با محتکران کالاهای اساسی برخورد می‌شود

محمدرضا عارف در جلسه ستاد تنظیم بازار که با حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، دبیر هیئت دولت، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر برگزار شد، با تاکید بر نظارت، رصد و پیگیری مستمر قیمت‌ کالاها و محصولات مورد نیاز مردم با کمک نهادهای نظارتی و اتاق اصناف گفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، دولت ورود جدی و قطعی برای نظارت و برخورد با سوء استفاده‌کنندگان و ذخیره‌کنندگان کالاهای اساسی مردم خواهد داشت. وی با قدردانی از نهادهای نظارتی در راستای ایجاد امنیت اقتصادی در کشور، برخورد با محتکرین و رهاسازی کالاها و محصولات کشاورزی در روزهای گذشته بر ضرورت نظارت جدی بر بازار شب عید تاکید کرد. در این جلسه مصوب شد، کارگروه تخصصی کشاورزی ستاد تنظیم بازار در راستای نظارت بیشتر بر بازار اقلام خوراکی تشکیل شود. همچنین مقرر شد، با پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی و تصویب ستاد تنظیم بازار در مواقع ضرورت نسبت به اعلام محدودیت حداکثر سه ماهه برای صادرات کالاها و وضع عوارض اقدام خواهد شد.

 

ایران به‌دنبال بازیابی جایگاه منطقه‌ای خود است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان نشست سفرای اتحادیه اروپا با مطرح کردن ادعایی علیه نقش منطقه‌ای ایران، گفت که اتحادیه اروپا پیام‌های خوبی از آمریکا در زمینه حل‌‎وفصل منطقه اوکراین دریافت کرده است. «کایا کالاس» مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، پیش از آغاز نشست غیررسمی رهبران اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران درباره همکاری‌های دفاعی اتحادیه اروپا و ناتو گفت: دفاع اتحادیه اروپا ارتباط نزدیکی با ناتو دارد و به همکاری قوی‌تری با ناتو در این زمینه نیاز داریم. ارتباط ما با متحدانمان، از جمله انگلیس و آمریکا برای تقویت توانمندی‌های دفاعی‌مان اهمیت دارد. کالاس با ادعای این که «ایران در میان تحولات منطقه، جایگاه خود را از دست داده است»، ادعایی که مقامات ایرانی آن را رد کرده‌اند، گفت: ایران به دنبال بازیابی جایگاهی خواهد بود که از دست داده است. رهبران جدید سوریه به موضوعات درستی اشاره  می‌‎کنند اما هنوز زود است ارزیابی کنیم که کشورشان به چه سمتی می‌رود. ما باید در جایی که کمکی از دستمان ساخته است، این کار را انجام دهیم. او تاکید کرد: منطقه خاورمیانه منطقه بسیار مهمی برای اروپا بوده و خواهد ماند. آن‌ها همسایه ما هستند و بی‌‎ثباتی، بلافاصله بر اروپا تاثیر می‌گذارد، به‌ویژه از طریق افزایش مهاجرت و تهدید تروریسم.  3

 اراده مصمم ایران و عراق
 برای حمایت از جبهه مقاومت 
گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر دیروز دوشنبه پس از دیدار محمود المشهدانی رئیس پارلمان عراق که در رأس هیاتی به تهران سفر کرده است، در نشست خبری مشترک گفت: عراق همسایه دینی، تمدنی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دفاعی ما است. در حقیقت مردم و پارلمان و دولت عراق همه یکپارچه در حوزه صلح و ثبات در منطقه و توسعه روابط دو جانبه و تاثیر در جهان اسلام و سطح بین الملی در اوج هماهنگی و همکاری و تاثیرات جدی است.
به گزارش «تجارت»، وی افزود: هر دو کشور مصمم است که از جبهه مقاومت برای دفاع از اسلام و عزت امت اسلامی در میدان بوده و حمایت کنیم و روابط اقتصادی و سیاسی خودمان را توسعه داده و مخصوصا در ثبات و صلح منطقه با دیگر کشورهای همسایه و اسلامی چه کشورهای عربی و غیرعربی اسلامی توسعه روابط خودمان رو دنبال کنیم. وی افزود: در جلسه امروز بر توسعه روابط پارلمانی و بخش مربوط به فعال کردن کمیسیون ها در عرصه‌های اقتصادی و مخصوصا تبادلات در بحث‌های جاده‌ای، بحث مربوط به ریلی و توسعه ریلی و ارتباط با تاکید بر راه آهن خرمشهر به بصره، لایروبی و همکاری ها در حوزه مسائل دانش بنیان و علمی و دانشگاهی و بحث مهم ارتباطات زیارتی و گردشگری و پیمان‌های حوزه مرزی و برقراری امنیت پایدار در مرزهای دو کشور مورد تاکید پارلمان‌های هر دو کشور قرار گرفت.
همچنین، محمود المشهدانی رئیس پارلمان عراق امروز دوشنبه بعد از دیدار با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک گفت: در گفت‌وگوها موارد  مختلفی از جمله موضوعات و پرونده‌های اقتصادی و مرزی، آب، راه آهن، همکاری های اقتصادی و امنیتی، مشکلات مرزها و قاچاق، وجود گروه های مسلح و وجود اپوزیسیون در نزدیکی مرزها پرداختیم. وی افزود: در گفت‌وگوهای خودمان به موضوع ارتباط میان مجالس پرداخته و وضعیت منطقه به ویژه پیامدهای مربوط به جنگ غزه و همچنین تحولات در سوریه را مورد بررسی قرار دادیم؛ نظر ما این است که نباید اجازه دهیم امنیت و ثبات منطقه مورد تهاجم قرار گیرد و آسیب بپذیرد لذا راه‌های مختلفی جهت حمایت از ثبات در منطقه مورد گفت‌وگو قرار دادیم. ما نیازمند امنیت پایدار در منطقه و در کشورهای خودمان هستیم. 
رئیس پارلمان عراق بیان کرد: امیدوارم که شاهد اقتصاد و شکوفای بیش از پیش برای جمهوری اسلامی ایران باشیم. ما در این راه باید همکاری های متعددی در زمینه های مختلف داشته باشیم.

تغییر مسیر پرواز نتانیاهو 
به آمریکا  از ترس بازداشت
منابع رسانه‌ای از عبور هواپیمای حامل نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از مقصد تل‌آویو به واشنگتن از یک مسیر غیرمعمول به دلیل ترس وی از اجرای حکم بازداشت او از سوی برخی کشورها پرده برداشتند. روزنامه صهیونیستی «معاریو» امروز فاش کرد که هواپیمای حامل «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از مبدأ تل‌آویو به مقصد واشنگتن از یک مسیر غیرمعمول عبور کرده است تا وارد حریم هوایی برخی کشورها نشود. این رسانه گزارش داد که دلیل این اقدام، ترس از اجرای حکم بازداشت نتانیاهو توسط کشورهای مذکور بوده است. بنیامین نتانیاهو شامگاه یکشنبه سرزمین‌های اشغالی را به مقصد واشنگتن ترک کرد تا با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.

تایید نبود سندی از ارتباط ظریف با ساواک در مرکز اسناد انقلاب
مرکز اسناد انقلاب اسلامی اعلام کرد که سندی از ارتباط ظریف با ساواک در مرکز اسناد انقلاب وجود ندارد. مرکز اسناد انقلاب اسلامی اعلام کرد: طی روزهای اخیر ادعایی مبنی بر ارتباط محمدجواد ظریف با ساواک از سوی برخی از افراد مطرح شده است. مرکز اسناد انقلاب اسلامی، علی‌رغم این‌که وظیفه بررسی صحت و سقم  ادعاهای سیاسی له یا علیه افراد ندارد، در راستای رسالت خود در زمینه صیانت از تاریخ انقلاب اسلامی و نیز در پاسخ به افکار عمومی و درخواست اهالی مطبوعات و رسانه، این ادعا را راستی‌آزمایی کرده است. براین اساس بر طبق اسناد موجود در این مرکز که البته همه اسناد را در بر نمی‌گیرد، هیچ‌گونه سندی دال بر همکاری و ارتباط آقای ظریف با ساواک در مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود ندارد.

۴ کشتی نیروی دریایی سپاه و ارتش عازم امارات می‌شوند
فرمانده نیروی دریایی سپاه از اعزام ۴ فروند کشتی نیروی دریایی سپاه و ارتش برای دیدار با نیروی دریایی امارات برای نخستین‌بار خبر داد. دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در حاشیه چهاردهمین جشنواره مالک اشتر سپاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۴ فروند کشتی نیروی دریایی سپاه و ارتش برای دیدار با نیروی دریایی امارات راهی این کشور می‌شوند. این دیدار برای اولین بار رخ می‌دهد و ما بارها گفته‌ایم که کشورهای منطقه می‌توانند امنیت منطقه را تامین کنند و نیازی به حضور بیگانگان نیست. وی در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری رزمایش با کشورهای مختلف، اظهار کرد: رزمایش با کشورهای همسایه از جمله عراق در دستور کار قرار دارد. 

«تجارت» بررسی می‌کند

 گروه سیاسی: حنای شعارهای انتخاباتی دونالد ترامپ بیش از هر موضوع دیگر در داستان برقراری صلح میان اوکراین و روسیه در حال رنگ باختن است. ترامپ وعده داده بود، فقط به 24 ساعت برای پایان دادن به جنگ اوکراین زمان دارد اما با گذشت بیش از دو هفته از روی کار آمدن او در کاخ سفید، هیچ‌گونه تحولی در موضوع صلح اوکراین و روسیه حاصل نشده است. 
به گزارش «تجارت»، بعد از آغاز به کار دولت جدید آمریکا، به نظر می‌رسد ترامپ نیز به دشواری و غامض بودن مساله صلح اوکراین واقف شده است. وی اخیرا تاکید کرده که وضعیت میان روسیه و اوکراین پیچیده بوده و این امر ممکن است ماه ها زمان ببرد. البته ترامپ بعد از روی کار آمدن در تاریخ ۲۰ ژانویه (یکم بهمن ماه) روسیه را تهدید به تحریم بیشتر کرده و اعلام نموده است که زلنسکی آماده مذاکرات صلح است. مجموع این شرایط نشان می‌دهد که دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین دچار سرگیجه بزرگ شده و به آسانی نمی‌تواند وضعیت را مدیریت کند. 

نقشه‌راه آمریکا برای رسیدن به صلح
«کیت کلاگ» فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» در امور روسیه و اوکراین گفت که چنانچه کی‌یف و مسکو به‌دنبال راه‌حلی برای پایان جنگ جاری باشند، باید امتیازاتی بدهند. این ژنرال بازنشسته که به تازگی از سفر به اوکراین بازگشته است، در مصاحبه تلویزیونی با شبکه خبری فاکس گفت: «فکر می‌کنم هر دو طرف باید اندکی امتیاز بدهند». کلاگ گفت که ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین پیش از این نشان داده که موضع خود را ملایمتر می کند و افزود که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه نیز باید موضع خود را تلطیف سازد.  کلاگ در مصاحبه روز جمعه خود با فاکس نیوز تاکید کرد که «ترامپ می‌خواهد این کار تمام شود» و خاطرنشان کرد: «من احساس اطمینان بسیاری زیادی دارم که واقعا می‌توانیم کاری کنیم». وی سپس در پاسخ به این سؤال که چقدر ممکن است این امر به طول انجامد، گفت که «ممکن است چند ماه طول بکشد اما به سال نمی رسد».

 نه پوتین می‌خواهد امتیاز بدهد و نه زلنسکی
شاید پیچیده‌ترین موضوع در ارتباط با صلح اوکراین، اراده آشتی‌ناپذیر و سر ناسازگاری ولادیمیرهای اوکراین و روسیه باشد. پوتین روز سه‌شنبه هفته گذشته در اظهاراتی گفت که کشورش می‌تواند با اوکراین گفت‌وگوهای صلح داشته باشد، اما هرگونه مذاکره مستقیم با زلنسکی را رد کرد و با اشاره به پایان دوره ریاست جمهوری وی، او را رئیس جمهوری «نامشروع» خواند. زلنسکی نیز در مقابل و در واکنش به سخنان پوتین گفت که وی از مذاکرات هراس دارد.
در سوی مقابل، زلنسکی از مدت‌ها پیش هرگونه ارائه امتیاز ارضی به روسیه که بخش وسیعی از جنوب شرقی اوکراین را در اختیار دارد، رد کرده است. اما این کشور در گرماگرم پیشروی مسکو در میدان و عدم اطمینان بر سر تداوم حمایت‌های واشنگتن، با فشار روبرو است. روسیه همچنین به دنبال آن است تا اطمینان یابد که اوکراین از پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو چشم‌پوشی می‌کند.

وقتی اوکراین ابزار قدرت ترامپ برای اقناع پوتین نیست!
کمبود شدید نیروهای پیاده نظام و مسیرهای تدارکاتی اوکراینی که هدف حملات پهپادهای روسیه قرار می‌گیرند، کی‌یف را در پوکروفسک به دردسر انداخته است. این موضوعی است که عملا ترامپ را با مشکل بزرگ مدیریت روند صلح مواجه خواهد ساخت. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته، مسکو در حال به دست گرفتن هر چه بیشتر کنترل قلمروی اوکراین است به خصوص که دولت ترامپ در تلاش برای آغاز مذاکرات صلح  اخیرا کمک‌های خارجی به اوکراین را متوقف کرده است؛ اقدامی که مقامات اوکراینی را شوکه کرده، اگرچه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته این توقف، به کمک های نظامی مربوط نمی‌شود. سربازان اوکراینی در پوکروفسک می‌گویند، نیروهای روسی در هفته‌های اخیر تاکتیک‌های خود را تغییر داده‌اند و به جای حرکت رو در رو، از دو طرف به نیروهای اوکراینی حمله می‌کنند. روس ها با کنترل ارتفاعات، مسیرهای تدارکاتی اوکراین را دچار محدودیت کرده‌اند. مه شدید در روزهای اخیر باعث شده تا سربازان اوکراینی نتوانند به طور موثر از پهپادهای نظارتی استفاده کنند و این وضعیت به روس‌ها اجازه داده تا قلمروهای بیشتری را به کنترل خود در بیاورند.
فرماندهان اوکراینی می گویند که ذخایر کافی برای حفظ خطوط دفاعی ندارند و واحدهای پیاده نظام جدید نیز در اجرای عملیات ناکام هستند. بسیاری به «میخایلو دراپاتی»، فرمانده نظامی که اخیرا توسط زلنسکی به عنوان فرمانده نیروی زمینی منصوب شده است، امید بسته‌اند تا نحوه چینش نیروها و ضدحمله را تغییر دهد. یکسری عوامل باعث شد تا کی‌یف شهرک «ولیکا نووسیلکا» را در روزهای گذشته از دست بدهد. فرماندهان اوکراینی گفتند که گروه‌های پراکنده‌ای از سربازان اوکراینی هنوز در بخش جنوبی ولیکا نووسیلکا حضور دارند و حضور این افراد باعث شده تا یکسری از کارشناسان نظامی، انتقاد کنند که چرا فرماندهان این افراد را از این منطقه خارج نکرده‌اند. این وضعیت عملا می‌تواند یک سد بزرگ برای پذیرش صلح از سوی مسکو باشد.  

در نشست سران قوا چه گذشت؟

گروه سیاسی: نشست مشترک سران و معاونان قوای سه‌گانه (مجریه، مقننه و قضائیه) دیروز –دوشنبه با با محوریت «همدلی» به میزبانی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. در این نشست راههای مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی، رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری و تقویت همکاری‌های بین‌المللی را مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش «تجارت»، این نشست نمادین به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که رمز پیروزیش «وحدت» و «همدلی» بود، برگزار شد. این نشست با توجه به دغدغه عمومی مردمی در ارتباط با مسائل معیشت با محوریت و تمرکز بر سر مسائل اقتصادی برگزار شد. شایان ذکر است که مسعود پزشکیان، رئیس قوه مجریه، محمد باقر قالیباف، رئیس قوه مقننه و غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه از دریچه‌های مختلف بر همدلی در حل موضوعات اقتصادی تاکید کردند. 

پزشکیان: شاخص مردم هستند
در ابتدای این نشست رئیس جمهور با بیان اینکه این وضعیت اقتصادی قابل قبول نیست و شرایط باید اصلاح شود، افزود: گرانی در جامعه به مردم فشار می‌آورد. حل این مشکل یک مقداری دست ماست و مقدار زیادی شاید دست ما نیست، ولی باید تلاش کنیم سفره مردم را تامین کنیم. در جلسات سران قوا در این زمینه تصمیم گیری شده و اقدامات اولیه را هم در ادامه خواهیم داد. باید به هر شکلی این مشکلات را حل کنیم و جوابگوی مردم باشیم. 
رئیس‌جمهور همچنین گفت: ما موظف هستیم مشکلات مردم را حل کنیم و اگر جایی نتوانستیم مشکلات را حل کنیم، از آنها عذرخواهی کنیم. وقتی نمی توانیم برخی تعهدات خود را به مردم عمل کنیم و پول آنها را بدهیم ، آنها اعتراض می کنند، ولی برخورد بد کرده و زندانشان می‌کنیم در حالیکه ما نتوانسیتم وظیفه خود را عمل کنم ولی با آنها برخورد می کنیم. من وظیفه دارم مشکل او را حل کنم. باید به او بگویم فرصت دهید تا مشکل را حل کنم. حق او است و کار کرده و پولش را می خواهد. در این شرایط حداقل باید با زبان خوش با او صحبت کنیم که گرفتار هستم و ببخشید و اجازه بدهید و فرصتی بدهید تا مطالبات شما را پرداخت کنم. این وظیفه من است و نباید با او برخورد خشن کرد و بگویم نظم را بهم می‌ریزد.
 اژه‌ای: مساله اقتصاد را نمی‌شود صرفا با تصدی‌گری دولت حل کرد
حجت الاسلام محسنی اژه‌ای، نیز طی سخنانی در نشست مشترک همدلی سران و معاونین قوای سه‌گانه، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام‌ دهه فجر اظهار کرد: در ۴۶ سال قبل مردم ایران اسلامی با امام خمینی (ره)  بیعت کردند و توانستند با کنار گذاشتن اختلافات که همواره وجود دارد به پیروزی نائل شوند و دست بیگانگان را برای همیشه از کشور کوتاه کنند. امروز نیز اعتقاد ما آن است که با تضارب افکار می‌توان بسیاری از مسائل را حل کرد.  رئیس قوه قضاییه گفت:  امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است؛ اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. تجربه بیش از ۴۰ ساله در نظام ما ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.
 قالیباف: طبق آمارها تورم کاهش پیدا کرده است
در سطحی دیگر، محمدباقر قالیباف در نشست مشترک همدلی سران و معاونان قوای سه گانه با تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر با تاکید بر اینکه باید اقدامات ملموس باشد، گفت: طبق آمارها تورم از ۴۰ درصد به سمت ۳۰ درصد رفته و نقدینگی کاهش پیدا کرده است؛ من نقدی به این آمارها ندارم اما اگر از مردم سوال کنید، مردم چنین حسی رو ندارند. لذا باید تلاش همه در این جهت باشد که مردم هم، چنین حسی داشته باشند چراکه حتی حس یک موضوع مهم‌تر از خود موضوع است. وی افزود: با گفتار و عمل خود به گونه ای کار کنیم که مردم هم حس و هم باور کنند که مشکلات اقتصادی آن ها کم شده است لذا باید موضوع معیشت مردم در اولویت ما باشد. قالیباف بیان کرد: پرداخت کالابرگ الکترونیک به مردم موضوعی است که در جلسات درباره آن بحث شده و رییس جمهور و آقای اژه‌ای هم بر آن تاکید دارند؛ واقعیت این است که ما در طول چند سال گذشته تورم ۴۰ درصدی داشتیم و حقوق مردم نسبت به تورم رشد پیدا نکرده و به دنبال آن قدرت خرید مردم به شدت پایین آمده است لذا باید قدرت خرید را در ۷ دهک پایین جامعه حفظ کنیم که تنها راه حفظ آن پرداخت کالابرگ الکترونیک برای حداقل  ۱۲ و یا ۱۳ قلم کالای خوراکی و جهیزیه آن ها است که در اینجا تورم کمر مردم را نشکند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی:چراغ سبزی از سوی واشنگتن مشاهده نکرده‌ایم

  گروه سیاسی:  اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیروز –دوشنبه- در نشست با خبرنگاران در ارتباط با سفر دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان به ایران گفت: این سفر یک سفر دوجانبه بعد از سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به باکو بود. در این سفر دیدارهای خوبی صورت گرفت و مقامات ۲ کشور در مورد تقویت روابط و برخی از سوء تفاهم‌های رسانه‌ای صحبت کردند. سخنگوی وزارت خارجه افزود: امیدواریم این رفت و آمدها شروع خوبی برای درک بهتر و متقابل در ارتباط با نگرانی‌های مشترک و بهبود روابط  بین ۲ کشور باشد.  به گزارش «تجارت» بقائی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با وضعیت سفارت سوریه در تهران گفت: در رابطه با بازگشایی سفارتخانه‌ها همانطور که پیش از این گفته‌ایم زمینه‌ها یا پیش زمینه‌هایی لازم است که باید انجام شود و  بسترهای لازم هم از لحاظ سیاسی و هم از لحاظ تامین امنیت سفارت ایجاد شود و  ما نسبت به آن اطمینان حاصل کرده و بعد در مورد آن تصمیم‌گیری کنیم.
 
مقامات آژانس از اظهارنظرهایی که شائبه نگاه سیاسی دارند، پرهیز کنند
بقائی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات گروسی در ارتباط با ایران و ادعاهای مطرح شده از سوی وی گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک نهاد فنی است و دارای رسالت و مسئولیت کاملا مشخصی در چارچوب موافقت‌نامه‌های ذیربط برای اطمینان از عدم اشاعه هسته‌ای است. وی افزود: ما همواره مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را دعوت کرده‌ایم که به وظایف و مسئولیت‌های فنی خودشان پایبند باشند و از اظهار نظرهایی که شائبه نگاه سیاسی و یا تحت تاثیر قرار گرفتن آنها از برخی از ملاحظات سیاسی برخی از دولت‌های خاص هست، پرهیز کنند. این رویکرد و اظهار نظرها به اعتبار آژانس آسیب می‌زند و جایگاه شخص مدیرکل را برای ایفای وظایف خود دچار مشکل می‌کند.
 
در سفر عراقچی به قطر درباره آغاز احتمالی مذاکرات با دولت ترامپ صحبتی مطرح نشد
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سفر اخیر عراقچی به قطر و این که آیا این سفر ارتباطی با آغاز احتمالی مذاکرات با دولت ترامپ داشته است، گفت: سفر آقای دکتر عراقچی به قطر در چارچوب رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ایران و قطر انجام شده است. ما با قطر رابطه خوب و نزدیکی داریم و به صورت منظم در مورد مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه رایزنی و گفت‌وگو می‌کنیم. وی ادامه داد: سفر انجام شده در چارچوب روابط دوجانبه بوده است. آقای عراقچی در این سفر با مسئولان ارشد حماس نیز دیدار کردند و پیروزی اخیر مقاومت در فلسطین و تحمیل آتش‌بس به رژیم صهیونیستی را تبریک گفتند.

آمریکا به ایران چراغ سبزی نشان نداده است
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره عدم اعلام موضع آمریکا در چهل و هشتمین نشست گروه کاری موسوم به یو.پی.آر درباره گزارش حقوق بشری ایران و همچنین انتشار خبری مبنی بر توقف حمایت مالی ده‌ها میلیون دلاری دولت بایدن به اپوزیسیون ایرانی توسط دولت جدید آمریکا که برخی آن را به عنوان چراغ سبزی از سوی آمریکا تلقی می‌کنند، گفت : حقیقتا ما چراغی مشاهده نکردیم.