نگران رای آوردن مجدد ترامپ نیستیم
فاطمه مهاجرانی در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران، گفت: زاینده رود به چند استان زندگی داده و البته در برخی موارد مناقشه هم بین آن استانها ایجاد کرده است. برای جلوگیری از آسیبها باید تصمیمگیری شود تا از اختلافات و آسیبها جلوگیری شود. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: تا به حال صحبتی برای شرکت نکردن رئیسجمهور کشورمان به دلیل حضور احتمالی نخستوزیر رژیم صهیونیستی نشده است؛ حفظ منافع ملی اولین اولویت کشورمان است. سخنگوی دولت درباره نهضت ملی مسکن، گفت: تعهداتی که از دولت قبل مانده طبق صحبت رئیسجمهور به قوت خودش است و دولت آن تعهدات را انجام میدهد. مهاجرانی گفت: فرقی نمیکند چه کسی در ایالات متحده رئیسجمهور شود چون برنامهریزیهایمان از قبل انجام شده است. با توجه به تحریمهای کشور طی بیش از چهار دهه گذشته، ایران آبدیده شده و نگران رای آوردن مجدد ترامپ نیستیم و اصلا بین این دو نفر (ترامپ و بایدن) تفاوتی نمیدانیم. تحریمها قوه داخلی ایران را تقویت کرده و قوه برخورد با تحریمهای جدید را داریم. سخنگوی دولت با اشاره به اطلاعرسانی در خصوص جمشید شارمهد، گفت: اطلاعرسانیهای جدید از طریق قوه قضاییه باید انجام میشد که جدیدا هم اخبار مربوط به مرگ او توسط مسئولان این قوه بیان شده است.
نتانیاهو بدنبال اشغال لبنان است
شیخ قاسم به اهداف نتانیاهو در منطقه اشاره کرد و گفت: «نتانیاهو به دنبال تغییر تصویر خاورمیانه است و قصد دارد با پایان دادن به حضور حزبالله، لبنان را به سرنوشتی مشابه کرانه باختری دچار کند.» وی هشدار داد که این جنگ علیه لبنان نخستین گام در این طرح برای تغییر خاورمیانه است. نعیم قاسم در توصیف سید حسن نصرالله گفت: «سید و رهبر ما، سیدحسن نصرالله، فردی است که در راه خداوند قدم گذاشته و الگوی بارزی از ایمان و ایستادگی است.» وی به نقل از امام خامنهای اظهار داشت: «ایشان سیدحسن نصرالله را بینظیر توصیف کردهاند، و این ستایش بزرگی برای جایگاه او در مقاومت و حمایت از فلسطین است.» شیخ نعیم قاسم افزود: «سیدحسن نصرالله، حزب نیروهای مقاوم را تشکیل داده است؛ حزبی که به عنوان حزبالله لبنان در برابر دشمن اسرائیلی مقاومت میکند و ایستادگی را سرلوحه کار خود قرار داده است.» دبیر کل حزبالله لبنان همچنین تاکید کرد: «حزبالله دارای ساختار منظم است و فعالیت آن در تمامی میدانها گسترده شده است، و این سازمان به عنوان نیرویی استوار در برابر تهدیدات منطقهای، حضور جدی و تاثیرگذاری دارد.»
خشنودی شدید نتانیاهو از پیروزی ترامپ
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در پیامی پیروزی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را «بزرگترین بازگشت تاریخ» نامید. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در پی تخمین پیروزی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری این کشور از سوی رسانههای آمریکایی، با انتشار پیامی در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس با تبریک به یکی از حامیان اصلی اقدامات اشغالگرانه و متجاوزانه این رژیم در منطقه نوشت: دونالد و ملانیا ترامپ عزیز، تبریک برای این بزرگترین بازگشت دوباره تاریخ! نتانیاهو افزود: بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید آغاز جدیدی برای آمریکا و تعهد دوباره مستحکمی به اتحاد بزرگ میان اسرائیل و آمریکا است. این پیروزی بزرگی است. رسانههای آمریکایی که نتایج لحظهبهلحظه شمارش آرای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را گزارش کردهاند، تخمین زدهاند که ترامپ با کسب آرای کافی در این رقابت بر «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات پیروز شده است. در همین حال «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به گزارش رسانههای آمریکایی درباره پیروزی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پشین آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات این کشور در پیامی در شبکه ایکس با تبریک به ترامپ برای «بازگشت تاریخی به کاخ سفید» او را «دوست راستین و عزیز اسرائیل و قهرمان صلح و همکاری در منطقه» توصیف کرد.
خودکفایی ایران در تولید محصولات لیزری
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: لیزر روز به روز در بین مردم بیشتر شناخته می شود و ما خوشبختانه به تولید خودکفا در محصولات لیزری دست یافتهایم. محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: با رونمایی هایی که در حوزه لیزر در نمایشگاه انجام دادیم، نکته مهم این بود که ما به ظرفیت تولید خودکفا در محصولات لیزر رسیدهایم. لیزر روز به روز برای مردم بیشتر شناخته شده و خود را بیشتر معرفی میکند و جایگاه بدست میآورد. می تواند با هم افزایی با سایر فناوری ها در بخش های مختلف تاثیرگذار باشد. وی اظهار کرد: یکی از رونمایی های ما خط تولید لیزر فیبر بود که افتتاح شد و اکنون در حال تولید است. خط تولید دوم برش فلزات رنگین بود که با استفاده از لیزر انجام می شود. ما سال گذشته در خطوط صنعتی در فولاد خط جوشکاری عمیق با لیزر را پشتیبانی کرده و محصول آن را ساخته و عرضه کردیم. اکنون آنچه می تواند در برش به خصوص برای قطعات ظریف موثر باشد، این است که با توجه به اینکه قالب سازی هزینه زیادی دارد، با لیزر هم کار دقیق انجام می شود و هم تولید سریع را میتواند پشتیبانی کند.
واکنش عارف به یک مصوبه کنکوری
معاون اول رئیس جمهور در پیامی در شبکه ایکس نوشت: دغدغه پذیرفتهشدگان کنکور ۱۴۰۳ رفع شده است. محمدرضا عارف در در شبکه ایکس در پاسخ به یک کاربر درباره مشکلات برای برخی داوطلبین آزمون کارشناسی ارشد، نوشت: دغدغه فرزندان عزیزم موجب شد به طور جد به جهت احقاق حق آنها موضوع را پیگیری کنم که خوشبختانه با نظر دولت و همراهی شورای عالی انقلاب فرهنگی این دغدغه برطرف شد. از پیگیری مسئولانه همه عزیزان صمیمانه قدردانی میکنم.
قالیباف قانون توسعه منطقه
آزاد انزلی را ابلاغ کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی قانون توسعه منطقه آزاد تجاری - صنعتی انزلی را برای اجرا ابلاغ کرد. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به مسعود پزشکیان رئیس جمهور و مطابق اصل ۱۲۳ قانون اساسی، «قانون توسعه منطقه آزاد تجاری - صنعتی انزلی» مصوب ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ را برای اجرا ابلاغ کرد. قانون توسعه منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی مشتمل بر ماده واحده، ۶ تبصره و یک نقشه پیوست که گزارش آن توسط کمیسیون اقتصادی به صحن علنی مجلس تقدیم شده بود، پس از تصویب در جلسه روز یکشنبه مورخ ۲۹ مهر ماه سال ۱۴٠۳ مجلس، در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۹ به تائید شورای نگهبان رسید.
واکنش مسکو به سخنان ترامپ
وزارت امور خارجه روسیه گفت: اظهارات دونالد ترامپ در مورد لزوم پایان دادن به درگیریها باید با عمل پشتیبانی شود. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به سخنان ترامپ در جشن پیروزیاش که گفت آغازگر جنگی نیست بلکه خاتمه دهنده آنهاست، گفت: اظهارات دونالد ترامپ در مورد لزوم پایان دادن به درگیریها باید با اقدامات مشخص پشتیبانی شود. زاخارووا به رادیو تلویزیون روسیا ۲۴ گفت: «البته، این تزها باید با عمل همراه شوند، اقدامات مشخص.
همکاری ژاپن و لهستان
برای ساخت نیروگاه هستهای
تلویزیون نیکی اعلام کرد که ژاپن با لهستان برای ساخت نیروگاه برق هستهای در این کشور اروپایی همکاری میکند درحالیکه توکیو به دنبال بازگشت به انرژی هستهای پس از فاجعه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ است. تارنمای این شبکه تلویزیونی دیروز چهارشنبه گزارش داد که دولت ژاپن با همکاری دولت لهستان از ساخت نیروگاه هستهای در این کشور اروپایی حمایت میکنند. بر اساس این گزارش، دو کشور یک یادداشت تفاهم همکاری برای ساخت چند نیروگاه هستهای از جمله راکتور نسل آینده کوچک مدولار (SMR)، راکتور پیشرفته گاز سرد (HTGR) و راکتور آب سبک امضا خواهند کرد.
گروه سیاسی: دونالد ترامپ، در یک از پرحاشیهترین و رقابتیترین انتخابات تاریخ ایالات متحده آمریکا، موفق شد با کسب یک پیروزی بزرگ به عنوان چهل و هفتمین رئیسجمهور این کشور به کاخ سفید راه یافت. بازگشت ترامپ به کاخ سفید پس از آن رقم خورد که او در رقابت با کامالا هریس موفق شد بیش از 270 رای الکترال را کسب کند.
به گزارش «تجارت»، در انتخابات اخیر آمریکا جمهوریخواهان موفق شدند علاوه بر آرای الکترال، اکثریت آرای شهروندان آمریکایی را نیز جذب کنند. همچنین، جمهوریخواهان پیروزی انتخابات مجلس سنا نیز شدند و اکثریت را در مجلس نمایندگان هم حفظ کردند. این پیروزی بزرگ تراممپ و جمهوریخواهان علاوه بر مردم آمریکا برای کل جامعه جهانی و به ویژه ایرانیان اهمیتی ویژه دارد. برای شهروندان ایرانی این پرسش جدی قابل طرح است که دولت ایران در چهار سال آینده با دولت جدید آمریکا یا اصطلاحا ترامپ نسخه 2024 باید چگونه تعامل داشته باشد. «تجارت» به منظور بررسی این پرسش مهم با علیرضا فرجیراد، کارشناس مسائل ژئوپلیتیک، فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا و جلال خوشچهره، کارشناس مسائل بینالملل گفتوگو داشته است.
فرجیراد: باید موازنه دیپلماسی و میدان حفظ و دریچه مذاکره گشوده شود
عبدالرضا فرجی راد، در بخش ابتدایی اظهارات خود تاکید کرد: «طی سالهای اخیر سیاست کلان ایران بر اساس هماهنگی دیپلماسی و میدان بوده است. میدان به طور واضح به معنای حمایت از جبهه مقاومت و نقشآفرینی فعال در منطقه است. در سطح دیپلماسی نیز مذاکرات میان ایران با آمریکا و اروپای محورت و اهمیت دارد. همچنین، در سطح دیپلماسی، روابط با کشورهای منطقه و نیز دیگران بازیگران در مناطق مختلف جهان اهمیت دارد.»
وی افزود: «در چهار سال اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ سطحی گسترده از تنشهای میان ایران و آمریکا وجود داشت. واشنگتن از توافق هستهای خارج شد و ترور سردار سلیمانی توسط آنها اتفاق افتاد. این وضوعیت عملا هر گونه دریچه گفتوگو میان ایران و آمریکا را مسدود ساخت. اما اکنون وضعیت به شدت دگرگون شده است. این تصور که باید همان استراتژی چهار سال قبل رد پیش گرفته شود، از اساس اشتباه خواهد بود. باید توجه داشت ما در دوران ترامپ اول، با اروپا مذاکره میکردیم و دریچهای برای تعامل با غرب داشتیم. حال شرایط به شکل کلی دگرگون شده و اروپا نیز در جایگاه آمریکا سالهای 2016 تا 2020 قرار گرفته است. اروپاییها تحت عناوین مختلف ایران را تحریم و روز به روز وضعیت بغرنجتر نیز میشود. در چنین وضعیتی نباید دیپلماسی با هر دو آمریکا و اروپا قطع شود.»
فرجی راد در ادامه تصریح کرد: «نمیتوان فقط بر میدان متکی بود. در وضعیت کنونی سطح تنشها با اسرائیل به بالاترین سطح ممکن رسیده و حتی دو طرف در آستانه ورود به جنگ نیز قرار دارند. باید توجه داشت نخستوزیر اسرائیل، روابط بسیار نزدیکی به ترامپ دراد. لذا هر گونه تنش تهران با تلآویو میتواند به معنای ورود جدی و وسیع آمریکا به میدان تقابل با ایران باشد. در چنین شرایطی اگر آنگونه که دولت پزشکیان تاکید داشته ودارد که تحریمها رفع شود و آتشبس در منطقه برقرار شود، باید درهای مذاکره را باز گذاشت. نمیتوان تنها با تکیه بر معادلات میدانی و تعطیل کردن دیپلماسی منافع ملی کشور را تامین کرد.»
ایزدی: باید همان استراتژی مقاومت سالهای 2016 تا 2020 را ادامه بدهیم
فواد ایزدی در بخش ابتدایی اظهارات خود پیرامون نوع مواجهه با آمریکا تحت ریاست ترامپ تاکید کرد: «میبایست همان راهبرد و اقداماتی را در دور نخست ریاستجمهوری ترامپ انجام دادیم، دوباره تکرار کنیم. اساسا روسای جمهوری آمریکا یک جنایتکار جنگی هستند. حتی اگر هریس نیز به قدرت میرسید، دوباره تغییر در معادلات ایجاد نمیشد. برای نمونه کامالا هریس هفته گذشته ایران را بزرگترین دشمن ایالات متحده آمریکا معرفی کرده بود. تجربه 4 سال ریاست جمهوری جو بایدن نیز همین بود. آیا در دوران بایدن، برجام احیا شد و تنشهای میان ایران و آمریکا کاهش پیدا کرد. اصلا در 4 سال گذشته چه اتفاقاتی افتاد که قرار است در دروان دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ این وضعیت تکرار نشود. ما باید از گذشته درس بگیریم و همچنان فرهنگ مقاومت را تقویت نماییم. ترامپ و دیگران میآیند و میروند، آنچه باقی مانده و میماند کشور ایران اسلامی است.»
این استاد دانشگاه در بخشی دیگر از اظهارات خود تصریح کرد: «مگر دو سال مذاکرات فشرده را با آمریکاییها انجام ندادیم و با آنها مذاکره نکردیم. توافقی بزرگ و پرسر و صدا امضا شد اما سرانجام چه اتفاقی افتاد. یک شخص جدید آمد و در کمال آرامش توافق را زیر پا گذاشت و از اجرای آن سر باز زد. در دوران بایدن نیز شاهد بودیم، علیرغم خوشبینیهای اولیه هیچگونه تلاش جدیای برای احیای توافق صورت نگرفت. متاسفانه یک جریانی در کشور وجود دارد که میخواهند تحت هر شرایطی نرمش را ترویج و ایرانیان را متهم به کمکاری متهم کنند. ایده این افراد برای کشور تنها ضرر در پی داشته است. آنها میخواهند بگویند در مقابل ترامپ هم ما کمکاری کردیم و ما مقصر هستیم. ایران همیشه آماده مذاکره بوده اما آنها همواره کارشکنی کردهاند. مگر دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان با دوران ریاست جمهوری بایدن همزمان نشد. ایران اعلام کرد که خواهان احیای برجام است اما نتیجه را همه دیدند که چه شد. آنها به هیچ عنوان خواهان توافق و مذاکره با ایران نبودند.»
ایزدی در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد: « متاسفانه این یک بیماری ذهنی در کشور است که هر گونه فشار و اقدام غیر قانونی ایالات متحده آمریکا به عملکرد ما در داخل ارجاع داده میشود. در نهایت پیشنهاد این است که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اگر هیچگونه آمادگیای از سوی طرف مقابل برای مذاکره وجود ندارد، نباید ما به شکل یکجانبه از توافق و ایحای برجام سخن بگوییم. اینگونه رفتار چنین برداشتی را ایجاد میکند که ایران در موضع ضعف قرار دارد و فشار حداکثری آنها پاسخ داده است. حتی آنها مصر خواهند شد که فشار را بیش از بیش افزایش دهند. آنچه اهمیت داشته و دارد این است که بدون هیچگونه واهمهای فرهنگ مقاومت در کشور ادامه پیدا کند و مقابل زورگویی ترامپ در نسخه جدید هم تسلیم نشد.»
خوشچهره:
جلال خوشچهره نیز در ارتباط با راهبرد مناسب ایران برای تعامل و مواجهه با دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ به «تجارت» گفت: «قبل از هر چیزی ما باید واقعیات را بپذیریم. بدین معنا که باید بپذیریم دونالد ترامپ با یک فاصله چشمگیر موفق به شکست رقیب دموکرات خود شده و اکنون جمهوریخواهان هم کاخ سفید و هم کنگره را تحت اختیار دارند. حالا ترامپ دیگر در حاشیه نیست و در بطن میدان قرار دارد. تمامی کشورهای جهان نیز باید با واقعیت جدید، یعنی دوران دوم ریاست جمهوری دونالد رتامپ کنار بیایند. در چند سال اخیر همانگونه که شاهد هستیم اروپاییها، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، چین، روسیه، ژاپن و بسیاری دیگر از کشورهای جهان با ارسال پیام تبریک، خود را برای عصر جدید آماده کردهاند. البته برخی خود برای مواجهه با تهدیدات و برخی نیز خود برای استفاده از فرصتها آماده کردهاند. حال این قاعده نیز برای ما به عنوان ایران مصداقیت دارد.»
وی افزود: «ایران و استراتژیستهای کشورمان باید خود را برای مواجهه با وضعیت روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ آماده کنند. در مقطع کنونی ایران با آمریکا سه مساله اصلی دارد. تخست، موضوع پرونده هستهای است که احتمالا تابع همان نگاه سابق ترامپ قرار میگیرد. دوم، اختلاف مشترک آمریکا و اروپا با ایران بر سر همکاری با روسیه در جنگ اوکراین و سوم، همسویی و نزیک شدن ایران به روسیه. در میانه تمامی این مسائل، اسرائیل و نتانیاهو نیز با تمام توان تلاش دارند مانع هر گونه تنشزدایی و نزدیک ایران و آمریکا شوند. اگر در گذشته بایدن و دموکراتها قصد داشتند اسرائیل را از دخالت در مساله گفتوگو با ایران در حاشیه نگه دارند، در شرایط جدید وضعیت کاملا متفاوت است.» این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه تصریح کرد: «با لحظا کردن این واقعیت باید پذیرفت که ایران به هیچ عنوان روابط حسنهای با آمریکای تحت ریاست ترامپ ندارد. از نگاه تهران او قاتل سردار سلیمانی است. این پیشزمینه بدبینی و تنش به هیچ عنوان قابل نادیده انگاری نیست اما باید توجه داشت که منطقه خاورمیانه در مرحله گذار از یک نظم سنی به نظم جدید قرار دارد. همین امروز که خبر پیروزی ترامپ رسید، شاهد افزایش قیمت دلار و طلا در ایران نیز بودیم. بنابراین ضروری به نظر میرسد که جمهوری اسلامی ایران برای چهار سال آینده یک راهبرد منسجم و ویژه ترسیم کند تا از طریق آن سطح تعامل و تنش با دولت آمریکا مدیریت شود. در این بین نکته مهم این است که مقامات کشورمان آنچنان که سید عباس عراقچی نیز تاکید کرده، به این سطح از واقعبینی رسیدهاند که حتی در دولت ترامپ نیز درهای مذاکره با آمریکا بسته نشود. در مجموع ایران باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد رویکرد تعامل داشته باشد یا تقابل. حتی شاید توافق با ترامپ بسیار آسانتر از دموکراتها نیز باشد.»
گروه سیاسی: مسعود پزشکیان دیروز در مراسم روز پرستار با بیان اینکه به عنوان انسان مسلمان از حضرت زینب(س) و امام حسین(ع) حق طلبی و حق گویی را آموختهایم و امیدواریم این راه را ادامه دهیم ، اظهارکرد: امام حسین(ع) زمانیکه راهی کربلا شد گفت به حق عمل نمی شود و من بخاطر ظلم کردن و زیاده طلبی به کربلا نمیروم، بلکه دنبال پیاده کردن حق و امربه معروف و نهی از منکر هستم.وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر برای پیاده کردن حق در جامعه است و چپ و راست و مذهبی و غیرمدهبی نمی شناسد. پیامبران برای پیاده کردن حق و عدالت آمدهاند.همین اصل را بپذیریم. قرآن می گوید کسانی که تابع هوای نفس باشند به ضلالت می افتند. هدف، تحقق حق در جامعه است و ما موظف به پیگری و اجرای حق هستیم.
به گزارش «تجارت»، رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: شروع کار ما با اعتراض کادر درمان همراه شد که من به وزیر بهداشت گفتم اجازه بدهید من مستقر شوم ، ما حرف شما قبول داریم، پس برای چه شلوغی می کنید. ما اعتراض را پیگیری می کنیم تا حق پیاده شود. ما خودمان هم از معترضان بودیم. نمیشود با اضافه کار ساعتی 25 هزار تومان از کادر درمان خواست تا در کار خود بمانند. این منطقی نیست. تلاش کردیم تا حدی اصلاح شود. روند این است که با کار علمی پیش برویم
ما مقصر تبعیض و بی عدالتی هستیم
پزشکیان در ادامه تصریح کرد: ما خودمان مقصریم و بین خود تبعیض و بی عدالتی داشتهایم و آمدهایم این تبعیض را از بین ببریم، ولی آنها خیلی نامرد هستند. دم از حقوق بشر می زنند، ولی کارهایی می کنند که در تصور کسی نمی گنجد. پزشکیان همچنین بیان کرد: ما آمادهایم بنشینیم و آنچه داریم را براساس عدالت و انصاف و شواهد علمی پیش برده و آیین نامه بنویسم و مکانسیم پرداخت و تخصیص بدهیم. دنیا مسیرهای علمی را رفته و ما میتوانیم با هم تفاهم کنیم و این کار را انجام دهیم، اما بدانید آنها می خواهند ما را تکه تکه کنند.
مکانیزم یارانهدهی باید اصلاح شود
وی با تاکید بر اینکه تلاش می کنیم مشکلات را از بین ببریم، گفت: ما باید با کارشناسان و مردم صحبت کنیم. یارانه به گندم، نهادههای دامی میدهیم، ولی گوشت و نان گران میشود. چه کسی از این یارانهها بیشتر استفاده می کند؟پول دارها از یارانه بیشتر استفاده می کنند. باید کاری کنیم حق به همه براساس سرانه برسد. در نان، گوشت، بنزین، برق و گاز یارانه میدهیم که یک عده از یارانه استفاده نمیکنند یک عده صدبرابر استفاده میکنند. فقیر، فقیرتر و پولدار، پولدارتر میشود. باید راهی پیدا کنیم تا از این روند خارج شویم. رئیس جمهوری تصریح کرد: برازنده نیست اینهمه یارانه بدهیم، ولی کسانی باشند که نان شب پیدا نکنند. کاری میکنیم این اتفاق نیفتد. باید با کارشناسان و مردم صحبت کنیم و اگر مداخلهای کردیم، اطمینان دهیم این روند به نفع جامعه و مردم و کشور است.