صرفهجویی قدم اول برای عبور از بحران انرژی است
رئیس جمهور در جلسه با مدیران وزارت نیرو و نفت پیرامون سوخت نیروگاههای حرارتی کشور بر بیان صادقانه شرایط کشور در حوزه انرژی تأکید کرد.
به گزارش تجارت، مسعود پزشکیان دیروز شنبه در نشستی با مدیران وزارت نیرو و نفت ضمن استماع گزارش سوخت نیروگاههای حرارتی کشور گفت: شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفه جویی است و برای هر پروژهای که برای کاهش مصرف طراحی میکنید، پیوست رسانهای لازم را در نظر بگیرید.
رئیس جمهور با اشاره به مصرف بالای انرژی در کشور افزود: این منطقی نیست که حدود سه برابر کشورهای اروپایی در کشور ما برق مصرف میشود. باید از تمام مسیرهایی که میتوان مصرف را کاهش داد، بررسی و کم هزینه ترینها را اجرا کنیم. میتوان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی به صرفه جویی انرژی در کشور کمک کرد. رئیس جمهور با تأکید بر لزوم آغاز نهضت صرفه جویی در کشور گفت: خود من در خانه از لباس گرم استفاده میکنم. دیگران هم میتوانند این کار را انجام دهند. میتوان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی از طریق کاهش فعالیت سیستمهای گرمایشی در انرژی صرفه جویی کرد تا بتوانیم برق و گاز بیشتری به خانههای مردم برسانیم و خاموشیها هم کمتر شود.
لبنان آخرین کشوری است که با اسرائیل صلح میکند
رئیس پارلمان لبنان در اظهاراتی فضای حاکم بر مذاکرات آتشبس در این کشور را «مثبت» ارزیابی کرد. «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در این باره اعلام کرد: جو مثبت است و کار به خوبی پیش میرود. انشاالله همه چیز به نتیجه مطلوب برسد. وی در گفتوگو با روزنامه «الجمهوریه» لبنان اظهار کرد: در هر صورت باید ببینیم که نتیجه چه خواهد شد، بهویژه اینکه تجربه با اسرائیلیها همیشه با مینها و تأخیرهای پی در پی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر آن همراه بوده است و این همه تلاشهای انجامشده را تضعیف میکند، درست مشابه آنچه در غزه در طول یک سال گذشته اتفاق افتاد؛ بنابراین احتیاط ضروری است. نبیه بری تاکید کرد: پیشنهاد آتشبس به طور کلی مثبت است، اما در هر صورت همه چیز به نتیجه و پایان کار بستگی دارد. وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا لبنان برای ارائه پاسخ خود به طرح آتشبس محدودیت زمانی دارد یا خیر، گفت: هیچکس نمیتواند من را به ضربالاجل یا تاریخ مقید کند.
مصطفی مولوی، رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور شد
رئیسجمهور در حکمی مهندس مصطفی مولوی را به سمت رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور منصوب کرد. مسعود پزشکیان در حکم انتصاب مهندس مصطفی مولوی به سمت «رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور» آورده است: نظر به اهمیت اصل نظارت و بازرسی در انجام صحیح وظایف قانونی دستگاههای اجرایی و ضرورت نظارت هدایتگر و پیشگیرانه در جهت ارتقای کمی و کیفی سطح خدماترسانی به ملت شریف ایران و با عنایت به مراتب تعهد، شایستگی و سوابق ارزشمند جنابعالی، به این سمت منصوب میشوید. در متن حکم انتصاب مولوی آمده است:
جناب آقای مصطفی مولوی
نظر به اهمیت اصل نظارت و بازرسی در انجام صحیح وظایف قانونی دستگاههای اجرایی و ضرورت نظارت هدایتگر و پیشگیرانه در جهت ارتقای کمی و کیفی سطح خدماترسانی به ملت شریف ایران و با عنایت به مراتب تعهد، شایستگی و سوابق ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور» منصوب میشوید. امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشمانداز، سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، برنامه هفتم پیشرفت و با رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم در تحقق اهداف دولت در این حوزه مجدانه کوشا باشید. شایسته است کلیه دستگاههای اجرایی وزارتخانهها و نهادها همکاری و مساعدت لازم را با جنابعالی در پیشبرد بهینه امور محوله به عمل آورند. توفیقات روزافزون آن جناب را در انجام شایسته وظایف از درگاه خداوند سبحان خواستارم.
مسعود پزشکیان
رئیس جمهوری اسلامی ایران
انتقاد معاون ارتباطات دفتر
رئیس جمهور از صداوسیما
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور از سانسور دیدار رئیس جمهور با استاد موحد توسط صداوسیما انتقاد کرد. متن پیام مهدی طباطبایی در شبکه اجتماعی ایکس به شرح زیر است: «استاد محمد علی موحد از مفاخر ارزشمند فرهنگ و ادب است که با عمر پر برکتی به بلندای بیش از یک قرن بر تارک اندیشه معاصر ایران می درخشد. رسانه ملی خبر دیدار رئیس جمهور با این چهره ماندگار را در همه بخش های خبری سانسور می کند و تازه انتظار مرجعیت رسانه ای دارد. مرحبا به این سلیقه!!»
ترامپ جوانترین سخنگوی کاخ سفید را انتخاب کرد
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا، «کرولاین لویت» سخنگوی کمپین انتخاباتی خود را بهعنوان سخنگوی مطبوعاتی دولت آینده خود انتخاب کرد. ترامپ شامگاه جمعه در بیانیهای گفت: «کرولاین لویت بهعنوان دبیر مطبوعاتی ملی در کمپین تاریخی من کار خارقالعادهای انجام داد و من خوشحالم که اعلام کنم او بهعنوان سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید خدمت خواهد کرد.» ترامپ نوشت: «کرولاین باهوش و سرسخت است و ثابت کرده است که ارتباط دهندهای بسیار موثر است. من کاملا مطمئن هستم که او در این سمت عالی خواهد بود و به رساندن پیام ما به مردم آمریکا کمک میکند... ما آمریکا را دوباره باعظمت میکنیم.» لویت ۲۷ ساله، جوانترین دبیر مطبوعاتی کاخ سفید در تاریخ ایالات متحده خواهد بود. جوانترین سخنگوی پیش از او، «ران زیگلر» دبیر مطبوعاتی دولت نیکسون بود که ۲۹ سال داشت و از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۴ در این سمت خدمت کرد. به گزارش سیانان، کرولاین لویت هم در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از رئیسجمهور منتخب آمریکا قدردانی کرد.
تشدید تحریمهای گروه ۷ علیه روسیه
سران کشورهای گروه ۷ دیروز (شنبه) بر وضع تحریمهای بیشتر، کنترل صادرات و سایر اقدامات بر روسیه بابت جنگ در اوکراین و همچنین حمایت از کییف تاکید کردند. سران کشورهای عضو گروه ۷ در بیانیهای مشترک که در هزارمین روز از جنگ اوکراین منتشر شد، مدعی شدند که روسیه همچنان «مانعی اصلی برای صلحی بادوام و پایدار» است. این در حالیست که مسکو بارها بر آمادگی خود برای آغاز مذاکرات با کییف تاکید کرده است. ایتالیا ریاست دورهای گروه ۷ را در سال ۲۰۲۴ بر عهده دارد و دیگر اعضای آن انگلیس، آمریکا، کانادا، ژاپن، فرانسه و آلمان هستند. به گزارش خبرگزاری رویترز، این گروه همچنین در این بیانیه اعلام کرد: «گروه ۷ بر تعهدش برای وضع هزینههای جدی بر روسیه از طریق تحریمها، کنترل صادرات و سایر اقدامات موثر تاکید دارد. ما با اوکراین هستیم.»
کمک مالی آمریکا به اوکراین از ۱۸۲ میلیارد دلار فراتر رفت
بر اساس گزارش بازرس ویژه پنتاگون، مجموع رقم کمکهای مالی اختصاص یافته کنگره آمریکا برای کمک به اوکراین از آغاز جنگ روسیه، از ۱۸۲ میلیارد دلار فراتر رفته است. در این گزارش آمده است: «از آغاز حملات روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، کنگره آمریکا دستکم ۱۸۲.۹۹ میلیارد دلار برای واکنش نظامی به عملیاتهای روسیه در اوکراین و واکنشهای گستردهتر اوکراین تایید کرده است.» به نوشته روزنامه گاردین، در این گزارش وزارت دفاع آمریکا همچنین ذکر شده، این مبالغ شامل ۱۳۱.۳۶ میلیارد دلار برای فعالیتهای مرتبط امنیتی و کمک و ۴۳.۸۴ میلیارد دلار برای توسعه و کشورداری اوکراین میشود.
گروه سیاسی: طی چند روز اخیر بیش از هر موضوع دیگری ادعای یک رسانه آمریکایی درباره دیدار ایلان ماسک، کارآفرین و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا با امیرسعید ایروانی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل، نگاهها را به سوی آغاز عصری جدید در روابط تهران با واشنگتن معطوف کرده بود.. اما حالا وزارت خارجه ایران به طور رسمی چنین دیداری را تکذیب کرد.
به گزارش «تجارت»، وزارت خارجه ایران در واکنش به شایعات پیرامون یکی از جنجالیترین دیدارهای سیاسی میان نمایندگان ایران و آمریکا تاکید کرد که چنین دیداری صورت نگرفته است. همین یک نکته کافی بود تا تمامی تحلیلها پیرامون دیدار ماسک با ایروانی و تاثیرات چنین دیدار احتمالیای، یکباره بیاعتبار شوند.
شایعه دیداری که توسط نیویورک تایمز کلید خورد
در شرایطی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در حال چینش کابینه دولت دوم خود است، روزنامه نیویورک تایمز روز جمعه (25 آبان) در گزارشی مدعی شد: ایلان ماسک، مشاور ارشد دونالد ترامپ و وزیر احتمالی دولت جدید آمریکا با امیرسعید ایراوانی، نماینده ایران در سازمان ملل دیدار کردهاند. این ادعا در شرایطی بود که انتخاب گزینههای ضدایرانی از سوی دونالد ترامپ برای مناصب کلیدی امنیتی و سیاست خارجی دولت آینده، نگرانیها را افزایش تنشها افزایش داده بود. این روزنامه در گزارش ادعایی خود نوشته بود، این دیدار دوشنبه گذشته در مکانی نامعلوم انجام شده و بیش از یک ساعت به طول انجامیده است. حتی این روزنامه پا را فراتر گذاشته بود، اظهاراتی را به نقل از دو منبع ایرانی در ارتباط با دیدار ماسک و ایروانی مطرح کرده بود.
این روزنامه آمریکایی مدعی شده بود، دو مقام ایرانی گفتند که این میلیاردر فناوری، که یکی از مشاوران نزدیک دونالد ترامپ است، و سفیر ایران در این دیدار درباره راههایی برای کاهش تنشها بین ایران و ایالات متحده صحبت کردهاند. مقامات ایرانی این دیدار را مثبت و خبر خوش توصیف کردند. در ارتباط با این دیدار، مدیر ارتباطات ترامپ در پاسخ به نیویورک تایمز گفت: ما در مورد گزارشهای جلسات خصوصی که برگزار شده یا نشدهاند، اظهار نظر نمیکنیم. ماسک نیز به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد. زمانی گزارش نیویورکتایمز بیشتر مورد توجه قرار گرفت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به پرسش خبرگزاری تاس درباره ادعای رسانه آمریکایی گفت: «در این باره نظری نداریم.» به روایتی نمایندگی ایران در این زمینه حاضر نشد اظهارنظر کند.
آسوشیتدپرس و سیبیاس نیوز ابعاد دیدار را تشریح کردند!
اگر چه نیویورکتایمز که یکی از معتبرترین روزنامههای آمریکایی است شایعه را مطرح کرد اما دیروز شنبه (26 آبان) دیگر رسانههای آمریکایی به تشریح ابعاد دیدار ایلان ماسک و ایروانی پرداختند تا بیش از بیش این موضوع نگاهها را به سوی خود جلب کند. آسوشیتدپرس در ارتباط با این دیدار نوشت: بر اساس گفته یک مقام آمریکایی، سفیر ایران با ایلان ماسک ملاقات کرده است. این دیدار بخشی از تلاشهایی است که به نظر میرسد با هدف کاهش تنشها با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا انجام شده است. در ادامه این مطلب آمده است: امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل، روز دوشنبه در نیویورک با ماسک – یکی از متحدان ترامپ که این هفته بهعنوان مشاور دولت او برای کاهش حجم دولت فدرال منصوب شد – دیدار کرد. این خبر را یک مقام آمریکایی که از سوی همکار خارجی خود درباره این دیدار مطلع شده بود، اعلام کرد. به گفته این مقام، در این گفتوگو موضوعات مختلفی مورد بحث قرار گرفت که مهمترین آنها برنامه هستهای ایران، حمایت ایران از گروههای ضد اسرائیلی در خاورمیانه و چشمانداز بهبود روابط ایران و ایالات متحده بود. این مقام که به شرط ناشناس ماندن صحبت میکرد تا درباره این دیدار غیررسمی توضیح دهد، اظهار داشت که هیچ تصمیم فوری توسط هیچیک از طرفین اتخاذ نشده است. همچنین اعلام کرد که طرف ایرانی خواستار این ملاقات با ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، بوده و این دیدار در دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل انجام نشده است. در ادامه جنجالهای اخیر، شبکه سیبیاس نیوز نیز شامگاه جمعه مدعی شد این دیدار در اقامتگاه سفیر ایران در سازمان ملل در نیویورک انجام شده است. این رسانه آمریکایی نوشت هنوز مشخص نیست ترامپ از دیدار ماسک و ایروانی آگاه بوده یا خیر.
وقتی بقایی هر گونه دیدار را از اساس تکذیب کرد!
روایت سه رسانه معتبر آمریکایی از دیدرا ایلان ماسک با امیر سعید ایروانی تا حدود زیادی موضوع انجام دیدار را به واقعیت نزدیک کرده بود. شاید تا ظهر دیروز شنبه (26 آبان) تقریبا همه اظمینان پیدا کرده بودند که چنین دیداری صورت گرفته است. اما بر خلاف تمامی این فرضیات و گزارشها، سخنگوی وزارت خارجه ایران دیدار فرد نزدیک به ترامپ با سفیر ایران در سازمان ملل را تکذیب کرد. «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ظهر دیروز در گفتوگویی در خصوص ادعای مطرح شده در برخی رسانههای آمریکایی درباره دیدار «ایلان ماسک» وزیر «بهینهسازی دولت» دولت دوم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا با «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک، ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی گستره رسانههای آمریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد.
در تکذیبیه اسماعیل بقایی دو نکته بسیار حائز اهمیت است. نخست اینکه تکذیب به صورت کجدار و مریز صورت نمیگیرد و قاطعانه انجام چنین دیداری را تکذیب کرده است. تکذیبیه وزارت امور خارجه در مقام رسمیترین نهاد دیپلماسی یک کشور، بدین معنا است که بدون هیچ تردیدی چنین دیداری صورت نگرفته است. اگر دیداری در این سطح صورت میگرفت، هیچگاه اسماعیل بقایی در مقام سخنگوی وزارت امور خارجه با چنین قاطعیتی آن را رد نمیکرد. در سطح دوم، بقایی، از فضاسازی گستره رسانههای آمریکایی در راتباط با این دیدرا تعجب میکند. این تعجب در درون خود یک پرسش مهم را مطرح میکند که آن هم عبارت است از اینکه اگر چنین دیداری در واقعیت صورت نگرفته، علت گزارشهای چند رسانه آمریکایی به نقل از منابع آگاه چه بوده است؟ آیا آنها بازی روانی و رسانهای را با ایران آغار کردهاند؟ آیا این رسانهها با هماهنگی تیم ترامپ به انتشار گزارشهای اخیر اقدام کردهاند؟ مهمتر نیز اینکه آنها از انتشار گزارشی پیرامون دیدار مشاور ارشد و سرشناس دونالد ترامپ با سفیر ایران در نیویورک چه اهدافی داشتهاند؟ پاسخ به مجموعه این سوالات در مقطع کنونی بسیار دشوار است اما تحولات آینده میتواند ابعاد این ماجرا و ابهامات را روشن کند.
گروه سیاسی: رئیس جمهور سابق فرانسه خواستار اتحاد اروپا در تدارک برای مقابله با سیاستهای دولت دوم دونالد ترامپ شد.
به گزارش «تجارت»، «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور سابق فرانسه در مصاحبهای از قدرتهای نظامی قاره اروپا خواست با تشکیل ائتلافی نزدیک، خود را برای این احتمال که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا به این قاره «غیر متعهد شود» آماده کنند. اولاند در مصاحبه با شبکه «سیانبیسی» تاکید کرد اروپا «متحد نیست.» او بیان کرد: «چیزی که کاملا ضروری است، واکنش نشان دادن به کارهایی است که ترامپ میخواهد انجام دهد، بهویژه غیر متعهد ساختن ایالات متحده به قاره اروپا.»
او اضافه کرد: «این کاری است که باید چهار کشور اصلی در اروپا که در حوزه دفاعی سرمایهگذاری میکنند شامل فرانسه، آلمان، لهستان و بریتانیا، انجام دهند. اگر این چهار کشور به صورت متحد با یکدیگر، هم در قبال مساله امنیت، هم در قبال مساله اوکراین و حتی در قبال مساله تجارت، واکنش نشان دهند، اروپا مورد احترام قرار خواهد گرفت. در غیر این، (اروپا) صورت کنار زده خواهد شد.» به گزارش «راشا تودی» دونالد ترامپ پیش از پیروزی پنجم نوامبر خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده بر رقیب دموکراتش، «کامالا هریس» وعده داده بود که اگر کشورهای عضو ناتو هدف تعیینشده برای صرف ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برای بودجه نظامی را رعایت نکنند، دیگر مورد حمایت قرار نخواهند گرفت. رئیس جمهور منتخب ایالات متحده همچنین وعده داده به جنگ اوکراین سریعا و «در عرض ۲۴ ساعت» پایان میدهد. اگر چه جزئیات هرگونه طرح دونالد ترامپ برای صلح اوکراین روشن نیست، اما مشاوران او ادعا کردهاند او متحدان اروپایی واشنگتن را مجبور به پرداخت هزینه برای اعمال هرگونه توافق بین مسکو و کییف خواهد کرد.
اروپا مستقلا وارد جنگ اوکراین شود
فرانسوا اولاند در ادامه صحبتهایش در این مصاحبه با اشاره به احتمال برقراری توافقی بین مسکو و کییف که به موجب آنها مناطق جدید در کنترل روسیه باقی بمانند، گفت: «آیا میخواهیم اجازه دهیم که چنین اتفاقی بیفتد؟ ما نباید اجازه دهیم که این اتفاق بیفتد. چون این موجب به وجود آمدن سابقهای بسیار جدی مبنی بر اینکه زور بر قانون فایق آمده است، خواهد شد.» آمارهای انستیتوی آلمانی موسوم به «انستیتوی کییل برای اقتصاد جهان» نشان میدهند اتحادیه اروپا تاکنون حدود ۱۲۷ میلیارد دلار کمک نظامی را از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون به اوکراین اعطا کرده است، در حالی که اخیرا بریتانیا یک کمک جدید به ارزش ۱۴.۳ میلیارد دلار را برای اوکراین اختصاص داد. با این حال آمریکا تولیدکننده اصلی بخش عمده تسلیحات و مهماتی بوده که در قالب کمکهای متحدان غربی برای اوکراین ارسال شدهاند. مشخص نیست آیا اروپا در صورت تصمیم رهبرانش برای ادامه دادن به حمایتها از اوکراین بدون مشارکت ایالات متحده، میتوانند تمامی وعدهها را عملی کنند یا خیر. بخش صنعتی آلمان بعد از تصمیم برلین برای قطع کردن وابستگی خود به واردات نفت و گاز روسیه در پی جنگ اوکراین متحمل هزینههای فلجکنندهای از بابت تامین انرژی شد.
دردسرهای اروپا برای استقلال از آمریکا
دولت کنونی آلمانی نیز در مسیر فروپاشی به دلیل مشکلات بودجهای مرتبط با حمایتهای مالی عنانگسیخته از اوکراین قرار گرفته و احتمالا با برگزاری انتخابات در اوایل ۲۰۲۵ برکنار خواهد شد. انگلیس، یکی از دیگر از چهار قدرت نظامی مطرح در اروپا هم در طول سه سال گذشته متحمل افول اقتصادی شدیدی از بابت هزینههای سر به فلک گذاشته به منظور کمک به اوکراین قرار گرفته و همچون دیگر حامیان غربی اوکراین، با معضل خالی شدن انبارهای مهمات ارتش خود دست به گریبان شده است. لهستان جزو کشورهای اروپایی مخالف با قطع شراکتهای امنیتی اروپا و واشنگتن است. زمانی که «امانوئل ماکرون»
رئیس جمهور فرانسه طرحی برای ایجاد «یک ارتش اروپایی واقعی» مستقل از نفوذ آمریکا را در سال ۲۰۱۹ پیشنهاد داد، وزیر خارجه وقت لهستان با این ایده مخالفت و اعلام کرد که کشورش «نیازمند حضور آمریکا به منظور رقابت با روسیه» است. «آندژی دودا» رئیس جمهور لهستان چند روز پیش بار دیگر بر تعهد ورشو به واشنگتن تاکید کرده و گفت: «ائتلاف لهستان با ایالات متحده تضمینکننده حاکمیت لهستان است.»
گروه سیاسی: منابعی به رسانه آمریکایی گزارش دادند، اگرچه داماد «دونالد ترامپ» احتمالا مقام رسمی در دولت او نخواهد داشت اما نقش «محوری» در تلاشهای دولت رئیسجمهور منتخب آمریکا در امور غرب آسیا ایفا خواهد کرد. پس از آنکه «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر به پیروزی قاطع دست یافت، به انتخاب افراد برای دولتش مشغول شده است؛ انتصابهایی که تاکنون جنجالها و انتقاداتی بههمراه داشته و اتهاماتی علیه برخی از آنها وارد است. برخی دیپلماتها و متحدان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا به سیانان گفتند: «اگرچه جارد کوشنر، داماد ترامپ احتمالا قرار نیست مقامی در دولت بعدی ایالات متحده داشته باشد، اما ظاهرا نقش مهم و محوری در تلاشهای دولت ترامپ در امورات مربوط به خاورمیانه ایفا خواهد کرد.» این منابع در ادامه به سیانان گفتند: «تیم ترامپ در حوزه خاورمیانه بهتدریج شکل میگیرد اما تکرار روابط نزدیکی که کوشنر با رهبران منطقه در چهار سال اول ریاستجمهوری ترامپ ایجاد کرد و در سالهای اخیر حفظ شد، دشوار خواهد بود.»
برخی از دیپلماتهای سابق و منتقدان دولت ترامپ میگویند که کوشنر دارای منافع مالی قابل توجهی در منطقه است، اما بسیاری از دیپلماتهای منطقه ارزش روابط عمیقی که او ایجاد کرده است، برجسته میکنند. یکی از دیپلماتها که پیشتر با کوشنر در کاخ سفید همکاری کرده بود، گفت: «هیچکس در تیم جدید ترامپ چیزی را که جارد از آن بهرهمند است، ندارد و آن گزینه اعتماد است. جارد اعتماد را بهدست آورد و او در ابتدا آن را نداشت و بعدا کسب کرد. ایجاد اعتماد زمان میبرد. البته جارد کوشنر پیش از آنکه در دولت اول ترامپ، مشاور و مذاکرهکننده ارشد در خاورمیانه باشد، برای اکثر بازیکنان در منطقه ناشناخته بود.»
یک منبع صهیونیستی با بیان اینکه کوشنر روابط شخصی عمیقی را با رهبران غرب آسیا ایجاد کرده است، گفت: «دوستیها در منطقه همیشگی هستند و فرض من این است که نقش کوشنر بسیار بیشتر از هر شخص دیگری خواهد بود.» طبق گفته ۲ منبع نزدیک به داماد ترامپ، کوشنر احتمالا مقام رسمی در دولت جدید ترامپ نخواهد داشت اما شاید به عنوان «مشاور» ایفای نقش کند. یک منبع آگاه گفت که کوشنر در حال حاضر به طور کامل برای اطلاعرسانی و مشاوره به همه کسانی که روی مسائل مربوط به غرب آسیا کار میکنند، در دسترس است و او شخصا بر این باور است که «پیشرفت بیشتر تحت رهبری ترامپ امکانپذیر میباشد.» طبق گزارش سیانان، هم کوشنر و هم ترامپ مایل هستند شاهد ادامه تلاشها برای عادیسازی روابط میان تلآویو و کشورهای عربی بهدنبال «توافق ابراهیم» باشند؛ امری که با توجه به جنگهای جاری در غرب آسیا «بسیار پیچیدهتر» شده است.