کارشناسان فوتبال معتقدند در هفته دهم لیگ برتر، پیروزی سپاهان و تراکتور، تنور رقابتها را داغتر کرد. شکست استقلال مقابل تراکتور بحران این تیم را عمیقتر و شکست پرسپولیس برابر استقلال خوزستان، نمایش خوزستانیها برابر مدعیان را برجستهتر کرد. هفته دهم رقابتهای لیگبرتر به پایان رسید، در این هفته سپاهان و تراکتور به عنوان مدعیان قهرمانی در لیگ برتر موفق شدند میهمانان خود را شکست دهند تا تنور لیگ برتر داغتر از قبل شود. در سوی دیگر استقلال نتیجه را به تراکتور واگذار کرد تا عملکرد ضعیف این فصل آبیپوشان بیشتر از قبل به چشم بیاید. پرسپولیس، مدافع عنوان قهرمانی نیز در اهواز مغلوب استقلال خوزستان شد تا نمایش آبیهای خوزستان مقابل تیمهای مدعی و بزرگ بیش از قبل به چشم بیاید.
انگیزه بالا سرخپوشان در لیگ نخبگان و یاس و ناامیدی در اردوی آبیپوشان
علیرضا نورمحمدی، کارشناس فوتبال درباره وضعیت تیمها در هفته دهم لیگ برتر میگوید: این هفته تیمهای مدعی عملکرد خوبی نداشتند و نتوانستند مقابل تیمهای مقابل خود نتیجه خوبی را کسب کنند؛ پرسپولیس نیمه اول خوبی را پشت سر نگذاشت و حتی با فشارهایی که در نیمه دوم وارد کرد هم نتوانست دروازه استقلال خوزستان را باز کند. به نظرم روز خوبی برای پرسپولیس نبود و انگیزه استقلال خوزستان برای تقابل با پرسپولیس نتیجه داد. وی درباره وضعیت استقلال در لیگ برتر میافزاید: استقلال درگیر فشار روحی و روانی است؛ حتی مربی جدید هم هنوز به آشنایی کافی از ترکیب استقلال نرسیده و این امر کمی زمانبر است؛ من تجربه این موضوع را داشتهام. تراکتور مربی خارجی را به خدمت گرفته که شناخت خوبی از لیگ برتر ایران و بازیکنان دارد، اما استقلال به سراغ مربیای رفته است که با شرایط و بازیکنان لیگ برتر ایران ناآشنا است.
این کارشناس درباره وضعیت روحی سرخابیها در دیدار آسیایی خود تصریح میکند: این شکستها تأثیر عکس روی بازیکنان دارد؛ به نظر من این باخت میتواند موجب افزایش انگیزه در بازیکنان پرسپولیس شود؛ بازیکنان پرسپولیس میخواهند با کسب پیروزی در لیگ نخبگان آسیا، این باخت را از ذهن هواداران خود پاک کنند؛ این اتفاقات و برد و باختها در فوتبال طبیعی است و پرسپولیس هم تیمی نیست که این اتفاقات روی عملکرد آن اثر داشته باشد. نورمحمدی درباره شرایط استقلال در لیگ نخبگان آسیا خاطرنشان میکند: با توجه به فشار روحی و روانی زیادی که روی بازیکنان است و انتظاراتی که هواداران این تیم دارند، استقلال کار سختی در لیگ نخبگان آسیا در پیش دارد.
پرسپولیس باید از ظرفیتهای آکادمی استفاده کند
وی درباره اینکه گاریدو به بازیکن جوان خود فرصت بازی داده است، اظهار میکند: به نظر من یکی از کارهای مثبت گاریدو همین است. وقتی آکادمی خوبی داشته باشید که بتواند بازیکن بسازد، باید از محصول آن استفاده کرد. پیشتر ذوبآهن و سپاهان این کار را انجام داده و نتیجه آن هم گرفته بودند. در حال حاضر پرسپولیس به جایگاهی رسیده است که میتواند بازیکن بسازد و با مبالغ پایین در تیم از آن استفاده کند. سهیل صحرایی بازیکن باکیفیتی است که میتواند پختهتر شود.
این کارشناس درباره وضعیت تراکتور میگوید: تراکتور بهموقع مربی خودش را انتخاب کرد و توانستند بازیکنانی که میخواستند را هم جذب کنند، به همین علت با نظم خاصی فوتبال بازی میکنند. اسکوچیچ هم شناخت خوبی نسبت به فوتبال در کشور ما دارد. حتی در یک بازی که تراکتوریها شکست خوردند هم عملکردشان قابل قبول بود. به نظر من تراکتور یکی از کاملترین تیمهای سال جاری است و میتواند مدعی قهرمانی باشد.
سپاهان عملکرد بدی نداشته است؛ جدایی مورایس تصمیم باشگاه بود
نورمحمدی درباره عملکرد سپاهان اظهار میکند: سپاهان در این سالها همیشه از تیمهای خوب لیگ بوده است. تغییر سرمربی سپاهان و جدا شدن مورایس از طلاییپوشان هم تصمیم باشگاه بوده و آنها بهطور قطع به دنبال مربی بزرگتری خواهند بود. با اینکه سپاهانیها بابت تغییر سرمربی کمی وارد حاشیه شده بودند، اما توانستند یک بازی مهم را ببرند و به صدر جدول برسند. به نظر من سپاهان نتایج بدی نگرفته و آنقدر بد نبوده است که روی تیم فشار بیاورند. وی درباره وضعیت خیبر به عنوان تیمی که بهتازگی به لیگ برتر صعود کرده است، میافزاید: من بازی آخر خیبر را دیدم، آنها تیمی هستند که جسورانه بازی میکنند؛ سعید دقیقی هم به عنوان سرمربیای که سابقه کار با تیمهای دسته یکی را داشته، فوقالعاده کار کرده است. خیبر تیمی است که بازیکن بزرگ جذب نکرده است و با بازیکنان بومی نتیجه خوبی را کسب کرده است.
حسین چرخابی، کارشناس فوتبال در رابطه با عملکرد سپاهان مقابل آلومینیوم اراک میگوید: مورایس آخرین ریسک را انجام داد؛ بهدلیل اینکه یکی از مهمترین بازیهای تاریخ سپاهان هفته آینده مقابل الشارجه برگزار میشود، به چند بازیکن استراحت داد. به نظر من آلومینیوم تیم بهتری بود، اما نیما میرزازاد و خط دفاع سپاهان حملات حریف را بهخوبی دفع کردند.
وی درباره استعفای محمد ربیعی تصریح میکند: باشگاههای ایرانی حرفهای نیستند و تیمها کمیته فنی ندارند؛ در باشگاههای حرفهای کمیته فنی بررسیهای لازم را انجام میدهد تا مقصر را پیدا کند. آنها بررسی میکنند که آیا مربی مقصر است یا بازیکن، شاید هم تماشاگر مقصر باشد؛ بعضی مواقع تماشاگر مقصر است و به جای اینکه هوادار باشد، تماشاگر میشود و احساسی عمل میکند.
این کارشناس تصریح میکند: تیم محمد ربیعی عملکرد سینوسی داشت؛ آنها به استقلال ۳ گل زدند و از آلومینیوم ۴ گل خوردند. به تیمهایی که با این سبک بازی میکنند نمیتوان اطمینان کرد. تیم ربیعی بعضی مواقع بسیار ضعیف عمل میکرد و بعضی مواقع خیلی خوب و بینقص بازی میکرد.
دیگر نمیتوان به قهرمانی آسیا فکر کرد
چرخابی درباره شکست استقلال و پرسپولیس و تأثیر آن روی بازی آسیایی این تیمها میافزاید: ما دیگر نمیتوانیم به فوتبال آسیا نگاه داشته باشیم؛ زیرا فوتبال کشور ما از فوتبال آسیا عقب مانده است و هرکس هم مخالف این موضوع باشد، کاری مانند «دوستی خاله خرسه» انجام میدهد. دیگر تیمهای ایرانی قابل قیاس با تیمهای بزرگ آسیایی نیستند. استقلال درگیر حریف سرسختی به نام استقلال شده است. درگیریهای داخل باشگاه کمر این تیم را شکانده است؛ پرسپولیس همچنان همبستگی خود را حفظ کرده است. استقلال خوزستان عملکرد خیلی خوبی داشت و توانست پرسپولیس را شکست دهد، اما پرسپولیس درگیر این باخت نشد و با روحیه بالا و برای جبران شکست به مصاف دیدار خود مقابل الغرافه میرود.
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو از اجرای طرحی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی برای ترویج سبک زندگی حلال به عنوان الگویی ایرانی اسلامی خبر داد. به گزارش تسنیم، حسین رستگار؛ رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات این مرکز برای ترویج سبک زندگی سالم و حلال اظهار کرد: طرح کلانی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی برای ترویج سبک زندگی حلال به عنوان الگویی ایرانی اسلامی تدوین شده است. وی افزود: در این راستا، با حمایت شورای انقلاب فرهنگی، میز حلال مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو تشکیل شده که دبیر شورای انقلاب فرهنگی نیز نقش موثری در آن ایفا کرده و برنامهریزیها به سمت فعالیتهای خروجیمحور هدایت شده است. رستگار در ادامه به طراحی زیستبوم اقتصاد دانشبنیان حلال اشاره و اظهار کرد: این پروژه با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت در حال اجراست و به شناسایی بازیگران و محورهای اصلی صنعت حلال ایران، تدوین زیستبوم و ارائه راهکارهای عملی برای توسعه کسب و کار و اشتغال در سطح ملی و بینالمللی اختصاص دارد. وی افزود: تاکنون پروپوزال "طراحی و شناسایی ساختار زیستبوم اقتصادی و سبک زندگی حلال ایران" تهیه شده و بر گسترش بازارهای حلال در سطوح ملی و منطقهای تمرکز دارد. رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو همچنین به برنامههای این مرکز برای توسعه زیستبوم دریایی حلال و اقتصاد دانشبنیان دریا پرداخت و گفت: این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و ستاد زیستفناوری ریاست جمهوری در حال انجام است و هدف آن، تدوین زیستبوم دریایی حلال ایران و ایجاد راهکارهای کاربردی برای توسعه کسب و کار و اشتغال در صنعت حلال دریا است.
رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا در مورد روابط کمرنگ فرهنگی هنری بین ایران و ایتالیا و چگونگی احیای این روابط به سوالات پاسخ داد. مجید امامی -رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا در خصوص ارتباطات فرهنگی ایران و ایتالیا و همچنین بحث معرفی ایران(ایرانشناسی) اظهار کرد: در مجموعه اروپای غربی شاید سابقه و قدمت تعامل فرهنگی و نظری هیچ کشوری به اندازه سابقه و تعاملات ایتالیا با ایران نیست. به همین منظور از مهدها و پایگاههای اصلی ایرانشناسی به لحاظ باستانشناسی، نظری و آثار تاریخی کشور ایتالیا است. وی ادامه داد: البته در شرایط فعلی متاسفانه به لحاظ سیاستهای دولت راستگرای مستقر در ایتالیا روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ایتالیا به حداقل رسیده است. واقعیت این است که این تقلیل روابط در عرصه فرهنگی هم اثرگذار بوده اما فرصتهای بدیل و مهمی برای تعامل با جامعه مدنی و نخبگانی ایتالیا وجود دارد که اگر آنها برقرار شود دوباره روابط از سر گرفته خواهد شد و این تعامل با ایتالیا میتواند دربهای بسته سیاست و اقتصاد را هم باز کند.
رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا خاطرنشان کرد: بر همین اساس با تاکید بر سه حوزه هنر، میراث فرهنگی و ایرانشناسی فرصتهای مهمی برای ما اتفاق افتاده است که رایزنی فرهنگی ایران در رم به دنبال احیای آن است. در شهرهای مختلف ایتالیا از تورین گرفته تا ساردینیا علاقمندانی هستند که فرهنگ و تمدن ما را دوست دارند و تمایل دارند دربهای تعامل فرهنگ و ایران با ایتالیا گشوده و باز شود.
امامی یادآور شد: علاقمندان به فرهنگ و هنر ایران زمین در جامعه مدنی ایتالیا فراوان است که شبکه مستحکمی هم به شمار میرود. وی ادامه داد: با توجه به برخی رخدادهای تاریخی، معنا و مضمون فرهنگ مقاومت در این کشور معنا پیدا کرده زیرا خودشان قربانی خوی امپریالیستی اواخر جنگ جهانی دوم بودند و مورد تهاجم قرار گرفتهاند. وی افزود: در دوره رنسانس مناطق مختلف ایتالیا همچون سیسیل و ساردینیا به خاطر موقعیت سوق الجیشی تجربه مقاومت داشته و البته تعامل با مهاجران و گاهی مهاجمان عرب شناخت بهتری از مسلمانان و شرق را در ایتالیا ایجاد کرده است. رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا در مورد احیای روابط فرهنگی هنری بین ایران و ایتالیا بیان کرد: ایتالیاییها عموما مشکلی با خاورمیانه و شمال آفریقا نداشته و زندگی مسالمتآمیز داشتهاند، بر این اساس با وجود عربها و آفریقاییهای ساکن ایتالیا میتوان به فعالیتها انسجام داد و یکی از کارهای ما هم باید ارتباط با برادران مسلمان و عرب در ایتالیا باشد که برش بسیار خوب اجتماعی و رسانهای دارند.