در شکل دشمنی روسای جمهور آمریکا با ایران تفاوت وجود دارد

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دیروز (یکشنبه) در نطق پیش از دستور خود گفت: درباره انتخابات اخیر در ایالات متحده آمریکا باید تصریح کرد که بی تردید در شیوه دشمنی افرادی که به عنوان رییس جمهور آمریکا انتخاب می شود تفاوت معناداری وجود دارد. وی افزود: نکته اصلی این است آنچه رفتار دشمن در قبال ما را تعیین می‌کند قدرت ملی و رفتار مقتدرانه و هوشمندی ما بر پایه رویکرد عقلانیت انقلابی‌ است. قالیباف اظهار کرد: بیش از این بارها تصریح شده است که عنصر اصلی قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران مردم هستند که می توانند مبتنی بر باور به سنت های الهی، از ظرفیت های داخلی استفاده کنند و در همه زمینه های نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پایه های محکم برای اقتدار ملی ایجاد کنند. رییس مجلس بیان کرد: استقلال عمل و پرهیز از هرگونه وابستگی به کشورهای خارجی اصل بنیادین نظام جمهوری اسلامی ایران است و موفقیت‌ها و پیشرفت‌ها در هر زمینه‌ای صرفا در این چهارچوب به دست آمده است.

 

ایران خواستار اخراج رژیم اسرائیل از سازمان ملل شد

معاون حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه در نشست مشترک وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب خواهان اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل و تحریم تسلیحاتی این رژیم شد. «کاظم غریب آبادی»، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در نشست مشترک وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب که دیروز یک‌شنبه ۲۰ آبان در ریاض با دستورکار رسیدگی به تجاوزارت جاری رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان برگزار گردید، شرکت و سخنرانی کرد. معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در این نشست که قبل از برگزاری نشست فوق العاده سران اسلامی عربی تشکیل شد، ضمن تشکر از عربستان سعودی برای برگزاری نشست اضطراری سران در شرایط وخیم کنونی منطقه، تحولات جاری در نوار غزه و لبنان را شرمی برای بشریت و بی عدالتی مضاعف به ملتی عنوان کرد که برای بیش از هفت دهه تحت اشغال و تجاوز، از حقوق اساسی خود محروم شده است. غریب آبادی در این نشست همچنین خواهان اعمال تحریم های کامل تسلیحاتی، اقتصادی و تجاری توسط دولت های عضو بر این رژیم و تمامی موسسات حامی اشغال رژیم صهیونیستی در فلسطین گردید.

ترامپ: نیکی هیلی و پامپئو به دولت دوم من ملحق نمی‌شوند

گروه سیاسی: دونالد ترامپ ۲۰۲۴ را به هیچ عنوان نباید با شخصی که در سال ۲۰۱۶ پیروز شد، مقایسه کرد. اطرافیان و صاحبان قدرت در دولت جدید ترامپ بسیار متفاوت بوده و افکار بسیار مجزایی از نزدیکان سابق رئیس دولت آمریکا دارند. بعد از کسب یک پیروزی تاریخی در آمریکا برای بسیاری این پرسش جدی قابل طرح است که تیم جدید و صاحبان نفوذ در دولت جدید آمریکا چه کسانی هستند؟ آیا او با اعضای ارشد دولت اول خود مجددا کار خواهد کرد؟ به گزارش «تجارت»، در مانه گمانه‌زنی‌ها درباره ترکیب کابینه جدید ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب روز شنبه با انتشار پیامی در در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: «من از نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل یا مایک پامپئو، وزیر خارجه سابق کشورم برای پیوستن به دولت ترامپ که در حال حاضر در حال شکل‌گیری است، دعوت نخواهم کرد. من قبلا از همکاری با آنها بسیار لذت بردم و از آنها قدردانی کردم و می‌خواهم از آنها برای خدماتشان به کشورمان تشکر کنم.» ترامپ که در انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر توانست رقیب دموکراتش را شکست دهد و برای بار دوم راهی کاخ سفید شود، در حال رایزنی و ملاقات با نامزدهای احتمالی است تا قبل از مراسم تحلیف خود در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده بتواند شکل نهایی کابینه دولتش را ترسیم کند.

نیکی هیلی و پمپئو در دولت جدید هیچ جایگاهی ندارند
«نیکی هیلی» فرماندار سابق کارولینای جنوبی که در زمان ترامپ به‌عنوان سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد خدمت می‌کرد، علی‌رغم اینکه ترامپ در انتخابات مقدماتی حزب به شدت از او انتقاد کرده بود، از او برای ریاست جمهوری حمایت کرد. هیلی در شبکه‌های اجتماعی گفت: «من افتخار می‌کردم که با رئیس‌جمهور ترامپ برای دفاع از آمریکا در سازمان ملل کار کردم. برای او و همه کسانی که خدمت می‌کنند آرزوی موفقیت بزرگ در پیشبرد ما به سوی آمریکای قوی‌تر و امن‌تر در چهار سال آینده را دارم.»
از سوی دیگر «مایک پامپئو» که در زمان ترامپ همچنین به‌عنوان مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) خدمت می‌کرد، در برخی گزارش‌های رسانه‌ای به‌عنوان وزیر دفاع احتمالی نام برده شده است و پیش از اینکه در آوریل ۲۰۲۳ اعلام کند نامزد انتخابات نخواهد شد، به‌عنوان نامزد احتمالی جمهوری‌خواه ریاست جمهوری هم دیده می‌شد. مایک پامپئو به اظهارنظر ترامپ واکنشی نداشته است. ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود برخی از کارکنان کلیدی خود را از طریق پست‌های رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد.

گزینه‌های احتمالی در دولت جدید ترامپ
طی روزهای اخیر رسانه‌ها و ناظران سیاسی به شکل جدی موضوع ترکب کابینه و افراد صاحب قدرت در دولت جدید را مطرح کرده‌اند. خبرگزاری رویترز اخیرا رد مطلبی برخی از نامزد‌های برتر برای پست‌های کلیدی نظارت بر دفاع، اطلاعات، دیپلماسی، تجارت، مهاجرت و سیاست‌گذاری اقتصادی معرفی کرده است که مهم‌ترین آن‌ا به شرح زیر است: اسکات بسنت، نامزد احتمالی برای وزارت خزانه‌داری: بسنت، مشاور اقتصادی کلیدی ترامپ، به‌عنوان یکی از نامزد‌های اصلی برای وزارت خزانه‌داری محسوب می‌شود. او که سال‌ها سرمایه‌گذار صندوق‌های سرمایه‌گذاری بوده و چندین سال در دانشگاه ییل تدریس کرده است، رابطه خوبی با رئیس‌جمهور منتخب دارد. اگرچه بسنت مدت‌ها طرفدار سیاست‌های بازار آزاد بوده که در حزب جمهوری‌خواه پیش از ترامپ محبوبیت داشت.
جان پالسون، نامزد احتمالی برای وزارت خزانه‌داری: پالسون، یک مدیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری میلیاردری و یکی از کمک کنندگان اصلی به کمپین ترامپ، از دیگر نامزد‌های اصلی برای وزارت خزانه‌داری است. این سرمایه‌دار قدیمی به همکاران خود گفته است که به این شغل علاقه دارد. پالسون که از مدت‌ها پیش از کاهش مالیات و حذف مقررات حمایت کرده است، وضعیتی مشابه با سایر اعضای احتمالی تیم اقتصادی ترامپ دارد. او به‌صورت عمومی از تعرفه‌های هدفمند به‌عنوان ابزاری برای اطمینان از امنیت ملی ایالات متحده و مبارزه با شیوه‌های ناعادلانه تجاری در خارج از کشور حمایت کرده است. لری کودلو، نامزد احتمالی برای وزارت خزانه‌داری: از چهره‌های اصلی شبکه فاکس بیزنس و مدیر پیشین شورای ملی اقتصاد در بیشتر دوره اول ترامپ لری کودلو شانس کمی برای تصدی سمت وزیر خزانه‌داری دارد، اما احتمالاً برای یک پست اقتصادی دیگر احتمالا منصوب خواهد شد. در حالی که او به‌طور خصوصی نسبت به تعرفه‌های گسترده تردید دارد، سیاست‌های مورد حمایت کودلو به‌طور عمومی تفاوت کمی با سیاست‌های رئیس‌جمهور منتخب دارد.
ریچارد گرنل، نامزد احتمالی برای مشاور امنیت ملی: گرنل یکی از نزدیک‌ترین مشاوران سیاست خارجی ترامپ است. او در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ به‌عنوان سرپرست اطلاعات ملی و سفیر ایالات متحده در آلمان خدمت کرد. وقتی ترامپ در سپتامبر با رئیس‌جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی دیدار کرد، گرنل در این جلسه خصوصی حضور داشت. تعاملات خصوصی او با رهبران خارجی و شخصیت گاهی تند او، او را به مرکز چندین جنجال تبدیل کرده است، موضوعی که ممکن است فرایند تأیید سنا را چالش‌برانگیز کند. بیل هاگرتی، نامزد احتمالی برای وزارت خارجه: سناتور ایالات متحده از ایالت تنسی که در تلاش انتقال دولت ترامپ در سال ۲۰۱۶ مشارکت داشت، هاگرتی یکی از نامزد‌های برتر برای وزارت خارجه محسوب می‌شود. او روابط محکمی با تقریباً همه جناح‌های حزب جمهوری‌خواه دارد و احتمالاً به راحتی در سنا تأیید خواهد شد.
مارکو روبیو، نامزد احتمالی برای وزارت خارجه: روبیو، سناتور ایالات متحده از فلوریدا و نامزد ریاست جمهوری جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۱۶، از دیگر گزینه‌های وزارت خارجه است. روبیو مدت‌ها در امور خارجی مجلس سنا فعالیت داشته و روابط محکمی در سراسر حزب دارد.

نتیجه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ که ۲۷۰ رای کالج الکترال مورد نیاز برای پیروزی در کاخ سفید را تا اوایل روز چهارشنبه به دست آورده بود، اکنون در مجموع ۳۱۲ رای در مقابل ۲۲۶ رای هریس به دست آورده است. این پیروزی در آریزونا، پس از پیروزی جو بایدن در سال ۲۰۲۰، این ایالت را فهرست بردهای جمهوری‌خواهان بازگرداند و دومین پیروزی ترامپ در آریزونا از سال ۲۰۱۶ بود. ترامپ در این ایالت در مورد امنیت مرزها و اقتصاد، کمپین انتخاباتی انجام داده و هریس را به ایجاد تورم و ثبت عبور غیرقانونی از مرزها در دوران دولت بایدن گره زده بود. ترامپ همچنین در ایالت‌های کلیدی میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا، کارولینای شمالی، ویسکانسین و نوادا پیروز شده است. در سال ۲۰۲۰، بایدن با پیروزی در شش ایالت از هفت ایالت کلیدی، ترامپ را شکست داد و ۳۰۶ رای کالج الکترال در مقابل ۲۳۲ رای ترامپ به دست آورد. دونالد ترامپ همچنین در پیروزی سال ۲۰۱۶ بر هیلاری کلینتون ۳۰۶ رای کالج انتخاباتی را به دست آورد. خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین اعلام کرد ترامپ ۷۴.۶ میلیون رای در سراسر این کشور یا ۵۰.۵ درصد به دست آورده است، در حالی که هریس ۷۰.۹ میلیون رأی یا ۴۸ درصد را به خود اختصاص داده است.

۲ تروریست تسلیم، ۳ نفر هلاک و ۹ نفر دیگر بازداشت شدند
سخنگوی رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از تسلیم، بازداشت و کشته‌ شدن ۱۴ تروریست دیگر در سیستان و بلوچستان خبر داد. سردار احمد شفائی اظهار کرد: رزمندگان اسلام در قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در رزمایش عملیاتی شهدای امنیت که از ۵ آبان ماه در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده ضربات سنگینی بر پیکره تیم‌های تروریستی جنوب شرق کشور وارد کردند. وی افزود: در ادامه اجرای عملیات پاک‌سازی در منطقه رزمایش امروز نیز ۳ نفر از تروریست‌های مزدور دشمن به هلاکت رسیده و همچنین ۹ نفر دیگر دستگیر شدند. شفائی ادامه داد: همچنین ۲ نفر دیگر از عناصر تیم‌های تروریستی خود را تسلیم رزمندگان اسلام کردند. وی یادآور شد: از ابتدای آغاز رزمایش در جنوب شرق کشور تاکنون تعداد ۱۵ تروریست به هلاکت رسیده‌اند و ۳۳ نفر از آنان دستگیر شده‌اند و همچنین ۲ نفر دیگر خود تسلیم رزمندگان اسلام کرده‌اند. شفائی تاکید کرد: فرماندهان و رزمندگان اسلام با همت و عزم جدی، مصمم به ادامه برخورد با تروریست‌ها و اشرار در منطقه هستند.

تکذیب عملیات مشترک ایران و پاکستان علیه یک گروهک تروریستی
ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از بمباران گروهک‌های تروریستی تکفیری مرزهای ایران و پاکستان در عملیاتی موفق توسط پاکستان خبر داد. مرکز ارتباطات ستادکل نیروهای مسلح خبر داد: «گروهک‌های تروریستی وابسته به استکبار که در نقش پیاده نظام امریکا و رژیم صهیونیستی، مرزهای مشترک ایران و پاکستان را صحنه عملیات خرابکارانه خود قرار داده و با ایجاد شرارت و ناامنی، دو سوی مرزهای ایران و پاکستان را جولانگاه اقدامات تروریستی خود کرده بودند، با عملیات نظامی ارتش کشور دوست و برادر، پاکستان مواجه شدند. بر این اساس ارتش پاکستان روز ۱۵ آبانماه در تداوم مقابله با گروهک های تروریستی و جریان های بر هم زننده امنیت، «رأساً» عملیات مقابله با یک گروهک تروریستی تکفیری را در خاک پاکستان فرماندهی و هدایت کردند که در جریان این عملیات شماری از عناصر و عوامل این گروهک، به هلاکت رسیدند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان به ایران سفر می‌کند
ارتشبد فیاض بن حامد الرویلی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان در صدر یک هیئت عالی‌رتبه نظامی به تهران سفر خواهد کرد. ارتشبد فیاض بن حامد الرویلی ظهر امروز با سفر به تهران و حضور در ستاد کل نیروهای مسلح با سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دیدار و گفتگو می‌کند. روابط دوجانبه و مناسبات دفاعی از جمله محورهای گفت و گوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان سعودی با سرلشکر باقری خواهد بود. آذر ماه سال گذشته سرلشکر پاسدار محمد باقری در گفت‌وگوی تلفنی با خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان در خصوص تحولات منطقه، ارتقاء سطح همکاری‌های دفاعی نیروهای مسلح دو کشور و مسائل مهم جهان اسلام گفت وگو کردند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان با سرلشکر باقری دیدار کرد
ارتشبد فیاض بن حامد الرویلی لحظاتی پیش با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دیدار کرد. ارتشبد فیاض بن حامد الرویلی رییس ستاد کل نیروهای مسلح دقایقی پیش با حضور در محل ستادکل نیروهای مسلح با سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دیدار و گفتگو کرد. توسعه دیپلماسی دفاعی، گسترش همکاری های دو جانبه از جمله محورهای اصلی این دیدار محسوب می‌شود.

سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران
مشاور امنیت ملی عراق به ایران سفر می‌کند. «قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق در راستای رایزنی‌های مستمر ۲ کشور ایران و عراق در حوزه‌های سیاسی و امنیتی امروز یکشنبه ۲۰ آبان ماه به تهران سفر می‌کند. بر اساس این گزارش، این مقام عالی رتبه امنیتی عراق در جریان سفر به تهران با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز دیدار و رایزنی می‌کند.

گروسی چهارشنبه به ایران می‌آید

گروه سیاسی: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دعوت ایران، روز چهارشنبه این هفته (23 آبان) برای دیدار و رایزنی با مقام‌های سیاسی کشورمان به تهران سفر می‌کند. گروسی پس از ورود به ایران، روز پنجشنبه (24 آبان) ملاقات‌های رسمی با مقامات کشورمان خواهد داشت.
به گزارش «تجارت»، سفر اخیر مدیرکل آژانس به ایران در شرایطی صورت می‌گیرد که قبل‌تر گروسی در گفت‌وگویی عنوان کرده بود، قصد دارد به‌زودی به ایران سفر کند. گروسی در سطحی دیگر عنوان کرده بود: «ما در حال حاضر با همکاران‌مان در ایران گفت‌وگو می‌کنیم. من به زودی از این کشور بازدید خواهم کرد.»

روایت آژانس از اهمیت سفر گروسی به تهران
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همزمان با اعلام اینکه درهفته جاری به تهران سفر خواهد کرد، گفت‌وگوهای خود در جریان این سفر را بسیار مهم توصیف کرد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیروز (یک‌شنبه) در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «رافائل گروسی»، مدیرکل دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل روز چهارشنبه به منظور دیدار با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر خواهد کرد و درباره تمام جنبه‌های مربوط به بیانیه مشترک توافق شده با ایران در مارس ۲۰۲۳ بحث‌های فنی خواهد داشت. در ادامه این اطلاعیه آمده است: دیدارهای او در تهران، مبتنی بر گفت‌وگوهای مدیرکل با «سید عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر خواهد بود. رافائل گروسی نیز در این باره گفت: ضروری است که ما در اجرای بیانیه مشترک توافق شده با ایران در مارس ۲۰۲۳ پیشرفت اساسی داشته باشیم. سفر من به تهران در این زمینه بسیار مهم خواهد بود.

ابعاد اهمیت سه‌گانه سفر گروسی در وضعیت کنونی
سفر رافائل گروسی در مقطع زمانی کنونی از در سه بُعد دارای اهمیت است. در سطح ابتدایی مهم‌ترین بُعد اهمیت سفر رافائل گروسی را می‌توان به ذوب شدن یخ انسداد در مسیر مذاکرات میان تهران و آژانس طی ماههای اخیر است. آن‌چنان که ایران و آژانس تاکید دارند توافقات مهم مارس ۲۰۲۳ مبنای مذاکرات میان طرفین خواهد بود. بر اساس توافق مارس 2023، جمهوری اسلامی ایران به طور داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد. در پی آن، جلسات متعددی در سطح کارشناسی برگزار و چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شد.
سفر اخیر گروسی به تهران می‌تواند دریچه‌ای برای تعامل با دولت مسعود پزشکیان باشد. در این زمینه، مدیرکل آژانس پیشتر گفته بود که برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده پادمانی با ایران، آماده است که با دولت چهاردهم تعامل کند. وی در آخرین نشست شورای حکام آژانس که اواخر شهریور ماه برگزار شد، اظهار داشت: پس از انتخابات در ایران، من با رئیس جمهور پزشکیان مکاتبه کردم و تمایل خود را برای دیدار با او در تهران برای از سرگیری گفتگو و همکاری بین آژانس و ایران نشان دادم. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اضافه کرد که رئیس جمهوری ایران برای ملاقات با وی در فرصت مناسب موافقت کرده است. گروسی سپس با «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیه شصت‌وهشتمین کنفرانس عمومی آژانس اتمی در وین ملاقات و با انتشار پیامی اعلام کرد که به‌ زودی « برای دیدارهای مهم سیاسی و فنی» راهی تهران خواهد شد. وی دو هفته پیش نیز با «کاظم غریب آبادی» معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه کشورمان در وین دیدار و آن را یک ملاقات به‌موقع در آستانه سفرش به تهران توصیف کرد. حالا می‌توان سفر جدید گروسی به ایران را دریچه‌ای برای گفت‌وگوهای جدید و سازنده با دولت مسعود پزشکیان مورد ارزیابی قرار داد.
در سطح دوم، سفر رافائل گروسی به ایران در شرایطی صورت می‌گیرد که تنش‌های منطقه خاورمیانه با محوریت رژیم اسرائیل و محور مقاومت به رهبری ایران به اوج رسیده است. طی ماههای اخیر بیش از هر زمان دیگری موضوع احتمال حمله رژیم صهیونیستی کانون توجهات را در سطح جهانی به سوی خود جلب کرد. متعاقب اقدامات متجاورانه رژیم صهیونیستی در اواخر ماه جاری علیه ایران نیز موضوع بازبینی در دکترین هسته‌ای ایران به شکل جدی از سوی محافل سیاسی و رسانه‌ای طرح شده است. مجموع این روند، سفر رافائل گروسی را بیش از هر زمان دیگری اهمیت بخشیده است. لزوما گروسی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ارتباطی با مسائل سیاسی و امنیتی خاورمیانه ندارند اما این سفر می‌توان در التهابات مرتبط با بحث پرونده هسته‌ای ایران بسیار مهم باشد.
در سطح سوم، سفر گروسی به ایران در روز چهارشنبه هفته جاری در شرایطی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ به عنوان یک چهره افراطی در ایالات متحده آمریکا مجددا به قدرت رسیده است.
موضع ضدایرانی دونالد ترامپ و احتمال بازگشت او به سیاست فشار حداکثری علیه تهران، تصمیم هوشمندانه وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی کشورمان برای دعوت از گروسی را بیش از هر زمان دیگری آشکار می‌کند. رایزنی با آژانس قبل از استقرار مجدد ترامچ در کاخ سفید، هم از نظر سیاسی و هم از نظر رسانه‌ای اهمیتی ویژه دارد. ایران با دعوت از گروسی و توافقات احتمالی به جامعه جهانی این پیام را منتقل می‌کند که همچنان نسبت به میز مذاکره اهمیت می‌دهد. به روایتی دعوت از گروسی بخشی از فشار روانی روی کار آمدن دونالد ترامپ را کاهش می‌دهد.

مسعود پزشکیان در جلسه تحلیل طرح‌های توسعه دریامحور مطرح کرد

گروه سیاسی: رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاحات اساسی در کلیت طرح‌های ارائه شده برای توسعه مکران، ۴ راهکار و دستور مهم و فوری برای آماده‌سازی زمینه‌های لازم توسعه این منطقه مطرح کرد.
به گزارش «تجارت»، دومین جلسه بررسی و تحلیل طرح‌های توسعه دریامحور با تأکید بر منطقه ساحلی مکران، صبح امروز یکشنبه با حضور رئیس جمهور برگزار و طرح ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی در این زمینه و همچنین برخی موانع و چالش‌های پیش‌روی توسعه این منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مسعود پزشکیان در این جلسه ملزومات رسیدن به نقطه مطلوب در طرح‌های توسعه مکران را نیازمند مسئله‌شناسی و راهکارهای چگونگی حل این مسایل با هدف ایجاد منطقه‌ای برازنده مردم و کشور عنوان کرد و افزود: از این منظر معتقدم طرح‌های کلی ارائه شده برای توسعه مکران نیازمند تغییر اساسی بوده و با توجه به اینکه این منطقه قرار است به عنوان الگوی نوین توسعه و قطب اقتصادی و سیاسی کشور معرفی شود، هر طرحی باید متناسب با این چشم انداز ترسیم شود.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر ضرورت لحاظ تناسب ظرفیت‌ها و موقعیت این منطقه با دیگر مناطق توسعه یافته در زنجیره ارزش جهانی، در تدوین طرح‌های توسعه‌ای برای آن اظهار داشت: ما مصمم به توسعه مطلوب این منطقه هستیم، چرا که از سیاست‌های اولویت‌دار مصوب رهبری معظم انقلاب و نیاز اساسی کشور است و برای تسریع در روند توسعه آن حتی ممکن است برخی جلسات دولت را در این منطقه برگزار کنیم. پزشکیان در ادامه‌ «تقویت اقتصادهای بومی منطقه»، «تأمین زیرساخت‌های لازم در حوزه انرژی با تکیه بر انرژی‌های تجدیدپذیر»، «تسریع در تکمیل کریدورهای مواصلاتی منطقه با همکاری شرکای بین‌المللی» و «جذب و متمرکز نمودن سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در مکران» را به عنوان ۴ راهکار و پیشنهاد مهم و فوری برای شتاب‌بخشی به آماده‌سازی زمینه‌های لازم برای توسعه مکران مطرح کرد وگفت‌: ضروری است که طراحان و برنامه‌ریزان توسعه مکران حتما از ظرفیت مشاوران زبده بین‌المللی در طراحی نقشه توسعه مکران استفاده نمایند.