عزم جدی ایران و روسیه برای توسعه روابط

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: عزم جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است. محمدرضا عارف در دیدار «سرگئی تسیویلیف» وزیر انرژی و رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور، با اشاره به اینکه ‌ظرفیت‌های زیادی برای گسترش هرچه بیشتر روابط دو کشور در زمینه اقتصادی وجود دارد، بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها برای افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و ‌روسیه را، مهم برشمرد و در این راستا بر اجرای توافقات حاصله در روابط دو کشور تاکید کرد. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت رایزنی‌های مستمر دو کشور به ویژه در شرایط کنونی منطقه و جهان، تصریح کرد: دیدارهای مقامات عالی ایران و روسیه، نشانگر اراده دو کشور برای ارتقای سطح روابط است. عارف تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، همکاری دراز مدت و همه جانبه با روسیه را حائز اهمیت می‌داند. «سرگئی تسیویلیف» وزیر انرژی و رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی، نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت توسعه روابط دو کشور در زمینه های مختلف اقتصادی، به تشریح برخی از این زمینه ها پرداخت و تاکید نمود دیدارهای مقامات عالی دو کشور، موجب تسهیل و تعمیق این روابط می شود.

 

تصویب لایحه اجازه افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول

سخنگوی شورای نگهبان از تایید «لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول» خبر داد. هادی طحان‌نظیف در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول در جلسه شورای نگهبان بررسی و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. نمایندگان در جلسه علنی ۹ آبان با ۱۸۱ رای موافق با گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درباره لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین المللی پول موافقت کردند. به این ترتیب سهم جمهوری اسلامی ایران نزد صندوق بین المللی پول از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی به میزان یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون و ۶۰۰ هزار حق برداشت مخصوص افزایش دهد که میزان ۳ میلیارد و ۵۶۷ میلیون و ۱۰۰ هزار حق برداشت مخصوص، سهم فعلی به میزان ۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ۷۰۰ هزار حق برداشت مخصوص افزایش یابد. این تصمیم می‌تواند نقشی موثر را در افزایش سهم ایران در تجارت جهانی داشته باشد.


تاکید عراقچی و وزیر خارجه قطر بر لزوم پایان‌ نسل‌کشی در غزه
دیپلمات‌های ارشد ایران و قطر طی دیدار در تهران، بر لزوم پایان‌دادن به نسل‌کشی در غزه تاکید کردند. شیخ «محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر که دیروز چهارشنبه و در راس هیاتی رسمی و به منظور رایزنی در مورد روابط دوجانبه و تحولات حساس منطقه به تهران سفر کرده است، با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد. طرفین در این دیدار با اشاره به لزوم پایان دادن به نسل‌کشی در غزه و توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه لبنان، گسترش رایزنی‌ها و بسیج همه ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای جلوگیری از گسترش ناامنی در منطقه را مورد تاکید قرار دادند. سید عباس عراقچی و شیخ محمد بن‌عبدالرحمن همچنین برخی موضوعات همکاری‌های ۲ کشور را مورد بررسی قرار داده و با اشاره به توسعه روابط ۲ کشور در همه زمینه‌ها، بر تدوام این مسیر تاکید کردند.

درخواست ویژه پزشکیان از پاپ فرانسیس
رئیس‌جمهور در پیامی از پاپ فرانسیس درخواست کرد در وضعیت ناپایدار و احتمال فراگیری آتش جنگ در منطقه، مساعی جمیله خود را برای جلوگیری از ادامه تجاوزات غیر انسانی رژیم اسرائیل، برقراری صلح و آتش‌بس و ایجاد فرصتی برای ارسال کمک‌های بشر دوستانه به آسیب‌دیدگان به کار بگیرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان در پیامی به «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان ضمن درخواست از وی برای تلاش در راستای جلوگیری از ادامه تجاوزات غیرانسانی رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه و لبنان تصریح کرد: بی‌شک این اقدام در شرایط حاضر می‌تواند تاثیر شایسته و مهمی بر کاهش آلام آسیب‌دیدگان و رسیدگی به حال درماندگان ایفا نماید و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی خود را برای کمک به این روند اعلام می‌دارد. پیام رئیس جمهور در حاشیه سفر هیئت ایرانی برای شرکت در دوازدهمین دور گفتگوی دینی «مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» و «نهاد گفتگوی ادیان واتیکان» توسط حجت‌الاسلام ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی از دکتر پزشکیان به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان تحویل داده شد.

عارف مأمور بررسی طرح انتقال پایتخت شد
عارف از سوی رئیس جمهور مأمور بررسی طرح انتقال پایتخت شد. مسعود پزشکیان با اشاره به آغاز مطالعات طرح انتقال پایتخت، گفت: آقای دکتر عارف مأموریت بررسی این طرح را بر عهده دارند. بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند کشور را در آینده با بحران‌های زیست‌محیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه سازد. رئیس‌جمهور ایران روز شنبه ۱۷ شهریور در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، وابسته به سپاه پاسداران، با اشاره به چالش‌های توسعه کشور گفت: اینکه بخواهیم همچنان منابع اولیه را از جنوب کشور و دریا به مرکز بیاوریم و تبدیل به محصول کنیم و دوباره برای صادرات به جنوب بفرستیم، به شدت توان رقابت ما را مستهلک کرده و کاهش می‌دهد. «چاره‌ای نداریم جز اینکه مرکزیت اقتصادی و سیاسی کشور را به جنوب و نزدیک دریا منتقل کنیم. وی با اشاره به مشکلات تهران تصریح کرد که با تداوم سیاست‌ها و اقداماتی که تا به حال اتخاذ و اجرا شده‌اند، فقط تشدید شده و راه‌حل اساسی جابجایی مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور است.

واکنش سخنگوی دولت به خبر افزایش قیمت حامل‌های انرژی
سخنگوی دولت به طرح برخی اظهارات درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی واکنش نشان داد. فاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به اظهارات سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجلس شورای اسلامی، نوشت: «خبر واقعی و درست این است؛ سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴: افزایش قیمت حامل‌های انرژی در لایحه بودجه نیامده است.» بر اساس این گزارش، رحیم زارع در حاشیه جلسه علنی دیروز در نشست خبری در تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفته بود که «در لایحه بودجه موضوع افزایش قیمت حامل های انرژی نبود و در کمیسیون تلفیق نیز هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل های انرژی مطرح نشده است. البته دولت طبق هدفمندی یارانه ها اختیار انجام این کار را دارد اما ما در تلفیق پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل های انرژی نداشتیم.»

هلاکت و بازداشت ۱۴ تروریست دیگر در سیستان و بلوچستان
سخنگوی رزمایش عملیاتی شهدای امنیت اعلام کرد که تعداد ۳ نفر از اعضای تیم های تروریستی منطقه سیستان و بلوچستان به هلاکت رسیده و ۶ نفر دیگر از عناصر خودفروخته تروریست‌ها دستگیر شدند. سردار احمد شفائی، سخنگوی رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه اظهار داشت: در ادامه اجرای رزمایش عملیاتی شهدای امنیت و با اجرای عملیات های پاک‌سازی در منطقه از پیش اعلام شده این رزمایش که با مشارکت یگان های نیروی زمینی سپاه، بسیج، فراجا و اداره کل اطلاعات همراه بود؛ تعداد ۳ نفر از اعضای تیم های تروریستی منطقه به هلاکت رسیده و ۶ نفر دیگر از عناصر خودفروخته تروریست‌ها دستگیر شدند. وی افزود: همچنین بر اثر این اقدامات غرورآفرین رزمندگان اسلام ۵ نفر دیگر از عناصر فریب خورده نیز سلاح خود را بر زمین گذاشته و خود را تسلیم نمودند.

رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از اعضای جامعه‌الزهرا تاکید کردند؛


گروه سیاسی: حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر دیروز در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا(س)، این مجموعه اثرگذار را از پدیده‌های بی‌نظیر برآمده از انقلاب اسلامی و موجب افزایش سطح معلومات دینی و اثرگذاری زنان دانستند و با اشاره به ضرورت تحول و روزآمدی حوزه‌های علمیه همپای تحولات جامعه، تصریح کردند: حوزه های علمیه باید برای مسائل مهم جامعه از جمله مسائل اقتصادی، حکمرانی و خانواده نظر داشته باشد.
به گزارش «تجارت»، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، تشکیل جامعة‌الزهرا(س) را مرهون ابتکار امام بزرگوار خواندند و گفتند: نفس تشکیل مجموعه‌ای با مأموریت ارتقاء معرفت و آگاهی دینی جمع زیادی از زنان و دختران کشور، بسیار ارزشمند است چرا که تا قبل از آن، زنان در تاریخ کشور از چنین امکانی برخوردار نبوده‌اند. ایشان با اشاره به صدمات فراوان ناشی از گسترش فرهنگ غربی به جامعه زنان در دوره رضاخانی از جمله عوارض ناشی از سطح پایین معلومات دینی زنان و نبود مجموعه مختص ارتقاء معرفت دینی آنان، افزودند: امروز جامعةالزهرا(س) متکفل این مأموریت مهم است بنابراین هر چه بتوانید دانشجویان بیشتری جذب کنید و معلومات دینی آنها را بالاتر ببرید، کاری ارزشمند است.

لازمه حرکت به سمت تمدن اسلامی گسترش معارف اصیل دینی در میان مردم است
رهبر انقلاب، لازمه حرکت به سمت تمدن اسلامی را گسترش معارف اصیل دینی در میان عموم مردم خواندند و با توجه به این ضرورت، گفتند: تبلیغ و تبیین معارف اسلامی و احیاء دین، مأموریت مهم دیگر جامعةالزهرا(س) است که باید برای اثرگذاری تربیتی و پیش‌بُرد معنوی زنان که نیمی از جامعه هستند، هدفگذاری و برنامه‌ریزی انجام شود.

حوزه علمیه نیازمند تحول است
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تحول را امری طبیعی و قهری در عالَم خواندند و گفتند: چنانچه زمام تحول به دست افراد عاقل و متدیّن باشد جامعه و بشریت اعتلاء پیدا می‌کند اما بدون آن، تحول رو به گمراهی و انحطاط می‌رود همچنانکه امروز در جوامع غربی، منکرات عقلی به معروف تبدیل شده است. ایشان حوزه‌های علمیه را نیز همچون سایر مجموعه‌ها نیازمند تحول دانستند و افزودند: حوزه علمیه برای مردم و تبلیغ و پیش‌بُرد دین و ایجاد حاکمیت دینی است که با توجه به در حال تحول بودن جامعه، حوزه علمیه هم باید برای انجام صحیح وظایف خود روزآمد شود.

به‌روزرسانی کتاب‌ها و شیوه‌های درسی در دستور کار قرار بگیرد
رهبر انقلاب، به‌روزرسانی کتاب‌ها و شیوه‌های درسی در حوزه‌های علمیه و ورود به مسائل مورد نیاز جامعه از جمله مسائل پولی و مالی، حکمرانی، خانواده و مسائل جدید همچون رمز ارزها را از جمله الزامات تحول در حوزه علمیه خواندند و گفتند: مخالفت با تحول حوزه علمیه، مخالفت با پیشرفت دین در کشور است البته کسانی باید تحول را ایجاد کنند که صلاحیت آن را داشته باشند. حضرت آیت الله خامنه ای، با اشاره به لزوم حضور زنان دارای سطح بالای معارف دینی در رسانه‌ها و اجتماعات بین‌المللی و نقش جامعةالزهرا(س) در این خصوص، افزودند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان فاضل پرشماری در جامعه حضور دارند که باید برای بیان مسائل مرتبط با زن و خانواده در رسانه‌ها آماده شوند و همچنین باید بتوانند در مجامع بزرگ جهانی و اسلامی با استناد به آیات و روایات و نهج‌البلاغه، مطالب عالی دینی را بیان کنند که این کار هم در پیشرفت و شناساندن کشور در دنیا و هم در ایجاد امت اسلامی تأثیرگذار خواهد بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، برنامه‌ریزی برای تهذیب و پیشرفت روحی و معنوی زنان در جامعةالزهرا(س) را در کنار آموزش‌های علمی ضروری دانستند و گفتند: بانوی برخوردار از اخلاق اسلامی و تهذیب نفس می‌تواند نسل آینده را متحول و تربیت کند.

تجارت از تحولات جدید پرونده هسته‌ای ایران گزارش می‌دهد

گروه سیاسی: نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیروز چهارشنبه 30 آبان در سایه رویکرد خصمانه تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) علیه برنامه هسته‌ای ایران در وین آغاز به کار کرد. بنابر گزارش‌های منتشر شده از سوی رسانه‌ها، در نشست جدید شورای حکام که تا روز جمعه (2 آذر) ادامه خواهد داشت، تروئیکای اروپایی قطعنامه‌ای ضدایرانی را ارائه خواهند کرد که بر اساس آن پیشرفت‌های اتمی ایران محکوم و افزایش فشار آژانس بر ایران درخواست خواهد شد. به گزارش «تجارت»، بر اساس بیانیه مطبوعاتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، راستی‌آزمایی و نظارت بر اجرای تعهدات هسته‌ای ایران در برجام ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین اجرای موافقت‌نامه پادمانی ان‌پی‌تی با ایران در دستورکار نشست شورا است. این نشست به طور سنتی، به صورت غیرعلنی برگزار شد. گروسی در ابتدای نشست شورا گزارشی را درباره آخرین فعالیت‌های آژانس از جمله مسائل مربوط به ایران ارائه داد. او سپس در نشست با خبرنگاران به پرسش‌های نمایندگان رسانه‌ها پاسخ داد. شایان ذکر است که این آخرین نشست فصلی شورای حکام در سال ۲۰۲۴ میلادی خواهد بود و اجلاس بعدی در ماه مارس سال ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام
جنجالی‌ترین موضوع نشست جدید شورای حکام را می‌توان قطعنامه‌های تروئیکای اروپایی مورد ارزیابی قرار داد. سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکا در آستانه برگزاری نشست فصلی شورای حکام، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به دبیرخانه شورا ارائه کرده‌اند که در آن از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته شده است تا یک «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران، برای بررسی در نشست اسفند ماه ۱۴۰۳ شورای حکام تهیه کند. بنابر گزارش ایرنا، در این سند بدون اشاره به همکاری‌های همیشگی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد. در سند یادشده ادعاهای سیاسی پادمانی و ریشه‌دار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی تکرار و از ایران درخواست شده است تا بدون فوت وقت در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه و آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند» این سند همچنین از ایران می‌خواهد که «اطلاعات، اسناد و پاسخ‌های مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه و دسترسی به مکان‌ها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند.

هشدار ویژه ایران نسبت به هر گونه تحرک و اقدام غیرسازنده
د شرایطی که مفاد قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپایی در میان رسانه‌ها منتشر شده بود، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه بعدازظهر دیروز چهارشنبه ۳۰ آبان در گفتگوی تلفنی با رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، با اشاره به سفر او به ایران خاطرنشان ساخت تفاهمات صورت‌گرفته در جریان این سفر، بار دیگر حسن نیت و اراده جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقای تعاملات و همکاریها با آژانس اثبات کرد. در این گفت‌وگو، همچنین دو طرف بر اراده خود برای ادامه مسیر گفتگو و تعامل به منظور حل و فصل اختلافات و پرداختن به دیگر موضوعات در دستورکار و پرهیز از رویکردهای غیرسازنده و تقابلی تاکید کردند. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین تصریح کرد: در صورتی که طرف‌های مقابل بی‌توجه به حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران، اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستورکار قرار دهند، ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ خواهد داد.
در سطحی دیگر، وزارت امور خارجه فرانسه امروز با انتشار بیانیه ای خبر از گفت وگوی سید عباس عراقچی وزیرامور خارجه ایران و همتای فرانسوی اش داد.به گزارش خبرگزاری رویترز در این گفت‌وگو، ژان نوئل بارو پیشرفت برنامه هسته ای ایران را بسیار نگران کننده خواند که خطر عمده اشاعه را به همراه دارد. این خبرگزاری انگلیسی به نقل از وزیر فرانسوی نوشت که ضرورت دارد ایران به تعهدات هسته ای خود عمل کرده و به طور کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند. در سوی مقابل، وزیر خارجه کشورمان در تماس تلفنی با همتای فرانسوی خود از اقدام ناموجه و تحریک‌آمیز کشورهای اروپایی در تصویب تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران به شدت انتقاد کرد. عراقچی همچنین تصمیم سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس برای ارائه قطعنامه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به شدت تقبیح کرد و تصریح نمود این حرکت سه کشور اروپایی در تقابل آشکار با فضای مثبت ایجاد شده در تعاملات ایران و آژانس تلقی می‌شود و صرفا به پیچیده‌تر شدن موضوع خواهد انجامید.

گروسی مدعی موافقت ایران با توقف افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصد شد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست با خبرنگاران در حاشیه نشست فصلی شورای حکام ادعا کرد که ایران در خواست آژانس برای توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفته است. رافائل گروسی در جمع خبرنگاران در وین گفت: من از ایران درخواست کردم که ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را متوقف کند و این مساله از سوی ایران پذیرفته شد. وی با بیان این ادعا که ایران اقدامات مقدماتی را در این زمینه صورت داده است، افزود که بازرسان آژانس این مساله را روز شنبه گذشته، تائید کردند. مدیرکل آژانس ادامه داد: بدیهی است که مذاکرات مهمی اکنون در شورای جریان دارد و باید ببینیم چه خواهد شد. اما این مساله‌ای است که ما توافق کردیم و امیدوارم ادامه یابد. به نظرم این تحول بسیار مهمی است. وی درباره پیش‌نویس قطعنامه تروئیکای اروپا پیرامون درخواست از مدیرکل آژانس برای ارائه گزارش جامع گفت: ابتدا باید قطعنامه تصویب شود. در حال حاضر پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده و اعضای شورا باید تصمیم بگیرند. البته نباید فراموش کنیم که یک قطعنامه پیشتر صادر شده بود که در آن به امکان درخواست برای گزارش جامع اشاره شده بود. اکنون باید منتظر باشیم و ببینیم در نشست چه خواهد شد.

ادعاهای واهی تروئیکای اروپایی و حقیقت‌هایی که نادیده انگاشته می‌شود!
قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپایی در شرایطی قرار است در نشست اخیر شورای حکام مطرح شود که اتحادیه اروپا در چند وقت اخیر موجی از تحریم‌ها و اقدامات خصمانه را در قبال ایران در پیش گرفته است. به نظر می‌رسد کشورهای اروپایی به بهانه واهی حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین و همزمان با روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ در آمریکا، برنامه‌ای فشرده را برای افزایش فشار همه‌جانبه بر تهران در پیش گرفته‌اند. اقدامات خصمانه تروئیکای اروپایی در مقطع کنونی در شرایطی صورت می‌گیرد که اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی را در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند. در این بین نکته مهم که حقانیت ایران اثبات می‌کند این است که تهران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، ایران نیز در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. در ادامه نیز بعد از روی کار آمدن دولت بایدن ایران در ۸ دور مذاکرات وین حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای گفت‌وگو درباره حفظ برجام نشان داد و از طرف‌های غربی انتظار داشت تا به طور متقابل رویکرد مسئولانه‌ای را در پیش گرفته و مسیر تحریم‌های غیرقانونی را تغییر دهند.

پزشکیان در دیدار نمایندگان هرمزگان و سیستان و بلوچستان تاکید کرد؛

رئیس جمهور در دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، تأکید کرد که آبادانی مناطق محروم جنوبی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های راهبردی اقتصاد دریا محور و گسترش همکاری با همسایگان از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم است. به گزارش «تجارت»، مسعود پزشکیان، در دیدارهای جداگانه با اعضای مجمع نمایندگان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، توسعه و توانمندسازی استان‌های جنوبی و محروم کشور را یکی از ارکان بنیادین سیاست‌های دولت چهاردهم دانست. رئیس جمهور ضمن ابراز خرسندی از این دیدارها خاطرنشان کرد: ضروری است اقدامات زیربنایی در مناطق جنوبی کشور اجرایی و با بهره‌گیری شایسته از ظرفیت‌های اقتصاد دریا محور، گره‌های دیرپای این مناطق گشوده شود. وی با اشاره به پایان مهلت قانونی سند چشم‌انداز برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: هر چند زمان یک برنامه خاص ممکن است به سر آید، اما چشم‌انداز توسعه برای کشور پایانی ندارد. حتی اگر توانسته باشیم اهداف برنامه‌های گذشته را محقق کنیم، چشم‌انداز توسعه باید همواره تداوم داشته باشد. پزشکیان بر لزوم پایبندی به برنامه‌های موجود تأکید کرد و اظهار کرد: بسیاری از صاحب‌نظران، کارشناسان و خبرگان کشور با همراهی مجلس شورای اسلامی، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، برنامه‌ای جامع و علمی تحت عنوان سند چشم‌انداز تدوین کرده‌اند که از پشتوانه نظری مستحکمی برخوردار است و باید برای تحقق اهداف آن همه تلاش خود را به کار بگیریم. رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت وفاق ملی در مسیر توسعه تصریح کرد: کشور متعلق به هیچ گروه، جناح یا قبیله خاصی نیست. نباید افراد شایسته و کارآمد را به دلیل اختلاف‌نظر کنار گذاشت و از کسانی که توانایی لازم را ندارند، صرفاً به دلیل هم‌فکری استفاده کرد. پیشرفت کشور مستلزم همدلی و اتحاد تمامی اقشار و نخبگان است.