ناگریز به ساماندهی اتباع هستیم
وزیر کشور از ساماندهی اتباع بیگانه سخن به میان آورد و گفت: استان کرمان از این وضعیت رنج میبرد و ما مهاجرستیز نیستیم اما کمکهای بینالمللی در این زمینه به ایران نزدیک به صفر است و ما گریزی نداریم و امکان پذیرش مهمان برای ما نیست. اسکندر مومنی دیروز ۲۲ آبان ماه در مراسم تکریم و معارفه استاندار کرمان اظهار کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی حق بزرگی به گردن مردم منطقه دارد و مردم در تشییع پیکر ایشان، سنگ تمام گذاشتند. وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت، امنیت و دفاع مقدس در ادامه تصریح کرد: استان کرمان ظرفیت بسیار زیادی دارد و خوشبختانه در سالهای گذشته تلاشهای زیادی در راستای توسعه استان انجام شده اما تا جایی که شایسته مردم است، فاصله داریم. به اعتقاد وزیر کشور، بزرگترین سرمایه استان، منابع انسانی کرمان است که در جای جای نقاط کشور حضور دارند و یکی از اعضای کابینه از اهالی این دیار است. وی ظرفیتهای گردشگری، ترانزیت، کشاورزی، منابع، معدن، صنعت و ... را از دیگر نقاط قوت استان کرمان برشمرد و عنوان کرد: از محمدمهدی فداکار تشکر میکنم. او از یادگاران دوران دفاع مقدس است.
واردات بنزین سوپر مجاز شد
سخنگوی دولت گفت: واردات بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه ای به صورت مجزا از زیرساخت های توزیع سوخت یارانه ای با رعایت قوانین و مقررات مجاز شد. فاطمه مهاجرانی صبح دیروز - سه شنبه - در نشست خبری با تسلیت شهادت ۵ مرزبان کشور در سراوان، اظهار کرد: در هفته جهانی علم در خدمت صلح و توسعه هستیم؛ ایران همیشه مهد علم و صلح بوده که برای دفاع از خود و جنگ طلب نبودن هزینه دادهایم. وی با اشاره به انتصاب استاندار بلوچ در سیستان و بلوچستان، افزود: جامعه با شناسایی تمام ظرفیت هایش، بیشتر توان توسعه دارد. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: واردات بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه ای به صورت مجزا از زیرساخت های توزیع سوخت یارانه ای با رعایت قوانین و مقررات مجاز شد. این تصمیم در جلسه بیستم آبان هیات وزیران به تصویب رسیده است. این راهکاری برای تامین بنزین با کیفیت برای خودروهای وارداتی و لوکس است. مطالبات بخشی از جامعه برای واردات بنزین با اکتان ۹۵ بود. این افرد هم در کنار سایر اقشار جامعه، بخشی از جامعه هستند که باید صدای آنها هم شنیده شود.
بیانیه مشترک ایران، روسیه و
ترکیه درباره مسائل منطقه
ایران، روسیه و ترکیه در بیانیهای مشترک جنایات صهیونیستها علیه فلسطینیان در نوار غزه و حملات رژیم اشغالگر علیه لبنان و سوریه را محکوم کردند. ایران، روسیه و ترکیه دیروز سهشنبه و در چارچوب مذاکرات آستانه درباره سوریه، یک بیانیه مشترک در محکومیت اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا منتشر و آنرا ناقض قوانین بینالمللی توصیف کردند. ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه خود نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین تجاوزات آن به لبنان و کرانه باختری را محکوم کردند و خواستار آتشبس شدند. آنها همچنین تمامی حملات نظامی رژیم اشغالگر در سوریه را محکوم کردند و این اقدامات را ناقض قوانین بینالمللی دانستند. سه کشور در ادامه تاکید کردند که تشدید خشونتها در غرب آسیا بر وضعیت سوریه تأثیر منفی میگذارد.
تشییع پیکر ۵ شهید
حادثه تروریستی سیرکان
صبح دیروز پیکر پاک و مطهر پنج بسیجی شهید اهل سنت حادثه تروریستی سیرکان سراوان بر دستان مردم شهیدپرور این شهر تشییع شد. در این مراسم که با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، حضار با سردادن مرگ بر تروریست این حادثه را محکوم کردند. حادثه تروریستی سیرکان سراوان در شامگاه ۲۰ آبان توسط گروهک جیش الظلم رخ داد و در پی آن مدافعان امنیت «عبدالرحمن بلوچزهی» «شهبخش بلوچزهی» «عبدالله بلوچزهی» «واحد بلوچزهی» «بشیر سپاهی» به شهادت رسیدند.
انتقاد نماینده تهران از خاموشی برق در کشور
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به اعمال خاموشی برق در سطح کشور انتقاد و اظهار کرد: اگر وزارت نیرو به موقع در خصوص ذخیره سازی و افزایش راندمان نیروگاهها و کیفیسازی سوخت پالایشگاه اقدامات لازم را انجام میداد، امروز احتیاجی به این خاموشیهای دو ساعته نبود. زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه دیروز سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ در تذکری با انتقاد از اعمال خاموشی برق در سطح کشور گفت: اعلام جدول خاموشی برق در همه استانها در این فصل از سال که هنوز هوا در بسیاری از شهرها متعادل است صدای مردم را درآورده و معترض هستند. وی افزود: اینکه به بهانه حذف مازوت و آلودگی و کاهش آلودگی اقدام به قطع برق کنیم کار درستی نیست؛ اگر وزارت نیرو به موقع در خصوص ذخیره سازی و افزایش راندمان نیروگاهها و کیفیسازی سوخت پالایشگاه اقدامات لازم را انجام میداد، امروز احتیاجی به این خاموشیهای دو ساعته نبود.
علت عدم حضور پزشکیان در اجلاس باکو مشخص شد
سخنگوی دولت تاکید کرد: سطح حضور مقامات کشورها در اجلاس ها با توجه به سطح و اهمیت اجلاس و سطح حضور سایر کشورها، انتخاب میشود. فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به احتمال حضور نماینده صهیونیست ها در اجلاس باکو «کاپ ۲۹» موضع دولت برای شرکت کردن یا شرکت نکردن رئیسجمهور در این اجلاس چیست؟ اظهار کرد: کشورها متناسب با منافع خود در اجلاس ها شرکت می کنند. وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور ایران هر ساله در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت دارند. سطح حضور مقامات کشورها در این اجلاس ها با توجه به سطح و اهمیت اجلاس و سطح حضور سایر کشورها، انتخاب می شود. با جمع بندی صورت گرفته خانم انصاری رئیس سازمان محیط زیست در این اجلاس شرکت کردند.
بررسی اقدامات دولت پزشکیان در جلسه مجمع روحانیون مبارز
مجمع روحانیون مبارز دوشنبه شب به ریاست حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی تشکیل جلسه داد. در این جلسه با بزرگداشت ایام فاطمیه، اخبار و آسیبهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی کشور مورد بررسی قرار گرفت. وضعیت اقتصادی و گامهایی که دولت مسعود پزشکیان در عرصه سیاست داخلی و خارجی برداشته است، از موضوعات مورد توجه در جلسه مجمع روحانیون بود. در این جلسه همچنین به برخوردهای برخی گروهها با بیانیه اخیر مجمع محققین و مدرسین قم نیز اشاره و نسبت به نتایج این مواجهه که میتواند انقطاع تعاطی افکار را به همراه داشته باشد و منجر به تحتالشعاع قرار دادن جایگاه حوزه علمیه بهعنوان مهد گفتوگو و مباحثه شود، واکنش نشان داده شد. مجمع روحانیون مبارز همچنین خواستار پایان بخشیدن به چنین برخوردهایی در طلیعه دوران وفاق شد.
ورود کمیسیون اصل نود
به قطعیهای اخیر برق
رییس کمیسیون اصل نود مجلس از ورود این کمیسیون به موضوع قطعی برق خبر داد و گفت که مدیران تولید و توزیع برق و گاز در جلسه امروز (چهارشنبه) کمیسیون برای ارائه توضیحات حضور پیدا میکنند. نصرالله پژمانفر با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «با توجه به تصمیم خلقالساعه دولت در ممنوعیت استفاده از مازوت در ۳ نیروگاه و قطعیهای مکرر برق، نگرانیهای جدی در بین مردم، فعالان صنعتی و محیط زیستی ایجاد کرده است. مدیران تولید و توزیع برق و گاز برای ارائه توضیحات به کمیسیون اصل نود در روز چهارشنبه فراخوانده شدند.»
هشدار تحلیلگر صهیونیستی نسبت به انزوای تلآویو
یک تحلیلگر صهیونیستی نسبت به تشدید انزوای بینالمللی رژیم صهیونیستی در صورت ادامه جنگ در غزه و لبنان هشدار داد و تأکید کرد حمله به یهودیان در آمستردام تنها بخشی از یک کارزار در حال گسترش است. «ناحوم برنیا» تحلیلگر مسائل سیاسی رژیم صهیونیستی در مقالهای در روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت رژیم صهیونیستی هرچقدر بیشتر در غزه و جنوب لبنان بماند، فاصلهاش از دنیای بیرون بیشتر میشود. به نقل از خبرگزاری سما، وی افزود: معادله را خیلی راحت میتوان خلاصه کرد: هرچقدر در غزه و جنوب لبنان بیشتر بمانیم، تصاویر غیرنظامیانی که اخراج شدهاند و تصاویر خانههایی که ویران شدهاند، بیشتر روی صفحه نمایش، ظاهر میشود و از بقیه جهان دورتر میشویم. حمله در آمستردام بخشی از یک کارزار در حال گسترش است.
گروه سیاسی: طیف بازها بعد از پیروزی دونالد ترامپ در حال بازگشت به کاخ سفید هستند. سیاستمداران و استراتژیستهای تندرو که از اساس سه کشور مخالف را در منظومه فکری خود پرورانده و در پی ضدیت با آنها هستند. ایرن، روسیه و چین، مثلث کینه و نفرت تیم ساستگذاری جدید ترامپ خواهند بود. این گزاره را میتوان در انتخاب تقریبا قطعی مارکو روبیو، به عنوان گزینه تصدی بر وزارت امور خارجه و مایک والتز، به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت دوم ترامپ مشاهده کرد. به گزارش «تجارت»، طی هفتههای گذشته افراد مختلفی از سوی رسانهها و ناظران سیاسی به عنوان گزینه تصدی بر ریاست وزارتخانههای دولت دونالد ترامپ مطرح شدند. گزینههای احتمالی طیفی از افراد راست را تشکیل میدادند که شامل افراد مشهور همچون مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق و نیکی هیلی، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل را تشکیل میداد. پس از آنکه دونالد ترامپ به شکل صریح از عدم حضور هیلی و پمپئو در کابینه سخن گفت، به نظر میرسد طیف نئو محافظهکاران دیگر در دولت آینده جایگاهی نداشته و ندارند. حالا شواهد امر از این واقعیت حکایت دارد که طیف راستهای افراطی که به عنوان جناح بازها در میان جمهوریخواهان شناخته میشوند، صاحبان اصلی قدرت در دولت آتی هستند. کانون اصلی تجمع این طیف، ایالت فلوریدا است. در انتخابهای مطرح شده از سوی دونالد ترامپ نیز همین جریان برای وزارت امور خارجه و مشاور امنیت ملی به وضوح سایه این جریان مشاهده میشود. دو مسئله اصلی که احتمالاً در دستور کار منطقهای دولت بعدی آمریکا قرار خواهند داشت، ایران و مسائل اسرائیل و فلسطین است که برای ایرانیان بسیار اهمیت دارد.
مارکو روبیو؛ مردی ضدایرانی و مداخلهجو
بنا بر گزارش رسانههای آمریکایی، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، به زودی سناتور مارکو روبیو از فلوریدا را به عنوان وزیر امور خارجه معرفی کند. سه نفر از افراد مطلع از تصمیم ترامپ روز دوشنبه اعلام کردند که وی به سرعت در حال تکمیل تیم سیاست خارجی و امنیت ملی خود است. این افراد گفتند که ترامپ ممکن است در آخرین لحظه نظر خود را تغییر دهد، اما به نظر میرسد که روبیو را انتخاب کرده است؛ فردی که جزو گزینههای معاونت ترامپ نیز بود. مارکو آنتونیو روبیو متولد ۲۸ مه ۱۹۷۱ است. سناتور ایالت فلوریدا در سنای ایالات متحده آمریکا از حزب جمهوریخواه است که برای نخستین بار در ۳ ژانویه ۲۰۱۱ به عضویت این مجلس درآمد. او قبلتر نماینده و رئیس مجلس نمایندگان فلوریدا بود. روبیو استاد وابسته دانشگاه بینالمللی فلوریدا است. وی یکی از تندروترین گزینههای تصدی سمت وزارت خارجه آمریکا در دولت ترامپ بوده و سیاستهای سرسختانهای در قبال ایران، روسیه و چین دارد. روبیو پیش از انتخابات ۲۰۱۶ یکی از رقبای دونالد ترامپ برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه بود. آن دو بارها سرشاخ شدند و ترامپ روبیو را «مارکو کوچولو» خطاب میکرد، درحالی که سناتور اهل فلوریدا رئیس جمهور آینده را مسخره میکرد که «دستانش کوچک است.»
روبیو که در سال ۲۰۱۰ به مجلس سنای آمریکا راه یافت، به عنوان یک سیاستمدار تندرو در سیاست خارجی شناخته میشود و مواضع تندی علیه چین، ایران، ونزوئلا و کوبا اتخاذ کرده است. وی ابتدا در برابر جمهوریخواهانی که نسبت به مداخلات خارجی محتاطتر بودند، ایستاد، اما اخیراً در مورد مسائلی، چون جنگ روسیه علیه اوکراین با ترامپ همسو شده و بیان کرده که این درگیری به بنبست رسیده و «باید به پایان برسد.» اگرچه روبیو در گذشته مواضع سختی علیه روسیه داشت، اما احتمالاً با برنامههای ترامپ برای فشار به اوکراین جهت یافتن راهحلی برای توافق با روسیه و ماندن خارج از ناتو همراهی خواهد کرد. مشخص نیست که آیا رهبران اوکراین یا روسیه آمادگی گفتگو تحت فشار ترامپ را دارند یا خیر. روبیو از سرسختترین سناتورهای طالب مواضع تهاجمیتر آمریکا علیه چین بوده و دیدگاههایی اتخاذ کرده که اکنون در هر دو حزب راه پیدا کرده است. برای نمونه، وی در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ در کنگره به دنبال سیاستهایی صنعتی برای کمک به رقابت بهتر آمریکا با اقتصاد دولتی چین بود. روبیو همچنین به عنوان یکی از رؤسای کمیسیون دوجانبه کنگره-اجرایی چین خدمت کرده که هدف آن تدوین سیاستهای تهاجمی علیه چین، به ویژه در تلاش برای مقابله با نقض حقوق بشر در آنجا بوده است. در سال ۲۰۲۰، روبیو طرحی ارائه داد که هدف آن جلوگیری از واردات کالاهای چینی تولید شده توسط نیروی کار اجباری اقلیت اویغور در چین بود. جو بایدن در سال بعد آن را به قانون تبدیل کرد. در سال ۲۰۱۹، روبیو موفق شد ترامپ را ترغیب کند تا سیاست تحریمی سختی علیه ونزوئلا برای سرنگونی رئیسجمهور نیکلاس مادورو، اتخاذ کند. روبیو در مصاحبهای گفته بود که «مادورو نبردی را انتخاب کرده که نمیتواند برنده شود. تنها چیزی که نمیدانیم این است که چقدر طول خواهد کشید و آیا بهطور صلحآمیز به پایان میرسد یا خونین خواهد بود.» با این حال، مادورو همچنان در قدرت باقی مانده و مردم ونزوئلا از تحریمهای اعمال شده توسط آمریکا رنج میبرند. بهتازگی، روبیو حمایت قاطعانهای از جنگ اسرائیل در غزه داشته است. او در پاسخ به یک فعال صلح که درباره تلفات غیرنظامیان فلسطینی پرسیده بود، گفته بود که «حماس ۱۰۰ درصد مقصر است.» روبیو در کمیته روابط خارجی و کمیته اطلاعات سنا در زمینههای مختلف با هر دو حزب همکاری کرده و احتمالاً بدون مشکل از فرآیند رای اعتماد عبور خواهد کرد. در صورت تصدی پست وزارت خارجه، این سوال پیش میآید که آیا روبیو از مداخلات آمریکا در بخشهایی از جهان برای تمرکز بر چین صرفنظر میکند یا خیر. این رویکرد با ایدههای «اول آمریکا»ی ترامپ همخوانی دارد، اما با برخی مواضع قبلی روبیو در تضاد است. روبیو در قبال ایران نیز موضعی به شدت افراطی دارد و از حامیان اصلی تحریم و اعمال فشار بر تهران است. جمهوریخواهان برای ریاستجمهوری در سال ۲۰۱۶ علیه ترامپ و دیگران برایش مشکلساز شد. در جریان آن کارزار، ترامپ او را با عنوان «مارکو کوچولو» تحقیر کرد و روبیو نیز با حملات تند پاسخ داد. اما پس از پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶، روبیو با او آشتی کرد و به عنوان مشاور غیررسمی سیاست خارجی خدمت کرده و به او در آماده شدن برای اولین مناظره علیه بایدن در سال ۲۰۲۰ کمک کرد. طبق قوانین فلوریدا، فرماندار ران دسانتیس میتواند به طور موقت جایگزینی برای کرسی روبیو در سنا منصوب کند که تا برگزاری انتخابات عمومی بعدی در سنا خدمت کند.
مایکل والتز؛ مرد عاشق تشدید تحریمها
بنابر گزارش رسانههای آمریکایی، ترامپ برای تعداد دیگری از نقشهای امنیت ملی خود نیز تصمیم خود را گرفته است. او مایکل والتز از فلوریدا را به عنوان مشاور امنیت ملی و الیز استفانیک از نیویورک را به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد منصوب کرده است. وال استریت ژورنال در این زمینه خبر داد در روزها گذشته گفته میشد که مایک پمپئو وزیر دفاع احتمالی است، اما بعد ترامپ اعلام کرد که از او و نیکی هیلی در دولت بعدی خود دعوت نخواهد کرد. با حذف این دو گزینه، شاهد گمانهزنیهای دیگری درباره کابینه ترامپ هستیم. وال استریت ژورنال خبر داد که دونالد ترامپ، رییس جمهور منتخب آمریکا، مایک والتز را به عنوان مشاور امنیت ملی خود انتخاب کرده است. مایکل جورج گلن والتز (زاده ۳۱ ژانویه ۱۹۷۴) یک سیاستمدار آمریکایی و افسر ارتش ایالات متحده است که به عنوان نماینده ایالات متحده برای منطقه ۶ کنگره فلوریدا خدمت میکند. او که یکی از اعضای حزب جمهوریخواه بود، برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد و جانشین ران دیسانتیس شد که در سال ۲۰۱۸ به عنوان چهل و ششمین فرماندار فلوریدا انتخاب شد. والتز در بوینتون بیچ فلوریدا به دنیا آمد و در جکسونویل بزرگ شد. او مدرک لیسانس هنر را در مطالعات بینالمللی از مؤسسه نظامی ویرجینیا گرفت و به عنوان ستوان دوم در ارتش ایالات متحده مأمور شد. در حال حاضر نیز مایک والتز عضو سابق نیروهای ویژه ارتش ایالات متحده و نماینده جمهوریخواه کنگره از ایالت فلوریداست. او پیشتر نیز به عنوان مشاور سیاستگذاری در دوران دونالد رامسفلد و رابرت گیتس دو وزیر دفاع سابق آمریکا مشغول فعالیت بوده است. وال استریت ژورنال میگوید والتز مواضع تندی علیه چین دارد و همزمان منتقد ناتو است. مایک والتز همانند بسیاری از جمهوریخواهان مواضع تندی علیه ایران دارد. او خواهان اعمال فشار حداکثری بر ایران است. برای نمونه والتز در فوریه ۲۰۲۴ با انتقاد از رویکرد دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی، خواستار اعمال تحریمهای گستردهتر علیه ایران شده بود.
گروه سیاسی: پزشکیان گفت: در آغاز فعالیت رسمی به عنوان رئیس جمهور گفتم که باور دارم باید با دوستان مروت و با دشمنان مدارا داشته باشیم و امروز بیش از گذشته به این نظر اعتقاد دارم. به گزارش «تجارت»، مسعود پزشکیان صبح دیروز - سهشنبه - در نشستی با جمعی از وزرای سابق امور خارجه، در ابتدای جلسه ضمن ارائه تحلیلی از عملکرد دولت چهاردهم در این حوزه، اظهار کرد: ما در مدت کوتاهی که دولت چهاردهم سر کار آمده تلاشهای زیادی کردیم که برخی مسائل و مشکلات سیاست خارجی را حل کنیم. در حال حاضر ارتباط ما با همسایگان مطلوب است و توافقاتی هم در جلسات و دیدارها داشتهایم.
تعمیق روابط با روسیه و چین در دستور کار است
رئیس جمهور به دیدارها و گفت و گوهای خود و رایزنیهای مقامات بخشهای مختلف با طرفهای چینی و روسی در راستای تسریع در اجرای توافقات فیمابین و ارتقای سطح روابط اشاره کرد و افزود: تبادل هیئتها میان ایران با چین و روسیه در جریان است و تلاش داریم موانع پیشروی اجرای توافقات با این دو کشور را برطرف کنیم. چینیها علاقمند هستند در اجرای پروژههایی زیربنایی و عمرانی در ایران فعالتر شوند و در ارتباط با روسیه نیز گسترش و تکمیل خطوط ترانزیتی و نیز خط انتقال گاز به شکل جدی در حال پیگیری است.
پیگیری طح توسعه بندر چابهار توسط هندیها
پزشکیان به مذاکرات با نخست وزیر هند و ابراز تمایل آنها برای تسریع در اجرای طرح توسعه بندر چابهار اشاره و تصریح کرد: علاوه بر اصرار هندیها برای فعال شدن مسیر بندر چابهار، کشورهای جنوب خلیج فارس نیز به دنبال گسترش روابط و به خصوص فعال شدن مسیرهای ترانزیتی با ایران هستند.
گسترش روابط با اروپا در کانون توجه قرار دارد
رئیس جمهور با اشاره به اینکه از ابتدا اعلام کرده بودم که به دنبال گسترش روابط با همه کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی هستیم، گفت: مذاکره با کشورهای اروپایی در حال انجام است، اما رژیم صهیونیستی با شیطنتهای اخیرش سعی در ایجاد اخلال و پیچیده کردن مسائل در این مسیر دارد. رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در مدت کوتاه سپری شده از آغاز فعالیت دولت چهاردهم، حدود ۹۵ نشست و گفتگو با روسای جمهور، نخستوزیران و مقامات سایر کشورها داشتهایم که نتایج خوبی به همراه داشته است؛ به عنوان مثال در دیداری که با رئیس جمهور مصر داشتم آقای السیسی تمایل کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران را ابراز کرد و وزرای خارجه دو کشور برای پیشبرد روابط دو کشور ماموریت یافتهاند.
با دوستان مروت و با دشمنان مدارا اصل اساسی سیاست خارجی دولت است
پزشکیان همچنین پس از شنیدن نظرات حاضران، ضمن تشکر از حضور و نظرات ارائه شده آنان اظهار کرد: در آغاز فعالیت رسمی به عنوان رئیس جمهور هم گفتم که باور دارم باید با دوستان مروت و با دشمنان مدارا داشته باشیم و امروز بیش از گذشته به این نظر اعتقاد دارم. ما برای رسیدگی به مشکلات داخلی و توسعه کشور علاوه بر سامان دادن امور داخلی، باید روابط بینالمللی کشور را سامان داده، تنشها را رفع و زمینه را برای تعاملات و مراودات با کشورهای منطقه و جهان نیز بهبود ببخشیم.
کلیت سیاست خارجی در چارچوب استراتژی کلان نظام تعیین میشود
رئیس جمهور گفت: به نظرم حتی در رابطه با آمریکا نیز ما چه بخواهیم و چه نخواهیم بالاخره در عرصه منطقهای و بینالمللی با این کشور مواجهه خواهیم داشت و بهتر است این عرصه را خودمان مدیریت کنیم؛ البته دولت در نهایت، کلیت سیاست خارجی را در چارچوب استراتژی و رویکردهای کلان نظام پیش خواهد برد. علاوه بر چند تن از وزرای سابق امور خارجه، معاون راهبردی رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور نیز در این جلسه حضور داشتند.
گروه سیاسی: آمارهای منتشر شده از سوی رژیم صهیونیستی از افزایش ۴۲ درصدی آمار صهیونیستهایی حکایت دارد که پس از تشکیل کابینه فعلی بنیامین نتانیاهو در اواخر سال ۲۰۲۲ از سرزمینهای اشغالی مهاجرت کردهاند.
به گزارش «تجارت»، آمارهای منتشر شده از دفتر مرکزی آمار رژیم صهیونیستی حاکی از این است که شمار صهیونیستهایی که تا قبل از آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (پانزدهم مهر ۱۴۰۲) تصمیم به ترک اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ فلسطین گرفتهاند، افزایش یافته است. این پایگاه خبری به نقل از موسسه پژوهشهای اجتماعی و اقتصادی «شوریش» و بر اساس آمارهای دفتر مرکزی آمار رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که شمار صهیونیستهایی که در ماههای پس از تشکیل کابینه فعلی نتانیاهو ترجیح داده بودند زندگی شان را در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی ادامه دهند، ۴۲ درصد افزایش یافته است. بر اساس این آمارها، از زمان تشکیل کابینه نتانیاهو در اواخر سال ۲۰۲۲ تا تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳، شمار صهیونیستهایی که فلسطین اشغالی را ترک کردهاند، از ۱۷ هزار و ۵۲۰ نفر به ۲۴ هزار و ۹۰۰ نفر افزایش یافته است. بر اساس گزارش این رسانه عبری زبان، شمار صهیونیستهایی که پس از زندگی در خارج تصمیم به بازگشت به فلسطین اشغالی گرفتهاند، هفت درصد در مقایسه با دهه گذشته کاهش یافته و از ۱۲ هزار و ۲۱۴ نفر به ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر در همان بازه زمانی سال ۲۰۲۳ رسیده است.
نویسندگان این گزارش هشدار دادهاند که در صورت تداوم بحرانهای سیاسی و امنیتی موجود، این روند رو به رشد مهاجرت میتواند عواقب اجتماعی و اقتصادی طولانی مدت به دنبال داشته باشد. آمارهای رسمی دایره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی در ماه سپتامبر گذشته نشان داد که پدیده مهاجرت معکوس صهیونیستها به خارج به شکل چشمگیری افزایش یافته است و در هفت ماهه نخست سال ۲۰۲۴، ۴۰ هزار نفر اراضی اشغالی فلسطین را ترک کردهاند. گفتنی است که در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۵۵ هزار و ۳۰۰ نفر از صهیونیستها اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ فلسطین را ترک کردهاند که از این میزان تنها ۲۷ هزار نفر طی ۱۲ ماه گذشته تصمیم به بازگشت یا مهاجرت به فلسطین اشغالی گرفتهاند.