هشدار ویژه قالیباف درباره ممنوعیتهای قانونگذاری
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان گفت: قانونگذاری غیر از موضوع بودجه در تلفیق، صحن و کمیسیونهای تخصصی ممنوع است و ابلاغ کتبی کردیم و حتما کمیسیون تلفیق هم اجازه طرح ندارد و من هم اجازه طرح نمیدهم. هادی قوامی نماینده مردم اسفراین بام و صفی آباد در نشست علنی دیروز (چهارشنبه ۲۳ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: یکی از موارد بحث لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۳) است، از این رو از ریاست مجلس درخواست میشود که لایحه مذکور هر چه سریعتر و پیش از بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام وصول شده تا احکام غیربودجهای در لایحه مذکور مورد رسیدگی قرار گیرد. در ادامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر هادی قوامی عنوان کرد: الحاق ۳ اشکالاتی داشت که مجدد به دولت بازگشت داده شد و در ۳ روز گذشته دولت بعضی از نظرات را اصلاح کرده و به مجلس برگشت، ما در مجلس آن را به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع دادیم تا بین ۲ بررسی ۱۰ روزه لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، الحاق ۳ را نیز بررسی کنند و این قانون دائمی را نیز تصویب خواهیم کرد.
ترامپ فرصت توافق میان ایران و آمریکا را فراهم میکند
نماینده پیشین دولت آمریکا در امور افغانستان با بیان اینکه «حصول توافق میان تهران و واشنگتن بهتر از جنگ است» تاکید کرد که روی کار آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید فرصت چنین توافقی را فراهم میکند.«زلمای خلیلزاد» نماینده پیشین دولت آمریکا در امور افغانستان درباره توافق میان ایران و آمریکا در دولت دوم «دونالد ترامپ» ابراز امیدواری کرد. خلیلزاد روز سهشنبه و طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: توافق ایران و آمریکا که اهداف حیاتی آمریکا را برآورده کند، بهتر از جنگ و دستیابی ایران به سلاح هستهای خواهد بود. او در پیام خود با تکیه بر ادعاهای بیاساس و واهی غرب درباره ماهیت فعالیتهای هستهای ایران افزود: البته این توافق، برجام ۲ نخواهد بود. چنین توافقی باید برنامه تسلیحات هستهای ایران را متوقف کند و در خدمت منافع آمریکا باشد، نه اینکه فقط آن را به تعویق بیندازد. خلیلزاد همچنین تاکید کرد انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده فرصت چنین توافقی را فراهم میکند.
گفتوگوهای منطقهای یک الزام است
وزیر خارجه ایران نوشت در سفر به عربستان بر این نکته توافق شده که «گفتوگوهای منطقهای یک گزینه نیست، بلکه یک الزام است». «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که به همراه «محمدرضا عارف» معاون اول رئیسجمهور برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عربی-اسلامی برای پایاندادن به جنایتهای رژیم صهیونیستی در منطقه به ریاض سفر کرده بود، بر اشتراکنظر مقامهای ایران و عربستان برای انجام گفتوگوهای منطقهای تاکید کرد. عراقچی دیروز چهارشنبه در مطلبی به زبان عربی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دومین دیدار با محمد بن سلمان طی حدود یک ماه گذشته، در حاشیه اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض. وزیر خارجه ایران در سفر منطقهای خود به ریاض، با «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرده بود.
حمایت آملی لاریجانی از تصویب FATF
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: ۴۰ بند FATF در کشور در حال اجراست. آیتالله صادق آملی لاریجانی در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی با بیان اینکه ما مسائلی شکلی در طرح موضوعات در مجمع تشخیص مصلحت نظام داریم، اظهار کرد: یعنی این پرسش پیش میآید که آیا پس از دورهای که از بررسی موضوعی گذشته است ما میتوانیم دوباره آن را طرح کنیم یا نه؟ آملی لاریجانی یادآور شد: افایتیاف بیش از ۴۰ مورد را شامل میشود و یک قرارداد هم نیست یک کار اقدام مشترک است. ما همه قوانین آن را نداریم و از ۴۲ مورد ۴۰ مورد آن در کشور در حال انجام است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: آنان چهار قانون مادر از ما میخواستند که دو مورد داخلی شد و دو مورد پالرمو و سیافتی داخلی نشد. در این زمینه خودم کار کردم و با تصویب پالرمو موافق بودم. به دوستان هم گفتم.به لحاظ فنی معتقد بودم ما حق تحفظ داریم، چون به لحاظ کنوانسیونهای بینالمللی ما حق تحفظ میتوانیم داشته باشیم در جایی که مخالف ماهیت قرارداد نباشد.
هلاکت و دستگیری ۱۱ تروریست در سیستانوبلوچستان
سخنگوی رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه دیروز –چهارشنبه- گفت: طی ۴۸ ساعت اخیر ۴ تروریست مزدور وابسته به رژیم صهیونیستی به هلاکت رسیدهاند، ۷ نفر دستگیر و ۵ نفر دیگر نیز خود را تسلیم نیروهای امنیتی کردند. سردار احمد شفایی اظهار کرد: رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه با مشارکت یگانهای صابرین، نیرو مخصوص، تکاور، بالگردی، جنگال و یگانهای مردمپایه و ردههای بسیج و یگانهایی از فراجا استان و ردههای اطلاعاتی از جمله اداره کل اطلاعات استان، سازمان اطلاعات سپاه و فراجا استان همچنان در حال انجام است. وی افزود: در ادامه این رزمایش به فضل الهی با انسجام و هماهنگی نیروهای اطلاعاتی و عملیاتی رزمایش و همراهی و مساعدت قابلتقدیر مردم شریف استان، در ۴۸ ساعت اخیر تعداد ۴ تروریست مزدور وابسته به رژیم صهیونیستی به هلاکت رسیدند و ۷ نفراز عوامل خود فروخته دستگیر و ۵ فریبخورده نیز خود را تسلیم نیروهای امنیتی کردند.
رایزنی بغداد و اربیل و از سرگیری
صادرات نفت اقلیم
محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق و مسرور بارزانی نخست وزیر دولت اقلیم کردستان دیدار و درباره پروندههای مشترک میان بغداد و اربیل و از سرگیری صادرات نفت اقلیم رایزنی کردند. محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق دیروز چهارشنبه در نخستین دیدار خود پس از ورود به اربیل، با مسرور بارزانی، نخست وزیر دولت اقلیم کردستان عراق دیدار کرد. براساس بیانیه نخست وزیری عراق، السودانی در این دیدار برگزاری موفق انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق را به بارزانی تبریک گفت. دو طرف پروندههای مشترک میان دولت فدرال و دولت اقلیم کردستان عراق و در راس آن، تلاشها برای از سرگیری صادرات نفت اقلیم و تاکید بر اهمیت ساماندهی آن در راستای تحقق آرمانهای شهروندان در سراسر عراق علاوه بر اهمیت اجرای حکم دادگاه فدرال در رابطه با حقوق کارمندان دولتی در اقلیم را بررسی کردند.
موافقت مجلس با طرح اصلاح
قانون انتخابات مجلس
نمایندگان مجلس با دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس موافقت کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس با دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس موافقت کردند. محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای ورای اسلامی به عنوان متقاضی این طرح گفت: چهار حوزه انتخابیه ما فاقد نماینده است و چهار نفر از نمایندگان مجلس از سمت خود استعفا دادند و در دولت مشغول به کار شدند.
افشاگر پنتاگون به ۱۵ سال حبس محکوم شد
عضو سابق گارد ملی آمریکا که اطلاعات نظامی فوقمحرمانه ایالات متحده از جمله اسناد مربوط به جنگ اوکراین را در فضای مجازی منتشر کرده بود، به ۱۵ سال حبس محکوم شد. «جک تکسیرا» عضو سابق گارد ملی هوایی ماساچوست پس از اعتراف به جرم خود در ماه مارس برای انتشار اطلاعات نظامی فوقمحرمانه پنتاگون در فضای مجازی، روز سهشنبه توسط «ایندیرا تالوانی» قاضی منطقهای ایالات متحده در بوستون به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
گروه سیاسی: پس از چند سال کشمکش و مجادله سیاسی بر سر فیلترینگ، به نظر میرسد دولت پزشکیان در حال جامه عمل پوشیدن به یکی از مهمترین وعدههای انتخاباتی خود است. دولت وفاق ملی به آرامی در حال برداشتن گامهایی استوار برای شکستن قفل فیلترینگ است. مسعود پزشکیان، علیرغم اینکه در ابتدا همراهان اندکی در میان در میان ۲۸ عضو شورای عالی فضای مجازی داشت اما حالا به نظر میرسد اکثریت را با خود همراه ساخته است.
به گزارش «تجارت»، مسعود پزشکیان رئیسجمهور سهشنبه شب (22 آبان) در جلسه شورای عالی فضای مجازی جلب رضایتمندی مردم را از ارکان اصلی تصمیمگیری و تصمیم سازی در حاکمیت دانست و گفت: معتقدم ما بدون درنظرگرفتن رضایتمندی مردم و صرفا بر اساس مفروضات خود نمیتوانیم کشور را اداره کنیم و لذا رضایت مردم باید محور تصمیمات ما قرار گیرد. در این نشست پزشکیان به موضوع فیلترینگ فضای مجازی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه بر اساس پیمایشهای صورت گرفته به طور کلی اهداف این طرح محقق نشده است، تصریح کرد: ما ضمن تأکید بر ضرورت توسعه حکمرانی در فضای مجازی به منظور جلوگیری از آسیبهای آن معتقدیم ادامه این روند با توجه به ایجاد نارضایتیهای عدیده برای مردم قابل قبول نیست، لذا باید برای اصلاح این روند همه نهادهای حاکمیتی به زبان و نگاه مشترک برسند. در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، پزشکیان بر برخورد با فروشندگان فیلترشکنها تأکید کرده بود. اما در جلسه اخیر، دکتر پزشکیان با دستور بررسی دوباره سیاستهای کلی فیلترینگ، به بررسی دلایلی پرداخته است که سوپر انقلابیها برای توجیه ادامه فیلترینگ بر آن پافشاری میکنند.
اراده جدی دولت پزشکیان برای رفع ضابطهمند فیلترینگ
تمامی شواهد و قراین طی ماههای گذشته از این واقعیت حکایت دارد که رفع فیلترینگ در دستور کار ویژه دولت قرار داد. در این زمینه به وضوح میتوان اظهارات جدید مقامهای دولت چهاردهم را مرجع قرار داد. مسعود پزشکیان دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره زمان رفع فیلترینگ اظهار کرد: در حال بحث هستیم و دیروز هم جلسه داشتیم. فاطمه مهاجرانی نیز در حاشیه جلسه هفتگی دولت با اشاره به مسئله فیلترینگ، گفت: رفع مسدود سازی یا فیلترینگ و ضابطهمند شدن آن مطرح شد. از روز اول در دستور کار قرار گرفت و در حال پیگیری است. درباره طرح دولت برای ارائه به شورای عالی فضای مجازی گفتوگو کردیم اما در نهایت کارگروهی مسوول بررسی آن شد. شهرام دبیری معاون پارلمانی رییسجمهور نیز برنامههای دولت چهاردهم در خصوص فیلترینگ با اشاره به آخرین اقدامات دولت در موضوع فیلترینگ هم گفت: موضوع فیلترینگ در دست اقدام است و انشاءالله به زودی حل میشود.
وعده انتخاباتی که میتواند جامه عمل به خود بگیرد
رفع فیلترینگ شاید ملموسترین وعدهای بود که از سوی مسعود پزشکیان در جریان رقابتهای انتخاباتی داده شد. او تلاش کرد از طرح وعدههای بزرگ در زمینه اقتصادی امتناع کند اما تنها حوزهای که با صراحت مورد تاکید پزشکیان قرار گرفت، در ارتباط با حوزه اینترنت بود. او که از حمایت برخی گروههای اصلاحطلب و افراد مورد توجه مردم برخوردار بود، وعده داد که با تمرکز بر رضایت عمومی، سیاستهای مرتبط با فضای مجازی را به شکلی منطقی بازنگری خواهد کرد. با وجود این، پس از آغاز کار دولت چهاردهم، موضوع فیلترینگ همچنان به قوت خود باقی ماند. این موضوع، با وجود جلسات متعدد شورای عالی فضای مجازی و فشار افکار عمومی، هنوز به نتیجهگیری عملی منجر نشده است. اما در جلسه اخیر، پزشکیان با اشاره به تأثیرات منفی ادامهی این روند، رضایت مردم را به عنوان معیار اصلی تصمیمگیریها معرفی و از رفع فلترینگ حمایت کرد. طرح موضوع رفع فیلترینگ شاید در ظاهر ساده و پیش پا افتاده باشد اما واقعیات میدانی نشان میدهد که دولت وفاق ملی کار بسیار دشواری برای اجرای این طرح دارد. بسیاری از سوپز انقلابیها و تندروها به شدت مخالف رفع فیلترینگ هستند. حتی آنها توانایی برگزاری متینگ خیابانی ضد رفع فیلترینگ دارند و با تریبونهای بزرگی که در اختیار دارند، صدای رسایی برای منکوب کردن پزشکیان دارند. لذا به نظر میرسد داستان رفع فیلترینگ طی هفتههای و شاید ماههای آتی به چالشی بزرگ برای دولت چهاردهم تبدیل شود.
معنای دفاع دولت از رفع فیلترینگ
همزمان با جدی شدن موضوع رفع فیلترینگ، دولت در صدد ارائه معنای دفاع دولت از رفع فیلترینگ بر آمده است. در این زمینه، مسعود پزشکیان در نشست دیروز چهارشنبه هیات دولت تصریح کرد: نتایج ارزیابیهای علمی و تحلیل اثرات اجتماعی فیلترینگ نشان میدهد که هیچ یک از اهداف این طرح محقق نشده بلکه مضرات و مشکلات دیگری نیز ایجاد کرده، اما تعجبآور است که ما همچنان نسبت به ادامه این روند پرضرر و بینتیجه اصرار داریم. وی در ادامه با بیان اینکه طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست، بلکه موجب توسعه و تقویت حکمرانی و استفاده بهینه مردم از آن خواهد شد، افزود: بنای دولت توسعه آموزش و تولید محتواهای فرهنگی به ویژه برای نوجوانان و جوانان و نیز افزایش خدمات دولتی بر بستر شبکههای اجتماعی است که منجر به استفاده بهینه از اینترنت خواهد شد. رئیس جمهور با بیان اینکه دولت به دنبال ایجاد نگاه مشترک با دیگر نهادهای حاکمیتی درباره رفع فیلترینگ است، بر ضرورت تسریع در اجرای مصوبه جلسه شورایعالی فضای مجازی و تشکیل کارگروه ویژه به منظور بررسی ابعاد مختلف این موضوع، رفع دغدغهها و نگرانیها در این زمینه و ارائه نتیجه به جلسه بعدی این شورا برای تصمیمگیری نهایی تأکید کرد.
گروه سیاسی: رسانههای آمریکایی روز سهشنبه از دو وزیر مهم دولت جدید دونالد ترامپ رونمایی کردند. مارکو روبیو، به عنوان گزینه تصدی بر وزارت امور خارجه و مایک والتز، به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت دوم ترامپ معرفی شد اما دیروز چهارشنبه 6 منصب کلیدی دیگر در دولت جدید آمریکا مشخص شد تا بیش از بیش ساختار کاخ سفید بعد از 20 ژانویه مشخص شود.
به گزارش «تجارت»، در شرایطی که ۶۸ روز تا روز تحلیف ترامپ به عنوان رئیسجمهور جدید آمریکا زمان باقی مانده است، ترامپ گزینههای مدنظرش برای وزارت دفاع آمریکا و ریاست سیا و همچنین نماینده ویژه در امور غرب آسیا را معرفی کرد.
گزینههای ترامپ برای وزارت دفاع و سیا
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در تازهترین گزینههایی که احتمال میرود به دولت جدیدش ملحق شوند، مجری شبکه فاکس نیوز و گارد ملی سابق، «پیت هگست» را بهعنوان نامزد خود برای وزیر دفاع آینده معرفی کرد و او برای شروع کار به تاییدیه سنا نیاز دارد. ترامپ در بیانیهای که روز سهشنبه توسط فاکس نیوز منتشر شد، گفت: «مفتخرم اعلام کنم که پیت هگست را برای خدمت در کابینه خود بهعنوان وزیر دفاع معرفی کردهام. پیت تمام زندگی خود را بهعنوان یک جنگجو برای سربازان و برای کشور گذرانده است. پیت سرسخت و باهوش است و به اول آمریکا معتقد است.» به گفته وبسایت او، هگست بهعنوان افسر پیادهنظام در افغانستان، عراق و خلیج گوانتانامو خدمت میکرد. او در دانشگاه پرینستون و مدرسه دولتی جان اف کندی دانشگاه هاروارد در رشته سیاست تحصیل کرد. او مجری برنامه فاکس اند فرندز ویکند است و بهعنوان مفسر در چندین برنامه فاکس نیوز ظاهر شده است. هگست ۴۴ ساله چندین کتاب از جمله «جنگ علیه مبارزان» نوشت که در آنها به شدت از «نخبگان ووک» و دموکراتها به خاطر تضعیف نیروهای مسلح انتقاد کرد. هگست از موضع سختتر در برابر چین و بهویژه ایران دفاع کرده است. او بر نیاز به مدرنسازی ارتش آمریکا تاکید کرد تا تواناییهای آن با چین برابری کند. دونالد ترامپ همچنین روز سهشنبه گفت که «جان راتکلیف» یکی از متحدان نزدیک خود را که در پایان اولین دوره ریاستجمهوری خود مدیر اطلاعات ملی بود، بهعنوان مدیر آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) انتخاب کرده است. راتکلیف از اواخر ماه مه ۲۰۲۰ تا زمانی که ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱ از سمت خود کنار رفت، به عنوان جاسوس ارشد این کشور فعالیت میکرد. او اخیرا رئیس مشترک مرکز امنیت آمریکا، یک اندیشکده حامی مواضع ترامپ بود و در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۴ به رئیسجمهور سابق جمهوریخواه در مورد سیاست امنیت ملی مشاوره میداد. ترامپ در بیانیهای با اعلام نامزدی راتکلیف گفت: «مشتاقانه منتظر هستم که جان اولین کسی باشد که در هر دو بالاترین مقام اطلاعاتی کشور ما خدمت میکند. او مبارزی بیباک برای حقوق اساسی همه آمریکاییها خواهد بود، در حالی که بالاترین سطوح امنیت ملی و صلح از طریق قدرت را تضمین میکند.» راتکلیف، یکی از اعضای سابق مجلس نمایندگان، در جلسه تاییدیه خود در ماه مه ۲۰۲۰ قول داد که «اطلاعات عینی و به موقع» را در این موقعیت ارائه کند. او همچنین گفت از نزدیک سایر موضوعات مانند ارتش ایران، برنامه تسلیحات هستهای کرهشمالی و مداخله خارجی در انتخابات آمریکا را زیر نظر خواهد داشت.
فرستاده ویژه آمریکا در غربآسیا
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین دیروز (چهارشنبه) گفت «استیون ویتکاف» از دانشکده بازرگانی دانشگاه میامی بهعنوان فرستاده ویژه واشنگتن در غربآسیا خدمت خواهد کرد. ترامپ در بیانیهای درباره این دوست یهودی و قدیمی خود گفت: «خوشحالم که اعلام کنم استیون سی ویتکاف را بهعنوان فرستاده ویژه در خاورمیانه منصوب کردهام. استیو یک رهبر بسیار محترم در تجارت و بشردوستی است که هر پروژه و جامعهای را که با آنها درگیر بوده قویتر و موفقتر کرده است. استیو صدایی بیامان برای صلح خواهد بود و باعث افتخار همه ما خواهد شد.»
پست ویژه ایلان ماسک و راماسوامی
همزمان با صدور این احکام، ترامپ همچنین به وعده خود برای استفاده از «ایلان ماسک» در دولت آینده عمل کرد و او را به همراه «ویوک راماسوامی» وزرای «بهینهسازی دولت» نامید. پیش از این گفته میشد که دونالد ترامپ قصد دارد کمیسیونی تحت این نام تشکیل دهد، اما اکنون مشخص شده که وزارتخانه جدیدی به مجموعه دولت فدرال اضافه خواهد شد. ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان و مالک شرکتهای تسلا و اسپیس ایکس، از بزرگترین حامیان دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود، چهرهای که با ورودش به کمپین انتخاباتی ترامپ خون دوبارهای به آن تزریق کرد. دونالد ترامپ هم از او بهعنوان «ستارهای جدید» در سیاست آمریکا نام برده که متولد شده است.
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه کشورمان، با تاکید براینکه اختلافات بین ایران و آمریکا بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل شدنی نباشد اظهار کرد که کانال های تماس بین ما و آمریکایی ها همچنان وجود دارد. به گزارش «تجارت»، سید عباس عراقچی در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: روحیه آقای گروسی در صحبت هایی که دوستان ما در وین با ایشان داشتند، روحیه مثبتی است. ما هم امیدوار هستیم که با این روحیه مثبت بتوانیم یک مسیر جدیدی برای همکاری بین ایران و آژانس باز کنیم. وی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا برنامه ای برای مدیریت تنش با آمریکا وجود دارد، بیان کرد: این سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران است که ما اختلافاتی را با آمریکا داریم که بسیار اصولی و مبنایی است. ممکن است حل شدنی نباشد، اما باید مدیریت کنیم تا هزینه هاو تنش ها کاهش پیدا کند. این کاری است که همیشه انجام می دهیم. وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا کماکان کانال ارتباطی عمان بین ایران و آمریکا وجود دارد، بیان کرد: کانال های تماس بین ما و آمریکایی ها همچنان وجود دارد. وزیر امورخارجه کشورمان در ادامه تصریح کرد: نشست عربستان در ریاض، اجلاس مشترک سران کشورهای اسلامی و عربی بود که برای دومین بار در رابطه با موضوع فلسطین و لبنان برگزار شد. قطعنامه محکمی در 38 بند تصویب شده است. بسیار لحن محکمی علیه رژیم صهیونیستی داشته و اقدامات آن را در همه جا محکوم کرده است. به حمله رژیم صهیونیستی به ایران نیز اشاره کرده و نسبت به افزایش تنش در منطقه هشدار داده است. وی در ادامه بیان کرد: سران کشورهایی که در این اجلاس شرکت کرده بودند، مواضع بسیار خوبی را به ویژه در خصوص محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کردند. به نظر ما خیلی اجلاس خوبی بود. حتما در افتتاحیه سخنان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان مشاهده کردید که به صراحت جنایت های رژیم صهیونیستی را محکوم کرد. وزیر امور خارجه در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ترامپ مدعی شده است که به جنگ غزه پایان خواهد داد و از نگاه شما چرا ترامپ به این موضوع تمایل دارد، بیان کرد: ما بارها گفتیم آنچه که مقامات آمریکایی اظهار می کنند برای ما ملاک نیست، بلکه ملاک برای ما عملی است که آنان دارند. دولت فعلی آمریکا بارها ادعا کرده که به دنبال آتش بش در غزه و لبنان هستند، ولی نتیجه ای حاصل نشده است که این یا نتیجه ریاکاری آنان و یا نتیجه ناتوانی آنان در برقراری آتش بس و یا هر دو است. وی در ادامه در پاسخ به پرسشی تصریح کرد: همکاری های امنیتی بین ایران و پاکستان یک موضوع جدی بین دو کشور است. هر دو کشور مصمم هستند که با عوامل تروریست در دو سوی مرز مبارزه کرده و مرز ما با پاکستان مرز صلح باشد. مدیریت مرزی داشته باشیم. تا به امروز هر دو کشور از تروریسم رنج بردهاند. حتی تعداد تلفاتی که برادران ما در نقاط مرزی پاکستان متحمل شده اند از شهدای ما بسیار بیشتر است.