فشارافزایی مید ان گازی پارس جنوبی د ر د ستور کار

 جلسه‌ای د ر خصوص برنامه اجرایی طرح فشارافزایی مید ان مشترک گازی پارس جنوبی صبح د یروز (شنبه) با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و آخرین هماهنگی‌ها، ‌اقد امات و تصمیمات د ر راستای چارچوب طرح تامین و توافقنامه مالی بین وزارت نفت و صند وق توسعه ملی بحث،‌ بررسی و تصمیم‌گیری شد . محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور د ر این جلسه که وزیر نفت، رئیس صند وق توسعه ملی و مسئولان د ستگاه‌های مرتبط حضور د اشتند ، با قد رد انی از هماهنگی‌های انجام شد ه بین وزارت نفت و صند وق توسعه ملی د ر راستای ایجاد  چارچوب تامین مالی برنامه اجرایی طرح راهبرد ی فشارافزایی مید ان گازی پارس جنوبی تصریح کرد : بهره‌برد اری و توسعه میاد ین مشترک نفت و گاز از جمله اولویت‌ها و راهبرد های د ولت چهارد هم است که با اجرای این طرح به امید افزایی د ر صنعت نفت و همچنین جامعه، افزایش تولید  ناخالص د اخلی و بویژه اشتغالزایی کشور کمک شایان توجهی می‌کند . معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرای هر چه سریع‌تر این طرح بزرگ برای اضافه برد اشت و د رآمد زایی کشور، بر ضرورت هماهنگی و همکاری وزارت نفت و صند وق توسعه ملی برای اجرای طرح فشارافزایی مید ان مشترک گازی پارس جنوبی تاکید  کرد .

 

اجازه نمی‌د هیم امنیت ایران تهد ید  شود 

رئیس اقلیم کرد ستان عراق با بیان اینکه «فصل مهم و مقطع جد ید ی» د ر تقویت روابط میان ایران و اقلیم رقم خورد ه است، تاکید  کرد : راهکارهای امنیتی و نظارت بر مرزها تقویت شد ه‌اند  تا جلوی هرگونه فعالیتی را بگیرند  که بر ثبات مرزهای میان د و طرف تأثیر بگذارند . «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کُرد ستان عراق د ر مصاحبه‌ای اختصاصی با ایسنا، به سوالاتی د رباره روابط تهران-اربیل، پیگیری توافقات انجام‌شد ه د ر جریان سفرهای میان طرفین و همچنین موضوع توافقنامه امنیتی ایران و عراق پاسخ د اد .  بارزانی گفت که سفر «مسعود  پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به اقلیم کرد ستان و همچنین سفر او به تهران، «مرحله و فصل مهم و مقطع جد ید ی د ر تقویت روابط» میان طرفین بود ه است. رئیس اقلیم کرد ستان عراق همچنین خبر د اد  که «ارگان‌ها و د ستگاه‌های ذی‌ربط عراق و ایران د ر حال نظارت و پیگیری چگونگی اجرایی‌شد ن و انجام‌د اد ن توافقات د ر بخش‌های مختلف از جمله اقتصاد ی، امنیتی و یا همکاری‌های فرهنگی هستند ». او د ر اد امه گفت که «باید  از سوی هر د و طرف، راهکارهایی برای سرعت د اد ن و تسهیل د ر حوزه گمرک و تحرکات بازرگانی و مباد لات کالاها د ر د روازه‌های مرزی لحاظ شوند ».

ارتباط غیرمستقیم ایران با د ولت جد ید  سوریه
نمایند ه ویژه وزیر خارجه ایران د ر امور سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران به صورت غیرمستقیم با مسئولین کنونی سوریه د ر ارتباط است و پیام‌هایی نیز از مسولین سوریه د ریافت کرد ه‌ایم. «محمد رضا رئوف شیبانی» با تایید  اظهارات اخیر «اسعد  شیبانی» وزیر امورخارجه د ولت موقت سوریه مبنی بر تباد ل پیام‌های مثبت بین تهران و د مشق گفت: جمهوری اسلامی ایران به صورت غیرمستقیم با مسئولین کنونی سوریه د ر ارتباط است و پیام‌هایی نیز د ریافت کرد ه‌ایم. نمایند ه ویژه وزیر امور خارجه کشورمان د ر  امور سوریه افزود : نگاه ما نسبت به تحولات سوریه و بازگشت روابط با سوریه، نگاهی رو به جلو هست. وی تاکید  کرد  : ما با تامل و تانی تحولات سوریه را رصد  می‌کنیم و د ر زمان مناسب تصمیم‌ خاص خود مان را خواهیم گرفت. شیبانی با بیان اینکه «همه جریان‌های سیاسی سوریه باید  د ر تعیین سرنوشت کشور مشارکت د اشته باشند » افزود  : مواضع جمهوری اسلامی ایران د رباره تحولات د مشق روشن است و با توجه به جایگاه ویژه‌ای که کشور سوریه د ر منطقه خاورمیانه د ارد ،‌ اعتقاد  د اریم که آیند ه و سرنوشت آن توسط مرد م این کشور تعیین شود  و همه جریان‌های سیاسی این کشور د ر این امر مشارکت کنند . 

تقبیح رفتار ضد بشری آمریکا
 با هموطنان ایرانی 
سخنگوی وزارت امور خارجه رفتار نامناسب و تحقیرآمیز د ولت آمریکا با مهاجران از جمله برخی اتباع ایرانی را ناموجه و خلاف موازین حقوق بشر د انست و آن را تقبیح کرد . اسماعیل بقائی د یروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ با اشاره به اهمیت رعایت هنجارهای بین‌المللی مربوط به رفتار با مهاجران، برخورد  خشن و غیرانسانی با اتباع ایرانی را غیرقابل‌قبول د انست و تاکید  کرد  که وزارت امور خارجه بر اساس وظایف قانونی خود  از هیچ کوششی برای حمایت از حقوق اتباع ایرانی د ریغ نمی‌کند  و بر همین اساس د ستورالعمل‌ مقتضی به د فتر حفاظت منافع ایران د ر واشنگتن و د یگر نمایند گی‌های د یپلماتیک و کنسولی ایران د ر آمریکای جنوبی برای هرگونه مساعد ت به هموطنان طرد شد ه از آمریکا ابلاغ شد ه است. وی افزود : ایران وطن همه ایرانیان است و هموطنانمان می‌توانند  آزاد انه به میهن خود  بازگشته و ترد د  د اشته باشند . بقائی تصریح کرد : وزارت امور خارجه آماد ه تسهیل این امر و مساعد ت جهت رفع هرگونه مشکلی د ر این رابطه می‌باشد .

رد  قاطع معامله قرن 
جد ید  از سوی محمود  عباس
رئیس تشکیلات خود گرد ان فلسطین مخالفت کامل خود  با کوچاند ن فلسطینیان از سرزمین تاریخی خود  اعلام و تاکید  کرد  که معامله قرن جد ید  رقم نخواهد  خورد . محمود  عباس، رئیس تشکیلات خود گرد ان فلسطین گفت: تاکید  می کنیم که هرگونه فراخوان د ر راستای کوچاند ن مرد م فلسطین را به طور کامل نمی پذیریم. او افزود : هرکس معتقد  است که می تواند  معامله قرن جد ید  رقم بزند ، متوهم است. تحقق ثبات و امنیت بین المللی نیازمند  مشارکت همه برای اجرایی شد ن رهکار موسوم به «د و د ولتی» است. محمود  عباس افزود : فلسطین به د لیل وتوهای آمریکا موفق به کسب عضویت کامل د ر سازمان ملل نشد . ملت فلسطین تنها ملت موجود  د ر جهان است که همچنان تحت استعمارگری است. رئیس جمهوری آمریکا اخیرا د ر اظهاراتی جنجالی خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاند ن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و د یگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد  که با موج مخالفت های جهانی روبرو شد .

هشد ار زلنسکی د رباره د ید ار ترامپ با پوتین
زلنسکی د ید ار ترامپ با پوتین را «خطرناک» می‌د اند  چون هیچ تضمینی از سوی ترامپ مبنی بر اینکه او د ر صف اول مذاکرات صلح خواهد  بود ، وجود  ند ارد . به نظر می‌رسد  تماس تلفنی «ولاد یمیر پوتین» و «د ونالد  ترامپ» رئیسان جمهور روسیه و آمریکا باعث نگرانی د ر کی‌یف مبنی بر توقف مذاکرات و کم اهمیت شمرد ن چشم‌اند از پیوستن اوکراین به ناتو شد ه است. «ولود یمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین د ر گفتگو با کریستین امانپور، خبرنگار سی‌ان‌ان د ر حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، اذعان کرد ، از این که اولین تماس ترامپ با پوتین بود ه، خوشحال نیست.  رهبر اوکراین هشد ار د اد  که اگر ترامپ قبل از او با رئیس جمهور روسیه د ید ار کند ، حتی «خطرناک‌تر» خواهد  بود .  رئیس‌جمهور اوکراین به سی‌ان‌ان گفت که ترامپ هیچ تعهد ی برای ملاقات اول با زلنسکی ند اد ه است. زلنسکی افزود ، با این حال، رئیس جمهور ایالات متحد ه نیاز به «جلسه فوری» برای گفتگو د ر مورد  «برنامه‌های مشخص» برای پایان د اد ن به جنگ را د رک کرد ه است.  او همچنین اعتراف کرد  که به ترامپ گفته است که پوتین از او می‌ترسد : «من به ترامپ گفتم پوتین از او می‌ترسد  و او حرف من را شنید .»  زلنسکی با عصبانیت گفت: «و حالا پوتین می‌د اند .»

تصمیم جریان صد ر عراق
 برای بازگشت به عرصه سیاسی
‌هشت ماه قبل از برگزاری ششمین انتخابات پارلمانی د ر عراق از زمان حمله آمریکا به این کشور د ر سال ۲۰۰۳، منابع سیاسی نزد یک به جریان صد ر عراق (که اکنون نامش را جریان ملی شیعی نهاد ه است) از تصمیم این جریان برای بازگشت به عرصه سیاسی و مشارکت د ر انتخابات خبر د اد ند . جریان صد ر عراق و رهبر آن «مقتد ی صد ر» که نمایند ه بیش از یک سوم شیعیان عراق است، از اوت ۲۰۲۲ به انزوای کامل خود  از فعالیت سیاسی اد امه می‌د هند .

«تجارت» از افزایش بی‌سابقه تنش میان آمریکا و اروپا پس از سخنرانی جی‌د ی ونس د ر کنفرانس امنیتی مونیخ گزارش می‌د هد 

  گروه سیاسی: اروپایی‌ها نگران تعرفه‌های تجاری ترامپ و اعمال فشارهای رئیس‌جمهور جد ید  آمریکا برای افزایش بود جه نظامی‌شان د ر ناتو بود ند  اما به نظر می‌رسد  ماجرا برای آن‌ها به مراتب وخیم‌تر از آن‌چه است که می‌پند اشتند . شواهد  و قراین امر نشان می‌د هد  که د ولت جد ید  آمریکا نه تنها از روی کار آمد ن راست‌گرایان د ر اروپا حمایت می‌کند ، بلکه آماد ه خارج کرد ن د سته‌جمعی نظامیان خود  از اروپا است. 
به گزارش «تجارت»، استراتژی د ولت ترامپ برای پایان د اد ن به حمایت امنیتی از اروپا د ر شرایطی صورت می‌گیرد  که طی تمامی سال‌های بعد  از پایان جنگ جهانی د وم (1945) تا به امروز، واشنگتن د ر نقش براد ر بزرگ‌تر و رهبر جهان آزاد ، د ر د و بُعد  نظامی و تا حد ود ی اقتصاد ی حمایت از اروپا را د ر اولویت استراتژی سیاست خارجی خود  قرار د اد ه است. اکنون پس از گذشت 80 سال به نظر می‌رسد  د ونالد  ترامپ به شعار «نخست آمریکا» قصد  د ارد  به تنگاتنگ‌ترین و مهم‌ترین اتحاد  تاریخ معاصر جهان د ر حوزه آتلانتیک پایان د هد . نمود  عینی و روشن این موضوع را می‌توان د ر جریان سخنرانی اخیر جی د ی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا د ر کنفرانس امنیتی مونیخ مشاهد ه کرد . 

حمله تمام‌عیار ونس به اروپایی‌ها
«جی‌ د ی. ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه (26 بهمن) به تند ی به د ولت‌های اروپایی حمله و آن‌ها را به ناد ید ه گرفتن اراد ه مرد م، بی‌اعتنایی به نتایج انتخابات، نقض آزاد ی‌های مذهبی و عد م اقد ام جد ی برای توقف مهاجرت غیرقانونی متهم کرد . ونس د ر کنفرانس امنیتی مونیخ، به جای پرد اختن به مسائل امنیتی گفت: «تهد ید ی که بیش از همه د رباره اروپا نگرانم می‌کند ، روسیه نیست. چین هم نیست. هیچ بازیگر خارجی د یگری هم نیست. چیزی که مرا نگران می‌کند ، تهد ید ی از د رون است.» به نوشته پولتیکو، وی گفت: «چیزی که نگرانم می‌کند  عقب‌نشینی اروپا از برخی از اساسی‌ترین ارزش‌های خود  است - ارزش‌هایی که با ما مشترک است.» ونس اد امه د اد : «د ر واشنگتن، یک کلانتر جد ید  د ر شهر است. ما تحت رهبری د ونالد  ترامپ ممکن است با نظرات شما مخالف باشیم.» ونس د ر یکی از بخش‌های سخنرانی خود  انگلیس را به د لیل محکومیت «آد ام اسمیت-کانر» فعال ضد  سقط جنین مورد  انتقاد  قرار د اد . وی همچنین به حمله روز پنج‌شنبه د ر مونیخ اشاره کرد  که د ر آن یک مهاجر با خود رو به جمعیت برخورد  کرد  و ۲۸ نفر را زخمی کرد  و گفت: «چند  بار د یگر باید  شاهد  این فجایع باشیم تا مسیر خود  را تغییر د هیم و تمد ن‌مان را به سمت د یگری هد ایت کنیم؟» این مقام ارشد  آمریکایی افزود  که تعد اد  مهاجران از کشورهای غیرعضو اتحاد یه اروپا که وارد  این بلوک شد ه‌اند ، از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ د و برابر شد ه است و این را نتیجه تصمیمات آگاهانه سیاستمد اران اروپایی د انست!  د ونالد  ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از هشد ار معاون خود  به اروپایی‌ها مبنی بر اینکه «اکنون بزرگ‌ترین تهد ید  علیه قاره اروپا از د رون آن است، نه از سوی قد رت‌های خارجی» استقبال کرد  و آن را مورد  تقد یر قرار د اد . «ایلان ماسک» کارآفرین و میلیارد ر آمریکایی نیز با اشتیاق د ر شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اروپا را د وباره باعظمت کنید !»

خشم آلمان از مد اخله معاون ترامپ د ر امور اروپا
صد راعظم آلمان د ر سخنرانی خود  د ر کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ از اظهارات معاون رئیس‌جمهور آمریکا د ر این کنفرانس انتقاد  کرد ه و او را به مد اخله «غیرقابل قبول» د ر انتخابات آلمان متهم کرد . «اولاف شولتس» صد راعظ م آلمان، د یروز (شنبه) «جی‌د ی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا را به د خالت غیرقابل قبول د ر انتخابات آتی آلمان به نمایند گی از حزبی متهم کرد  که جنایات ۸۰ سال پیش نازی‌ها را کم‌اهمیت جلوه د اد ه است.

نگرانی اروپا از  احتمال خروج د سته‌جمعی نظامیان آمریکایی
متعاب اظهارات معاون رئیس‌‌جمهور آمریکا، نگرانی‌هایی جد ی د رباره احتمال خروج د سته‌جمعی نظامیان آمریکایی مطرح شد ه است. د ر این زمینه، کریستوف هوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ طی مصاحبه‌ای با راد یو آلمان (د ویچلند فونک) گفت که معتقد  است «معاون رئیس‌جمهور آمریکا اعلام خواهد  کرد  که بخش بزرگی از نیروهای آمریکایی از اروپا خارج خواهند  شد .» براساس گزارش آر.تی، اظهارات هوسگن د ر پی گزارش‌های اخیر رسانه‌ها مبنی بر اینکه د ونالد  ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحد ه قصد  د ارد  حضور نیروهای آمریکایی د ر اروپا را حد ود  ۲۰ د رصد  یا ۲۰ هزار سرباز کاهش د هد ، به عنوان بخشی از بازنگری تعهد  واشنگتن به حفاظت از اروپا است. طی روزهای گذشته د ولت ترامپ از تغییر سیاست قابل توجهی خبر د اد ه و از کشورهای اروپایی خواسته است که د ر امنیت خود  و کی‌یف پیشرو باشند . 
  د ر همین ارتباط، روزنامه آمریکایی لس‌آنجلس تایمز د ر گزارشی نوشت: «پیت هگست» وزیر د فاع جد ید  ترامپ اولین سفر خود  د ر این نقش را به مقر ناتو د ر بروکسل انجام د اد  و چهارشنبه گذشته، صریح‌ترین پیام را به این نهاد  منتقل کرد : آمریکا د یگر ضامن امنیت اروپا نخواهد  بود . این پیام اصل بنیاد ینی را که ناتو بر اساس آن تاسیس شد ه و صلح نسبی د ر بخش‌ زیاد ی از آن را پس از جنگ جهانی د وم حفظ کرد ه است را از بین می‌برد .  

پروند ه قتل د رد ناک د انشجوی د انشگاه تهران به طور ویژه پیگیری خواهد  شد 

گروه سیاسی: انتشار خبر د رگذشت یک د انشجوی 19 ساله د ر روز پنج‌شنبه (25 بهمن) طی یک حاد ثه زورگیری د ر اطراف کوی د انشگاه تهران، موجی از بهت و نگرانی سراسری را د ر کشور ایجاد  کرد . ساعت ۲۱ چهارشنبه مورخِ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، واحد  گشت پلیس د ر محد ود ه بزرگراه جلال آل احمد  نبشِ کوچه جنت با جوانی ۱۹ ساله مواجه شد  که بر اثر اصابت جسم تیز به مجاری تنفسی مجروح و با همکاری عوامل اورژانس به بیمارستان شریعتی تهران منتقل شد  که بر اثر شد ت جراحات د ر ساعت ۷:۳۰ صبح د رگذشت.
به گزارش «تجارت»، از همان ساعاتِ ابتد اییِ حاد ثه قتل د رد ناک امیر محمد  خالقی، پی‌جوییِ قتل آغاز و د ر تحقیقات مید انی و با بهره‌گیری از تصاویر د وربین‌هایِ مد اربسته مشخص شد  که د انشجویِ جوان د ر زمان مراجعت به خوابگاه د انشجویی د ر منطقه امیرآباد  مورد  ضربه‌ جسم تیز توسط د و زورگیرِ موتورسوار قرار گرفت و سارقان د ر زمان ربود نِ کوله پشتی، مقتول را مورد  اصابت چاقو قرار د اد ند . پس از د رگذشت این د انشجو، تیم ویژه‌ای د ر اد اره د هم پلیس آگاهی تهران بزرگ، تحقیقات جهت شناسایی و د ستگیری عاملان این سرقتِ را د ر د ستورکار قرار د اد ند  و اطلاعات تکمیلی متعاقبا از سوی فراجا اعلام می‌شود . شایان ذکر است که پس از اعلام این خبر د رد ناک تعد اد ی از د انشجویان د ر کوی د انشگاه تهران تجمع برگزار کرد ند  و خواستار برقراری هرچه بیشتر امنیت کوی د انشگاه و د انشجویان شد ند .
 د ستور پزشکیان به وزیر علوم برای پیگیری ویژه قتل د انشجو
د ر جد ی‌ترین واکنش به ماجرای قتل د انشجوی د انشگاه تهران، رئیس‌جمهور به وزیر علوم مأموریت ویژه د اد  تا موضوع جان باختن د انشجوی د انشگاه تهران د ر خیابان اطراف کوی د انشگاه را پیگیری کند . «حسین سیمایی صراف» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری د یروز شنبه د ر جمع هیأت رئیسه د انشگاه تهران د ر واکنش به قتل د انشجوی د انشگاه تهران، اعلام کرد : رئیس‌جمهور، د ر حکمی بند ه را موظف به پیگیری کرد ند ؛ طبق حکم رئیس‌جمهور ما اجازه نمی‌د هیم ماجرای د انشگاه به بیرون کشید ه شود  و اگر بخواهند  ماجرا را به بیرون تسری د هند  و کسانی بخواهند  خود سرانه ورود  کنند ، به جد  برخورد  می‌کنیم و هیچ مماشاتی ند اریم. 
همچنین د ر پی قتل د رد ناک امیر محمد  خالقی د انشجوی د انشگاه تهران، محمد  رضا عارف معاون اول رئیس جمهور نیز طی تماس با وزیر کشور د ستور ویژه برای بررسی همراه با فوریت و د قت همه ابعاد  این حاد ثه تلخ و اطلاع رسانی شفاف به مرد م را صاد ر کرد . د ستور مقام‌های ارشد  د ولت چهارد هم د ر شرایطی است که جمعه (26 بهمن) سرد ار منتظرالمهد ی سخنگوی پلیس، ضمن ابراز تأسف از حاد ثه اخیر و ابراز همد رد ی با خانواد ه متوفی، گفت: د ر پی حاد ثه‌ حمله سارقانِ زورگیر که منجر به قتلِ د انشجویِ جوان شد ؛ سرد ار راد ان د ستور پیگیریِ ویژه و سریعِ موضوع را به پلیس آگاهی کشور صاد ر کرد .

د ستگیری افراد  مظنون د ر رابطه با قتل د انشجوی د انشگاه تهران
د اد ستان تهران از بازد اشت افراد  مظنون د ر رابطه با پروند ه قتل د انشجوی د انشگاه تهران خبر د اد . علی صالحی د اد ستان تهران با تسلیت به خانواد ه امیر محمد  خالقی د انشجوی رشته مد یریت کسب و کار د انشگاه تهران که چهارشنبه شب د ر محله‌ای نزد یک به کوی د انشگاه تهران توسط سارقان با سلاح سرد  به قتل رسید ، اظهار کرد :  رئیس قوه قضاییه بلافاصله پس از وقوع این روید اد  تلخ د ستور د اد ند ، موضوع با د قت و جد یت و سرعت د نبال شود  لذا پروند ه را جهت رسید گی به شعبه ویژه و بازپرسی ویژه قتل ارجاع د اد یم.  وی با بیان اینکه این پروند ه تحت بررسی و رصد  آنی جلو می‌رود ، تصریح کرد : برای پیگیری این پروند ه جلسات متعد د ی با همکاران د ر حوزه انتظامی برگزار کرد یم و نظارت لازم د ر این حوزه د ر حال انجام است.  د اد ستان تهران با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز به مرحله کشف این جرم نرسید ه‌ایم گفت: افراد  مظنون د ر این رابطه د ستگیر شد ند  و تحقیقات د ر این زمینه د ر حال انجام است. کارهای فنی و اطلاعاتی د ر د ست اقد ام است. تلاش د اریم د ر اسرع وقت مرتکب این بزه را د ستگیر کرد ه و به سزای اعمالش برسانیم.  صالحی با تاکید  بر اینکه قطعا برخورد  د ستگاه قضایی د ر این رابطه قاطعانه، سریع و مطابق قانون خواهد  بود ، گفت: کسانی که د ست به چنین جرایمی زد ه و مرتکب چنین اعمال خشونت بار می‌زنند ، بد انند  که برخورد  د ستگاه قضایی با آنها بسیار قاطع و جد ی و بازد ارند ه خواهد  بود . 

عذرخواهی وزیر علوم
د ر سطحی د یگر، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری د ر نشست خبری د یروز پس از جلسه با مسؤلان و د ست اند رکاران ، پیرامون حواشی قتل د انشجوی د انشگاه تهران که د ر سازمان مرکزی د انشگاه تهران برگزار شد ، با اشاره به حاد ثه قتل د انشجوی این د انشگاه بر اثر حمله زورگیران اظهار کرد : ما عزاد ار یک حاد ثه تلخ هستیم. این د انشجو مانند  یکی از فرزند ان من بود  و بسیار تأسف‌بار است که خبر قتل عزیزی را بشنویم. از این بابت به‌شد ت متأسفم. وی د ر اد امه با بیان اینکه از ملت شریف ایران، د انشجویان و بطور کلی جامعه علمی و د انشگاهی کشور عذرخواهی می‌کنم و موضوع را به‌طور جد ی پیگیری خواهم کرد ، گفت: بر اساس ابلاغ رئیس‌جمهور، وزیر علوم، مسئول پیگیری این موضوع شد ه است. وزیر علوم معتقد  است مسائل د انشگاه نباید  به خارج از محیط د انشگاه کشید ه شود .  

تنش نظامی بین چین و استرالیا د ر د ریای جنوبی چین

 گروه سیاسی: د ریای جنوبی چین به عنوان یکی از پر تنش‌ترین آبراه‌ها د ر جهان، این بار شاهد  تنش نظامی بین چین و استرالیا بود ه که با هشد ار پکن به کانبرا مبنی بر د ست برد اشتن از «ماجراجویی» همراه شد .
به گزارش «تجارت»، وزارت د فاع چین اعلام کرد ه است که استرالیا به طور عامد انه با انجام یک گشت زنی د ریایی د ر منطقه مورد  مناقشه د ریای جنوبی چین، پکن را تحریک و روایت‌های غلطی د ر اینباره ارائه کرد ه است. د ر طرف مقابل وزارت د فاع کانبرا می‌گوید  که یک جنگند ه جی-۱۶ نیروی هوایی چین یک شلیک اخطار د ر فاصله ۳۰ متری یک هواپیمای نیروی هوایی استرالیا رها کرد ه است. ژانگ ژیائوگانگ سخنگوی وزارت د فاع چین روز جمعه گفت: استرالیا عامد انه حقوق چین د ر د ریای جنوبی چین را نقض و پکن را تحریک کرد ، با این حال ابتد ا مجرم و مایه د رد سر شکایت و روایت‌های ناد رست را منتشر کرد .
ژانگ ، هواپیمای نظامی استرالیا را به ناد ید ه گرفتن مسیرهای اصلی د ر این آبراه شلوغ متهم کرد  و گفت که به حریم د یگران نفوذ کرد ه است و واکنش چین منطقی و د فاع مشروع از حاکمیت بود . وی تاکید  کرد : ما از استرالیا می‌خواهیم که توهم گمانه‌زنی و ماجراجویی را کنار بگذارد . این مقام چینی از استرالیا خواست که به جای ایجاد  مشکل د ر د ریای جنوبی چین به ضرر د یگران و خود ، نیروهای د ریایی و هوایی خط مقد م را مهار کند . اظهارات روز جمعه سخنگوی وزارت د فاع پکن یک روز پس از آن مطرح شد  که استرالیا مد عی اقد امات «ناامن و غیرحرفه‌ای» جنگند ه چینی د ر مقابل هواپیمای گشتی خود  شد . به گفته کانبرا، این هواپیما روز سه شنبه گذشته د ر حال گشت زنی معمول د ر آب‌های بین‌المللی بود .
آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا نیز پیشتر به خبرنگاران گفته بود : ما این اقد ام را ناامن می‌د انیم. ما این را به صراحت اعلام کرد ه‌ایم ریچارد  مارلس، وزیر د فاع استرالیا هم بیان کرد  که هواپیمای این کشور د ر حریم هوایی بین‌المللی قرار د اشت و افزود : ممکن بود  که خلبان جی-۱۶ چینی نتواند  مسیر شلیک اخطار خود  را کنترل کند . مارلس اد امه د اد : آزاد ی کشتیرانی ارتش استرالیا د ر د ریای جنوبی چین با خطر فزایند ه ای همراه است. ما این کار را مطابق با قوانین بین‌المللی انجام می‌د هیم. ما تنها کشوری نیستیم که این کار را انجام می‌د هیم. د ر این میان پای فیلیپین هم به عنوان کشوری که بیشترین تنش را با چین د ر این آبراه مهم د ارد ، به ماجرا باز شد . وزارت خارجه این کشور با اشاره به «مانورهای ناامن» هواپیماهای چینی نسبت به این حاد ثه ابراز نگرانی کرد . د ر بیانیه این وزارتخانه آمد ه است: از همه کشورها انتظار می‌رود  به آزاد ی د ریانورد ی و پرواز د ر د اخل و بالای خطوط ارتباطی د ریایی بین المللی مانند  د ریای جنوبی چین احترام بگذارند . چین با کشورهای برونئی، اند ونزی، مالزی، فیلیپین و ویتنام بر سر حاکمیت مناطق وسیعی از د ریای جنوبی چین اختلاف نظر د ارد .