دونالد ترامپ جمهوریخواه و کامالا هریس دموکرات، در مورد سیاست انرژی آمریکا دو نقطه اشتراک دارند: هر دو می‌گویند که می‌خواهند تولید را گسترش دهند و قیمت‌ها را برای مصرف‌کنندگان پایین نگه دارند اما تفاوت آنها در چیست؟
به گزارش ایسنا، تفاوت اصلی این است که هریس می‌گوید می‌خواهد این کار را به‌ شکلی انجام دهد که به نفع فناوری‌های انرژی پاک باشد که برای مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی حیاتی هستند؛ در حالی که ترامپ این کار را با لغو مقررات سبز که مانع حفاری نفت و گاز و استخراج زغال‌سنگ می‌شود، انجام می‌دهد. این تضاد است که بحث سیاسی آمریکا در زمینه انرژی و آب و هوا را در سال‌های اخیر تعریف می‌کند و رای‌دهندگان بار دیگر با آن روبرو خواهند شد، زیرا آماده می‌شوند تا سه شنبه آینده برای انتخاب رئیس‌جمهور بعدی خود به پای صندوق‌های رای بروند. شرایط خطیر بسیاری برای تلاش‌های اقلیمی جهانی وجود دارد که دانشمندان می‌گویند همین حالا هم در پرداختن به سرعت و عظمت گرمایش جهانی عقب افتاده‌اند، و اگر بزرگ‌ترین آلاینده جهان از تلاش‌های خود برای پاکسازی دست بردارد، این تلاش‌ها آسیب بیشتری خواهند دید. رویترز در گزارشی، جزئیاتی در مورد سیاست‌های انرژی و آب و هوا پیشنهادی هریس و ترامپ را بررسی کرده است:

سلطه انرژی
آمریکا در سال‌های اخیر به دلیل رونق حفاری در میادینی مانند حوضه پرمین در تگزاس و نیومکزیکو، به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان تبدیل شده است. با وجود تلاش جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات برای پیشبرد بلندپروازانه‌ترین برنامه اقلیمی کشور شامل یارانه‌های تاریخی برای فناوری‌های خورشیدی، بادی و سایر فناوری‌های انرژی پاک و همچنین مقرراتی برای مهار آلودگی گازهای گلخانه ای، این دستاورد در دوران او روی داد.
ستاد انتخاباتی ترامپ می‌گوید ترامپ با کاهش کاغذبازی در دوران حضورش در کاخ سفید، راه را برای رونق هموار کرد. همچنین استدلال می‌کند ترامپ می‌تواند با عقب انداختن طرح‌های آب و هوایی بایدن، نفوذ آمریکا در تولید سوخت‌های فسیلی را در دور دوم ریاست جمهوری خود گسترش دهد. در مقابل، هریس می‌گوید تولید بالای نفت و گاز با پایین نگه داشتن قیمت‌های مصرف‌کننده در زمانی که این کشور در حال سرمایه‌گذاری در منابع انرژی کم آلاینده است، برای گذار انرژی آمریکا مفید است. معاون رئیس جمهور آمریکا همچنین گفته است دیگر از ممنوعیت حفاری فرکینگ حمایت نمی کند که به منزله تغییری از موضع او در دوران نامزدی برای کاخ سفید در سال ۲۰۲۰ است.

قانون کاهش تورم
ترامپ گفته است که «همه بودجه‌های مصرف نشده» تحت قانون کاهش تورم که قانون اقلیمی امضا شده در دولت بایدن هریس است را لغو خواهد کرد. قانون ۲۰۲۲ شامل صدها میلیارد دلار یارانه برای وسایل نقلیه برقی، انرژی خورشیدی و بادی و سایر فناوری‌های انرژی پاک می‌شود و سرمایه‌گذاری‌های عظیمی را در تولید داخلی این صنایع جذب کرده است. هر گونه تغییر در این قانون، مستلزم اقدام کنگره است و چندین قانونگذار جمهوریخواه حمایت خود را از حفظ تمام یا بخشی از آن ابراز کرده اند. بسیاری از حامیان ترامپ از طریق سرمایه گذاری‌هایشان در فناوری‌های انرژی پاک، از قانون کاهش تورم، سود می‌برند.
هریس از قانون کاهش تورم حمایت می‌کند و گفته است در صورت پیروزی در انتخابات، دولت او به سرمایه گذاری در انرژی پاک ادامه خواهد داد.

توافقنامه پاریس
ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، آمریکا را از معاهده پاریس که یک پیمان بین المللی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی است، خارج کرد و استدلال او این بود که این توافق، غیرضروری است و کشور را در شرایط رقابتی نامساعد در برابر چین قرار می‌دهد. ستاد انتخاباتی ترامپ اعلام کرد که در صورت پیروزی، ترامپ دوباره این کار را انجام خواهد داد. هریس، واشنگتن را در توافق پاریس که بایدن به سرعت در سال ۲۰۲۱ به آن ملحق شد، نگه خواهد داشت.

شبکه برق
ستاد انتخاباتی ترامپ گفته است که تلاش‌های دولت بایدن-هریس برای حمایت از استفاده از خودروهای برقی و در نهایت محدود کردن استفاده از سوخت‌های فسیلی، خطری برای شبکه برق کشور در زمان افزایش تقاضا برای برق است. این کشور متعهد شده است تغییراتی صورت دهد که صدور مجوز برای نیروگاه‌های جدید را تسهیل می‌کند.
آژانس حفاظت از محیط زیست بایدن در آوریل، مقرراتی را نهایی کرد که آلودگی ناشی از نیروگاه‌ها را هدف قرار می‌دهد؛ نیروگاه‌هایی که سهم ۲۵ درصدی در انتشار کربن در آمریکا دارند. این قوانین عملا نیروگاه‌های زغال‌سوز و گازسوز را یک در دهه آینده ملزم می‌کنند تا آلایندگی خود را قبل از رسیدن به جو، جمع آوری کنند. ترامپ در سخنرانی پنجم سپتامبر، به شدت به این قانون تاخت و گفت: این قانون زمینه را برای کمبود انرژی فاجعه باری که تورم را به مراتب بدتر می‌کند، فراهم می‌کند. ترامپ در این سخنرانی گفت: فورا یک اعلامیه اضطراری ملی برای تحقق افزایش عظیم عرضه انرژی داخلی صادر خواهم کرد. با این اختیارات گسترده، موانع بوروکراتیک را برای صدور مجوزهای سریع برای حفاری‌های جدید، خطوط لوله جدید، پالایشگاه‌های جدید و نیروگاه‌ها و راکتورهای جدید کنار خواهیم زد. ستاد انتخاباتی هریس هم قول داده است که صدور مجوز را تسریع کند، اما عمدتا برای پروژه‌هایی که آلایندگی کمی داشته یا آلایندگی ندارند. ترامپ همچنین با مقررات انتشار گازهای گلخانه‌ای آمریکا که در مارس اعلام شد، مخالف است و آنها را در گروهی از طرح‌های سبز بایدن قرار می‌دهد که به گفته او، بازارها را مختل می‌کند، قیمت‌ها را بالا می‌برد و انتخاب مصرف کننده را محدود می‌کند.
ترامپ همچنین قول داده است به صنعت بادی فراساحلی که در حال حاضر تحت فشار هزینه‌های بالا و مخالفت‌های محلی با پروژه‌ها دست و پنجه نرم می‌کند، پایان دهد. این سیاست با سیاست دولت اول او که از این فناوری پشتیبانی می‌کرد، متفاوت است. هریس هم از صنعت نیروی بادی فراساحلی و هم از خودروهای برقی حمایت می‌کند.

گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی)
دولت بایدن، مجوزهای جدید صادرات ال‌ان‌جی را در ژانویه به منظور بررسی تاثیرات زیست محیطی آن مسدود کرد؛ اقدامی که در سال انتخابات، باعث خوشحالی گروه‌های سبز و رای دهندگان شد.
اگر هریس برنده شود، احتمالا باید این توقف را لغو کند و توصیه‌های جدیدی از بررسی وعده داده شده را که دولت می‌گوید انتظار می‌رود پس از رای‌گیری اعلام شود، بگنجاند. ترامپ گفته است که فورا توقف مجوز صادرات ال‌ان‌جی را لغو خواهد کرد؛ در حالی که ستاد انتخاباتی هریس گفته است رویکرد او در خصوص ال‌ان‌جی، بر اساس نتیجه بررسی خواهد بود.

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماری‌های قلبی عروقی در ایران جایگاه اول ابتلا و مرگ و میر را دارد، علائم هشدار دهنده بروز سکته قلبی را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نسرین بیات با بیان اینکه بیماری‌های قلبی عروقی به عنوان مهم‌ترین علت مرگ و میر در دنیا مطرح و به صورت اپیدمی جهانی شناخته شده است، گفت: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، 40 درصد از علل مرگ و 300 میلیون از کار افتادگی‌ها را می‌توان از عوارض این بیماری دانست.
وی افزود: بیماری‌های قلبی عروقی در ایران نیز جایگاه اول ابتلا و مرگ و میر را دارد. در مطالعه سیمای مرگ و میر در 31 استان کشور، از میان 20 علت اول مرگ‌‌ها در تمامی سنین و در هر دو جنس، شایع‌ترین علت مرگ و میر در جامعه به علت بیماری‌‌های ایسکمیک قلب از جمله سکته‌های قلبی 21 درصد است. معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره حمله قلبی بیان کرد: حمله قلبی یا سکته قلبی زمانی رخ می‌دهد که یکی از عروق کرونر (معمولا توسط لخته خون) بسته می‌شود. این حمله باعث کمبود یا فقدان خون در بخشی از قلب می‌شود که می‌تواند باعث مرگ آن بخش از قلب شود. بیات با بیان اینکه 25 تا 45 درصد از این حملات قلبی با تغییرات نواری مانند بالا رفتن قطعه ST است که با گرفتن نوار قلب قابل تشخیص و درمان به مو‌قع است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های معاونت درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت نقش سرعت رسیدگی به بیمار سکته قلبی، اقدام به راه‌اندازی سیستم‌های اعلان و فراخوان مانند کد 247 (24 ساعت شبانه روز در 7 روز هفته) شده است.

علی قمصری به‌عنوان هنرمندی مستقل، پروژه تار ایرانی را به جزایر سه‌گانه می‌برد. چندی پیش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا بیانیه‌ای مشترک صادر کردند که بر اساس آن از ایران خواسته شده است تا به آنچه آن‌ها در توصیفش از عبارت ادعایی «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) استفاده کردند، پایان دهد. در مقابله با این بیانیه و برای نشان دادنِ میزان اهمیت مرز جغرافیاییِ کشور برای مردم ایران، تار ایرانی راهی جزایر سه‌گانه می‌شود. علی قمصری، آهنگساز و نوازنده سرشناس موسیقی ایرانی، قصد دارد با بردن تار ایرانی به جزایر سه‌گانه، اجراهایی در این جزایر ثبت و ضبط کند؛ قمصری در توضیح و تشریح این سفر اظهار کرد: من در قالب تار ایرانی تکنوازی‌هایی را در جزایر سه‌گانه خواهم داشت. مراحل گرفتن مجوزها برای انجام این کار حدود یک هفته طول کشید و همه‌چیز هماهنگ شد. وی درباره اهداف این سفر افزود: تار ایرانی پروژه‌ای برای مردم و برخاسته از دل مردم است و به نهادی وابستگی ندارد و چرخه مالی هم در آن جاری نیست. تار ایرانی، با مردم پیش رفته است و خوش‌نام آن موجب شده است تا به یکی از تریبون‌هایی تبدیل شود که می‌تواند صدای مردم باشد. نوازنده موسیقی ایرانی عنوان کرد: در طول تاریخ، کوتاهی‌ها بخش‌های زیادی از خاک ایران را جدا کرده است؛ این اتفاق زمانی که مردم طعم تلخ تاریخ را چشیده‌اند و می‌دانند که جدا شدن بخشی از ایران، فارغ از اینکه در چه دورانی این اتفاق می‌افتد، ضربه به هویت ایران و ایرانی است. فکر نمی‌کنم هیچ ایرانی مقیم کشور یا خارج از آن، با هر اعتقاد و گرایشی، راضی و خشنود به تکه‌تکه شدن ایران باشد. تار ایرانی می‌خواهد صدای مردم درباره جزایر سه‌گانه و حساسیتشان درباره تمامیت ارضیِ ایران باشد. قمصری ادامه داد: مطمئنم که اثرگذاری موسیقی مستقل برای رساندن پیام مردم به خارج از مرزها بیشتر از هر ابزار دیگری است؛ موسیقی، بدون خشونت و صلح‌طلبانه، رساننده پیام مردم به جهانیان است. آهنگساز تاکید کرد: شاید در حکومت‌های گذشته وقتی بخشی از خاک ایران از ما جدا شده است، موزیسین‌ها فارغ از اینکه چه نسبتی با حاکمان داشته‌اند، کم‌دغدغه برخورد کرده‌اند که موجب شده است این اتفاقات بیفتد. قمصری درباره مواضع هنرمندان نسبت به تمامیت ارضیِ کشور گفت: در زمان ما هنرمند فراتر از رسیدگی به هنرش و اطلاعاتی که درباره کار تخصصیِ خود دارد، باید به‌روز باشد و مطالعات تاریخی، موقعیت‌سنجی و موقعیت‌شناسی داشته باشد. سفرهای تار ایرانی در کنار افزودن بر عشق من به ایران و تنیده شدن روحم در هویت تمام اقوام، خط قرمز حریم ایران را برایم پررنگ‌تر کرده است. قمصری گفت: اگر هنرمندی اسم خود را مستقل گذاشته، باید مستقل از همه طرف باشد، نه اینکه استقلال خود را تنها با مقابله با یک جریان نشان دهد و به جریان مقابل آن وصل شود.