت شود. در غیر این صورت آمارها دچار اشکال خواهد شد و به دنبال آن تمام برنامهریزیها دچار مشکل خواهد شد. اگر در مورد یک موضوع سهلانگاری شود دچار آسیب خواهیم شد. معاون رئیس جمهور با بیان اینکه از تمامی دستگاهها و ارگان ها میخواهیم از آمارگیران ما حمایت کنند و با توجه به منافع ملی این کار را انجام دهند، گفت: اگر این پشتیبانی رخ ندهد باز هم ممکن است آماری که به دست میآید صحیح نباشد. آمار سنگ بنای برنامهریزی و هدفگذاری است. بنابراین از آمارگیران و کشاورزان و بهره برداران تقاضا داریم حتی در مورد یک داده کوچک سهلانگاری نکنند. برنامهریزان نیز باید بدانند که آمار دقیقی در اختیار آنها قرار میگیرد تا بتوانیم از بخش کشاورزی به درستی حمایت کنیم.
برای خرید آیفون ۱۶ عجله نکنید
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف گفت: قیمت آیفون ۱۶ به دلیل افزایش تقاضا، نسبت به قیمت جهانی حباب دارد؛ با قانونی شدن واردات این کالا با قیمتی منصفانه و معقول به دست مصرفکننده میرسد. به گزارش تجارت به نقل از اتاق اصناف ایران، سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه مردم برای خرید آیفون ۱۶ عجله نکنند، گفت: قیمت دستگاه آیفون ۱۶ به دلیل افزایش تقاضا، نسبت به قیمت جهانی دارای حباب است بهطوریکه این موضوع برای آخرین مدلهای آیفون در پی آزادسازی رجیستری و کاهش عرضه آنها منجر به افزایش نرخ ۱۰ تا ۱۵ درصدی شده است. با قانونی شدن واردات و با ارائه تعرفه صحیح از سوی شرکتها، این کالا با قیمتی منصفانه و معقول به دست مصرفکننده میرسد. وی با اشاره به اعلام تعرفههای مختلف برای واردات آیفون گفت: اعلام تعرفه ۹۶ درصدی اشتباه است و همچنان برای واردات آیفونهای جدید هیچ رقمی به طور رسمی اعلام نشده، اما به نظر میرسد با توجه به جلسات مربوط به تعیین نهایی، این رقم تا حدود ۱۴ روز آینده قطعی شود.
نامه اتحادیه صادرکنندگان
خشکبار به رئیس جمهور
دبیرکل خانه کشاورز در ارسال نامهای سرگشاده به رئیس جمهور ضمن تاکید بر کاهش صادرات خشکبار از سال ۱۳۹۸ اظهار کرد: خواسته صادرکنندگان خشکبار این است که از اجبار فروش ارز حاصل از صادرات خود در بازار نیمایی که از کشفیات دولت است، معاف شوند. به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری، دبیرکل خانه کشاورز بهدنبال ارسال نامه سرگشاده اتحادیه صادرکنندگان خشکبار به پزشکیان، رئیس جمهور، با ارسال نامهای نسبت به مخاطرات ادامه رویه موجود هشدار داد. در این نامه آمده است: «از قرار با وضع مقررات خلقالساعه در دولتهای پیشین، صادرات خشکبار از سال ۱۳۹۸ به بعد چندین برابر کاهش پیدا کرده و احتمالاً بیکاری هم بهدنبال آن به وجود آمده است. خواسته صادر کنندگان خشکبار این است که از اجبار فروش ارز حاصل از صادرات خود در بازار نیمایی که از کشفیات دولت است، معاف شده و در این راستا موارد زیر را پیشنهاد کردهاند: ۱- کالاهای صادراتی اتحادیه که عمدتاً پسته، خرما، کشمش و غیره است بر مبنای نرخ توافقی به وارد کنندگان کالاهای لوکس پر دوام مثل خودرو، گوشی، موبایل و لوازم خانگی واگذار شود. ۲- واردات کالاهای کشاورزی مانند مغزیجات، انواع ادویه، چای و قهوه در مقابل ارز صادراتی کالاهای کشاورزی با نرخ توافقی صورت پذیرد.
گروه صنعت و تجارت: گزارشی که از سوی انجمن ملی تولیدکنندگان فولاد منتشر شده است نشان میدهد که ارزبری ناشی از واردات زنجیره آهن با وجود اینکه از منظر وزنی کاهش داشته، در شش ماهه ابتدایی سال جاری با رشد همراه شده است؛ در واقع بررسی آمار صادرات و واردات زنجیره آهن و فولاد کشور در نیمه نخست امسال و مقایسه آن با عملکرد مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد که صادرات این زنجیره با افت دو درصدی به لحاظ وزنی و با افت ۱۶ درصدی ارزش صادرات مواجه بوده است. همچنین میزان محصولات فولادی صادرشده در ۶ ماه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزنی ۱۳درصد و از نظر ارزشی نیز ۱۴درصد با کاهش همراه شود.
اما علت کاهش صادرات فولاد چه بود؟ کارشناسان و تحلیلگران از دو عامل به عنوان مهمترین علت کاهش صادرات فولاد یاد میکنند؛ اول، محدویت انرژی در نیمه نخست سال و دیگری مسئله بازگشت ارز صادراتی بوده است. طبق برآوردها در شش ماهه ابتدایی سال جاری، صنایع به طور کلی رقمی بین 5 تا 6 میلیارد دلار عدمالنفع داشتهاند. فولادیها هنوز از شوک قطعی برق در نیمه نخست سال رها نشده؛ قطعی گاز آنها آغاز شد و فرصت سه ماهه پاییز برای جبران بخشی از تولید را از دست دادند. چندی روز گذشته حامد خواجوی، مدیرعامل شرکت ملی گاز استان یزد طی نامهای با عنوان «ابلاغ محدودیت مصرف گاز صنایع فولادی» آغاز محدودیت گازی صنایع را به واحدهای صنعتی ابلاغ کرد. همچنین احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در رابطه با محدودیت گاز پتروشیمیها به مهر گفته بود: سرمای زود هنگام در برخی از استانها و با توجه به اینکه در ماه آبان هستیم موجب ایجاد محدودیت برای شرکتهای پتروشیمی شده است. به دلیل برودت هوا محدودیتهای گازی برای ما آغاز شده است و برخی از پتروشیمیها کاملاً از مدار خارج شده اند و برخی تنها با یک فاز مشغول به فعالیت هستند.
آمار تولید زنجیره فولاد کشور در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که اعمال محدودیتهای برق صنایع، تاثیری فراتر از انتظار بر روند تولید فولادسازان گذاشته و زیان زیادی را متحمل این صنعت و اقتصاد کشور کرده است و ادامه این روند در فصل سرد سال با قطعی گاز قطعا رکورد دیگری را در کاهش صادرات رقم خواهد زد.
کارنامه فولادیها در شش ماهه نخست سال
در نیمه نخست امسال ۳ میلیارد و ۹۱ میلیون صادرات فولاد داشتیم که نسبت به مدت مشابه پارسال افت ۱۶ درصدی (۵۸۵ میلیون دلار) را نشان می دهد. بررسی وضعیت صادرات زنجیره آهن و فولاد از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه نشان میدهد که در این مدت در مجموع ١٣ میلیون و ٨٩٧ هزار تن به ارزش ۳ میلیارد و ۹۱ میلیون دلار محصولات فولادی صادر شده که نسبت به نیمه نخست پارسال که ۱۴ میلیون و ١٢٢ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۶٧۶ میلیون دلار بود، از نظر وزنی دو درصد و از نظر ارزش ۱۶ درصد کاهش یافته است.
بر این اساس، در نیمه نخست امسال یک میلیون و ٧٢٩ هزار تن مقاطع طویل فولادی به ارزش ۸۳۰ میلیون دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ٣٢ درصد و از نظر ارزشی ٢٢ درصد افزایش یافته است. همچنین در این مدت ۵٢ هزار تن مقاطع طویل فولادی به ارزش ۴۹ میلیون دلار وارد کشور شده که از حیث وزن ۷ درصد کاهش اما از حیث ارزش ۱۰ درصد افزایش یافته است. در این بازه زمانی ١٧٠ هزار تن به ارزش ١١٣ میلیون دلار صادرات مقاطع تخت فولادی داشتیم که حجم صادراتی این مقاطع ٢۶ درصد وزنی و همچنین ٢۵ درصد ارزشی کاهش یافته است. ٧٠۵ هزار تن به ارزش ٧٢١ میلیون دلار نیز از این محصول وارد کشور شده که از نظر وزنی دو درصد کاهش اما از نظر ارزش ١٣ درصد افزایش یافته است. صادرات محصولات فولادی در ۶ ماهه نخست امسال یک میلیون و ٨٩٩ هزار تن به ارزش ٩۴٣ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال حجم صادراتی ٢۴ درصد و ارزآوری ١٣ درصد افزایش یافته است. همچنین ٧۵٧ هزار تن به ارزش ٧٧٠ میلیون دلار محصولات فولادی طی شش ماهه ابتدایی امسال وارد کشور شده که به لحاظ وزنی ۲ درصد کاهش رخ داده اما از نظر ارزبری شاهد رشد ۱۳ درصدی هستیم.
از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، دو میلیون و ٧٧۴ هزار تن فولاد میانی به ارزش یک میلیارد و ٣٠٧ میلیون دلار صادر شده است که نسبت به ۶ ماهه پارسال از نظر وزنی ٢۵ درصد و از نظر ارزشی ٢٩ درصد کاهش یافته است. ٣٢٠٠ تن به ارزش یک میلیون و ٩٠٠ هزار دلار نیز از این محصول طی نیمه نخست امسال واردات داشتیم که ٩۵ درصد رشد وزنی و ٣۵ درصد افزایش ارزبری اتفاق افتاده است. صادرات آهن اسفنجی نیز از ٩٠٣ هزار تن به ارزش ٢٣٢ میلیون دلار در نیمه نخست پارسال به ۵٩۶ هزار تن به ارزش ١۴۶ میلیون دلار در نیمه نخست امسال رسیده که بیانگر افت ۳۴ درصدی در وزن و کاهش ۳۷ درصدی در ارزش است.
پنج میلیون و ٣٨٠ هزار تن به ارزش ۴۵۴ میلیون دلار صادرات گندله سنگآهن داشتیم که نسبت به شش ماهه ابتدایی سال گذشته، به لحاظ وزنی ١۶ درصد رشد کرده اما به لحاظ ارزش افت ١.٩ درصدی را نشان میدهد. صادرات کنسانتره سنگآهن با افت چهار درصدی به لحاظ وزنی از سه میلیون و ٣۶۴ هزار تن به سه میلیون و ٢۴۶ هزار تن رسیده است؛ ارزش صادراتی آن نیز به لحاظ ریالی با افت ١٩ درصدی از ٢٩٨ میلیون دلار به ٢۴١ میلیون دلار رسیده است.
گروه صنعت و تجارت: واردات خودرو از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۲ برابری داشته است که نشانگر سرعت گرفتن تخصیص ارز و استقبال از واردات است. ایرنا در گزارشی نوشت: سرعت بخشی به واردات خودور از سال گذشته در راستای آیین نامه اجرایی ماده ۱۱ الحاقی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی است که در این زمینه نقش وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی و کشور و نیز سازمان های برنامه و بودجه کشور، حفاظت محیط زیست و ملی استاندارد ایران، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشخص شد. امسال نیز روند رو به جلوی واردات خودرو از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی در حال انجام است و عرضه خودروهای وارداتی از طریق شرکتهای خودروساز و مونتاژکار از ابتدای امسال با جدیت آغاز شده است و همچنان نیز تا پایان سال روند صعودی خواهد داشت. اختصاص خودروها به متقاضیان نیز با ثبت نام در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو و قرعهکشی انجام میشود و برندگان می توانند پس از اعلام نتایج در مدت اعلامی حدود چهار ماه اقدام به دریافت خودرو کنند. ثبت نام دور جدید خودروهای وارداتی نیز با عرضه ۲۱ مدل خودرو از دوم تا هفتم آبان ماه شروع شد که بر اساس آمارهای منتشر شده، در این دوره بیش از ۷۸ هزار نفر حساب های خود را بلوکه کرده و ۷۳ هزار نفر ثبت نام قطعی و اقدام به انتخاب پنج مدل خودرو کردند. در این مرحله با اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت ۶ هزار خودرو به برندگان قرعه کشی اختصاص پیدا می کند. طبق آخرین گزارش گمرک جمهوری اسلامی، از ابتدای امسال تا پایان مهرماه ۲۵ هزار و ۴۴۸ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شد که ارزش آنها ۵۲۵ میلیون و ۴۲ هزار دلار بوده است.
عبدالباسط انصاری
روزنامهنگار
پس از انتشار خبرها و تحلیلهای متعدد در هفته های اخیر بر سر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل که بعد از جنگ ۳۳روزه تصویب شد(و شامل بندهایی همچون عقبنشینی حزبالله به شمال رودخانه لیطانی، تخلیه جنوب لبنان، استقرار صلحبانان ازمان ملل و خلع سلاح حزبالله است) روزنامه روزنامه لبنانی الاخبار که از منابع رسانهای نزدیک به حزب الله لبنان است در این باره گزارشی جنجالی منتشر کرده که بازتاب گستردهای داشت.
الاخبار روز چهارشنبه در گزارشی در این رابطه عنوان کرد: «حزبالله به هیچ یک از طرفها در لبنان یا خارج از لبنان تعهدی نداده که با قطع ارتباط جبهه لبنان و غزه موافقت کند. حزبالله با اعمال هرگونه تغییر در مواد قطعنامه ۱۷۰۱ و سازوکارهای اجرایی آن نیز ابراز مخالفت نموده است اما با افزایش تعداد سربازان نیروهای بینالمللی یا ارتش لبنان آن گونه که طبق قطعنامه ۱۷۰۱ انتظار می رود مخالفتی ندارد.» الاخبار در ادامه افزوده است: «حزبالله اما با اضافه شدن یک کشور دیگر به نیروهای بینالمللی مخالف است و خواستار حذف کامل آلمان از نیروهای بینالمللی -پس از اینکه در جنگ شریک دشمن[اسرائیل] شد- است. حزبالله امیدوار است که همه لبنانیها درک کنند که با هیچ طرفی در مورد سلاحهای خود مذاکره نخواهد کرد و پس از جنگ، [حفظ]بازوی نظامی حزبالله یک گزینه اجباری[قطعی] خواهد بود و سازمان با تمام توان آن را حفظ میکند.»
از سوی دیگر اما نجیب میقاتی رییس دولت پیشبرد امور[دولت موقت] لبنان همسو با غربیها خواهان تخلیه جنوب از سوی حزبالله و تحویل سلاحهای این گروه شده است. تحلیلگران رویکرد میقاتی را مشابه سعد حریری و ناشی از غربگرایی و تمایل او برا تضعیف حزبالله میدانند. در همین چارچوب، افشای پیشنویس متنی درباره اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ حاکی از آن است که احتمالأ دولت موقت لبنان درصدد حذف حزبالله از فرآیند مذاکرات و تحمیل خواستههای اسرائیل و آمریکا به مقاومت لبنان است و علاوه بر عقبنشینی، پیگیر خلع سلاح حزبالله نیز هست. اما نبیه بری به عنوان رابط حزبالله بدون اشاره به بحث خلع سلاح، از آمادگی برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ بدون تغییر در متن آن سخن گفته و اعلام کرده است که توپ در زمین نتانیاهو قرار دارد.
با وجود این نکات و با فرض صحت جزئیات گزارش الاخبار، میتوان گفت حزبالله ضمن احیای ساختار خود، در مواردی چون قطعنامه ۱۷۰۱ نیز تدابیر سیاسی و شرایط میدانی را در نظر دارد. مطلب روزنامه الاخبار را باید با نگاهی به نخستین سخنرانی شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل جدید حزب الله تحلیل کرد. فارغ از تقارن زمانی انتشار این مطلب با اولین سخنرانی شیخ نعیم قاسم پس از دبیرکلی حزبالله، می توان رویکرد قاطع مورد اشاره در مطلب فوق را در سخنرانی شیخ نعیم مشاهده کرد. تاکید قاطع وی بر ادامه برنامهها و دستورالعملهای شهید نصرالله و عدول نکردن از آن، از یک سو و ایضا تاکید وی بر آزادسازی لبنان از دست اشغالگران با مبارزه و مقاومت و نه سازش و قطعنامه، نشان داد رویکرد حزبالله در مذاکرات آتشبس، چنین رویکردی است.
علاوه بر این شیخ نعیم قاسم، در سه سخنرانی پس از شهادت سیدحسن نصرالله و پیش از انتخاب به عنوان دبیرکل نیز، با تاکید بر تداوم حمایت قاطعانه از غزه و هماهنگی با نبیه بری دبیرکل جنبش امل و رئیس پارلمان لبنان نشان داد ارسال پالس ضعف در دستور کار این جنبش نیست. همچنین تاکید نعیم قاسم پیش و پس از انتخاب به عنوان دبیرکل حزبالله، بر مسأله احیای توان عملیاتی و جبران خلا فرماندهی و رهبری، حاکی از این است که سیاست قطعی حزبالله حفظ دستاوردهای ۴ دهه مقاومت است و قرار نیست به سادگی از این رویکرد دست بردارد. علاوه بر این تعیین شروط قاطعانه همچون حذف نیروهای آلمانی از گروههای یونیفل(صلحبانان سازمان ملل) نشان دهنده این است که حزبالله نه تنها پالس ضعف ارسال نمیکند، بلکه در اوج درگیری و شهادت رهبران ارشد، از موضع اقتدار وارد مذاکره میشود و بنابراین دورزدن و حذف این نیرو ممکن نیست. بنابراین باید گفت مطلب انتشاریافته در الاخبار به عنوان یک منبع نزدیک به حزبالله، احتمالا نشانه نوعی هماهنگی و فضاسازی هوشمندانه رسانهای است. حزبالله قصد دارد اعلام کند که نه تنها جنگطلب نیست و پیگیر آتشبس است، بلکه قاطعیت خود را نیز حفظ میکند و در مسیر مذاکرات آتشبس تن به خلع سلاح، دست برداشتن از آرمان فلسطین یا پذیرش حذف از روند تحولات، نمیدهد. اکنون صهیونیستها که در نبرد زمینی بنا به اذعان روزنامه یدیعوت آحارونوت حتی نیروهای بیشتری به نسبت جنگ ۳۳ روزه را به میدان آوردهاند و یک روستا را هم در جنوب لبنان نتوانستهاند حفظ کنند، باید بین تلفات بیشتر و گریه و ناله سران جنایتکار خود همچون اسموتریچ، یا تن دادن به شروط حزبالله یکی را انتخاب کنند.