تاکید دستگاه قضا بر ریشه‌‌کن کردن فساد

به گزارش مرکزرسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام‌ محسنی‌اژه‌ای دیروز سه‌شنبه (۱۵ آبان) طی سخنانی در دومین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در دوره ششم، ضمن اشاره به برخی از مأموریت‌های مهم نظام جمهوری اسلامی، از جمله «اقامه عدل در ابعاد فردی و اجتماعی»، «فراهم ساختن بسترهای رشد فضائل انسانی»، «مبارزه با کلیه‌ی مظاهر فساد» و «تأمین آزادی‌های مشروع برای تعالی انسان و بزرگداشت کرامت انسانی» اظهار کرد: از جمله سفارشات مستمر و مداوم امامین انقلاب و یکی از نقاط قوت نظام اسلامی ما، جلب مشارکت‌های مردمی در زمینه‌های مختلف است؛ از ابتدای انقلاب، امور مهم و حیاتی کشور با مشارکت و همکای مردم به پیش رفته است و چنانچه این مشارکت و همکاری نبود، امور مهم یا تمشیّت نمی‌یافتند و یا پرهزینه می‌شدند. رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش به تبیین و تشریح دستاوردهای قوه قضاییه در حوزه مبارزه با فساد پرداخت و گفت: مبارزه با مظاهر مختلف فساد از اولویت‌های اصلی و اساسی قوه قضاییه است؛ ما بر مقابله‌ی ریشه‌ای، تخصصی و همه‌جانبه با فساد تاکید داریم.

 

روسیه برای مذاکره با اوکراین آماده است

رئیس‌جمهور روسیه طی مراسمی در جریان پذیرش استوارنامه سفرای خارجی گفت روسیه نه تنها برای مذاکره با اوکراین آماده است، بلکه این مذاکرات را پیشتر انجام داده است. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در مراسم اعطای استوارنامه سفرای ۲۸ کشور در کاخ کرملین درباره سیاست خارجی روسیه ابراز امیدواری کرد که آنها در شکل گیری دیدگاه عینی روسیه کمک کنند. طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پوتین تاکید کرد: روسیه علاقه‌مند به موفقیت فعالیت سفرای خارجی و آماده همکاری دوجانبه سودمند با همه کشورها براساس اصول برابری است. پوتین در مراسم تقدیم استوارنامه سفرا گفت: « کشور ما برای همکاری سودمند متقابل با همه کشورها بدون استثنا براساس اصول برابری، عدم مداخله در امور داخلی و رعایت دقیق قوانین بین‌المللی استقبال می کند. روسیه در حال دنبال کردن یک سیاست خارجی سازنده است. رئیس جمهور روسیه گفت که سفرای تازه وارد می‌توانند روی کمک مقامات روسیه، نگرش خیرخواهانه و سازنده حساب کنند. ما صمیمانه علاقه مندیم که فعالیت های شما موفقیت آمیز باشد، زیرا یک ماموریت مهم و مسئولانه به شما محول شده است.

لزوم بهره‌مندی مردم از
سرمایه‌گذاری‌های خارجی
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه تلاش دولت بهره‌مندی همه مردم از ثمره سرمایه‌گذاری‌های خارجی است، نوشت: اگر بنا باشد عده کمی بهره‌مند و بیشتر مردم دچار ضرر شوند، دولت این پروژه را نخواهد پذیرفت. به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» امروز سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: تلاش ما در مجموعه دولت باید بهره‌مندی همه مردم از ثمره سرمایه‌گذاری‌های خارجی باشد. وی در ادامه این پیام نوشت: اگر بنا باشد عده کمی بهره‌مند و بیشتر مردم دچار ضرر شوند، دولت این پروژه را نخواهد پذیرفت. از همه دستگاه‌های ذی‌ربط خواسته‌ایم که تا حصول نتیجه این‌ موضوعات را دنبال کنند.

بی‌اهمیتی نتیجه انتخابات
آمریکا برای روسیه
سخنگوی کاخ کرملین هم‌زمان آغاز رسمی آخرین روز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، گفت که نتیجه این انتخابات برای روسیه اهمیتی ندارد. «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، دیروز (سه‌شنبه) گفت که روسیه اهمیتی به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نمی‌دهد. انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا امروز ۵ نوامبر(۱۵ آبان) برگزار می‌شود و در آن «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات با «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه به رقابت می‌پردازد. خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که پسکوف به پایگاه خبری روسی لایف آریو درباره نتیجه انتخابات آمریکا گفت: این موضوع اهمیتی ندارد. پسکوف همچنین در جمع خبرنگاران گفت که روسیه روابط دیپلماتیک خود را حتی با کشورهایی که روابط دوستانه‌ای با آن‌ها ندارد نیز قطع نمی‌کند و این ارزش دیپلماسی است که فرصتی برای روابط ایجاد می‌کند. پسکوف در پاسخ به سوالی از سوی خبرنگاران درباره حضور سفرای کشورهایی که روابط دوستانه‌ای با روسیه ندارند در مراسم تقدیم استوارنامه‌ها در کرمین، در این باره بیان کرد: ما روابط دیپلماتیکمان را قطع نمی‌کنیم و ارزش دیپلماسی همین است.

برگزاری مراسم چهلم شهادت
سید حسن نصرالله در ایران
مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت «سید حسن نصرالله» و شهید سرلشکر «حاج عباس نیلفروشان» و گرامیداشت شهدای جبهه مقاومت از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد. «مسعود پزشکیان» رییس‌جمهور در این مراسم که بعد از ظهر دیروز (سه‌شنبه) در مدرسه عالی شهید مطهری در حال برگزاری است، حضور یافت. در این مراسم تعداد زیادی از شخصیت‌های لشکری و کشوری از جمله تعدادی از فرماندهان عالی رتبه سپاه از جمله «سردار فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین «محمد مخبر» معاون اول رییس‌جمهور در دولت سیزدهم، «محمد جعفر منتظری» رییس دیوان عالی کشور و همچنین دیگر مقامات حضور دارند.

گفت‌وگوی بلینکن و گالانت
درباره ایران، جنگ غزه و لبنان
وزیر امورخارجه آمریکا و وزیر جنگ صهیونیستی با یکدیگر درباره ایران و لزوم پایان یافتن جنگ در غزه و لبنان گفت‌وگو کردند. «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شامگاه سه‌شنبه با یکدیگر به صورت تلفنی گفت‌وگو و رایزنی کردند. بنابر اعلام سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، بلینکن در اظهارات خود بر تعهد واشنگتن به امنیت رژیم صهیونیستی در برابر آنچه تهدیدات ایران و گروه‌های مورد حمایت آن در منطقه عنوان کرده است، تاکید کرد. دو طرف همچنین درباره وضعیت وخیم انسانی در نوار غزه گفت‌وگو کردند و آنتونی بلینکن خواستار اقدامات بیشتر برای افزایش و حفظ کمک‌های بشردوستانه، از جمله غذا، دارو و سایر نیازمندی‌های ضروری به غیرنظامیان در سراسر غزه شد. وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه بر اهمیت پایان دادن به جنگ غزه و بازگرداندن همه اسرا به خانه و همچنین ترسیم مسیری رو به جلو در دوره پس از جنگ تاکید کرد که به مردم فلسطین در غزه اجازه دهد زندگی خود را بازسازی کنند و حکومتداری و امنیت را ارتقا دهند.

ضربات سهمگین مقاومت
غزه به اشغالگران
گروه‌های مقاومت فلسطین در نوار غزه از انجام چند عملیات علیه ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند. گردان‌های شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: یک تانک مرکاوا را با راکت «یاسین »۱۰۵ در نزدیکی بیمارستان «الیمن السعید» در مرکز اردوگاه «جبالیا» در شمال نوار غزه هدف قرار دادیم و آن را منهدم کردیم. طبق گزارش خبرگزاری شهاب، مقاومت فلسطین همچنین محل استقرار نظامیان رژیم صهیونیستی در غرب «بیت لاهیا» در شمال نوار غزه را با خمپاره مورد اصابت قرار داد. شاخه نظامی حماس در عملیاتی دیگر یک تیم پیاده‌نظام ارتش رژیم صهیونیستی متشکل از پنج نظامی را در خیابان «الهوجا» در مرکز اردوگاه جبالیا گرفتار یک کمین کرده و طی درگیری با آنها از فاصله صفر آنها را به هلاکت رساند. تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه امروز وارد سیصد و نود و ششمین روز خود شده است و در حالی که جنایات دشمن علیه غیرنظامیان همچنان ادامه دارد، رزمندگان مقاومت نیز در حال ضربه زدن به ارتش این رژیم در محورهای مختلف نبرد زمینی هستند.

رقابت فشرده و سنگین نامزدهای انتخابات آمریکا به پایان رسید و نتیجه نهایی احتمالا امروز اعلام می‌شود

گروه سیاسی: شصتمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که طی آن چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور برگزیده می‌شود، دیروز سه‌شنبه برگزار شد. در واقع، مردم آمریکا امروز برای انتخاب رئیس‌جمهور بعدی کشورشان و همچنین انتخاب ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان و ۳۴ عضو مجلس سنای آمریکا که روی هم کنگره ایالات متحده را تشکیل می‌دهند، به پای صندوق‌های رای رفتند.
به گزارش «تجارت»، در سیستم انتخاباتی ایالات متحده آمریکا، صرفا نامزدی که بیشترین رای را کسب می‌کند رئیس جمهور نخواهد شد بلکه این آرای الکترال هستند که تعیین کننده خواهند بود. در سیستم ایالات متحده، شهروندان مستقیما به رئیس‌جمهور خودشان رأی نمی‌دهند. در عوض، آرای آنها ۵۳۸ عضو گروهی به نام «الکترال کالج» یا «کالج انتخاباتی» را انتخاب می‌کند که سپس رئیس و معاون رئیس‌جمهور را برمی‌گزیند. با این اوصاف، تا لحظه آخر نظرسنجی‌ها در آمریکا از رقابت فشرده میان دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به ویژه در ایالت‌های نوسانی حکایت دارند.

آخرین نتایج نظرسنجی‌ها در روز انتخابات
تا لحظه برگزاری انتخابات رسمی، همچنان نظرنسجی‌های مختلف درباره نتایج احتمالی از سوی رسانه‌های مختلف منتشر شد. در مهم‌ترین نظرسنجی‌ها، چنان که وبگاه «فایو ترتی ایت» نشان می دهد، در سطح ملی هریس نزدیک یک درصد پیش است، این عدد طبق موسسه ی یوگاو ۲ درصد و طبق موسسه ی دیلی تلگراف نیم درصد است. البته پیشتازی در سطح ملی تضمین کننده نیست و تاکنون پنج بار کاندیدای پیشتاز در سطح ملی در نتیجه ی نهایی بازنده بوده است. در نظرسنجی موسسعه معتبر گالوپ، ۳۲ درصد به دموکرات ها و ۲۹ درصد به جمهوری خواهان گرایش و ۳۷ درصد دیدگاه مستقل داشته اند. این نظرسنجی در سطح ملی است اما اگر در ایالت های کلیدی هم قابل تطبیق باشد،آنگاه به نفع رهیس تفسیر می شود.
اما در سطح آرای الکترال که اهمیت بیشتری نیز دارند، طبق آخرین نظرسنجی سی ینا / نیویورک تایمز، هریس را در ایالت های کلیدی جورجیا (۱+)، نوادا (۳+)، کارولینای شمالی (۲+) و ویسکانسین (۲+) پیشتاز می داند و پیشتازی ترامپ تنها در آریزونا (۴+) است. طبق این نظرسنجی در ایالت های پنسلوانیا و میشگیان نیز هر دو کاندیدا شانه به شانه‌اند. در نظر سنجی واشینگتن‌پست که متوسط نظرسنجی‌های معتبر است، هریس در نوادا (۱+)، ویسکانسین (۲+)، میشیگان (۲+) و پنسیلوانیا (۱+) از ترامپ پیش است و ترامپ در آریزونا (۲+)، جورجیا (۲+) و کارولینای شمالی (۱+) از هریس پیش است. موسسه ی یو گاو، هریس را در کارولینای شمالی نیز (۲+) پیش می داند. اگر این نتایج همین گونه باشد، همچنین با توجه به موارد بعد، آنگاه احتمال شانس پیروزی هریس پر رنگ خواهد بود. البته باید توجه داشت تمام این نظرسنجی ها در دامنه ی خطا هستند و تضمینی ندارند.
رقابت میلی‌متری نتیجه نهایی را تعیین می‌کند
تمامی شواهد و قراین از نزدیک بودن رقابت میان ترامپ و هریس حکایت دارند. میلی متری بودن رقابت صرفا به معنی نزدیک بودن آراء دو کاندیدا در ایالت های کلیدی است و لزوما به معنی نزدیک بودن سرجمع آراء فردی و یا سرجمع نهایی آراء الکترال نیست.
چرا که اگر کاندیدایی در یک ایالت کلیدی ولو با چند هزار رای پیروز شود، کل آراء آن ایالت را بدست خواهد آورد. مثلا در انتخابات ۲۰۲۰ بایدن تنها با اختلاف پنج هزار رای در ایالت جورجیا انتخابات را برد و همه ۱۶ رای الکترال آن را بدست آورد و یا در ایالت آریزونا با همین میزان همه ی ۱۱ رای الکترال آن را کسب کرد و نهایتا بایدن با ۳۰۶ رای الکترال در برابر ۲۳۲ رای الکترال ترامپ برنده شد، یا در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ در برابر هیلاری کلینتون، ۳۰۶ رای الکترال کسب کرد. در یکی از نزدیک ترین انتخابات تاریخ آمریکا در سال ۲۰۰۰، جورج بوش پسر با ۲۷۱ رای در برابر «الگور» با ۲۶۶ رای الکترال برنده ی انتخابات اعلام شد. جالب آنکه جورج بوش در ایالت فلوریدا تنها با حدود ۵۰۰ رای بیش از الگور، همه ی ۳۰ رای الکترال فلوریدا را کسب کرد و با رای دادگاه برنده اعلام شد. از این روی در نتیجه نهایی انتخابات نزدیک، ممکن است در رقابتی میلی متری در ایالت های کلیدی، یک کاندیدا، آراء یک ایالت یا چند ایالت کلیدی را کسب و مجموعا بین ۲۷۰ تا حدود ۳۲۰ و یا حتی بیش از این رای الکترال بدست آورد. اما در نمونه ای از رقابت های یک سویه نظیر ۲۰۰۸ ، کاندیدایی چون اوباما با ۳۶۵ در برابر تنها ۱۷۳ رای جان مک کین برنده شد.

طرح دوباره توطئه تقلب از سوی ترامپ و سایه سایه آشوب بر آمریکا
«دونالد ترامپ» طی آخرین تجمع انتخاباتی‌اش در شهر «گراند راپیدز» واقع در ایالت میشیگان بدون ارائه هیچ مدرکی مدعی شد که دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ تقلب خواهند کد. این رئیس‌جمهور سابق پس از شکست در انتخابات ۲۰۲۰ در مقابل رقیب خود «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا، مسئله «تقلب در انتخابات» را برجسته کرد و همچنان هم معتقد است که در آن دور از انتخابات
«تقلبی» شکل گرفت که مانع از ریاست دوباره او در کاخ سفید شد.
بعد از اظهارات اخیر، در مقطع کنونی، آمریکایی‌ها و بسیاری از ناظران سیاسی، بیش از هر زمان دیگری فردای بهعد از اعلام نتایج را با نگرانی دنبال می‌کنند. شهروندان آمریکایی اتفاقات انتخابات قبلی و حمله طرفداران «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری خواه به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به منظور ممانعت از تایید پیروزی «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی را به یاد دارند و این اولین حمله به کنگره در تاریخ آمریکا به
شمار می‌رود. آمریکایی‌ها ترس این را دارند که این بار نیز همانند گذشته با سناریویی بدتر از سال ۲۰۲۰ شاهد خشونت سیاسی باشند.

عراقچی در نشست خبری با همتای پاکستانی تاکید کرد؛

گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان طی یک سفر رسمی دیروز سه‌شنبه (15 آبان) به اسلام آباد، پایتخت کشور پاکستان سفر کرد. در این سفر دو روزه، عراقچی با «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان دیدار کرد و قرار است در ادامه با دیگر مقامات برجسته این کشور دیدار و درباره مسائل روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو داشته باشد.
به گزارش «تجارت»، وزارت امور خارجه پاکستان در ارتباط با این سفر اعلام کرد، وزیر امور خارجه اسحاق دار و عراقچی درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای با تمرکز ویژه بر تجارت، اقتصاد، انرژی و تحولات جاری در غرب آسیا گفت‌وگو خواهند کرد.

تاکید عراقچی بر پاسخ دقیق به رژیم صهیونیستی
«سید عباس عراقچی»، وزیر امورخارجه ایران در کنفرانس خبری مشترک با همتای پاکستانی خود در اسلام‌آباد از سفر به کشور دوست و برادر، پاکستان به‌عنوان بخشی از رایزنی‌هایش با مقامات کشورهای منطقه، به‌ویژه همسایگان ایران درباره وضعیت کنونی منطقه ابراز خرسندی کرد. عراقچی تصریح کرد: همه ما می‌دانیم که رژیم صهیونیستی مرتکب جنایات بیشمار و نسل‌کشی در نوار غزه شده است و همچنان به گسترش خشونت در لبنان و سایر نقاط در منطقه ادامه می‌دهد. این جنایات اکنون به لبنان کشیده شده است. وی ادامه داد: رژیم اسرائیل با حمله به برخی نقاط در مراکز نظامی ایران در ۲۶ اکتبر بیش از پیش ماهیت جنگ‌طلبانه و تجاوزگرانه خود را نشان داد. برخلاف رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران به دنبال تشدید تنش نیست، اما حق اساسی خود را برای دفاع مشروع، طبق ماده ۵۰ منشور سازمان ملل محفوظ می‌دانیم. ما به‌طور قطع در زمان مناسب، به شکل مناسب و به شکلی حساب شده و دقیق به این تجاوزگری رژیم صهیونیستی پاسخ خواهیم داد. وزیر امورخارجه ایران همچنین در اظهارت خود از واکنش پاکستان برای محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران قدردانی کرد.
او اظهار داشت: ما عمیقا از دولت و مردم پاکستان در محکوم کردن تعدی رژیم اسرائیل علیه ایران تشکر می‌کنیم. مقامات پاکستان، به‌ویژه نخست وزیر محترم این کشور موضع صریح و محکمی را در این زمینه اتخاذ کرد که ما عمیقا قدردان آن هستیم. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: دولت و مردم پاکستان همچنین به‌طور قوی از مردم غزه و فلسطین در طول یک سال گذشته حمایت کرده‌اند، اما متاسفانه جامعه بین‌الملل در متوقف کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و تجاوزگری‌های آن قصور کرده است که هم امنیت و ثبات منطقه و هم جهان را به خطر می‌اندازد.
اظهارات اخیر عراقچی در شرایطی است که پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه حمایت‌های این کشور از اقدامات متجاوزانه و تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ایران و دیگر نقاط منطقه، از ایران خواستند به حمله متجاوزانه اخیر تل‎آویو به ایران پاسخ ندهد. همچنین، رسانه صهیونیستی گزارش داده که منابع مطلع گفته‌اند ارتش رژیم صهیونیستی در بالاترین سطح آماده‌باش برای پاسخ نظامی احتمالی تهران به تعدی اخیر این رژیم علیه نقاطی در ایران قرار دارد.
تمرکز تهران و اسلام آباد بر گسترش مناسبات
در بخشی دیگر از اظهارات خود سید عباس عراقچی خاطر نشان کرد: باتوجه به روابط قدیمی و تاریخی میان تهران و اسلام‌آباد و وجود قرابت فرهنگی، تاریخی و مذهبی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، بر عزم و تعهد خود برای تعمیق و گسترش روابط دوستانه، برادرانه و مبتنی بر همسایگی خود از طریق تقویت همکاری‌های ۲ کشور در تمامی زمینه‌ها، ازجمله اقتصادی، تجاری، سیاسی، علمی، فرهنگی و گردشگری تاکید می‌کنم. عراقچی در ادامه هدف از این دور از رایزنی‌ها را ارتقای سطح روابط و همکاری‌های دوجانبه میان ایران و پاکستان به‌ویژه در حوزه تجاری و اقتصادی توصیف کرد. او همچنین به معضل تروریسم پرداخت و تاکید کرد که این تهدیدی برای هر ۲ کشور و البته تمام منطقه و علاوه‌براین تهدیدی جهانی برای تمام جامعه بین‌الملل است. وی در پایان از میزبانی دولت و ملت پاکستان از هیات ایرانی در جریان سفرش به اسلام‌آباد قدردانی کرد و به نیابت از جمهوری اسلامی ایران از همتای پاکستانی خود دعوت کرد تا در یک سفر رسمی به تهران در نشست آتی وزیران سازمان همکاری اقتصادی (ECO) شرکت کند.

سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبر تاکید کرد:

گروه سیاسی: اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری دیروز سه‌شنبه در پاسخ به سوالی در خصوص برخورد دستگاه قضا با افرادی که فرار مالیاتی دارند، گفت: از نظر ما پرداخت مالیات به دانه درشت و دانه ریز برنمی‌گرده و همه باید مالیات پرداخت کنند. ما هر زمانی که سازمان امور مالیاتی به نوعی تقاضایی داشته و از دستگاه قضایی و پیگیری داشته، همه گونه همکاری را انجام دادیم. به گزارش «تجارت»، وی افزود: نباید اجازه بدهیم که قشرهای آسیب پذیر مالیات‌های خودشان را به موقع پرداخت کنند اما کسانی که درآمدهای بادآورده دارند یا دلالان بزرگی هستند و درآمدهای کذایی دارند، بخواهند فرار مالیاتی داشته باشند. حتماً در صورتی که گزارش به دستگاه قضایی داده شود که فرار مالیاتی سازمان یافته در جایی اتفاق می‌افتد یا نیاز به ورود دستگاه قضایی هست، قوه قضاییه آماده همه گونه همکاری با دولت است. وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه تاکنون چند پرونده بابت تخلفات انبوه‌سازان مسکن از سوی دادستان‌ استان‌های مختلف کشور پیگیری شده و این پرونده‌ها چه سرانجامی داشته است؟ گفت: در راستای حفظ حقوق عامه، دادستانی کل و معاونت حقوق عامه آن اقداماتی داشته‌اند و اخیراً دادستان‌ کل کشور بخشنامه‌ای در خصوص حق آموزش و مسائل بازماندگان از تحصیل دانش‌آموزان و ... صادر کرد که این مسأله را مورد توجه قرار داد و به‌صورت جدی در دادستانی‌ کل کشور و در دادستانی‌های سراسر کشور دنبال می‌شود. وی افزود: تا کنون گزارشی در این خصوص دریافت نشده و به محض اینکه‌ گزارشی برسد که تضییع حقوق عامه شده است، حتماً پیگیری می‌شود و اگر گزارشی برسد بعد از رسیدگی اطلاع‌رسانی خواهد شد. جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده کروز گفت: توسط رییس دادگاه، هیئت کارشناسی تعیین شد. یک زمان دوماهه برای کارشناسی داده شد و کارشناسی از تاریخ ۲۰ شهریور برای بررسی شروع شده و هنوز مهلت آن تمام نشده است. وی افزود: البته از آن رو که اوراق کارشناسی ۶۶ جلد است، در صورتی که کارشناسی درخواست تمدید زمان را بکند، با توجه بالا بودن حجم اوراق احتمالا دادگاه درخواست را قبول خواهد کرد. اصغر جهانگیر در پایان نشست خبری دیروز خود در پاسخ به سوالی درباره اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد و موضع گیری دولت آلمان در این باره، گفت: در مورد اقدامات دولت آلمان باید بگوییم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، مستقل است و به هیچ کشور خارجی حق ورود و دخالت در جریان‌های قضایی کشورمان را نمی‌دهیم، لذا این حق قانونی ما است که به جرایم اتباع خودمان رسیدگی کنیم. سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: این فرد جانی یک تروریست بود و دستگاه قضایی ایران با توجه به اقدامات تروریستی صورت گرفته او را به عنوان یک ایرانی محاکمه کرد. البته اگر فرد مورد اشاره ایرانی هم نبود و در ایران مرتکب جرایمی شده بود، طبق قوانین و مقررات این حق را داشتیم که به جرایم او رسیدگی کنیم که این اتفاق هم افتاد. جهانگیر بیان کرد: پرونده این فرد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفت و منجر به محکومیت وی شد. جمشید شارمهد محکوم به اعدام بود، حکم او آماده اجرا بود، اما قبل از اجرای حکم، فوت کرد.