ناترازی‌ها، تورم، رونق تولید و معیشت مردم چهار مساله دولت است

مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه؛ ۹ آذر ۱۴۰۳ با حضور در فرهنگستان علوم پزشکی و دیدار با جامعه پزشکان تاکید کرد: اگر من حرف درست را پذیرفتم انسان متقی هستم. تقوا یعنی هرکس در هر جایی ایستاده، بدون خطا کارش را انجام دهد و مشکل مردم را حل کند. وی با بیان این‌که «تلاش خواهیم کرد که با مردم باشیم و به نیازهای آن‌ها پاسخگو باشیم.» گفت: اگر مردم و مسئولان به هم اعتماد کنند مشکلات حل خواهد شد. مشکلات را صادقانه به مردم می‌گوییم و با کمک هم حل می‌کنیم. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: مصمم هستیم وضعیت همه فضاهای آموزشی را طی یک سال با همان رویکرد مشارکت مردمی بهبود ببخشیم. وی با بیان این‌که «رفع ناترازی‌ها، مهار تورم، رونق سرمایه‌گذاری و تولید و معیشت مردم در دستور کار است» خاطرنشان کرد: چهار مسئله مهم که باید به آن‌ها رسیدگی کرد، رفع ناترازی‌ها، مهار تورم، رونق سرمایه‌گذاری و تولید و معیشت مردم است. وی یادآور شد: در زمینه بهداشت و درمان، تجربه‌ای که در زمینه خانه‌های بهداشت و درمان داشتیم، استفاده از مشارکت مردمی بود.

 

نیروهای آمریکا در دریاهای آزاد را راندیم

امیر دریادار شهرام ایرانی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه دیروز تهران گفت: هر آنچه که امروز در جهان اسلام رقم می‌خورد با هدایت و راهبری راهبردی امام امت شکل گرفت. وی ادامه داد: در اقیانوس متلاطم جهانی کشتی با عزت اسلام با درایت و اقتدار مقام معظم رهبری هدایت می‌شود. فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ارتش ایران مردمی و مکتبی است. عملیات ۷ آذر در مدت کوتاهی توانست در خلیج همیشه فارس اقتدار ایران را حفظ کند. ارتش در سراسر جهان با دانش و توانمندی بالا حضور موثر دارد. ارتشیان در گوشه گوشه جهان با برپایی نماز در عرشه کشتی ها نشان می دهند که عملیات مروارید هفتم آذر موفق بود. امیر ایرانی ولایت و مردم را از دارایی‌های ارتش دانست و گفت: بدون عِده و عُده در عمق اقیانوس‌ها به هسته اصلی شیطان بزرگ در آبهای آزاد نزدیک شدیم و آنان را راندیم و نام ایران را با اقتدار فریاد زدیم. آنان با تربیت دینی و اسلامی در برابر آمریکایی‌ها غرش آفرینی می‌کنند. ۷ آذر مصادف شد با پیروزی حق بر باطل در جبهه مقاومت اسلامی. همه همرزمان ارتش قول می‌دهیم پشت سر ولایت و پشت سر جبهه مقاومت می ایستیم.

سردار پورهاشمی در سوریه به شهادت رسید
یکی از مستشاران نظامی ارشد ایران در جنایت آفرینی‌های جدید تروریست‌های تکفیری صهیونیستی در حلب سوریه به شهادت رسید. روابط عمومی کل سپاه عصر پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۳ در بیانیه‌ای اعلام کرد: سردار سرتیپ دوم پاسدار کیومرث (هاشم) پورهاشمی( معروف به حاج هاشم ) از مدافعان حرم و مستشاران نظامی ارشد سپاه در سوریه در حملات شب گذشته تروریست‌های تکفیری صهیونیستی به حومه حلب به شهادت رسید.

خوشبینی پوتین نسبت
به بهبود روابط روسیه با آمریکا
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ابراز امیدواری کرد که روابط کشورش با آمریکا در دولت دونالد ترامپ بهبود یابد و گفت که به توانایی دولت جدید آمریکا برای یافتن راه حلی در این زمینه و جنگ اوکراین خوشبین است. هفته نامه نیوزویک گزارش داد که پوتین در گفت وگو با خبرنگاران در قزاقستان پرونده‌های ایالتی و فدرال در آمریکا علیه ترامپ را که برخی از آنها ماه جاری لغو شدند را «تحقیرآمیز» و «روند قضایی بی پایه و اساس» توصیف کرد. وی در عین حال ترامپ را فردی «باهوش» و «کارکشته» توصیف کرد و گفت که فکر می‌کند او راه حلی برای بهبود روابط روسیه و آمریکا و پایان دادن به جنگ اوکراین دارد.

افزایش شمار شهدای غزه
به ۴۴ هزار و ۳۶۳ شهید
وزارت بهداشت فلسطین از افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۴۴ هزار و ۳۶۳ نفر خبر داد. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، رژیم صهیونیستی در سه جنایت جدید، ۳۳ شهروند فلسطینی را شهید و ۱۳۷ نفر دیگر را زخمی کرده است. بر اساس این بیانیه، از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» تاکنون ۴۴ هزار و ۳۶۳ فلسطینی در نوار غزه شهید و ۱۰۵ هزار و ۷۰ نفر دیگر هم مجروح شده‌اند. این وزارتخانه اضافه کرد که پیکر شماری از شهدا زیر آوار و در معابر مانده و نهادهای امدادرسان قادر به دسترسی و انتقال آنها نیستند.

مرحله اصلی رزمایش
مشترک ارس ۱۴۰۳ برگزار شد
مرحله اصلی رزمایش مشترک ارس ۱۴۰۳ با حضور فرماندهان عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در ارتفاعات صعب‌العبور شهرستان مرزی اصلاندوز استان اردبیل اجرا شد. در ابتدای این رزمایش سرتیپ پاسدار ولی معدنی معاون عملیات نیروی زمینی سپاه و ارشد نظامی کشورمان در این رزمایش با بیان این‌که «نیروی زمینی سپاه همواره نقش برجسته‌ای در برقراری امنیت کشور دارد»، گفت: این رزمایش یکی از صدها برنامه رزمی است که البته برای نخستین بار بصورت مشترک با کشور جمهوری آذربایجان اجرا می شود. سرتیپ وقار علیوردی یف رئیس اداره عملیات وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز با بیان این‌که «مرحله چهارم این رزمایش از مرحله اصلی آن است»، گفت: در این مرحله گروه های مسلح غیرقانونی فرضی منهدم گردیدند.

امضا یادداشت تفاهم بین ایران و عراق
در مورد مسائل کنسولی
«وحید جلال زاده» معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه به منظور ملاقات با همتای خود «عمر البرزنجی »معاون وزیر امور خارجه عراق و برخی دیگر از مقامات عراقی، به بغداد سفر کرد. در این سفر یادداشت تفاهم تنظیم شده در مذاکرات هشتمین کمیسیون مشترک کنسولی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق درباره موضوعات مختلف کنسول و حل و فصل مشکلات اتباع دو کشور امضا شد. وی در جریان امضای یادداشت تفاهم، با اشاره به مناسبات گسترده مردمی دو کشور و اینکه طرفین در روابط کنسولی همواره تعامل و ارتباط خوبی داشته اند، بر پیگیری و به نتیجه رساندن موارد تفاهم شده و همچنین گسترش همکاری های دوجانبه تاکید کرد.

عراقچی با آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی دیدار کرد
وزیر امور خارجه در سفر به شهر قم با آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سبحانی دیدار و گفتگو کرد. عباس عراقچی وزیر امور خارجه در سفر به شهر قم با آیت الله ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی دیدار و گفتگو کرد. عراقچی در این دیدارها گزارشی از آخرین وضعیت منطقه و اقدامات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی ایران ارائه کرد. حضور در جلسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و دیدار با برخی دیگر از مراجع عظام تقلید از برنامه‌های دیگر عراقچی به قم است.

نابودی سامانه ضدپهپادی آمریکا
در حمله پهپاد روسی
یک سامانه ضدپهپادی ایالات متحده که در اختیار اوکراین قرار دارد، در حمله پهپادی نیروهای مسلح روسیه نابود شد. رسانه روسی تصاویری را منتشر کرد که نابودی یک کامیون نظامی اوکراینی در حمله پهپادی روسیه را نشان می‌دهد، کامیونی که حامل سامانه پدافند هوایی کوتاه‌برد ساخت ایالات متحده بود. به گزارش خبرگزاری راشا تودی، در این حمله که در نزدیکی شهر «اوچاکوف» در منطقه «نیکولایف» در جنوب اوکراین رخ داد، از یک پهپاد با دید اول شخص برای هدف قرار دادن یک خودروی زرهی «هاموی» استفاده شده که سیستم APKWS II را حمل می‌کرد و توسط نیروهای عملیات ویژه اوکراینی اداره می‌شد.

عراقچی در آستانه مذاکرات ژنو هشدار داد

گروه سیاسی: مذاکرات نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با نمایندگان تروئیکای اروپایی بر اساس برنامه اعلام شده، از دیروز جمعه (9 آذز) در ژنو آغاز شده است. بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده قرار است گفت‌وگوهای هیات ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با حضور نماینده سیاست خاریج اتحادیه اروپا صورت بگیرد. نکته قابل توجه نیز این است که در این دور از گفت‌وگوها نمایندگان کشورهای آمریکا، چین و روسیه حضور نخواهند داشت.
به گزارش «تجارت»، دور جدید مذاکرات میان ایران و اروپا را می‌توان ادامه گفت‌وگوهایی دانست که مهر ماه امسال به منظور ارزیابی شرایط و تبادل نظر در خصوص مجموعه‌ای از موضوعات فی‌مابین ایران و اروپا (اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی) در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک صورت گرفته بود. نشست اخیر در شرایطی برگزار می‌شود که تنش‌های سیاسی و دیپلماتیک میان ایران و اروپا در آستانه روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ در کاخ سفید به اوج رسیده بود. در مهم‌ترین نمود نیز شاهد بودیم که قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپایی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رسید.

تشدید اختلاف‌نظر میان ایران و اروپا بر سر اسنپ بک
همزمان با آغاز نشست اخیر ژنو، به نظر می‌رسدموضوع «مکانیسم ماشه» (اسنپ بک) به تدریج در حال تبدیل شدن به یک چالش در روابط اروپا و ایران است. سه کشور اروپایی در سال ۲۰۲۰ با طرح دولت دونالد ترامپ برای فعال کردن «اسنپ بک» مخالفت اما در ماه‌های اخیر به طور مکرر درباره استفاده از این سازوکار تهدید کرده‌اند. «مکانیسم ماشه» (اسپ بک) فرآیندی است که به طرف‌های مقابل در برجام این امکان را می‌دهد که در صورت بروز اختلاف درباره نحوه اجرای این توافق، تحریم‌هایی را که به واسطه قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق شده است، طی فرآیندی احیا کنند. جمهوری اسلامی ایران نیز هشدار داده که اگر طرف‌های مقابل از این سازوکار برای مقاصد سیاسی کوته‌بینانه خود استفاده کنند، این احتمال وجود دارد که دکترین هسته‌ای ایران نیز تغییر کند.
در این زمینه، سید عباس عراقچی در جریان سفر به پرتغال در نشست با جمعی از خبرنگاران در لیسبون در مورد تهدیدهای برخی از کشورهای غربی در مورد اجرای اسنپ بک گفت: اگر غرب تهدید به اعمال مجدد همه تحریم‌های سازمان ملل متحد را ادامه دهد، احتمالاً بحث هسته‌ای در داخل ایران به سمت در اختیار داشتن تسلیحات (هسته ای) گرایش پیدا خواهد کرد. وی افزود: ایران پیشتر نیز توانایی و دانش ساخت سلاح هسته‌ای را داشته، اما این موضوع بخشی از راهبرد امنیتی تهران را تشکیل نمی‌دهد. براساس گزارش منتشرشده از سوی رسانه انگلیسی زبان گاردین، عراقچی در این نشست تصریح کرد: تعامل ایران با غرب در مورد برنامه هسته‌ای تضمین شده نیست. همزمان با این اظهارات، وزیر امور خارجه کشورمان دیروز جمعه در سفر به قم و دیدار با شماری از مراجع تقلید، ضمن تشکر از رهنمودها و دعاهای خیر مراجع بزرگوار تقلید گفت: پیشبرد دیپلماسی فعال با همه کشورها و استفاده از همه ظرفیت‌های برای تقویت اقتدار ملت ایران در عرصه منطقه و جهان را ترجمان سیاست خارجی "فعال، اثرگذار و فراگیر بر اساس سه اصل ثابت عزت، حکمت و مصلحت دانست. این دیدار و محتوای اظهارات عراقچی نشان‌گر اهمیت ویژه ایران برای مذاکرات اخیر با اروپا است. بدین معنا که تهران آماده ورود به مذاکرات جدی، در صورت رد نظر گرفتن حقوق طبیعی هسته‌ای خود است.

نشست همفکری ژنو
بنابر گزارش رویترز، دیپلمات‌ها اروپایی با بیان اینکه جلسات ژنو با مقامات ایرانی بیشتر یک جلسه هم‌فکری است، گفتند متمرکز بر نگرانی‌های متقابل در مورد نحوه رسیدگی ترامپ به پرونده هسته‌ای ایران هستند. بنابر روایت این رسانه نشست‌ها در شهر ژنو سوئیس، اولین دیدار پس از انتخابات اخیر ایالات متحده است و هدفشان این است که ببینند آیا می‌توان پیش از ۲۰ ژانویه، زمانی که ترامپ تحلیف می‌شود، حرکتی ایجاد کرد. خبرگزاری رویترز در این رابطه گزارش می‌دهد: «سطح بی‌اعتمادی بین هر ۲ طرف زمانی برجسته شد که کشورهای تروئیکای اروپایی در ۲۱ نوامبر قطعنامه‌ای علیه ایران را پیش بردند که ناظر اتمی سازمان ملل را موظف کرد تا یک گزارش "جامع" درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا بهار ۲۰۲۵ تهیه کند.»

دیدار ویژه انریکه مورا با نمایندگان ایران
انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بامداد دیروز جمعه در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی ایکس با تکرار برخی از ادعاها در مورد حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین در مورد این دیدار نوشت: «با معاونان وزیر خارجه ایران، تخت روانچی و غریب‌آبادی گفت‌وگوی صریحی در خصوص حمایت نظامی ایران از روسیه که باید متوقف شود، مسأله هسته‌ای که به راه حل دیپلماتیک نیاز دارد، تنش‌های منطقه‌ای که جلوگیری از تشدید بیشتر آن از سوی همه طرف‌ها مهم است و حقوق‌بشر داشتم.»
در ارتباط با همین دیدار کاظم غریب‌ آبادی صبح دیروز جمعه ۹ آذرماه در ارتباط با دیدار روز گذشته خود و مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه با «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: با انریکه مورا گفتگوی صریحی در مورد طیفی از موضوعات و همچنین چشم انداز مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم در پرتو تحولات جدید داشتیم. وی ادامه داد: به مورا گفته شد اتحادیه اروپا باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه خود در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد.

شهر استراتژیک حلب در سوریه سقوط کرد

گروه سیاسی: طی چند روز گذشته تروریست‌های تحت حمایت ترکیه در شمال سوریه، موجی وسیع و گسترده از عملیات نظامی را علیه ارتش سوریه آغاز کرده‌اند. گروه تروریستی هیئت تحریر الشام در استان‌های حلب و ادلب سوریه عملیات غافلگیرانه را شروع کرده و به نظر می‌رسد با حمایت کامل دولت ترکیه قصد دارند مرکز استان حلب را تصرف کنند. این درگیری‌ها را می‌توان نماد بارز خیانت رجب طیب اردوغان، به توافق کاهش تنش سال 2017 مورد ارزیابی قرار داد.
به گزارش «تجارت»، بنابر آخرین روایت‌های میدانی، در روزهای ابتدایی عملیات، نیروهای مخالف بشار اسد و تروریست‌ها موفق شدند جاده بین‌المللی M5 را قطع کنند و به مرزهای شهر حلب برسند. این پیشروی همزمان با درگیری‌ها در مناطق استراتژیک بود و گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت شهرهای مهم در حلب و ادلب افزایش یافت. همچنین، جبهه‌های حلب و ادلب شاهد تشدید درگیری‌ها و پیشروی چشمگیر تروریست‌ها و مخالفان سوری است. همزمان، نیروهای دولتی دچار فروپاشی در برخی خطوط شده‌اند و حملات هوایی و توپخانه‌ای نیز افزایش یافته است. به نظر می‌رسد، سرنوشت مناطق آزاد شده همچنان به تحولات نظامی و سیاسی آینده بستگی دارد. منابع نظامی گزارش دادند که نیروهای روسیه از پایگاه‌های نظامی خود در تل رفعت (شمال حلب) و معصران (شرق ادلب) عقب‌نشینی کرده‌اند، که نشانه‌ای از تغییر معادلات نظامی تلقی می‌شود. با این حال، نیروهای دولتی و روسیه مناطق اشغال شده را با حملات هوایی و موشکی هدف قرار دادند، از جمله: خان العسل در غرب حلب. دادیخ و جوباس در شرق ادلب. زمین‌های کشاورزی روستای تقاد در غرب حلب. انهدام تجهیزات نظامی و ادامه موج‌های مهاجرت

ادعای تروریست‌ها درباره پیشروی سریع
روز چهارشنبه، نیروهای مخالف سوری مدعی شدند که پس از یک حمله گسترده به نیروهای رژیم سوریه، ۳۲ روستا و منطقه در حومه غربی حلب، در شمال سوریه را تصرف کرده‌اند. خبرگزاری آناتولی به نقل از خبرنگار خود نوشت که مخالفان سوری ده‌ها روستا از جمله روستاهای اورم‌الکبری، عنجاره، بشنطره، کفرباسما، بسراطون، حوّر، القاسمیه، عاجل، بله، السلوم و همچنین یک پایگاه نظامی رژیم سوریه به نام «پایگاه ۴۶» را تصرف کرده‌اند. منطقه جدیدی که در حومه غربی حلب به تصرف درآمده، ۲۴۵ کیلومتر مربع وسعت دارد و نیروهای مخالف را تا حدود ۵ کیلومتری شهر حلب رسانده است. گروه تروریستی هیئت تحریر الشام و نیروهای هم‌پیمان آن اعلام کردند که تجهیزات و خودروهای نظامی سنگینی را از نیروهای دولتی سوریه به دست آورده و ده‌ها سرباز را اسیر کرده‌اند. به گزارش خبرنگار آناتولی، هزاران نفر از این مناطق به سمت حومه شمال غربی ادلب گریخته‌اند.
مسئولان وزارت خارجه کشورمان در سطحی گسترده نسبت به فعال شدن گروههای تکفیری – تروریستی در سوریه هشدار دادند. سید عباس عراقچی ظهر دیروز جمعه ۹ آذرماه در تماس تلفنی با بسام صباغ وزیر امور خارجه جمهوری عربی سوریه، در مورد آخرین تحولات سوریه و منطقه رایزنی و تبادل نظر کرد. وزیر امور خارجه سوریه گزارشی از وضعیت میدانی در منطقه شمال این کشور پس از حملات گروه‌های تروریستی ارائه و تاکید کرد که دولت و ملت سوریه با تمام توان در برابر حملات گروه‌های تروریستی ایستاده و همچون گذشته تروریست‌ها و حامیان آنها را در رسیدن به اهداف شیطانی‌شان ناکام خواهد گذاشت. عراقچی فعال شدن مجدد گروه‌های تروریستی در سوریه را طراحی آمریکایی- صهیونیستی متعاقب شکست‌های رژیم صهیونیستی از مقاومت در لبنان و فلسطین خواند و بر تداوم حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت، ملت و ارتش سوریه برای مبارزه با تروریسم و حراست از امنیت و ثبات منطقه‌ای تاکید ‌کرد.
در سطحی دیگر، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحولات دو روز گذشته سوریه، ضمن هشدار نسبت به فعال‌شدن مجدد گروه‌های تروریستی-تکفیری در سوریه، خواستار اقدام قاطع و هماهنگ برای جلوگیری از گسترش بلیه تروریسم در منطقه شد. وی با محکوم کردن شدید همه اشکال و مظاهر تروریسم، تحرکات گروه‌های تروریستی در سوریه در دو روز اخیر را بخشی از طرح اهریمنی رژیم تروریستی و آمریکا برای ناامن‌سازی منطقه غرب آسیا دانست و بر ضرورت هوشیاری و هماهنگی کشورهای منطقه به ویژه همسایگان سوریه برای خنثی‌کردن این توطئه خطرناک تاکید کرد.

آژانس انرژی اتمی: ایران هزاران سانتریفیوژ جدید نصب کرده است

گروه سیاسی: آژانس انرژی هسته‌ای سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که ایران هزاران سانتریفیوژ جدید نصب کرده است.
به گزارش «تجارت»، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که آژانس انرژی هسته‌ای سازمان ملل در گزارشی ادعا کرده است که ایران هزاران سانتریفیوژ جدید نصب کرده است. این گزارش در آستانه گفت‌وگوهای برنامه‌ریزی‌شده امروز جمعه هیات ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو منتشر می‌شود. رایزنی و تبادل‌نظر درخصوص آینده مذاکرات در پرتو تحولات جدید و دورنمای سناریوهای محتمل برای رسیدن به یک توافق در خصوص موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌های ایران در دستورکار این نشست خواهد بود.
بر اساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه مشاهده کرده است، آژانس هسته‌ای سازمان ملل تأیید کرده است که ایران حدود ۶۰۰۰ سانتریفیوژ جدید برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کرده است. طبق این گزارش، ایران به آژانس اطلاع داده بود که قصد دارد حدود ۶۰۰۰ سانتریفیوژ را در سایت‌های خود در فردو و نطنز برای غنی‌سازی اورانیوم تا پنج درصد تغذیه کند که بالاتر از حد ۳.۶۷ درصدی است که تهران در سال ۲۰۱۵ با آن موافقت کرده بود. گزارش آژانس در شرایطی مطرح می‌شود که رسانه انگلیسی «رویترز» پیشتر مدعی شد که ایران به آژانس اطلاع داده که قصد دارد برای غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص پنج درصد، به هشت آبشار سانتریفیوژ آی‌آر-۶ که اخیرا در فوردو نصب شده است، اورانیوم تزریق کند. در گزارش این نهاد ناظر عنوان شده که بیش از ۶۰۰۰ سانتریفیوژ غنی‌سازی اورانیوم اضافی در حال حاضر در محل نصب شده‌اند و در حالت آنلاین قرار دهد. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط رویترز مشاهده شده، منظور ایران از افزودن هزاران سانتریفیوژ را در پاسخ به قطعنامه‌ای که هفته گذشته شورای حکام ۳۵ کشوری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به درخواست بریتانیا، فرانسه، آلمان و آمریکا، تصویب کرد، توضیح می‌دهد. این تحولات در حالی است که «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «از اول اعلام کرده بودیم اگر سه کشور اروپایی راه تعامل را نپسندند و مقابله و صدور قطعنامه را دنبال کنند ما حتما بلادرنگ اقدام متقابل انجام خواهیم داد.» وی افزود: «این کار همان لحظه و زمان رای‌گیری اجرایی شد و گازدهی چندهزار سانتریفیوژ پیشرفته را که در راستای اجرای برنامه توسعه صنعت هسته‌ای است آغاز کردیم و آنها را در مدار فعالیت قرار دادیم.» اسلامی تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده در مقابل زور و فشار و رفتار غیرحقوقی و غیرقانونی هرگز عقب‌نشینی نمی‌کند. اینکه ما شفاف فعالیت کنیم و آن‌ها نادیده بگیرند و یک‌طرفه با بهانه‌جویی و با اتهام‌پراکنی بخواهند به کشور فشار بیاورند
جواب‌ معکوس خواهند گرفت.» از طرفی، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «خوزه مانوئل آلبارس بوئنو» وزیر امور خارجه اسپانیا اظهار داشت: «در برابر اقدام کشورهای اروپایی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چندین هزار سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی وارد مدار می‌شوند.»